De tijd om deze traditionele wafels te eten is er weer, Oud en Nieuw
Uit de
Wikipedie:
"Knieperties of iezerkoekies bint zoete, dunne haarde waofels dei traditioneel umendebie de jaorwisseling bakken wordt. Ze wordt eten in Drenthe, Overiessel, Grunning (Veenkelonies en Westerwôlde) en Gelderlaand (de Achterhoek).
Knieperties wordt bakken in speciaole waofeliezers. Vrogger waren dit geeitiezeren kniepiezers dei boven het heerdvuur holden werden. Nu wordt elektrische waofeliezers gebruukt.
Het meist liekt knieperties nog up oubliehoorns zoas gebruukt veur schepies, maor het recept is aanders: zeuiter en mit keneel."
De platte wafels zijn de oudjaarsversie (het jaar is verstreken), de opgerolde de nieuwjaarsversie (het jaar moet zich nog ontrollen).
Er zijn fabrieksrolletjes te koop, maar die halen het niet bij zelf bakken
TS staat morgen in de keuken achter het elektrische kniepertjesijzer haar deels Achterhoekse roots eer aan te doen. Spekzwoerd voor het invetten van het ijzer is niet meer nodig, maar net als bij oma komt er een stapel met kaneelsmaak en een met anijssmaak.
Zijn er meer FOK!kers die knijpertjes gaan bakken? Heeft iemand een succesvol familierecept om te delen? Brand los!
DancingPhoebe op <a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" >23/10/09</a>:[/b]
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')