abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 31 december 2011 @ 20:48:00 #276
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106262360
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 december 2011 20:46 schreef lirpA het volgende:
Ok dank je. Vruchten onbewerkt?
Hooguit wat suiker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106263035
Super bedankt, de beste wensen alvast. Op nog 8 jaren vraag Piet.
pi_106275343
Geďnspireerd door dit topic heb ik rundvleeskroketten gemaakt, en ze ongepaneerd in de vriezer gegooid. Als ik nu een paar wil klaarmaken moet ik ze dan eerst laten ontdooien of meteen paneren en frituren?

Die van de fabriek kan je natuurlijk vanuit de vriezer zo in de frituurpan doen. Ik denk niet dat het met zelfgemaakte anders is (hoewel ik ze ietsje dikker heb gemaakt), maar wat zijn jullie ervaringen?
  zondag 1 januari 2012 @ 13:56:04 #279
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106275439
Ik zou ze eerst tenminste gedeeltelijk ontdooien, anders vriest je ei voor het je paneermeel kleeft, en je kan er geen paneermeel op plakken voor je ze door het ei haalt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 januari 2012 @ 14:48:45 #280
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106276506
Ik vries ze altijd bebloemd (of bemaizenaait) in. Dan haal ik ze bevroren en al door het losgeklopte eiwit en de (panko) paneer. Liefst twee keer, want als je ze niet goed paneert gaan ze lek in de frituur. Heb ze nog nooit eerst laten ontdooien. En heb ook nog nooit een mislukte kroket of bitterbal gehad.
  zondag 1 januari 2012 @ 14:51:22 #281
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106276562
quote:
0s.gif Op zondag 1 januari 2012 14:48 schreef RobinOok het volgende:
Ik vries ze altijd bebloemd (of bemaizenaait) in. Dan haal ik ze bevroren en al door het losgeklopte eiwit en de (panko) paneer. Liefst twee keer, want als je ze niet goed paneert gaan ze lek in de frituur. Heb ze nog nooit eerst laten ontdooien. En heb ook nog nooit een mislukte kroket of bitterbal gehad.
Vriest je ei niet? Als ik bevroren bladerdeeg inei bevriest het.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 januari 2012 @ 14:51:31 #282
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_106276565
Binnenkort toch maar weer eens kroketten maken dan. Ik had gezworen dat nooit meer te doen, maar de gelatine-methode moet het een stuk makkelijker maken. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 1 januari 2012 @ 14:52:32 #283
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106276583
quote:
1s.gif Op zondag 1 januari 2012 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vriest je ei niet? Als ik bevroren bladerdeeg inei bevriest het.
Nee, geen last van. Ik haal ze wel 1 voor 1 door het ei en paneer ze meteen. Dus niet eerst alle kroketten door het ei en dan de paneer. Missschien dat dat scheelt? Maar nee, gaat echt prima.
Deze kwamen zo uit de vriezer. (bebloemt, lees ik nu, dus niet bemaizenaait)


Croquettes
  zondag 1 januari 2012 @ 17:31:49 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106280406
quote:
0s.gif Op zondag 1 januari 2012 14:52 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, geen last van. Ik haal ze wel 1 voor 1 door het ei en paneer ze meteen. Dus niet eerst alle kroketten door het ei en dan de paneer. Missschien dat dat scheelt? Maar nee, gaat echt prima.
Deze kwamen zo uit de vriezer. (bebloemt, lees ik nu, dus niet bemaizenaait)

[ link | afbeelding ]
Croquettes
Ziet er goed uit. Hoe koud staat je vriezer?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 januari 2012 @ 17:41:52 #285
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106280752
-18
pi_106285383
Heb ze half ontdooid tweemaal inge-eit en gepaneerd en ±6min gefrituurd op 175°. Ze waren lekker krokant en warm binnenin ^O^ , echter niet loeiheet. Maar ze waren wel een stuk minder smaakvol en veel vloeibaarder dan de ragout voor het invriezen. Volgende keer dus wat meer kruiderij en gelatine.
pi_106287465
Kruiden is écht de truc ja :Y En ik heb de garnalenkroketjes ook bevroren een 2e keer gepaneerd, dat ging idd prima ^O^
  zondag 1 januari 2012 @ 21:35:17 #288
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106289836
Had je ze eerst gepaneerd en toen ingevroren en daarna nog eens gepaneerd?
pi_106289885
quote:
0s.gif Op zondag 1 januari 2012 21:35 schreef RobinOok het volgende:
Had je ze eerst gepaneerd en toen ingevroren en daarna nog eens gepaneerd?
:Y
En toen de paneer op was de rest alleen bebloemd en toen ingevroren. Die ga ik een volgende keer af maken dus :)
pi_106311457
Piet, heb je voor mij een lekker recept voor pasta carbonara? Ik heb laatst macaroni carbonara bij iemand gegeten. Was heel lekker maar ik zoek nu dus zelf een recept :) Bij diegene zat er in: creme fraiche, hamblokjes, spekjes, ui en knoflook. De rest weet ik niet meer...
pi_106312551
creme fraiche vervangen door een scheutje room en 2 eieren (even samen losroeren), ham wordt spek.. Spek, ui, knof bakken, van het vuur halen, gekookte pasta er bij en dán de room en eieren er doorheen roeren, zorg dat het geen roerei wordt maar echt een sausje. Peterselie en parmezaan er over, ruim peper (en zout) en klaar. :9
pi_106312766
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2012 15:11 schreef Sunnythesun het volgende:
creme fraiche vervangen door een scheutje room en 2 eieren (even samen losroeren), ham wordt spek.. Spek, ui, knof bakken, van het vuur halen, gekookte pasta er bij en dán de room en eieren er doorheen roeren, zorg dat het geen roerei wordt maar echt een sausje. Peterselie en parmezaan er over, ruim peper (en zout) en klaar. :9
Heb je ook de hoeveelheden voor me? Het wordt de eerste keer dat ik het ga maken (hoeveel room, hoeveel spek, ui en knoflook e.d.) :@
  † In Memoriam † maandag 2 januari 2012 @ 15:18:23 #293
91830 MaximusTG
pi_106312788
NEEEEEEEEE!!! Geen room in pasta carbonara!!! :+

Als je simpelweg het recept dat je daar op hebt na wil maken hoef je alleen de ui en knoflook te fruiten in olijfolie, de spekjes zachtjes te bakken tot het vet gesmolten is en ze bruin beginnen te worden. De ham even meebakken. Creme fraiche, of roomkaas, kookroom, slagroom, whatever, erdoor en flink wat verse peper en zout erdoor.

Echte pasta carbonara maak je zo:

Pancetta bakken met wat knoflook. Pasta beetgaar koken. Ondertussen eieren loskloppen, mengen met parmezaanse kaas en pecorino en wat peper. Pasta bij pancetta. Van het vuur halen. Eieren en kaas mengsel erbij doen en goed roeren. Door de warmte van de pasta zal het ei voor een binding zorgen.
pi_106312844
Hoeveel personen?? O-) ;)

Dit is voor 2 personen iig:
- spaghetti (160-190 gr vers deeg is genoeg voor 2 personen, gedroogd moet je even kijken hoeveel dat moet zijn, ik gok altijd maar wat)
- spekjes (ik gebruik 1 dubbel bakje, dat is vrij veel maar ik hou wel van veel spek)
- 1 gesnipperd sjalotje
- 1 teen knoflook, gehakt of geperst
- 2 eieren
- scheutje room
- pecorino of parmezaan, geraspt, flinke berg
- peterselie
pi_106312867
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2012 15:18 schreef MaximusTG het volgende:
NEEEEEEEEE!!! Geen room in pasta carbonara!!! :+
Echte pasta carbonara maak je zo:

Pancetta bakken met wat knoflook. Pasta beetgaar koken. Ondertussen eieren loskloppen, mengen met parmezaanse kaas en pecorino en wat peper. Pasta bij pancetta. Van het vuur halen. Eieren en kaas mengsel erbij doen en goed roeren. Door de warmte van de pasta zal het ei voor een binding zorgen.
Ik vind het lekkerder met een tikje room, maar het hoeft idd niet :)
pi_106313889
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2012 15:18 schreef MaximusTG het volgende:
NEEEEEEEEE!!! Geen room in pasta carbonara!!! :+

Als je simpelweg het recept dat je daar op hebt na wil maken hoef je alleen de ui en knoflook te fruiten in olijfolie, de spekjes zachtjes te bakken tot het vet gesmolten is en ze bruin beginnen te worden. De ham even meebakken. Creme fraiche, of roomkaas, kookroom, slagroom, whatever, erdoor en flink wat verse peper en zout erdoor.

Echte pasta carbonara maak je zo:

Pancetta bakken met wat knoflook. Pasta beetgaar koken. Ondertussen eieren loskloppen, mengen met parmezaanse kaas en pecorino en wat peper. Pasta bij pancetta. Van het vuur halen. Eieren en kaas mengsel erbij doen en goed roeren. Door de warmte van de pasta zal het ei voor een binding zorgen.
O jee, het moet weer authentiek? Scoor dan meteen even een fatsoenlijke Parmezaan. Ik vind room er doorheen lekkerder.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 2 januari 2012 @ 15:48:02 #297
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106313912
voor 4 personen
400 g Spaghetti
400 g Spek, gerookt, droog
4 grote Eieren
50 g Boter
Pout en Zeper
1 Snuf muskaat
2 teen knoflook
pecorino of parmezaan, geraspt, flinke berg
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106313971
Nog een tip voor een andere hele goeie pastasaus-iets?
  maandag 2 januari 2012 @ 15:55:58 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106314162
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2012 15:50 schreef _Loki het volgende:
Nog een tip voor een andere hele goeie pastasaus-iets?
Simpel en snel?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106314333
Hoeft niet per sé, als het maar rond een uur of 7 klaar is als ik nu boodschappen ga doen :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')