abonnement Unibet Coolblue
pi_105714285


Het grote Coldplay topic!

In 1996 tijdens de introductieweek van de universiteit University College London ontmoet Chris Martin Jonny Buckland. Samen proberen zij een band op te zetten waarbij ze op de universiteit Will Champion en Guy Berryman ontmoeten. Samen wagen ze hun eerste poging. Martin begint samen met Buckland teksten te schrijven. (Berryman speelde mee op zijn basgitaar en Champion begon te leren drummen.) De band, genaamd Pectoralz, is voornamelijk te vinden in Engelse pubs. Toen de leden op het punt stonden hun eerste grote optreden te houden, schakelden ze over op de naam Starfish. Toentertijd had Martin een vriend (Tim Rice-Oxley, thans toetsenist bij de eveneens succesvolle Engelse band Keane) wiens band Coldplay op het punt stond om te stoppen. Deze band had de naam Coldplay uit een gedichtenbundel. Martin besloot om na het stoppen van die band zelf de naam over te nemen.

Al kort na hun ontmoeting op de Londense universiteit raken de vier studenten bevriend en delen hun passie voor muziek. De band die ontstaat heeft de volgende leden: Chris Martin (tekstschrijver, zang, piano, gitaar), Johnny Buckland (tekstschrijver, leadgitarist), Guy Berryman (basgitarist) en Will Champion (drummer, nadat hij de gitaar daarvoor had ingeruild).

In 1998 maken ze een EP als demo voor de platenmaatschappijen. De EP heet Safety EP en er staan drie nummers op en er worden in totaal 500 exemplaren van gemaakt. Door die EP werden ze dat jaar uitgenodigd voor een optreden op het “In the city”-festival van Manchester. Daar werden ze gescout door een platenmaatschappij die hen vervolgens aanbiedt een single uit te brengen.

De eerste single van Coldplay is Brothers & Sisters (1999) op het Fierce Panda label. Deze single bereikte nummer 92 in de Engelse hitlijsten. Daarna gaat het hard met de band. Ze worden ontdekt door een grote platenmaatschappij en in 2000 wordt het album Parachutes uitgebracht met onder andere de singles Yellow, Trouble en Don't Panic. In 2002 volgt het album A rush of blood to the head, waarvan de single Clocks uit 2003 de definitieve doorbraak van Coldplay betekent bij het grote publiek. Door hun diepgaande songteksten zoals in "The Scientist" en "Clocks", hun melancholische sound en door het emotionele stemgeluid van zanger Chris Martin heeft Coldplay nu veel fans. Door hun uitgebreide steun aan organisaties als Make Trade Fair toont Coldplay hun maatschappelijke betrokkenheid.

Op 6 juni 2005 is het derde album van Coldplay verschenen: X&Y, dat direct de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten bezette. Op 7 juli 2005 gaf Coldplay een uitverkocht concert in het Gelredome in Arnhem als onderdeel van hun Twisted Logic tour. Van X&Y zijn de singles Speed Of Sound (#6), Fix You (tip) , Talk (#1) en The Hardest Part (#25) verschenen.

Inmiddels heeft Coldplay een prijzenkast met 7 Grammy Awards, 6 Brit Awards (Coldplay is de eerste band in de geschiedenis van de BRITs die drie keer de Award voor Beste Britse Album mocht ontvangen) en de nodige gouden en platina albums en singles. De teller voor de wereldwijde verkoop van hun albums staat inmiddels boven de 30 miljoen.

Het nieuwe album Viva la Vida or Death and All His Friends, kwam uit in Nederland op 13 juni 2008. De eerste single, Violet Hill, was vanaf 29 april een week lang gratis te downloaden vanaf de website van Coldplay. Het album Viva La Vida or Death And All His Friends is uitgelekt op 4 juni, ongeveer een week voor de officiële release. Coldplay gaf op 5 juni een mini-concert speciaal voor fans van BNN en Coldplay. Hiervan was een registratie te zien op 7 juni op Nederland 3.

Coldplay gaf 2 oktober een concert in Ahoy in Rotterdam. Door de snelle kaartenverkoop werd er een 2de concert gepland. Deze vond 3 oktober plaats in hetzelfde gebouw. De kaartverkoop startte 7 juni en beide concerten waren binnen een kwartier uitverkocht.

Op 28 juni 2008 behaalt hun tweede single Viva La Vida de eerste plaats van de Amerikaanse Billboard Hot 100. Nog nooit eerder stond de band op 1 in de Verenigde Staten. Het is hun tweede top 10-hit in dit land. Eerder top 10-succes had de groep met Speed of Sound. Viva La Vida is de eerste nummer 1-hit voor een Britse band in de Billboard Hot 100 sinds Wannabe van The Spice Girls in 1997.

In een radio-interview op 1 september 2008 van de BBC maakte de band bekend dat ze eind 2009 met hun vijfde studioalbum komen. In november 2008 verscheen ook een EP, dat toen al opgenomen was. Hierop staan de nummers die niet op tijd af waren voor de deadline van Viva la Vida or Death and All His Friends, De EP heeft de titel Prospekt's March.
Op 9 en 10 september 2009 trad Coldplay op in het Goffertpark te Nijmegen. Oorspronkelijk stond alleen de show van 10 september gepland, maar aangezien deze snel was uitverkocht plande de organisator nog een concert, één dag eerder. Later werd de capaciteit van het Goffertpark vergroot en daardoor werden er voor beide data nog meer kaarten beschikbaar gesteld. Beide shows brachten 60.000 toeschouwers op de been, wat leidde tot grote verkeerschaos in en rondom Nijmegen. Na afloop ontvingen alle toeschouwers gratis de live-ep LeftRightLeftRightLeft, evenals alle bezoekers van de concerten van Coldplay.

In mei 2009 kondigde de band aan weer de studio in te duiken om te werken aan hun vijfde studioalbum. Brian Eno zal, net als voor Viva La Vida Or Death And All His Friends, ook voor dit album het productiewerk voor zijn rekening nemen. In december 2009 werd gemeld dat de band onder meer een kerk in Noord-Londen als studio had laten ombouwen.

Begin 2010 werd gemeld dat de band inmiddels circa 50 nummers heeft geschreven gedurende de studiosessies, en een intiem optreden zou hebben gegeven om te zien wat de fans er van vinden. Er werd gespeculeerd dat één van de nieuwe nummers op het vijfde album Don Quixote (Spanish Rain) zou zijn. Dit beschrijft de avonturen van de fictieve Spaanse edelman Don Quichot en zijn eveneens verzonnen metgezel Sancho Panza, bekend van Miguel de Cervantes' romans. Coldplay speelde dit nummer live tijdens de Latijns-Amerikaanse tournee naar aanleiding van Viva la Vida or Death and All His Friends. Tot de nummers die op het album zouden kunnen belanden, behoren ook Wedding Bells en Christmas Lights. Chris Martin speelde een gedeelte van Wedding Bells in het culturele televisieprogramma The South Bank Show, dat in september 2009 een gehele uitzending aan de Britse band wijdde. Christmas Lights kwam aan bod in een interview dat 60 Minutes had met frontman Chris Martin. Christmas Lights werd uiteindelijk op 1 december 2010 als single uitgebracht en bereikte in Europa de top 10 in meerdere landen, waaronder Nederland. De band zou echter nog geen duidelijkheid geven of het nummer op het nieuwe album zou komen. Op 3 juni 2011 werd er weer een nieuw nummer uitgebracht. Dit had de titel Every Teardrop is a Waterfall.

In mei-juni 2011 speelde de groep op heel wat Europese festivals waar ze al heel wat nieuwe nummers speelden zoals Major Minus, Charlie Brown, Hurts Like Heaven, Us Against The World en Princess Of China.

Op de Extended Play CD van Every Teardrop is a Waterfall werd de naam van het nieuwe nummer Moving to Mars bekend gemaakt. De Extended Play CD was vanaf 26 juni 2011 verkrijgbaar.

In een interview bij de Amerikaanse radio-DJ Ryan Seacrest op 30 juni 2011 meldde Martin dat het album 'moeilijk te spellen is', klaar zou zijn in 2 weken na het interview, en de titel bekend zou zijn 6 weken na het interview. Op 12 augustus werd op de website aangekondigd dat het nieuwe album op 24 oktober 2011 uit zal komen en als titel Mylo Xyloto heeft. Het vijfde album zal digitaal, op cd, en als vinyl verschijnen. Ook wordt er een limited edition van het album uitgebracht. De extra is een boek waarin pop-up graffiti, foto's en notities over het album in staan. Naast een album zal er een single worden uitgebracht: Paradise. Paradise zal ook op Mylo Xyloto verschijnen.

Bron: Wikipedia
Vorig topic: Coldplay #13 waar we niet in oplichters trappen

Cuz I'm Mr. Brightside
pi_105714290
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 01:30 schreef Duuc-nl het volgende:
Wat was dit Awesome. Ik stond aan het hek, helemaal vooraan, kon Chris bijna aanraken. Stond er al sinds 12 uur sus mocht ook wel :p

Maar wat een gaaf concert, doen ze goed.

En Will die niet verder kon zingen Omdat iedereen zo juichte tijdens us against THE world _O_
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 01:47 schreef Duuc-nl het volgende:
Gvd door al me filmpjes hoor ik me eigen geschreeuw :')
quote:
14s.gif Op zondag 18 december 2011 01:57 schreef Kaasknabbeltje het volgende:
Mijn hemel mensen wat een energie straalde hier vanaf. Werkelijk schitterend. Favorietje van de avond was toch GPASUYF _O_
quote:
1s.gif Op zondag 18 december 2011 02:01 schreef Duuc-nl het volgende:

[..]

Idd, wat een concert _O_
quote:
6s.gif Op zondag 18 december 2011 02:03 schreef Dark_Angelus het volgende:

[..]

Blijft één van de mooiste climax nummers O+
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 02:15 schreef Kaasknabbeltje het volgende:
WIj zaten op de eerste ring. Perfect imo. Veel beter dan een vaste staanplaats. Nu kon je ook gewoon zitten, mocht je dat willen. En je kon easy wat te drinken/eten halen + je had een mooi overzicht :P
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 02:15 schreef Twest1 het volgende:
Heerlijk genoten. Zat in een kut vak 2e ring maar gewoon naar de eerste ring gelopen en daar vooraan gaan staan :) politik en gpasuyf waren heel vet !
quote:
11s.gif Op zondag 18 december 2011 02:18 schreef Kaasknabbeltje het volgende:

[..]

Enige minpuntje voor mij: Clocks vond ik wat gezapig qua special light effects, jammer. Want het is zo'n energiek nummer.
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 02:19 schreef Neo-Mullen het volgende:
Eindelijk thuis :')_!

In my place was zo mooi met die enorme confetti door de lucht :D
Ik weet het niet, heb gedurende de show echt kippenvel gehad en dat er mss niet zoveel nummers werden gespeeld als sommigen hoopte had ik dat weer niet. Ben blij dat ik de setlist niet heb gezien.

En buiten 2 zwaar homofiele arabieren die wiet aan t roken waren en iedereen tot last waren, was het echt een perfecte bazenavond _O_

IK DOE NIEUW DEEL!
Cuz I'm Mr. Brightside
  zondag 18 december 2011 @ 02:24:17 #3
321891 Kaasknabbeltje
TOETERTJESTOETERTJES!
pi_105714318
Haha die wiet idd :')
Rook het ook al.
Had het sowieso niet nodig om in hogere sferen te komen :)
Op zaterdag 5 maart 2011 23:17 schreef Geo3kant het volgende:
Nee vriendelijke mensen zoals jou.. alles wat andere zeggen afkraken en mongool noemen en noem het maar op.. jij bent een prachtuser ^O^ :')
pi_105714326
In t vorige deel al gezegd heel vet concert! Had wat langer gemogen idd bijv life is for living remix had ik heel mooi gevonden.
  zondag 18 december 2011 @ 02:25:43 #5
321891 Kaasknabbeltje
TOETERTJESTOETERTJES!
pi_105714345
Christmas Lights als aflsuiting.. hmm ;(
Je kan niet alles hebben maar ik had liever 2000 miles gehad :)
Op zaterdag 5 maart 2011 23:17 schreef Geo3kant het volgende:
Nee vriendelijke mensen zoals jou.. alles wat andere zeggen afkraken en mongool noemen en noem het maar op.. jij bent een prachtuser ^O^ :')
pi_105715752
Wat een heerlijk concert. Zat op de tweede ring, alles was in het begin nog rustig, maar naar mate
het concert vorderde kwam het los!
pi_105716125
Heb gister weer intens genoten van Coldplay! Wij hadden geen bandjes gekregen (Ik denk omdat we pas rond 20:00 naar binnen liepen en daar voor te laat waren) maar ik mocht er een hebben van een jongen die er twee om had. ^O^

Fix you O+

Op naar het malieveld volgend jaar!
pi_105716822
Damn wat was het toch een vet concert _O_ _O_ _O_

Us against the world vond ik wel gaaf uitgevoerd O+
Op woensdag 21 maart 2012 19:42 schreef Drassss het volgende:
Ben ik de enige die steeds Sideboobie leest ipv van Sideshowbobbie
  zondag 18 december 2011 @ 10:53:18 #9
283276 Gesmoltenkaas
Plakkend aan je gehemelte
pi_105716862
Het was echt perfect! Stond helemaal vooraan :P Maar wat een ramp was die rij zeg, Er waren echt een aantal pubers. Er stond zelfs een meisje naast me vooraan die begon te janken en te gillen en schreeuwen alsof het fakking Justin bieber was. Ze werd helemaal hysterisch en begon half over het hek te hangen. Dat soort mensen moeten lekker naar Tokio hotel gaan. Coldplay is daar een veel te volwassenen band voor :P

Maar mijn hoogtepunt was toch wel Politik en A rush of blood to the head :P

Hier foto van hoe dichtbij ik stond :P
pi_105716887
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 10:53 schreef Gesmoltenkaas het volgende:
Het was echt perfect! Stond helemaal vooraan :P Maar wat een ramp was die rij zeg, Er waren echt een aantal pubers. Er stond zelfs een meisje naast me vooraan die begon te janken en te gillen en schreeuwen alsof het fakking Justin bieber was. Ze werd helemaal hysterisch en begon half over het hek te hangen. Dat soort mensen moeten lekker naar Tokio hotel gaan. Coldplay is daar een veel te volwassenen band voor :P

Maar mijn hoogtepunt was toch wel Politik en A rush of blood to the head :P

Hier foto van hoe dichtbij ik stond :P
[ afbeelding ]
:o ^O^
Op woensdag 21 maart 2012 19:42 schreef Drassss het volgende:
Ben ik de enige die steeds Sideboobie leest ipv van Sideshowbobbie
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 18 december 2011 @ 10:57:11 #11
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_105716923
Vet, dan heb je me nog wel vooraan voorbij zien rennen :)
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
  zondag 18 december 2011 @ 10:58:12 #12
80382 manny
30 is best veel
pi_105716945
jeeetje mineetje jullie zullen lekker geslapen hebben na dit concert. genieten !
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  zondag 18 december 2011 @ 11:02:30 #13
283276 Gesmoltenkaas
Plakkend aan je gehemelte
pi_105717018
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 10:57 schreef Dark_Angelus het volgende:
Vet, dan heb je me nog wel vooraan voorbij zien rennen :)
Hahaha waarschijnlijk wel :P Stonden een aantal fotografen met lensen waar je u tegen zegt hahaha :P Jij stond dan echt nog eens achter het hek of niet?
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 18 december 2011 @ 11:05:06 #14
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_105717066
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 11:02 schreef Gesmoltenkaas het volgende:

[..]

Hahaha waarschijnlijk wel :P Stonden een aantal fotografen met lensen waar je u tegen zegt hahaha :P Jij stond dan echt nog eens achter het hek of niet?
Ik was één van die fotografen ja, gebeurde zoveel dat je van de ene naar de andere kant kon rennen. Daarna nog lekker het concert af kunnen kijken :)
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_105717161
Het voorprogramma trouwens; pas bij het laatste nummer wist ik waar ik die vrouw van moest kennen :') Al had ze dat nummer nou als eerst gedaan, aangezien die toch nog redelijk veel is gedraaid op de radio etc.
Op woensdag 21 maart 2012 19:42 schreef Drassss het volgende:
Ben ik de enige die steeds Sideboobie leest ipv van Sideshowbobbie
  zondag 18 december 2011 @ 11:14:29 #16
283276 Gesmoltenkaas
Plakkend aan je gehemelte
pi_105717263
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 11:09 schreef Sideshowbobbie het volgende:
Het voorprogramma trouwens; pas bij het laatste nummer wist ik waar ik die vrouw van moest kennen :') Al had ze dat nummer nou als eerst gedaan, aangezien die toch nog redelijk veel is gedraaid op de radio etc.
Hahahah inderdaad! Had precies hetzelfde, vond het trouwens best een goeie band :P
  zondag 18 december 2011 @ 11:22:39 #17
293852 Lexis
That's what she said.
pi_105717406
Alvast 1 video voor t topic:


Er komt er nog één aan, de laatste noten van het concert, gewoon omdat het awesome was. Ik wilde niet teveel filmen omdat je dan de helft mist, maar dat mocht ik niet missen. Ik heb trouwens expres niet meegeschreeuwd, anders is de video verpest :P
pi_105717420
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 02:19 schreef Neo-Mullen het volgende:

En buiten 2 zwaar homofiele arabieren (...)
[BSB modus]Die bestaan niet![/BSB modus]
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  zondag 18 december 2011 @ 11:28:48 #19
293852 Lexis
That's what she said.
pi_105717690
Het was geweldig *O*

Al die springende lichtjes bij Charlie Brown O+


(niet mijn video btw)

Ik stond trouwens naast BB Ruud :') Er willen nog steeds mensen met 'm op de foto :') :')
pi_105717792
Ziet er gaaf uit mensen :) Nu al zin in malieveld volgend jaar :)

Hoe vroeg van tevoren moet je bij zoiets aanwezig zijn om een beetje vooraan te staan eigenlijk :p?!
  zondag 18 december 2011 @ 11:47:04 #22
283276 Gesmoltenkaas
Plakkend aan je gehemelte
pi_105717927
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 11:42 schreef Peter_Aragorn het volgende:
Ziet er gaaf uit mensen :) Nu al zin in malieveld volgend jaar :)

Hoe vroeg van tevoren moet je bij zoiets aanwezig zijn om een beetje vooraan te staan eigenlijk :p?!
Ik stond helemaal vooraan en was er rond 12 uur s'middags. Maar het hangt er vanaf. Ik denk als je om half 2 er had gestaan je nog steeds vooraan had gestaan :P Neem geen tas mee enzo dat scheelt ook want dan hoeven ze die niet te checken :P
  zondag 18 december 2011 @ 11:52:40 #23
293852 Lexis
That's what she said.
pi_105718067
Ik stond er vanaf 4 uur en stond echt dikke prima; niets te klagen.
pi_105718389
Ik stond er vanaf 12 uur en stond helemaal vooraan :D maar malieveld komen 3x zo veel mensen dus dat weet ik niet
PSN: Duuc-nl
pi_105718588
_O_ TOP-avond gehad.

Maar ik ga voorlopig niet meer, nu 3x in 4 jaar geweest en 't is geweldig. Maar dat moet 't ook blijven. Daarbij gaan ze toch nooit mijn absolute lievelingsnummers spelen en ga ik ondanks 'n geweldige performance altijd 'n klein beetje teleurgesteld naar huis.

Maar nogmaals, wat 'n feest :Y
"If you're not a manc, you're a wank"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')