abonnement Unibet Coolblue
pi_110370082
De zaak van volgende week is denk ik deze
Don't you love her madly?
  zondag 15 april 2012 @ 21:38:20 #277
123170 alors
zlata1234
pi_110370168
Ik ga nog niet lezen, doe ik pas na de aflevering, dan is het nog een verrassing wat er gaat gebeuren :)
know'm sayin?
×
word? word.
pi_110370341
Ja, zou ik zelf ook doen :Y Maar ik was enthousiast dat ik lijk te weten om welke zaak het gaat :@
Don't you love her madly?
  zondag 15 april 2012 @ 21:42:39 #279
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_110371236
LJN: AO5325, Rechtbank Amsterdam , 13/067518-03 Print uitspraak
Datum uitspraak: 10-03-2004
Datum publicatie: 10-03-2004
Rechtsgebied: Straf
Soort procedure: Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie: Rechtbank Amsterdam veroordeelt verdachte van steekpartij met dodelijke afloop in Weesp, tot een gevangenisstraf voor de duur van 2 jaar en gelast dat verdachte ter beschikking gesteld zal worden en beveelt dat verdachte van overheidswege verpleegd zal worden.
Vindplaats(en): Rechtspraak.nl
Uitspraak
RECHTBANK AMSTERDAM

Parketnummer: [nummer]

Datum uitspraak: 10 maart 2004

op tegenspraak

VERKORT VONNIS

van de rechtbank Amsterdam, zevende meervoudige kamer B, in de strafzaak tegen:

[verdachte],

geboren te [geboorteplaats] op [geboortedatum],
ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens op het [adres], [woonplaats], gedetineerd in het [Huis van Bewaring].

De rechtbank heeft beraadslaagd naar aanleiding van het onderzoek op de terechtzitting van 25 februari 2004.

1. Telastelegging

Aan verdachte is telastegelegd dat

1.

zij op of omstreeks 23 oktober 2003 te Weesp, in elk geval in Nederland,
opzettelijk en met voorbedachten rade [slachtoffer 1] van het leven heeft
beroofd, immers heeft verdachte met dat opzet en na kalm beraad en rustig
overleg, met een (keuken)mes (met kracht) een of meermalen in de rug van die
[slachtoffer 1] gestoken (waardoor de linkerlongslagader van die [slachtoffer 1]
geheel is doorkliefd), tengevolge waarvan die [slachtoffer 1] op of omstreeks 24
oktober 2003 te Amsterdam is overleden;

2.

zij op of omstreeks 23 oktober 2003 te Weesp ter uitvoering van het door
verdachte voorgenomen misdrijf om opzettelijk en met voorbedachten rade [slachtoffer 2] van het leven te beroven, met dat opzet en na kalm beraad en rustig
overleg, met een (keuken)mes in haar hand(en) naar die [slachtoffer 2] is
toegelopen en/of (vervolgens) met dat (keuken)mes (met kracht) in de nek/hals
en/of de schouder van die [slachtoffer 2] heeft gestoken.
2. Voorvragen



3. Waardering van het bewijs

De rechtbank acht wettig en overtuigend bewezen dat verdachte

ten aanzien van het onder 1 bewezenverklaarde:
op 23 oktober 2003 te Weesp, opzettelijk [slachtoffer 1] van het leven heeft beroofd, immers heeft verdachte met dat opzet, met een keukenmes met kracht meermalen in de rug van die [slachtoffer 1] gestoken waardoor de linkerlongslagader van die [slachtoffer 1] geheel is doorkliefd, tengevolge waarvan die [slachtoffer 1] op of omstreeks 24 oktober 2003 te Amsterdam is overleden;

ten aanzien van het onder 2 bewezenverklaarde:
op 23 oktober 2003 te Weesp ter uitvoering van het door verdachte voorgenomen misdrijf om opzettelijk [slachtoffer 2] van het leven te beroven, met dat opzet met dat keukenmes met kracht in de nek/hals en de schouder van die [slachtoffer 2] heeft gestoken.

4. Het bewijs

De rechtbank grondt haar beslissing dat verdachte het bewezen geachte heeft begaan op de feiten en omstandigheden die in de bewijsmiddelen zijn vervat.

5. De strafbaarheid van de feiten

5.1
De raadsvrouw van verdachte heeft aangevoerd dat verdachte ten aanzien van de telastegelegde feiten heeft gehandeld uit noodweer.

De rechtbank overweegt daartoe het volgende:
Uit het dossier blijken de volgende feiten en omstandigheden.
Circa 3 weken voor de telastegelegde feiten zoende de vriend van [slachtoffer 1], [betrokkene 1], een vriendin van verdachte. [slachtoffer 1] kreeg het snel te weten.
Zij wilde verhaal halen bij [betrokkene 1], maar kreeg haar telefonisch niet te pakken. Zij probeerde het nummer van [betrokkene 1] te krijgen via verdachte. Verdachte wilde dat nummer niet geven. [slachtoffer 1] en haar vriendinnen bestookten verdachte met telefoontjes om dat nummer toch te krijgen. Op een avond werd verdachte wel 40 keer gebeld. Vanaf die tijd hadden verdachte en [slachtoffer 1] en haar vriendinnen via de mobiele telefoon constant ruzie met elkaar, waarbij over en weer ernstige bedreigingen werden geuit. Terwijl het eigenlijk om [betrokkene 1] ging, werd verdachte steeds meer partij in de ruzie.
Op 23 oktober 2003 belde [slachtoffer 1] verdachte 23 keer. Verdachte belde 15 keer terug.
Diezelfde dag zocht de groep rond [slachtoffer 1], bestaande uit 8 personen verdachte op. De groep ging naar de woning van verdachte in Weesp.

Verdachte, een vriend en twee vriendinnen, die hiervan wisten, verscholen zich in de woning en deden alsof ze er niet waren. Ze deden het licht uit, de gordijnen dicht en ze gingen op de grond liggen. Ze hebben tevens 2 keer de politie gebeld met het verzoek om hulp.
Echter toen de groep rond [slachtoffer 1] voor de deur stond, heeft verdachte vervolgens toch de voordeur geopend, om, zoals zij ter terechtzitting heeft verklaard, een vriend binnen te laten. De groep rond [slachtoffer 1] kwam toen meteen de woning van verdachte binnen en liep door naar de woonkamer.
Daar ontstond een gevecht tussen [betrokkene 1] en [slachtoffer 1]. Als reactie op de aanval van [slachtoffer 1] op [betrokkene 1] stak verdachte [slachtoffer 1] met een groot keukenmes in haar rug. Twee keer kort achter elkaar.
Kort daarop stak verdachte ook [slachtoffer 2] met dat keukenmes in haar nek c.q. hals en schouder, in een reactie - volgens haar verklaring - op een prik van het mes in haar been.

Uit de veelheid aan en de aard van de telefoongesprekken en sms-berichten en uit hetgeen diverse betrokkenen hieromtrent hebben verklaard, leidt de rechtbank af dat zowel de groep rond [slachtoffer 1] als de groep rond [betrokkene 1]/verdachte heeft aangestuurd op een gewelddadige confrontatie naar aanleiding van het zoenen van de vriend van [slachtoffer 1] met [betrokkene 1]. Verschillende betrokkenen hebben weliswaar verklaard dat de groep rond [slachtoffer 1] de bewuste avond 'het uit wilde praten', maar dit komt de rechtbank ongeloofwaardig voor, gelet op de hoeveelheid telefoontjes over en weer, de bedreigende sms-berichten, alsmede de omstandigheid dat [slachtoffer 1] die avond met maar liefst zeven vriendinnen naar de woning van verdachte is gegaan.
Verdachte en degenen die bij haar in huis waren hebben tot tweemaal toe de politie gebeld omdat zij zich bedreigd voelden. Desondanks heeft verdachte niet de komst van de politie afgewacht, maar op een gegeven moment de beslissing genomen de deur te openen, waardoor de groep rond [slachtoffer 1], in totaal acht personen, binnen kon komen.
Hiermee heeft verdachte welbewust de aanmerkelijke kans aanvaard dat het in haar woning tot een gewelddadig treffen zou komen tussen [slachtoffer 1] en [betrokkene 1]. Het is dan ook aan verdachte zelf te wijten dat dit gevecht in haar woning is ontstaan, waardoor verdachte geen beroep op noodweer toekomt, nu de verdediging van [betrokkene 1] niet noodzakelijk is geweest in de zin van artikel 41 van het Wetboek van Strafrecht.
De rechtbank verwerpt dan ook het beroep op noodweer.

5.2
De bewezen geachte feiten zijn volgens de wet strafbaar. Het bestaan van een rechtvaardigingsgrond is niet aannemelijk geworden.

6. De strafbaarheid van verdachte

6.1
De raadsvrouw van verdachte heeft aangevoerd dat verdachte ten aanzien van de telastegelegde feiten de grenzen de noodzakelijke verdediging heeft overschreden en dat er sprake is van noodweerexces.

De rechtbank overweegt als volgt:
Ten aanzien van voornoemd beroep op noodweerexces geldt mutatis mutandis hetzelfde zoals onder 5.1 overwogen. Derhalve faalt ook het beroep op noodweerexces. De rechtbank verwerpt dan ook het verweer.
6.2
Er is geen omstandigheid aannemelijk geworden die de strafbaarheid van verdachte geheel uitsluit. Dit blijkt uit de inhoud van het hierna te bespreken rapport van de deskundigen [deskundige 1] en [deskundige 2] die concluderen dat de feiten aan verdachte slechts in sterk verminderde mate kunnen worden toegerekend. De rechtbank neemt deze conclusie over en maakt die tot de hare.
Verdachte is dan ook strafbaar.

7. Motivering van de straf en maatregelen

7.1 Straf

De hierna te noemen strafoplegging is in overeenstemming met de ernst van het bewezen geachte, de omstandigheden waaronder dit is begaan en de persoon van verdachte, zoals van een en ander ter terechtzitting is gebleken.
De rechtbank heeft bij de keuze tot het opleggen van een vrijheidsbenemende straf en bij de vaststelling van de duur daarvan in het bijzonder het volgende laten meewegen.

Verdachte heeft een slachtoffer van het leven beroofd en een ander slachtoffer gepoogd van het leven te beroven door hen te steken met een groot keukenmes.
Dit zijn bijzonder ernstige feiten. Door toedoen van verdachte heeft een meisje van 18 jaar het leven verloren. Zij had nog een heel leven voor zich. De nabestaanden van het slachtoffer hebben veel verdriet van het verlies van hun familielid op deze afschuwelijke wijze. Zij kunnen hiervan ook psychische problemen ondervinden.
Voorts heeft verdachte een ander slachtoffer ernstig verwond door krachtig met een mes op haar in te steken, waardoor het blad van het mes in haar hals c.q. nek is afgebroken en daarin is blijven zitten. Het slachtoffer zal veel angst en pijn hebben gevoeld. Zij heeft als gevolg van het misdrijf lichamelijke beperkingen aan haar arm en ondervindt psychisch nadelige gevolgen, die haar mogelijk haar hele leven parten blijven spelen.

Verdachte heeft aan de andere kant geen strafblad.

In verband met de persoonlijkheid van verdachte zal de rechtbank naast een straf onderstaande maatregel opleggen. Bij het bepalen van de duur van de straf heeft de rechtbank het advies van de deskundigen [deskundige 1] en [deskundige 2] gevolgd om de behandeling in het kader van de maatregel snel te laten starten, omdat de pathologie bij verdachte zich nog heeft verhard. Verdachte is nu nog toegankelijk, waardoor er nog voldoende mogelijkheden zijn.

7.2 Terbeschikkingstelling

De hierna te noemen maatregel is in overeenstemming met de ernst van het bewezen geachte, de omstandigheden waaronder dit is begaan en de persoon van verdachte, zoals van een en ander ter terechtzitting is gebleken.

Omtrent de persoon van verdachte is door [deskundige 1], forensisch psycholoog, op 26 januari 2004 en [deskundige 2], forensisch psychiater, op 28 januari 2004 gezamenlijk gerapporteerd.
Voornoemde deskundigen hebben geconcludeerd dat verdachte lijdende is aan een gebrekkige ontwikkeling van de geestvermogens, wat in diagnostische zin te omschrijven is als een borderline persoonlijkheidsstoornis. In de week voor het telastegelegde was er tevens sprake van een ziekelijke stoornis van de geestvermogens in de vorm van een angststoornis. De deskundigen concluderen dat verdachte ten tijde van het plegen van het telastegelegde lijdende was aan een zodanige gebrekkige ontwikkeling en ziekelijke stoornis van haar geestvermogens dat deze feiten haar in sterk verminderde mate kunnen worden toegerekend. Bij onvoldoende behandeling van de persoonlijkheidsstoornis is er in de toekomst een groot risico op recidive. De deskundigen adviseren de maatregel van terbeschikkingstelling met bevel tot verpleging van overheidswege op te leggen.

De rechtbank neemt voormelde conclusies over. De rechtbank zal de adviezen volgen en de terbeschikkingstelling gelasten met bevel tot verpleging van overheidswege.
De bewezen geachte feiten zijn misdrijven waarop naar de wettelijke omschrijving een gevangenisstraf van vier jaren of meer is gesteld. De veiligheid van anderen, dan wel de algemene veiligheid van personen of goederen vereist bovendien het opleggen van die maatregel alsmede dat bevel.

Ten aanzien van de benadeelde partijen en de schadevergoedingsmaatregel

Uit het onderzoek ter terechtzitting is gebleken dat de vordering van de benadeelde partij [benadeelde partij 1], van zo eenvoudige aard is dat zij zich leent voor de behandeling in dit strafgeding. Tevens is komen vast te staan dat de benadeelde partij als gevolg van het hiervoor onder 1 bewezen geachte feit, rechtstreeks schade heeft geleden. De rechtbank waardeert deze op een bedrag van ¤ 9750,00 (negenduizend en zevenhonderd en vijftig euro). De vordering kan dan ook tot dat bedrag worden toegewezen. Voorts dient de verdachte te worden veroordeeld in de kosten die de benadeelde partij heeft gemaakt en ten behoeve van de tenuitvoerlegging van deze uitspraak nog zal maken.

In het belang van [benadeelde partij 1] voornoemd wordt, als extra waarborg voor betaling aan laatstgenoemde, de maatregel van artikel 36f van het Wetboek van Strafrecht aan verdachte opgelegd.

De vordering van de benadeelde partij [benadeelde partij 1] wordt voor het overige afgewezen, omdat er geen direct verband is tussen deze gemaakte kosten en het gepleegde strafbare feit.

Uit het onderzoek ter terechtzitting is gebleken dat een deel van de vordering van de benadeelde partij [slachtoffer 2], van zo eenvoudige aard is dat dit zich leent voor de behandeling in dit strafgeding. Tevens is komen vast te staan dat de benadeelde partij als gevolg van het hiervoor onder 2 bewezen geachte feit, rechtstreeks schade heeft geleden. De rechtbank waardeert deze op een bedrag van ¤ 205,00 (tweehonderd en vijf euro) aan materiële schadevergoeding. Daarnaast stelt de rechtbank het bedrag aan immateriële schadevergoeding naar redelijkheid vast op een bedrag van ¤ 2500,00 (tweeduizend en vijfhonderd euro), nu [slachtoffer 2] onvoldoende informatie heeft verstrekt om een hoger bedrag aan immateriële schade toe te kennen. De vordering kan dan ook tot dat bedrag worden toegewezen.
De benadeelde partij kan het overige deel van de vordering slechts bij de burgerlijke rechter aanbrengen.
Voorts dient de verdachte te worden veroordeeld in de kosten die de benadeelde partij heeft gemaakt en ten behoeve van de tenuitvoerlegging van deze uitspraak nog zal maken.

In het belang van [slachtoffer 2] voornoemd wordt, als extra waarborg voor betaling aan laatstgenoemde, de maatregel van artikel 36f van het Wetboek van Strafrecht aan verdachte opgelegd.

8. Toepasselijke wettelijke voorschriften

De op te leggen straf en maatregelen zijn gegrond op de artikelen 36f, 37a, 37b, 45, 57 en 287 van het Wetboek van Strafrecht.

De rechtbank komt op grond van het voorgaande tot de volgende beslissing.

9. Beslissing

Verklaart bewezen dat verdachte het telastegelegde heeft begaan zoals hiervoor in rubriek 3 is aangegeven.

Verklaart niet bewezen hetgeen aan verdachte meer of anders is telastegelegd dan hiervoor is bewezen verklaard en spreekt verdachte daarvan vrij.

Het bewezenverklaarde levert op:

Ten aanzien van het onder 1 bewezenverklaarde:
Doodslag.

Ten aanzien van het onder 2 bewezenverklaarde:
Poging tot doodslag.

Verklaart het bewezene strafbaar.

Verklaart [verdachte], daarvoor strafbaar.

Veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 2 jaar.

Beveelt dat de tijd die door veroordeelde voor de tenuitvoerlegging van deze uitspraak in verzekering en in voorlopige hechtenis is doorgebracht, bij de tenuitvoerlegging van die straf in mindering gebracht zal worden.

Gelast dat verdachte ter beschikking gesteld zal worden en beveelt dat zij van overheidswege verpleegd zal worden.

Wijst de vordering van de benadeelde partij [benadeelde partij 1], wonende op het [adres], [woonplaats] toe tot een bedrag van ¤ 9750,00 (negenduizend en zevenhonderd en vijftig euro).

Veroordeelt verdachte aan [benadeelde partij 1] voornoemd, het toegewezen bedrag te betalen.

Veroordeelt verdachte voorts in de kosten door de benadeelde partij gemaakt en ten behoeve van de tenuitvoerlegging van deze uitspraak nog te maken, tot op heden begroot op nihil.
Legt aan verdachte de verplichting op, aan de Staat, ten behoeve van het slachtoffer [benadeelde partij 1], te betalen de som van ¤ 9750,00 (negenduizend en zevenhonderd en vijftig euro),bij gebreke van betaling en verhaal te vervangen door hechtenis voor de duur van 183 dagen, met dien verstande dat de toepassing van die hechtenis de hiervoor opgelegde verplichting niet opheft.

Bepaalt dat, indien en voorzover verdachte heeft voldaan aan een van voornoemde betalingsverplichtingen, daarmee de andere is vervallen.

Wijst voor het overige de vordering van de benadeelde partij [benadeelde partij 1] af.

Wijst de vordering van de benadeelde partij [slachtoffer 2], wonende op het [adres], [woonplaats] toe tot een bedrag van ¤ 2705,00 (tweeduizend en zevenhonderd en vijf euro).

Veroordeelt verdachte aan [slachtoffer 2] voornoemd, het toegewezen bedrag te betalen.

Veroordeelt verdachte voorts in de kosten door de benadeelde partij gemaakt en ten behoeve van de tenuitvoerlegging van deze uitspraak nog te maken, tot op heden begroot op nihil.
Legt aan verdachte de verplichting op, aan de Staat, ten behoeve van het slachtoffer [slachtoffer 2] te betalen de som van ¤ 2705,00 (tweeduizend en zevenhonderd en vijf euro), bij gebreke van betaling en verhaal te vervangen door hechtenis voor de duur van 54 dagen, met dien verstande dat de toepassing van die hechtenis de hiervoor opgelegde verplichting niet opheft.

Bepaalt dat, indien en voorzover verdachte heeft voldaan aan een van voornoemde betalingsverplichtingen, daarmee de andere is vervallen.

Bepaalt dat de benadeelde partij voor het overige deel van de gevraagde immateriële schadevergoeding niet-ontvankelijk in haar vordering is.

Dit vonnis is gewezen door
mr. A.M.C. de Wit, voorzitter,
mrs. R.B. Kleiss en P.B. Martens, rechters,
in tegenwoordigheid van mr. W.J.A. van der Velde, griffier
en uitgesproken op de openbare terechtzitting van deze rechtbank van 10 maart 2004.
pi_110371270
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 21:30 schreef Syb.ren het volgende:
http://www.digibron.nl/se(...)dfce76&sourceid=1011

De originele zaak, of was deze al geplaatst?
Treurig als je dat zo leest. Waar die wijfen zin in hebben, elkaar weken lang het leven zuur maken en bedreigen.
  zondag 15 april 2012 @ 21:55:04 #282
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_110371379
Nog een linkje: http://www.netwerk.tv/node/4366.

Netwerk sprak met de vriendinnen van die Turkse. Ik kan dat filmpje alleen niet openen ;(
  zondag 15 april 2012 @ 21:59:03 #283
123170 alors
zlata1234
pi_110371642
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 21:55 schreef Mishu het volgende:
Nog een linkje: http://www.netwerk.tv/node/4366.

Netwerk sprak met de vriendinnen van die Turkse. Ik kan dat filmpje alleen niet openen ;(
Marokkaanse ;)
know'm sayin?
×
word? word.
  zondag 15 april 2012 @ 22:03:59 #284
123170 alors
zlata1234
pi_110372005
Filmpje doet het hier ook niet, moet Dupral installeren ofzo.
know'm sayin?
×
word? word.
  zondag 15 april 2012 @ 22:06:49 #285
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_110372210
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 21:59 schreef alors het volgende:

[..]

Marokkaanse ;)
Ja whatever, die actrice die haar speelt is Turkse volgens mij. :P
pi_110372236
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 22:06 schreef Mishu het volgende:

[..]

Ja whatever, die actrice die haar speelt is Turkse volgens mij. :P
Ook niet.
  zondag 15 april 2012 @ 22:07:43 #287
123170 alors
zlata1234
pi_110372270
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 22:06 schreef Mishu het volgende:

[..]

Ja whatever, die actrice die haar speelt is Turkse volgens mij. :P
Nee Maryam Hassouni is ook Marokkaans
know'm sayin?
×
word? word.
  zondag 15 april 2012 @ 22:10:15 #288
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_110372431
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 22:07 schreef alors het volgende:

[..]

Nee Maryam Hassouni is ook Marokkaans
O... Ze ziet er Turks uit.
  zondag 15 april 2012 @ 22:13:28 #289
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_110372670
http://www.weespernieuws.nl/getpdf/2003/wn4nov03.pdf -> pagina 7 een uitgebreid verslag. Je kan die straat ook googlen, best creepy om te bedenken dat daar een moord is gepleegd.

Letterlijke quote:
quote:
De Telegraaf berichtte dat een
jongen de aanleiding was, maar dit
wordt door haar vriendinnen
krachtig tegengesproken. Naouel
heeft nooit een vriend gehad. Dit
soort geruchten zijn alleen maar
pijnlijk voor de familie,
pi_110372964
Genoten van de aflevering. Moest constant aan Nesrin (Van Stijl en Klasse, Koefnoen) denken... Hoe zou dat komen ? ;)
  zondag 15 april 2012 @ 22:24:02 #291
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_110373478
Ik heb echt geen zin om volgende week te kijken met :r Jolanthe :r .
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
  zondag 15 april 2012 @ 22:24:11 #292
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110373493
Ik had soms wat moeite met het verstaan, want ik ken die straattaal niet.
Verder triest dat je zo dom kan zijn. Hoewel de tegenwoordige bangalijstjes er ook niet om liegen. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_110373622
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 22:17 schreef linebear het volgende:
Genoten van de aflevering. Moest constant aan Nesrin (Van Stijl en Klasse, Koefnoen) denken... Hoe zou dat komen ? ;)
Haha ja, moest ik ook.
anonieme razernist
  Forum Admin zondag 15 april 2012 @ 22:36:35 #294
232445 crew  Specularium
pi_110374400
quote:
De ene is een onderzoekje uit 2005 over 241 minderjarige dossiers waar de onderzoekster overemotionele conclusies aan koppelt en die andere gaat over Belgie.

Beide niet relevant.
pi_110375295
quote:
9s.gif Op zondag 15 april 2012 22:36 schreef Specularium het volgende:

[..]

De ene is een onderzoekje uit 2005 over 241 minderjarige dossiers waar de onderzoekster overemotionele conclusies aan koppelt en die andere gaat over Belgie.

Beide niet relevant.
Het heeft vorige maand uitgebreid in het NRC gestaan, zal kijken of ik het kan vinden.
Feauteaux
You make me sick, because I adore you so...
Ik besefte de ernst van mijn kater, toen de poes stampend de kamer binnen kwam.
pi_110375362
Feauteaux
You make me sick, because I adore you so...
Ik besefte de ernst van mijn kater, toen de poes stampend de kamer binnen kwam.
  zondag 15 april 2012 @ 23:53:46 #297
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_110379063
quote:
Ja kijk, ik dacht al dat het recent in het nieuws was geweest.
pi_110423734
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 21:15 schreef hexje het volgende:

[..]

De afleveringen wijken af van de echte zaak. Viel mij vorig seizoen ook op. Als je dan de echte zaak leest snap je het beter.
Ze wijken wel iets af, maar ik vind de zaken eigenlijk nog verrassend veel op elkaar lijken.

Sterke aflevering trouwens, tot op het laatste moment spannend wat er ging gebeuren.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_110424250
Hier nog artikel van de FB met interessante reacties:

18-jarig meisje doodgestoken in Weesp
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  dinsdag 17 april 2012 @ 00:17:58 #300
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_110424462
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 00:12 schreef roos85 het volgende:
Hier nog artikel van de FB met interessante reacties:

18-jarig meisje doodgestoken in Weesp
Damn, vooral dat neusbotje doorbijten. Hoe gek ben je dan als je dat daadwerkelijk doet?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')