donderdag 8 december 2011 @ 19:50:48 #1
19440 Maanvis
Centuries in a Lifetime
pi_105349533
Deze week zijn de hamlappen weer in de aanbieding, dus ik heb zojuist een kg gekocht.
Alleen nu heb ik altijd dat die veel te taai en droog worden als ik ze bak. Is daar nog een oplossing voor of moet ik ze maar in stukjes snijden en met een sausje oid klaarmaken? :)
Mijn posts niet meer lezen? Klik hier en schaf een abo aan!
"If Tetris has taught me anything, it's that errors pile up and accomplishments disappear"
pi_105349868
Wat doe je normaal dan met je hamlappen?

Misschien is stoven een optie (ff googlen voor een recept).
  donderdag 8 december 2011 @ 19:57:07 #3
347764 Barbapapamama
Waar is het toilet hier?
pi_105350355
sate van maken
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
pi_105350752
Gewoon met zo'n speciale vleesstamper op slaan.
Of als je die niet heb zoals ik, gewoon een met een kopje met de vlakke bodem een aantal keer plat stampen.
Niet echt de manier maar werkt wel.

Mmm, als je met google zoekt op vlees stamper met safesearch uit krijg je ook "vlees stampers".
Bijna, maar net niet helemaal als je afbeeldingen klikt :P
http://lmgtfy.com/?q=vlees+stampers

[ Bericht 8% gewijzigd door TheStonedOne op 08-12-2011 20:27:41 ]
pi_105351873
Wat heeft vlees aan gort slaan te maken met bereiden?
pi_105352673
Dan breek je zeg maar de structuur en word het zachter.
pi_105353412
Gewoon aanbakken en daarna stoven, werkt altijd. ^O^
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_105354944
ik maak er babi ketjap van, zo bakken en dan opeten lijkt me niet lekker eigenlijk
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_105356150
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 20:13 schreef TheStonedOne het volgende:
Gewoon met zo'n speciale vleesstamper op slaan.
Of als je die niet heb zoals ik, gewoon een met een kopje met de vlakke bodem een aantal keer plat stampen.
Niet echt de manier maar werkt wel.

Mmm, als je met google zoekt op vlees stamper met safesearch uit krijg je ook "vlees stampers".
Bijna, maar net niet helemaal als je afbeeldingen klikt :P
http://lmgtfy.com/?q=vlees+stampers

Ik krijg gewoon keurig alleen maar voedsel voorgeschoteld, safesearch uit.
Ik kom dan ook wel eens op een culinaire site, als jij voornamelijk porno zoekt, ja, dan krijg je dat ook als zoekresultaat. Met dank aan Google Analytics.

Vleesstamper niet doen. Sla je die lap alleen maar droger.
Hamlappen zijn gewoon biefstuk van het varken, dus doe wat je bij biefstuk zou doen: bak ze kort en heet. Uiteraard altijd gaar.

Gewoon een snee maken zodat je ze kan vullen, en dan een plak oude kaas en wat jam erin stoppen. Kort en heet aanbakken dan vuur wat lager tot ze gaar zijn en geen minuut langer. Kaas moet dan gesmolten zijn. Evt uitje fruiten als je de jus maakt. Lekker met aardappelpuree.

Anders in blokjes, dan maak je er sate van. Gewoon met ketjap kental en een snufje rietsuiker.

Lekker peper en zout, snufje sambal manis, even laten marineren een uurtje en dan grillen of bakken.

Zoek een roerbakgerecht. Snel en lekker. Alleen al die reepjes snijden he.

Als je een beetje van nasi houd kun je ook een pondje daaraan spenderen. Een bouillonblokje, wat verse gember, ketjap kental en ketjap manis, verder ruk je wat groenten uit je ijskast, en presto.
pi_105356766
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 21:55 schreef lezzmeister het volgende:

[..]

Vleesstamper niet doen. Sla je die lap alleen maar droger.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Schnitzel
pi_105357002
quote:
Gepaneerd, en niet met een vleesstamper gedaan.
Één enkele tik met het vlak van je bijl, en dan moest ik het met een plasticje doen(dan blijft het vocht niet in de plank hangen) of anders gaf de chef mij met het vlak van de bijl.

[ Bericht 3% gewijzigd door lezzmeister op 08-12-2011 22:22:32 ]
  donderdag 8 december 2011 @ 22:16:43 #13
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_105357166
Precies. Met zo'n vleeshamer of stamper beschadig je alleen maar de structuur van het vlees en wordt het bij bakken nog sneller taai.
pi_105362509
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 21:32 schreef Mirjam het volgende:
ik maak er babi ketjap van, zo bakken en dan opeten lijkt me niet lekker eigenlijk
Dit lijkt me ook wel een erg goed idee... mmm...
  vrijdag 9 december 2011 @ 00:19:29 #15
120621 Piet_Piraat
*De Scheve Schuit*
pi_105362711
In swtukken snijden, marineren en je hebt prima sate. :9
-= Piet Piraat Piet Piraat schip ahoy hoy hoy =-
pi_105367901
Ik maak er wel eens gyros van. Ook lekker.
pi_105369873
stoven en je moet ze niet in de supermarkt kopen maar bij de slager met zwoerd dat scheeld ook een heel stuk
pi_105370075
Snijd het vlees in grove stukken en maak een marinade van jus d′ orange(liefst vers geperst), sojasaus, 1 theel suiker, knoflook, peper en tijm.
Schenk deze over het vlees en laat een uurtje intrekken.
Dep het vlees zo goed mogelijk droog en bewaar de marinade.
verhit 2 eetl boter en 2 eetl olie in een grote koekenpan.
Bak het vlees rondom bruin en overgiet het dan met de marinade. laat alles nog ca 10 min sudderen tot het vlees gaar is.
Schep het vlees uit de pan en leg op een verwarmd bord.
Zeef de marinade en kook haar in 3 min in tot een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid en giet haar over de hamlappen heen.
I want to depart this world the same way I arrived; screaming and covered in someone else's blood.

Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')