abonnement Unibet Coolblue
pi_105782866
voor de salade eigenlijk van piet zn suggestie eigenlijk..

Salade, neem je veldsla, zure appel aan dunne reepjes gesneden, wat tomaat, croutons, even kort geroosterde pijnboompitten
  maandag 19 december 2011 @ 19:14:12 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105782921
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 19:09 schreef ticklemepink het volgende:
de dadels klinkt lekker en inderdaad simpel. dus dat word hem.

tips voor tomaat? cherrytomaatjes halveren bv ? ziet er wellicht wat leuker uit als gewoon een plakje tomaat.
Cherry tomaatjes zijn prima, meestal wat smaakvoller dan gewone tomaten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105782937
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Sorry, maar als ik ergens op bezoek ga, zeker familie, ga ik ook niet vertellen wat zij moeten koken. Mensen die bij mij op bezoek komen die van te voren willen vertellen hoe en wat zeg ik dat als ze dat willen lekker naar een restaurant moeten gaan.
Ik vind dat uitermate onbeleefd en ondankbaar.
Ik vind het een uitdaging. Zoals het dieet van mijn vader ooit.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 19 december 2011 @ 19:17:23 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105783074
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 19:14 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik vind het een uitdaging. Zoals het dieet van mijn vader ooit.
Het gaat me niet om dieet, of dingen echt niet lusten, of vegetariërs, het gaat me erom dat er blijkbaar mensen zijn die ergens komen eten en dan wensen voor te schrijven wat er gemaakt moet worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105795085
Heeft Piet toevallig nog een lekker recept voor groene kool?
  maandag 19 december 2011 @ 22:25:03 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105795511
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 22:19 schreef FigureBirdStars het volgende:
Heeft Piet toevallig nog een lekker recept voor groene kool?
Bladeren Blancheren en vullen met gekruid gehakt, en gaar koken in tomatensap?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 19 december 2011 @ 22:34:10 #207
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105796061
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 19:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Cherry tomaatjes zijn prima, meestal wat smaakvoller dan gewone tomaten.
Een kleine aanvulling daarop, houd wel in het achterhoofd dat dit eigenlijk niet het juiste seizoen voor tomaten is.
pi_105796423
quote:
1s.gif Op maandag 19 december 2011 22:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bladeren Blancheren en vullen met gekruid gehakt, en gaar koken in tomatensap?
Klinkt goed! Binnenkort maar eens proberen.
pi_105797841
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Probeer anders gewoon morgen even een mousse in elkaar te zetten, lekker
Het wordt je frambozenmousse wat mij betreft. Chocomousse werd veel te caramel naar mijn smaak.
Maar het was weer een leuk experiment :)
  dinsdag 20 december 2011 @ 05:51:57 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105807376
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 22:34 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Een kleine aanvulling daarop, houd wel in het achterhoofd dat dit eigenlijk niet het juiste seizoen voor tomaten is.
Daarom koop ik mijn tomaten altijd een week of 2 in vooruit en leg ze in de vensterbank. Ook in de zomer worden ze dan nog beter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 december 2011 @ 05:52:31 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105807380
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 23:03 schreef Sts het volgende:

[..]

Het wordt je frambozenmousse wat mij betreft. Chocomousse werd veel te caramel naar mijn smaak.
Maar het was weer een leuk experiment :)
Aha, goed te horen dat je lekker bezig bent,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 december 2011 @ 20:27:07 #212
262052 TaMieke
Bah-a-la-la-la-la-la
pi_105835045
Hoi. ik zit met een probleem, voor mijn nagerecht moest ik heavy cream hebben. Nu heb een rondje google gedaan en die zij mij dat kookroom bijna op hetzelfde neer kwam.
Maar nu heb ik volgens mij nog de verkeerde gekocht, want mijn kookroom bevat geen 40% vet, maar (volgens mij) 25 of 30%. Kan ik deze evengoed gebruiken of stort dan mijn cakeje in?

Bij de eerst winkel waar ik was hadden ze namelijk geen 40% room maar bij een andere wel...en toen begon ik te twijfelen :S
Op woensdag 13 juni 2018 15:27 schreef gcjoel het volgende:
JIj bent raar, dat snap je wel he? :D
  dinsdag 20 december 2011 @ 20:57:29 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105836702
Koksroom is troep, maar zie in die link niets van room staan, wel roomkaas
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 december 2011 @ 21:15:20 #214
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105837748
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2011 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Koksroom is troep
Mee eens, vooral dat Bluebandspul (maar dat is niet eens room).
Wat gebruik jij daarvoor? Ik zou zelf denk ik sneller slagroom kopen.
  dinsdag 20 december 2011 @ 21:15:44 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105837772
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2011 21:15 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Mee eens, vooral dat Bluebandspul (maar dat is niet eens room).
Wat gebruik jij daarvoor? Ik zou zelf denk ik sneller slagroom kopen.
Slagroom.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 december 2011 @ 21:26:08 #216
296595 foodlover
live and learn
pi_105838394
Piet, ik zag dat je vorig weekend zuurvlees gemaakt hebt. Wat is jouw recept?
  dinsdag 20 december 2011 @ 21:26:51 #217
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105838430
Cream cheese is wel verkrijgbaar in Nederland, ik heb het wel eens bij de AH zien staan. Koksroom is de margarine van de keuken :r

Wat is de maximale 'kern'-temperatuur als je Crème brûlée maakt? Ik had het vandaag geprobeerd met mijn stoomkoker maar die maakte er een Crème omelet van... Volgende keer dus au bain marie maar wat zijn de juiste oven- en kerntemperaturen?
  dinsdag 20 december 2011 @ 21:34:17 #218
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105838792
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2011 21:26 schreef foodlover het volgende:
Piet, ik zag dat je vorig weekend zuurvlees gemaakt hebt. Wat is jouw recept?
Niet voor herhaling vatbaar, vond het smerig en heb het niet gegeten. Moet nog aan gewerkt worden. Jammer want de structuur was perfect.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 december 2011 @ 21:36:40 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105838950
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2011 21:26 schreef Erasmo het volgende:
Cream cheese is wel verkrijgbaar in Nederland, ik heb het wel eens bij de AH zien staan. Koksroom is de margarine van de keuken :r

Wat is de maximale 'kern'-temperatuur als je Crème brûlée maakt? Ik had het vandaag geprobeerd met mijn stoomkoker maar die maakte er een Crème omelet van... Volgende keer dus au bain marie maar wat zijn de juiste oven- en kerntemperaturen?
Ik zet het eimengsel in een waterbad in de ovenbij 120 graden met wat alufolie er over tot het gestolt is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 december 2011 @ 21:42:30 #220
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105839282
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 december 2011 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zet het eimengsel in een waterbad in de ovenbij 120 graden met wat alufolie er over tot het gestolt is.
Regelmatig controleren dus. Morgen nog eens proberen met een nieuw testbakje, heb de vanillepeul al in de slagroom in de koelkast gezet.

quote:
1s.gif Op dinsdag 20 december 2011 21:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet voor herhaling vatbaar, vond het smerig en heb het niet gegeten. Moet nog aan gewerkt worden. Jammer want de structuur was perfect.
Te azijnig?
  dinsdag 20 december 2011 @ 21:47:06 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105839548
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2011 21:42 schreef Erasmo het volgende:


[..]

Te azijnig?
Ja,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 december 2011 @ 21:55:21 #222
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105840054
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 december 2011 21:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja,
Vandaar dat die Limbo's altijd zo zuur kijken.
pi_105840184
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2011 21:55 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Vandaar dat die Limbo's altijd zo zuur kijken.
:D oh-oh (user F&F) maakt het regelmatig.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_105846648
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 december 2011 21:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja,
Ik heb een goed recept liggen (van limburgse schoonma). Post het morgen, als ik achter een echte pc zit.
  woensdag 21 december 2011 @ 08:18:49 #225
262052 TaMieke
Bah-a-la-la-la-la-la
pi_105855642
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2011 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Koksroom is troep, maar zie in die link niets van room staan, wel roomkaas
Nee sorry....ik ben dingen door elkaar aan het halen. De kookroom voor in de soep en in de sauzen. Maar dan zal het wel goed komen.....
Op woensdag 13 juni 2018 15:27 schreef gcjoel het volgende:
JIj bent raar, dat snap je wel he? :D
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')