Ja hoorquote:Op zondag 18 december 2011 21:41 schreef Ml-etje het volgende:
Rendang
Piet kan ik een mooi gevormde siliconen bakvorm ook gebruiken als puddingvorm?
De meeste puddingvormen lijken me steviger dan dat siliconenspulquote:Op zondag 18 december 2011 22:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja hoor
Zou niet weten waarom niet.
Zie Ninja Editquote:Op zondag 18 december 2011 22:03 schreef Ml-etje het volgende:
[..]
De meeste puddingvormen lijken me steviger dan dat siliconenspul
thnx ik zocht even het verschil en kon er zelf niet echt opkomen en puddingblommen op een bord zijn wel zo leuk.quote:
Ik word altijd zo hongerig van dit topic.. Slecht idee om dit in bed te lezen.quote:Op zondag 18 december 2011 19:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik kook niet wekelijks met truffels, je kan ze rauw gebruiken, heel erg dun snijden.
Zou geen schaal salade met plakjes reerug en truffel neerzetten, eerder de reerug op een bord leggen en daar dunne plakjes truffel en schilfers parmezaan bij leggen, bord garneren met wat sla blaadjes, wat cherry tomaat.
Rode wijn en fond inkoken tot een siroop en daar een streepje ervan erbij leggen.
Ik ga deze methode proberen voor een kippen consomme die ik met kerst als tussengerecht wil serveren. Ik denk dat ik nog wel wat gelatine toevoeg, de bouillon zag er van zichzelf niet erg gelatineus uit. Ben benieuwdquote:Op woensdag 14 december 2011 13:58 schreef RobinOok het volgende:
Zachtjes koken, afschuimen en met eiwitten klooien is de ouderwetse manier om bouillon helder te maken. De makkelijke, foolproof ijsfiltratie-manier geeft maximaal resultaat, namelijk 100% helder met 0% smaakverlies.
[ link | afbeelding ]
Ossenstaartbouillon voor en na ijsfiltratie.
En ja, als je een vloeistof helder wilt maken waar van nature geen gelatine in zit moet je er zelf ietsjes gelatine (of agar) aan toevoegen. Ik zal zo even zoeken hoeveel ook alweer...
Wil je een gemakkelijk en lekker voorgerecht of tips voor gevulde champies?quote:Op maandag 19 december 2011 18:08 schreef ticklemepink het volgende:
Piet ik zoek een simpel recept voor gevulde champignons.
het voorgerecht/hapje is aan mij toebedeeld voor kerst, en dit lijkt me wel makkelijk en lekker, alleen geen idee hoe te maken. help!
En geitenkaas ipv. feta?quote:Op maandag 19 december 2011 18:17 schreef Alopex het volgende:
Ik lees mee als we het over tips voor gevulde champs hebben.. Ik maak ze normaal altijd met feta en spinazie maar de schoonfamilie lust weer geen feta. Zucht.
Nah, het is geen uitdaging.quote:Op maandag 19 december 2011 18:43 schreef ticklemepink het volgende:
stomme quote doet het niet.
maare. gevulde champignons is dus niet lekker en makkelijk, maak ik op uit je reactie?
Jij snapt 'm! Ik wil de gok niet eens wagen.quote:Op maandag 19 december 2011 18:35 schreef MaximusTG het volgende:
Haha, optimist. Ik gok dat Alopex gelyncht word als ze geitenkaas serveert . gebaseerd op ervaringen met eigen schoonfamilie en familie
Ja hoor.quote:Op maandag 19 december 2011 18:43 schreef ticklemepink het volgende:
stomme quote doet het niet.
maare. gevulde champignons is dus niet lekker en makkelijk, maak ik op uit je reactie?
Nee hoor, perfecte topic,quote:
Nou, eigenlijk ben ik bij hen over de vloer, en ik wil alle koppen wel liefst tevreden houden. Verder doe ik het ook wel een beetje uit eigenbelang, als ik niets op tafel zet schat ik de kans dat er Chinees op tafel komt groot.quote:Op maandag 19 december 2011 18:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap werkelijk niet dat mensen zich zo gedragen, kanonne, ze komen bij je eten en willen dan bepalen hoe en wat? Als ze zo beginnen heb ik zoiets van bekijk het maar, chinees zit om de hoek
Het zal wel aan mij liggen. Maar als ik weet dat mijn gasten lol hebben met gourmetten of steengrillen, dan doe ik dat. Zonder margarine, dat dan wel.quote:Op maandag 19 december 2011 18:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap werkelijk niet dat mensen zich zo gedragen, kanonne, ze komen bij je eten en willen dan bepalen hoe en wat? Als ze zo beginnen heb ik zoiets van bekijk het maar, chinees zit om de hoek
Gehalveerde cherry tomaatjes gevuld met tonijn? Of voor de gourmet?quote:Op maandag 19 december 2011 19:09 schreef ticklemepink het volgende:
de dadels klinkt lekker en inderdaad simpel. dus dat word hem.
tips voor tomaat? cherrytomaatjes halveren bv ? ziet er wellicht wat leuker uit als gewoon een plakje tomaat.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |