abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 17 december 2011 @ 09:21:53 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105685618
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2011 22:34 schreef Gripper het volgende:
Een vissende vriend van ons heeft de daad bij het woord gevoegd: zn eerstvolgende snoek zou voor ons zijn. Ik krijg dus binnenkort een kilo of 4 snoek uit de Utrechtse havens :D

Wat is een lekkere manier om snoek te bereiden, en waar moet je allemaal op letten?
Snoek smaakt gronderig, en zit vol met graten, erg lastig daar wat mee te doen.
Je zou visballetjes kunnen maken, vis stomen en dan het vlees en de graten scheiden met de hand, met ei en aardappel mengen en die balletjes dan bakken of frituren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105693244
Klein vraagje over riblappen. Is het normaal dat er veel harde witten stukken tussenzitten? Ben wel wat stukjes vet gewend, maar ik heb nu lappen waarbij ruim 1/3e uit snoeiharde witte stukken bestaat. :? Ze zien eruit alsof er een tank overheen heeft gereden :P


[ Bericht 15% gewijzigd door #ANONIEM op 17-12-2011 15:03:06 ]
  zaterdag 17 december 2011 @ 15:05:37 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105693323
quote:
99s.gif Op zaterdag 17 december 2011 15:02 schreef CrashO het volgende:
Klein vraagje over riblappen. Is het normaal dat er veel harde witten stukken tussenzitten? Ben wel wat stukjes vet gewend, maar ik heb nu lappen waarbij ruim 1/3e uit snoeiharde witte stukken bestaat. :? Ze zien eruit alsof er een tank overheen heeft gereden :P
[ afbeelding ]
Wat is dat? Roadkill?
Bij riblappen hoort er wel vet in te zitten, maar het horen ook lappen te zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105693358
Riblappen van de Lidl. Zaten er 2 in het pakje, dit was de 2e. Heb hem alleen opgepakt en omgedraait. :D
  zaterdag 17 december 2011 @ 15:10:19 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105693417
quote:
99s.gif Op zaterdag 17 december 2011 15:07 schreef CrashO het volgende:
Riblappen van de Lidl. Zaten er 2 in het pakje, dit was de 2e. Heb hem alleen opgepakt en omgedraait. :D
Aha
Tja, stukken snijden en stoofvlees mee maken, of gehakt van draaien. Bij de Aldi heb ik soms wel eens mooie gemarmerde riblap en sucade gezien, neem het dan altijd mee, ook al heb ik het niet nodig. Vacumeer dat dan en vries het in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 17 december 2011 @ 15:12:25 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105693457
Wat ik tegenwoordig doe is portioneren, in plastic en alufolie wikkelen en dan vacumeren en invriezen. Blijft dan lang mooi in de vriezer bij -28
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 17 december 2011 @ 16:19:17 #157
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105695277
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 december 2011 15:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Aha
Tja, stukken snijden en stoofvlees mee maken, of gehakt van draaien. Bij de Aldi heb ik soms wel eens mooie gemarmerde riblap en sucade gezien, neem het dan altijd mee, ook al heb ik het niet nodig. Vacumeer dat dan en vries het in
Vorige week heb ik bij de C1000 ook nog prachtige riblappen gehaald, ook sterk gemarmerd (leek wel iets op wagyu zo gemarmerd was het).
Zaten wel een paar harde stukken vet in maar dat heb ik er zelf afgesneden.
Achteraf had ik het ignelijk na de bereiding eruit moeten vissen.

[ Bericht 2% gewijzigd door SiGNe op 17-12-2011 17:06:48 ]
  zaterdag 17 december 2011 @ 16:39:52 #158
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105695934
Maar die harde stukken worden volgens mij juist heel makkelijk zacht. Het zijn die zenige stukken/vliezen die eng taai blijven.
  zaterdag 17 december 2011 @ 17:06:36 #159
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105696683
Ik kan zelf niet tegen de structuur van vet vlees, krijg ik kokhalsneigingen van zodra ik er op kauw.
Vandaar dus dat ik het zoveel mogelijk vermijd maar het geeft wel heerlijke smaken af dus achteraf eruit vissen was beter geweest voor het gerecht.
Bij mij waren het ook echt harde stukken vet, er zat ook zachter vet aan het vlees, dat heb ik er wel aan laten zitten en dat ben ik ook verder niet meer tegen gekomen na 3 uur stoven.
pi_105731461
Piet, ik heb nog één kwarteltje over die ik vandaag en morgen niet ga eten. Ik overweeg nu hem te confijten. Dan wil ik wel de hele kwartel confijten uiteraard, alleen de pootjes is de moeite niet. Hoe pak ik dat handig aan? Laat ik hem gewoon heel, hak ik het karkas langs de ruggegraat in tweeën...?

Zou hem dan zodadelijk gaan zouten en morgen aan het begin van de middag confijten (of kan ik hem dan beter dinsdag confijten zodat ie langer kan zouten). Wil hem garen in ganzenvet.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_105731687
Voor kerst wil ik graag gekarameliseerde witte chocolademousse maken (naar idee van minilot) met frambozensorbetijs (niet zelfgemaakt). Alternatief is de frambozenmousse waarover Piet in het Kerstdinertopic al postte.

In beide gevallen vraag ik me af of het mogelijk is de mousse al op kerstavond te maken en pas op 2e kerstdag te serveren? Piet? :)
  zondag 18 december 2011 @ 17:23:26 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105731839
quote:
5s.gif Op zondag 18 december 2011 17:19 schreef Sts het volgende:
Voor kerst wil ik graag gekarameliseerde witte chocolademousse maken (naar idee van minilot) met frambozensorbetijs (niet zelfgemaakt). Alternatief is de frambozenmousse waarover Piet in het Kerstdinertopic al postte.

In beide gevallen vraag ik me af of het mogelijk is de mousse al op kerstavond te maken en pas op 2e kerstdag te serveren? Piet? :)
Zou de mousse niet op Kerstavond maken en pas 2 dagen later eten, je werkt met rauw eiwit, dus beste is vers eten. Tenzij je met gepasteuriseerd eiwit gaat werken, geloof dat AH dat verkoopt. Ik ben altijd gewend wat meer op zeker te spelen met voedselveiligheid.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 18 december 2011 @ 17:25:17 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105731885
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 17:12 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet, ik heb nog één kwarteltje over die ik vandaag en morgen niet ga eten. Ik overweeg nu hem te confijten. Dan wil ik wel de hele kwartel confijten uiteraard, alleen de pootjes is de moeite niet. Hoe pak ik dat handig aan? Laat ik hem gewoon heel, hak ik het karkas langs de ruggegraat in tweeën...?

Zou hem dan zodadelijk gaan zouten en morgen aan het begin van de middag confijten (of kan ik hem dan beter dinsdag confijten zodat ie langer kan zouten). Wil hem garen in ganzenvet.
Niet nodig hem lang te zouten, ik zou hem trouwens na het garen wel ontdoen van de botten, vind een confit lekkerder als het botloos is. Je kan gewoon incluis poten en vleugel in stukken in het vet garen, eventueel met wat extra fond erbij als je het in huis hebt, of een glas Marsala, of Port, peperkorrels, blaadje laurier, jeneverbes, beetje knoflook, etc
Lang en langzaam laten garen, dan door een zeef afgieten, en dan het vlees van de botten plukken, glijdt er zo vanaf en dan weer met het vet verhitten, in een jampot gieten en ervan genieten.
MMmmm
Krijg zin weer eens een confit te maken, eend, gans, mmmm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105731982
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou de mousse niet op Kerstavond maken en pas 2 dagen later eten, je werkt met rauw eiwit, dus beste is vers eten. Tenzij je met gepasteuriseerd eiwit gaat werken, geloof dat AH dat verkoopt. Ik ben altijd gewend wat meer op zeker te spelen met voedselveiligheid.
Hm ok :) Gepasteuriseerd eiwit ga ik me niet aan wagen in 'mijn' AH. In dat geval ga ik misschien de frambozenpuree of het karameliseren van de witte chocolade alvast vantevoren doen, scheelt weer een stap 's ochtends... Zou dat wel kunnen?
Bedankt, ook voor het frambozenmousse recept :)
  zondag 18 december 2011 @ 17:31:04 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105732068
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 17:28 schreef Sts het volgende:

[..]

Hm ok :) Gepasteuriseerd eiwit ga ik me niet aan wagen in 'mijn' AH. In dat geval ga ik misschien de frambozenpuree of het karameliseren van de witte chocolade alvast vantevoren doen, scheelt weer een stap 's ochtends... Zou dat wel kunnen?
Bedankt, ook voor het frambozenmousse recept :)
Puree maken is 2 minuten werk, en je moet de gelatine sowieso smelten, echt, het is meer afwaswerk dan noeste arbeid, en als je een afwasmachine hebt is dat geen punt.

Maar euh, carameliseren van de witte chocolade? Que?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105732290
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 17:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Puree maken is 2 minuten werk, en je moet de gelatine sowieso smelten, echt, het is meer afwaswerk dan noeste arbeid, en als je een afwasmachine hebt is dat geen punt.

Maar euh, carameliseren van de witte chocolade? Que?
Comme ça :) Leek me wel lekker.
Gezien je bij witte chocolademousse in principe ook de chocolade vantevoren smelt ga ik de gok wagen dat het met gekarameliseerde ook werkt. En aangezien ik de mousse niet vantevoren kan maken en dit nooit geprobeerd hebt, maak ik ze wel gewoon alletwee tegelijk op de dag zelf dan.
pi_105733389
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 17:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet nodig hem lang te zouten, ik zou hem trouwens na het garen wel ontdoen van de botten, vind een confit lekkerder als het botloos is. Je kan gewoon incluis poten en vleugel in stukken in het vet garen, eventueel met wat extra fond erbij als je het in huis hebt, of een glas Marsala, of Port, peperkorrels, blaadje laurier, jeneverbes, beetje knoflook, etc
Lang en langzaam laten garen, dan door een zeef afgieten, en dan het vlees van de botten plukken, glijdt er zo vanaf en dan weer met het vet verhitten, in een jampot gieten en ervan genieten.
MMmmm
Krijg zin weer eens een confit te maken, eend, gans, mmmm
Thanks, dat moet wel gaan lukken!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 18 december 2011 @ 18:08:38 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105733477
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 17:37 schreef Sts het volgende:

[..]

Comme ça :) Leek me wel lekker.
Gezien je bij witte chocolademousse in principe ook de chocolade vantevoren smelt ga ik de gok wagen dat het met gekarameliseerde ook werkt. En aangezien ik de mousse niet vantevoren kan maken en dit nooit geprobeerd hebt, maak ik ze wel gewoon alletwee tegelijk op de dag zelf dan.
Probeer anders gewoon morgen even een mousse in elkaar te zetten, lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105735734
Piet, ik wil graag als voorgerecht van het kerstdiner thuis gerookte reerug serveren. Ik dacht zelf aan een salade met wat plakjes reerug en misschien een flintertje verse truffel.
Kan ik die truffel gewoon "rauw" gebruiken voor de salade? Of heb jij nog suggesties over hoe ik dit het leukst kan serveren?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  zondag 18 december 2011 @ 19:22:10 #170
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105736540
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 19:01 schreef robuust89 het volgende:
Piet, ik wil graag als voorgerecht van het kerstdiner thuis gerookte reerug serveren. Ik dacht zelf aan een salade met wat plakjes reerug en misschien een flintertje verse truffel.
Kan ik die truffel gewoon "rauw" gebruiken voor de salade? Of heb jij nog suggesties over hoe ik dit het leukst kan serveren?
Ik kook niet wekelijks met truffels, je kan ze rauw gebruiken, heel erg dun snijden.
Zou geen schaal salade met plakjes reerug en truffel neerzetten, eerder de reerug op een bord leggen en daar dunne plakjes truffel en schilfers parmezaan bij leggen, bord garneren met wat sla blaadjes, wat cherry tomaat.
Rode wijn en fond inkoken tot een siroop en daar een streepje ervan erbij leggen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105736689
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 19:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik kook niet wekelijks met truffels, je kan ze rauw gebruiken, heel erg dun snijden.
Zou geen schaal salade met plakjes reerug en truffel neerzetten, eerder de reerug op een bord leggen en daar dunne plakjes truffel en schilfers parmezaan bij leggen, bord garneren met wat sla blaadjes, wat cherry tomaat.
Rode wijn en fond inkoken tot een siroop en daar een streepje ervan erbij leggen.
Hey, da's een goed idee! :D Bedankt Piet!
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  zondag 18 december 2011 @ 19:27:43 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105736743
De sla aankleden met een beetje citroensap en olijfolie of walnotenolie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105738016
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 december 2011 15:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, stukken snijden en stoofvlees mee maken
Ik heb er uiteindelijk Rendang van gemaakt :9 De grootste witte harde stukken weggegooid, en kleinere stukjes er gewoon doorheen gegooid. Was goed eetbaar :D
  zondag 18 december 2011 @ 20:00:16 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105738174
quote:
99s.gif Op zondag 18 december 2011 19:56 schreef CrashO het volgende:

[..]

Ik heb er uiteindelijk Rendang van gemaakt :9 De grootste witte harde stukken weggegooid, en kleinere stukjes er gewoon doorheen gegooid. Was goed eetbaar :D
[ afbeelding ]
Jammer dat dingen die zo lekker zijn, comfort food, er vaak niet uitzien op foto's
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105744531
Rendang :9

Piet kan ik een mooi gevormde siliconen bakvorm ook gebruiken als puddingvorm?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')