abonnement Unibet Coolblue
pi_105953521
Supergoed dat piet zo actief is, nu met de kerstdagen wanneer iedereen zijn hulp het hardste nodig heeft!
  vrijdag 23 december 2011 @ 10:14:22 #277
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105954090
Ja, dat viel mij ook al op! :thumbsup
  vrijdag 23 december 2011 @ 10:24:50 #278
139820 mol_air
Jus ex injuria non oritur
pi_105954360
Ideeen hoe ik het wel lekker kan maken?

(volg dit topic een tijdje, mooi werk hier Piet!)
  vrijdag 23 december 2011 @ 10:59:08 #279
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105955323
Ik zou dat gewoon met geroosterd brood serveren. Brood na het roosteren in driehoekjes gesneden.

Salade erbij kan ook.
Maar de pate is een feest op zich, daar hoef je niet veel toeters en bellen bij te doen. Toch?
  † In Memoriam † vrijdag 23 december 2011 @ 11:00:40 #280
91830 MaximusTG
pi_105955365
Ik heb vanavond wat vrienden op bezoek, lekker biertje drinken. Wou er een Duitse avond van maken qua eten; Bratkartoffeln, Flammkuchen, Bratwurst, Wurstsalat, Augurken, iets van brood erbij, groene salade. Allemaal prima te doen, zit alleen met de vraag welke worst ik moet halen voor de Wurstsalat. Wou dit recept gebruiken:

http://wurstsalat.delectation.de/schweizer-wurstsalat.htm (ja, ik weet dat dat niet perse Duits is ;) )

Welke worst in een NLse supermarkt moet ik dan hebben?

[ Bericht 11% gewijzigd door MaximusTG op 23-12-2011 11:18:21 ]
pi_105955832
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:38 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Die heb ik laatst gekocht. Aangezien ik hem gebruik voor de watertemperatuur kan ik vaststellen dat hij kokend water keurig als 100 graden beoordeelt en hij ook in lagere temperaturen behoorlijk exact en consistent is.
Goed om te weten. Ik moet er namelijk ook nog een hebben... :@
Toen mn ex en ik uit elkaar gingen heeft hij het ding gekregen en voor alleen mijzelf maak ik natuurlijk niet vaak grote braadstukken, dus nog niet heel hard gemist. Toch eens halen weer.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_105955854
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 10:14 schreef RobinOok het volgende:
Ja, dat viel mij ook al op! :thumbsup
Idd! ^O^
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 23 december 2011 @ 11:30:27 #283
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105956281
Paniek, ik kan geen arrowroot vinden voor het recept wat ik eerder postte :o Wat is een goed alternatief?
pi_105956965
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:47 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ah, fijn om te weten, dat vroeg ik met net af, of ze wel nauwkeurig zijn. Dat is gewoon zo' n prikding toch? Kan je die erin laten zitten in de oven? Of moet je em er af en toe inprikken?
Het is zo'n prikding inderdaad. Verder weet ik het niet, ik heb hem alleen nog maar in de tuit van de waterkoker gehangen om het water op de juiste temperatuur op de koffie te gieten. Hele dieren in de oven doe ik zelden. Het viel me alleen op dat hij snel reageert en erg consistent en dus kennelijk nauwkeurig is terwijl het niks kost.

Ik neem aan dat het geen kwaad kan om hem erin te laten zitten, maar ik vraag me af hij dan niet stiekem een andere temperatuur gaat meten dan die aan de punt. Het is natuurlijk zaak dat je de oven niet te lang open hebt omdat die dan zomaar meer dan 10 graden afkoelt. Als het niet opschiet heb je de neiging om vaak te gaan kijken of het al opschiet, maar dat werkt dus averechts. Ik zou vooraf de plek bepalen die je moet meten, en er niet mee treuzelen, desnoods even de deur dicht terwijl de wijzer aan het klimmen is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_105958527
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 11:48 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het is zo'n prikding inderdaad. Verder weet ik het niet, ik heb hem alleen nog maar in de tuit van de waterkoker gehangen om het water op de juiste temperatuur op de koffie te gieten. Hele dieren in de oven doe ik zelden. Het viel me alleen op dat hij snel reageert en erg consistent en dus kennelijk nauwkeurig is terwijl het niks kost.

Ik neem aan dat het geen kwaad kan om hem erin te laten zitten, maar ik vraag me af hij dan niet stiekem een andere temperatuur gaat meten dan die aan de punt. Het is natuurlijk zaak dat je de oven niet te lang open hebt omdat die dan zomaar meer dan 10 graden afkoelt. Als het niet opschiet heb je de neiging om vaak te gaan kijken of het al opschiet, maar dat werkt dus averechts. Ik zou vooraf de plek bepalen die je moet meten, en er niet mee treuzelen, desnoods even de deur dicht terwijl de wijzer aan het klimmen is.
Ik moet zeggen dat zo'n prikding mij eerder niet zo heel erg bevallen is. In kokend water gaf hij inderdaad juiste temperatuur aan, maar in de oven leek hij niet helemaal accuraat voor mijn gevoel. Dus nu heb ik een digitale met snoer gehaald, zeer content mee.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  † In Memoriam † vrijdag 23 december 2011 @ 14:04:39 #286
91830 MaximusTG
pi_105961840
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 11:00 schreef MaximusTG het volgende:
Ik heb vanavond wat vrienden op bezoek, lekker biertje drinken. Wou er een Duitse avond van maken qua eten; Bratkartoffeln, Flammkuchen, Bratwurst, Wurstsalat, Augurken, iets van brood erbij, groene salade. Allemaal prima te doen, zit alleen met de vraag welke worst ik moet halen voor de Wurstsalat. Wou dit recept gebruiken:

http://wurstsalat.delectation.de/schweizer-wurstsalat.htm (ja, ik weet dat dat niet perse Duits is ;) )

Welke worst in een NLse supermarkt moet ik dan hebben?
Ben er al uit, heb gekookte gelderse worst meegenomen. Was ook de enige gekookte worst die ze hadden, dus de keuze was simpel :P. Staat nu lekker te trekken in de koelkast. Smaakte al goed. Leek op de Wurstsalat die ik wel eens in Duitsland op heb, dus dan zit het vast goed.
pi_105965228
ai ai ai, net mijn bestelde tamme eendenborst opgehaald, maar hij is nog bevroren :(
Kan ik daar over 2 uur nog mee gaan koken, of kan ik beter tot morgen wachten en de borst goed ontdooid is....
at your service
  vrijdag 23 december 2011 @ 15:45:00 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105965354
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 15:41 schreef the_butler het volgende:
ai ai ai, net mijn bestelde tamme eendenborst opgehaald, maar hij is nog bevroren :(
Kan ik daar over 2 uur nog mee gaan koken, of kan ik beter tot morgen wachten en de borst goed ontdooid is....
Zit ie in plastic? Leg hem dan in koud water ( niet in lauw of warm) in de wasbak, kwartiertje is ie ontdooit. Heb ik net ook met twee steaks gedaan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 december 2011 @ 15:45:39 #289
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105965376
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 14:04 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ben er al uit, heb gekookte gelderse worst meegenomen. Was ook de enige gekookte worst die ze hadden, dus de keuze was simpel :P. Staat nu lekker te trekken in de koelkast. Smaakte al goed. Leek op de Wurstsalat die ik wel eens in Duitsland op heb, dus dan zit het vast goed.
Mortadella is ook geschikt, net als berliner.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105965484
dank piet, ik pak nu een panetje water :)
at your service
  vrijdag 23 december 2011 @ 16:51:52 #291
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105967917
Gelukt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105968942
In het vorige topic plaatste iemand het volgende recept:

http://www.foodnetwork.co(...)ce-recipe/index.html

Wat voor kip moet ik hier voor halen? De letterlijke vertaling is 'kip kotelet' maar die zijn bij de slagers hier niet te krijgen..
  † In Memoriam † vrijdag 23 december 2011 @ 17:27:28 #293
91830 MaximusTG
pi_105969241
Als ik het plaatje bekijk lijken het gewoon stukjes kipfilet. Denk dat het lekkerder is als je kipdij-filet haalt. Zit meer smaak aan.
  vrijdag 23 december 2011 @ 18:22:01 #294
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105970954
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 17:27 schreef MaximusTG het volgende:
Als ik het plaatje bekijk lijken het gewoon stukjes kipfilet. Denk dat het lekkerder is als je kipdij-filet haalt. Zit meer smaak aan.
Jep, dat denk ik ook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105971864
Hej piet! Mijn moeder blijkt wilde eendenborst ipv de door mij bedoelde tamme eendenborat gekocht en er lijkt geen vetlaag op deze filets te zitten. Nog tips over hoe ik deze filets nu moet maken zo zonder inkerven enzo. Er stond op dat ze door en door verhit moeten worden, mogen ze echt niet lekker rose?

Probeer de kerst stress te voorkomen ;)
  vrijdag 23 december 2011 @ 18:48:00 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105971952
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 18:45 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hej piet! Mijn moeder blijkt wilde eendenborst ipv de door mij bedoelde tamme eendenborat gekocht en er lijkt geen vetlaag op deze filets te zitten. Nog tips over hoe ik deze filets nu moet maken zo zonder inkerven enzo. Er stond op dat ze door en door verhit moeten worden, mogen ze echt niet lekker rose?

Probeer de kerst stress te voorkomen ;)
Rose is ook door verhit.
Ze moeten ongeveer de stevigheid hebben van je bovenlip.
Hou er rekening mee dat wilde eend wilder smaakt dat tamme.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105972078
Dankjewel! Wild smaken zal geen probleem zijn, iedereen aan tafel lust dat wel. De bovenlip it is! :9
pi_105972469
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Gelukt?
Ja hoor, van onder waren ze nog ietswat hard maar het ging allemaal goed. Lekker aangebraden, ik was alleen te voorzichtig met het vuur en kreeg geen knapperig korstje. Het vet had ik twee keer afgegoten, toen 45 seconden aan de andere kant gebraden en toen de oven in op 200 graden. De sinaasappelsaus er appart bij gedaan, met een kaneelstokje en kruidnagel. Na zeven minuten in de oven de twee borsten uit de oven gehaald en vijf minuutjes tot rust laten komen. Ze waren iets minder rood van binnen dan dat ik had gehoopt, maar toch heerlijk mals en het smaakte heerlijk :)

nogmaals dank voor je hulp Piet! en een goede kerst toegewenst
at your service
  vrijdag 23 december 2011 @ 19:35:33 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105973854
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 18:51 schreef Zo-is-dat het volgende:
Dankjewel! Wild smaken zal geen probleem zijn, iedereen aan tafel lust dat wel. De bovenlip it is! :9
Dat is trouwens medium rare, puntje van je neus is medium,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 december 2011 @ 19:37:30 #300
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105973929
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 19:01 schreef the_butler het volgende:

[..]

Ja hoor, van onder waren ze nog ietswat hard maar het ging allemaal goed. Lekker aangebraden, ik was alleen te voorzichtig met het vuur en kreeg geen knapperig korstje. Het vet had ik twee keer afgegoten, toen 45 seconden aan de andere kant gebraden en toen de oven in op 200 graden. De sinaasappelsaus er appart bij gedaan, met een kaneelstokje en kruidnagel. Na zeven minuten in de oven de twee borsten uit de oven gehaald en vijf minuutjes tot rust laten komen. Ze waren iets minder rood van binnen dan dat ik had gehoopt, maar toch heerlijk mals en het smaakte heerlijk :)

nogmaals dank voor je hulp Piet! en een goede kerst toegewenst
Graag gedaan
Als ik mensen ertoe bewegen kan beter te gaan koken zonder pakjes ben ik gelukkig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')