abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 29 november 2011 @ 11:06:02 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
  woensdag 30 november 2011 @ 11:35:47 #2
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_105001282
ik ga voor het eerst een rollade maken. Wat raad ja aan, eerst aanbraden en dan langzaam garen in de oven of direct in de oven? Het is een fricandeaurollade.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  woensdag 30 november 2011 @ 19:04:29 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105016900
Ik zou hem eerst mooi aanbraden, geeft meer smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 december 2011 @ 08:36:12 #4
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_105040886
^O^ dacht ik zelf ook, dus gaan we morgen dan maar even doen. Vervolgens in de oven met 120 graden. Eerst nog even een kerntemperatuurmeter kopen ;)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_105047161
Ik heb gister draadjesvlees uit de vriezer gehaald en in de koelkast gezet. Helaas is deze nog niet ontdooid, kan ik hier iets aan doen zonder dat het ten koste van de smaak van het vlees gaat?
  † In Memoriam † donderdag 1 december 2011 @ 12:22:26 #6
91830 MaximusTG
pi_105047287
Is het vlees al gestoofd, of gaat het hier om rauw vlees?
pi_105047709
Het gaat hier om rauw vlees.
  donderdag 1 december 2011 @ 12:38:32 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105047837
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 12:18 schreef KaheemSaid het volgende:
Ik heb gister draadjesvlees uit de vriezer gehaald en in de koelkast gezet. Helaas is deze nog niet ontdooid, kan ik hier iets aan doen zonder dat het ten koste van de smaak van het vlees gaat?
Op het aanrecht leggen.
Zo snel als het gaat in stukken snijden, dan dooit het sneller.
Je kan het forceren door het in ruim koud water te leggen (niet in warm!) dan is het binnen een half uurtje ontdooid.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105048060
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 12:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan het forceren door het in ruim koud water te leggen (niet in warm!) dan is het binnen een half uurtje ontdooid.
Gaat dit ten koste van de kwaliteit, of ga je dit niet echt merken?
pi_105048148
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 12:44 schreef KaheemSaid het volgende:

[..]

Gaat dit ten koste van de kwaliteit, of ga je dit niet echt merken?
Mijn eigen ervaring is dat het een tikje minder mals wordt, maar niet onoverkomelijk. Qua smaak merk ik geen verschil.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  donderdag 1 december 2011 @ 12:57:16 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105048588
Bij draadjesvlees ga je dat niet merken, daar ieder stuk vlees weer anders is. Ga je het stoven in rode wijn?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105048805
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 12:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Bij draadjesvlees ga je dat niet merken, daar ieder stuk vlees weer anders is. Ga je het stoven in rode wijn?
Ja de bedoeling is in rode wijn. Verder was de bedoeling om hierbij een uitje, wat tomaat, een paar kruidnagels en wat laurierbladeren te doen. Een uur voor het eten doe ik dan nog enkele eigenheimers in stukjes erdoor om de jus wat te binden. Lekker simpel dus

Nog tips van hier?
  donderdag 1 december 2011 @ 13:13:47 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105049227
Ja, vandaag bereiden, morgen eten.
  donderdag 1 december 2011 @ 13:18:54 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105049447
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 13:13 schreef RobinOok het volgende:
Ja, vandaag bereiden, morgen eten.
Dit dus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105049646
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 13:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dit dus
Ik bereid zulk vlees altijd voor meerdere dagen, in dit geval twee. Dus het wordt zowel vandaag als morgen eten.
pi_105055851
Als je draadjesvlees vandaag bereidt en morgen eet, zet je dat dan de tussenliggende nacht in de koelkast...? Ik zou het bijv. wel handig vinden om het vlees de avond ervoor al een paar uur op te zetten, maar weet dan nooit goed wat ik ermee moet doen als ik naar bed ga, want dan is het nog heet.
  donderdag 1 december 2011 @ 16:26:26 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105057058
Ja, ik ben een miep, ik zet het tussentijds zeker in de koelkast.
Gewoon de gootsteen vullen met koud water, pan erin, deksel eraf.
Tanden poetsen, gezicht wassen, etc.
Kijken of het al genoeg is afgekoeld om de ijskast in te kunnen, anders even nieuw koud water en er dan even bij blijven en het vocht een beetje schudden/roeren.

Of dat eerder op de avond doen en dan gewoon half uurtje of uurtje in de bak koud water laten staan. (dan hou ik deksel erop ivm hygiene en voor het geval ik het vergeet)
  donderdag 1 december 2011 @ 16:53:18 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105058303
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 16:26 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik ben een miep, ik zet het tussentijds zeker in de koelkast.
Gewoon de gootsteen vullen met koud water, pan erin, deksel eraf.
Tanden poetsen, gezicht wassen, etc.
Kijken of het al genoeg is afgekoeld om de ijskast in te kunnen, anders even nieuw koud water en er dan even bij blijven en het vocht een beetje schudden/roeren.

Of dat eerder op de avond doen en dan gewoon half uurtje of uurtje in de bak koud water laten staan. (dan hou ik deksel erop ivm hygiene en voor het geval ik het vergeet)
Goedzo! Jij weet hoe het hoort!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 december 2011 @ 17:50:05 #19
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_105060432
Wij laten draadjesvlees altijd gewoon in de pan op het fornuis staan...
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 1 december 2011 @ 17:52:09 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105060502
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 17:50 schreef Isegrim het volgende:
Wij laten draadjesvlees altijd gewoon in de pan op het fornuis staan...
Kans dat het zuur wordt, is, zeker in de zomer, groot.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 december 2011 @ 17:52:39 #21
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_105060526
quote:
1s.gif Op donderdag 1 december 2011 17:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kans dat het zuur wordt, is, zeker in de zomer, groot.
Draadjesvlees is hier echt winterkost. Dat hoef ik in de zomer ook echt niet.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_105067079
Je kunt het ook in de snelkookpan doen, en als je dan in de avond naar bed wilt: deksel erop, even op druk brengen en daarmee temperatuur en de laten staan. Je hebt het dan in feite gesteriliseerd en het kan dan gewoon rustig een nachtje blijven staan. In de winter kun je de pan nog heet gewoon buiten neerzetten trouwens.. Koelt het zonder kosten goed af...
Whatever...
  donderdag 1 december 2011 @ 20:27:53 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105067921
Ben geen fan van snelkookpannen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105068094
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 20:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Ben geen fan van snelkookpannen.
Het is een handig hulpmiddel voor sommige dingen. Zeker als je geen professionele keuken hebt en hoeveelheden niet aan kunt, kun je in een snelkookpan soep maken en deze in de pan goed een nacht bewaren zonder het uit de pan te halen etc.

Het is niet ideaal, maar het werkt wel goed.
Whatever...
  donderdag 1 december 2011 @ 20:39:58 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105068599
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 20:31 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Het is een handig hulpmiddel voor sommige dingen. Zeker als je geen professionele keuken hebt en hoeveelheden niet aan kunt, kun je in een snelkookpan soep maken en deze in de pan goed een nacht bewaren zonder het uit de pan te halen etc.

Het is niet ideaal, maar het werkt wel goed.
maar je kan hem niet afschuimen of ontvetten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')