abonnement Unibet Coolblue
pi_105133400
quote:
7s.gif Op woensdag 30 november 2011 19:05 schreef Aestivate het volgende:

[..]

Ik doe die master, en werk ernaast. Maar het lesprogramma is hetzelfde (voltijdstudenten volgen hetzelfde programma). Wat wil je precies weten? Lessen zijn in de regel op vrijdag, echter het vak FAT (Financial accounting theory) wordt gegeven op donderdagmiddag in semester 1a (september t/m november, 8 colleges in de regel).

Dit kan omdat de opleiding officieel een voltijd opleiding is zoals je weet. Je zal niet elk semester op vrijdag aaneengesloten van 9 tot 4/5 college hebben, maar het kan wel druk zijn. Aan de andere kant begin je soms later of ben je eerder klaar afhankelijk van de vakken die je moet volgen.

Als je van het HBO komt (HBO-AC) heb je nog wat extra vakken. Met deze links kun je je eigen rooster samenstellen, echter alleen voor het eerste halfjaar 2011/2012. Voor het 2e semester laat staan volgend collegejaar zijn de roosters nog niet bekend echter deze zullen niet veel afwijken van dit jaar lijkt me.

http://www.rug.nl/ocasys/feb/vak/showpos?opleiding=2466
http://www.rug.nl/feb/informatievoor/studenten/roosters/index
Heb even gekeken:

(Rooster als je vanuit HBO accountancy instroomt + OAT )
Ik zie dat er bij Internal control GR. 1 etc. staat, word je hierin automatisch ingedeeld?

Hoe ervaar jij de studie zelf en heb je hiervoor HBO accountancy gedaan? Studeren veel mensen nominaal af?

Ik denk dat ik met 90% zekerheid kan stellen dat ik aan de RuG zal verder studeren:
- Goedkoper
- Sneller
pi_105133858
KaBuf, bedankt ;) Ik had al veel sites gevonden maar deze nog niet ! (best wel apart dat ik zo'n site over het hoofd zie.)
Maraca, zou je dit kunnen onderbouwen? Ik heb namelijk gesproken met een jongen die nu zijn laatste jaar bij Neyenrode doet en hij vertelde mij dat juist degenen die HBO met een schakelprogramma hadden gedaan een betere aansluiting hadden.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 3 december 2011 @ 15:10:28 #28
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_105134055
Ik vind het persoonlijk zonde als je met VWO HBO gaat doen :).

Ik heb op de VU eco/bedrijfseco gedaan en nu bezig met master A&C.Ik kan als het goed is(voorbehoud met alles halen enzo :P) gewoon in september beginnen met werken en RA. :s)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_105135227
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 14:47 schreef xminator het volgende:

[..]

Heb even gekeken:
[ afbeelding ]
(Rooster als je vanuit HBO accountancy instroomt + OAT )
Ik zie dat er bij Internal control GR. 1 etc. staat, word je hierin automatisch ingedeeld?

Hoe ervaar jij de studie zelf en heb je hiervoor HBO accountancy gedaan? Studeren veel mensen nominaal af?

Ik denk dat ik met 90% zekerheid kan stellen dat ik aan de RuG zal verder studeren:
- Goedkoper
- Sneller
Klopt, dat is het rooster. Het lijkt heel onoverzichtelijk, maar als je de weken erbij pakt valt het wel mee. Die gr. betekend inderdaad dat je in groepen ingedeeld wordt, hoe dat bij Risk Managent ging weet ik zo niet meer. Vaak op naam/studentnummer, zelf groepjes vormen of op vooropleiding (HBO-AC).

Ik heb zelf HBO-AC inderdaad hiervoor gedaan. :) Er is redelijk aansluiting, vooral bij de hoofdvakken. Sommige dingen zullen herhaald worden, maar het zal ook dieper/breder gaan. Vooral de omschakeling naar wetenschappelijk denken is anders en zal de één makkelijker afgaan dan de ander. Het gaat mij redelijk af, doe de master wel in 2 jaar. Heb vorig collegejaar de meeste vakken gehad, en doe nu de vakken FAT en statistiek als laatste. Daarna de masterscriptie en half jaar lang. Ik werk er ook nog 4 dagen bij, dus heb bewust vooraf hiervoor gekozen.

Het kan in één jaar. Heb enkele groepsgenoten die dat hebben gaan, ook zij werken ernaast. Hoeveel het op de totaalgroep zijn (40% of bv. 60% die er 1 jaar over doen) weet ik niet. Ik zou het niet aanraden, gelijk in het eerste blok heb je veel vakken en moet je flink aan de bak. Ook voordat je de scriptie mag beginnen moet je voldoende punten hebben.

Als je voltijd doet lijkt het me beter te behappen, alhoewel je daarnaast vaak ook andere dingen/bijbaantje hebt.
pi_105142160
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 13:14 schreef DieEnejongen het volgende:
Verder weet ik helemaal zeker dat ik het liefst zoveel mogelijk van mijn studie werken en leren combineer, ik zie werkervaring namelijk als een van de belangrijkste benodigdheden voor een vloeiende instroom in de arbeidsmarkt later. Maar ook daar begon er weer wat te knagen, hoe vind je een 'baas' die jou aan het werk wil hebben? Maakt duaal of deeltijd nog uit in praktijk? Wat kan ik verwachten qua eisen van mij als persoon en de financiële kant?

Zou iemand zijn/haar ervaring met mij kunnen delen?
Alavst bedankt,
Ik ben zelf begonnen vanaf het VWO, nu twaalf jaar geleden. Qua baan vinden was die tijd natuurlijk volkomen anders dan nu: ik kreeg direct een contract voor onbepaalde tijd, zonder ook maar enige kennis of ervaring, assessment of wat dan ook.

Zelf vind ik het - achteraf, toen absoluut niet bewust voor gekozen - belangrijk geweest dat ik voor een wat kleiner kantoor heb gekozen. Met name omdat je dan de kans geboden wordt om de basis - en dat blijft in eerste instantie gewoon boekhouden - je meester te maken op de samenstel- of ADV-afdeling. Ik ken genoeg RA's die die basis niet hebben en over het algemeen komt dat de kwaliteit (juist in de controle) niet ten goede.

Verder moet je er rekening mee houden dat het zwaartepunt van je studie gaat liggen in een levensfase waarin ook veel andere zaken tijd vergen. De eerste jaren op Nyenrode kom je meestal wel prima door als je makkelijk meekomt op het VWO. De laatste jaren zijn echter het zwaarst. Niet zozeer de diepgang van de stof, maar wel het aantal uren dat je er in moet steken: referaten schrijven, presenteren, elke les een case voorbereid moeten hebben enzovoorts. En die jaren vallen vaak ook net samen met de jaren waar je in je werk meer verantwoordelijkheden (en dus werkdruk) krijgt en in prive bijvoorbeeld gaat samenwonen, trouwen of zelfs kinderen krijgt.

Zelf heb ik daarom - en blij ben ik daar niet mee - de afweging gemaakt dat het me dat niet waard is en heb genoegen genomen met de AA-titel, hoewel ik alleen maar in de audit werkzaam ben. En achteraf gezien vind ik het missen van de 'studententijd' ook een groot gemis. Dat is zeker iets om rekening mee te houden.

Qua persoon moet je daarom in ieder geval een goed uithoudingsvermogen hebben en ook verder kijken dan je huidige situatie. En natuurlijk moet je simpelweg affiniteit hebben met het vak en bereid zijn daar veel in te investeren. Qua financieel plaatje ben ik zelf begonnen met 2.000 gulden bruto per maand. Dat werd na 4 maanden verhoogd met 400 gulden en het jaar daarop nog eens met 1.100 gulden en zo liep dat nog wel even door. Klassiek "uit de boom kijken" dus vanuit het perspectief van de werkgever. Ik denk dat je in de huidige tijd zo rond de 1.600 euro zou moeten kunnen krijgen, maar betrek bij de beoordeling van je startsalaris ook de groeimogelijkheden die je hebt.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
  zaterdag 3 december 2011 @ 21:14:48 #31
293744 RichardHammond
Tante van Jan en Monique
pi_105145237
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 15:10 schreef borisz het volgende:
Ik vind het persoonlijk zonde als je met VWO HBO gaat doen :).


Waarom? AA en RA is een wereld van verschil.
  zondag 4 december 2011 @ 09:46:45 #32
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_105158460
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 21:14 schreef RichardHammond het volgende:

[..]

Waarom? AA en RA is een wereld van verschil.
Klopt, maar in casu betreft het iemand die RA wil worden en dan is HBO 'zonde' als je VWO gedaan hebt. Wilde hij AA worden zou het advies natuurlijk heel anders luiden :)
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_105535879
Voor Organisatiekunde moet ik de organisatiestructuur van KPMG in kaart brengen. Op dit moment ben ik met de procesbeschrijving van de primaire processen bezig. In het boek 'Hoofdlijnen bestuurlijke informatieverzorging' van Eddy Vaassen, Roger Meuwissen, Bram Beek, zesde druk, wordt gesproken over drie primaire processen:

- Personeelsproces
- Verkoopproces
- Dienstverleningsproces

Zelf denk ik dat het personeelsproces meer een secundair proces is, aangezien het ondersteunend is aan het dienstverlenend proces, namelijk het aanbieden van diensten. Er zijn in mijn ogen dus maar twee primaire processen, verkoopproces en een dienstverlenend proces.

Wat is jullie mening, ik kan wel klakkeloos het boek overtypen maar daar word ik natuurlijk niet veel slimmer van.
pi_105537029
Juist bij een diensverlenende onderneming als KPMG is het personeelsproces funest vind ik zelf.
Want de primaire aanknopingspunt is toch wel de urenverantwoording.

Dienstverleningsproces=uitvoering? Dat zou je juist bij het verkoopproces kunnen toevoegen.
pi_105537059
Een kennis intensief bedrijf als KPMG bestaat voornamelijk uit de arbeid van de "professionals". Het personeelsproces is daarom, lijkt mij, juist de basis van de organisatie.

edit: ja zeg, nu lijkt het net alsof ik xminator kopier :p
pi_105539867
Bedankt voor de eye-openers, heb de opdracht net afgerond. Krijg volgende week feedback van de docent, ben benieuwd.
pi_105563644
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 december 2011 15:23 schreef JohnSpek het volgende:
Een kennis intensief bedrijf als KPMG bestaat voornamelijk uit de arbeid van de "professionals". Het personeelsproces is daarom, lijkt mij, juist de basis van de organisatie.

edit: ja zeg, nu lijkt het net alsof ik xminator kopier :p
Ctrl-c+ctrl-v :p

@ballenbak, zou je de feedback kunnen delen? Lijkt mij wel interresant.

Niemand die de OAT gaat maken op 17 januari 2012 :?
pi_105586111
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 13:14 schreef DieEnejongen het volgende:
Hallo,
Momenteel zit ik in 5 VWO en ben ik na een lange periode van het zoeken naar een leuke opleiding helemaal om, ik wil accountancy gaan doen !
Ik heb me wat verdiept en de eerste meeloopdag aangevraagd maar toch blijven bij mij wat vragen die alleen mensen die hetgeen wat ik mee zal maken zelf al hebben meegemaakt.
Allereerst rees bij mij de vraag of je beter een WO Bachelor of een HBO Bachelor kan gaan doen als je RA wilt worden, je bereikt uiteindelijk hetzelfde, alleen het begin van de weg ernaartoe is anders. Hoe zit het met de aansluiting bij deze vooropleidingen? Verder weet ik helemaal zeker dat ik het liefst zoveel mogelijk van mijn studie werken en leren combineer, ik zie werkervaring namelijk als een van de belangrijkste benodigdheden voor een vloeiende instroom in de arbeidsmarkt later. Maar ook daar begon er weer wat te knagen, hoe vind je een 'baas' die jou aan het werk wil hebben? Maakt duaal of deeltijd nog uit in praktijk? Wat kan ik verwachten qua eisen van mij als persoon en de financiële kant?

Zou iemand zijn/haar ervaring met mij kunnen delen?
Alavst bedankt,
Ik heb er 3 jaar geleden voor gekozen om gelijk te gaan studeren en mijn propedeuse, bachelor, master en post master allemaal te doen in combi met werken en te studeren aan Nyenrode. Ik merk dat ik gelijk gewend ben aan het werken/leren en dat ik de overstap van HBO naar WO niet heb hoeven maken...(wat voor sommige mensen nog wel eens lastig zou kunnen zijn) Ik heb vanaf het begin gewoon een salaris gekregen en mijn opleiding wordt volledig betaald!
pi_105606545
Weet iemand waar ik de OAT van mei/juni 2011 kan vinden of heeft iemand deze?

Op AC-Scholenoverleg.nl en accountancyinfo.nl zijn ze niet te vinden...

Wie kan mij helpen?
pi_105606664
Zo fijn tentamen Auditing Beginselen :D :{
Please consider the environment before printing this post.
Op zaterdag 27 mei 2017 00:36 schreef d4v1d het volgende:
Kabuf is af en toe best een prima kerel.
pi_105610978
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 15:02 schreef DieEnejongen het volgende:
KaBuf, bedankt ;) Ik had al veel sites gevonden maar deze nog niet ! (best wel apart dat ik zo'n site over het hoofd zie.)
Maraca, zou je dit kunnen onderbouwen? Ik heb namelijk gesproken met een jongen die nu zijn laatste jaar bij Neyenrode doet en hij vertelde mij dat juist degenen die HBO met een schakelprogramma hadden gedaan een betere aansluiting hadden.
Als je RA doet op nyenrode, is dat dan een volledig Nederlandse of Engelstalige opleiding?
pi_105610990
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2011 08:50 schreef KaBuf het volgende:
Zo fijn tentamen Auditing Beginselen :D :{
Succes!
  donderdag 15 december 2011 @ 12:12:07 #43
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_105611502
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2011 11:52 schreef ejfaar het volgende:

[..]

Als je RA doet op nyenrode, is dat dan een volledig Nederlandse of Engelstalige opleiding?
Het is een mix. Ik volg nu de pre-master en de colleges worden gegeven in het Nederlands, maar de literatuur is vaak in het Engels en héél soms in het Nederlands. Tentamens zijn wel in het Nederlands.

Over tentamens gesproken. Heb een 7 voor mijn eerste tentamen *O* Wat een opluchting want ik dacht eigenlijk dat ik hem slecht had gemaakt :@
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_105611574
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2011 12:12 schreef Maraca het volgende:

[..]

Het is een mix. Ik volg nu de pre-master en de colleges worden gegeven in het Nederlands, maar de literatuur is vaak in het Engels en héél soms in het Nederlands. Tentamens zijn wel in het Nederlands.

Over tentamens gesproken. Heb een 7 voor mijn eerste tentamen *O* Wat een opluchting want ik dacht eigenlijk dat ik hem slecht had gemaakt :@
Gefeliciteerd ^O^
pi_105611612
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2011 12:12 schreef Maraca het volgende:

[..]

Het is een mix. Ik volg nu de pre-master en de colleges worden gegeven in het Nederlands, maar de literatuur is vaak in het Engels en héél soms in het Nederlands. Tentamens zijn wel in het Nederlands.

Over tentamens gesproken. Heb een 7 voor mijn eerste tentamen *O* Wat een opluchting want ik dacht eigenlijk dat ik hem slecht had gemaakt :@
O ok. Wel chill dat de tentamens en colleges iig Nederlands zijn.

Gefeli met je tentamencijfer! :D
pi_105631387
Guys and Gals,

Jetfly meld zich weer 'ns hier. Iemand enig idee of je een soort van accountancy gerelateerde stage kunt krijgen bij een kantoor?

Studeer namelijk Technische Bedrijfskunde, you know..

Iemand enige tips?

Cheers!
Op zondag 29 augustus 2010 14:03 schreef Mirel het volgende:
Wat is die Jetfly toch een aardige jongeman.
pi_105695816
Ik heb de volgende tentamenvraag bij het vak BIV (bestuurlijke informatie voorziening)

24. Wat is de controletechnische functie van de crediteurenadministratie?

A. Controlerend
B. Beschikkend
C. Registrerend
D. Bewarend

Het bewaren van crediteuren gebeurt door registratie. In het boek wat ik gebruik (Starreveld) zeggen ze dus ook dat de functie bewarend en registrerend is. Meerkeuze antwoord is er uiteraard maar één goed. Wat denken jullie dat de goede functie is?

*Met google kom ik er niet uit :'( *
pi_105696055
quote:
1s.gif Op woensdag 14 december 2011 02:14 schreef xminator het volgende:

[..]

Ctrl-c+ctrl-v :p

@ballenbak, zou je de feedback kunnen delen? Lijkt mij wel interresant.

Niemand die de OAT gaat maken op 17 januari 2012 :?
Sure. Het gaat alleen wat langer duren, gisteren besloot de docente dat het college op het laatste moment niet doorging. Zal mijn opdracht zo maar toemailen, wel weer kenmerkend aan mijn school. :r

quote:
0s.gif Op zaterdag 17 december 2011 16:35 schreef JohnSpek het volgende:
Ik heb de volgende tentamenvraag bij het vak BIV (bestuurlijke informatie voorziening)

24. Wat is de controletechnische functie van de crediteurenadministratie?

A. Controlerend
B. Beschikkend
C. Registrerend
D. Bewarend

Het bewaren van crediteuren gebeurt door registratie. In het boek wat ik gebruik (Starreveld) zeggen ze dus ook dat de functie bewarend en registrerend is. Meerkeuze antwoord is er uiteraard maar één goed. Wat denken jullie dat de goede functie is?

*Met google kom ik er niet uit :'( *
Bewarend volgens mijn boek voor biv, 'Hoofdlijnen bestuurlijke informatieverzorging'
pi_105696278
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 december 2011 16:44 schreef ballenbak015 het volgende:

[..]

Sure. Het gaat alleen wat langer duren, gisteren besloot de docente dat het college op het laatste moment niet doorging. Zal mijn opdracht zo maar toemailen, wel weer kenmerkend aan mijn school. :r

[..]

Bewarend volgens mijn boek voor biv, 'Hoofdlijnen bestuurlijke informatieverzorging'
Oke dankje :)
pi_105696418
Bewarend denk ik ook, aangezien de debiteurenadministratie ook bewarend is.

Zelf zou ik ook aan registrerend denken en de hoofd dan controlerend..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')