Dat dacht ik ookquote:Op vrijdag 6 april 2012 10:08 schreef Piles het volgende:
Denk ik heel slecht als ik denk dat er ergens anders gewoon wel machinale fabrieken staan?
nergens voor nodig zoals je kon zien in die aflevering, arbeid kost amper geld dan ga je geen ingewikkelde dure machines aanschaffen.quote:Op vrijdag 6 april 2012 10:08 schreef Piles het volgende:
Denk ik heel slecht als ik denk dat er ergens anders gewoon wel machinale fabrieken staan?
die 'quality' deed mij een beetje denken aan die naam verbasteringen die grote fabrikanten gewoon gebruiken waardoor je denkt dat er een echt product in je eten ziet maar het niet zo is. ik weet even geen voorbeelden maar het is vaker bij KvW geweest.quote:Op vrijdag 6 april 2012 12:05 schreef MaximusTG het volgende:
Wat er dus in feite op neerkomt dat de combinatie van Chinese arbeiders eerder een menselijke implementatie is van de machines in de NLse glasfabriek.
Tov het meer ambachtelijke, artistieke werk van de glasblazers in dat museum.
Het "handwerk" van de Chinese arbeiders heeft dus geen meerwaarde tov machinaal vervaardigde glazen. IKEA kan daardoor wel zo'n stickertje plakken.
Twijfelen dat zo'n bewering niet waar is zou ik zelf trouwens niet zo snel doen bij zo'n groot bedrijf als IKEA. Zeker in de tijd van tegenwoordig, met dit soort programma's en oplettende consumenten is de imagoschade niet te overzien als bekend zou worden dat het niet waar is.
Doe niet zo malquote:Op vrijdag 6 april 2012 11:10 schreef Monne het volgende:
De chinezen gebruiken voor de ikea glazen bijna zeker een mal, bij de nederlandse blazer was het volledig handwerk.
in tijden dat de marketing machine je alles probeert te doen geloven vonk het verfrissend dat dit gewoon klopte. daarbij leuk om te zien dat er zulk soort 'fabrieken' bestaan, had het nooit geloofd als je me het gezegd had. daarom dus.quote:Op vrijdag 6 april 2012 18:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Ten eerste vond ik het nauwelijk waarde hebben deze uitzending, zijn zeecht mondgeblazen? Ja, zijn ze.
Non nieuws
En ten tweede zie ik de meerwaarde van het handgemaakte mondgeblazen product niet, de glazen vind ik niet mooi
quote:Keuringsdienst van Waarde duikt deze en volgende week in de EHEC-bacterie. Deze bacterie was wekenlang in het nieuws, maar nu hoort niemand er wat van. Wat is er gebeurd?
De EHEC-bacterie hield vorig jaar Europa weken in zijn greep. Met vijftig doden in Duitsland zat de schrik er flink in bij de tuinbouw. In twee afleveringen gaat Keuringsdienst van Waarde op zoek naar waar de bacterie vandaan kwam en waar hij nu is.
Fenegriekkiem
De Duitse autoriteiten wezen keer op keer nieuwe boosdoeners aan. Eerst was het de komkommer, daarna de tomaat en ook de krop sla kwam langs. Volgens het eindoordeel was de fenegriekkiem de oorzaak van alle ellende.
Mediahype
Plotseling was de hype over en kwam de mededeling dat de EHEC-uitbraak was afgesloten. Maar is dit nu echt zo? Was het een mediahype of een lobbystrategie? Keuringsdienst van Waarde legt een dossier aan en gaat tot de bodem van de zaak.
Vond het ook zo raar dat ze de aflevering begonnen met alvast een samenvatting inclusief conclusies.... dacht even dat dit deel 2 van een reeks was en ik deel 1 had gemist.quote:Op vrijdag 20 april 2012 21:36 schreef ddx het volgende:
Had beetje idee dat ik naar voorstukje zat te kijken en toen was uitzending alweer afgelopen....
Die vraag hoefde ook niet te worden gesteld, aangezien die man zei dat ook al zijn er geen directe bewijzen uit bijvoorbeeld het lab, een vermoeden dus blijkbaar voldoende is om een dergelijk verbod in te stellen.quote:Op zondag 29 april 2012 01:35 schreef Steffie het volgende:
Jammer dat in deel 2 de vraag niet is gesteld aan die woordvoerder van EFSA waarom zo'n importban niet wordt opgeheven als uit laboratoriumonderzoeken blijkt dat die bacterie niet (meer) kan worden aangetroffen.
Dit klopt!quote:Op zondag 29 april 2012 21:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik geloof dat het ook veel moeilijker is bacterien in kweek aan te tonen dan wij zo denken, ik meen me te herinneren dat 80-90 % van de bacterien helemaal niet kweekt op agar.
Dat je dus geen bacterien vind in je monsters betekend niet dat ze er niet op zitten.
De werkelijkheid is weerbarstiger dan CSI
Beter dan dat waslijntje dat ze eerst gebruiktenquote:Op donderdag 3 mei 2012 20:30 schreef Frag_adder het volgende:
ik zit nu te kijken, maar wat is die foto achtergrond slecht zeg wanneer ze bellen, de rook beweegt geeneens uit de schoorsteen.
Daar wil Karina wel eens een kijkje nemen.quote:Op donderdag 3 mei 2012 20:34 schreef Frag_adder het volgende:
die vulafdeling dat slaat toch nergens op je zal de hele dag zout moeten scheppen
Vind het nu wel zielig dat ze dit omver gaan zitten werpen.quote:Op donderdag 3 mei 2012 20:34 schreef Frag_adder het volgende:
die vulafdeling dat slaat toch nergens op je zal de hele dag zout moeten scheppen
Echt hequote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |