abonnement Unibet Coolblue
pi_104640994
Welkom in het centrale topic over de PVV. Dit topic is opgezet om te voorkomen dat over elke tweet, one-liner, quote of wat dan ook een eigen topic geopend wordt. Voor overzichtelijkheid dus.
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  maandag 21 november 2011 @ 18:55:02 #2
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104641134
quote:
14s.gif Op maandag 21 november 2011 18:52 schreef du_ke het volgende:
Welkom in het centrale topic over de PVV. Dit topic is opgezet om te voorkomen dat over elke tweet, one-liner, quote of wat dan ook een eigen topic geopend wordt. Voor overzichtelijkheid dus.
Uh-huh:

PVV: Greenpeace d'ruit!

Bleker en Wilders ruzien over ontwikkelingssamenwerking
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_104641210
De conclusie moet zijn dat de PVV zo veel one-liners de wereld in slingert, dat het ons in POL niet lukt om dat binnen een centraal topic te houden...

;)

[ Bericht 25% gewijzigd door #ANONIEM op 21-11-2011 18:56:45 ]
pi_104641304
quote:
10s.gif Op maandag 21 november 2011 18:56 schreef Elfletterig het volgende:
De conclusie moet zijn dat de PVV zo veel one-liners de wereld in slingert, dat het ons in POL niet lukt om dat binnen een centraal topic te houden...

;)
Niet alles hoeft in het centrale topic heb ik al vaker aangegeven maar dan moet er wel een toegevoegde waarde zijn. die over greenpeace gaat zo wel dicht. Over Bleker en Wilders vind ik wel een aardig onderwerp.
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_104643461
Was een grapje, relax ;)
pi_104645097
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2011 14:32 schreef Scrutinizer het volgende: Zolang de PVV het voor haar aanhang aannemelijk kan maken dat er duidelijk afgebakende groepen in de samenleving (buitenlanders, kunstenaars etc) harder 'aangepakt' zullen worden is het voor de PVV-stemmer wel prima zo. Per slot van rekening gaat het dan met hun relatief beter dan met die anderen.
Dit is zo onderhand ook mijn conclusie. Ze stemmen niet zozeer om hun eigen positie te verbeteren, of de samenleving te willen veranderen. Ze willen vooral dat anderen pijn gaan lijden. En wie dat zijn, bepaalt Geert Wilders.
pi_104660589
quote:
2s.gif Op maandag 21 november 2011 20:02 schreef skrn het volgende:
Dit is zo onderhand ook mijn conclusie. Ze stemmen niet zozeer om hun eigen positie te verbeteren, of de samenleving te willen veranderen. Ze willen vooral dat anderen pijn gaan lijden. En wie dat zijn, bepaalt Geert Wilders.
Wanneer gaan kiezers dat dan doorzien? Dat je niet super-intelligent bent, snap ik. Dat je niet altijd tijd en zin hebt om jezelf in politiek te verdiepen, vooruit...

Maar het falen van de PVV begint zo onderhand toch echt op te vallen. Je hoeft echt niet hooggeschoold te zijn om dat in de gaten te hebben. Ik vind het verbijsterend dat een partij die zich ZO manifesteert en ZOVEEL beloftes breekt, in de peiling nog steeds zo hoog staat.

Wanneer worden Henk en Ingrid wakker?
  dinsdag 22 november 2011 @ 08:50:21 #9
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104665154
quote:
Met zijn oproep de Turkse president niet te ontvangen, ondermijnt Geert Wilders het diplomatieke systeem dat gericht is op het vermijden van oorlog. Dat stelt hoogleraar politieke theorie, Meindert Fennema.

Geachte heer Wilders,
Hoewel wij elkaar nooit gesproken hebben ken ik u goed. Ik ben namelijk uw biograaf. Volgens de oud-directeur van de Teldersstichting, Gerrie van der List, ben ik zelfs een groot bewonderaar van u. Ach, de mensen zeggen zoveel...In ieder geval bent u niet bang en dat siert u. Ik heb meestal geen behoefte mij in het koor te voegen van uw critici. Te velen daarvan wekken de indruk dat zij u demoniseren in de hoop aan de hemelpoort een VIP-behandeling te krijgen.

Internationale rechtsorde
Maar uw opiniestuk 'Turkse president Gül is niet welkom', waarin u zich uitspreekt tegen het staatsbezoek van de president van Turkije, beschouw ik als een bedreiging van de internationale rechtsorde. Daarom schrijf ik u deze open brief.

Het gaat mij niet om uw opsomming van Turkse wandaden door de eeuwen heen. Het kan geen kwaad daar, aan de vooravond van de viering van 400 jaar Turks-Nederlandse betrekkingen, nog eens op te wijzen. En voor zover deze wandaden voortduren zou de minister van Buitenlandse Zaken zijn Turkse ambtgenoot van onze verontrusting daarover deelgenoot moeten maken. Ik acht het ook niet beslist nodig om tegenover de Turkse wandaden die van Nederland te plaatsen. Het ene kwaad wist het andere immers niet uit, ook al zou het van meer bescheidenheid getuigen ook de eigen wandaden te erkennen.

Het gaat mij er ook niet om dat u zich een aanhanger betoond heeft van de joods-christelijke waarden en die onbekommerd tegenover de islamitische waarden stelt. Ik ben het daarmee niet eens, al was het maar omdat u zichzelf eerder als een aanhanger van het Oude Testament laat kennen, dan als een aanhanger van het Nieuwe Testament. U bent van de opvatting 'oog om oog tand om tand', meer dan van die welke voorschrijft je vijanden lief te hebben. U wekt daarmee de indruk dat u de ene woestijngodsdienst tegen de andere wilt beschermen. Ik vind dat niet productief, ook al is het op zich sympathiek dat u van die twee abrahamitische godsdienstende kleinste te hulp schiet.

Humanisme
In uw Volkskrantartikel beroept u zich ook op het humanisme. Dat is een Europese traditie die, net als het christendom, universalistische aanspraken heeft, maar deze niet koppelt aan een specifieke religie. In die humanistische traditie heeft zich ook het volkenrecht ontwikkeld. Een van de grondleggers van dat volkenrecht was Hugo de Groot (1583-1645) die in de strijd tussen prins Maurits en Johan van Oldenbarnevelt de kant van de laatste koos en voor de godsdienstvrijheid.

De Groot en Van Oldenbarnevelt werden in 1618 allebei gevangen genomen. Van Oldenbarnevelt werd door Prins Maurits ter dood veroordeeld, De Groot kreeg levenslang. Ik meld dat omdat u zichzelf in het slotwoord in uw proces uitdrukkelijk in de traditie van Van Oldenbarnevelt geplaatst heeft.

Het internationale recht dat Hugo de Groot voorstond, was gericht op het reguleren van oorlogvoering en waar mogelijk het vermijden daarvan. Niet voor niets heette het hoofdwerk van De Groot Over het recht van oorlog en vrede (1625). De Groot was één van de eersten die dacht in termen van een wereldgemeenschap van soevereine staten die elkaar als zodanig dienden te respecteren. Het vrije gebruik van de zeeën zou de handel ten goede komen. Zijn juridische aanbevelingen waren er op gericht de zeeën voor iedereen toegankelijk en de communicatie tussen de soevereine staten in stand te houden door een netwerk van diplomatieke betrekkingen.

Cultuurrelativisme
Om dat te bereiken moest men andere staten niet met dezelfde morele maatstaven beoordelen als men de eigen republiek beoordeelde. Dat was geen cultuurrelativisme, verre van dat. Maar het morele oordeel moest soms wijken voor een hoger belang, dat van de internationale vrede.

De Groot was een verdienstelijk theoloog, maar in zijn traktaten klonk de stem van de koopman sterker dan die van de dominee. Hoewel het volkenrechtelijk idee van soevereine staten in moreel opzicht dus iets onbevredigends heeft - men spreekt namelijk af zich niet met elkaars binnenlands beleid te bemoeien zolang de internationale orde daar geen last van heeft - heeft het volkenrecht bijgedragen aan het in stand houden van vreedzame betrekkingen tussen staten. Daarentegen heeft het morele universalisme van het christendom, van de islam, maar ook dat van de Jacobijnen en de socialisten, de wereldvrede vaak bedreigd.

In uw oproep om de Turkse president niet te ontvangen klinkt dat morele universalisme sterk door. Dat maakt uw oproep sympathiek. Maar u lijkt zich niet te realiseren dat de morele maatstaven waaraan u Turkije de maat neemt dan ook toegepast moeten worden op andere landen. Ook de presidenten van China, Japan, Indonesië, de meeste Afrikaanse landen, Rusland, Israël en vele andere landen die soms de mensenrechten niet respecteren, zouden niet meer welkom zijn.

Het zou er toe leiden dat er nog maar weinig staatsbezoeken kunnen worden afgelegd. En daarmee wordt het hele systeem van diplomatieke betrekkingen ondergraven. Meneer Wilders, uw voorstel voor een kopvoddentaks is door Frits Bolkestein 'schunnig' genoemd. Dat was een moreel oordeel waarmee ik van harte instem. Uw suggestie om de diplomatieke betrekkingen met islamitische landen te verbreken, is erger dan schunnig, die is gevaarlijk.

Meindert Fennema is hoogleraar politieke theorie aan de UvA en auteur van Tovenaarsleerling.
http://www.volkskrant.nl/(...)ationale-vrede.dhtml
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_104665204
quote:
Zoveel nuance en onderbouwing in 1 stuk, dat gaat vast niet aankomen... :').
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  dinsdag 22 november 2011 @ 08:56:42 #11
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104665271
quote:
10s.gif Op dinsdag 22 november 2011 08:53 schreef Jarno het volgende:

[..]

Zoveel nuance en onderbouwing in 1 stuk, dat gaat vast niet aankomen... :').
"Oh iemand van de UvA, het bolwerk van de Linksche Elite. Die kunnen we niet serieus nemen, hoor."
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_104665658
quote:
U bent van de opvatting 'oog om oog tand om tand', meer dan van die welke voorschrijft je vijanden lief te hebben. U wekt daarmee de indruk dat u de ene woestijngodsdienst tegen de andere wilt beschermen. Ik vind dat niet productief, ook al is het op zich sympathiek dat u van die twee abrahamitische godsdienstende kleinste te hulp schiet
De kern van de zaak in het geval van Wilders en de PVV, Fennema omschrijft het treffend. Jammer dat zoveel mensen er in trappen en stemmen op een partij die ultra-zionisme ondersteunt.
  dinsdag 22 november 2011 @ 09:36:35 #13
104871 remlof
Europees federalist
pi_104665964
Ultrazionisten zijn net zo erg als radicale moslims, ook zij schuwen geweld niet.
pi_104666046
quote:
15s.gif Op dinsdag 22 november 2011 09:36 schreef remlof het volgende:
Ultrazionisten zijn net zo erg als radicale moslims, ook zij schuwen geweld niet.
Dat zal dan wel weer "genuanceerd" worden (dan kan Wilders het ongetwijfeld wel). Je kent de smoezen al vast wel: "Ter verdediging", "ze moesten wel", "omringd door hatend moslims", of wat dan ook....
  dinsdag 22 november 2011 @ 09:41:35 #15
104871 remlof
Europees federalist
pi_104666104
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 09:39 schreef attila_de_hun het volgende:

[..]

Dat zal dan wel weer "genuanceerd" worden (dan kan Wilders het ongetwijfeld wel). Je kent de smoezen al vast wel: "Ter verdediging", "ze moesten wel", "omringd door hatend moslims", of wat dan ook....
Mwah, ze worden gesteund door de staat Israel, dus zo zwak staan ze niet.
pi_104666625
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2011 23:54 schreef Elfletterig het volgende:

Wanneer worden Henk en Ingrid wakker?
Die zijn al wakker en zolang de PVV hun nachtmerries erkent, hun klankbord is als corebusiness, is de rest bijzaak.
Kan de PVV de grootste partij van NL worden? Ja , op zeker.
Signature
  dinsdag 22 november 2011 @ 10:23:59 #17
104871 remlof
Europees federalist
pi_104666983
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 10:06 schreef spambuster het volgende:

[..]

Die zijn al wakker en zolang de PVV hun nachtmerries erkent, hun klankbord is als corebusiness, is de rest bijzaak.
Kan de PVV de grootste partij van NL worden? Ja , op zeker.
Dat zou wel de snelste manier zijn om van ze af te komen, want dan moeten ze bijna wel de verantwoordelijkheid nemen die ze niet aankunnen.
pi_104667941
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 november 2011 10:23 schreef remlof het volgende:

[..]

Dat zou wel de snelste manier zijn om van ze af te komen, want dan moeten ze bijna wel de verantwoordelijkheid nemen die ze niet aankunnen.
Ik zou dat heel graag zien, dat de PVV daadwerkelijk verantwoordelijkheid gaat nemen . Ik ben benieuwd hoe goed minister Graus of Minister de Mos gaan functioneren en hoe lang de PVV dan nog zo populair blijft.GW weet natuurlijk dat dan de illusie dan snel zal worden doorprikt dus die blijft zo veel mogelijk het nemen van verantwoordelijkheid ontduiken. Ik hoop dus dat ze de grootste zullen worden bij een eventuele nieuwe verkiezing. Dan staat hij met de rug tegen de muur.
pi_104670935
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 11:01 schreef attila_de_hun het volgende:

Ik hoop dus dat ze de grootste zullen worden bij een eventuele nieuwe verkiezing. Dan staat hij met de rug tegen de muur.
Dan hebben ze dus heel wat macht om zaken weg te krijgen en in te brengen.
In 4 jaar kan NL dan behoorlijk veranderen.
Signature
pi_104673170
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 11:01 schreef attila_de_hun het volgende:

[..]

Ik zou dat heel graag zien, dat de PVV daadwerkelijk verantwoordelijkheid gaat nemen . Ik ben benieuwd hoe goed minister Graus of Minister de Mos gaan functioneren en hoe lang de PVV dan nog zo populair blijft.GW weet natuurlijk dat dan de illusie dan snel zal worden doorprikt dus die blijft zo veel mogelijk het nemen van verantwoordelijkheid ontduiken. Ik hoop dus dat ze de grootste zullen worden bij een eventuele nieuwe verkiezing. Dan staat hij met de rug tegen de muur.
En niet te vergeten al die ambtenaren die per direct ontslag nemen op het moment dat Graus of De Mos aan het hoofd van hun departement zou komen te staan.
  dinsdag 22 november 2011 @ 13:50:42 #21
104871 remlof
Europees federalist
pi_104673466
Ik zie het al voor me, welke kandidaten zou de PVV voor welke ministeries hebben?

ministerie van Algemene Zaken (AZ)
Geert Wilders

ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK)
Hero Brinkman

ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa)
Raymond de Roon

ministerie van Defensie
Marcial Hernandez

ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI)
Dion Graus

ministerie van Financiën
Teun van Dijck

ministerie van Infrastructuur en Milieu
Leon de Jong

ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
Harm Beertema

ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW)
Sietse Fritsma

ministerie van Veiligheid en Justitie
Lilian Helder

ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)
Fleur Agema

_O-
  dinsdag 22 november 2011 @ 13:58:05 #22
104871 remlof
Europees federalist
pi_104673738
Ow ja en Martin Bosma als minister voor het Moslimprobleem Immigratie en Asiel :')
pi_104674350
Bosma wordt de minister van Propaganda.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_104674452
En het Ministerie van Defensie zal al gauw omgedoopt kunnen worden in het Ministerie van Oorlog.
pi_104674884
ministerie voor De Afschaffing van Buitenlandse Zaken (ABuZa)
Raymond de Roon
pi_104674964
Kom zeg, er komt dan maar 1 minister: minister van Algemene Zaken Geert Wilders. De rest wordt gedaan door staatssecretarissen.
Op dinsdag 23 augustus 2011 23:18 schreef problematiQue het volgende:
Mensen die zomaar claimen dat A beter is dan B moet je gewoon negeren. Internetruis.
  dinsdag 22 november 2011 @ 14:33:57 #27
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104675155
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 13:42 schreef Thomas B. het volgende:

[..]

En niet te vergeten al die ambtenaren die per direct ontslag nemen op het moment dat Graus of De Mos aan het hoofd van hun departement zou komen te staan.
quote:
Nederland telt relatief weinig ambtenaren in vergelijking met onze buurlanden en de VS.

Dat zeggen onderzoekers van de Universiteit Leiden.

Volgens hen is in Nederland slechts 2,9 procent van de beroepsbevolking ambtenaar. Minder dan de 3,1 procent die de VS er telt. En nog veel minder dan Duitsland (3,7 procent), laat staan Frankrijk (4,6 procent) en het Verenigd Koninkrijk (4,7 procent).

Het onderzoek is uitgevoerd door de twee hoogleraren Caspar van den Berg en Frits van der Meer. Ze baseren zich op cijfers van 2009. Personeel in het onderwijs en de zorg zijn buiten beschouwing gelaten omdat deze sectoren in sommige landen in handen zijn van het bedrijfsleven. Wel zijn in Nederland ook de werknemers van de zogeheten zelfstandige bestuursorganen (ZBO's) meegeteld.

Volgens Van der Meer zijn er veel mythes rond de verschillende landen. Zo geldt Groot-Brittannië als een kapitalistisch bastion dat onder Thatcher korte metten zou hebben gemaakt met een grote overheid. Inderdaad zijn toen mijnen geprivatiseerd, maar de grote welvaartsstaat die het land direct na de Tweede Wereldoorlog opbouwde, is nog grotendeel intact, zo zegt de hoogleraar in Het Financieele Dagblad .

Ook de praktijk in de Verenigde Staten is anders dan het beeld. De posterijen zijn nog altijd in staatshanden. En het land kent een omvangrijke groep ambtenaren die actief is met orde en veiligheid.

De relatief score voor Nederland verklaren de onderzoekers uit het feit dat Nederland van oudsher veel maatschappelijke organisaties kent, zoals kerken en verenigingen. Zij vervullen diverse taken die elders door ambtenaren worden vervuld. Volgens Van der Meer is het ambtenarenapparaat in Nederland nu net zo groot als in 1985.

Hij tekent wel aan dat zijn onderzoek slechts ingaat op de omvang van het ambtenarenapparaat, niet op de efficiëntie.

Het kabinet Rutte wil 6,6 miljard besparen op de overheid.
http://www.z24.nl/economi(...)nig_ambtenaren_.html
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_104679643
Geert Wilders trekt zijn keutel wel weer heel snel in: 4 miljard bezuinigen op OSW is geen eis meer. Niet verrassend. Wilders is en blijft een major draaikont.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_104679733
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 14:17 schreef Scrutinizer het volgende:
En het Ministerie van Defensie zal al gauw omgedoopt kunnen worden in het Ministerie van Oorlog.
Of tot het Ministerie ter Defensie van Israël.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  dinsdag 22 november 2011 @ 16:37:43 #30
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104679768
quote:
DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders is er niet op uit het kabinet op het spel te zetten.
Wel wil hij ''het onderste uit de kan halen'' om het geld bestemd voor ontwikkelingshulp als eerste aan te spreken als extra bezuinigingen nodig zijn.
Wilders zei dat dinsdag. Zondag had hij uitgehaald naar CDA-staatssecretaris Henk Bleker, die extra bezuinigingen van 4 miljard euro op ontwikkelingssamenwerking rigoureus van de hand had gewezen.
Wilders twitterde toen dat als Bleker zich zo bleef opstellen, het CDA snel nog maar vier zetels zou overhouden in de peiling. Nu zijn dat er nog maar tien.

Meningsverschil

''Dat is gewoon politiek'', zei Wilders over de tweet. ''Er gaan bakken geld naar Europa en er gaan bakken geld naar ontwikkelingshulp. Ik ben ingehuurd om voor 1,5 miljoen mensen de PVV-belangen te bepleiten."
"Er is een meningsverschil waar het geld vandaan moet komen. Dat het CDA niet wil, is hun probleem. We moeten volgend jaar maar eens zien hoe we hier uit gaan komen'', aldus de PVV-leider. Waarschijnlijk wordt ergens in het voorjaar duidelijk of er meer bezuinigd moet worden dan het huidige pakket van 18 miljard.
http://www.nu.nl/politiek(...)iet-spel-zetten.html

Dat vetgedrukte: _O- Waren dat niet ook de mensen die op de PVV stemden vanwege Wilders' gebral dat de pensioenleeftijd 65 zou blijven en dat dat een breekpunt was? En de mensen die hem geloofden toen hij vertelde dat er 3000 agenten bij zouden komen? En tig-duizend verpleegkundigen?
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_104679794
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 14:27 schreef Thomas B. het volgende:
ministerie voor De Afschaffing van Buitenlandse Zaken (ABuZa)
Raymond de Roon
Nee, dat wordt het Ministerie van Israëlische Zaken onder Wim Kortenoeven...
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  dinsdag 22 november 2011 @ 17:03:44 #32
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_104680818
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 16:37 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

http://www.nu.nl/politiek(...)iet-spel-zetten.html

Dat vetgedrukte: _O- Waren dat niet ook de mensen die op de PVV stemden vanwege Wilders' gebral dat de pensioenleeftijd 65 zou blijven en dat dat een breekpunt was? En de mensen die hem geloofden toen hij vertelde dat er 3000 agenten bij zouden komen? En tig-duizend verpleegkundigen?
Over dat vetgedrukte: hij is niet ingehuurd om de belangen van 1,5 miljoen PVV-stemmers te behartigen. Hij wordt als volksvertegenwoordiger betaald om 15 miljoen Nederlanders te vertegenwoordigen.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  dinsdag 22 november 2011 @ 17:59:01 #33
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104682935
quote:
Ik vond een ouder berichtje hierover:

quote:
PVV-leider Geert Wilders rekent minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) keihard af over het nakomen van de afspraken over migratie en asiel. Als hij geen resultaten boekt, kan hij vertrekken en heeft het kabinet een groot probleem.
Dat zegt Wilders tegen De Telegraaf na uitspraken van Leers dat hij migratie een 'verrijking' vindt en niet afgerekend wil worden op aantallen.


'Laat helder zijn dat als de resultaten met betrekking tot het terugdringen van immigratie en asiel onvoldoende zijn hij wat ons betreft linea recta terug kan naar Maastricht en het kabinet ook een megaprobleem heeft met de PVV', aldus de gedoogpartner.
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)hij-vertrekken.dhtml
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_104684646
quote:
Ik bedoel het in de zin van dat veel ambtenaren niet bereid zijn om te dienen onder een PVV bestuurder. Deze weigerambtenaren zullen zelf ontslag dienen. Maargoed, voor het zover is zullen we inderdaad nog heel wat fabeltjes uit de PVV monden te horen krijgen over hoeveel ambtenaren 's ochtends nooit naar hun schoenen staren omdat ze dan 's middags niets meer te doen hebben. Wat volgens mij ook niet bevordelijk is voor de sfeer op zo'n departement als er uiteindelijk iemand als Richard de Mos aan het hoofd staat. Geen DG die zo gek is om zich de les te laten lezen door iemand die al niet eens weet of ie nou schooldirecteur geweest was of niet.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 22-11-2011 18:41:43 ]
  woensdag 23 november 2011 @ 08:34:43 #35
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104708325
Het betoog van de PVV tegen de Turkse president blijft de gemoederen bezighouden:

quote:
'Wilders en Kortenoeven hanteren het soort geschiedenis waar rabiate nationalisten in uitblinken'

Geert Wilders en Wim Kortenoeven pleiten tegen het staatsbezoek van de Turkse president Gül. Dit doen zij op basis van argumenten die getuigen van een gebrekkige en selectieve historische kennis. Dat betogen Dick Douwes en Zihni Özdil.

De kern van hun pleidooi is dat de 'islamitische waarden' van Turkije niet compatibel zouden zijn met de 'joods-christelijke waarden' van Europa. Hierbij grijpen Wilders en Kortenoeven terug op de verovering van de stad Istanbul door het Osmaanse Rijk in 1453. De auteurs gebruiken in hun betoog niet Istanbul, maar Constantinopel als naam voor deze wereldstad om hun stelling te onderstrepen dat de stad gewelddadig zou zijn geislamiseerd.

De vlag van de islam
Constantinopel is inderdaad heel lang de officiële naam geweest. Maar wat niet in het PVV verhaal past is het feit dat ook de islamitische Osmanen die naam gebruikten, zij het lichtjes aangepast; Konstantiniye. De Osmanen waren in feite de erfgenamen van het Byzantijnse Rijk en namen veel van hun tradities en gebruiken over, inclusief religieuze, maar wel onder de vlag van de islam. Het was pas in 1930 dat de nationalist en secularist Atatürk een einde maakte aan die traditie; er kwam een memorandum waarin werd verklaard dat de oude namen van de stad niet meer werden erkend. Atatürk bombardeerde Istanbul tot officiële naam van de stad, mogelijk in de waan dat Istanbul de 'ware' Turkse naam zou zijn.

Echter, ook Istanbul is zo goed als zeker afgeleid van het Grieks, en betekent zoveel als 'van of in de Stad' (istimbolin) want vroeger was er in die omstreken maar één echte en heel grote stad. Tot midden vorige eeuw bleef de naam Constantinopel in zwang in Europa en daarbuiten, maar tegenwoordig noemen alleen de Grieken Istanbul nog Constantinopel. En Wilders en zijnen dus. Afijn, in Griekenland worden gevulde wijnbladeren dolmus genoemd en als nationaal erfgoed gezien, terwijl in Istanbul dolmus verwijst naar de taxi service, waarin ieder stoel bezet is. Dolmus betekent dan ook 'gevuld' in het Turks, en dat woord hebben de Grieken weer over genomen.

Geromantiseerd
Wilders en Kortenoeven hanteren het soort geschiedenis waar rabiate nationalisten in uitblinken; scheidslijnen opwerpen, groepen buitensluiten en vervolgens demoniseren. Zij die worden binnengesloten worden geromantiseerd. Zo maken de Grieken - waarschijnlijk de enige ware erfgenamen van Constantinopel in de ogen van de PVV-ers - deel uit van de 'Europese waardengemeenschap'. Wanneer het echter politiek uitkomt worden de scheidslijnen van die waardengemeenschap nauwer getrokken en zijn het volgens de PVV 'luie Grieken waar geen cent naartoe moet' in impliciete tegenstelling tot Nederland waar ijver een waarde is.

Het historische beeld dat zij schetsen moet bovenal uitwijzen dat Turkije niet tot Europa behoort, 'behoudens Constantinopel en omstreken', zoals zij betogen. Zij stellen vast dat Constantinopel en omstreken nog altijd onder Turkse bezetting leven. Waar die omstreken ophouden, maken zij niet duidelijk. Uiteindelijk is het in hun visie 'de islam' waar Europa ophoudt, ondanks het gegeven dat Europa grote islamitische gemeenschappen telt, zowel oude - zoals in de Balkan en Rusland - als nieuwe zoals in Duitsland en Nederland. In het beeld dat zij schetsen past de oudere traditie van de etnische en religieuze diversiteit die het Osmaanse Rijk kenmerkte niet.

Minaretten aan de Hagia Sophia zijn schijnbaar genoeg bewijs om de Osmaanse Turken als 'fundamenteel intolerante' bezetters neer te zetten. In deze simplistische PVV-geschiedschrijving is er bijvoorbeeld geen aandacht voor het feit dat in 1492 veel Spaanse joden als gevolg van de gewelddadige christelijke reconquista hun toevlucht namen tot het islamitische Osmaanse Rijk.

Veel van het geweld waarnaar Wilders en Kortenoeven verwijzen is nationalistisch geweld van het soort dat zijn oorsprong in Europa heeft en ook daar op gruwelijke wijze heeft huisgehouden. De levendige en diverse civil society in Turkije die zich al decennia lang inzet voor meer democratisering en mensenrechten is een werkelijkheid die de PVV mythe van 'incompatibele islamitische waarden' die deze miljoenen mensen zouden hebben ondermijnt.

Hersenspinsel
De vraag hoe het kan dat er in Zuid-Oost Europa - en ook in het Midden-Oosten - 'ondanks' eeuwen van islamitisch bewind zoveel verschillende religieuze groepen bleven voortbestaan, zal de PVV-ers evenmin interesseren. Zij houden niet van diversiteit. Zij houden ook niet erg van Europa, maar waar het hersenspinsel 'Europese waardengemeenschap' van pas komt om Turken buiten te sluiten, bekent men zich als Europeaan.

Dick Douwes is hoogleraar Geschiedenis van het Midden-Oosten en Noord-Afrika aan de Erasmus Universiteit. Zihni Özdil is wetenschappelijk docent en promovendus aan de Erasmus Universiteit.
http://www.volkskrant.nl/(...)-in-uitblinken.dhtml
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_104710150
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 17:03 schreef Verbal het volgende:
Over dat vetgedrukte: hij is niet ingehuurd om de belangen van 1,5 miljoen PVV-stemmers te behartigen. Hij wordt als volksvertegenwoordiger betaald om 15 miljoen Nederlanders te vertegenwoordigen.
Wilders haalt te pas en te onpas zijn 1,5 miljoen kiezers erbij. En hij spreekt ook te pas en te onpas over het bekendste komisch duo van Nederland: Henk en Ingrid. Wilders toetst alles nadrukkelijk aan het belang van Henk en Ingrid.

Geen enkele politicus is nadrukkelijker bezig om het voor zijn achterban op te nemen dan de PVV. Let wel: we hebben het dan over de mooie woorden voor de tv-camera, de provocaties in kamerdebatten en de vele one-liners, onder meer via Twitter. Komt het aan op stemgedrag, dan gedraagt de PVV zich ineens heel anders en staan de belangen van rijk Nederland ineens voorop. Maar wees gerust: Henk en Ingrid hebben dat toch niet door, want die zitten naar een slechte film opp SBS 6 te kijken.
pi_104710299
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 10:06 schreef spambuster het volgende:
Die zijn al wakker en zolang de PVV hun nachtmerries erkent, hun klankbord is als corebusiness, is de rest bijzaak. Kan de PVV de grootste partij van NL worden? Ja , op zeker.
Ik bestrijd dat Henk en Ingrid wakker zijn. Als ze dat namelijk waren, hadden ze in de gaten hoe Wilders stelselmatig verkiezingsbeloftes breekt. Zelfs van de hoofdthema's die de PVV had, is nauwelijks nog wat over. En dat kun je gewoon objecief vaststellen. Ook Henk en Ingrid zouden dat kunnen, als ze wakker waren.

quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 17:59 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik vond een ouder berichtje hierover:
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)hij-vertrekken.dhtml
Het immigratie-standpunt is gewijzigd van "keihard afrekenen bij gebrek aan resultaat" naar "eentje minder is ook goed". Welk deel van deze zin begrijpen Henk en Ingrid niet?
pi_104710733
Trouwens nog een nieuwsbericht dat me gisteren opviel:

quote:
PVV wil kazerne Weert open en Assen dicht
DEN HAAG - De PVV vindt dat de Koninklijke Militaire School (KMS) in Weert open moet blijven. De Johan Willem Friso Kazerne in Assen moet dan dicht, stelde de gedoogpartner van het minderheidskabinet van VVD en CDA dinsdagavond in een overleg met minister Hans Hillen van Defensie over zijn bezuinigingsplannen.

Met de sluiting van de kazerne in Assen kan volgens PVV-Kamerlid Marcial Hernandez 5,2 miljoen euro worden bespaard. Dat is 1 miljoen meer dan de voorgenomen sluiting in Weert, zei hij. De andere partijen spraken zich nog niet zo duidelijk uit over de toekomst van de locaties.

Wel steunt een meerderheid van de Tweede Kamer het voorstel van de CDA om de gemeente Weert en de provincie Limburg een half jaar de tijd geven om nieuwe plannen voor de KMS financieel verder uit te werken. De gemeente en de provincie presenteerden vorige week een tussenrapport waaruit volgens hen blijkt dat Defensie vanaf 2015 jaarlijks minstens 1 miljoen euro kan besparen door de KMS te handhaven.
Bron en rest van het artikel: http://www.nu.nl/politiek(...)-en-assen-dicht.html

Waarom lukt het mij niet om dit los te zien van de electorale landkaart van Nederland? Die kaart (weergegeven wordt de grootste partij per gemeente) ziet er zo uit:


Bron: Wikipedia

Op de één of andere manier vind ik het toch een beetje erg toevallig dat de PVV een kazerne in Assen wil sluiten: hartje PvdA-gebied. Ten faveure van de KMS in Weert. En ja... in die gemeente is de PVV de grootste partij.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 23-11-2011 10:39:28 ]
pi_104711568
Sorry, ik moet vandaag bovenmatig vaak in dit topic zijn. Ik had namelijk nog niet gemeld hoe ik me gisterenavond heb zitten ergeren aan die Richard de Mos, tijdens het kamerdebat over Infrastructuur en Milieu. De manier waarop hij daar staat, hoe hij vragen afwimpelt en totaal niet inhoudelijk antwoordt, is gewoon lachwekkend. Als je 'm in zijn iets te foute pak ziet staan, ga je haast denken dat de oudere broer van Jokertje de weg naar het Parlement heeft gevonden.

Toevallig word ik op mijn wenken bediend met een artikel over De Mos in de beste gratis krant van Nederland: Kies uw favoriete Mosje!
pi_104723042
PVV spreekt Rosenthal aan op joodse achtergrond

Ik blijf me verbazen wat een debielenpartij het wel niet is. :')
  woensdag 23 november 2011 @ 16:24:40 #42
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_104723133
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 16:22 schreef Mint_Clansell het volgende:
PVV spreekt Rosenthal aan op joodse achtergrond

Ik blijf me verbazen wat een debielenpartij het wel niet is. :')
Oh god, dit bewijst mijn stelling dat het buitenlandbeleid van de PVV alleen is gericht op Vlaanderen en Israël. Zoiets belachelijks heb ik nog nooit gehoord dat een minister voor moet stemmen vanwege zijn achtergrond.
  woensdag 23 november 2011 @ 16:29:18 #43
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104723309
Dat bericht verdient integrale weergave:

quote:
Tweede Kamerlid Raymond de Roon (PVV) heeft minster van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) woensdag aangesproken op zijn joodse achtergrond. De PVV'er verwacht dat de minister Israël steunt omdat hij joods is, bleek tijdens het debat over de begroting van Buitenlandse Zaken.

Aanleiding was de veroordeling van Rosenthal van het Israëlische plan om elfhonderd huizen in Oost-Jeruzalem te bouwen. De bewindsman riep Israël begin oktober op om het besluit terug te draaien, omdat het contraproductief is voor het vredesproces.

"Te gek voor woorden: Joodse minister Rosenthal veroordeelt dat Israël bouwt in het hart van zijn hoofdstad", twitterde De Roon daarop. De Roon erkende dat hij de afzender was en staat nog steeds achter de tweet. Rosenthal is de minister 'waarvan ik verwacht dat hij zich positief opstelt richting de joodse staat gelet op zijn eigen joodse achtergrond', zei de PVV'er woensdag.

Alexander Pechtold (D66) reageerde ontzet. De Roon vindt dus dat hij iemands achtergrond kan gebruiken om het handelen van die persoon verwijtbaar te maken, stelde hij. "Ras of geaardheid zijn zaken die je meekrijgt." Dat de PVV iemands achtergrond als maatstaf gebruikt voor diens handelen, noemde Pechtold 'onbestaanbaar'.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_104723476
Ach, moet weer denken aan deze PVV-kandidaat die zich uiteindelijk van de kieslijst heeft teruggetrokken.

Over joden die tegen de staat Israel zijn (nalv het goldstone rapport):
quote:
‘In het oude Polen (waar mijn roots liggen)’, schrijft de PVV-kandidaat, ‘wisten we wel raad met dit soort verachtelijke joodjes. Die werden gewoon de shul (synagoge, red.) uitgeplukt en uit het shtetl (dorp, red.) geschopt; in het beste geval. In het ergste geval werden deze in de koude bossen van Oost-Europa achtergelaten en nooit meer teruggevonden.’

Markuszower noemt het ‘natuurlijk wel ergens jammer’ dat dit gebruik nu in West-Europa niet meer bestaat. ‘Maar ja, wat niet mag (rechtsstaat) moet je niet doen.’
http://www.depers.nl/binn(...)ander-uitstoten.html
  woensdag 23 november 2011 @ 16:39:43 #45
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104723716
Even doortrekken dan maar?

Wilders is dus voor betalen van schadevergoeding aan nabestaanden van de politionele acties, gezien zijn Indische achtergrond? Dion Graus is voor meer subsidie voor instituten die uitermate domme mensen opvangen, gezien zijn achtergrond?
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_104723923
Sorry maar wát een debielenpartij. Wie kan dit nog met droge ogen (van het lachen of huilen) aanzien?
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  woensdag 23 november 2011 @ 16:54:47 #47
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104724278
En wat een hypocrieten:

quote:
De PVV is niet tegen het onderhouden van een goede relatie met Turkije, maar wel tegen het vieren van een feestje met dat land.

Volgens Tweede Kamerlid Wim Kortenoeven is het tijdens festiviteiten niet mogelijk om heikele kwesties ter tafel te brengen, terwijl dat wel nodig is. Hij zei dat vandaag tijdens de bespreking van de begroting van Buitenlandse Zaken in de Tweede Kamer.

Kortenoeven zei dat de PVV zich niet zal verzetten tegen een regulier bezoek van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan. Ook heeft hij geen enkel bezwaar tegen de economische banden die Nederland met Turkije onderhoudt.

De PVV wil dat Nederland volgend jaar de viering van 400 jaar betrekkingen met Turkije afgelast. De partij vindt dat Turkije moet stoppen met het herislamiseren van het land, de persvrijheid moet vergroten, niet langer Iran moet steunen en de Armeense genocide moet erkennen. 'Op dat moment staan we open voor een dialoog', aldus Kortenoeven.

Regeringspartijen VVD en CDA waren kritisch over het verzet van gedoogpartner PVV. CDA-Kamerlid Henk Jan Ormel vroeg zich af of de opstelling van de PVV niet te vergelijken was met die van Turkije, dat 2 jaar geleden PVV-leider Geert Wilders niet wilde verwelkomen als deel van een Kamerdelegatie. VVD'er Han Ten Broeke noemde de viering een mooie gelegenheid om wel kritiek te uiten.
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)ie-met-Turkije.dhtml

We stellen gelukkig ook geen eisen of zo... _O-
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  woensdag 23 november 2011 @ 17:21:51 #48
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_104725204
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 16:24 schreef IkeDubaku99 het volgende:

[..]

Oh god, dit bewijst mijn stelling dat het buitenlandbeleid van de PVV alleen is gericht op Vlaanderen en Israël. Zoiets belachelijks heb ik nog nooit gehoord dat een minister voor moet stemmen vanwege zijn achtergrond.
Niet veel anders dan ministers uitkafferen vanwege een dubbel paspoort.

Maar ik ben blij dat de PVV goed duidelijk maakt bij welk land hun loyaliteit ligt, Henk en Ingrid kunnen oprotten naar Israël.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 23 november 2011 @ 17:35:03 #49
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104725607
Voor de Buhne:

quote:
Tweede Kamerlid Raymond de Roon betreurt het dat hij de joodse achtergrond van minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken heeft betrokken bij diens beleid inzake Israël. Dat stelt hij vandaag in een verklaring.

Hij betreurt het 'dat de indruk is ontstaan dat ik het handelen van minister Rosenthal op niet-inhoudelijke criteria beoordeel', aldus de verklaring.

Tijdens het begrotingsdebat van Buitenlandse Zaken werd De Roon vanmiddag door SP-Kamerlid van Bommel aangesproken op een tweet die de PVV'er begin oktober de wereld in gestuurd had: 'Te gek voor woorden: Joodse minister Rosenthal veroordeelt dat Israel bouwt in het hart van zijn hoofdstad.' In het debat van vandaag verdedigde hij aanvankelijk die tweet. Dat leidde tot boze reacties van Van Bommel en D66-voorman Alaxander Pechtold.
http://www.volkskrant.nl/(...)zijn-Rosenthal.dhtml

Natuurlijk heeft hij er geen spijt van. Zijn gedachten zijn niet veranderd. Maar hij zal wel te horen hebben gekregen dat hij door het stof moet om de lieve vrede in de coalitie te redden. Alleen de GBL bepaalt wanneer de coalitie klapt, niet de VVD!
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  woensdag 23 november 2011 @ 18:03:19 #50
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_104726591
Het valt me trouwens op.... dat met de overvloed aan compleet debiele uitspraken en acties van PVV-ers de laatste tijd..... dat de PVV verdedigers het opgegeven hebben.

Wel tekenend inderdaad hoe de PVV ras/religie er bij moet halen om een punt te maken. Alsof iemand die Joodse geschiedenis heeft ook niet tegen acties van Israël zou kunnen zijn.
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  woensdag 23 november 2011 @ 18:07:10 #51
104871 remlof
Europees federalist
pi_104726707
quote:
2s.gif Op woensdag 23 november 2011 18:03 schreef maartena het volgende:
Het valt me trouwens op.... dat met de overvloed aan compleet debiele uitspraken en acties van PVV-ers de laatste tijd..... dat de PVV verdedigers het opgegeven hebben.

Wel tekenend inderdaad hoe de PVV ras/religie er bij moet halen om een punt te maken. Alsof iemand die Joodse geschiedenis heeft ook niet tegen acties van Israël zou kunnen zijn.
Ze laten zich in dit topic ook niet meer zien inderdaad.
pi_104727458
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 10:38 schreef Elfletterig het volgende:
[ afbeelding ]
Bron: Wikipedia
Beetje offtopic, maar godsamme, op het kaartje zie je het pas goed. De VVD is in zowat de hele Randstad de grootste partij geworden. Alleen maar door die provinciebewoners in de middle of nowhere zitten we nu met een CDA en PVV opgeschept, waar de grote ellende vandaan komt. Anders was de VVD de grootste partij geworden, misschien wel een absolute meerderheid.
pi_104727533
Wel vreemd trouwens dat de PVV helemaal stijgerde om de vermeende loyaliteit van Albayrak en Aboutaleb m.b.t. hun dubbele paspoorten. Maar de PVV mag natuurlijk wel helemaal loyaal aan Israel zijn. Sterker nog, een persoon buiten hun eigen partij om wordt erop aangesproken om loyaal aan Israel te zijn _O-
  woensdag 23 november 2011 @ 18:35:59 #54
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_104727729
quote:
10s.gif Op woensdag 23 november 2011 18:31 schreef Zienswijze het volgende:
Wel vreemd trouwens dat de PVV helemaal stijgerde om de vermeende loyaliteit van Albayrak en Aboutaleb m.b.t. hun dubbele paspoorten. Maar de PVV mag natuurlijk wel helemaal loyaal aan Israel zijn. Sterker nog, een persoon buiten hun eigen partij om wordt erop aangesproken om loyaal aan Israel te zijn _O-
En vergeet niet: Alhoewel hij wegens dat akkefietje met wapenbezit besloot zich terug te trekken, had de PVV tijdelijk ook ZELF een Tweede Kamer kandidaat met twee paspoorten op de lijst. Alleen was dat wel iemand met een Nederlands en Israëlisch paspoort.....

....en DAT is natuurlijk wat anders. :')
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
pi_104727856
quote:
2s.gif Op woensdag 23 november 2011 18:35 schreef maartena het volgende:

[..]

En vergeet niet: Alhoewel hij wegens dat akkefietje met wapenbezit besloot zich terug te trekken, had de PVV tijdelijk ook ZELF een Tweede Kamer kandidaat met twee paspoorten op de lijst. Alleen was dat wel iemand met een Nederlands en Israëlisch paspoort.....

....en DAT is natuurlijk wat anders. :')
Ja, want Israel maakt natuurlijk in vergelijking met Turkije het verschil. Terwijl Turkije notabene in de NAVO zit.
pi_104728188
Ik heb als PVV stemmer hier met verbazing een paar bladzijden gelezen.
Het lijkt Joop wel.
Is dit hier masturbatie of zitten jullie allemaal op elkaars linkerpinkje te zuigen?
Als je elkaar steeds gelijk geeft is er toch geen aardigheid meer aan.
pi_104728410
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 18:47 schreef Truffelvarken het volgende:
Ik heb als PVV stemmer hier met verbazing een paar bladzijden gelezen.
Het lijkt Joop wel.
Is dit hier masturbatie of zitten jullie allemaal op elkaars linkerpinkje te zuigen?
Als je elkaar steeds gelijk geeft is er toch geen aardigheid meer aan.
Ik lees hier om dezelfde reden als is extras kijk.
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
pi_104729373
quote:
10s.gif Op woensdag 23 november 2011 18:39 schreef Zienswijze het volgende:

[..]

Ja, want Israel maakt natuurlijk in vergelijking met Turkije het verschil. Terwijl Turkije notabene in de NAVO zit.
Zijn ideeen waren anders wel wat extremer dan die van welke andere allochtone kamerlid ooit, zie mijn link op de vorige pagina. Behalve natuulijk met weemoed terugdenken aan een tijd waarop je Joodse gemeenschap Joden die niet achter de israelische staat stonden in een bos dumpten om ze daar dood te laten vriezen niet als extreem beschouwd.
  woensdag 23 november 2011 @ 19:17:25 #59
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_104729455
Net terug van de Occupiers 040. Was leuker dan verwacht.
pi_104729508
Soms vraag je jezelf toch af of de PVV een Nederlandse partij is of een Joodse belangenorganisatie..
  woensdag 23 november 2011 @ 19:20:42 #61
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_104729609
Ze gebruiken Joden vooral als bondgenoten om de islam te kunnen aanvallen. Verder boeit het ze geen reet.
  woensdag 23 november 2011 @ 19:33:25 #62
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104730220
quote:
Onderzoek politie: mishandeling PVV'er zou in scène zijn gezet

De politie onderzoekt een brief over de voormalige voorzitter van de Friese PVV- Statenfractie Jelle Hiemstra, die naar Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant is gestuurd. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag gezegd.
In de brief wordt gesteld dat Hiemstra, die uit de PVV is gestapt, zijn mishandeling in september in scène heeft gezet, liet Omrop Fryslân weten.

Twee gemaskerde mannen zouden begin september bij Hiemstra hebben aangebeld en hem en zijn vrouw hebben mishandeld. De briefschrijver zou een van die mannen zijn. Hij zou naar eigen zeggen de brief naar de Friese media hebben gestuurd, omdat het Statenlid Hiemstra het tweetal nog voor de verdienste zou moeten betalen.

Hiemstra vindt dat de brief nergens op slaat. 'Het is misselijkmakend, die aantijging. Te walgelijk voor woorden. Ik zat eindelijk in rustiger vaarwater en dan word je hier weer mee geconfronteerd', reageert de politicus.
http://www.volkskrant.nl/(...)ene-zijn-gezet.dhtml

O~)
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_104730502
And the soap goes on. Heerlijk.
Allah Al Watan Al Malik
pi_104730638
Als het niet zo triest zou zijn ging je bijna hopen op meer PVV/LPF-achtigen in de politiek ter vermaak :D
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  woensdag 23 november 2011 @ 19:45:09 #65
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_104730800
Ach als de PVV terugvalt naar 5 zetels en buiten iedede mogelijke coalitie komt mogen ze van mij blijven bestaan.

Ik bedoel proleten moeten ook vertegenwoordigt worden.
pi_104730895
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 19:45 schreef Hexagon het volgende:
Ik bedoel proleten moeten ook vertegenwoordigt worden.
En de Brabanders en Limburgers natuurlijk.
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  woensdag 23 november 2011 @ 19:49:50 #67
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_104731044
Als Limburger van oorsprong schaam ik ergens de ogen uit mijn kop voor Geert.

Vond Limburg altijd een prachtige provincie maar de PVV is dat aardig aan het besmeuren.
pi_104731801
Haha, de leden van de PVV zijn nog groter tuig dan het 'allochtonentuig' die ze zo vaak misbruiken in hun streven tot macht. :D
  woensdag 23 november 2011 @ 20:11:32 #69
205222 betyar
Egyedül vagyunk
pi_104732208
quote:
14s.gif Op woensdag 23 november 2011 19:46 schreef du_ke het volgende:

[..]

En de Brabanders en Limburgers natuurlijk.
Op je achterhoofd gevallen vandaag?
pi_104732398
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 20:11 schreef betyar het volgende:

[..]

Op je achterhoofd gevallen vandaag?
Een pot nat.
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_104733023
Haha PVV.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_104733211
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 19:49 schreef Hexagon het volgende:
Als Limburger van oorsprong schaam ik ergens de ogen uit mijn kop voor Geert.

Vond Limburg altijd een prachtige provincie maar de PVV is dat aardig aan het besmeuren.
Maar dat is eerder de schuld van het CDA, dan die van de PVV.
pi_104734215
PVV'er zette mishandeling mogelijk in scène

ik zei het toch,alhoewel een bepaalde mod vond dat je dat niet mocht suggereren?
  woensdag 23 november 2011 @ 21:40:21 #74
65394 Montov
Dogmaticus Irritantus
pi_104738104
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 19:20 schreef Hexagon het volgende:
Ze gebruiken Joden vooral als bondgenoten om de islam te kunnen aanvallen. Verder boeit het ze geen reet.
Ik denk dat dat iets te simpel is: de obsessie met Israel is wat je tegenwoordig meet veel westerse conservatieven ziet, en hoewel Islam daar een duidelijke rol in speelt, is het bijna een soort godsverering gecombineerd met een slachtofferrol.
Géén kloon van tvlxd!
pi_104738239
Opmerkelijk is wel dat Wilders en consorten een meer radicale kijk op Israel dan radicale Israeli's zelf.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  † In Memoriam † woensdag 23 november 2011 @ 21:44:35 #76
159335 Boze_Appel
Vrij Fruit
pi_104738389
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 21:40 schreef Montov het volgende:

[..]

Ik denk dat dat iets te simpel is: de obsessie met Israel is wat je tegenwoordig meet veel westerse conservatieven ziet, en hoewel Islam daar een duidelijke rol in speelt, is het bijna een soort godsverering gecombineerd met een slachtofferrol.
Wilders is een Burke-stichting-kindje, dus die heeft dat gewoon met een filigrein lepel naar binnengekregen.
Carpe Libertatem
pi_104738728
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 21:42 schreef KoosVogels het volgende:
Opmerkelijk is wel dat Wilders en consorten een meer radicale kijk op Israel dan radicale Israeli's zelf.
Is het echt nog opmerkelijk dat iemand die 'hapbare' dingen belooft, zodra hij mag meedoen, het minimale daadwerkelijk uitvoert?
pi_104739012
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 21:49 schreef PaRoDiUzZ het volgende:

[..]

Is het echt nog opmerkelijk dat iemand die 'hapbare' dingen belooft, zodra hij mag meedoen, het minimale daadwerkelijk uitvoert?
Wat? Ik heb het niet over Wilders' prestaties, maar over zijn radicale Israel-liefde.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  woensdag 23 november 2011 @ 22:06:03 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104740016
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 21:53 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Wat? Ik heb het niet over Wilders' prestaties, maar over zijn radicale Israel-liefde.
Als echte linksmens vindt jij Israel natuurlijk verfoeielijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104740179
quote:
1s.gif Op woensdag 23 november 2011 22:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als echte linksmens vindt jij Israel natuurlijk verfoeielijk.
Als echte imbeciel weet jij natuurlijk nog steeds niet waar en wanneer je -dt moet gebruiken. Verder zal Israel mij een worst wezen.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  woensdag 23 november 2011 @ 22:08:42 #81
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_104740257
quote:
1s.gif Op woensdag 23 november 2011 22:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als echte linksmens vindt jij Israel natuurlijk verfoeielijk.
Een genuanceerd standpunt is in jouw ogen natuurlijk onmogelijk
pi_104740558
Kies uw favoriete Mosje!

quote:
Dijken? Vulkanen zul je bedoelen! Dat het met de Nederlandse dijken slecht gesteld is, dat weet iedereen. Maar alleen Richard weet hoé slecht. Ze staan op springen! Tijdens overleg met staatssecretaris Atsma op 25 oktober, waarschuwde de PVV-dijkexpert: 'Na meer dan dertig uur hoogwater voor de kust, neemt de druk op de dijken zó toe, dat ze kunnen uitbarsten als vulkanen.'
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  woensdag 23 november 2011 @ 22:16:08 #83
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_104740775
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 18:47 schreef Truffelvarken het volgende:
Ik heb als PVV stemmer hier met verbazing een paar bladzijden gelezen.
Het lijkt Joop wel.
Is dit hier masturbatie of zitten jullie allemaal op elkaars linkerpinkje te zuigen?
Als je elkaar steeds gelijk geeft is er toch geen aardigheid meer aan.
Het staat je geheel vrij om je standpunten met goede onderbouwing te verdedigen. Iets wat je met bovenstaande post totaal niet doet. Sterker nog, ik krijg bij het zien van posts als de bovenstaande steeds vaker het idee dat de PVV-stemmer liever op de man speelt, dan met feiten, cijfers en goede argumentatie bepaalde zaken kan weerleggen.
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
pi_104740801
quote:
Hahaha wat?

Dan heb je zo veel metaforen om uit te kiezen en ga je voor vulkanen...
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
  woensdag 23 november 2011 @ 22:23:47 #85
43165 t-8one
flesh is the fever
pi_104741351
quote:
Ik geef toch de voorkeur aan allochtone broodgooiers :')

quote:
Vogels voeren? De bajes in! Richards doortastendheid komt vooral tot zijn recht in de Haagse gemeenteraad. De stad worstelt met schijtende meeuwen. Richard weet hoe je dat moet oplossen. Dat er zoveel meeuwen zijn, komt namelijk door de allochtonen! Die voeren de meeuwen! Richard stelde voor dat de politie streng zou optreden tegen de 'vooral allochtone broodgooiers'. Dat gooien, dat moet ze van hun geloof, zo onthulde de islamexpert in de Raadszaal. 'Steeds weer, 'verzuchtte hij, 'moeten autochtone Hagenezen lijden onder de regels die de islam oplegt.'
Wat een aap die gozer :')

Wil je trouwens helemaal blauw liggen van het lachen, ga dan Youtube filmpjes van de Mos opzoeken.
ok, lets go again
m'n eigen fantopic :') *t-8one fan-topic*
danku lieve fans
pi_104741558
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 22:23 schreef t-8one het volgende:

[..]

Ik geef toch de voorkeur aan allochtone broodgooiers :')

[..]

Wat een aap die gozer :')

Wil je trouwens helemaal blauw liggen van het lachen, ga dan Youtube filmpjes van de Mos opzoeken.
Toch blijft het beste PVV filmpje nog steeds dat statistiek filmpje omdat het zo mooi laat zien hoe ze gewoon weigert iets te leren of tot enig inzicht te komen. Maar op twee (3 en 4) staat voor mij zeker de Mos
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
  woensdag 23 november 2011 @ 22:58:23 #87
43165 t-8one
flesh is the fever
pi_104743454
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 22:26 schreef oompaloompa het volgende:

[..]

Toch blijft het beste PVV filmpje nog steeds dat statistiek filmpje omdat het zo mooi laat zien hoe ze gewoon weigert iets te leren of tot enig inzicht te komen. Maar op twee (3 en 4) staat voor mij zeker de Mos
Deze bedoel je?:
Geniaal :')

[ Bericht 0% gewijzigd door t-8one op 23-11-2011 23:07:51 ]
ok, lets go again
m'n eigen fantopic :') *t-8one fan-topic*
danku lieve fans
pi_104744530
quote:
1s.gif Op woensdag 23 november 2011 22:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als echte linksmens vindt jij Israel natuurlijk verfoeielijk.
Israel is gesticht door echte linksmensen.
De PvdA is altijd een verdediger geweest van israelisch nationalisme ... tot vervelens aan toe
pi_104745493
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 19:39 schreef Mutant01 het volgende:
And the soap goes on. Heerlijk.
Ik vind het eerlijk gezegd helemaal niet zo heerlijk. Ik vind het beschamend voor de Nederlandse politiek en ook voor de uitstraling van Nederland naar het buitenland.

Dat mensen de fout in gaan door op zo'n baggerpartij te stemmen, is nog tot daar aan toe. Maar wat pas echt erg is, is dat de opeenstapeling van dubieus gedrag, schofferingen en het breken van verkiezingsbeloften de PVV totaal niet schaadt. Sterker nog: in de peilingen staan ze zelfs op lichte winst.

Zolang kiezers niet in staat zijn of simpelweg weigeren om de tactieken van de PVV te doorzien en af te straffen, zie ik weinig reden tot vreugde. Niet zozeer omdat de PVV van mij geen 40 zetels mag hebben, maar omdat we grote vraagtekens moeten zetten bij het beoordelingsvermogen van Nederlandse kiezers; en daarmee het functioneren van onze democratie.
  woensdag 23 november 2011 @ 23:48:10 #90
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_104745703
Ach wie niet horen wil moet voelen zegt men wel eens. Als de bezuinigingen gaan landen dan komt dat voelen voor Henk en Ingrid. En dat is hen van harte gegund. Alleen jammer dat er ook andere stemmers last van hebben.

Overigens denk ik dat het enthousiasme onder de PVV achterban om te stemmen wel degelijk onder druk staat. Ze zijn immers moeilijk te peilen. Je zag al bij de PS verkiezingen dat de PVV daar behoorlijk tegenviel.

[ Bericht 0% gewijzigd door Hexagon op 24-11-2011 00:00:48 ]
  woensdag 23 november 2011 @ 23:50:34 #91
104871 remlof
Europees federalist
pi_104745790
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 23:48 schreef Hexagon het volgende:
Ach wie niet horen wil moet voelen zegt men wel eens. Als de bezuinigingen gaan landen dan komt dat voelen voor Henk en Ingrid. En dat is hen van harte gegund. Alleen jammer dat er ook andere stemmers last van hemmen.

Overigens denk ik dat het enthousiasme onder de PVV achterban om te stemmen wel degelijk onder druk staat. Ze zijn immers moeilijk te peilen. Je zag al bij de PS verkiezingen dat de PVV daar behoorlijk tegenviel.
Dat is het grootste verschil tussen de peilingen en de echte verkiezingen denk ik. Veel mensen zeggen in peilingen nu op de PVV te gaan stemmen, maar als er van de lente verkiezingen komen blijven ze gewoon thuis.
  woensdag 23 november 2011 @ 23:57:11 #92
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_104746049
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 22:58 schreef t-8one het volgende:
Deze bedoel je?:
Geniaal :')
Ja die is echt geniaal inderdaad. :') _O-

Overigens geloof ik dat dit meer met keiharde halsstarrigheid heeft te maken van de dame in kwestie in plaats van statistieken niet snappen. Of wellicht.... allebei. :')
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  donderdag 24 november 2011 @ 00:02:11 #93
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_104746255
quote:
7s.gif Op woensdag 23 november 2011 23:50 schreef remlof het volgende:

[..]

Dat is het grootste verschil tussen de peilingen en de echte verkiezingen denk ik. Veel mensen zeggen in peilingen nu op de PVV te gaan stemmen, maar als er van de lente verkiezingen komen blijven ze gewoon thuis.
Exact. En tot dusver heeft het verschil bij de TK verkiezingen altijd in het voordeel gewerkt.

Maar eerder dit jaar werkte het voor het eerst de andere kant uit. Een theorie die eerder weggelachen werd maar toen bewijs kreeg.
pi_104747284
quote:
15s.gif Op woensdag 23 november 2011 23:43 schreef Elfletterig het volgende: Ik vind het eerlijk gezegd helemaal niet zo heerlijk. Ik vind het beschamend voor de Nederlandse politiek en ook voor de uitstraling van Nederland naar het buitenland.

Dat mensen de fout in gaan door op zo'n baggerpartij te stemmen, is nog tot daar aan toe. Maar wat pas echt erg is, is dat de opeenstapeling van dubieus gedrag, schofferingen en het breken van verkiezingsbeloften de PVV totaal niet schaadt. Sterker nog: in de peilingen staan ze zelfs op lichte winst.

Zolang kiezers niet in staat zijn of simpelweg weigeren om de tactieken van de PVV te doorzien en af te straffen, zie ik weinig reden tot vreugde. Niet zozeer omdat de PVV van mij geen 40 zetels mag hebben, maar omdat we grote vraagtekens moeten zetten bij het beoordelingsvermogen van Nederlandse kiezers; en daarmee het functioneren van onze democratie.
Mee eens. Bij mij is het lachen ook wel vergaan. Alles wat andere partijen worden verweten, kan de PVV blijkbaar wel maken. Ongelooflijk. Hetzelfde slag mensen dat nog wel kan herinneren wanneer het Kwartje van Kok is ingevoerd.
pi_104747880
quote:
10s.gif Op woensdag 23 november 2011 20:45 schreef PaRoDiUzZ het volgende:
PVV'er zette mishandeling mogelijk in scène

ik zei het toch,alhoewel een bepaalde mod vond dat je dat niet mocht suggereren?
Dat doet me denken aan de pré-PVV'er Smolders
http://www.omroepbrabant.(...)gszaak+Smolders.aspx
quote:
De politie in Tilburg heeft nog geen grote vorderingen gemaakt in de zaak rond Hans Smolders. De voormalige chauffeur van Pim Fortuyn en oud-LPF-Kamerlid, werd enkele weken geleden voor zijn huis in Tilburg bedreigd.
Ook zo'n 'bedreiging' zonder getuigen, zonder sporen.
Het verschil is dat nu dat een van de vermeende daders bekent dat het nep was óf die doet alsof zij de vermeende daders zijn.

http://www.krapuul.nl/nie(...)e-ex-pvver-hiemstra/


[ Bericht 4% gewijzigd door Bluesdude op 24-11-2011 01:09:08 ]
pi_104750341
quote:
10s.gif Op woensdag 23 november 2011 18:07 schreef remlof het volgende:

[..]

Ze laten zich in dit topic ook niet meer zien inderdaad.
Vind je het gek met die emmers kots die je massaal over je heen krijgt en dan nog eens al die links extremistische dukes en consorten die reacties verwijderen wat ze niet aanstaat, en ook nog eens klagen bij een FA die niet eens weet waar het over gaat maar toch dreigen met een ban.

Dus jongens, jank maar hard, het lijkt wel een jankwedstrijd hier. Ik lach me rot, jullie zullen het moeten doen met het huidige kabinet en jullie VERDIENEN het.

Zo duke, kan je weer janken bij Snake over de gemene opmerkingen van Nikita.
  donderdag 24 november 2011 @ 08:45:11 #97
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_104750528
Huillie huillie

Weer geen argumenten
  donderdag 24 november 2011 @ 08:50:08 #98
43165 t-8one
flesh is the fever
pi_104750605
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 08:32 schreef Dr.Nikita het volgende:

[..]

Vind je het gek met die emmers kots die je massaal over je heen krijgt en dan nog eens al die links extremistische dukes en consorten die reacties verwijderen wat ze niet aanstaat, en ook nog eens klagen bij een FA die niet eens weet waar het over gaat maar toch dreigen met een ban.

Dus jongens, jank maar hard, het lijkt wel een jankwedstrijd hier. Ik lach me rot, jullie zullen het moeten doen met het huidige kabinet en jullie VERDIENEN het.

Zo duke, kan je weer janken bij Snake over de gemene opmerkingen van Nikita.
Bij deze ben jij de winnaar van de jankwedstrijd. :P
ok, lets go again
m'n eigen fantopic :') *t-8one fan-topic*
danku lieve fans
pi_104750638
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 08:45 schreef Hexagon het volgende:
Huillie huillie

Weer geen argumenten
Het interesseert toch geen normaal mens dat alle scheten en scheetjes die de PVV laat hier opgesomd en gepresenteerd worden door een stel extremisten als een misdaad en dan ook nog eens argumenteren op die onzin, hilarisch gewoon. Zoek een leven zeg. Bovendien zijn de rechtse users aardig aan het opraken door de bans.
  donderdag 24 november 2011 @ 08:54:37 #100
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_104750674
Waarom zijn we extremisten dan? En die post is opnieuw een zwaktebod.
pi_104750722
Nikita :')
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_104750731
Als je je stelselmatig negatief druk maakt om elke scheet van een partij ben je in mijn ogen een extremist.

Kom op, huilie huilie en zwaktebod posten maakt geen indruk meer.
  donderdag 24 november 2011 @ 08:58:55 #103
43165 t-8one
flesh is the fever
pi_104750744
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 08:52 schreef Dr.Nikita het volgende:

[..]

Het interesseert toch geen normaal mens dat alle scheten en scheetjes die de PVV laat hier opgesomd en gepresenteerd worden door een stel extremisten als een misdaad en dan ook nog eens argumenteren op die onzin, hilarisch gewoon. Zoek een leven zeg. Bovendien zijn de rechtse users aardig aan het opraken door de bans.
Interesseerd het maar meer mensen dat er bij de PVV mensen zitten die de basis van statistieken niet snappen, liegen over hun CV, geweld niet schuwen, in brievenbussen pissen etc. etc.
ok, lets go again
m'n eigen fantopic :') *t-8one fan-topic*
danku lieve fans
pi_104750768
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 08:58 schreef t-8one het volgende:

[..]

Interesseerd het maar meer mensen dat er bij de PVV mensen zitten die de basis van statistieken niet snappen, liegen over hun CV, geweld niet schuwen, in brievenbussen pissen etc. etc.
Leer eens Nederlands.
  donderdag 24 november 2011 @ 09:00:47 #105
205222 betyar
Egyedül vagyunk
pi_104750777
Nog tevreden met Fidesz en Jobbik? :')
pi_104750778
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 08:58 schreef Dr.Nikita het volgende:
Als je je stelselmatig negatief druk maakt om elke scheet van een partij ben je in mijn ogen een extremist.

Kom op, huilie huilie en zwaktebod posten maakt geen indruk meer.
Het feit dat dat oordeel afkomstig is van jou, maakt dat het weinig indruk maakt. Om de doodeenvoudige reden dat jij hier de grootste geflipte extremist op dit forum bent. Natuurlijk zie jij dat niet, maar dat komt doordat je niet goed wijs bent.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_104750798
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 09:00 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Het feit dat dat oordeel afkomstig is van jou, maakt dat het weinig indruk maakt. Om de doodeenvoudige reden dat jij hier de grootste geflipte extremist op dit forum bent. Natuurlijk zie jij dat niet, maar dat komt doordat je niet goed wijs bent.
Ah, Vogels gaat weer schelden. Niet anders gewend.
pi_104750815
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 09:00 schreef betyar het volgende:
Nog tevreden met Fidesz en Jobbik? :')
Nooit tevreden mee geweest en Jobbik heeft geen bal te vertellen. Maar dit is een Wilders topic zwerver.
  donderdag 24 november 2011 @ 09:03:11 #109
43165 t-8one
flesh is the fever
pi_104750818
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 09:00 schreef Dr.Nikita het volgende:

[..]

Leer eens Nederlands.
Och het is nog vroeg, en ik type ff snel wat tussen m'n werkzaamheden door, maar heb je nog iets inhoudelijks te melden, of was het te confronterend?
ok, lets go again
m'n eigen fantopic :') *t-8one fan-topic*
danku lieve fans
  donderdag 24 november 2011 @ 09:04:43 #110
205222 betyar
Egyedül vagyunk
pi_104750841
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 09:02 schreef Dr.Nikita het volgende:

[..]

Nooit tevreden mee geweest en Jobbik heeft geen bal te vertellen. Maar dit is een Wilders topic zwerver.
PVV, Jobbik een pot nat natuurlijk, en over zwervers gesproken zijn ze Budapest al uit geschopt? Het is immers bijna december en belofte maakt schuld.
pi_104750854
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 09:01 schreef Dr.Nikita het volgende:

[..]

Ah, Vogels gaat weer schelden. Niet anders gewend.
Schelden is jou vreemd natuurlijk. Het is natuurlijk hilarisch dat juist jij, of all people, anderen kwalijk neemt dat zij beginnen te 'schelden'.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_104750877
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 09:03 schreef t-8one het volgende:

[..]

Heb je nog iets inhoudelijks te melden, of was het te confronterend?
:D Dat gebrabbel confronterend? Jij bent vast de lolligste thuis.
pi_104750902
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 08:58 schreef Dr.Nikita het volgende:
Als je je stelselmatig negatief druk maakt om elke scheet van een partij ben je in mijn ogen een extremist.

Kom op, huilie huilie en zwaktebod posten maakt geen indruk meer.
En als je je stelselmatig negatief druk maakt om elke scheet van iemand wiens politieke voorkeur je niet aanstaat, wat ben je dan? ;)
  donderdag 24 november 2011 @ 09:08:41 #114
43165 t-8one
flesh is the fever
pi_104750911
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 09:06 schreef Dr.Nikita het volgende:

[..]

:D Dat gebrabbel confronterend? Jij bent vast de lolligste thuis.
Gewoon wat feitjes:

statistieken niet snappen, liegen over hun CV, geweld niet schuwen, in brievenbussen pissen

Wat is jouw reactie hierop?
Zonder te gaan huilen over typo's en gebrabbel.
ok, lets go again
m'n eigen fantopic :') *t-8one fan-topic*
danku lieve fans
pi_104750963
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 09:08 schreef t-8one het volgende:

[..]

Gewoon wat feitjes:

statistieken niet snappen, liegen over hun CV, geweld niet schuwen, in brievenbussen pissen

Wat is jouw reactie hierop?
Zonder te gaan huilen over typo's en gebrabbel.
En dergelijke zaken komen uiteraard alleen bij de PVV voor? Als je dat denkt ben je wel erg naief hoor.
pi_104751000
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 09:08 schreef morg78 het volgende:

[..]

En als je je stelselmatig negatief druk maakt om elke scheet van iemand wiens politieke voorkeur je niet aanstaat, wat ben je dan? ;)
Als je er een dagtaak van maakt op een forum dan ben je gewoon een extremist ja.
  donderdag 24 november 2011 @ 09:14:24 #117
43165 t-8one
flesh is the fever
pi_104751017
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 09:11 schreef Dr.Nikita het volgende:

[..]

En dergelijke zaken komen uiteraard alleen bij de PVV voor? Als je dat denkt ben je wel erg naief hoor.
Ik denk inderdaad dat zulke zaken vaker voorkomen bij PVV'ers dan bij andere (ongeacht of deze rechts danwel links zijn) politieke partijen.

Maar niemand houdt je dan ook tegen om een SP of Groenlinks topic te maken met zulke feitjes.
ok, lets go again
m'n eigen fantopic :') *t-8one fan-topic*
danku lieve fans
pi_104751060
Geen interesse knul, ik ben niet zo bezeten om te mierenneuken over onbelangrijke akkefietjes.
  donderdag 24 november 2011 @ 09:17:25 #119
43165 t-8one
flesh is the fever
pi_104751082
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 09:16 schreef Dr.Nikita het volgende:
Geen interesse knul, ik ben niet zo bezeten om te mierenneuken over onbelangrijke akkefietjes.
:D
ok, lets go again
m'n eigen fantopic :') *t-8one fan-topic*
danku lieve fans
  donderdag 24 november 2011 @ 12:18:47 #120
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_104755665
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 09:11 schreef Dr.Nikita het volgende:

En dergelijke zaken komen uiteraard alleen bij de PVV voor? Als je dat denkt ben je wel erg naief hoor.
Dat zegt hij toch niet. Hij wil hier alleen hier mee zeggen dat dit meer bij de PVV voorkomt dan bij andere politieke partijen. Alleen Groen Links zou mogelijk in de buurt komen qua gevallen met een Singh Varma, Duijvendak, Pormes en het verband met RaRa. Trouwens, je geeft geen antwoord op de vraag en draait alleen je riedeltje af en als dat niet lukt kun je alleen op de man spelen. Dat is pas huilie huilie. :')

[ Bericht 1% gewijzigd door IkeDubaku99 op 24-11-2011 12:19:38 (Zin passend formuleren) ]
pi_104756246
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 12:18 schreef IkeDubaku99 het volgende:

[..]

Dat zegt hij toch niet. Hij wil hier alleen hier mee zeggen dat dit meer bij de PVV voorkomt dan bij andere politieke partijen. Alleen Groen Links zou mogelijk in de buurt komen qua gevallen met een Singh Varma, Duijvendak, Pormes en het verband met RaRa. Trouwens, je geeft geen antwoord op de vraag en draait alleen je riedeltje af en als dat niet lukt kun je alleen op de man spelen. Dat is pas huilie huilie. :')
Projecteer je slechte leescapaciteiten niet op mij. Wij hebben al uren geleden opelkaar geantwoord. Maar ach, je wilt ook wat proberen om wat te zeggen en dan kom je met de geijkte zielige opmerking van op de man spelen wat overigens nergens gebeurt en huilie huilie aan.
  donderdag 24 november 2011 @ 12:48:39 #122
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_104756441
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 12:41 schreef Dr.Nikita het volgende:

Projecteer je slechte leescapaciteiten niet op mij. Wij hebben al uren geleden opelkaar geantwoord. Maar ach, je wilt ook wat proberen om wat te zeggen en dan kom je met de geijkte zielige opmerking van op de man spelen wat overigens nergens gebeurt en huilie huilie aan.
Sorry hoor. ;)
  donderdag 24 november 2011 @ 13:45:52 #123
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104758514
Pikant nieuws in de Turkije-soap:

quote:
De Turkse president Abdullah Gül bezoekt volgend jaar op uitnodiging van minister Maxime Verhagen van Economische Zaken de Floriade 2012 in Venlo.
Dat bleek vandaag bij de ondertekening van de plannen voor het rijkspaviljoen op de Floriade. Verhagen heeft Gül persoonlijk uitgenodigd tijdens hun gesprek in Turkije eind september.

Afgelopen weekeinde liet PVV-leider Geert Wilders nog weten dat Gül wat hem betreft niet welkom is in ons land voor een staatsbezoek. Volgend jaar wordt gevierd dat Nederland en Turkije 400 jaar betrekkingen hebben. Wilders wil dat die viering wordt afgelast vanwege 'het islamitische regime' in Turkije.

Gül komt naar Venlo met een bedrijvendelegatie, zoals ook andere buitenlandse zakenlieden en investeerders een bezoek brengen. De Floriade wordt eens in de 10 jaar georganiseerd en vindt volgend jaar van 5 april tot 7 oktober plaats.

Het Nederlandse paviljoen op de wereldtuinbouwtentoonstelling is gebouwd in de vorm van een kiem, de eerste scheut van een jonge plant, en staat symbool voor groei en vernieuwing.
http://www.volkskrant.nl/(...)naar-Nederland.dhtml

Dus niet alleen komt Gul naar Nederland, hij gaat zelfs naar de thuisbasis van Geert _O- Je kon me opvegen toen ik het las...
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  donderdag 24 november 2011 @ 13:47:14 #124
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_104758582
quote:
10s.gif Op donderdag 24 november 2011 13:45 schreef Lord_Vetinari het volgende:

Dus niet alleen komt Gul naar Nederland, hij gaat zelfs naar de thuisbasis van Geert _O- Je kon me opvegen toen ik het las...
Kwestie van tijd voordat Geert iemand op het matje zal roepen. _O-
  donderdag 24 november 2011 @ 14:15:19 #125
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104759700
Von der Dunk gooit nog wat olie op het vuur:

quote:
Haalt de Rutterechtse coalitie nog de Kerst? De onderlinge verhoudingen lijken intussen een zodanige zuurgraad te hebben bereikt, dat op het Binnenhof de Europese milieunormen overschreden dreigen te worden. Niet alleen inzake mogelijk extra bezuinigingen trapt Wilders met zijn voorstel voor het opheffen van ontwikkelingssamenwerking op gevoelige tenen, ook inzake Turkije heeft hij dat middels een stuk in de Volkskrant gedaan: verbied de Turkse president naar Nederland te komen om hier vierhonderd jaar diplomatieke betrekkingen te vieren.

Dat was overigens tevens minstens al voor de derde keer dat de krant zelf vervolgens in een eigen hoofdcommentaar van de strekking van een even eerder zelfgeplaatst Wildersstuk uitdrukkelijk afstand nam.

Tien kleine negertjes
Het CDA zette zich na Wilders' nieuwe aanslag op haar geestelijk welbevinden schrap, maar hoe schrap dat in de praktijk is, moet blijken. Van het nieuwe verhaal dat Ruth Peetoom haar partij wil laten vertellen, merken we nog weinig. Voorlopig heeft dat verhaal vooral veel weg van dat van de tien kleine negertjes: voor elke keer dat de fractie met veel bijbels geknars en geween toch weer door de pomp gaat, gaat er in de peilingen een volgende zetel af. Intussen zijn we inderdaad al bij tien.

De reactie van Verhagen was misschien de mooiste: Wilders moest eens ophouden uit zijn eigen verkiezingsprogramma voor te lezen. 'Dat is niet hoe we deze politieke samenwerking vorm hebben gegeven'. O nee? Ik herinner mij nog een glunderend optreden van een zeker herentrio vorige herfst waarbij heel andere dingen werden gezegd. Was de afspraak toen niet juist dat Geert alles mocht blijven zeggen en Maxime dat helemaal niet erg zou vinden, want zo is Geert nu eenmaal?

En dat Geert ook inzake Turkije nu eenmaal zo is, dat wisten wij eveneens. De kern van zijn betoog: Erdogan ontkent nog steeds zowel de Armenocide als vroegere pogroms tegen de Grieken, en wil met Turkije ook Europa islamiseren. Zie wat de Turken indertijd na 1453 in Constantinopel met de Grieks-Orthodoxe kerkgebouwen hebben gedaan, de Hagia Sofia - 'ooit de moederkerk van het oosterse christendom' - vooraan.

Op de concrete feiten valt niet veel af te dingen, hoezeer het ook interessant is dat Geert plots erg begaan is met de Grieken. Meer dan Rutte, die recent nadrukkelijk verkondigde, dat hij 'weinig met hen heeft'.

Turkse paradox
Interessant is eveneens dat hij Europa als een liberaal-democratische waardengemeenschap omarmt - wat bij hem dan niet geldt voor immigranten, want tweederangsburgers moeten er in de PVV-heilstaat natuurlijk wel zijn - maar tegelijk Erdogan bekritiseert vanwege diens aanval op de strijdkrachten, wier oppermachtige positie evenwel een weinig liberaal-democratische erfenis vormt van het bewind van Atatürk.

Dezelfde Atatürk die met zijn tyrannieke seculariserings- en nationale uniformeringsdrang niet alleen verantwoordelijk is voor de onderdrukking van de Koerden, maar ook voor de verdrijving van de Grieken. Dat is nu juist de Turkse paradox: de modernisering was een afgedwongen revolutie van boven. Atatürk was geen liberaal-democratische Thorbecke, maar eerder een kruising van Robespiere en Mussolini, zoals alleen al een blik op zijn monstrueuze mausoleum in Ankara leert. Maar ik verdenk Wilders er al langer van, zeer van beide Europese despoten gecharmeerd te zijn. Hun weinig liberaal-democratische leidersprincipe heeft hij intern al enthousiast omarmd. Wat dat betreft is hij net als Erdogan.

Verdrukking
Het oude Ottomaanse Rijk was in religieus opzicht veel toleranter dan de seculiere dictatuur die Wilders in Turkije liever ziet. Aan het hof van de sultan speelden Christenen vanaf het begin een belangrijke rol. Niet toevallig hebben de oosterse Christenen, die nu met de Arabische omwentelingen in de verdrukking dreigen te komen, van Egypte tot Syrië en Irak eeuwen Ottomaanse overheersing kennelijk toch als Christenen kunnen overleven.

Dat konden de moslims in Spanje na de Reconquista niet zeggen. Daar bleef hun verlies niet alleen, zoals bij de christenen na de Val van Constantinopel, beperkt tot dat van hun bedehuis - zoals de Hagia Sophia een moskee werd, zo werden de moskeeën van Sevilla en Cordoba even triomfantelijk tot kathedralen getransformeerd - maar strekte dit zich ook meestal uit tot dat van geloof, lijf en goed.

Evenknie
Zeker: de Turkse regering draait nog net wat meer heen om de erkenning van Turkse slachtpartijen dan de Nederlandse om de hare in Rawagede. En Erdogan ligt inderdaad nog net iets meer dwars bij de bouw van nieuwe kerken dan zijn Nederlandse evenknie bij die van nieuwe moskeeën.

Maar ook is de laatste niet minder dan de eerste aan één oog blind. 'Het regime van Gül en Erdogan is druk doende Turkije te herislamiseren', aldus Geert. Wel, Israël, door hem als enige democratie in de regio bejubeld, is druk bezig het Heilige Land te herjudaïseren, door het misdadig wegtreiteren van de Palestijnen. Daar hoor ik onze zogenaamde Vrijheidspartij met haar selectieve beroep op de Europese liberaal-democratische beginselen nooit over. Integendeel, daar staat ze pal achter.

Ook voor de Israëli's zelf geldt steeds meer, wat al in Turkije geldt voor Turken: 'antinationaal gedrag' in woord en daad wordt strafbaar gesteld. Iedere Israëli die zich tegen landroof keert is in eigen land straks vogelvrij.

Het is geruststellend intussen via een per abuis openstaande microfoon te hebben vernomen dat ook Sarkozy en Obama Netanyahu als aartsleugenaar ontmaskerd hebben en hem stinkzat zijn - een wetenschappelijk zeer verantwoord inzicht waartoe onze BZ-professor Rosenthal nooit zal geraken. Minder geruststellend is dat beiden nog niet weten wat daaraan te doen.
http://www.volkskrant.nl/(...)ogans-evenknie.dhtml
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_104759770
Von der Dunk, wanneer tyft die idioot eindelijk een keer op?

Of beter nog, wanneer negeert de media hem eindelijk een keer en houden ze op die mafklapper een medium te bieden om z'n opruiende onzin te spuien.
POL-lintjes: Stef Bloktrofee - Meest arrogante user 2011, Hans Wiegeltrofee - Meest rechtse user 2012, 2013 & 2014
Ek vir jou, Suid-Afrika.
  donderdag 24 november 2011 @ 15:14:20 #127
43165 t-8one
flesh is the fever
pi_104761611
Hahh, nu zijn er teveel buitenlandse studenten:

quote:
DEN HAAG - Er zijn in Nederland te veel buitenlandse studenten ten opzichte van het buitenland. Studentenhuisvesting kan de toestroom niet aan en daarom moet deze beperkt worden.

Foto: ANP
Dat stelt PVV-Kamerlid Eric Lucassen tegenover NU.nl. Hij wil van minister Donner (Binnenlandse Zaken) weten wat hij hier aan gaat doen.
"Ze verdringen de plekjes van Nederlandse studenten. Dat is niet te verkroppen nu je met zo'n groot tekort aan studentenkamers zit", aldus de PVV'er.
Precieze cijfers van het aantal buitenlandse studenten in de Nederlandse studentenkamers heeft hij niet, maar hij zegt dat studentenhuisvesters zo'n 10 procent van hun bestand reserveren voor buitenlandse studenten.
Trend
"Ik krijg signalen vanuit studentenorganisaties dat dit een toenemende trend is", stelt Lucassen. "Als je ziet dat 30.000 Duitsers in Nederland studeren zou ik niet weten waarom voor hen een huis moet worden gereserveerd. Gezien de afstand kunnen ze prima zelf een huis zoeken."
In totaal kent Nederland zo'n 82.000 buitenlandse studenten, zo'n 10 procent van het totaal. "Dat is twee keer zoveel als in het buitenland. De balans is zoek."
Daarnaast krijgt Lucassen signalen dat de studentenhuizen worden bevolkt door oost-Europeanen die hier komen om te werken.
"Als je wil investeren in kenniseconomie moet je schaarse studentenwoningen niet volstoppen met aspergestekers."
Lucassen wil dat Donner met precieze cijfers komt en met gemeenten, studenten, onderwijsinstellingen en studentenhuisvesters in overleg gaat over de huisvesting van buitenlandse studenten en oost-Europeanen.
bron
ok, lets go again
m'n eigen fantopic :') *t-8one fan-topic*
danku lieve fans
pi_104761971
Ik las net dat bericht over de buitenlandse studenten en vroeg me af waarom er bijna elke dag wel een PVV-voorstel of -idee in het nieuws is. Negen van de tien keer absurd of hypocriet, sporadisch zinvol.

Maar even los van de exacte inhoud: wat is dat toch, met die heigerigheid? Waarom krijgt elk PVV-plannetje zo veel aandacht? Heeft het te maken met de manier waarop de PVV de berichten lanceert en zich manifesteert? Komt het door hun rol als gedoogpartner?

In dat kader moest ik nog even denken aan een artikel in de Volkskrant, afgelopen week. Job Cohen krijgt twitterles en er wordt veelvuldig aan PVV-tactieken gerefereerd: http://www.volkskrant.nl/(...)voor-Job-Cohen.dhtml
  donderdag 24 november 2011 @ 15:28:09 #129
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104762035
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 15:26 schreef Elfletterig het volgende:

Maar even los van de exacte inhoud: wat is dat toch, met die heigerigheid?
Zeker ook zo'n buitenlandse student? }:|
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  donderdag 24 november 2011 @ 15:29:35 #130
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104762104
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 15:14 schreef t-8one het volgende:
Hahh, nu zijn er teveel buitenlandse studenten:

[..]

bron
Het begint toch wel heel enge trekjes van 'eigen volk eerst' en 'Auslaender 'raus' te krijgen...
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  donderdag 24 november 2011 @ 15:30:51 #131
66825 Reya
Fier Wallon
pi_104762145
quote:
Daarnaast krijgt Lucassen signalen dat de studentenhuizen worden bevolkt door oost-Europeanen die hier komen om te werken.
"Als je wil investeren in kenniseconomie moet je schaarse studentenwoningen niet volstoppen met aspergestekers."
Aangezien corporatiewoningen vaak al een inschrijving aan een instelling voor hoger onderwijs eisen, gaat het hier waarschijnlijk om huisvesting die in privaat eigendom is. Het lijkt me aan de eigenaren van deze woningen wie in aanmerking komt om deze te betrekken.
pi_104762845
De VVD stemmers krijgen het ook door, gelukkig:

http://www.nu.nl/politiek(...)d66-dan-met-pvv.html
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_104763106
quote:
14s.gif Op donderdag 24 november 2011 15:49 schreef Jarno het volgende:
De VVD stemmers krijgen het ook door, gelukkig:

http://www.nu.nl/politiek(...)d66-dan-met-pvv.html
Beetje laat. Nu zijn VVD'ers wel vaker traag van begrip... Ze beginnen ook net een beetje te snappen dat er iets aan de HRA moet gebeuren...

Aan de andere kant denk ik: had je dit nou echt niet van tevoren kunnen bedenken? Als je met zo'n constructie toch gaat regeren en dan ook nog eens een mandaat meent te zien in de uitslag van de Statenverkiezingen, dan kies je er toch gewoon bewust voor om zo veel macht aan de gedoogpartijen toe te kennen?

Zie ook [CENTRAAL] VVD #1 Rutte-rechts (zojuist gestarte, centrale VVD-reeks). De discussie over de VVD-houding kan in dat topic, lijkt me. We moeten het topic over de prachtige, superieure PVV niet vervuilen met zoiets banaals als de VVD ;)

[ Bericht 16% gewijzigd door #ANONIEM op 24-11-2011 15:57:46 ]
pi_104765675
Een student kost ons een hoop geld. Geld dat we op het ogenblik eigenlijk niet kunnen missen.
Dus zou het een goed idee zijn als het aantal buitenlandse studenten hier ten lande, het aantal Nederlandse studenten in het buitenland niet overtrof.
Dus voor de eenvoudigen van geest.
Voor elke Nederlander die in het buitenland studeert mag een buitenlands persoon hier studeren.
Dan kost het ons niet teveel geld.
Geweldig. Die PVV is zo gek nog niet.
  donderdag 24 november 2011 @ 17:39:56 #135
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104766871
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 17:06 schreef Truffelvarken het volgende:
Een student kost ons een hoop geld. Geld dat we op het ogenblik eigenlijk niet kunnen missen.
Dus zou het een goed idee zijn als het aantal buitenlandse studenten hier ten lande, het aantal Nederlandse studenten in het buitenland niet overtrof.
Dus voor de eenvoudigen van geest.
Voor elke Nederlander die in het buitenland studeert mag een buitenlands persoon hier studeren.
Dan kost het ons niet teveel geld.
Geweldig. Die PVV is zo gek nog niet.
|:(
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  donderdag 24 november 2011 @ 17:40:49 #136
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104766899
quote:
Wilders: Kabinet, CDA en VVD spelen met vuur

'Het kabinet en het CDA en de VVD spelen met vuur.' Die waarschuwing uitte PVV-leider Geert Wilders vandaag nadat staatssecretaris Ben Knapen (Ontwikkelingssamenwerking) had bevestigd dat het kabinet deze regeerperiode niet tornt aan de internationale afspraak om minimaal 0,7 procent van het bruto nationaal product (bnp) te besteden aan ontwikkelingshulp.

Gedoogpartner PVV wil mogelijke extra bezuinigingen uit het budget voor ontwikkelingshulp halen. Volgens Wilders kan daar makkelijk 4 miljard euro af. 'Eerst snijden in onzinuitgaven buitenland - en dat is ontwikkelingshulp - en dan pas verder kijken', stelde hij.
http://www.volkskrant.nl/(...)pelen-met-vuur.dhtml

Nou, laat dan vallen, bluffer.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  donderdag 24 november 2011 @ 18:16:58 #137
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104768144
quote:
De tweet over de Joodse achtergrond van minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken was geen racistische opmerking en was zo ook niet bedoeld. Dat zei de afzender ervan, PVV-Tweede Kamerlid Raymond de Roon, vandaag in de Tweede Kamer.

Om verdere commotie te voorkomen, had hij zijn woorden gisteren ingetrokken en dit ook aan de minister uitgelegd. In het debat vandaag over de begroting van Rosenthal riepen partijen als de PvdA en D66 hem opnieuw ter verantwoording. In de gewraakte tweet had De Roon gezegd dat hij het te gek voor woorden vond dat de 'Joodse minister' Rosenthal de bouw door Israël van woningen in Oost-Jeruzalem veroordeelt.

De Roon betreurde in een verklaring dat de indruk was ontstaan dat hij het handelen van de bewindsman op niet-inhoudelijke criteria beoordeelt. Soms is het dan beter woorden in te trekken in plaats van 'linkse partijen' de kans geven 'door te drammen' en de opmerking als racisme te typeren, aldus het Kamerlid.

Rosenthal zelf wilde verder niet reageren. 'Ik heb de de opmerkingen gehoord en begrepen dat hij ze heeft teruggenomen.'
http://www.volkskrant.nl/(...)iet-racistisch.dhtml

Nou, dan ben ik erg benieuwd naar de relevantie van zijn opmerking.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  † In Memoriam † donderdag 24 november 2011 @ 20:59:41 #138
159335 Boze_Appel
Vrij Fruit
pi_104776819
Carpe Libertatem
pi_104783248
quote:
Hoho, niet Occupy in verband brengen met die fascisten.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_104803543
Fascisten idd, de enige juiste kwalificatie.
pi_104815670
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 15:29 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

Het begint toch wel heel enge trekjes van 'eigen volk eerst' en 'Auslaender 'raus' te krijgen...
Dat vind ik niet. Misschien wel uit de monden van de PVV, maar ik vind niet erg dat er kritische geluiden zijn tegenover het binnenlaten van hordes buitenlandse studenten. Wat heeft Nederland aan de instroom van buitenlandse studenten? Er is inderdaad een extra druk op de woningen door al die buitenlandse studenten? Is het misschien wel onverstandig om mensen uit concurrerende landen in Nederland te onderwijzen en toestaan dat ze weer terug in eigen land hun kennis tegen ons kunnen gebruiken? Ook belangrijk: halen ze het niveau van het onderwijs hier omlaag, omdat ze vaak niet echt Engels kunnen?

Ik zal niet ontkennen dat er ook positieve invloed uitgaat van buitenlandse studenten. Maar ik vind een open discussie daarover wel belangrijk.

Alleen vertrouw ik de PVV niet zo'n open discussie toe.
pi_104824343
quote:
2s.gif Op vrijdag 25 november 2011 19:48 schreef skrn het volgende:

misschien wel onverstandig om mensen uit concurrerende landen in Nederland te onderwijzen en toestaan dat ze weer terug in eigen land hun kennis tegen ons kunnen gebruiken?
Hoezo tegen ons.? Men gaat gewoon werken in eigen land en men gaat niet een oorlog voorbereiden tegen Nederland of doelbewust de Nederlandse economie saboteren.
  zaterdag 26 november 2011 @ 11:37:20 #143
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104838048
En de volgende hersenscheet dient zich alweer aan:

quote:
Wilders: Nederland moet Denemarken achterna
DEN HAAG - Als het kabinet er niet in slaagt het Groenboek voor het Europese migratiebeleid van Eurocommissaris Cecilia Malmström aan te scherpen, dan moet Nederland maar op de Deense toer en een soort uitzonderingspositie zien te verwerven. Dat vindt Geert Wilders van de PVV. Anders zal zijn partij ook geen nieuwe bezuinigingen slikken, liet hij zaterdag weten aan het ANP.

In dit zogeheten Groenboek is vastgelegd hoe het Europees migratiebeleid er de komende jaren zal uitzien. „Bagger”, aldus Wilders. Als het niet bijgestuurd wordt, dan „moeten minister Gerd Leers van Immigratie en Asiel en premier Mark Rutte eisen dat Nederland net als Denemarken een opt-out krijgt op immigratiegebied en niet meer aan knellende EU-regels gebonden is.”

„Dan kunnen we zelf bepalen wie ons land binnenkomt als immigrant”, aldus de PVV-voorman. „We gaan als PVV natuurlijk geen extra bezuinigingen slikken als het Groenboek van de Zweedse Eurohippie Malmström slecht blijft en de PVV de immigratiemaatregelen uit het gedoogakkoord niet uitgevoerd zou zien worden.”

Deze kwestie komt dan bovenop die over de Ontwikkelingssamenwerking, dreigt Wilders. „Het kabinet en het CDA en de VVD spelen met vuur”, zei hij deze week nadat staatssecretaris Ben Knapen (Ontwikkelingssamenwerking) had bevestigd dat het kabinet deze regeerperiode niet tornt aan de internationale afspraak om minimaal 0,7 procent van het bruto nationaal product (bnp) te besteden aan ontwikkelingshulp. Volgens Wilders kan daar makkelijk 4 miljard euro af. „Eerst snijden in onzinuitgaven buitenland - en dat is ontwikkelingshulp - en dan pas verder kijken”, stelde hij.
http://www.telegraaf.nl/b(...)_Bagger__.html?p=1,1

(let ook even op de titel van de link van de Telegraaf _O- )
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  zaterdag 26 november 2011 @ 11:38:13 #144
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104838069
quote:
2s.gif Op vrijdag 25 november 2011 19:48 schreef skrn het volgende:

[..]

Dat vind ik niet. Misschien wel uit de monden van de PVV, maar ik vind niet erg dat er kritische geluiden zijn tegenover het binnenlaten van hordes buitenlandse studenten. Wat heeft Nederland aan de instroom van buitenlandse studenten? Er is inderdaad een extra druk op de woningen door al die buitenlandse studenten? Is het misschien wel onverstandig om mensen uit concurrerende landen in Nederland te onderwijzen en toestaan dat ze weer terug in eigen land hun kennis tegen ons kunnen gebruiken? Ook belangrijk: halen ze het niveau van het onderwijs hier omlaag, omdat ze vaak niet echt Engels kunnen?

Ik zal niet ontkennen dat er ook positieve invloed uitgaat van buitenlandse studenten. Maar ik vind een open discussie daarover wel belangrijk.

Alleen vertrouw ik de PVV niet zo'n open discussie toe.
En wat vind je dan van Nederlandse studenten die direct na hun afstuderen de grens over vluchten? En hun kennis ook in het buitenland gaan gebruiken?
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_104838089
Ik stel voor dat we even een inhaalslag met Denemarken doen, waar de sociaal-democraten net de verkiezingen overtuigend hebben gewonnen! Die Denen zijn die populisten namelijk al lang zat.

Goed plan Geert! Eindelijk! :7.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  zaterdag 26 november 2011 @ 11:42:29 #146
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104838180
quote:
'De krant zet geen 'foei' meer naast opiniestuk Wilders'

Vorige week plaatste de Volkskrant een opiniestuk van Geert Wilders over Turkije, zonder er meteen een oordeel over te vellen. Dat was vier jaar geleden wel anders, schrijft Margreet Vermeulen, ombudsvrouw van de krant.

Toen PVV-leider Geert Wilders in 2007 op de opiniepagina van de Volkskrant een oproep deed om de Koran te verbieden, kreeg de krant bijna vijfhonderd boze brieven. De krant had Wilders geen podium mogen bieden om zijn 'verwerpelijke ideeën te spuien'.

Toen Geert Wilders afgelopen zaterdag op de opiniepagina een oproep deed het feest rond de 400 jaar oude banden tussen Turkije en Nederland te schrappen, bleef het bijna stil. Slechts één lezer schrijft ontsteld: 'Een ingezonden stuk van Wilders in MIJN krant, de Volkskrant. Wilt u dit niet meer doen!! Anders moet ik na 45 jaar mijn abonnement opzeggen.'

Een oproep om de Koran ('een fascistisch boek') te verbieden, is niet van dezelfde orde als een pleidooi om het staatsbezoek van de Turkse president Gül af te zeggen en de 400-jaar oude betrekkingen met Turkije niet te vieren. Maar dat alleen verklaart niet het enorme verschil in lezersreacties. Want het ongenoegen van de lezer betreft niet zozeer Wilders en zijn boodschap. De woede richtte zich op de krant die Wilders geen podium had mogen bieden omdat hij daarmee de kans krijgt extra zieltjes te winnen.

Wat toen van veel lezers niet mocht, mag nu blijkbaar wel. Voor de redactie geldt ongeveer hetzelfde. Over het wel/niet afdrukken van het anti-Koranstuk van Wilders werd op de redactie destijds heftig gedebatteerd. Want waarom zou de krant meningen afdrukken die men op de redactie overwegend abject vindt?

Dat is een discussie die twintig jaar geleden al de kop op stak. Het begon met Frits Bolkestein die in 1992 in de Volkskrant de ruimte kreeg om te schrijven dat bepaalde westerse liberale waarden (zoals de vrijheid van meningsuiting en de scheiding van kerk en staat) richtsnoer moesten zijn bij de integratie van moslims. De ontzetting was enorm. Ook toen Pim Fortuyn in een interview met deze krant in 2002 de islam een 'achterlijke godsdienst' noemde, was het huis te klein.

Inmiddels is de discussie geluwd. Er is op de redactie brede steun gegroeid voor het hoofdredactionele uitgangspunt dat de krant niet tot taak heeft de PVV te veroordelen of te bestrijden, maar erover te berichten. Sterker nog: als de krant alleen de 'fatsoenlijke' standpunten van Wilders zou publiceren, kunnen lezers gaan denken dat de PVV nog niet zo'n slechte keus is. Nu weten ze tenminste waar ze aan toe zijn. De Volkskrant zou de lezer volgens mij een slechte dienst bewijzen door die informatie achter te houden.

Losse flodders
Los daarvan wil de hoofdredactie dat de krant ook een podium is voor het maatschappelijk debat. De opiniepagina's zijn bewust meerstemmig zodat daar valt te lezen hoe de meningen in Nederland botsen. En het gedachtengoed van de PVV, met 24 zetels in het parlement, maakt daar deel van uit. Soms. Want de PVV levert vrijwel elke week een artikel voor de opiniepagina's aan en Wilders zelf elke maand. Meestal worden die stukken dus niet geplaatst. Omdat ze een actuele aanleiding ontberen of omdat het losse flodders zijn.

De oproep om geen feest te vieren met de Turken, was wel actueel. De voorbereidingen voor het feest en het staatsbezoek zijn immers in volle gang. Wilders stootte er zijn partners in de gedoogconstructie mee voor het hoofd. Mogelijk zou de Turkse regering er aanstoot aan nemen. En Wilders zou zijn oproep hoe dan ook een paar dagen later in de Tweede Kamer doen bij het debat over de begroting van Buitenlandse Zaken. Redenen genoeg om dit artikel wel te plaatsen.

Nieuw is de presentatie van opiniestukken die rumoer gaan veroorzaken. Toen de redactie het anti-Koranstuk van Wilders in 2007 plaatste, gebeurde dat 'met een mondkapje voor en plastic handschoenen aan'. Dat schrijft historica Annet Mooij in haar boek over de geschiedenis van de Volkskrant sinds 1980. Ze bedoelt dat pal naast Wilders' bijdrage een commentaar werd afgedrukt waarin de opvattingen van Wilders 'onzinnig en misleidend' werden genoemd en waarin de krant zich afvroeg of de PVV nog wel toerekeningsvatbaar was.

Dat kwam een beetje hypocriet over. Een opzienbarend stuk plaatsen en tegelijkertijd heel hard 'foei' roepen tegen de auteur. Met die dubbelhartigheid heeft de krant inmiddels afgerekend. Het stuk van Wilders werd afgelopen zaterdag aangekondigd met een neutraal nieuwsbericht op pagina 9, maar de krant onthield zich van commentaar. De lezer mocht zelf een oordeel vormen; geen redactie dit keer die hem aan het handje nam.

Pas na het weekend drukte de krant een commentaar af en reacties van andere politici. De suggestie van Wilders om geen feest met Turkije te vieren werd net zo afgehandeld als ander nieuws. Misschien is dit wel het teken dat de krant zich definitief heeft omgevormd van een krant die preekt voor eigen parochie tot een meerstemmig dagblad: een spiegel van het maatschappelijk debat.

Margreet Vermeulen is ombudsvrouw van de Volkskrant.
http://www.volkskrant.nl/(...)iestuk-Wilders.dhtml
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_104840764
quote:
2s.gif Op vrijdag 25 november 2011 19:48 schreef skrn het volgende:

[..]

Dat vind ik niet. Misschien wel uit de monden van de PVV, maar ik vind niet erg dat er kritische geluiden zijn tegenover het binnenlaten van hordes buitenlandse studenten. Wat heeft Nederland aan de instroom van buitenlandse studenten? Er is inderdaad een extra druk op de woningen door al die buitenlandse studenten? Is het misschien wel onverstandig om mensen uit concurrerende landen in Nederland te onderwijzen en toestaan dat ze weer terug in eigen land hun kennis tegen ons kunnen gebruiken? Ook belangrijk: halen ze het niveau van het onderwijs hier omlaag, omdat ze vaak niet echt Engels kunnen?

Ik zal niet ontkennen dat er ook positieve invloed uitgaat van buitenlandse studenten. Maar ik vind een open discussie daarover wel belangrijk.

Alleen vertrouw ik de PVV niet zo'n open discussie toe.
Denk jij daar ook zo over in de tegengestelde situatie? Nederlandse studenten die internationale ervaring opdoen in het buitenland beperken, omdat het immoreel is dat zij daar verder niets bijdragen?
pi_104841042
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2011 13:19 schreef DRidder het volgende:

[..]

Denk jij daar ook zo over in de tegengestelde situatie? Nederlandse studenten die internationale ervaring opdoen in het buitenland beperken, omdat het immoreel is dat zij daar verder niets bijdragen?
Oh, die vraag is al gesteld zie ik :')
  zaterdag 26 november 2011 @ 16:27:31 #149
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_104845739
Een paar posts gelezen en het is weer duidelijk waarom de PVV geen jongerendag wilt houden.

Dat er een probleem is in de huidige samenleving is duidelijk en dat de gevestigde politiek daar veel te weinig aan doet ook. De PVV is jammergenoeg geen antwoord op deze problemen. Wat dan wel het antwoord is is een ander verhaal.

Laten we hopen dat de PVV-cult snel is afgelopen, maar ik vrees het niet. Zou de PVV echt laten regeren meer schade opbrengen dan het opbrengt doordat ze dan door de mand vallen?
reset
  zaterdag 26 november 2011 @ 16:32:55 #150
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_104845877
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2011 16:27 schreef Individual het volgende:
Een paar posts gelezen en het is weer duidelijk waarom de PVV geen jongerendag wilt houden.

Dat er een probleem is in de huidige samenleving is duidelijk en dat de gevestigde politiek daar veel te weinig aan doet ook. De PVV is jammergenoeg geen antwoord op deze problemen. Wat dan wel het antwoord is is een ander verhaal.

Laten we hopen dat de PVV-cult snel is afgelopen, maar ik vrees het niet. Zou de PVV echt laten regeren meer schade opbrengen dan het opbrengt doordat ze dan door de mand vallen?
Met de PVV probeert het establishment rechts-populistische ontevredenheid te kapen, net als in de US met de Teaparty.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_104846608
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2011 11:38 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

En wat vind je dan van Nederlandse studenten die direct na hun afstuderen de grens over vluchten? En hun kennis ook in het buitenland gaan gebruiken?
Dat is inderdaad zonde van het belastinggeld, ja. Liever voorkomt de overheid zulke praktijken, ja. Nou ja, het netto-resultaat zal wel rond nul zijn maar ik vind nog steeds dat je wel vragen mag stellen over al die buitenlandse studenten in Nederland.
  zaterdag 26 november 2011 @ 17:03:39 #152
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104846660
quote:
2s.gif Op zaterdag 26 november 2011 17:01 schreef skrn het volgende:

[..]

Dat is inderdaad zonde van het belastinggeld, ja. Liever voorkomt de overheid zulke praktijken, ja. Nou ja, het netto-resultaat zal wel rond nul zijn maar ik vind nog steeds dat je wel vragen mag stellen over al die buitenlandse studenten in Nederland.
Waarom? Als het nettoresultaat nul is... Als al die studenten die in het buitenland gaan studeren hier blijven en alle buitenlandse studenten blijven weg, denk je dan echt dat dat de kamernood oplost?
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_104847101
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2011 17:03 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

Waarom? Als het nettoresultaat nul is... Als al die studenten die in het buitenland gaan studeren hier blijven en alle buitenlandse studenten blijven weg, denk je dan echt dat dat de kamernood oplost?
Ik zie het nut gewoon niet zo om bijvoorbeeld veel Chinese studenten aan te trekken. En zoals ik zei: door die buitenlandse studenten moet er voortaan wel Engels worden gesproken in de college-zalen. Niet alle docenten hebben een perfecte kennis van het Engels, en veel Chinese studenten net zo min.

Het belangrijkst vind ik dat je als Nederlander in Nederland goed onderwijs mag verwachten. Als dat door een grote instroom van buitenlandse studenten onder druk komt, mag je daar best kritische vragen over stellen.
  zaterdag 26 november 2011 @ 17:23:47 #154
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104847220
quote:
2s.gif Op zaterdag 26 november 2011 17:19 schreef skrn het volgende:

[..]

Ik zie het nut gewoon niet zo om bijvoorbeeld veel Chinese studenten aan te trekken. En zoals ik zei: door die buitenlandse studenten moet er voortaan wel Engels worden gesproken in de college-zalen. Niet alle docenten hebben een perfecte kennis van het Engels, en veel Chinese studenten net zo min.

Het belangrijkst vind ik dat je als Nederlander in Nederland goed onderwijs mag verwachten. Als dat door een grote instroom van buitenlandse studenten onder druk komt, mag je daar best kritische vragen over stellen.
Ja, maar stel DIE vragen dan. En ga niet lopen miepen over het feit dat buitenlandse studenten kamers bezetten voor ons 'eigen volk'.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_104851324
quote:
2s.gif Op zaterdag 26 november 2011 17:19 schreef skrn het volgende:

[..]

Ik zie het nut gewoon niet zo om bijvoorbeeld veel Chinese studenten aan te trekken. En zoals ik zei: door die buitenlandse studenten moet er voortaan wel Engels worden gesproken in de college-zalen. Niet alle docenten hebben een perfecte kennis van het Engels, en veel Chinese studenten net zo min.

Het belangrijkst vind ik dat je als Nederlander in Nederland goed onderwijs mag verwachten. Als dat door een grote instroom van buitenlandse studenten onder druk komt, mag je daar best kritische vragen over stellen.
Dan ligt het probleem vooral bij die docenten. Je kunt toch in deze tijd niet meer serieus een academische opleiding in het Nederlands volgen?
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
  † In Memoriam † zondag 27 november 2011 @ 11:08:25 #156
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_104870102
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2011 19:33 schreef oompaloompa het volgende:

[..]

Dan ligt het probleem vooral bij die docenten. Je kunt toch in deze tijd niet meer serieus een academische opleiding in het Nederlands volgen?
Waarom niet?
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  † In Memoriam † zondag 27 november 2011 @ 11:10:42 #157
159335 Boze_Appel
Vrij Fruit
pi_104870146
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 11:08 schreef 3-voud het volgende:

[..]

Waarom niet?
Omdat de meeste lesstof/boeken voor die studies in het Engels zijn?
Carpe Libertatem
  † In Memoriam † zondag 27 november 2011 @ 11:20:28 #158
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_104870337
quote:
7s.gif Op zondag 27 november 2011 11:10 schreef Boze_Appel het volgende:

[..]

Omdat de meeste lesstof/boeken voor die studies in het Engels zijn?
Apart. Hoe komen die andere landen dan aan al die knappe(re) koppen? Zoals Rusland, China en noem maar op.

Is het niet gewoon popiejopie/hip/stoer en wordt dit als flauwekul argument gebruikt?
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  † In Memoriam † zondag 27 november 2011 @ 11:27:05 #159
159335 Boze_Appel
Vrij Fruit
pi_104870450
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 11:20 schreef 3-voud het volgende:

[..]

Apart. Hoe komen die andere landen dan aan al die knappe(re) koppen? Zoals Rusland, China en noem maar op.

Is het niet gewoon popiejopie/hip/stoer en wordt dit als flauwekul argument gebruikt?
Dat de lesstof in basis vaak Engels is hoeft natuurlijk niet te zeggen dat verder onderzoek, in Rusland of China, in het Engels is. Bovendien denk ik dat de knappe koppen uit die landen een prima woordje Engels spreken.

Ik denk dat het vooral iets van de praktijk is. Wetenschappers in de VS en Engeland gebruiken voor hun werk bv. het metrische systeem, maar in de dagelijkse wereld gebruiken ze Imperial. Om met medewetenschappers over heel de wereld te babbelen en onderzoeken uit te wisselen is veelal Engels geadopteerd.

Het is gewoon een kwestie van waar de dominantie is. Ik geloof dat het bij psychologie (of iets soortgelijks) juist weer heel veel Duits is.
Carpe Libertatem
  † In Memoriam † zondag 27 november 2011 @ 11:43:36 #160
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_104870811
quote:
7s.gif Op zondag 27 november 2011 11:27 schreef Boze_Appel het volgende:

[..]

Dat de lesstof in basis vaak Engels is hoeft natuurlijk niet te zeggen dat verder onderzoek, in Rusland of China, in het Engels is. Bovendien denk ik dat de knappe koppen uit die landen een prima woordje Engels spreken.

Ik denk dat het vooral iets van de praktijk is. Wetenschappers in de VS en Engeland gebruiken voor hun werk bv. het metrische systeem, maar in de dagelijkse wereld gebruiken ze Imperial. Om met medewetenschappers over heel de wereld te babbelen en onderzoeken uit te wisselen is veelal Engels geadopteerd.

Het is gewoon een kwestie van waar de dominantie is. Ik geloof dat het bij psychologie (of iets soortgelijks) juist weer heel veel Duits is.
Basislestof in Rusland of China is gewoon in hun taal. Dat ze een woordje engels spreken is niet zo bijzonder. Heeft ook niets met "verder onderzoek" te maken. Dus die gaat al niet op.
En een metrisch systeem als argument gebruiken vind ik ook mager.

Ik houd het er maar op dat het vooral met popiejopie te maken heeft. Het interessanter maken dan het is. Kleine westerse landen die tegen de grote boys aan willen schuren (bij uitstek Nederland) vertonen wel vaker dit gedrag.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  zondag 27 november 2011 @ 12:05:57 #161
43165 t-8one
flesh is the fever
pi_104871291
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 11:43 schreef 3-voud het volgende:

[..]

Basislestof in Rusland of China is gewoon in hun taal. Dat ze een woordje engels spreken is niet zo bijzonder. Heeft ook niets met "verder onderzoek" te maken. Dus die gaat al niet op.
En een metrisch systeem als argument gebruiken vind ik ook mager.

Ik houd het er maar op dat het vooral met popiejopie te maken heeft. Het interessanter maken dan het is. Kleine westerse landen die tegen de grote boys aan willen schuren (bij uitstek Nederland) vertonen wel vaker dit gedrag.
Alle lesstof vertalen naar nederlands kost uiteraard veel geld en omdat nederland Een relatief klein land is wordt er bij veel studies voor gekozen om de stof in het engels aan te bieden.
Daarnaast spreken we in nederland over hat algemeen al goed engels. Als klein land zijn we ook erg internationaal georrienteerd nog een vereiste om goed engels te spreken.
Bedrijven als philips hebben hele it afdelingen in nederland waar de voertaal engels is.
Het heeft echt niets met popiejopie te maken.
ok, lets go again
m'n eigen fantopic :') *t-8one fan-topic*
danku lieve fans
pi_104892709
Partij van de Bange Blanke Bejaarden.

- Youp.
pi_104900269
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 11:43 schreef 3-voud het volgende:

[..]

Basislestof in Rusland of China is gewoon in hun taal. Dat ze een woordje engels spreken is niet zo bijzonder. Heeft ook niets met "verder onderzoek" te maken. Dus die gaat al niet op.
En een metrisch systeem als argument gebruiken vind ik ook mager.

Ik houd het er maar op dat het vooral met popiejopie te maken heeft. Het interessanter maken dan het is. Kleine westerse landen die tegen de grote boys aan willen schuren (bij uitstek Nederland) vertonen wel vaker dit gedrag.
Ik vind het belangrijk dat academici goed Engels horen te spreken. Engels is gewoon de internationale taal. Maar ik ben het ook deels met je eens: er wordt tegenwoordig in het Engels onderwezen om er bij te horen en om buitenlandse studenten te trekken. Ik geloof er niks van dat Nederlandse studenten achterblijven op de actuele stand van de wetenschap als ze niet in het Engels worden onderwezen op de universiteit.
pi_104902023
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 20:21 schreef DRidder het volgende:
Partij van de Bange Blanke Bejaarden.

- Youp.
Youp. De grootste hypocriet van Nederland. Bij het zien van dat soort figuren neig ik zelfs tot stemmen op de PVV.
pi_104902311
quote:
2s.gif Op zondag 27 november 2011 22:36 schreef skrn het volgende:

[..]

Youp. De grootste hypocriet van Nederland. Bij het zien van dat soort figuren neig ik zelfs tot stemmen op de PVV.
Geeft niet knul, velen gingen je voor. Ontopic: nu een zeteltje of 26, stabiel :Y
pi_104902942
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 22:40 schreef DRidder het volgende:

[..]

Geeft niet knul, velen gingen je voor. Ontopic: nu een zeteltje of 26, stabiel :Y
Omdat ik wel het sentiment begrijp waarom mensen PVV stemmen.
pi_104903136
quote:
2s.gif Op zondag 27 november 2011 22:49 schreef skrn het volgende:

[..]

Omdat ik wel het sentiment begrijp waarom mensen PVV stemmen.
Wat is dat sentiment dan anders dan het gevoel van witte suprematie?
pi_104903484
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 22:52 schreef DRidder het volgende:

[..]

Wat is dat sentiment dan anders dan het gevoel van witte suprematie?
Is dat serieus?
pi_104904053
quote:
2s.gif Op zondag 27 november 2011 22:57 schreef skrn het volgende:

[..]

Is dat serieus?
Waarom stel je die vraag? Normaal verschijnsel hoor.
pi_104905615
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 23:05 schreef DRidder het volgende:

[..]

Waarom stel je die vraag? Normaal verschijnsel hoor.
Ik vind het niet goed dat mensen op de PVV stemmen. Maar het sentiment dat je als brave burger niet wordt gehoord, dat deel ik. Verkeersboetes gaan nu weer fors omhoog. Ik bedoel, waarom? Waarom kan de overheid op verkeersovertredingen wel hard handhaven?
pi_104911781
quote:
2s.gif Op zondag 27 november 2011 23:34 schreef skrn het volgende:

[..]

Ik vind het niet goed dat mensen op de PVV stemmen. Maar het sentiment dat je als brave burger niet wordt gehoord, dat deel ik. Verkeersboetes gaan nu weer fors omhoog. Ik bedoel, waarom? Waarom kan de overheid op verkeersovertredingen wel hard handhaven?
We hebben het over een fascistische partij die stelselmatig een religie niet beledigd maar criminaliseert. Daarbij komt de minachting voor grondwettelijke en rechtsstatelijke instituten. En jij begint over verkeerboetes _O-
De brave burger wordt idd niet gehoord, godzijdank zeg, anders was allang de doodstraf weer ingevoerd, maar uitsluitend voor niet-blanken.
  maandag 28 november 2011 @ 09:08:02 #172
43165 t-8one
flesh is the fever
pi_104912236
quote:
2s.gif Op zondag 27 november 2011 23:34 schreef skrn het volgende:

[..]

Ik vind het niet goed dat mensen op de PVV stemmen. Maar het sentiment dat je als brave burger niet wordt gehoord, dat deel ik. Verkeersboetes gaan nu weer fors omhoog. Ik bedoel, waarom? Waarom kan de overheid op verkeersovertredingen wel hard handhaven?
En waarom/hoe denk je dat de PVV met een oplossing gaat komen?
Denk je dat de spanning tussen moslims en niet moslims opdrijven ook maar enig positief effect heeft op de Nederlandse maatschappij?
ok, lets go again
m'n eigen fantopic :') *t-8one fan-topic*
danku lieve fans
pi_104917807
quote:
zo, lekker leeggelopen?
pi_104917824
quote:
0s.gif Op maandag 28 november 2011 09:08 schreef t-8one het volgende:

[..]

En waarom/hoe denk je dat de PVV met een oplossing gaat komen?
Denk je dat de spanning tussen moslims en niet moslims opdrijven ook maar enig positief effect heeft op de Nederlandse maatschappij?
ja, dat denk ik
pi_104926038

quote:
naast de luchtmacht, landmacht, marine en marechaussee moet Defensie ook een apart onderdeel krijgen dat cyberoorlog kan voeren. Dat moet dan het Commando Cyberstrijdkrachten gaan heten. Dat zal PVV-Tweede Kamerlid Marcial Hernandez morgen voorstellen in het begrotingsdebat over Defensie.

Volgens hem vereist de dreiging via internet een heel andere manier van oorlogvoeren dan Defensie tot nog toe gewend is. 'Het is niet te vergelijken met het oprukken van tanks en infanterie over de hei', zei Hernandez vandaag. Hij stelt dat de samenleving ernstige schade kan lopen als Nederland zich niet goed verdedigt tegen een cyberaanval. Zo kunnen bijvoorbeeld de water-, elektriciteits- en voedselproductie via internet worden stilgelegd.

Minister Hans Hillen van Defensie heeft deze kabinetsperiode 50 miljoen uitgetrokken 'om aan de digitale frontlinie klaar te staan'.

Komend jaar wordt er volgens Hernandez 2 miljoen aan besteed. Vanaf januari gaat een digitale taskforce aan de slag, maar dat is volgens de PVV onvoldoende. Hij stelt dat Nederland ver achterloopt op landen als China en Iran, die fors inzetten op cyberoorlog. (ANP/Redactie)
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)ten-aanstellen.dhtml

'114 mijn cavia ligt hier' was nog niet genoeg, er moeten nu ook cybercops komen die je kunnen backtracen.
  maandag 28 november 2011 @ 16:27:24 #176
104871 remlof
Europees federalist
pi_104926219
quote:
Hij stelt dat Nederland ver achterloopt op landen als China en Iran, die fors inzetten op cyberoorlog.
In repressie van hun onderdanen lopen die landen ook ver voor.
pi_104926388
China en Iran als voorbeelden is wel ironisch ja, ook al zou het bij de PVV wel eens bittere ernst kunnen zijn natuurlijk.
  maandag 28 november 2011 @ 17:20:12 #178
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104928620
En er is meer:

quote:
Tijdens het begrotingsdebat zal de PVV zich ook hard maken voor de beveiliging van kwetsbare zeetransporten. De partij wil dat de 50 teams die Defensie nu inzet in de strijd tegen piraterij zo snel mogelijk worden aangevuld. Met 150 tot 200 teams moet aan het overgrote deel van de vraag om bescherming van reders kunnen worden voldaan.

De PVV wil dat betalen uit de post crisisbeheersingsoperatie. „Die kan bijvoorbeeld worden ingezet in Syrië of Jemen. Maar wij zeggen: doe eens wat in het Nederlands belang is en kies voor het beschermen van de koopvaardij in plaats van rondjes te vliegen boven Libië”, zegt Hernandez. Het potje voor dit soort werkzaamheden is volgens hem 30 miljoen euro. Daarvan heeft hij niet meer dan de helft nodig om te investeren in de zogeheten Vessel Protection Detachments (VPD's).
http://www.telegraaf.nl/d(...)rleger___.html?p=2,2

Gelagkamer, here we come!
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  maandag 28 november 2011 @ 17:24:24 #179
66825 Reya
Fier Wallon
pi_104928825
Het lijkt me nochtans een vrij courant voorstel.
  † In Memoriam † maandag 28 november 2011 @ 17:24:59 #180
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_104928845
quote:
0s.gif Op maandag 28 november 2011 17:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
En er is meer:

[..]

http://www.telegraaf.nl/d(...)rleger___.html?p=2,2

Gelagkamer, here we come!
Jij vindt het beschermen van koopvaardijschepen dus maar onzin.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  maandag 28 november 2011 @ 17:28:53 #181
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104929018
quote:
0s.gif Op maandag 28 november 2011 17:24 schreef 3-voud het volgende:

[..]

Jij vindt het beschermen van koopvaardijschepen dus maar onzin.
Ik vind de wijze waarop de PVV dit brengt en hoe ze het willen inrichten weer van een belachelijk niveau. Hou gewoon op met het beschermen van mensen in andere landen, ga lekker soldaatje spelen op bootjes. Het aloude 'Eigen Volk eerst' - principe. Als de PVV zo bezorgd is over de koopvaardij, stop dan de bezuinigingen op het leger en gebruik de mensen die zogenaamd teveel zijn, voor dat beschermen.

Het is weer praten voor de massa. Ze weten ook wel dat Hillen dit niet gaat doen en niet eens kan doen, waarschijnlijk.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  † In Memoriam † maandag 28 november 2011 @ 17:44:08 #182
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_104929621
quote:
0s.gif Op maandag 28 november 2011 17:28 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

Ik vind de wijze waarop de PVV dit brengt en hoe ze het willen inrichten weer van een belachelijk niveau.
Dat kan. Zal vast ook wel te maken hebben met je anit-PVV houding.
Doet verder niets af aan de inhoud.

quote:
Hou gewoon op met het beschermen van mensen in andere landen, ga lekker soldaatje spelen op bootjes. Het aloude 'Eigen Volk eerst' - principe.
Je bedoeld:"Ander volk eerst"?

quote:
Als de PVV zo bezorgd is over de koopvaardij, stop dan de bezuinigingen op het leger en gebruik de mensen die zogenaamd teveel zijn, voor dat beschermen.
Inderdaad, dat had ook gekund.
Maar per saldo maakt het voor het einddoel niet veel uit.

quote:
Het is weer praten voor de massa.
Nogal wiedus, dat is politiek bij uitstek.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  maandag 28 november 2011 @ 18:38:28 #183
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_104931573
Kijk, zo ben ik het ook eens een keer eens met de PVV.

Ik ben voorstander van een "cyberpolitie", zeker na het voorval met de certificaten-hack door de Iraniers afgelopen zomer, en ik ben ook van mening dat de Nederlandse koopvaardij schepen goed beschermd moeten worden, en dat piraterij desnoods met mariniers moet worden aangepakt. Nederland heeft enorm veel belang bij veilige vaarroutes van en naar Rotterdam, en ik heb er geen enkel probleem mee als de Nederlandse marine preventief patrouilleert op bekende piraten-routes, en ze desnoods met wapens aanpakt.
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
pi_104933598
quote:
0s.gif Op maandag 28 november 2011 09:08 schreef t-8one het volgende:

[..]

En waarom/hoe denk je dat de PVV met een oplossing gaat komen?
Denk je dat de spanning tussen moslims en niet moslims opdrijven ook maar enig positief effect heeft op de Nederlandse maatschappij?
Ik zeg alleen dat ik het sentiment begrijp. Meer niet. Ik heb me op FOK! al eerder verbaasd hoeveel mensen er zonder meer van uitgaan dat de PVV alleen maar iets heeft tegen 'buitenlanders die het voor anderen verpesten'. Dat is met een Koranverbod, een bouwstop op moskees, een kopvoddentax en assimilatiecontracten inderdaad moeilijk te onderbouwen.
  † In Memoriam † maandag 28 november 2011 @ 19:22:55 #185
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_104933808
quote:
2s.gif Op maandag 28 november 2011 19:19 schreef skrn het volgende:

[..]

Ik zeg alleen dat ik het sentiment begrijp. Meer niet. Ik heb me op FOK! al eerder verbaasd hoeveel mensen er zonder meer van uitgaan dat de PVV alleen maar iets heeft tegen 'buitenlanders die het voor anderen verpesten'. Dat is met een Koranverbod, een bouwstop op moskees, een kopvoddentax en assimilatiecontracten inderdaad moeilijk te onderbouwen.
Erger: je hoeft het maar 1x op te nemen voor de PVV en je bent een PVV'er, henk&ingrid.
Net zo makkelijk.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  maandag 28 november 2011 @ 21:28:47 #186
99045 Terreros85
Of toch niet?
pi_104942669
quote:
0s.gif Op maandag 28 november 2011 08:39 schreef DRidder het volgende:

[..]

We hebben het over een fascistische partij die stelselmatig een religie niet beledigd maar criminaliseert. Daarbij komt de minachting voor grondwettelijke en rechtsstatelijke instituten. En jij begint over verkeerboetes _O-
De brave burger wordt idd niet gehoord, godzijdank zeg, anders was allang de doodstraf weer ingevoerd, maar uitsluitend voor niet-blanken.
Zo ver denkt 'het volk' niet na. Die denken alleen aan het hier en nu. Die denken niet verder over de toekomst of over de rechtstaat.
De zwemmer zwemt, hij zwemt in zee
  maandag 28 november 2011 @ 22:24:05 #187
43165 t-8one
flesh is the fever
pi_104946606
quote:
0s.gif Op maandag 28 november 2011 12:34 schreef lietuva het volgende:

[..]

ja, dat denk ik
hoedan?
ok, lets go again
m'n eigen fantopic :') *t-8one fan-topic*
danku lieve fans
  dinsdag 29 november 2011 @ 11:11:33 #188
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104959990
quote:
Hillen: aanhang PVV gaat niet naar het buitenland

Eén van de redenen waarom de PVV niet zo veel op heeft met internationale samenwerking, is dat 'hun aanhang niet naar het buitenland gaat'. Dat zei minister van Defensie Hans Hillen vanochtend in het Radio 1-journaal.

Volgens de minister is de gedachte van de PVV dat als je bezuinigt op buitenlands beleid, je hier geld overhoudt. 'De PVV sluit daarin aan bij de emotie van heel veel mensen.' Het is een onjuiste gedachte, aldus Hillen. 'Juist Nederland heeft het buitenland ontieglijk hard nodig. Nederland is één van de landen die het moet hebben van de wereldeconomie.'

Hillen noemde de samenwerking met de PVV op het gebied van het buitenlandse beleid daarom niet altijd makkelijk, maar 'deze constructie is sowieso niet eenvoudig'. Toch is hij 'helemaal niet ontevreden', en is een minderheidskabinet 'vanuit democratisch oogpunt best een winstpunt'.

Kunduz
Hillen reageerde in het interview ook op de hoge kosten van de missie in Kunduz. Uit berekening van de Volkskrant bleek dat elke opgeleide Afghaanse agent een half miljoen euro kost. Volgens Hillen is dat een verkeerde voorstelling van zaken. 'Een marachaussee op Schiphol kost ook heel veel geld. De kosten van de krijgsmacht, met al z'n dure wapens, mag je niet toerekenen naar de militair.'

De missie in Kunduz 'is niet duurder dan de andere missies die we hebben', aldus Hillen.
http://www.volkskrant.nl/(...)het-buitenland.dhtml

Wel een beetje heel erg simpel geredeneerd van iemand die minister moet voorstellen.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  dinsdag 29 november 2011 @ 16:06:24 #189
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_104970157
Kijk eens aan, nog een PVV idee wat in de categorie "zinnig" kan worden gestopt:

PVV: Geen downloadverbod, maar vergroting legaal aanbod

Een leuke stemmentrekker onder het jongere deel van de bevolking.
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
pi_104971472
Leuk links standpunt, wat al jaren verkondigd wordt door GL en (met name) D66 :).
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  dinsdag 29 november 2011 @ 16:45:28 #191
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_104971842
quote:
7s.gif Op dinsdag 29 november 2011 16:36 schreef Jarno het volgende:
Leuk links standpunt, wat al jaren verkondigd wordt door GL en (met name) D66 :).
Ja dat viel me ook al op. Maar PVV heeft wel meer verkapte linkse trekjes. (Overigens is D'66 niet echt links trouwens).
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
pi_104972045
Dat weet ik, dat weet jij, maar veel PVV stemmers niet (of ze doen alsof ;) ).
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  dinsdag 29 november 2011 @ 20:20:18 #193
43165 t-8one
flesh is the fever
pi_104981837
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 november 2011 16:45 schreef maartena het volgende:

[..]

Ja dat viel me ook al op. Maar PVV heeft wel meer verkapte linkse trekjes. (Overigens is D'66 niet echt links trouwens).
Ach die hele categorisering links vs rechts slaat natuurlijk nergens op, maar het is zo makkelijk voor het Telegraafvolk.
ok, lets go again
m'n eigen fantopic :') *t-8one fan-topic*
danku lieve fans
  dinsdag 29 november 2011 @ 21:16:37 #194
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_104984925
Voor het eerst dit jaar dat ik oprecht blij ben met die 24 zetels van de PVV.

Als ze echt tegen Teeven's snode plannen zijn en zich aansluiten bij D66 en GL in dezen dan is dat prachtig. Alles om Buma een hak te zetten.
pi_104985712

Meer terrasjes in de natuur gaat de natuur redden, aldus Jhim van Bemmel. Het ziet er uit als hele slechte satire overigens.
pi_104999695
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 november 2011 16:45 schreef maartena het volgende:

Ja dat viel me ook al op. Maar PVV heeft wel meer verkapte linkse trekjes.
En zo is dat.
De PVV is er niet alleen voor een deel van de eigen links/midden/rechts achterban.
Officieel heeft wilders' PVV dan ook geen achterban.

Er is voor elk wel een keer wat wils.
Signature
pi_104999937
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 november 2011 16:45 schreef maartena het volgende:
Ja dat viel me ook al op. Maar PVV heeft wel meer verkapte linkse trekjes. (Overigens is D'66 niet echt links trouwens).
Wat betreft die verkapte linkse trekjes speelt de PVV bijna niets klaar. De PVV stemt bijna altijd mee met de coalitie. De PVV gedoogt en heeft getekend voor een rechtse politieke agenda.

Overigens wordt D66 al jaren niet meer met een apostrof geschreven.
  woensdag 30 november 2011 @ 11:12:06 #198
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_105000495
quote:
Leerlingen zouden hun leraar of lerares niet meer met je of jij moeten aanspreken. De PVV zal bij de bespreking van de onderwijsbegroting in de Tweede Kamer een 'zeg-maar-meneer-Jansen-motie' indienen.

Volgens PVV-Kamerlid Harm Beertema moet het gezag van de docent in de klas hersteld worden. Daarbij past volgens hem een professionele afstand tussen leraar en leerling. 'Je en jij zeggen en voornamen gebruiken is zo jaren zeventig. Het geeft veel leerlingen een volstrekt verkeerd beeld van de verhoudingen.'
http://www.volkskrant.nl/(...)ar-zeggen-moet.dhtml

_O-

Hoezo 'betuttelen'?

_O-
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_105002410
quote:
Leerlingen zouden hun leraar of lerares niet meer met je of jij moeten aanspreken. De PVV zal bij de bespreking van de onderwijsbegroting in de Tweede Kamer een 'zeg-maar-meneer-Jansen-motie' indienen.
Hoezo links trekje ?
Hoezo partij voor de vrijheid?
pi_105004530
Probeert de PVV hun gedoogmaatjes te tergen ofzo? De regering is toch zo tegen al te veel regels? En dan komt de PVV (weer) met een voorstel voor regelgeving. En natuurlijk weer van zo een niveau dat je jezelf toch gaat afvragen of de PVV-ers niks anders doen dan de hele dag blowen.
pi_105004651
Sowieso dat je dit dit doet bij het bespreken van de onderwijsbegroting ook... Echt, wat een dom lef moet je ook hebben om zo opzichtig de aandacht af te leiden van de échte problematiek. Wát een stel kneuzen ook bij elkaar, alle respect voorgoed verloren wmb. PVV stemmers kan ik vanaf nu alleen maar hard uitlachen, het spijt me, heb geprobeerd het te snappen, tolerant te zijn, maar het is nu echt voorbij.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_105006945
Als ik dat allemaal hierboven lees, valt het niet mee voor de linksbenigen in Nederland.
Lieverds. De PVV wil niet alle uitkeringen stoppen hoor.
Alleen de uitkeringen van parasitaire mensen die niet willen werken.
pi_105007079
Van Twitter:
quote:
PVV: Leerlingen moeten u zeggen tegen de leraar. Dan roepen wij wel 'doe normaal, man' naar uw minister-president.
Zie ook dit NWS-topic: Geen je of jij meer tegen leraren

Ondertussen is weer eens aan het licht gekomen dat de PVV ook in Limburg (waar het deel uitmaakt van het provinciebestuur) massaak verkiezingsbeloftes verbreekt:

quote:
SP: PVV Limburg komt verkiezingsbeloftes niet na
PVV-fractieleider Limburg Laurence Stassen komt 55 van de 79 beloftes niet na... SP publiceert zwartboek omdat PVV debatten met oppositie mijdt

De PVV in Limburg heeft gefaald. Dat concludeert de SP, die onderzoek deed naar wat er van de verkiezingsbeloftes van de PVV terecht is gekomen. Van de 79 beloftes is de PVV er 55 niet nagekomen, zo blijkt. Dat falen komt met name door onervarenheid. Zo stemde de PVV onder meer tegen plannen die letterlijk in hun eigen verkiezingsprogramma staan.

"Sinds de PVV gedeputeerden levert, is de partij moeilijk aan te spreken op eerder gedane beloften en standpunten. Vragen worden ontweken, beantwoord met 'dat is uw mening' of de aandacht wordt afgeleid met een persoonlijke aanval. Daarnaast mijdt de PVV debatten met oppositiepartijen in de media", zo is in het rapport te lezen.

SP-fractievoorzitter Thijs Coppus hoopt dat de PVV nu wel wil reageren op hun rapport: "Ze hadden een grote mond over het establishment, over de sfeer op het provinciehuis, over de huurwoningen. Zo makkelijk laten we ze niet wegkomen."

PVV-fractieleider Laurence Stassen wilde maandag nog niet reageren op het rapport. "We wachten rustig af waarmee ze komen. Ik heb geen behoefte nu al een reactie te geven."

PVV beloftes werden onder andere gebroken op diversiteitsbeleid en 'positieve discriminatie', minder statenleden en gedeputeerden, gekozen gouverneur (de commissaris der koningin in Limburg), transparanter provinciaal bestuur en een stop op snoepreisjes.

Wel lukte het de PVV om het ambtenarenapparaat in te krimpen, gedeputeerde aan te stellen voor veiligheid en leefbaarheid, onderzoek naar raadgevend referendum bij grote projecten, geen verhoging motorrijtuigenbelasting, en zes 'gedeeltelijk' (zoals: stop op dure dienstauto's, efficiënter en goedkoper openbaar vervoer, bevorderen sport- en zwemlessen op scholen).
Bron: http://www.joop.nl/politi(...)ngsbeloftes_niet_na/

Met een aanvulling uit Dagblad De Limburger:
quote:
De SP zegt aan de ene kant blij te zijn dat de PVV deze beloftes niet waar maakt, maar wil graag dat de partij wel verantwoording aflegt voor de gemaakte keuzes.
De PVV reageert via de mail op de SP-actie. Laurence Stassen: "Ik wens de SP veel succes met hun onderzoekje en de bijbehorende tranen. Het wordt echter wel tijd dat de SP zich ook eens gaat inzetten waarvoor ze verkozen zijn: het belang van de Limburgse burgers, en niet alleen de PVV de maat willen nemen."
pi_105007442
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2011 14:32 schreef Dr.Nikita het volgende:
-quote verwijderd-
Ik word altijd een beetje moe van mensen die alleen in termen van links en rechts over politiek kunnen praten en dan nota bene anderen betitelen als stommer dan het achtereind van een (Truffel)varken. Ik schat jou toch net iets hoger in dan dat lage niveau...

Op welke punten zijn linkse partijen intolerant? En waarom ben je van mening dat dat niet geldt voor de PVV? Die partij wil liefst alles verbieden wat ze ook maar enigszins niet-welgevallig is...

[ Bericht 9% gewijzigd door Mwanatabu op 30-11-2011 17:50:29 ]
pi_105008241
PVV weg ermee ole ole
Ik krijg er een dikke lul van ohnee ohnee
Geert is een blonde homo
Met zijn moeder in een como
Ik ga nu pleite
Want ik moet scheiten
  woensdag 30 november 2011 @ 17:23:46 #206
104871 remlof
Europees federalist
pi_105012933
Tsja, de PVV vindt nazi's zelfs links :')

Dan blijft er weinig rechts meer over natuurlijk.
  woensdag 30 november 2011 @ 17:25:36 #207
3462 PaRoDiUzZ
Hiphop Hippie
pi_105012991
quote:
10s.gif Op woensdag 30 november 2011 17:23 schreef remlof het volgende:
Tsja, de PVV vindt nazi's zelfs links :')

Dan blijft er weinig rechts meer over natuurlijk.
Tenzij een 'dictatoiriaat' met absolute steun van het 'volk' natuurlijk
  woensdag 30 november 2011 @ 17:29:37 #208
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_105013108
De PVV scheldt er wel op los tegen 'links', maar ze jatten wel een deel van het verkiezingsprogramma van de SP met betrekking tot de gezondheidszorg. Dat is net zoiets als een homo in de kast die scheldt op andere homo's.
  woensdag 30 november 2011 @ 18:10:18 #209
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_105014812
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2011 10:53 schreef Elfletterig het volgende:
Overigens wordt D66 al jaren niet meer met een apostrof geschreven.
:D

Ik ben nog van de "Van Mierlo" generatie. ;)
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
pi_105014947
quote:
10s.gif Op woensdag 30 november 2011 17:23 schreef remlof het volgende:
Tsja, de PVV vindt nazi's zelfs links :')

Dan blijft er weinig rechts meer over natuurlijk.
Zo vreemd is het anders niet om nazi's links te noemen (ironisch genoeg om precies dezelfde redenen als waarom de PVV als links gezien kan worden).
The biggest argument against democracy is a five minute discussion with the average voter.
pi_105017429
quote:
:') :')

Zouden ze ook allochtone leraren met 'u' moeten aanspreken? :?
★★★
pi_105039856
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2011 19:17 schreef ajacied4lf het volgende:

[..]

:') :')

Zouden ze ook allochtone leraren met 'u' moeten aanspreken? :?
Als het aan de PvdA ligt al jaren maarja, zo'n bericht is alleen interessant voor bepaalde figuren als het door de PVV wordt gezegd.

quote:
  donderdag 1 december 2011 @ 06:17:37 #213
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_105039973
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 05:25 schreef Dr.Nikita het volgende:

[..]

Als het aan de PvdA ligt al jaren maarja, zo'n bericht is alleen interessant voor bepaalde figuren als het door de PVV wordt gezegd.

[..]

Oke, dan hier ook nog maar een keer:

De PvdA (en CU en CDA) heeft / hebben het hier over een cultuuromslag op dit gebied, waarnaar gestreefd moet worden. Er wordt nergens gesmeten met moties en wetsvoorstellen om leerlingen te verplichten op straffe van.... iets, 'u' te moeten zeggen tegen elke leraar, zelfs als die leraar zelf daar helemaal geen behoefte aan heeft. De partijen vragen om aandacht voor het probleem van de daling van het respect voor allerlei beroepen in de maatschappij, zoals ambulancebroeders. (En dat is wel even heel wat anders dan er bij een Begrotingsbehandeling een motie over in willen dienen.)

Zie ook de reactie van Bluesdude in het andere topic:

quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2011 19:20 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Was de pvda in 2009 dan met nadruk vóór een schooldiscipline met het woord U ?
Een telegraafjournalist in 2009 beweert van wel .
Maar kamerlid Kuiken zet op de eigen website een ander verhaal, waar het woordje U niet in voorkomt.
Het ging over de verloedering in het algemeen en speciaal tov werknemers met een publieke taak

website Kuiken

Mensen, mensen blijft toch kritisch over de berichtgeving. Onderscheidt de feiten en eigen mening van de journalist en check de feiten.
De Telegraaf staat trouwens bekend als een medium met de neiging de boel op te blazen
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_105039975
Even wat geneuzel weggehaald, voor het geval mensen posts missen. [/lurkmodus]
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
  donderdag 1 december 2011 @ 06:45:56 #215
225540 Pugg
Friends forever
pi_105040040
quote:
10s.gif Op woensdag 30 november 2011 13:31 schreef Jarno het volgende:
Sowieso dat je dit dit doet bij het bespreken van de onderwijsbegroting ook... Echt, wat een dom lef moet je ook hebben om zo opzichtig de aandacht af te leiden van de échte problematiek. Wát een stel kneuzen ook bij elkaar, alle respect voorgoed verloren wmb. PVV stemmers kan ik vanaf nu alleen maar hard uitlachen, het spijt me, heb geprobeerd het te snappen, tolerant te zijn, maar het is nu echt voorbij.
Amen _O_
pi_105040402
Hier is niet te reageren behalve met woorden als nazi smijten en dergelijke onzin:

quote:
99s.gif Op woensdag 30 november 2011 15:07 schreef DonJoris het volgende:
PVV weg ermee ole ole
Ik krijg er een dikke lul van ohnee ohnee
Geert is een blonde homo
Met zijn moeder in een como
Ik ga nu pleite
Want ik moet scheiten
  donderdag 1 december 2011 @ 10:14:19 #217
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_105043000
quote:
De PVV breekt uit de coalitie als het gaat om de aanpak van exorbitante salarissen in de publieke en semi-publieke sector, schrijft Sp!ts. De partij van Geert Wilders vindt het maar niets dat minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) nu al op voorhand amendementen van de Kamer afwijst.

De CDA'er waarschuwt voor juridische complicaties als er aan het voorstel wordt getornd. De PVV pikt dat niet en schuwt daarbij samenwerking met de oppositie niet.

PVV'er Karen Gerbrands heeft al aangegeven een voorstel van PvdA'er Pierre Heijnen over het versoberen van het bonusbeleid te steunen. In ruil daarvoor krijgt de PVV steun vanuit de linkse oppositie voor een motie over de zorg.
http://www.volkskrant.nl/(...)om-bonusbeleid.dhtml
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  donderdag 1 december 2011 @ 10:33:41 #218
104871 remlof
Europees federalist
pi_105043561
quote:
De vraag is al lang niet meer òf, maar wanneer dit kabinet valt. Ik denk voor de komende zomer.
  donderdag 1 december 2011 @ 10:35:57 #219
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_105043645
quote:
14s.gif Op donderdag 1 december 2011 10:33 schreef remlof het volgende:

[..]

De vraag is al lang niet meer òf, maar wanneer dit kabinet valt. Ik denk voor de komende zomer.
Ik waag het te betwijfelen. Het CDA zal zich in alle mogelijke bochten wringen om deze coalitie zo lang mogelijk in het zadel te houden, gezien hun positie in de peilingen. Als ze er nu uitvallen, zijn ze de komende jaren veroordeeld tot oppositievoeren en daar zijn ze erg slecht in.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  donderdag 1 december 2011 @ 10:41:34 #220
104871 remlof
Europees federalist
pi_105043819
Volgens mij hangt het vooral van de PVV af en of ze hun laatste restje geloofwaardigheid nog willen bewaren.

En nieuwe verkiezingen hoeven niet persé, toch?
  donderdag 1 december 2011 @ 10:43:01 #221
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_105043854
quote:
7s.gif Op donderdag 1 december 2011 10:41 schreef remlof het volgende:
Volgens mij hangt het vooral van de PVV af en of ze hun laatste restje geloofwaardigheid nog willen bewaren.

En nieuwe verkiezingen hoeven niet persé, toch?
Nee. Maar ik denk dat het met het wegvallen van de PVV erg moeilijk wordt een doorstart te maken.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  donderdag 1 december 2011 @ 10:47:02 #222
104871 remlof
Europees federalist
pi_105043961
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 10:43 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

Nee. Maar ik denk dat het met het wegvallen van de PVV erg moeilijk wordt een doorstart te maken.
Ik denk dat na dit kabinet niemand meer met de PVV wil samenwerken, of er nou nieuwe verkiezingen komen of niet :P
  † In Memoriam † donderdag 1 december 2011 @ 10:47:43 #223
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_105043984
quote:
14s.gif Op donderdag 1 december 2011 10:33 schreef remlof het volgende:

[..]

De vraag is al lang niet meer òf, maar wanneer dit kabinet valt. Ik denk voor de komende zomer.
Stel je vraag nog maar ff uit. De PVV en VVD zijn alweer gestegen in de peilingen.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  donderdag 1 december 2011 @ 10:49:17 #224
104871 remlof
Europees federalist
pi_105044014
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 10:47 schreef 3-voud het volgende:

[..]

Stel je vraag nog maar ff uit. De PVV en VVD zijn alweer gestegen in de peilingen.
Dat zegt niets, mensen gaan pas echt nadenken als ze echt moeten stemmen.
pi_105044060
quote:
10s.gif Op woensdag 30 november 2011 13:31 schreef Jarno het volgende:
Sowieso dat je dit dit doet bij het bespreken van de onderwijsbegroting ook... Echt, wat een dom lef moet je ook hebben om zo opzichtig de aandacht af te leiden van de échte problematiek. Wát een stel kneuzen ook bij elkaar, alle respect voorgoed verloren wmb. PVV stemmers kan ik vanaf nu alleen maar hard uitlachen, het spijt me, heb geprobeerd het te snappen, tolerant te zijn, maar het is nu echt voorbij.
Smerige ongewassen, door de linkse media geïndoctrineerde, linksmens ben je gewoon.
pi_105044171
quote:
7s.gif Op donderdag 1 december 2011 10:49 schreef remlof het volgende:

[..]

Dat zegt niets, mensen gaan pas echt nadenken als ze echt moeten stemmen.
Nee hoor, integendeel. De PVV eindigt na verkiezingen stelselmatig hoger dan in de peilingen wordt gedacht. (Waarschijnlijk het effect van angstige blanken die alleen in de stembus hun witte superioriteit durven te uiten.)
  † In Memoriam † donderdag 1 december 2011 @ 10:57:47 #227
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_105044258
quote:
7s.gif Op donderdag 1 december 2011 10:49 schreef remlof het volgende:

[..]

Dat zegt niets, mensen gaan pas echt nadenken als ze echt moeten stemmen.
Klopt. Als het je niet uitkomt zegt het niets. Als het je wel uitkomt zegt het alles.
Ik ken het.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  donderdag 1 december 2011 @ 11:03:29 #228
104871 remlof
Europees federalist
pi_105044451
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 10:54 schreef DRidder het volgende:

[..]

Nee hoor, integendeel. De PVV eindigt na verkiezingen stelselmatig hoger dan in de peilingen wordt gedacht. (Waarschijnlijk het effect van angstige blanken die alleen in de stembus hun witte superioriteit durven te uiten.)
Ze stonden voor de verkiezingen toch hoger in de peilingen?
  donderdag 1 december 2011 @ 11:18:53 #229
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_105044904
quote:
14s.gif Op donderdag 1 december 2011 10:47 schreef remlof het volgende:

[..]

Ik denk dat na dit kabinet niemand meer met de PVV wil samenwerken, of er nou nieuwe verkiezingen komen of niet :P
Ja, maar bij een val van het Kabinet zal eerst aan Rutte gevraagd worden om mogelijkheden te onderzoeken om een doorstart te maken. Als dat niet lukt (en die kans is heel groot), dan komen er nieuwe verkiezingen.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  donderdag 1 december 2011 @ 11:23:16 #230
66825 Reya
Fier Wallon
pi_105045063
quote:
14s.gif Op donderdag 1 december 2011 10:47 schreef remlof het volgende:

[..]

Ik denk dat na dit kabinet niemand meer met de PVV wil samenwerken, of er nou nieuwe verkiezingen komen of niet :P
Verloopt de samenwerking met de PVV zo slecht?
  donderdag 1 december 2011 @ 14:55:00 #231
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_105053566
PVV: dubbele nationaliteit registreren

DEN HAAG - De PVV wil dat gemeenten een dubbele nationaliteit blijven vastleggen. PVV-leider Geert Wilders vindt dit van groot belang voor onder meer de bestrijding van fraude en het afpakken van het Nederlanderschap van criminelen.

Wilders reageerde donderdag op het voornemen van minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) om een einde te maken aan de automatische registratie van een tweede nationaliteit van een kind uit een gemengd huwelijk. De Tweede Kamer had daar op aangedrongen, maar de PVV heeft dat nooit gewild en zegt er fel op tegen te blijven.

Kinderen met bijvoorbeeld een deels Marokkaanse achtergrond hebben de Nederlandse en Marokkaanse nationaliteit. Volgens de huidige regels moeten gemeenten beide nationaliteiten vastleggen. De Kamer wilde dat ouders zelf voor registratie van een nationaliteit van hun kind kunnen kiezen, maar Donner wilde daar eerder niet aan. Het kabinet wilde wel altijd al dat Marokko het mogelijk maakt afstand te doen van de Marokkaanse nationaliteit.

http://www.telegraaf.nl/b(...)_registreren___.html

Want alleen mensen met dubbele nationaliteit frauderen en Geert blijft maar vergeten, dat je de Nederlandse nationaliteit niet kunt afpakken :')
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_105054870
Volgens mij verloopt de samenwerking tussen de regeringspartijen prima.
Ja zelfs steeds beter. Ze raken zogezegd op elkaar ingespeeld.
Zelfs het merendeel van de CDA achterban, waar ik veel mee optrek, is erg tevreden over het gevoerde beleid.
In deze korte tijd van regeren is al aan meer beleidsombuigingen begonnen, dan de regering Balkenende er in de 4 jaar daarvoor, hoofdzakelijk wegens PVDA en CU tegenwerking, voor elkaar heeft gekregen.
Dus Rutte, Verhagen en natuurijk Wilders.
Proficiat!!
pi_105055437
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 10:35 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik waag het te betwijfelen. Het CDA zal zich in alle mogelijke bochten wringen om deze coalitie zo lang mogelijk in het zadel te houden, gezien hun positie in de peilingen. Als ze er nu uitvallen, zijn ze de komende jaren veroordeeld tot oppositievoeren en daar zijn ze erg slecht in.
Het CDA is erg met zichzelf bezig, met het vinden van 'nieuwe woorden en beelden' en dat soort geneuzel. Bovendien ontbreekt het aan een duidelijke partijleider. Duidelijk is dat Verhagen weinig draagvlak geniet en de weerstand tegen de huidige, rechtse koers groeit ook. Het CDA moet een geloofwaardige uitweg zoeken; iets waar ze t.z.t. de coalitie op kunnen laten vallen. Tegen die tijd moet dan een nieuwe CDA-leider opstaan of zijn opgestaan, die duidelijk afstand neemt van het huidige beleid. Pas dan zal het CDA weer groeien; mogelijk net op tijd voor de verkiezingen.

Goed tekstje van Thomas von der Dunk hierover:
http://www.volkskrant.nl/(...)r-uit-Verhagen.dhtml
  donderdag 1 december 2011 @ 15:48:13 #234
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_105055486
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 15:29 schreef Truffelvarken het volgende:
Volgens mij verloopt de samenwerking tussen de regeringspartijen prima.
Ja zelfs steeds beter. Ze raken zogezegd op elkaar ingespeeld.
Zelfs het merendeel van de CDA achterban, waar ik veel mee optrek, is erg tevreden over het gevoerde beleid.
In deze korte tijd van regeren is al aan meer beleidsombuigingen begonnen, dan de regering Balkenende er in de 4 jaar daarvoor, hoofdzakelijk wegens PVDA en CU tegenwerking, voor elkaar heeft gekregen.
Dus Rutte, Verhagen en natuurijk Wilders.
Proficiat!!
_O- In welk parallel universum woon jij?
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_105056069
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 15:29 schreef Truffelvarken het volgende:
Volgens mij verloopt de samenwerking tussen de regeringspartijen prima.
Ja zelfs steeds beter. Ze raken zogezegd op elkaar ingespeeld. Zelfs het merendeel van de CDA achterban, waar ik veel mee optrek, is erg tevreden over het gevoerde beleid.
Ik weet niet via welke kranten, internetsites en tv-zenders jij nieuws tot je neemt, maar ik zie toch echt een heel andere ontwikkeling. En volgens mij wordt die ontwikkeling ook breed gesignaleerd, namelijk dat de onderlinge irritaties hand over hand toenemen.

Vooral tussen het CDA en de PVV is daar sprake van. We hebben al de voorvallen gehad waarbij minister Leers vanwege uitspraken over immigratie op het matje moest komen bij de Grote Gedoger, we hebben de zaak-Mauro gehad, we hebben gezien dat Wilders dreigtaal uitte over extra bezuinigingen vanwege de eurocrisis, vervolgens de boel op scherp zette door te reppen over 4 miljard korten op ontwikkelingshulp, waarna Verhagen weer geïrriteerd opmerkte dat Wilders moet stoppen met het PVV-verkiezingsprogramma voorlezen. Verder heeft de PVV onverwachts, tegen afspraken in, met de oppostie meegestemd in een motie over weigerambtenaren en wordt nu zelfs openlijk gediscussieerd over andere gedoogpartners voor de huidige regering, zoals D66, GroenLinks en ChristenUnie.

... maar verder is de sfeer prima hoor :')

quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 15:29 schreef Truffelvarken het volgende:
In deze korte tijd van regeren is al aan meer beleidsombuigingen begonnen, dan de regering Balkenende er in de 4 jaar daarvoor, hoofdzakelijk wegens PVDA en CU tegenwerking, voor elkaar heeft gekregen. Dus Rutte, Verhagen en natuurijk Wilders. Proficiat!!
Ten eerste zijn beleidsombuigingen (lees: bezuinigingen) geen prestatie op zich. Dat er bezuinigd moet worden, bestrijdt niemand. De vraag is alleen hoe (rigoreus) en hoe je de lasten verdeelt. Twee zaken vallen op: aan de HRA wordt niet getornd en verhoging van de pensioenleeftijd gebeurt pas als alle babyboomers veilig voorbij de 65 zijn. De jongere generatie wordt daarmee keihard genaaid.

En dat naaien geldt ook op allerlei andere fronten, zoals mensen met een persoonsgebonden budget, het speciaal onderwijs en thuiswonende werkende jongeren die mogen gaan opdraaien voor hun ouders die een uitkering hebben. Overigens heeft de vorige regering bezuinigen niet achterwege gelaten vanwege CU- en PvdA-tegenwerking, maar omdat er een economische crisis was. De regering besloot met maatregelen als de deeltijd-WW bedrijven overeind te houden en de economie draaiende te houden.

Was toen gekozen voor VVD-beleid, dan waren 150.000 mensen extra werkloos geworden. En Rutte maar fijn "Jobs, jobs, jobs" roepen op de koffie bij Obama. Je ZIET Obama fronsen... De huidige regering bezuinigt zo genadeloos dat het op bepaalde terreinen (cultuur, natuur) averechts werkt én dat het de economie schaadt. Dat is nu al merkbaar en zichtbaar in de cijfers. Daar waar de eurozone gemiddeld nog groeit, krimpt hier de economie. Gevolg: minder consumentenvertrouwen, minder bestedingen, meer werkloosheid.

Proficiat... :')
pi_105061506
Niveautje weer.

quote:
PVV vergelijkt GroenLinks met Rode Khmer

PVV-Kamerlid Harm Beertema botste vandaag met GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver over het voorstel dat leerlingen in de klas u zeggen tegen hun leerkracht. Beertema en GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver kregen het verbaal aan de stok waarbij de PVV'er parlementariërs van GroenLinks onder meer wegzette als 'aanhangers van Pol Pot', de leider van de Rode Khmer.
Kamervoorzitter Gerdi Verbeet zei daarop tegen Beertema dat hij zelf over zijn teksten gaat, maar dat je wat haar betreft zo niet kunt omgaan met gekozen volksvertegenwoordigers.

Beertema had gisteren al ergernis gewekt toen hij met zijn voorstel voor het u-zeggen kwam. Andere partijen stelden dat juist PVV'ers zich nogal eens onfatsoenlijk gedragen in het debat. (ANP)
  donderdag 1 december 2011 @ 18:19:30 #237
3462 PaRoDiUzZ
Hiphop Hippie
pi_105061578
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 18:17 schreef Mylene het volgende:
Niveautje weer.

[..]

gisteren hadden ze het nog over tutoyeren danwel respect op school, mooi voorbeeld geef je dan :')
  donderdag 1 december 2011 @ 18:23:43 #238
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_105061702
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 18:17 schreef Mylene het volgende:
Niveautje weer.

[..]

Echt typisch dat hij een voorstel doet om leerlingen weer u te laten zeggen tegen de leerkracht, terwijl de beste man zelf in een debat de fatsoensnormen overschrijdt. Het is wel iets typisch dat hij zich verlaagt tot zulke uitlatingen als hij klem wordt gezet in een discussie. Als het zo doorgaat, dan moet hij naar een tuig heropvoedingskamp.
pi_105062137
Wilders schreeuwt moord en brand als een cartoonist (recht van vrije meningsuiting, hoe smakeloos ook) hem neerzet als kampbewaker. Dan kruipt met veel theater in z'n bekende slachtofferrol en is alles een grote schade, enzvoort. En ondertussen laten PVV-kamerleden zich op deze manier uit.

Als je dan echt een vent bent, roep je je mensen tot de orde. Maar nee, niks van dat alles. Wanneer worden Henk en Ingrid intelligent genoeg om de walgelijke hypocrisie van deze politieke partij te doorzien?

Simpelweg weerzinwekkend en misselijkmakend dat volk.
  donderdag 1 december 2011 @ 18:40:18 #240
3462 PaRoDiUzZ
Hiphop Hippie
pi_105062303
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 18:35 schreef Elfletterig het volgende:
Wilders schreeuwt moord en brand als een cartoonist (recht van vrije meningsuiting, hoe smakeloos ook) hem neerzet als kampbewaker. Dan kruipt met veel theater in z'n bekende slachtofferrol en is alles een grote schade, enzvoort. En ondertussen laten PVV-kamerleden zich op deze manier uit.

Als je dan echt een vent bent, roep je je mensen tot de orde. Maar nee, niks van dat alles. Wanneer worden Henk en Ingrid intelligent genoeg om de walgelijke hypocrisie van deze politieke partij te doorzien?

Simpelweg weerzinwekkend en misselijkmakend dat volk.
Henk en Ingrid zijn dan ook niet politiek geinteresseerd, maar wel gevoelig voor de sneer die populisten naar de partijen geven die qua politiek opzicht hun achterban wel zo goed mogelijk te bedienen,alhoewel dat op de korte termijn niets opleveren zal.
Henk zou waarschijnlijk niet dood gevonden willen worden in een lidl, maar als het bittburger bier in de aanbieding is zal hij Ingrid er wel op uitsturen om een paar treetjes mee te nemen die in de aanbieding zijn, terwijl hij op de hoek van de straat in zn opel mantra de boel in de gaten houd.
  donderdag 1 december 2011 @ 18:40:31 #241
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_105062311
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 18:19 schreef PaRoDiUzZ het volgende:

[..]

gisteren hadden ze het nog over tutoyeren danwel respect op school, mooi voorbeeld geef je dan :')
"Je moet U zeggen, klootzak! :( "
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  donderdag 1 december 2011 @ 18:45:07 #242
3462 PaRoDiUzZ
Hiphop Hippie
pi_105062469
quote:
7s.gif Op donderdag 1 december 2011 18:40 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

"Je moet U zeggen, klootzak! :( "
Zou je als leerling 'strafvermindering' krijgen als je ipv "Je bent een kankerhomo, Henk" , "U bent een kankerhomo, Meneer Jansen" zegt?
  donderdag 1 december 2011 @ 19:15:16 #243
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_105063750
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 15:29 schreef Truffelvarken het volgende:
Zelfs het merendeel van de CDA achterban, waar ik veel mee optrek, is erg tevreden over het gevoerde beleid.
Je trekt veel op met de meerderheid van de CDA achterban? :') Da's knap, gaat om tienduizenden mensen.

Het CDA-congres laat ook een iets ander beeld zien.
pi_105067505
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 18:19 schreef PaRoDiUzZ het volgende:

[..]

gisteren hadden ze het nog over tutoyeren danwel respect op school, mooi voorbeeld geef je dan :')
Het was tijdens het debat over die motie :D.

quote:
De heer Klaver (GroenLinks):
Wellicht heb ik Frans gesproken gisteren en vandaag. Ik heb gezegd dat ik ook vind dat het goed is als leerlingen hun docent met "u" aanspreken. Geen haar op mijn hoofd denkt er echter over om dit hier in Den Haag te gaan regelen. Wij moeten niet de regering gaan vragen om dit te gaan bevorderen. Dit gaat echt over de vraag hoe een docent zijn lessen wil inrichten. Hoe gaat hij om met zijn leerlingen in het klaslokaal?

Ik sluit af met de heer Beertema te vragen om nu eens te stoppen met de mantra over de grachtengordel. Ik zeg dat ik dit onderwerp ook belangrijk vind. Laten wij elkaar op dit punt vinden. Laten wij echter ophouden met deze bezigheidstherapie, met het bezighouden van het kabinet met moties die absoluut onuitvoerbaar zijn. Dit is alleen maar symboliek.

De heer Beertema (PVV):
Symboliek en sprookjes zijn vooral bij GroenLinks in goede handen. Ik zal hiermee zeker niet stoppen. Tot mijn laatste adem zal ik de grachtengordel, GroenLinks en de idiote ideeën van GroenLinks blijven bestrijden. Het is niet anders. Idioot.

De heer Klaver (GroenLinks):
Ik heb gisteren gezegd dat als de heer Beertema per se met deze motie wil komen, ik zal overwegen een motie over het taalgebruik in de Kamer in te dienen. De heer Beertema zei daarop gisteren terecht dat hij daarover zelf gaat. Natuurlijk gaat de heer Beertema daarover zelf. Hij heeft het echter over het gedrag in de klas. Kan hij dan niet ook proberen dat wij elkaar hier in de Kamer op een fatsoenlijke manier aanspreken? Natuurlijk mogen wij een scherp debat voeren, maar moet het altijd net over het randje gaan? Als de heer Beertema wil dat dit niet in de klas gebeurt, dan verwacht ik dat hij zelf in de Kamer de hoogste standaarden in acht neemt.

De heer Beertema (PVV):
Dit komt uit de mond van aanhangers van Pol Pot en van mijnheer Hoxha.

De heer Klaver (GroenLinks):
Hè?

De heer Beertema (PVV):
Een collega van de heer Klaver is een erkend inbreker in een ministerie. Ik weiger me te laten aanspreken op fatsoensnormen door dit soort nihilisten. Kan ik mijn laatste motie indienen, voorzitter?
http://www.tweedekamer.nl(...)p?vj=2011-2012&nr=31
Op dinsdag 23 augustus 2011 23:18 schreef problematiQue het volgende:
Mensen die zomaar claimen dat A beter is dan B moet je gewoon negeren. Internetruis.
pi_105068578
Beertema, tokkie on speed.
pi_105071087
Kan iemand mij even uitleggen waar die vergelijking met Pol Pot ineens vandaan komt?

Het doet mij denken aan deze wartaal, bij Wodan.

De zwemmer zwemt, hij zwemt in zee
pi_105079661
Het blijft me keer op keer verbazen dat er nog altijd mensen zijn die die maffe uitspraken van wereldvreemde PVV'ers blijven verdedigen. En dat terwijl de SP feitelijk heeft aangetoond dat juist de achterban het meest benadeeld wordt door al die gebroken beloftes. Maar ja, linksch onderzoek he, en dat is niet te vertrouwen. :')
pi_105082280
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 21:20 schreef Terreros85 het volgende:
Kan iemand mij even uitleggen waar die vergelijking met Pol Pot ineens vandaan komt?

Het doet mij denken aan deze wartaal, bij Wodan.

Pol Pot was de leider van de communisten in Cambodja die midjaren 70 de macht greep;
Het was een hele wrede beweging die lustig ging moorden . Vele doden, misschien wel 1 miljoen of meer .
De redenering van het geachte kamerlid is: de CPN waren communisten, en dus Pol Potaanhangers alswel Hoxafan, en een van de 4 partijen die fuseerde tot 1 Groenlinkspartij en dus is Jesse Klaver een Pol-potaanhanger en Hoxa-aanhanger en heeft hij geen recht hem en de PVV te bekritiseren op onfatsoenlijk taalgebruik.
Het is een staaltje stigmatisering om zichzelf niet te hoeven verdedigen tegen de kritiek.

........voorzitter dit komt uit de mond van aanhangers van pol pot, van mijnheer hoxa
http://nos.nl/audio/31846(...)u-het-niet-doen.html


quote:
DEN HAAG - Jesse Klaver van GroenLinks is tijdens een debat in de Tweede Kamer uitgemaakt voor idioot door Harm Beertema van de PVV. Het debat ging over het voorstel van de PVV om te bevorderen dat leerlingen u zeggen tegen hun leerkrachten.

Volgens GroenLinks kan je zoiets niet vanuit Den Haag regelen. De Roosendaalse Klaver herhaalde het standpunt dat scholen zelf moeten regelen hoe leerlingen en docenten met elkaar omgaan. Beertema reageerde hierop door onder andere Klaver voor idioot uit te maken en de GroenLinks-fractie 'aanhangers van Pol Pot' te noemen, de vroegere Cambodjaanse communistische dictator en leider van de gevreesde Rode Khmer.

Voorzitter Gerdi Verbeet moest hierbij ingrijpen. Ze wees Beertema erop dat hij weliswaar zelf zijn teksten mag kiezen, maar dat er zo niet omgegaan dient te worden met gekozen volksvertegenwoordigers.
http://www.omroepbrabant.(...)s+debat+met+PVV.aspx

[ Bericht 17% gewijzigd door Bluesdude op 02-12-2011 00:37:20 ]
pi_105082537
Doe eens normaal man.
pi_105082731
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 december 2011 00:34 schreef Mint_Clansell het volgende:
Doe eens normaal man.
Ben U helemaal ???

Het moet zijn :
Doe U eens normaal, meneer Jansen
pi_105084497
Het is nog altijd 'doet u'.
  vrijdag 2 december 2011 @ 03:22:07 #252
76871 fanneke
Met heel m'n hart
pi_105084636
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 21:20 schreef Terreros85 het volgende:
Kan iemand mij even uitleggen waar die vergelijking met Pol Pot ineens vandaan komt?


Google eens op "Rosenmöller Pol Pot GML".

Dan kom je o.a. dit tegen:
http://luxetlibertasneder(...)nmoller-pol-pot.html
Bezochte-/geplande wedstrijden:
(104) 08-02-2014 WSV - ESC 2-0 (Districtsbeker Oost)
(105) 09-02-2014 Excelsior - FC Den Bosch 4-1 (Jupiler League)
(106) 14-02-2014 FC Den Bosch - Sparta (Jupiler League)
  vrijdag 2 december 2011 @ 08:20:16 #253
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_105085490
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 december 2011 03:22 schreef fanneke het volgende:

[..]

Google eens op "Rosenmöller Pol Pot GML".

Dan kom je o.a. dit tegen:
http://luxetlibertasneder(...)nmoller-pol-pot.html
Ja, op luxetlibertas... :')
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_105085656
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 december 2011 03:22 schreef fanneke het volgende:

[..]

Google eens op "Rosenmöller Pol Pot GML".

Dan kom je o.a. dit tegen:
http://luxetlibertasneder(...)nmoller-pol-pot.html
en de volgende "bron" zal wellicht "Elsevier"zijn..... :')
pi_105087472
En dan inderdaad weer gaan huilen als er WO2 vergelijkingen opdoemen :')
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  vrijdag 2 december 2011 @ 10:04:27 #256
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_105087601
quote:
10s.gif Op vrijdag 2 december 2011 10:00 schreef du_ke het volgende:
En dan inderdaad weer gaan huilen als er WO2 vergelijkingen opdoemen :')
Ja, maar dat is wat anders, he? Geen idee hoe of waarom, maar dat is duidelijk wat anders, hoor.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  vrijdag 2 december 2011 @ 10:23:33 #257
104871 remlof
Europees federalist
pi_105088165
De PVV lijkt op vele punten op de NSB. Het grootste verschil is dat de NSB ons land verraadde aan Duitsland en de PVV dat doet aan Israël.
pi_105091374
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 december 2011 10:23 schreef remlof het volgende:
De PVV lijkt op vele punten op de NSB. Het grootste verschil is dat de NSB ons land verraadde aan Duitsland en de PVV dat doet aan Israël.
U verwacht hier een inval en overname van NL door Netanyahu?
En dan kort daarop grens incidenten met de buren?
Hoe ziet zo een PVV en 1,2,3 andere partijen onder israelische invloed er uit voor NL in negatief opzicht?
Signature
  vrijdag 2 december 2011 @ 16:15:47 #259
104871 remlof
Europees federalist
pi_105100027
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 december 2011 12:07 schreef spambuster het volgende:

[..]

U verwacht hier een inval en overname van NL door Netanyahu?
En dan kort daarop grens incidenten met de buren?
Hoe ziet zo een PVV en 1,2,3 andere partijen onder israelische invloed er uit voor NL in negatief opzicht?
Omdat je van een partij verwacht dat het eigen land het belangrijkste is en niet het land van een ideoloog of geldschieter.

Daarbij komt dat er zowel in het verleden als in het heden zich onder de Nederlandse bevolking veel mensen bevinden die die door het land onder wiens invloed de NSB stond en de PVV staat worden gehaat, minderwaardig gevonden of op z'n minst als vijandelijk worden gezien.
  zaterdag 3 december 2011 @ 10:58:19 #260
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_105127895
De volgende kamervragen? Of daagt Geert onze Maxime uit voor een duel bij zonsopgang?

quote:
'AIVD moest Wilders bespioneren'

Den Haag - Toenmalig minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken wilde in 2007 dat geheime dienst AIVD PVV-leider Geert Willders in de gaten zou houden. Zo wilde hij achter de verschijningsdatum en inhoud van de film Fitna komen.

De aankondinging van die omstreden film leidde tot grote onrust bij het kabinet Balkenende IV. Verhagen was bang voor de reactie uit moslimlanden op mogelijke beelden van een verscheurde Koran.

Het kabinet overwoog pogingen te doen de film te verbieden. Verhagen polste bovendien Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Tjibbe Joustra of de bewakers van de zwaar beveiligde Wilders geen informatie door zouden kunnen spelen. Dat schrijft NRC Handelsblad op basis van een reconstructie van de omroep Human die maandag wordt uitgezonden.

Joustra wees de suggestie echter van de hand. "Bewakers zijn geen spionnen," zegt hij in de uitzending. "Anders kun je mensen niet meer beveiligen." Ook minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken, verantwoordelijk voor de AIVD, zag niets in het idee van Verhagen.

Verhagen wilde niet direct op dit voorval reageren. In een brief aan de NRC zegt hij alleen in het algemeen ernaar gestreefd te hebben "eventuele risico's voor Nederlanders in het buitenland vanwege de film zoveel mogelijk te beperken."
http://www.telegraaf.nl/b(...)ders_checken___.html
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_105129354
Ik zie een motie van wantrouwen aankomen. :P
pi_105129704
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 12:15 schreef Mint_Clansell het volgende:
Ik zie een motie van wantrouwen aankomen. :P
Ach die hebben hun waarde toch al verloren door overmatig gebruik :P
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  zondag 4 december 2011 @ 14:33:12 #263
165633 eriksd
The grand facade...
pi_105166190
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 12:15 schreef Mint_Clansell het volgende:
Ik zie een motie van wantrouwen aankomen. :P
Neuh.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_105166298
Toch volkomen terecht dat Verhagen dat liet doen ? Als Wilders het niet gewoon wil zeggen, moet je er achter komen. Dus de AIVD erop zetten.
Honey ! Take me drunk, i am home !
  zondag 4 december 2011 @ 14:36:26 #265
165633 eriksd
The grand facade...
pi_105166337
Ja, maar de PVV adepten zijn bang dat hun God in zijn heiligheid aangetast wordt.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_105270327
Hoe staat het eigenlijk met dat Euro / Gulden onderzoek van de PVV? Nooit meer wat van gehoord, dus het zal wel niet heel voordelig zijn uitgevallen voor de PVV.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_105278545
Wtf man, jij denk dat ze zo'n onderzoekje binnen een week afronden?
  dinsdag 6 december 2011 @ 23:41:07 #268
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_105278902
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2011 23:33 schreef Mint_Clansell het volgende:
Wtf man, jij denk dat ze zo'n onderzoekje binnen een week afronden?
Zeg je hier dat VOOR dit onderzoek Wilders totaal ongefundeerde uitspraken deed (of... doet!) mbt de euro? :P
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  Moderator / Redactie Sport woensdag 7 december 2011 @ 16:53:06 #269
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_105300031
quote:
PVV'er Van der Stoep terug in Europees Parlement
woensdag 7 december 2011 15:37

Voormalig PVV-europarlementariër Daniël van der Stoep keert terug in het Europees Parlement. Hij vertrok in augustus nadat hij met drank op een ongeluk had veroorzaakt.

Van der Stoep verliet in augustus het Europees Parlement
Van der Stoep laat aan elsevier.nl weten dat hij terugkeert in het Parlement. De politicus stapte op omdat hij zich naar eigen zeggen had gediskwalificeerd als politicus.

Zitjes
Binnenkort krijgt de PVV een extra zetel in het Parlement. Dat is het gevolg van het Verdrag van Lissabon. Daarin werd het aantal zetels uitgebreid van 736 naar 751. Ook Nederland kreeg een extra plek en die viel bij de verkiezingen in 2009 aan de PVV toe. De afhandeling van de uitbreiding nam tot dit jaar in beslag waardoor de extra zitjes pas binnenkort kunnen worden ingenomen.

Van der Stoep krijgt volgens de regels via de Kiesraad de vraag of hij die zetel wil innemen. En dat wil de Hagenaar.

'Ik heb een verschrikkelijke fout gemaakt, maar vind dat ik een tweede kans verdien. In eerste instantie wil ik ook graag namens de PVV in het Parlement, maar dat ligt ook aan hun. Zij bepalen of ik in de PVV-delegatie kan. Ik begin liever niet voor mezelf. Dat is de laatste optie,' zegt Van der Stoep.

Sms
De PVV ging er tot nu toe vanuit dat Patricia van der Kammen, statenlid in Brabant, de zetel zou innemen. Zo staat het zelfs al op de website EuParl.net.

Met de PVV heeft Van der Stoep de afgelopen maanden amper contact gehad. Hij heeft inmiddels via sms aan PVV-delegatieleider Barry Madlener laten weten dat hij de plek gaat innemen.

Contact
Madlener reageert verbaasd op de vraag van elsevier.nl op het nieuws dat Van der Stoep de nieuwe zetel wil innemen. Maar hij wil nog niet inhoudelijk reageren. 'Dat doe ik pas als ik precies weet waar ik aan toe ben,' zegt Madlener.

Hij gaat contact leggen met Van der Stoep, maar ook met PVV-leider Geert Wilders en Kamerlid Louis Bontes. Zij stonden nog voor Van der Stoep op de Europese kandidatenlijst en krijgen van de Kiesraad eerst de vraag voorgelegd of ze de vrije zetel willen innemen.

Madlener zegt er steeds vanuit te zijn gegaan dat Van der Kammen de vijfde PVV'er in Europa zou worden.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_105300356
En dan betichten die schlemielen D66 en de PVDA van draaien. :') x 100
  woensdag 7 december 2011 @ 17:02:29 #271
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_105300463
Ook zo leuk, die interne communicatie binnen die partij. Iemand bepaalt gewoon zelf dat hij een zetel gaat innemen en laat dat per SMS weten. _O-
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_105309788
Zo gaan die dingen bij alle partijen.
Dit zag ik afgelopen jaren en jaren al zo vaak.

Dat komt omdat men, officieel, persoonlijk gekozen is en dus is de zetel van een persoon en niet van een partij.

Kennelijk zitten in _alle partijen_ mensen die wel uit een partij stappen maar niet uit _hun_ zetel.

Het 2e kans onderwijs gezegde is echt iets van politici en eveneens een veel gespeelde kaart voor de missers die zij of collega's maken.
Signature
  woensdag 7 december 2011 @ 20:27:48 #273
43165 t-8one
flesh is the fever
pi_105309954
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2011 20:24 schreef spambuster het volgende:
Zo gaan die dingen bij alle partijen.
Dit zag ik afgelopen jaren en jaren al zo vaak.

Dat komt omdat men, officieel, persoonlijk gekozen is en dus is de zetel van een persoon en niet van een partij.

Kennelijk zitten in _alle partijen_ mensen die wel uit een partij stappen maar niet uit _hun_ zetel.

Het 2e kans onderwijs gezegde is echt iets van politici en eveneens een veel gespeelde kaart voor de missers die zij of collega's maken.
Maar de PVV ging het toch juist allemaal anders doen?
ok, lets go again
m'n eigen fantopic :') *t-8one fan-topic*
danku lieve fans
  woensdag 7 december 2011 @ 20:41:19 #274
3462 PaRoDiUzZ
Hiphop Hippie
pi_105310670
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2011 17:02 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ook zo leuk, die interne communicatie binnen die partij. Iemand bepaalt gewoon zelf dat hij een zetel gaat innemen en laat dat per SMS weten. _O-
Als je geen lid van een partij kunt/mag zijn heb je des te meer de reden om op eigen titel door te gaan zodra je het niet eens bent met bepaalde gedragingen/standpunten van deze partij.

[ Bericht 0% gewijzigd door PaRoDiUzZ op 07-12-2011 20:48:20 ]
pi_105318696
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2011 20:27 schreef t-8one het volgende:

Maar de PVV ging het toch juist allemaal anders doen?
Inzake beleid en wetgeving, stemmen over kwesties dan wellicht.
Echter mensen zullen er niet ineens door veranderen omdat ze bij een politieke partij zijn gegaan.
Signature
pi_105319249
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2011 20:24 schreef spambuster het volgende:
Zo gaan die dingen bij alle partijen.
Dit zag ik afgelopen jaren en jaren al zo vaak.

Dat komt omdat men, officieel, persoonlijk gekozen is en dus is de zetel van een persoon en niet van een partij.

Kennelijk zitten in _alle partijen_ mensen die wel uit een partij stappen maar niet uit _hun_ zetel.

Het 2e kans onderwijs gezegde is echt iets van politici en eveneens een veel gespeelde kaart voor de missers die zij of collega's maken.
Ik heb nog nooit gezien dat iemand een zetel uit schande afstaat en die later vrolijk weer inneemt.
Op dinsdag 23 augustus 2011 23:18 schreef problematiQue het volgende:
Mensen die zomaar claimen dat A beter is dan B moet je gewoon negeren. Internetruis.
  woensdag 7 december 2011 @ 22:51:11 #277
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_105320101
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2011 20:27 schreef t-8one het volgende:

Maar de PVV ging het toch juist allemaal anders doen?
De waarheid is dat de PVV niks anders is dan al die andere partijen. Het zijn net zulke ordinaire plucheklevers.
pi_105321448
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2011 22:38 schreef Gebraden_Wombat het volgende:

Ik heb nog nooit gezien dat iemand een zetel uit schande afstaat en die later vrolijk weer inneemt.
Dat heb ik ook nimmer gezien, echter dit wil niet zeggen dat het voor het eerst is.
Hier in Amsterdam hadden we bijv. Fatima Elatik die nog veel verder ging dan alleen weg en weer terug aangaande 1 zetel.
CDA, die defensie vreemdganger met zijn assistente, ook zoiets.
Als we zoeken vinden we vast gelijksoortige optredens van mensen in alle partijen.
Signature
  donderdag 8 december 2011 @ 07:44:23 #279
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_105327506
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2011 22:31 schreef spambuster het volgende:

[..]

Inzake beleid en wetgeving, stemmen over kwesties dan wellicht.

Nee, nee. Over achterkamertjes en regentenmentaliteit en plucheplakkers. Dat zou allemaal anders gaan worden.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  donderdag 8 december 2011 @ 07:45:59 #280
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_105327523
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2011 23:11 schreef spambuster het volgende:

[..]

Dat heb ik ook nimmer gezien, echter dit wil niet zeggen dat het voor het eerst is.
Hier in Amsterdam hadden we bijv. Fatima Elatik die nog veel verder ging dan alleen weg en weer terug aangaande 1 zetel.
Vertel? Die ging weg wegens laakbare dingen en kwam later gewoon terug buiten weten van haar partij om?

quote:
CDA, die defensie vreemdganger met zijn assistente, ook zoiets.
Vertel? Jack de Vries is gewoon vertrokken en ik zie hem momenteel niet terug op zijn oude post op Defensie, dus wat is hier hetzelfde aan?
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  donderdag 8 december 2011 @ 08:29:37 #281
43165 t-8one
flesh is the fever
pi_105327887
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2011 22:31 schreef spambuster het volgende:

[..]

Inzake beleid en wetgeving, stemmen over kwesties dan wellicht.
Echter mensen zullen er niet ineens door veranderen omdat ze bij een politieke partij zijn gegaan.
Volgens mij gaven ze voornamelijk af op de achterkamertjes politiek, de vriendjes politiek het pluche etc. etc.
Over beleid en wetgeving heb ik ze (afgezien van islamgedoe) ten tijde van de verkiezingen nauwelijks gehoord.
ok, lets go again
m'n eigen fantopic :') *t-8one fan-topic*
danku lieve fans
pi_105333069
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 07:45 schreef Lord_Vetinari het volgende:

Vertel? Die ging weg wegens laakbare dingen en kwam later gewoon terug buiten weten van haar partij om?
Vertel? Jack de Vries is gewoon vertrokken en ik zie hem momenteel niet terug op zijn oude post op Defensie, dus wat is hier hetzelfde aan?
Beide zijn nog steeds actief in de partij.
Het is een soort van " ik kwam, ik ging, en heej ik ben er nog "

Waar de PVV nu een verschil kan maken is zo iemand, die dit in PVV ogen kennelijk laakbaar gedrag doet, uit de partij zetten.
Oppositie partijen zouden dat kunnen toejuichen, als tip geven, want de kans op eerder vallen van deze gedoog regering neemt dan wellicht ook toe.

Anderzijds, zij die zonder zonde zijn werpe de eerste steen, en dan kan die steen er gewoon niet komen.

Ook het 'wij gaan het, al dan niet voortaan, anders doen' en dan vervolgens over tot de orde van de dag, drink een glas doe een plas, het is van alle partijen.
En dat kan dus ook niet echt als aanval ingezet worden daar het uitdraait op schieten in eigen voet.
De PVV kan dan iets zeggen als "wij keken het af van..." en dan een hele lijst opnoemen.
Signature
  donderdag 8 december 2011 @ 17:44:39 #283
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_105344697
quote:
Minister Gerd Leers (Immigratie & Asiel) voelt nog niks voor een uitzonderingspositie voor Nederland in het Europese migratiebeleid. Denemarken heeft zo'n opt-out.

Geert Wilders van de PVV vindt dat Nederland ook een opt-out moet bevechten als het kabinet er niet in slaagt de voornemens voor het Europese migratiebeleid van Eurocommissaris Cecilia Malmström aan te scherpen. Leers zei vandaag eerst op de ingeslagen onderhandelingsweg met de andere lidstaten verder te willen. Hij noemde een opt-out 'in theorie mogelijk'.

Hij vindt het echter nu niet aan de orde en wil 'geen hypotheek leggen' op de overleggen met de lidstaten door er nu al over uit te weiden. Hij heeft 'nog alle vertrouwen' in genoemde gesprekken. Een opt-out is ook geen gemakkelijke weg, waarschuwde hij. Het EU-verdrag in kwestie moet dan worden veranderd, hetgeen vervolgens weer door 27 landen moet worden geratificeerd.
http://www.volkskrant.nl/(...)deringspositie.dhtml

Twitter zal wel weer gaan fluiten vanavond.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  donderdag 8 december 2011 @ 17:52:44 #284
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_105344957
:')

quote:
PVV: kandidatuur Melkert intrekken DEN HAAG - Gedoogpartij PVV wil dat het kabinet de voordracht van Ad Melkert voor de functie van directeur-generaal van de internationale arbeidsorganisatie ILO intrekt.

Volgens PVV-Tweede Kamerlid Johan Driessen is Melkert niet geschikt en bovendien zijn er in zijn ogen al te veel oud-politici van de PvdA aan „lucratieve baantjes” geholpen.
http://www.telegraaf.nl/b(...)rt_intrekken___.html
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  donderdag 8 december 2011 @ 17:56:33 #285
104871 remlof
Europees federalist
pi_105345093
Dit is dan wel weer netjes van Geert:

geertwilderspvv twitterde op woensdag 07-12-2011 om 22:07:44 Tofik Dibi verdient geen eieren van radicale moslims en verstoring bijeenkomst. Zeer kwalijk incident, hij moet kunnen zeggen wat hij wil. reageer retweet
pi_105345230
Omdat het zijn standpunt ten opzichte van radicale moslims en de islam ondersteunt. Makkelijk zieltjes scoren voor onze geblondeerde roeptoeter.
pi_105368925
Beste Henk en Ingrid,

Enkele weken geleden heeft jullie Grote Blonde Leider gezegd niet akkoord te gaan met nieuwe bezuinigingen als er niet óók 4 miljard wordt bezuinigd op ontwikkelingssamenwerking. Nu is wel duidelijk geworden dat er in 2012 zo'n 5 tot 10 miljard extra bijkomt aan bezuinigingen. Gaan jullie hem nu eens aan zijn uitspraken houden of laten jullie je voor de zoveelste keer in jullie reet naaien door de PVV?

Groeten, Nielsch
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  vrijdag 9 december 2011 @ 10:27:52 #288
104871 remlof
Europees federalist
pi_105369280
Yep, Geert moet de stekker er nu wel uittrekken.
  vrijdag 9 december 2011 @ 12:28:21 #289
153970 Terecht
Apodictisch.
pi_105373092
Zojuist @3fm, over tweets van Dion Graus:
diongrauspvv twitterde op woensdag 07-12-2011 om 18:54:47 Dat vleesgeworden stuk penisnijd @claudiadebreij zegt zeker te weten dat ze meer verstand heeft dan ik. Hahaha! Van beflapjes zeker. reageer retweet
:D. Uberhaupt die tweets van Graus:
diongrauspvv twitterde op zaterdag 03-12-2011 om 19:11:17 Net een wit paard gered! Uitheemse onverlaten wilden 't arme beest over een dak laten lopen. Agressieve neger met pofbroek op bek getimmerd. reageer retweet
diongrauspvv twitterde op vrijdag 18-11-2011 om 13:17:51 @eenviervier Dit zijn geen grapjes meer! Hier kan ik oprecht heel boos om worden. Ik moet je ook niet tegenkomen nu. Stuk links nageboorte! reageer retweet
_O- _O- _O-

Dit kán toch niet echt zijn?
  vrijdag 9 december 2011 @ 12:30:28 #290
153970 Terecht
Apodictisch.
pi_105373163
Gelukkig is het fake. Al was ik er bijna ingestonken.
pi_105373181
quote:
14s.gif Op vrijdag 9 december 2011 10:27 schreef remlof het volgende:
Yep, Geert moet de stekker er nu wel uittrekken.
Welnee, die regelt gewoon dat Henk en Ingrid nu ook 130 mogen rijden binnen de bebouwde kom.
  † In Memoriam † vrijdag 9 december 2011 @ 12:50:08 #292
31818 Barbaaf
Awesomely sprightly
pi_105373765
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 12:15 schreef spambuster het volgende:

[..]

Beide zijn nog steeds actief in de partij.
Het is een soort van " ik kwam, ik ging, en heej ik ben er nog "

Waar de PVV nu een verschil kan maken is zo iemand, die dit in PVV ogen kennelijk laakbaar gedrag doet, uit de partij zetten.
Oppositie partijen zouden dat kunnen toejuichen, als tip geven, want de kans op eerder vallen van deze gedoog regering neemt dan wellicht ook toe.

De PVV is inmiddels een partij met leden? Dat heb ik even gemist, ik dacht dat mensen nog steeds namens de PVV maar als individuen diverse posities (tijdelijk) bezetten.
Ooit schreef oh-oh het volgende:Management en beleid en zo, dat kan elke debiel leren.
pi_105377384
Er zijn veel neppe PVV twitter accounts, veel mensen nemen die serieus en trappen er soms in.
Wel ernstig dat mensen erin trappen, niet voor die mensen maar voor de PVV'ers. Blijkbaar kramen die zoveel onzin uit dat nep-tweets in diezelfde lijn passen.

En dat verdient rond de ¤100.000 per jaar
Op woensdag 24 augustus 2011 16:41 schreef von_Preussen het volgende:
"Ook al deel ik z'n politiek maatschappelijke visie niet, maar ik vind Zolcon een koning. Waarom? Gewoon, omdat hij WO'er is. _O_ "
  vrijdag 9 december 2011 @ 14:29:42 #294
205222 betyar
Egyedül vagyunk
pi_105377438
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 december 2011 14:28 schreef Zolcon het volgende:
Er zijn veel neppe PVV twitter accounts, veel mensen nemen die serieus en trappen er soms in.
Wel ernstig dat mensen erin trappen, niet voor die mensen maar voor de PVV'ers. Blijkbaar kramen die zoveel onzin uit dat nep-tweets in diezelfde lijn passen.

En dat verdient rond de ¤100.000 per jaar
Hee, leef jij ook nog?
pi_105377527
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 december 2011 14:29 schreef betyar het volgende:

[..]

Hee, leef jij ook nog?
Zo nu en dan. Druk met studie e.d.

maar voor PVV-bashen kun je me midden in de nacht wakkermaken.

Net als die mongoloïde kamervragen van fascistje Driessen over voordracht Melker bij VN organisatie.


Ik wil pleiten voor een belasting op PVV-uitspraken.
Een fascistentekstentax om het maar in hun terminologie te plakken
Op woensdag 24 augustus 2011 16:41 schreef von_Preussen het volgende:
"Ook al deel ik z'n politiek maatschappelijke visie niet, maar ik vind Zolcon een koning. Waarom? Gewoon, omdat hij WO'er is. _O_ "
  vrijdag 9 december 2011 @ 14:44:44 #296
205222 betyar
Egyedül vagyunk
pi_105378026
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 december 2011 14:32 schreef Zolcon het volgende:

[..]

Zo nu en dan. Druk met studie e.d.

maar voor PVV-bashen kun je me midden in de nacht wakkermaken.

Net als die mongoloïde kamervragen van fascistje Driessen over voordracht Melker bij VN organisatie.
[ afbeelding ]

Ik wil pleiten voor een belasting op PVV-uitspraken.
Een fascistentekstentax om het maar in hun terminologie te plakken
Goed idee, een PVV belasting.
  vrijdag 9 december 2011 @ 14:45:22 #297
165633 eriksd
The grand facade...
pi_105378046
De tweede vraag is opzich niet onterecht.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
  vrijdag 9 december 2011 @ 14:47:26 #298
205222 betyar
Egyedül vagyunk
pi_105378116
quote:
10s.gif Op vrijdag 9 december 2011 14:45 schreef eriksd het volgende:
De tweede vraag is opzich niet onterecht.
Elke PVV'er in de politiek heeft een lucratieve baan.
  vrijdag 9 december 2011 @ 14:50:02 #299
322645 Voorschrift
See if I care
pi_105378213
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 december 2011 14:32 schreef Zolcon het volgende:

[..]

Zo nu en dan. Druk met studie e.d.

maar voor PVV-bashen kun je me midden in de nacht wakkermaken.

Net als die mongoloïde kamervragen van fascistje Driessen over voordracht Melker bij VN organisatie.
[ afbeelding ]

Ik wil pleiten voor een belasting op PVV-uitspraken.
Een fascistentekstentax om het maar in hun terminologie te plakken
Over fascistisch gesproken, lees je weleens wat je zelf typt, halve gare?
POL-lintjes: Stef Bloktrofee - Meest arrogante user 2011, Hans Wiegeltrofee - Meest rechtse user 2012, 2013 & 2014
Ek vir jou, Suid-Afrika.
  vrijdag 9 december 2011 @ 14:50:56 #300
104871 remlof
Europees federalist
pi_105378249
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 december 2011 14:50 schreef Voorschrift het volgende:

[..]

Over fascistisch gesproken, lees je weleens wat je zelf typt, halve gare?
Schrik je als het beestje bij de naam wordt genoemd?
  vrijdag 9 december 2011 @ 14:52:49 #301
322645 Voorschrift
See if I care
pi_105378332
quote:
11s.gif Op vrijdag 9 december 2011 14:50 schreef remlof het volgende:

[..]

Schrik je als het beestje bij de naam wordt genoemd?
Die verlepte kutpartij kan me niks schelen, maar zoals dhr. Churchill al zo mooi verwoorde, socialisme is het nieuwe fascisme. Lees zelf die teksten van Zolcon, veel fascistischer dan dat zal je het niet snel vinden op dit forum.
POL-lintjes: Stef Bloktrofee - Meest arrogante user 2011, Hans Wiegeltrofee - Meest rechtse user 2012, 2013 & 2014
Ek vir jou, Suid-Afrika.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')