Nouja, ik weet niet precies. het was een combinatieschotel waar zeker ook california rolls in zaten, verschillen maki soorten. Het was het chefsmenu, en er zatne dus een paar hapjes bij die ik niet kende, maar die echt fantastisch waren. De favoriet bevatte zoals gezegd avocado aan de buitenkant ipv nori oid, de rijst onderop in het midden en dan dus tempura shrimp in ik denk een creme van avocado, wasabi, misschien een soort van mayo, maar alles was duidelijk vers bereid. Er was iets soortgelijks bij maar dan met zalm en dan een soortgelijke creme, maar net even anders. De rainbow maki, california rolls waren ook uitmuntend. Whoa, echt een goede ervaring..Ik heb daarna dus ook gewoon uren niets meer gedronken en gegeten omdat ik het idee van deze smaak niet kwijt wilde raken.quote:Op vrijdag 18 november 2011 22:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Klinkt als sushi california style.
Assendleft, dat is voor mij echt de andere kant van nl... dan kan ik net zo goed het vliegtuig pakken naar het restaurant van vorige wee9kquote:Op vrijdag 18 november 2011 22:50 schreef Shakkara het volgende:
Je moet die japanse mayo hebben, dat is mayo met wasabi en kruiden. Kan je bij de meeste toko's wel krijgen en zit over het algemeen in ongemarkeerde, lelijke plastic flesjes die soms in zakjes verpakt zitten.
Dat inderdaad in combinatie met garnalen, avocado, krabsticks en komkommer. Die laatste twee moet je fijnsnijden in dunne, lange reepjes, dan komt de smaak beter naar voren.
Als dip voor sushi kan je de sojasaus gebruiken, maar ik vind zelf de sesamsaus (ook bekend als Gomadare of Shabu Shabu saus) veel lekkerder, lijkt op waterige pindasaus en zit over het algemeen in langwerpige glazen flessen. Ook bij de toko te krijgen.Wel even schudden voor gebruik. Wat ook aan te bevelen is zijn die pompoenrepen in die ketjap-achtige marinade, ben even kwijt hoe het heet.
En het beste Japanse/Sushi restaurant dat ik in Nederland ken is SanJou in Assendelft.
Geen idee, maar in Düsseldorf zitten er een paarquote:Op vrijdag 18 november 2011 22:57 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Nouja, ik weet niet precies. het was een combinatieschotel waar zeker ook california rolls in zaten, verschillen maki soorten. Het was het chefsmenu, en er zatne dus een paar hapjes bij die ik niet kende, maar die echt fantastisch waren. De favoriet bevatte zoals gezegd avocado aan de buitenkant ipv nori oid, de rijst onderop in het midden en dan dus tempura shrimp in ik denk een creme van avocado, wasabi, misschien een soort van mayo, maar alles was duidelijk vers bereid. Er was iets soortgelijks bij maar dan met zalm en dan een soortgelijke creme, maar net even anders. De rainbow maki, california rolls waren ook uitmuntend. Whoa, echt een goede ervaring..Ik heb daarna dus ook gewoon uren niets meer gedronken en gegeten omdat ik het idee van deze smaak niet kwijt wilde raken.
Anyway. waar kan ik dit leren, want gvd ik wil dit nog eens proeven. Of kopen, is er een goede zaak in Nederland?
Nja, nori maken is met zo'n matje niet echt lastig. Het geheim is goede vis en de rijst. Goede sushi rijst is wel plakkerig mar neit overgaar, beetje zurig, maar niet te, klein beetje zoet maar neit te... En als de rijst goed is, is rollen een eitje . Dat is echt wel ok, veel beter dan die shit van de Ah, maar wat ik nu kreeg van niet van deze aarde. Niet normaal .quote:Op vrijdag 18 november 2011 23:01 schreef Franknfurter het volgende:
Je hebt nori gemaakt? Dat vind ik knap, do tell!
Verder is iza in Amersfoort echt goddelijk, die vrouw doet ook echt alles voor d'r klanten (inclusief een uurtje langer openblijven omdat mensen nog graag willen eten daar.
Ja, want de meeste 'wasabi'is gewoon mierikswortel met groene kleurstof...quote:Op vrijdag 18 november 2011 23:05 schreef SiGNe het volgende:
En goede wasabi, ook belangrijk: http://wasabi.co.nz/order-eu.html
(nee, ik heb geen banden met het bedrijf, ze hebben alleen super wasabi, de échte 100% Wasabi Japonica.)
Misschien een softshell uramaki?quote:Op vrijdag 18 november 2011 22:57 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Nouja, ik weet niet precies. het was een combinatieschotel waar zeker ook california rolls in zaten, verschillen maki soorten. Het was het chefsmenu, en er zatne dus een paar hapjes bij die ik niet kende, maar die echt fantastisch waren. De favoriet bevatte zoals gezegd avocado aan de buitenkant ipv nori oid, de rijst onderop in het midden en dan dus tempura shrimp in ik denk een creme van avocado, wasabi, misschien een soort van mayo, maar alles was duidelijk vers bereid. Er was iets soortgelijks bij maar dan met zalm en dan een soortgelijke creme, maar net even anders. De rainbow maki, california rolls waren ook uitmuntend. Whoa, echt een goede ervaring..Ik heb daarna dus ook gewoon uren niets meer gedronken en gegeten omdat ik het idee van deze smaak niet kwijt wilde raken.
Anyway. waar kan ik dit leren, want gvd ik wil dit nog eens proeven. Of kopen, is er een goede zaak in Nederland?
Nee, ik noem ze geen nori's. In de lekkere stukken zat geen nori. alles was lekker, maar die ik bedoel hadden dus geen nori, misschien wel wat wakame.quote:Op vrijdag 18 november 2011 23:15 schreef SiGNe het volgende:
Futo Maki kan ook nog, dat zijn de extra grote maki's (of nori's zoals jij ze noemt, nori is echter alleen het zeewiervelletje)
Ik zit me suf te peinzen, je bedoelt toch niet dit?quote:Op vrijdag 18 november 2011 22:50 schreef Shakkara het volgende:
Wat ook aan te bevelen is zijn die pompoenrepen in die ketjap-achtige marinade, ben even kwijt hoe het heet.
quote:Op vrijdag 18 november 2011 22:50 schreef Shakkara het volgende:
Je moet die japanse mayo hebben, dat is mayo met wasabi en kruiden. Kan je bij de meeste toko's wel krijgen en zit over het algemeen in ongemarkeerde, lelijke plastic flesjes die soms in zakjes verpakt zitten.
Dat inderdaad in combinatie met garnalen, avocado, krabsticks en komkommer. Die laatste twee moet je fijnsnijden in dunne, lange reepjes, dan komt de smaak beter naar voren.
Als dip voor sushi kan je de sojasaus gebruiken, maar ik vind zelf de sesamsaus (ook bekend als Gomadare of Shabu Shabu saus) veel lekkerder, lijkt op waterige pindasaus en zit over het algemeen in langwerpige glazen flessen. Ook bij de toko te krijgen.Wel even schudden voor gebruik. Wat ook aan te bevelen is zijn die pompoenrepen in die ketjap-achtige marinade, ben even kwijt hoe het heet.
En het beste Japanse/Sushi restaurant dat ik in Nederland ken is SanJou in Assendelft.
Wat zat erop/erin, hoe zag hij eruit?quote:Op zondag 27 november 2011 18:01 schreef Quantic het volgende:
Tvp!! Ik heb gister bij momo in amsterdam ook een zelfde fantastische sushi op die ik nog nooit eerder heb gegeten
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |