abonnement Unibet Coolblue
pi_104533809
Ok, ik heb dus laatst op zaknreis ergens sushi gegeten. En dit was zo lekker! Ik had wel vaker sushi gehad en het was ok, maar dit was... goddelijk. Echt.zo.lekker.

Ik ben best handig in de keuken en heb ook in sterrenzaken gegeten, dit was een van de beste dingen die ik ooit heb gehad. Met name 1 type: de rijst onderop, omwonden met een laagje avocado en bovenop iets van lauwwarme gehakte garaneln met een soort creme van wasabi... Ik dacht dat ik gek wer zo lekker.. En de rest was ook al zo goed.

Nou. Dus.

Hoe kan ik echt goede sushi maken? Ik heb vaker nori gemaakt, best aardig, en ook die dingetjes met wat zalm bovenop.. dat was best lekker, maar nu heb ik geproefd hoe het echt moet.. Dit wil k kunnen. Dus als iemand links heeft naar een goede sushizaak in Nederland, goede winkels, tips. Ik hoor het graag. (oja, ik wet dat de vis heel vers meot zijn, maa rik vond het lekkerste dus die sushi met de garnalen erin..)
Whatever...
  vrijdag 18 november 2011 @ 22:40:26 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104533960
Klinkt als sushi california style.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 18 november 2011 @ 22:50:31 #3
94900 Shakkara
Bom Jihad President Cocaine
pi_104534455
Je moet die japanse mayo hebben, dat is mayo met wasabi en kruiden. Kan je bij de meeste toko's wel krijgen en zit over het algemeen in ongemarkeerde, lelijke plastic flesjes die soms in zakjes verpakt zitten.

Dat inderdaad in combinatie met garnalen, avocado, krabsticks en komkommer. Die laatste twee moet je fijnsnijden in dunne, lange reepjes, dan komt de smaak beter naar voren.

Als dip voor sushi kan je de sojasaus gebruiken, maar ik vind zelf de sesamsaus (ook bekend als Gomadare of Shabu Shabu saus) veel lekkerder, lijkt op waterige pindasaus en zit over het algemeen in langwerpige glazen flessen. Ook bij de toko te krijgen.Wel even schudden voor gebruik. Wat ook aan te bevelen is zijn die pompoenrepen in die ketjap-achtige marinade, ben even kwijt hoe het heet.

En het beste Japanse/Sushi restaurant dat ik in Nederland ken is SanJou in Assendelft.
Een wolf maakt zich nooit zorgen dat de schapen flink in de meerderheid zijn.
pi_104534672
ik lees mee! Ik wil ook wel echte goeie sushi maken!
pi_104534790
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 22:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Klinkt als sushi california style.
Nouja, ik weet niet precies. het was een combinatieschotel waar zeker ook california rolls in zaten, verschillen maki soorten. Het was het chefsmenu, en er zatne dus een paar hapjes bij die ik niet kende, maar die echt fantastisch waren. De favoriet bevatte zoals gezegd avocado aan de buitenkant ipv nori oid, de rijst onderop in het midden en dan dus tempura shrimp in ik denk een creme van avocado, wasabi, misschien een soort van mayo, maar alles was duidelijk vers bereid. Er was iets soortgelijks bij maar dan met zalm en dan een soortgelijke creme, maar net even anders. De rainbow maki, california rolls waren ook uitmuntend. Whoa, echt een goede ervaring..Ik heb daarna dus ook gewoon uren niets meer gedronken en gegeten omdat ik het idee van deze smaak niet kwijt wilde raken.

Anyway. waar kan ik dit leren, want gvd ik wil dit nog eens proeven. Of kopen, is er een goede zaak in Nederland?
Whatever...
pi_104534834
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 22:50 schreef Shakkara het volgende:
Je moet die japanse mayo hebben, dat is mayo met wasabi en kruiden. Kan je bij de meeste toko's wel krijgen en zit over het algemeen in ongemarkeerde, lelijke plastic flesjes die soms in zakjes verpakt zitten.

Dat inderdaad in combinatie met garnalen, avocado, krabsticks en komkommer. Die laatste twee moet je fijnsnijden in dunne, lange reepjes, dan komt de smaak beter naar voren.

Als dip voor sushi kan je de sojasaus gebruiken, maar ik vind zelf de sesamsaus (ook bekend als Gomadare of Shabu Shabu saus) veel lekkerder, lijkt op waterige pindasaus en zit over het algemeen in langwerpige glazen flessen. Ook bij de toko te krijgen.Wel even schudden voor gebruik. Wat ook aan te bevelen is zijn die pompoenrepen in die ketjap-achtige marinade, ben even kwijt hoe het heet.

En het beste Japanse/Sushi restaurant dat ik in Nederland ken is SanJou in Assendelft.
Assendleft, dat is voor mij echt de andere kant van nl... dan kan ik net zo goed het vliegtuig pakken naar het restaurant van vorige wee9k :)
Whatever...
  vrijdag 18 november 2011 @ 23:00:33 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104534919
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 22:57 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Nouja, ik weet niet precies. het was een combinatieschotel waar zeker ook california rolls in zaten, verschillen maki soorten. Het was het chefsmenu, en er zatne dus een paar hapjes bij die ik niet kende, maar die echt fantastisch waren. De favoriet bevatte zoals gezegd avocado aan de buitenkant ipv nori oid, de rijst onderop in het midden en dan dus tempura shrimp in ik denk een creme van avocado, wasabi, misschien een soort van mayo, maar alles was duidelijk vers bereid. Er was iets soortgelijks bij maar dan met zalm en dan een soortgelijke creme, maar net even anders. De rainbow maki, california rolls waren ook uitmuntend. Whoa, echt een goede ervaring..Ik heb daarna dus ook gewoon uren niets meer gedronken en gegeten omdat ik het idee van deze smaak niet kwijt wilde raken.

Anyway. waar kan ik dit leren, want gvd ik wil dit nog eens proeven. Of kopen, is er een goede zaak in Nederland?
Geen idee, maar in Düsseldorf zitten er een paar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104534944
Je hebt nori gemaakt? Dat vind ik knap, do tell!
Verder is iza in Amersfoort echt goddelijk, die vrouw doet ook echt alles voor d'r klanten O+ (inclusief een uurtje langer openblijven omdat mensen nog graag willen eten daar.
pi_104535108
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 23:01 schreef Franknfurter het volgende:
Je hebt nori gemaakt? Dat vind ik knap, do tell!
Verder is iza in Amersfoort echt goddelijk, die vrouw doet ook echt alles voor d'r klanten O+ (inclusief een uurtje langer openblijven omdat mensen nog graag willen eten daar.
Nja, nori maken is met zo'n matje niet echt lastig. Het geheim is goede vis en de rijst. Goede sushi rijst is wel plakkerig mar neit overgaar, beetje zurig, maar niet te, klein beetje zoet maar neit te... En als de rijst goed is, is rollen een eitje :). Dat is echt wel ok, veel beter dan die shit van de Ah, maar wat ik nu kreeg van niet van deze aarde. Niet normaal :).

En bijvoorbeeld nori met goede zalm, een stukje avocado erin en rijst erom en dan de nori is relatief makkelijk. Omgekeerd is al een stuk lastiger, maar gaat ook wel.
Whatever...
  vrijdag 18 november 2011 @ 23:05:41 #10
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_104535131
En goede wasabi, ook belangrijk: http://wasabi.co.nz/order-eu.html :)

(nee, ik heb geen banden met het bedrijf, ze hebben alleen super wasabi, de échte 100% Wasabi Japonica.)
  vrijdag 18 november 2011 @ 23:06:28 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104535165
Zalm, getver.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104535180
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 23:05 schreef SiGNe het volgende:
En goede wasabi, ook belangrijk: http://wasabi.co.nz/order-eu.html :)

(nee, ik heb geen banden met het bedrijf, ze hebben alleen super wasabi, de échte 100% Wasabi Japonica.)
Ja, want de meeste 'wasabi'is gewoon mierikswortel met groene kleurstof...
Whatever...
pi_104535220
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 23:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Zalm, getver.
Zelfs zalm kan lekker zijn... mits goed bereid! Zalm moet wel echt vers zijn.
Whatever...
  vrijdag 18 november 2011 @ 23:11:18 #14
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_104535364
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 22:57 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Nouja, ik weet niet precies. het was een combinatieschotel waar zeker ook california rolls in zaten, verschillen maki soorten. Het was het chefsmenu, en er zatne dus een paar hapjes bij die ik niet kende, maar die echt fantastisch waren. De favoriet bevatte zoals gezegd avocado aan de buitenkant ipv nori oid, de rijst onderop in het midden en dan dus tempura shrimp in ik denk een creme van avocado, wasabi, misschien een soort van mayo, maar alles was duidelijk vers bereid. Er was iets soortgelijks bij maar dan met zalm en dan een soortgelijke creme, maar net even anders. De rainbow maki, california rolls waren ook uitmuntend. Whoa, echt een goede ervaring..Ik heb daarna dus ook gewoon uren niets meer gedronken en gegeten omdat ik het idee van deze smaak niet kwijt wilde raken.

Anyway. waar kan ik dit leren, want gvd ik wil dit nog eens proeven. Of kopen, is er een goede zaak in Nederland?
Misschien een softshell uramaki?
pi_104535426
Nou, zoiets zat er ook tussen, zoals het plaatje, maar dan zonder de zalm erop.

het is echter iet het goddelijke stukje ! (waarvan en twee waren en ze waren beste groot)
Whatever...
  vrijdag 18 november 2011 @ 23:15:07 #16
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_104535528
Futo Maki kan ook nog, dat zijn de extra grote maki's (of nori's zoals jij ze noemt, nori is echter alleen het zeewiervelletje)
pi_104535569
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 23:15 schreef SiGNe het volgende:
Futo Maki kan ook nog, dat zijn de extra grote maki's (of nori's zoals jij ze noemt, nori is echter alleen het zeewiervelletje)
Nee, ik noem ze geen nori's. In de lekkere stukken zat geen nori. alles was lekker, maar die ik bedoel hadden dus geen nori, misschien wel wat wakame.
Whatever...
pi_104535774
Nori is inderdaad alleen het velletje, daarom vond ik het al zo vreemd ;) Hosomaki's zijn makkelijk ja. Wel eens een rijstbal gemaakt?
pi_104535928
Ik denkd at het een soort gunkan maki was, maar dan met avocado ipv nori. Er zat iig een soort losse topping op.

Nouja. Geweldig. Ik ga eens een goed boek over sushi halen en dan een keer een klein fortuin aan ingredienten en party!
Whatever...
  vrijdag 18 november 2011 @ 23:58:10 #20
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104537426
Het Okura geeft workshops: www.tasteofokura.nl
Al geloof ik wel dat die gewoon de basis leren, niet allerlei nieuwerwetsige vormen.

En voor de ingrediënten nodig voor sushi, klik: hier

Ik denk dat het allerbelangrijkste de rijst is. Welk soort sushi rijst je gebruikt en of je die perfect gaart. Er zijn verschillende soorten, net als met risotto. En daarvoor moet je wel naar een gespecialiseerde Japanse winkel. De rest is een meer kwestie van goede en verse ingrediënten scoren.
  zaterdag 19 november 2011 @ 00:26:38 #21
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104538459
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 22:50 schreef Shakkara het volgende:

Wat ook aan te bevelen is zijn die pompoenrepen in die ketjap-achtige marinade, ben even kwijt hoe het heet.
Ik zit me suf te peinzen, je bedoelt toch niet dit?


Takuan
pi_104855912
Oké, wat ik zo lekker vond was dus een Gunkanmaki. Een ovale pltgedrukte rijstbal met eromheen avocado, zodat er een kuipje ontstaat, hierin zat een wasabimayo met gehakte garnalen.

Ik heb het gekopieerd door zelf mayo te maken, 2 eetlepels samen met een avocado tot een creme te draaien en daarbij wasabi tot hij op smaak is. Dit mengen met de gegrilde garnalen en voila. Het was bijna net zo lekker, de rijst kan beter, maar de avocado-wasabi-mayo was top.
Whatever...
  zondag 27 november 2011 @ 17:48:07 #23
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_104885665
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 22:50 schreef Shakkara het volgende:
Je moet die japanse mayo hebben, dat is mayo met wasabi en kruiden. Kan je bij de meeste toko's wel krijgen en zit over het algemeen in ongemarkeerde, lelijke plastic flesjes die soms in zakjes verpakt zitten.

Dat inderdaad in combinatie met garnalen, avocado, krabsticks en komkommer. Die laatste twee moet je fijnsnijden in dunne, lange reepjes, dan komt de smaak beter naar voren.

Als dip voor sushi kan je de sojasaus gebruiken, maar ik vind zelf de sesamsaus (ook bekend als Gomadare of Shabu Shabu saus) veel lekkerder, lijkt op waterige pindasaus en zit over het algemeen in langwerpige glazen flessen. Ook bij de toko te krijgen.Wel even schudden voor gebruik. Wat ook aan te bevelen is zijn die pompoenrepen in die ketjap-achtige marinade, ben even kwijt hoe het heet.

En het beste Japanse/Sushi restaurant dat ik in Nederland ken is SanJou in Assendelft.
o|O
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
pi_104886275
Tvp!! Ik heb gister bij momo in amsterdam ook een zelfde fantastische sushi op die ik nog nooit eerder heb gegeten
pi_104897504
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 18:01 schreef Quantic het volgende:
Tvp!! Ik heb gister bij momo in amsterdam ook een zelfde fantastische sushi op die ik nog nooit eerder heb gegeten
Wat zat erop/erin, hoe zag hij eruit?
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')