abonnement Unibet Coolblue
pi_104094850
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2011 19:37 schreef md89 het volgende:
Vandaag weer pizza gemaakt. :9 Ik heb alleen een vraag over de saus..die van mij proef ik bijna niet. Als je hem zo 'los' proeft is hij gewoon lekker maar zodra hij op de pizza zit proef je er bijna niets van weer. Het is niet zo dat de andere ingredienten op de pizza overheersen want ik gebruik alleen mozzarella en wat basilicum. Meer saus is misschien een optie maar dan wordt het al snel te nat..iemand een idee?
Hoe maak je het nu?
pi_104094960
Goeie timing, Loki.
pi_104095213
Dat klinkt enorm sarcastisch :')
pi_104095446
Ja, excuse me, dat was niet de bedoeling. Maar ik stelde een soort van vraag aan Maximus die ik nu al vergeten ben en toen kwam jij ineens tussendoor in dat wat dooie topic. Zodoende was het. Loki=kewl.
  † In Memoriam † maandag 7 november 2011 @ 21:29:28 #80
91830 MaximusTG
pi_104095706
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 21:19 schreef Yvesss het volgende:
Wat is dat toch met dat MaximusTG recept? Ik wil er nu het fijne van weten.
Het werkt gewoon goed? :?
pi_104095983
Ja, maar dan niet voor iedereen. Ik bedoel mezelf er niet mee. Waar gaat het dan fout?
  † In Memoriam † maandag 7 november 2011 @ 21:39:15 #83
91830 MaximusTG
pi_104096372
Tja, geen idee, tis niet alsof het zo'n apart recept is hoor. Volgens mij gaat het bij de meeste mensen prima. Vormen is gewoon kwestie van handigheid en oefenen. Als het niet wil rijzen, dan ligt dat toch echt aan de persoon zelf of de kwaliteit van de ingrediënten of de omstandigheden, maar niet aan de methode.
pi_104096802
I Hear you. Ik heb er zelf ook niet zoveel problemen mee. Maar geef toe, dat geklooi met deeg houdt mensen tegen. Zeker als ze dan een keer proberen een het belandt in de 'epic-fail' hoek. Ik blijf erbij, een goed gebakken ei is net zo makkelijk/moeilijk.
  maandag 7 november 2011 @ 22:08:21 #85
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_104098831
Dit weekend voor vrienden gebakken

6 pizza's achter elkaar
Het spel met de temperaturen was intensief
Opwarmen op stand 2
terug naar stand 1 ( bovenwarmte stopt met branden dan )
minuutje of 3 de pizza in de oven

De onderkant checken op 'garing' enige kleur - halve slag draaien
knop naar stand 2 - de toppings beginnen te bakken, in de gaten houden welk deel het snelst gaat
< elke keer verschillend >
draaien en schuiven in de oven.
Als de bovenboel er "goed" uitziet de bodem even nakijken, en misschien nagaren op standje 1







Nog eentje erbij gezet :




Tevreden over resultaat, tip voor meer dan 4 personen ... maak het communitypizza's
Snij ze op, en laat iedereen tegelijk elke pizza eten

een oudje ...



[ Bericht 17% gewijzigd door Spartagek op 08-11-2011 10:03:23 ]
pi_104099380
Doe een snormaal, Spartagek. You should know better, met deze vage imageshacklinkjes.

Excuse me, ik was te snel. Nu doen d plaatjes het.
  maandag 7 november 2011 @ 22:17:12 #87
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_104099460
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 22:16 schreef Yvesss het volgende:
Doe een snormaal, Spartagek. You should know better, met deze vage imageshacklinkjes.
Jaja .... al opgelost .....

Nog bedankt voor mijn mooie pizzaverslaving btw !!!

sidenote :
Zie je hoe mooi zwart mijn steen is op het moment ....
In den beginne mooi roomwit, nu is hij heerlijk smaakvol geblakerd !
pi_104099635
Ach man. Je moet mijn steen eens zien. Eens kijken of ik daar van de week een foto van kan maken.
pi_104099743
Maar die truuk met dat eitje is een goeie. Niet iets voor de beginnende pizzaman. Denkt U wellicht van wel? Probeer het maar eens na te doen.
  maandag 7 november 2011 @ 22:25:13 #90
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_104100146
Het eitje was ook niet in het begin, en een beetje horecainzicht is meegenomen natuurlijk
gaartijden en volgorde is belangrijk

met een 250+ graden hitte is zo'n ei ( stolpunt eiwit = 80c ) zo klaar.
Het geel is een grotere uitdaging, en al snel te hard 'gekookt'

Deze zat er volgens mij net anderhalf á 2 minuten voor het einde in, en voor het perfecte een paar seconden tekort
pi_104100424
Ja, dat weet ik. Het eitje is de ultieme truuk. Het oogt niet eens fraai, maar wel lekker. Nogmaals: voor de pizzabakkers, doe het maar eens na. En niet het ei los van de pizza bakken.
  maandag 7 november 2011 @ 22:30:54 #92
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_104100587
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 22:28 schreef Yvesss het volgende:
Ja, dat weet ik. Het eitje is de ultieme truuk. Het oogt niet eens fraai, maar wel lekker. Nogmaals: voor de pizzabakkers, doe het maar eens na. En niet het ei los van de pizza bakken.
lol ....
Ik voel een nieuwe wedstijd opkomen ...
Wie heeft het meest perfecte pizza-ei ;)
pi_104100813
Ja. En dan er heel laf een perfect gepocheerd ei opleggen. Beetje aangrillen. Zo zal het dan wel gaan. Maar serieus, ik doe het zelden, het past ook niet echt bij de Italian style, maar af en toe is zo'n eitje best lekker. Op je pizza, that is.
  dinsdag 8 november 2011 @ 00:06:24 #94
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_104106305
* nagekomen foto .... ( je kan via ander ip niet je post editten .... ? )
kan wel ..

[ Bericht 26% gewijzigd door Spartagek op 08-11-2011 10:02:27 (Foto verplaatst) ]
  dinsdag 8 november 2011 @ 00:34:34 #95
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_104107210
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2011 19:37 schreef md89 het volgende:
Vandaag weer pizza gemaakt. :9 Ik heb alleen een vraag over de saus..die van mij proef ik bijna niet. Als je hem zo 'los' proeft is hij gewoon lekker maar zodra hij op de pizza zit proef je er bijna niets van weer. Het is niet zo dat de andere ingredienten op de pizza overheersen want ik gebruik alleen mozzarella en wat basilicum. Meer saus is misschien een optie maar dan wordt het al snel te nat..iemand een idee?
De laatste voor vandaag ....
Ik maak de saus aan "hoog op smaak" zoals ze het tegenwoordig noemen op de tv :|

De zuurgraad mag best 'te hoog' zijn als je hem los proeft, de tomaten ontwikkelen nog wat suikers tijdens het afbakken.
Wat ik ook graag doe is hem "net" te pittig maken bij de bereiding.
De kaas ( mengeling van pittig oud 40+ en belegen kaas, samen met de Mozarella ) zwakken dat uiteindelijk toch weer af uiteindelijk

Ik gebruik voor mijn pizzasaus :

Gefruit uitje met (veel) knoflook
de basissaus van Grand Italia, blokjes tomaat met knoflook, en die met Basilicum of pepertjes.



Daarbij gepelde tomaat uit blik ( lekker zoet )
en italiaanse kruidenmix van Silvo
Tegen het einde verse basilicum erdoor, en mee laten trekken

Het geheel uiteindelijk met staafmixer tot gewenste moes pureren, en OVER smaak brengen met zout, peper en Worchestershiresaus
Soms zelfs wat suiker ( bruine basterd, als ik een barbeque-tintje wil ) en een spaans pepertje
  dinsdag 8 november 2011 @ 03:32:47 #96
176114 Under_Score
Sarcastische lul
pi_104109118
paar dagen geleden zelf pizza gemaakt. allemaal verse ingredienten alleen kant en klare bodems gebruikt. die bodems smaakten helemaal nergens naar en waren ook veel te hard. nog voordat de toppings lekker gaar waren was de bodem al meer een koekje dan een pizzabodem.

volgende keer beter.
  dinsdag 8 november 2011 @ 09:32:43 #97
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_104111146
@Under_score ...

Het is ECHT aan te raden om een keer met meel, water en toebehoren te gaan spelen.

Deegmaken is gewoon leuk om te doen, kun je zelfs wat agressie in kwijt :)
halfuurtje rommelen, en dan zoals Maximus al beschreven heeft, na een klein uurtje kun je al goed onderweg met een eigen "bodem"

< gebruik wel een bakplaat in de oven ... een mooie op het internet is dit voorbeeld >

pi_104111405
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2011 00:34 schreef Spartagek het volgende:
verhaal
Goede info, meer gepraat over andere dingen dan het deeg is beter ;)
  dinsdag 8 november 2011 @ 09:58:51 #99
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_104111764
Nou, dat is eigenlijk het probleem bij pizza ....

Het deeg is wel één van de belangrijke dingen.
De rest is smaak, en de ene smaak is weer anders dan van een andere.

Al ben ik het wel met je eens, op een gegeven moment is het deegverhaal wel uitgerezen, en moet je aan de toppings beginnen.

Ik haal mijn ideeen uit de andere topics.
smoked-BBQ chicken, vlees-vis combo's, vegetarische meuk

Ansjovis door de saus maakt het ineens héél anders van smaak.
Structuur, ik pureer graag de saus, maar niet tot babyvoeding, eerder een grove mosterdstructuur
pi_104111776
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 21:29 schreef Yvesss het volgende:
Ja, excuse me, dat was niet de bedoeling. Maar ik stelde een soort van vraag aan Maximus die ik nu al vergeten ben en toen kwam jij ineens tussendoor in dat wat dooie topic. Zodoende was het. Loki=kewl.
Ah op die fiets :D
Danku danku, ik voel me gevleid.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')