abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_103738491
Vervolg op:
[Pizza] Zelf pizza maken voor beginner?
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #2
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #3
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #4
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #5
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #6
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #7
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #8
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #9

(ook interessant, maar oud:)
[CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza)

Waarom?
Dit is het topic waarin we stoer doen over onze eigengebakken pizza's en tips uitwisselen over het ultieme deeg, het lekkerste beleg en de perfecte baktijd.
Als je het proces een beetje onder de knie hebt dan produceer je voor weinig geld stapels pizza die minstens zo lekker zijn als bij je lokale pizzaboer!

Deeg:
SPOILER: Recept 1
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Recept 2
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Saus:
SPOILER: Saus
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bakken:
SPOILER: bakken
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Handige links over pizza maken
Jeff Varasano's Internet best pizza recipe
Pizzamaking.com

Twee pizzastenen:
http://pizzastein.com/
Jamie Oliver steen op fonq.nl

Filmpje over deeg opbollen


De laatste foto's uit het vorige topic

Sarabi


Gridlok:


Ml-etje:


Iemand91:


Tjado:


Yvesss:
pi_103738635
Is er niet een modje die dit topic even kan reeksen?
  † In Memoriam † zondag 30 oktober 2011 @ 12:58:23 #3
91830 MaximusTG
pi_103739179
Piepkuiken moet iig ff de foto's updaten en het vorige topic linken. :).
Het 11de topic al! Das een berg pizza's!!!
Mama Mia!
pi_103739215
Bij mij gaat het tegenwoordig ook best aardig! ik vind het nog wel vrij veel werk, maar het resultaat mag er wezen. Ik moet ook nog een beetje de kneepjes van het vak leren.
Plus wat spullen kopen, deeg rollen met een blik limonade werkt toch niet helemaal zoals het hoort :')
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
pi_103739834
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2011 12:58 schreef MaximusTG het volgende:
Piepkuiken moet iig ff de foto's updaten en het vorige topic linken. :).
Het 11de topic al! Das een berg pizza's!!!
Mama Mia!
Ik heb tien bolletjes voor vanavond! Eten met zes mensen, inclusief grote eters.

Je zou haast denken dat ik bij een van de tien ook wel aan een foto denk ;-)
pi_103739884
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2011 12:59 schreef crossover het volgende:
Bij mij gaat het tegenwoordig ook best aardig! ik vind het nog wel vrij veel werk, maar het resultaat mag er wezen. Ik moet ook nog een beetje de kneepjes van het vak leren.
Plus wat spullen kopen, deeg rollen met een blik limonade werkt toch niet helemaal zoals het hoort :')
Als je deeg goed is hoef je het helemaal niet te rollen. Liever niet zelfs!
pi_103740143
quote:
1s.gif Op zondag 30 oktober 2011 13:17 schreef LieLie het volgende:

[..]

Als je deeg goed is hoef je het helemaal niet te rollen. Liever niet zelfs!
Vreemd. Ik gebruik 400 gram bloem, wat zout en olijfolie en 220 ml lauw water en een zakje gist. Dat staat dan een halve dag in de koelkast. Als ik het kneed, 'veert' het steeds terug.. hoe gaat het dan beter?
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
pi_103740303
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2011 13:24 schreef crossover het volgende:

[..]

Vreemd. Ik gebruik 400 gram bloem, wat zout en olijfolie en 220 ml lauw water en een zakje gist. Dat staat dan een halve dag in de koelkast. Als ik het kneed, 'veert' het steeds terug.. hoe gaat het dan beter?
Heb je het recept van Maximus uit de OP al eens geprobeerd? (nr 2)
Volgens mij is met name het wachten voor het kneden in dit geval belangrijk (iets met gluten?). Sinds ik dat doe heb ik slap deeg dat ik met mijn handen heel eenvoudig kan vormen.
pi_103741245
Vanavond weer :D
Eerst deed ik het ook rollen maar laatste paar keer lukt het om met de hand te vormen

Ben ook benieuwd naar de eigengemaakte saus
pi_103741274
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2011 13:24 schreef crossover het volgende:

[..]

Vreemd. Ik gebruik 400 gram bloem, wat zout en olijfolie en 220 ml lauw water en een zakje gist. Dat staat dan een halve dag in de koelkast. Als ik het kneed, 'veert' het steeds terug.. hoe gaat het dan beter?
Dat had ik ook steeds..las ergens dat het deeg dan te kort gekneed is. Gisteren heb ik voor het eerst het recept uit onderstaand filmpje gebruikt en mijn deeg werd echt heerlijk zacht en soepel. Kon het met mijn handen/vuisten helemaal uitrekken en hij bleef mooi rond.

(In de beschrijving staat een link naar het recept waar de ingrediënten ook in gram staan).

[ Bericht 0% gewijzigd door md89 op 30-10-2011 14:04:15 ]
pi_103741387
Thanks, de volgende keer probeer ik dat eens.

Nog een vraag; wie gebruikt er een pizzasteen, en hoe krijg je de pizza daar op? Als ik de steen voorverwarm, kan ik het deeg niet op de steen leggen en dan netjes rond maken. Als ik 'm niet op de steen leg, kan ik heel die slappe pizza niet optillen zonder dat alles eraf dendert :')
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
pi_103741762
Met een schieter denk ik. Een ronde plank met handvat. Daarbij gebruik je een wat grover meel waardoor de bodem niet aan de plank plakt.

Ik heb een pizzaoventje, daar zitten twee halfronde plankjes bij waarmee je de pizza op de steen kunt leggen.
pi_103741869
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2011 14:04 schreef LieLie het volgende:
Met een schieter denk ik. Een ronde plank met handvat. Daarbij gebruik je een wat grover meel waardoor de bodem niet aan de plank plakt.

Ik heb een pizzaoventje, daar zitten twee halfronde plankjes bij waarmee je de pizza op de steen kunt leggen.
Mja die heb ik dus niet.
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
pi_103744742
Over die oventjes he, is er nou zo'n wereld van verschil tussen de Breston en de Ferrari dat het prijsverschil gerechtvaardigd is? Ik lees over beide apparaten zowel gemopper als lovende reacties.
  † In Memoriam † zondag 30 oktober 2011 @ 15:26:41 #16
91830 MaximusTG
pi_103744858
In mijn ondertitel staat ook een bouwtekening voor een schieter. Zagen uit 3mm multiplex. Tis al vaker gezegd, maar om het van de schieter op de hete steen in de oven te krijgen is nog best lastig. Zorg dat de schieter goed bebloemd is met wat semolina (gries) meel of maïsmeel. Dan plakt ie niet vast. Geheim van goed vormbaar deeg is idd goed kneden, maar ook voldoende vocht in het deeg.
Wat ook helpt met elastisch deeg is het dan eerst plat drukken, even laten rusten, en dan pas verder vormen.
@LieLie :
Succes! Das een hele klus voor 10 mensen. Hoe ga je het doen, meerdere pizza's in de oven, of steeds 1 delen?
Oh, zie nu dat het er 6 zijn. Nou ja, das nog veel ;).
pi_103745301
Een voor een, meer passen er niet in het oventje ;) Dan krijg je een soort pizzagourmet, wel gezellig!

Net even aan het deeg gevoeld, behoorlijk sticky! Hoop dat dat goed gaat straks ;)
pi_103747962
Lekker! Eet smakelijk alvast! :9
Ja doei.
pi_103748076
Ik zit er aan te denken om een pizzasteen te kopen
Maar nog even twijfelen :) op deze manier lukt het ook wel maar het kan altijd beter
pi_103749434
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2011 15:24 schreef vriendelijkevriend het volgende:
Over die oventjes he, is er nou zo'n wereld van verschil tussen de Breston en de Ferrari dat het prijsverschil gerechtvaardigd is? Ik lees over beide apparaten zowel gemopper als lovende reacties.
Geen verstand van de ferrari hier maar ben erg tevreden over mn Bestron, die kan ik aanraden!

Heb nog wat deeg en saus in de vriezer, denk a.s. donderdag of dinsdag weer pizzas bakken :)
pi_103765423
Twee van de pizza's, spek/paprika/ui/champignons en fuet/spek/artisjok/ui de kaas kan grada p. zijn, mozzarella of gorgonzola ;)



pi_103765589
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2011 15:24 schreef vriendelijkevriend het volgende:
Over die oventjes he, is er nou zo'n wereld van verschil tussen de Breston en de Ferrari dat het prijsverschil gerechtvaardigd is? Ik lees over beide apparaten zowel gemopper als lovende reacties.
Volgens mij zou het verschil in de temperatuur moeten zitten. De ferrari gaat volgens eigen zeggen tot 450C. Ik meende gelezen te hebben dat de Bestron ook tot 450 gaat maar dat is absoluut niet waar, en dat zeggen ze zelf ook niet. Ik heb de handleiding niet meer, maar met een 300C houdt het volgens mij wel op.

Ik snap ook niet waarom, want qua vermogen kan de bestron makkelijk veel heter, het is de thermostaat die hem doet afslaan.
  zondag 30 oktober 2011 @ 23:14:34 #23
359472 rojoz
lerend klusser
pi_103768890
Hallo beste en ervaren pizzabakkers/fans,

Ik heb al heel veel van dit deel van het forum gelezen en vele tips gebruikt o.a. voor de bodem.
De bodem daar ben ik qua smaak erg tevreden over, mijn probleem is dat als ik mijn Bestron pizzaoven op de hoogste stand zet dan is in no-time de bodem zwart en de bovenkant nog rauw. moet ik misschien het element aan de onderzijde afsluiten????
Als ik hem op stand 1 zet dan is hij lekker heet enzo maar dan is de onderzijde goed en de rest nog steeds een bleke bedoeling. Wie o wie kan mij vertellen hoe dit op te lossen. En als ik niet alles goed heb gelezen dan vergeef mij, maar na vele dagen op dit forum te hebben gelezen hoop ik dat ik het juiste ook heb gezocht maar niet gevonden.

Alvast bedankt namens een pizza-eter
Aldoende leert men😃
pi_103774738
Het lijkt me dat als je geen heteluchtoven of gasoven gebruikt, dat dit dan het effect is. Ik ken die oventjes wel, vaak goedkoper en enkel twee elementen bovenin en onderin, dat werkt gewoon niet goed. Het geeft piekhitte en kan niet doseren.
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
  † In Memoriam † maandag 31 oktober 2011 @ 10:20:04 #25
91830 MaximusTG
pi_103777212
Nee, crossover, in principe zou je juist prima pizza's moeten kunnen bakken in zulke oventjes.
Ik heb er wat informatie over opgezocht, en dat valt nog niet mee, veel over de Bestron's is in het Duits. En mn Duits is niet zooooo super. Vond dit wel een interessante:

http://www.pizzamaker.info/html/unterschiede_pizzaofen.html

Qua Bestron's moet je dus een onderscheid maken tussen de DLD9016 oude en nieuwe versie, en de DLD9070. Als ik de pagina goed lees, dan halen zowel de 9070 als de 9016 niet zulke hoge temperaturen. Max 320 C voor de 9070, 380 voor de 9016 (dat is nog acceptabel). Schijnbaar is dat vanwege nieuwe veiligheidswetgeving. Gelinkte pagina biedt wel een link naar een Duitse webshop die de DLD9070 incl. tuningkit verkopen, om em heter te stoken (in feite is het een kleine fan die de temperatuurssensor afkoelt, zodat het warmte-element aanblijft). Dan zijn temperaturen van 500 C weer mogelijk.

Wat betreft het probleem van rojoz; welke Bestron gebruik je nu precies, verwarm je de oven voor, hoe dik is je deeg, etc. Iets meer details. Maar begrijp ik nu dat je de boven en onderkant apart kan regelen? Waarom dan niet voorverwarmen met alles vol aan, pizza erop, onderkant uit of zachter zetten? Als het goed is blijft de steen nog een tijd warmte afgeven. En in een houtoven halen ze voor de pizza erin gaat ook eerst een natte doek over de vloer, om schoon te maken, maar ook om de temperatuur wat naar beneden te halen :).
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')