Nog bedankt voor de tip trouwens.quote:Op zaterdag 19 november 2011 01:28 schreef SiGNe het volgende:
Sous vide kan je ook nog proberen, ik denk alleen dat Piet daar minder blij van wordt.
quote:Op zaterdag 19 november 2011 00:34 schreef kassav het volgende:
Piet, hoe maak ik jou eigenlijk klaar?
Ga je het stoven of kort grillen?quote:Op zaterdag 19 november 2011 11:43 schreef Steven184 het volgende:
Vast wel iemand die het hier weet:
Voor een recept heb ik beef short ribs nodig, een stuk vlees wat volgens mij niet 1 op 1 te vertalen is in Nederland omdat wij het vlees andere verdelen dan in de VS. Wat kan ik hiervoor gebruiken? Gewoon kalfsribben?
Hoe scherp ze zijn ligt aan het slijpen. Een goede slijpservice zet aan ieder mes een scherpe snede.quote:Op zaterdag 19 november 2011 08:22 schreef Holy_Goat het volgende:
Iemand had het even geleden over scherpe messen; is dit merk eigenlijk bij iemand hier al bekend?
http://www.nipponblades.nl/index2.php
Heel artikel gelezen in krant dat ze het scherpste vd wereld zouden zijn...
Stoven.quote:Op zaterdag 19 november 2011 12:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ga je het stoven of kort grillen?
Kalf smaakt zachter, rund voller, wat je lekker vindt. Hoop dat je slager wat moois heeft liggen. Staartstuk is ook lekker om te stoven.quote:
Ok, thanks.quote:Op zaterdag 19 november 2011 14:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kalf smaakt zachter, rund voller, wat je lekker vindt. Hoop dat je slager wat moois heeft liggen. Staartstuk is ook lekker om te stoven.
Dit vond ik:quote:Op zaterdag 19 november 2011 17:15 schreef Isegrim het volgende:
Piet, heb je leuke tips voor mispels (geen Japanse)? En klopt het dat je ze pas moet eten als ze min of meer tegen rotting aan zitten?
Ik maak nooit zaken in zoutkorst, ik eet zoutarm.quote:Op dinsdag 22 november 2011 14:48 schreef MaximusTG het volgende:
Piet! Ik wil wel weer eens kip in zoutkorst maken, de laatste keer was dat goed bevallen; Heb jij nog een goed recept? Want als ik op internet rondspeur is het een beetje onduidelijk of er nu wel of geen bloem in het zoutdeeg moet, en of het vel op de kip moet blijven, of eraf moet, of pas na het bakken eraf moet?
Ik heb beide al een keer geprobeerd. Die met bloem scheurde steeds open, die zonder niet, maar die maakt het vlees wel veel zouter..
Buk maarquote:
Afgaande op de recepten die ik ken met vis zou ik het vel er op laten en de bloem weg. En dan het velletje dus als bescherming tegen te zout vlees. Maar goed, ik heb het zelf nooit gemaaktquote:Op dinsdag 22 november 2011 16:39 schreef MaximusTG het volgende:
Oke, jammer, ik dacht dat hetgeen je in de zoutkorst klaarmaakt in principe niet heel zout werd? Iemand anders misschien een idee?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |