abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 19 november 2011 @ 01:28:49 #201
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_104540423
Sous vide kan je ook nog proberen, ik denk alleen dat Piet daar minder blij van wordt.
pi_104540581
Heeft er nog iemand restaurant aanraders omgeving Den Haag - Zoetermeer? Eigenlijk wat PietV zei

een echte chinees chinees of een echte indo indo ^O^.

Waar ik zelf vaak/regelmatig kom:

Oriëntal (东方行) (voorheen Nam Kee) (dit is een toko met een lunchroom) :Y)
Gedempte Gracht 405
2512AM Den Haag (in Markthof)

Keraton Damai (voorheen raamstraat, ook Den Haag)
Groot Hertoginnelaan 57
2517 EC Den Haag
Dit vind ik het beste Indo / Javaan van Den Haag ^O^
pi_104540592
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2011 01:28 schreef SiGNe het volgende:
Sous vide kan je ook nog proberen, ik denk alleen dat Piet daar minder blij van wordt.
Nog bedankt voor de tip trouwens.
pi_104540767
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2011 00:34 schreef kassav het volgende:
Piet, hoe maak ik jou eigenlijk klaar?
_O-
Aan het spit *O* ~O>
pi_104543254
Iemand had het even geleden over scherpe messen; is dit merk eigenlijk bij iemand hier al bekend?

http://www.nipponblades.nl/index2.php

Heel artikel gelezen in krant dat ze het scherpste vd wereld zouden zijn...
pi_104545955
Vast wel iemand die het hier weet:

Voor een recept heb ik beef short ribs nodig, een stuk vlees wat volgens mij niet 1 op 1 te vertalen is in Nederland omdat wij het vlees andere verdelen dan in de VS. Wat kan ik hiervoor gebruiken? Gewoon kalfsribben?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  zaterdag 19 november 2011 @ 12:27:20 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104547289
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2011 11:43 schreef Steven184 het volgende:
Vast wel iemand die het hier weet:

Voor een recept heb ik beef short ribs nodig, een stuk vlees wat volgens mij niet 1 op 1 te vertalen is in Nederland omdat wij het vlees andere verdelen dan in de VS. Wat kan ik hiervoor gebruiken? Gewoon kalfsribben?
Ga je het stoven of kort grillen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 november 2011 @ 12:29:23 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104547349
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2011 08:22 schreef Holy_Goat het volgende:
Iemand had het even geleden over scherpe messen; is dit merk eigenlijk bij iemand hier al bekend?

http://www.nipponblades.nl/index2.php

Heel artikel gelezen in krant dat ze het scherpste vd wereld zouden zijn...
Hoe scherp ze zijn ligt aan het slijpen. Een goede slijpservice zet aan ieder mes een scherpe snede.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104547467
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 november 2011 12:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ga je het stoven of kort grillen?
Stoven.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  zaterdag 19 november 2011 @ 14:44:17 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104551445
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2011 12:31 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Stoven.
Kalf smaakt zachter, rund voller, wat je lekker vindt. Hoop dat je slager wat moois heeft liggen. Staartstuk is ook lekker om te stoven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104551810
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 november 2011 14:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kalf smaakt zachter, rund voller, wat je lekker vindt. Hoop dat je slager wat moois heeft liggen. Staartstuk is ook lekker om te stoven.
Ok, thanks.

Met mijn slager komt dat wel goed, zou normaal daar vragen maar moet vandaag iemand anders daarheen sturen. Dus vandaar even de vraag. Gaan we even wat lekkers van maken.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  zaterdag 19 november 2011 @ 17:15:48 #212
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_104556022
Piet, heb je leuke tips voor mispels (geen Japanse)? En klopt het dat je ze pas moet eten als ze min of meer tegen rotting aan zitten?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_104556186
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2011 17:15 schreef Isegrim het volgende:
Piet, heb je leuke tips voor mispels (geen Japanse)? En klopt het dat je ze pas moet eten als ze min of meer tegen rotting aan zitten?
Dit vond ik:
" De mispel is een vrucht welke steeds populairder wordt.
De mispel is rijp in october maar is dan nog oneetbaar,
deze mispels smaken uitgesproken wrang en zijn hard.
Laat ze eerst enkele weken in het donker liggen, tot
ze zacht en donker zijn. Dit fermenteringsproces gaat sneller
wanneer ze na nachtvorst geplukt zijn of in de diepvries
gelegen hebben."
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 19 november 2011 @ 17:24:04 #214
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_104556284
Ja, ik lees net inderdaad op Wikipedia dat je ze enkele dagen in de vriezer kunt leggen en dan laten ontdooien en vervolgens opeten.

Maar ben benieuwd of Piet tips heeft om ze te gebruiken in een gerecht ofzo. Stoofpot misschien?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 19 november 2011 @ 17:27:21 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104556366
Mispels, als ze bruin en zoet zijn geworden, kan je ze inleggen in alcohol, deed mijn "tante" in kroatie altijd. Heerlijk was dat.
Na maanden was het een heerlijke mispellikeur en de mispels dan er uit eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 november 2011 @ 17:31:59 #216
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_104556504
Ah, goed plan, we maken vaak likeur. :)

Is in de vriezer leggen inderdaad een goed plan? We gaan namelijk over 1,5 week 3 weken op vakantie en dat zijn ze waarschijnlijk nog niet goed. Maar ze hebben ze niet zo vaak dus ik wilde ze toch graag meenemen.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 19 november 2011 @ 17:36:18 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104556641
Lijkt me een prima plan, vriezen maakt de celwanden stuk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 november 2011 @ 17:45:21 #218
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_104556993
Mooi. ^O^ :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  † In Memoriam † dinsdag 22 november 2011 @ 14:48:43 #219
91830 MaximusTG
pi_104675717
Piet! Ik wil wel weer eens kip in zoutkorst maken, de laatste keer was dat goed bevallen; Heb jij nog een goed recept? Want als ik op internet rondspeur is het een beetje onduidelijk of er nu wel of geen bloem in het zoutdeeg moet, en of het vel op de kip moet blijven, of eraf moet, of pas na het bakken eraf moet?
Ik heb beide al een keer geprobeerd. Die met bloem scheurde steeds open, die zonder niet, maar die maakt het vlees wel veel zouter..
  dinsdag 22 november 2011 @ 16:28:54 #220
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104679403
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 14:48 schreef MaximusTG het volgende:
Piet! Ik wil wel weer eens kip in zoutkorst maken, de laatste keer was dat goed bevallen; Heb jij nog een goed recept? Want als ik op internet rondspeur is het een beetje onduidelijk of er nu wel of geen bloem in het zoutdeeg moet, en of het vel op de kip moet blijven, of eraf moet, of pas na het bakken eraf moet?
Ik heb beide al een keer geprobeerd. Die met bloem scheurde steeds open, die zonder niet, maar die maakt het vlees wel veel zouter..
Ik maak nooit zaken in zoutkorst, ik eet zoutarm.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † dinsdag 22 november 2011 @ 16:39:03 #221
91830 MaximusTG
pi_104679822
Oke, jammer, ik dacht dat hetgeen je in de zoutkorst klaarmaakt in principe niet heel zout werd? Iemand anders misschien een idee?
  dinsdag 22 november 2011 @ 16:40:00 #222
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_104679860
Nou Piet, hoe maak je een zoutarm? :+

Ik heb zelf geen ervaringen met dingen in zoutkorst maken maar ik neem aan dat het de bedoeling is dat de kost als een soort oventje moet werken en dat het zout eigenlijk alleen de stoom die uit het gerecht komt moet opnemen zonder dat daarbij teveel zout aan het gerecht afgegeven wordt.
Ik weet alleen niet of die aanname klopt.
  dinsdag 22 november 2011 @ 16:40:37 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104679884
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 16:40 schreef SiGNe het volgende:
Nou Piet, hoe maak je een zoutarm? :+
Buk maar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104680242
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 16:39 schreef MaximusTG het volgende:
Oke, jammer, ik dacht dat hetgeen je in de zoutkorst klaarmaakt in principe niet heel zout werd? Iemand anders misschien een idee?
Afgaande op de recepten die ik ken met vis zou ik het vel er op laten en de bloem weg. En dan het velletje dus als bescherming tegen te zout vlees. Maar goed, ik heb het zelf nooit gemaakt ;)
  † In Memoriam † dinsdag 22 november 2011 @ 16:50:24 #225
91830 MaximusTG
pi_104680273
Heb hier een filmpje dat me wel betrouwbaar lijkt:

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')