quote:
Op dinsdag 1 november 2011 19:50 schreef Holy_Goat het volgende:[..]
Dank! Recept1
Piet, jij ook een suggestie? Nu heb ik best veel keukengerei, maar heb geen staafmixer. Wel een blender maar das niet zo handig met soep gok ik.
Nu alleen het brood nog....
ik heb er nog twee, die vorige is een recept van een vriend van me.
In m'n knoflook receptenboek staat een recept voor
Arcadische knoflooksoep voor 4 tot 6 personen, gaat ook meer knoflook in.
ingrediënten:15-20 ongepelde knoflooktenen
5 eetlepels olie
1 liter kippe- of vleesbouillon
2 theelepels verse tijm
½ theelepel zout
witte peper
3 eidooiers
Bij het opdienen:
sneetje stokbrood of toast
geraspte kaas
Bereiding:1 Blancheer de knoflook een minuut; laat ze uitlekken en pel ze. Kook de teentjes 10 minuten in de helft van de olie, maar laat ze niet bruin worden. Voeg de bouillon, tijm, zout en flink wat witte peper toe. Laat de soep 30 minuten lang stoven en proef of ze goed gekruid is.
2 Zeef de soep, maar houd een paar tentjes heel. Doe de soep terug in de pan en houd haar warm.
3 Kluts de eidooiers en laat er langzaam de overblijvende olie in lopen. Vermeng het mengsel met een paar eetlepels soep, haal de soep van het vuur en voeg voeg de eidooiers er langzaam in een dun straaltje aan toe, zorgvuldig roerend.
OpdienenDien de soep onmiddelijk op met het stokbrood of de toast en een handje geraspte kaas in elke soepkom
VariatieGebruik in plaast van de olie en eidooiers zes verse eigeren in de zachtjes sudderende soep.
En er staat ook nog een recept voor
romige champignon/knoflooksoep voor 3-4 personen in
Ingrediënten2 hele knofloken (ongeveer 25 teentjes)
250gr. uitgelekte en gehalveerde champignons
75gr. boter
1 theelepel verse tijm
6 eetlepels bloem
1½ dl kippebouillon
1½ dl melk
½ kopje room
zout en peper
Bij het opdienen:
30gr. gehakte peterselie
50gr. heel dun gesneden champignons
Bereiding:1 Haal de knoflooktenen uit elkaar en blancheer ze een minuut; laat ze uitlekken en pel ze.
2 Stoof de champignons 5 minuten in de boter. haal ze uit de pan en leg ze op een bord.
3 Voeg de knofflook en de tijm aan het boter- en champignonvocht toe en kook ze zachtjes 10 tot 15 minuten met het deksel op de pan, totdat de teentjes zacht geworden zijn.
4 voeg de bloem toe en laat dit enkele minuten meekoken. Draai het vuur hoog en voeg de bouillon en de melk beetje voor beetje al roerend toe. Laat de soep 10 minuten pruttelen.
5 Voeg de champignons toe en geef ze nog 1 minuut om door te warmen.
6 Haal de pan van het vuur, roer de room er doorheen en maak het af met zout en peper.
Opdienen:Dien de soep op met de gehakte peterselie en de dunne, rauwe schijfjes champignons als versiering.
Aldus het boek..
Qua brood kan je gewoon een Italiaanse bol nemen, al is het denk ik verstandiger om het brood er naast te serveren, dan loop je ook geen risico dat de soep uit het brood lekt.
[ Bericht 12% gewijzigd door SiGNe op 02-11-2011 00:40:45 ]