abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
  vrijdag 4 augustus 2017 @ 08:53:12 #151
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_172897257
quote:
6s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 08:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Dan vrees ik voor je dat je nooit gefrituurde kreeft op heb. Maar je punt klopt wel.
Jawel, kreeftstukjes, maar niet mijn ding, dus verdrongen. :)
Ik heb ook een hekel aan tempura. Bluh.
pi_172897366
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 08:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Jawel, kreeftstukjes, maar niet mijn ding, dus verdrongen. :)
Ik heb ook een hekel aan tempura. Bluh.
Wie lust er nou weer geen garnalen tempura, zo lekker :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 4 augustus 2017 @ 09:05:11 #153
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_172897398
Ik zeg niet dat ik het niet lust, ik vind het zonde van de garnaal en dus helemaal van de kreeft.
Bovendien deugt de bereiding 9 van de 10 keer niet. Maar zelfs een perfecte tempura mag je houden.
pi_172933977
Ik zal het onderwerp op sous vide proberen te houden;) vanavond een char siu buikspek erin voor ongeveer 48 uur. Maandag dus eten op een bao. Nog meer sous vide enthousiastelingen hier?
pi_175259614
Net een Anova immersion circulator bemachtigd. Dit topic even bijhouden. Ben nu even aan het kijken welke vacumeermachine goed is, ik zit daarvoor te denken aan een Foodsaver FSV005(x).

Ook nog op zoek naar een goede bak van een litertje of 10~15.
Voor een bak zit ik aan deze te denken @150mm of @200mm diep.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  donderdag 23 november 2017 @ 14:37:26 #156
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_175259802
Iets duurder, maar misschien handiger: https://souvy.nl/product/sous-vide-bak-12-liter/. Bij langer sous-vide koken kan het namelijk soms handig zijn om niet te veel water te laten verdampen :).
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_175260369
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 14:37 schreef De_Hertog het volgende:
Iets duurder, maar misschien handiger: https://souvy.nl/product/sous-vide-bak-12-liter/. Bij langer sous-vide koken kan het namelijk soms handig zijn om niet te veel water te laten verdampen :).
Ongeveer even duur, want ik wilde ook een deksel bij bestellen en kijken of ik daar zelf een gat ik kon (laten) maken.

Het probleem met PC is dat er BPA in zit. Ik ben daar een beetje huiverig voor. Ik weet namelijk niet of BPA door het water, door een PBA-vrije vacuumzak alsnog in mijn eten kan terecht komen? Daarom ging ik voor een Tritan bak.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  vrijdag 24 november 2017 @ 09:22:47 #158
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_175274256
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 15:02 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Ongeveer even duur, want ik wilde ook een deksel bij bestellen en kijken of ik daar zelf een gat ik kon (laten) maken.

Het probleem met PC is dat er BPA in zit. Ik ben daar een beetje huiverig voor. Ik weet namelijk niet of BPA door het water, door een PBA-vrije vacuumzak alsnog in mijn eten kan terecht komen? Daarom ging ik voor een Tritan bak.
Goed punt, niet bij stil gestaan. Mijn gevoel zegt dat wat in de bak zit niet door de zakjes heen zou moeten komen, dus dat het geen probleem zou moeten zijn. Ik heb ook even snel gegoogeld en de paar sites die het over de containers hebben (de meeste hits gaan over BPA-vrije verpakkingen of zeggen totaal niets over BPA in de containers) zeggen dat het inderdaad niet uit zou moeten maken.

Ik vraag me persoonlijk af of bij een met de hand gezaagd plastic deksel niet meer 'stukjes' in het water zouden komen, maar misschien zegt dat meer iets over mijn handigheid :P.
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_175274964
Anova is -90e vandaag.
pi_175275241
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 09:22 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

Ik vraag me persoonlijk af of bij een met de hand gezaagd plastic deksel niet meer 'stukjes' in het water zouden komen, maar misschien zegt dat meer iets over mijn handigheid :P.
Ik denk ook dat ik dit met een PC snijder zou moeten doen, zo'n warme ijzerdraad zeg maar. Zagen gaat inderdaad niet lukken vrees ik.

Maar als eigenlijk alle vindbare bronnen melden dat het BPA niet in m'n eten kan komen door de vacuumzakken dan hoef ik niet zo moeilijk te doen.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  vrijdag 24 november 2017 @ 10:21:59 #161
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175275496
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 09:55 schreef FranticDJ het volgende:
Anova is -90e vandaag.
Ja, leuk!

Was: ¤219.00
Price: ¤129.00
You Save: ¤90.00

Heb even teruggezocht in mijn rekeningoverzicht en ik betaalde vorig jaar december ¤119.00

Misschien de andere versie, die nu ¤115.00 kost, maar dan nog. Poeh poeh, wat een voordeel zeg.
  vrijdag 24 november 2017 @ 10:22:41 #162
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175275508
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 10:09 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Maar als eigenlijk alle vindbare bronnen melden dat het BPA niet in m'n eten kan komen door de vacuumzakken dan hoef ik niet zo moeilijk te doen.
Sterker nog, ik zoek eigenlijk een bak die ook isoleert....
pi_175276014
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 10:22 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Sterker nog, ik zoek eigenlijk een bak die ook isoleert....
Die kan je zelf wel maken, alleen is hij dan niet meer doorzichtig. Gewoon twee maten die in elkaar passen en er dan zelf isolatiemateriaal tussen brengen. Kan gewoon met wat PUR of (glas/steen)wol.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  vrijdag 24 november 2017 @ 11:02:44 #164
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175276239
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 10:50 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Die kan je zelf wel maken, alleen is hij dan niet meer doorzichtig. Gewoon twee maten die in elkaar passen en er dan zelf isolatiemateriaal tussen brengen. Kan gewoon met wat PUR of (glas/steen)wol.
Leuk idee, maar nee. Dat wordt vies.
pi_175277178
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 11:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Leuk idee, maar nee. Dat wordt vies.
Waarom? Niet wanneer je het goed doet. Met zelf maken bedoel ik niet 'even wat in elkaar knoeien', maar er daadwerkelijk een mooi en goed project van maken.

Ik denk niet dat een dergelijke bak 'zo maar' op de markt komt, iedereen gebruikt gewoon enkelwandig PC of Tritan oid. Voor een geïsoleerde bak moet je toch echt een professioneel sous vide apparaat kopen.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  vrijdag 24 november 2017 @ 12:44:45 #166
62053 Fixers
Princess Charming
pi_175277960
Of je haalt gewoon een koelbox bij de kampeerwinkel.
pi_175279663
Ik gebruik een rubbermaid 12L bak met deksel waar zelf een gat in is gesneden. Heb zelfs bij sessies van 60 uur geen verdamping kunnen zien. Ideaal ding.
pi_175336247
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 12:44 schreef Fixers het volgende:
Of je haalt gewoon een koelbox bij de kampeerwinkel.
Dat kan ik natuurlijk doen, maar om daar een mooi passend gat in te krijgen gaat wel problematisch worden (voor mij dan).
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 14:23 schreef Queenshore het volgende:
Ik gebruik een rubbermaid 12L bak met deksel waar zelf een gat in is gesneden. Heb zelfs bij sessies van 60 uur geen verdamping kunnen zien. Ideaal ding.
Goed idee, al heb ik liever een wat bredere doos zodat er ook (nagenoeg) hele zalmfilets e.d. in kunnen. Rubbermaid heeft dergelijke maten niet volgens mij...
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  maandag 27 november 2017 @ 14:29:30 #169
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_175338299
Je kunt toch ook gewoon wat vershoudfolie over je bak heen doen? Heb ik pas ook gedaan en doet wat moet.
pi_175347113
Of een lading pingpongballen. Isoleren elke bak en passen overal in natuurlijk.
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')