abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_121312055
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2013 14:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zes Roners? Daar heb je een leuke auto voor
Dat weet ik, vandaar de reactie :P De "hebben jullie allemaal een Roner thuis staan" doet vermoeden dat het een eerste basis behoefte is :P
pi_121312113
Overigens heeft mijn schoonzusje laatst sous vide gekookt in de frituurpan. Dus zo ridicuul was mijn vergelijking die ik elders maakte niet, dat een Roner of soortgelijk apparaat eigenlijk gewoon een frituurpan is die niet heel heet kan :P
  dinsdag 8 januari 2013 @ 16:30:31 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121315571
quote:
2s.gif Op dinsdag 8 januari 2013 15:03 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Overigens heeft mijn schoonzusje laatst sous vide gekookt in de frituurpan. Dus zo ridicuul was mijn vergelijking die ik elders maakte niet, dat een Roner of soortgelijk apparaat eigenlijk gewoon een frituurpan is die niet heel heet kan :P
Heb een weckketel gekocht die je tot de graad nauwkeurig kan instellen, wil daar van het weekend eens ribeye steak in garen en dan bakken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121315638
De Robin-Methode :) Ik mis die aanbieding bij de Lidl steeds. Ben benieuwd naar het resultaat.
  dinsdag 8 januari 2013 @ 18:26:30 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121320549
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2013 16:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb een weckketel gekocht die je tot de graad nauwkeurig kan instellen, wil daar van het weekend eens ribeye steak in garen en dan bakken
Cool! Tips, die waarschijnlijk nogal voor de hand liggen maar die ik je toch maar even meegeef: vullen met warm water uit de kraan, dan met koud water op temperatuur brengen. Meten met een eigen thermometer of begintemperatuur dus is wat je wilt en later nog een paar keer checken. Mijn weckketel wordt altijd net een paar graden warmer dan aangegeven, dus ik zet de thermostaat iet lager.

En zoals eerder elders gezegd: zolang mijn watertemp niet boven de 50C komt krijg ik perfecte garing:

6606990843_fe6ca25463.jpg
Sous Vide Jodenhaas
  dinsdag 8 januari 2013 @ 19:00:29 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121321875
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2013 18:26 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Cool! Tips, die waarschijnlijk nogal voor de hand liggen maar die ik je toch maar even meegeef: vullen met warm water uit de kraan, dan met koud water op temperatuur brengen. Meten met een eigen thermometer of begintemperatuur dus is wat je wilt en later nog een paar keer checken. Mijn weckketel wordt altijd net een paar graden warmer dan aangegeven, dus ik zet de thermostaat iet lager.

En zoals eerder elders gezegd: zolang mijn watertemp niet boven de 50C komt krijg ik perfecte garing:

[ link | afbeelding ]
Sous Vide Jodenhaas
Hoe lang gaar je?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 8 januari 2013 @ 19:10:39 #82
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121322306
Ik neem altijd van die magere stukken zoals jodenhaas of goedkope "biefstuk" van de Turk en die gaar ik kort, hooguit 45 minuten. Langer voegt dan volgens mij niks toe. Maar hoe dat zit als je een ribeye neemt weet ik niet, dan wil je dat er iets gebeurt met het collageen enzo, dan ligt het al meer voor de hand om het uren te garen. Maar daar heb ik geen ervaring mee. Of wel ervaring, maar geen positieve ervaring. ;-)

Ik ben zover dat ik suddervlees (schouder, procureur, van die dingen) liever gewoon op de ouderwetse manier gaar en niet sous vide omdat ik het vet nooit lekker vindt weggesmolten... Dus ik ben een kort-sous-vide-koker.
  dinsdag 8 januari 2013 @ 20:02:07 #83
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_121324696
Het smelt niet helemaal weg idd, maar de smŠŠk! Zowel onze chuck eye als onze Heston-steak waren echt geweldig van smaak.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 9 januari 2013 @ 11:36:18 #84
392806 gewoonmarik
marik ben gewoon?
pi_121346392
quote:
2s.gif Op dinsdag 8 januari 2013 15:03 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Overigens heeft mijn schoonzusje laatst sous vide gekookt in de frituurpan. Dus zo ridicuul was mijn vergelijking die ik elders maakte niet, dat een Roner of soortgelijk apparaat eigenlijk gewoon een frituurpan is die niet heel heet kan :P
Wat had ze in de pan? Een vetsoort of gewoon water. Wat was het resultaat hier van
pi_121346523
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2013 11:36 schreef gewoonmarik het volgende:

[..]

Wat had ze in de pan? Een vetsoort of gewoon water. Wat was het resultaat hier van
Water :) Resultaat was prima, ik had zelf de temperatuur wat lager gedaan maar dit was een proef-run voor een cateringbedrijf, dus een bewuste keuze.

Sligro heeft trouwens tot 90 graden instelbare au-bain-mariebakken in de aanbieding. Lijkt mij ook inzetbaar voor sous-vide.
  woensdag 9 januari 2013 @ 11:43:06 #86
392806 gewoonmarik
marik ben gewoon?
pi_121346572
quote:
2s.gif Op woensdag 9 januari 2013 11:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Water :) Resultaat was prima, ik had zelf de temperatuur wat lager gedaan maar dit was een proef-run voor een cateringbedrijf, dus een bewuste keuze.

Sligro heeft trouwens tot 90 graden instelbare au-bain-mariebakken in de aanbieding. Lijkt mij ook inzetbaar voor sous-vide.
okee gaaf! ik ben op zoek naar nieuwe/gekke bereidingen voor aardappelproducten! ik denk dat met de sous vide methode de friet en chips niet krokant gaat worden
  woensdag 9 januari 2013 @ 11:47:26 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121346671
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2013 11:43 schreef gewoonmarik het volgende:

[..]

okee gaaf! ik ben op zoek naar nieuwe/gekke bereidingen voor aardappelproducten! ik denk dat met de sous vide methode de friet en chips niet krokant gaat worden
http://modernistcuisine.com/recipes/starch-infused-fries-2/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121348185
quote:
2s.gif Op woensdag 9 januari 2013 11:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

Sligro heeft trouwens tot 90 graden instelbare au-bain-mariebakken in de aanbieding. Lijkt mij ook inzetbaar voor sous-vide.
Zou ook goed moeten werken. 69 euro, even over nadenken.
''Rice is great if you're really hungry and want to eat two thousand of something.' - Mitch Hedberg
  woensdag 9 januari 2013 @ 12:36:17 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121348261
quote:
2s.gif Op woensdag 9 januari 2013 11:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Water :) Resultaat was prima, ik had zelf de temperatuur wat lager gedaan maar dit was een proef-run voor een cateringbedrijf, dus een bewuste keuze.

Water is ook een betere keuze omdat water veel meer warmte opslaat per liter dan olie of vet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121348325
In dat geval zou je dus eigenlijk het beste heel zout water kunnen gebruiken? :) Hogere massa, vastere temperatuur?
  woensdag 9 januari 2013 @ 12:59:48 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121348991
quote:
3s.gif Op woensdag 9 januari 2013 12:38 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
In dat geval zou je dus eigenlijk het beste heel zout water kunnen gebruiken? :) Hogere massa, vastere temperatuur?
Ik kan zo snel geen tabel vinden hoeveel Joule in 1cc water per graad temperatuur verhoging gaat zitten als je er meer zout in oplost.
Het gaat om de buffercapaciteit, hoe stabiel blijft de temperatuur, hoe hoger het aantal Joule dat je nodig hebt om de temperatuur te doen stijgen (of hoeveel moet je er uit halen om te verlagen) hoe inherent stabieler de temperatuur zal zijn.
Hoe meer energie je moet toevoegen om het 1 graad te laten stijgen, hoe beter je in controle zal zijn over de exacte temperatuur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 9 januari 2013 @ 13:13:39 #92
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_121349449
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2013 11:43 schreef gewoonmarik het volgende:

[..]

okee gaaf! ik ben op zoek naar nieuwe/gekke bereidingen voor aardappelproducten! ik denk dat met de sous vide methode de friet en chips niet krokant gaat worden
Aflevering 6 van How to cook like Heston. :Y

Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_121350806
Als je thuis een stuk vlees in waterbad hebt gegaard en je wilt het bij iemand anders opeten. Wat is dan de beste manier (in een standaard keuken) om hem weer op temperatuur te krijgen?
  woensdag 9 januari 2013 @ 14:05:52 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121351332
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2013 13:52 schreef FigureBirdStars het volgende:
Als je thuis een stuk vlees in waterbad hebt gegaard en je wilt het bij iemand anders opeten. Wat is dan de beste manier (in een standaard keuken) om hem weer op temperatuur te krijgen?
Niet koelen
Periode tussen garen en eten zo kort mogelijk
Laatste bereidingsstap bij de ander uitvoeren (het bakken)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121355804
En misschien in een lauwe koelbox vervoeren? Zodat de temperatuur zo stabiel mogelijk blijft.
  woensdag 9 januari 2013 @ 15:59:39 #96
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_121356087
Of in een emmer water vervoeren :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 9 januari 2013 @ 18:12:43 #97
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121361055
Wel terugkoelen. Zo snel mogelijk.
Dan meenemen, daar een grote bak water op temperatuur brengen, kan gewoon uit de kraan, dan zak erin. Tien minuutjes of zo, het gaat nu niet meer om het garen maar om het opwarmen. En dan uit de zak, goed droogdeppen, zouten, bakken.
  zaterdag 16 februari 2013 @ 16:41:41 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122953444
Vandaag sous vide ribeye aan het maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_122955027
Oh ben benieuwd hoe 'ie wordt! Hoe lang, hoe warm?
  zaterdag 16 februari 2013 @ 17:29:45 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122955090
quote:
2s.gif Op zaterdag 16 februari 2013 17:28 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Oh ben benieuwd hoe 'ie wordt! Hoe lang, hoe warm?
55 graden sinds 12 uur, tegen 19 uur gaan we eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')