abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 11 november 2011 @ 23:06:58 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104270290
Ik vond dit qua smaak wel een beetje op rosbief lijken. Dat is ook zo graatmager en is ook moeilijk te bereiden, want als het te ver gaat (medium is al teveel) is het meteen taai en droog. Maar in het waterbad kan dat bijna niet mis gaan.
  vrijdag 11 november 2011 @ 23:07:53 #27
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_104270331
Maar hoe zou het worden als je bijvoorbeeld sukadelappen sous vide bereidt? Of zou het vet dan onvoldoende smelten?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 11 november 2011 @ 23:25:57 #28
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104271393
Ja, maar dan praat je over tijden van 24-72 uur en op de een of andere manier vind ik dat de moeite niet waard. Vooral omdat je zulke vette stukken vlees net zo makkelijk in oven of slowcooker kunt bereiden. Maar goed, dat is mijn vooroordeel, want ik weet er niks van en heb het dus ook nog nooit uitgetest. Behalve eendenbouten, die wel, 10-16 uur of zo. Maar dat is omdat ik het zo zonde vind om al dat ganzenvet te gebruiken in een traditionele confit. ;-) )
  vrijdag 11 november 2011 @ 23:30:52 #29
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_104271623
Misschien is het wel tien keer zo lekker dan. :9 Ik vond die rosbief in elk geval geweldig en die was nog niet eens helemaal perfect gelukt.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_104316904
Wederom rosbief aan het proberen :)
pi_104318748
quote:
2s.gif Op zondag 13 november 2011 14:49 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Wederom rosbief aan het proberen :)
Jij doet het dus gewoon met je slowcooker?

Dat is in de toekomst een poging waard, even kijken of ik ergens een vacuumapparaat weet te fixen.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  zondag 13 november 2011 @ 15:58:17 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104319118
quote:
2s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 16:50 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Sous vide is Frans voor 'zonder lucht',
Nee, voor (onder) vacuüm, zonder lucht is Sans Air
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 november 2011 @ 15:59:22 #33
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_104319155
'Onder leeg'.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 13 november 2011 @ 16:05:26 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104319321
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2011 15:59 schreef Isegrim het volgende:
'Onder leeg'.
Als je het letterlijk vertaald, ja, maar waar vide leeg betekend, betekend sous vide gewoon vacuüm
Mums the word wil ook zeggen dat je het stil moet houden, niet dat Mama het woord is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104319574
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2011 15:46 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Jij doet het dus gewoon met je slowcooker?

Dat is in de toekomst een poging waard, even kijken of ik ergens een vacuumapparaat weet te fixen.
Nee, ik doe het nu in een zware braadpan (Die de warmte lang vasthoud) waar een kernthermometer in dobbert :)
  zondag 13 november 2011 @ 18:01:02 #36
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_104323209
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2011 16:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je het letterlijk vertaald, ja, maar waar vide leeg betekend, betekend sous vide gewoon vacuüm
Mums the word wil ook zeggen dat je het stil moet houden, niet dat Mama het woord is.
Dat snap ik ook wel schatje. :*
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 13 november 2011 @ 18:03:38 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104323288
Zag op de website van de Hanos een slowcooker maar geen prijs erbij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 november 2011 @ 18:13:44 #38
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104323591
Ik heb een slowcooker. Best leuk om te hebben en ik heb toch plek zat, maar zou 'm echt aan niemand aanbevelen. Slowcookers worden nog steeds erg heet en kunnen dus niks meer dan wat je in een braadpan op een klein pitje ook al kunt. Behalve dat het veiliger is en ik er in ieder geval wel de deur bij uit durf te lopen en dat liever niet doe als er iets op het vuur staat. Mensen die inductie hebben hebben al helemaaaaal niks aan een slowcooker, want die kunnen al mooi zacht sudderen.

Ik denk, ik zeg het maar even. ;-)

(ik had de mijne ooit voor Sinterklaas gevraagd terwijl ik me helemaal niet in slowcookers verdiept had, ik dacht dus dat die voor lage temperatuur garen was. Ja, mooi niet dus. Want lager dan 90C gaat ie niet)
  zondag 13 november 2011 @ 18:19:14 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104323746
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2011 18:13 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb een slowcooker. Best leuk om te hebben en ik heb toch plek zat, maar zou 'm echt aan niemand aanbevelen. Slowcookers worden nog steeds erg heet en kunnen dus niks meer dan wat je in een braadpan op een klein pitje ook al kunt. Behalve dat het veiliger is en ik er in ieder geval wel de deur bij uit durf te lopen en dat liever niet doe als er iets op het vuur staat. Mensen die inductie hebben hebben al helemaaaaal niks aan een slowcooker, want die kunnen al mooi zacht sudderen.

Ik denk, ik zeg het maar even. ;-)

(ik had de mijne ooit voor Sinterklaas gevraagd terwijl ik me helemaal niet in slowcookers verdiept had, ik dacht dus dat die voor lage temperatuur garen was. Ja, mooi niet dus. Want lager dan 90C gaat ie niet)
Ah, nee, dit is wat anders
http://www.hanos.nl/Nonfood/Nonfoodnieuws/Softcooker.htm
Sorry, een Soft Cooker, geen Slow Cooker

Softcooker:
· temperatuurdisplay
· roestvrijstalen constructie en handgreep
· presteert uitstekend tot 50 liter
· temperaturen van 20 tot 100° C, nauwkeurigheid 0,03° C
· met circulatiepomp
· temperatuursensor ter voorkoming van overbelasting en oververhitting

Unit:
· 1/1 gastronorm
· 20 cm hoog
· praktische handgrepen
· met deksel om energie te besparen

Softcooker sous-vide inclusief body
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 november 2011 @ 18:24:06 #40
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104323887

Oh, een nep-roner!
Zal ondanks de namaak vast ook niet goedkoop zijn
  zondag 13 november 2011 @ 18:27:43 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104324005
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2011 18:24 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Oh, een nep-roner!
Zal ondanks de namaak vast ook niet goedkoop zijn
Dat denk ik ook, en zie sowieso niet de echte meerwaarde van Sousvide om daar een extra apparaat voor te kopen, maar mooi is het natuurlijk wel. Ik droom van een pro oven voor brood met stoominjectie, maar goed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 november 2011 @ 18:28:36 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104324043
Gevonden: van 895 voor 795 euro
http://epub02.publitas.co(...)ead=28#/zoompage/27/

Nou, ik zou wel willen dat mijn weckketel tot op de 0,3 graden nauwkeurig was en watercirculatie zou hebben hoor. Ik snap alleen niet waarom dat nu nog steeds 795 euro moet kosten terwijl een eerste de beste frituurpan van dat formaat 25 euro kost.
  zondag 13 november 2011 @ 18:31:29 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104324150
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2011 18:28 schreef RobinOok het volgende:
Gevonden: van 895 voor 795 euro
http://epub02.publitas.co(...)ead=28#/zoompage/27/
Ex BTW, dus dan zit je tegen de 1000 euro, LOL
Daar koop ik veeeeeel liever kreeft, jakobsschelpen, ribeye, kazen, etc etc voor.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 november 2011 @ 18:33:08 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104324212
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2011 18:28 schreef RobinOok het volgende:
Gevonden: van 895 voor 795 euro
http://epub02.publitas.co(...)ead=28#/zoompage/27/

Nou, ik zou wel willen dat mijn weckketel tot op de 0,3 graden nauwkeurig was en watercirculatie zou hebben hoor. Ik snap alleen niet waarom dat nu nog steeds 795 euro moet kosten terwijl een eerste de beste frituurpan van dat formaat 25 euro kost.
Als Sous Vide ineens mainstream wordt komt dat wel, net als de magnetron, kost ook niets meer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 november 2011 @ 18:37:38 #45
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_104324373
Ik begrijp ook echt niet waarom die dingen zo bizar duur zijn.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 13 november 2011 @ 18:49:39 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104324780
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2011 18:37 schreef Isegrim het volgende:
Ik begrijp ook echt niet waarom die dingen zo bizar duur zijn.
Deze zijn gemaakt voor de pro, die zijn nu eenmaal duurder, een pro frituur koop je ook niet voor 25 euro
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104331031
Ik zou voor dat geld dan toch voor die BGE gaan, daar kun je natuurlijk ook heel mooi vlees in bereiden.
pi_104332978
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2011 18:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Deze zijn gemaakt voor de pro, die zijn nu eenmaal duurder, een pro frituur koop je ook niet voor 25 euro
Ja, maar -kleinformaat- ook weer geen 1000 euro...
  zondag 13 november 2011 @ 21:39:29 #49
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104333032
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2011 21:05 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ik zou voor dat geld dan toch voor die BGE gaan, daar kun je natuurlijk ook heel mooi vlees in bereiden.
Ja, maar da's wel een stuk beperkter, zo'n ei. Ten eerste gedoe met aansteken enzo, moet je een tuin voor hebben, houtskool, hout, van die dingen. En ik zie me er ook geen asperges in bereiden of confit de canard of slowcooked eitjes enzo. Sowieso geen lage temp, maar juist hoge temp, toch?
pi_104335227
Ik heb deze temperatuurregelaar aangesloten op een rijstkoker. Als ik het op 55C instel fluctueert het tussen de 54C en 57C. Als je het precies wilt, heb je een PID regelaar nodig, maar die zijn duurder. Ik ben nu al zeer tevreden met het resultaat, dus ik vind het nog niet nodig.

[ Bericht 37% gewijzigd door ikhouvannoodles op 13-11-2011 22:43:23 ]
Noodles
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')