abonnement Unibet Coolblue
pi_103604200


Het grote Coldplay topic!

In 1996 tijdens de introductieweek van de universiteit University College London ontmoet Chris Martin Jonny Buckland. Samen proberen zij een band op te zetten waarbij ze op de universiteit Will Champion en Guy Berryman ontmoeten. Samen wagen ze hun eerste poging. Martin begint samen met Buckland teksten te schrijven. (Berryman speelde mee op zijn basgitaar en Champion begon te leren drummen.) De band, genaamd Pectoralz, is voornamelijk te vinden in Engelse pubs. Toen de leden op het punt stonden hun eerste grote optreden te houden, schakelden ze over op de naam Starfish. Toentertijd had Martin een vriend (Tim Rice-Oxley, thans toetsenist bij de eveneens succesvolle Engelse band Keane) wiens band Coldplay op het punt stond om te stoppen. Deze band had de naam Coldplay uit een gedichtenbundel. Martin besloot om na het stoppen van die band zelf de naam over te nemen.

Al kort na hun ontmoeting op de Londense universiteit raken de vier studenten bevriend en delen hun passie voor muziek. De band die ontstaat heeft de volgende leden: Chris Martin (tekstschrijver, zang, piano, gitaar), Johnny Buckland (tekstschrijver, leadgitarist), Guy Berryman (basgitarist) en Will Champion (drummer, nadat hij de gitaar daarvoor had ingeruild).

In 1998 maken ze een EP als demo voor de platenmaatschappijen. De EP heet Safety EP en er staan drie nummers op en er worden in totaal 500 exemplaren van gemaakt. Door die EP werden ze dat jaar uitgenodigd voor een optreden op het “In the city”-festival van Manchester. Daar werden ze gescout door een platenmaatschappij die hen vervolgens aanbiedt een single uit te brengen.

De eerste single van Coldplay is Brothers & Sisters (1999) op het Fierce Panda label. Deze single bereikte nummer 92 in de Engelse hitlijsten. Daarna gaat het hard met de band. Ze worden ontdekt door een grote platenmaatschappij en in 2000 wordt het album Parachutes uitgebracht met onder andere de singles Yellow, Trouble en Don't Panic. In 2002 volgt het album A rush of blood to the head, waarvan de single Clocks uit 2003 de definitieve doorbraak van Coldplay betekent bij het grote publiek. Door hun diepgaande songteksten zoals in "The Scientist" en "Clocks", hun melancholische sound en door het emotionele stemgeluid van zanger Chris Martin heeft Coldplay nu veel fans. Door hun uitgebreide steun aan organisaties als Make Trade Fair toont Coldplay hun maatschappelijke betrokkenheid.

Op 6 juni 2005 is het derde album van Coldplay verschenen: X&Y, dat direct de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten bezette. Op 7 juli 2005 gaf Coldplay een uitverkocht concert in het Gelredome in Arnhem als onderdeel van hun Twisted Logic tour. Van X&Y zijn de singles Speed Of Sound (#6), Fix You (tip) , Talk (#1) en The Hardest Part (#25) verschenen.

Inmiddels heeft Coldplay een prijzenkast met 7 Grammy Awards, 6 Brit Awards (Coldplay is de eerste band in de geschiedenis van de BRITs die drie keer de Award voor Beste Britse Album mocht ontvangen) en de nodige gouden en platina albums en singles. De teller voor de wereldwijde verkoop van hun albums staat inmiddels boven de 30 miljoen.

Het nieuwe album Viva la Vida or Death and All His Friends, kwam uit in Nederland op 13 juni 2008. De eerste single, Violet Hill, was vanaf 29 april een week lang gratis te downloaden vanaf de website van Coldplay. Het album Viva La Vida or Death And All His Friends is uitgelekt op 4 juni, ongeveer een week voor de officiële release. Coldplay gaf op 5 juni een mini-concert speciaal voor fans van BNN en Coldplay. Hiervan was een registratie te zien op 7 juni op Nederland 3.

Coldplay gaf 2 oktober een concert in Ahoy in Rotterdam. Door de snelle kaartenverkoop werd er een 2de concert gepland. Deze vond 3 oktober plaats in hetzelfde gebouw. De kaartverkoop startte 7 juni en beide concerten waren binnen een kwartier uitverkocht.

Op 28 juni 2008 behaalt hun tweede single Viva La Vida de eerste plaats van de Amerikaanse Billboard Hot 100. Nog nooit eerder stond de band op 1 in de Verenigde Staten. Het is hun tweede top 10-hit in dit land. Eerder top 10-succes had de groep met Speed of Sound. Viva La Vida is de eerste nummer 1-hit voor een Britse band in de Billboard Hot 100 sinds Wannabe van The Spice Girls in 1997.

In een radio-interview op 1 september 2008 van de BBC maakte de band bekend dat ze eind 2009 met hun vijfde studioalbum komen. In november 2008 verscheen ook een EP, dat toen al opgenomen was. Hierop staan de nummers die niet op tijd af waren voor de deadline van Viva la Vida or Death and All His Friends, De EP heeft de titel Prospekt's March.
Op 9 en 10 september 2009 trad Coldplay op in het Goffertpark te Nijmegen. Oorspronkelijk stond alleen de show van 10 september gepland, maar aangezien deze snel was uitverkocht plande de organisator nog een concert, één dag eerder. Later werd de capaciteit van het Goffertpark vergroot en daardoor werden er voor beide data nog meer kaarten beschikbaar gesteld. Beide shows brachten 60.000 toeschouwers op de been, wat leidde tot grote verkeerschaos in en rondom Nijmegen. Na afloop ontvingen alle toeschouwers gratis de live-ep LeftRightLeftRightLeft, evenals alle bezoekers van de concerten van Coldplay.

In mei 2009 kondigde de band aan weer de studio in te duiken om te werken aan hun vijfde studioalbum. Brian Eno zal, net als voor Viva La Vida Or Death And All His Friends, ook voor dit album het productiewerk voor zijn rekening nemen. In december 2009 werd gemeld dat de band onder meer een kerk in Noord-Londen als studio had laten ombouwen.

Begin 2010 werd gemeld dat de band inmiddels circa 50 nummers heeft geschreven gedurende de studiosessies, en een intiem optreden zou hebben gegeven om te zien wat de fans er van vinden. Er werd gespeculeerd dat één van de nieuwe nummers op het vijfde album Don Quixote (Spanish Rain) zou zijn. Dit beschrijft de avonturen van de fictieve Spaanse edelman Don Quichot en zijn eveneens verzonnen metgezel Sancho Panza, bekend van Miguel de Cervantes' romans. Coldplay speelde dit nummer live tijdens de Latijns-Amerikaanse tournee naar aanleiding van Viva la Vida or Death and All His Friends. Tot de nummers die op het album zouden kunnen belanden, behoren ook Wedding Bells en Christmas Lights. Chris Martin speelde een gedeelte van Wedding Bells in het culturele televisieprogramma The South Bank Show, dat in september 2009 een gehele uitzending aan de Britse band wijdde. Christmas Lights kwam aan bod in een interview dat 60 Minutes had met frontman Chris Martin. Christmas Lights werd uiteindelijk op 1 december 2010 als single uitgebracht en bereikte in Europa de top 10 in meerdere landen, waaronder Nederland. De band zou echter nog geen duidelijkheid geven of het nummer op het nieuwe album zou komen. Op 3 juni 2011 werd er weer een nieuw nummer uitgebracht. Dit had de titel Every Teardrop is a Waterfall.

In mei-juni 2011 speelde de groep op heel wat Europese festivals waar ze al heel wat nieuwe nummers speelden zoals Major Minus, Charlie Brown, Hurts Like Heaven, Us Against The World en Princess Of China.

Op de Extended Play CD van Every Teardrop is a Waterfall werd de naam van het nieuwe nummer Moving to Mars bekend gemaakt. De Extended Play CD was vanaf 26 juni 2011 verkrijgbaar.

In een interview bij de Amerikaanse radio-DJ Ryan Seacrest op 30 juni 2011 meldde Martin dat het album 'moeilijk te spellen is', klaar zou zijn in 2 weken na het interview, en de titel bekend zou zijn 6 weken na het interview. Op 12 augustus werd op de website aangekondigd dat het nieuwe album op 24 oktober 2011 uit zal komen en als titel Mylo Xyloto heeft. Het vijfde album zal digitaal, op cd, en als vinyl verschijnen. Ook wordt er een limited edition van het album uitgebracht. De extra is een boek waarin pop-up graffiti, foto's en notities over het album in staan. Naast een album zal er een single worden uitgebracht: Paradise. Paradise zal ook op Mylo Xyloto verschijnen.

Bron: Wikipedia
Vorig topic: Coldplay #10 Waar alle tickets al in de pre-sale zijn verkocht

I'm on my way just like everyday to get milk and kerosine.
pi_103604232
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 22:20 schreef superjojo het volgende:
de beeldkwaliteit zakt soms nogal in zeg. maar goed, het is best een tof concept, deze livestream op youtube.
Ik heb echt perfect beeld (fullscreen...) :)
Andrei Arlovski is a Belarusian heavyweight who has been in the MMA game for quite some time. His first professional fight dates back to 540 B.C. where Leonidas won as the underdog in Sparta
pi_103604236
Wat is een Corbijn?
Cuz I'm Mr. Brightside
  Moderator / FOK!Fotograaf woensdag 26 oktober 2011 @ 22:26:30 #4
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_103604319
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 22:25 schreef Neo-Mullen het volgende:
Wat is een Corbijn?
Fantastische fotograaf :7
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_103604372
quote:
6s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 22:26 schreef Dark_Angelus het volgende:

[..]

Fantastische fotograaf :7
_O_
Cuz I'm Mr. Brightside
pi_103604432
quote:
6s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 22:26 schreef Dark_Angelus het volgende:

[..]

Fantastische fotograaf :7
En hij maakte de tofste Coldplay video.
I'm on my way just like everyday to get milk and kerosine.
pi_103604467
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 22:25 schreef Neo-Mullen het volgende:
Wat is een Corbijn?
:o
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_103604528
Gaat dit concert op blu-ray/dvd uitgebracht worden?
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 22:25 schreef Neo-Mullen het volgende:
Wat is een Corbijn?
Control, The American...
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
pi_103604581
Ik vind ze een beetje nerveus en ongecontroleerd spelen.
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
pi_103604583
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 22:28 schreef superjojo het volgende:

[..]

En hij maakte de tofste Coldplay video.
pssst... talk:) maar dat weet de fan offcourse
pi_103604613
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 22:30 schreef Asskicker14 het volgende:
Ik vind ze een beetje nerveus en ongecontroleerd spelen.
mmmmm, vindt het strak ogen :) beter dan pinkpop. :)
pi_103604675
Neeee mn laptop werd te heet en viel uit :'( Heb nog een kleine aanstaan maar dat schokt nogal. Straks die andere weer proberen. Want zo ben ik ... Lost :')
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_103604679
stream heeft het moeilijk. ai ai
pi_103604716
Lol, iets later ingezapt, maar eff kijken en luisteren :).
pi_103604779
The Sicentist :) :) :) *O* :@ O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+ *;
pi_103604913
Kippenvel, wat zingt Chris mooi vanavond. is afgelopen maanden wel eens anders geweest. :) :)
pi_103605052
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 22:35 schreef alwaysonhold het volgende:
Kippenvel, wat zingt Chris mooi vanavond. is afgelopen maanden wel eens anders geweest. :) :)
Werkelijk? Ik vind zijn stem juist vanavond niet echt bijzonder.
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
pi_103605100
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 22:37 schreef Asskicker14 het volgende:

[..]

Werkelijk? Ik vind zijn stem juist vanavond niet echt bijzonder.
mmmmm, afgelopen maanden was die bij het schorre af. vanavond niks van te merken
pi_103605152
Jaaaa Voilet Hill
pi_103605191
*O* *O*
pi_103605321
Zeg spoil eens niet alles. Degene die kijken zien dat zelf ook wel. Degene die niet kijken doen dan om een reden ;)
Cuz I'm Mr. Brightside
pi_103605365
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 22:41 schreef Neo-Mullen het volgende:
Zeg spoil eens niet alles. Degene die kijken zien dat zelf ook wel. Degene die niet kijken doen dan om een reden ;)
sorry haha :@ het is wel erg top, chris martin in topvorm :)
pi_103605397
Wat een kutpubliek, die kennen de tekst niet eens.
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
pi_103605428
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 22:42 schreef Asskicker14 het volgende:
Wat een kutpubliek, die kennen de tekst niet eens.
haha, true that. In ahoy gaan we ze wat voordoen :) nog 7 weken w/ :7
pi_103605462
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 22:42 schreef alwaysonhold het volgende:

[..]

sorry haha :@ het is wel erg top, chris martin in topvorm :)
Das altijd goed om te horen _O_
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 22:42 schreef Asskicker14 het volgende:
Wat een kutpubliek, die kennen de tekst niet eens.
Dit dan weer niet :')
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 22:43 schreef alwaysonhold het volgende:

[..]

haha, true that. In ahoy gaan we ze wat voordoen :) nog 7 weken w/ :7
Dit dan weer wel *O*
Cuz I'm Mr. Brightside
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')