Wij keuren alleen de waren...quote:Op donderdag 20 oktober 2011 23:39 schreef Caland het volgende:
Is dit opeens het topic voor ouwe viezerikken?
marijn tussen allemaal naakte varkens...quote:Op donderdag 20 oktober 2011 23:39 schreef Caland het volgende:
Is dit opeens het topic voor ouwe viezerikken?
heb je gelijk in maar ze pretenderen dat er minder dan 20% vet in zit bij magere spek.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 23:49 schreef Bosbeetle het volgende:
Het hangt allemaal meer af van wat als mager te boek staat, misschien ligt het gemiddelde van spek wel meer richting de 40% (ze zeiden tussen de 30 en 40%) en dan is deze spek wel degelijk mager(der) dan reguliere spek.
al denk ik dat dat niet het geval is.
Ik weet niet of dat op de verpakking staat, volgensmij is het zo dat als op vlees mager staat het onder de 20% moet zitten (of het nou varken of koe of konijn is), en dat dat door de warenwet oid is voorgeschreven (ze belden die instantie toch ook op! )quote:Op donderdag 20 oktober 2011 23:53 schreef Beetlebum het volgende:
[..]
heb je gelijk in maar ze pretenderen dat er minder dan 20% vet in zit bij magere spek.
prima als ze het mager noemen omdat het magerder is dan normale spek maar zet dan niet op de verpakking dat het máár 20% vet bevat...
Klopt.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 23:55 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ik weet niet of dat op de verpakking staat, volgensmij is het zo dat als op vlees mager staat het onder de 20% moet zitten (of het nou varken of koe of konijn is), en dat dat door de warenwet oid is voorgeschreven (ze belden die instantie toch ook op! )
Wat dan vervolgens door henk en ingrid in een halve liter olijfolie wordt rul gebakkenquote:Op donderdag 20 oktober 2011 23:56 schreef Caland het volgende:
Mager gehakt moet zelfs onder de 15 zitten.
Voor zover ik kon horen stonder er op in ieder geval 1 verpakking 20%.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 23:55 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ik weet niet of dat op de verpakking staat, volgensmij is het zo dat als op vlees mager staat het onder de 20% moet zitten (of het nou varken of koe of konijn is), en dat dat door de warenwet oid is voorgeschreven (ze belden die instantie toch ook op! )
die gekke henk en ingrid ook, olijfolie hoeft helemaal niet bij gehaktquote:Op vrijdag 21 oktober 2011 00:05 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Wat dan vervolgens door henk en ingrid in een halve liter olijfolie wordt rul gebakken
Hm en het is nu 15:40? Dus ze zijn om 21:40 terug gekomen?quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 12:35 schreef rolfson het volgende:
Ik zat net te kijken en kwam dit tegen en ik vond het wel een grappig gesprek.
[ link | afbeelding ]
Abel: En hoelang gaat dat duren?
Onderzoeker: Nou we zijn hier ongeveer een uur of 6 mee bezig.
Abel: Een uur of zes. O... nou goed dan kom ik over een uur of 6 wel even terug.
Onderzoeker: Hartstikke goed.
En dan ook die toon die ze bij dat gesprek aanslaan.
Scherpquote:Op zaterdag 22 oktober 2011 13:34 schreef Brentmeister het volgende:
[..]
Hm en het is nu 15:40? Dus ze zijn om 21:40 terug gekomen?
Dit is dan ook waarom ik het plaats ze zijn gewoon een toneelstukje aan het opvoeren en dat maakt dat gesprek erg droogquote:Op zaterdag 22 oktober 2011 13:34 schreef Brentmeister het volgende:
[..]
Hm en het is nu 15:40? Dus ze zijn om 21:40 terug gekomen?
De gerookte varkensbuiken worden automatisch gesneden tot blokjes, en die gaan vanuit grote bakken zo de vacumeermachines in, die worden niet nog extra gemend om het eindproduct een consistenter vetpercentage per pakje te geven.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 23:47 schreef Beetlebum het volgende:
Maar om weer even ontopic te komen:
Dat de fabrikanten zich moeilijk aan hun woord kunnen houden is niet verwonderlijk/schokkend en ook niet voor het eerst.
Wat ik wel verwonderlijk vind is dat van de 5 pakjes die waarschijnlijk uit dezelfde fabriek komen er 4 niet voldoen aan 't woord van de fabrikant.
Het mag dan wel een 'natuurlijk' produkt zijn waarvan 't moeilijk te bepalen is per pakje hoeveel vet er in zit, gemiddeld zou 't moeten kloppen of in ieder geval dichter bij het woord van de fabrikant moeten komen.
+ het werkelijke vetpercentage is wel erg veel meer dan wat het zou moeten zijn...
Ja.. En?quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 14:29 schreef fruityloop het volgende:
De gerookte varkensbuiken worden automatisch gesneden tot blokjes, en die gaan vanuit grote bakken zo de vacumeermachines in, die worden niet nog extra gemend om het eindproduct een consistenter vetpercentage per pakje te geven.
Zie: http://wetten.overheid.nl/BWBR0009675/geldigheidsdatum_17-11-2010quote:Artikel 12
De vermelding mager of magere mag worden gebezigd bij:
a. vlees en vleesproducten, uitsluitend voor zover het vetgehalte van de waar ten hoogste 20% bedraagt;
b. gehakt, uitsluitend voor zover het vetgehalte van de waar ten hoogste 15% bedraagt.
Na, groene weg vlees is net zo mager.quote:
Waar haal jij je vlees dan Piet? of bijt je zo'n varken zelf de strot af?quote:Op zondag 23 oktober 2011 17:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Na, groene weg vlees is net zo mager.
Hanos, en bij een bevriende horeca slager. Verder als ik ergens mooi vlees zie, goed gemarmerd neem ik het mee. Heb dus een paar honderd euro aan vlees in de vriezer.quote:Op zondag 23 oktober 2011 18:54 schreef Tem het volgende:
[..]
Waar haal jij je vlees dan Piet? of bijt je zo'n varken zelf de strot af?
Hou je dan ook bij wat er allemaal in ligt? Dat is meestal de grootste ramp, een diepvries vol, maar geen idee wat er allemaal in ligtquote:Op zondag 23 oktober 2011 18:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hanos, en bij een bevriende horeca slager. Verder als ik ergens mooi vlees zie, goed gemarmerd neem ik het mee. Heb dus een paar honderd euro aan vlees in de vriezer.
Portioneer het of laat het portioneren en label het, paardebil, prime rib, iberico schouder, rack, livar procoreur, ribeye iers, ribeye usa, etc.quote:Op zondag 23 oktober 2011 19:50 schreef Piles het volgende:
[..]
Hou je dan ook bij wat er allemaal in ligt? Dat is meestal de grootste ramp, een diepvries vol, maar geen idee wat er allemaal in ligt
Foutje bij de instart in Hilversum.quote:Op zondag 23 oktober 2011 21:29 schreef TUFKAL het volgende:
Die van die olijf was een herhaling, waarom?
Ja is dat zo?quote:Op maandag 24 oktober 2011 00:10 schreef golfer het volgende:
[..]
Foutje bij de instart in Hilversum.
wat wil je hiermee zeggen?quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 14:29 schreef fruityloop het volgende:
[..]
De gerookte varkensbuiken worden automatisch gesneden tot blokjes, en die gaan vanuit grote bakken zo de vacumeermachines in, die worden niet nog extra gemend om het eindproduct een consistenter vetpercentage per pakje te geven.
Alleen op een steekproefgrootte van vijf stuks, zou ik geen statistische conclusie kunnen maken. Om aan te tonen dat er een significant verschil zit tussen de spekreepjes en deze allemaal groter dan 20 zijn dien je toch wel tien tot twintig stuks van een ieder te nemen.quote:Op dinsdag 25 oktober 2011 23:45 schreef Beetlebum het volgende:
[..]
wat wil je hiermee zeggen?
't mooie aan gemiddelden is juist dat als 't ene pakje bijv. 30% vet bevat 't andere dan weer 10% zou moeten bevatten als het beginprodukt dat verdeeld wordt maar max 20% vet mag bevatten.
als dan 4 van de 5 pakjes te hoog zijn in vetpercentage en 1 van de 5 er nét onder zit dan kun je concluderen dat het over het algemeen veeeeeel te hoog zit en dus nooit gemiddeld op minder dan 20% uit kan komen...
Statistische significantie geeft niet aan of je ruis/toeval meet, maar geeft alleen aan dat de kans klein is dat je de meting meet mits het systeem alleen ruis produceert. Daar heb je dus vrij weinig aan.In principe heb je wel gelijk dat je het meer hard moet maken als je het echt als bewezen wilt beschouwen, maar dat is niet de taak van de keuringsdienst van waarde.quote:Op woensdag 26 oktober 2011 11:17 schreef Brembo het volgende:
[..]
Alleen op een steekproefgrootte van vijf stuks, zou ik geen statistische conclusie kunnen maken. Om aan te tonen dat er een significant verschil zit tussen de spekreepjes en deze allemaal groter dan 20 zijn dien je toch wel tien tot twintig stuks van een ieder te nemen.
De KVW zal achter de schermen echt wel meer dan 5 pakjes hebben onderzocht.quote:Op woensdag 26 oktober 2011 11:17 schreef Brembo het volgende:
[..]
Alleen op een steekproefgrootte van vijf stuks, zou ik geen statistische conclusie kunnen maken. Om aan te tonen dat er een significant verschil zit tussen de spekreepjes en deze allemaal groter dan 20 zijn dien je toch wel tien tot twintig stuks van een ieder te nemen.
Dan hadden ze het wel gezegd, het blijven journalisten natuurlijk, sterker nog, zou me niets verbazen als ze expres een paar pakjes hebben uitgezocht met veel wit in het spekquote:Op woensdag 26 oktober 2011 11:42 schreef Erasmo het volgende:
[..]
De KVW zal achter de schermen echt wel meer dan 5 pakjes hebben onderzocht.
Gelezen op hun site.quote:Op woensdag 26 oktober 2011 00:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb het maar voorzien van een uitgebreide reactie
edit :quote:Eindelijk, het is weer herfst! De dagen worden korter, het weer slechter en de griep grijpt weer om zich heen. Tenzij je jezelf wapent tegen de snotneus en de blafhoest. Niet met een extra sjaal of muts, maar met oscillococcinum.
Eendenhart
Een homeopatisch geneesmiddel tegen griep. Lastig om uit te spreken, mysterieus in wat het is. ‘Anas Barbariae, hepatis et cordis’, staat er op de achterkant van het doosje. Dat is Latijn voor eendenhart en -lever. Een eend die je kan genezen van de griep, die willen de verslaggevers van de Keuringsdienst wel eens zien. Maar waar is die? De Keuringsdienst van Waarde gaat op zoek naar de eend van de oscillococcinum en krijgt er hoofdpijn van.
Donderdag 27 oktober, 20:25, NED3
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |