abonnement Unibet Coolblue
  Moderator zondag 9 oktober 2011 @ 10:43:04 #1
42184 crew  DaMart
pi_102867803
100924_42184_banner2010.jpg

Dit jaar wordt voor de vijfde keer de FOK! Boekentop 100 georganiseerd. Jij kunt meehelpen bij het samenstellen van de top 100, door een lijst met jouw favoriete boeken in het topic in Theater, Taal & Kunst (TTK) te posten. Boekenlijsten mogen maximaal 30 titels bevatten, waaraan punten worden toegekend. De punten van alle boekenlijsten tezamen vormen de uiteindelijke FOK! Boekentop 100 2011.

Vorig jaar was 'De ontdekking van de Hemel' van Harry Mulisch het populairste boek op FOK!. Of dat dit jaar weer zo is, of dat een ander boek bovenaan de FOK! Boekentop 100 2011 zal staan, wordt op zondag 23 oktober bekendgemaakt.
Post je een lijst van minimaal tien boeken, dan maak je kans op één van de vijf boekenpakketten die we mogen weggeven, bestaande uit:

De verborgen taal van Bloemen (Vanessa Diffenbaugh)

De verborgen taal van bloemen is het verhaal van Victoria Jones, die jarenlang heen en weer is geslingerd van het ene pleeggezin naar het andere. Toen ze nergens meer geplaatst kon worden, kwam ze in een tehuis terecht, waar niets haar raakte en niets haar kon schelen, behalve bloemen. Of om precies te zijn: de Victoriaanse Taal der Bloemen, die aan elke bloem en plant een specifieke betekenis toekent.

Nu, op haar achttiende, moet Victoria het tehuis verlaten en zelfstandig worden. Rondzwervend op straat komt ze terecht bij Renata, een bloemiste die haar een baan in haar winkel aanbiedt. Victoria stelt er bijzondere boeketten samen, waarmee haar klanten precies krijgen wat ze nodig hebben – orchideeën voor schoonheid, passiebloemen voor vertrouwen, mos voor moederliefde, tulpen voor liefdesverklaringen... Met haar encyclopedische kennis van bloemen raakt Victoria de levens van de mensen om haar heen, maar kan ze ook haar eigen beschadigde leven veranderen?

Dit boek wordt aangeboden door: Uitgeverij Unieboek / Het Spectrum.


De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween (Jonas Jonasson)

Wat te doen als je je 100-jarig bestaan liever níét in een bejaardenhuis viert? Juist.

Allan wordt 100 en dat wordt groots gevierd in het bejaardenhuis, behalve dan dat de jarige het op zijn heupen krijgt en kort voordat het feest losbarst, vertrekt. De tijd die hem rest kan hij beter besteden, vindt hij en hij klimt uit het raam en verdwijnt. Pers en burgemeester hebben het nakijken.
Het moment dat hij het bejaardenhuis verlaat, wordt De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween een soort roadtrip waarbij de lezer de memorabele avonturen van de 100-jarige meemaakt.

Dit boek wordt aangeboden door: Uitgeverij Signatuur


De drie zusjes (Alice Hoffman)

Elv, Meg en Claire wonen met hun moeder in een groot, oud huis op Long Island, vlakbij New York. Annie wil haar dochters beschermen tegen alle nare dingen in het leven, maar ze weet niet dat met Elv, haar oudste, ‘het ergste al was gebeurd’ in de zomer van haar elfde verjaardag.
Hoewel het gezin in eerste instantie uit elkaar lijkt te vallen is De drie zusjes uiteindelijk het verhaal van een familie die overleeft – door elkaar los te laten, opnieuw naar elkaar toe te groeien en nieuwe manieren van aansluiting te vinden. Het vertellen van verhalen en de verbeeldingskracht spelen hierbij een opmerkelijke rol.

Wat doet een moeder als een van haar kinderen het verkeerde pad op gaat? Hoe redt ze een dochter zonder de anderen op te offeren? Hoe hecht kan de band tussen zussen zijn? Hoe diep kan liefde gaan, en hoe ver kan het je voeren? Dat zijn vragen die deze roman stelt.

Dit boek wordt aangeboden door: Orlando Uitgevers

Meer informatie
Meer informatie over de FOK! Boekentop 100 2011 vind je in dit topic in TTK.
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')