abonnement Unibet Coolblue
pi_102578243
quote:
Verdedigend landskampioen Nijmegen Devils heeft een turbulente zomer achter de rug. Met een grotendeels vernieuwde ploeg verschijnt de club aan de start van het nieuwe seizoen. IJshockey.com blikt vooruit.

Nieuw: Stephane Cesar, Jesse Baraniuk, Tyler Stitt, Marc Donders, Raphael Joly, Adam Krug, Tyler Mazzei, Jurryt Smid, Scott Thauwald, Harry Verdonschot.

Vertrokken: Christian Boucher, Julien Hernandez, Marty Dams, Max van Lieshout, Jeff Smith, Travis Wight, Phil Aucoin, Jason Baclig, Nick Deschenes, Levi Houkes, Marty Mjelelleli, Doug Orr, Marco Postma.

Goalies: Stephane Cesar komt over uit Heerenveen. De 22-jarige doelman uit Ottawa had afgelopen jaar een wisselvallig seizoen, waarin hij topwedstrijden afwisselde met mindere ontmoetingen. Krijgt in Nijmegen de kans door te groeien en zou een jaar ouder ook een jaar ervarener moeten zijn. Tomislav Hrelja is de andere doelman in de selectie en moet zijn waarde op eredivisieniveau nog bewijzen.

Defense: Verdedigend zet Nijmegen een combinatie neer van ervaring en talent. De solide Dan McGoff is de enige import uit het kampioensteam die terugkeert, international Nick de Jong is met zijn 29 jaar de oudste speler in de jeugdige ploeg, terwijl Jesse Baraniuk twee jaar geleden de harten van veel fans in Nijmegen stal. Interessante nieuwkomer is de 24-jarige Tyler Stitt, een speler met leiderschapscapaciteiten, die vier jaar college-ijshockey heeft gespeeld. Rick Wijnen hoopt na een jaar vol blessureleed te kunnen bewijzen wat hij in zijn mars heeft en Yordie Mater zal meer ijstijd krijgen dan vorig jaar.

Forwards: De complete topzes van vorig seizoen is vertrokken. Daarbij zullen vooral de 93 goals van Phil Aucoin, Nick Deschenes en Doug Orr worden gemist. Ook Marco Postma en Brad Smulders zijn er niet meer bij. Daar komen een aantal nieuwkomers voor terug, die zich nog helemaal moeten bewijzen in de Nederlandse competitie. Scott Thauwald had een matig seizoen op lager profniveau in de VS, Tyler Mazzei is een speler die op lager jeugdniveau in Canada veel scoorde en de afgelopen drie jaar voor de prima universiteit RIT uitkwam. Adam Krug heeft wat profervaring en scoorde veel punten op lager college-niveau, Raphaël Joly komt rechtstreeks uit de vechtliga LNAH, waar overigens heel behoorlijk ijshockey wordt gespeeld. De jonge Marc Donders krijgt bij Nijmegen de kans in de eredivisie en tenslotte keren ook de ijverige Jurryt Smid en Harry Verdonschot terug. Dylan Kost zal hopen op meer ijstijd, Timothy Gerritsen heeft zich ontwikkeld tot een solide eredivisiespeler, terwijl de makkelijk checkende Remo Speijers er ook weer bij is. Tenslotte is de Zweed Martin Persson nog op proef en komt er mogelijk nog een in Nijmegen studerende Slowaak bij.

Coach: Danny Cuomo is terug in de bank bij Nijmegen. De Canadees was in de jaren negentig en aan het begin van deze eeuw al meerder keren (speler-) coach bij de Nijmeegse club en won zowel op de bank als op het ijs prijzen. Hij is de vervanger van Chris Eimers. Zijn assistent is de ervaren Alex Andjelic, die overkomt uit Tilburg en ook al een lang verleden heeft bij Nijmegen. Met dit duo heeft Devils zonder meer de meeste routine in de bank staan van alle clubs in de eredivisie.

Sleutelspeler: Stephane Cesar wist afgelopen jaar niet alle fans in Heerenveen te overtuigen van zijn kwaliteiten. Nijmegen Devils heeft een jonge ploeg, die het dit jaar in wedstrijden soms moeilijk kan krijgen. Dat betekent dat er veel druk kan komen te staan op de 22-jarige Canadees.

Talent om op te letten: Rick Wijnen is al 22 jaar en eerder in beeld geweest bij het Nederlands team. De verdediger had de afgelopen jaren meerdere keren pech met blessures, waardoor hij belangrijke delen van het seizoen moest missen. Dit jaar zal hij hopen op een fysiek fit seizoen, waarin hij steeds belangrijker wordt voor de Devils.

Voorspelling: Nijmegen Devils heeft aan talent en ervaring ingeleverd. Dat was gezien het lagere spelersbudget ook onvermijdelijk. De club heeft al jaren een goede neus voor talent en koos bij zijn buitenlandse spelers vooral jongens met een verleden als captain van hun teams. De club zal de nodige tegenstanders verrassen, maar niet gaan meedoen om de hoofdprijzen. Of komt de typisch Nijmeegse mentaliteit weer boven
quote:
Eaters Geleen kende vorig jaar een uiterst succesvol seizoen. Na lange tijd zonder prijzen wonnen de Limburgers de bekerfinale in Eindhoven. Met een nieuwe coach en veel nieuwe imports gaat Geleen proberen de successen van vorig jaar te evenaren.

Nieuwe spelers: Tom Maldonado, Bjorn Willemse, Dan Lapointe, John Ronan, Jason Tejchma en Brad Smulders.

Vertrokken spelers: Adam Blanchette, Lambert Keulen (gestopt), Ziga Svete, Brent Gauvreau, Mike Forgie, David Burgess, Joey Wilson en William den Ridder.

Goalies: Al in de loop van vorig seizoen kwam het nieuws dat Sami Heinonen de komende twee jaar de kleuren van Geleen zou verdedigen. De Fin kende een geweldig seizoen en was samen met Brent Gauvreau en Ziga Svete de belangrijkste speler van het team van Mike Pellegrims.

Enkele seizoenen geleden had Heinonen nog een grillig seizoen in dienst van Den Haag. Vorig jaar was Heinonen echter constant uitmuntend. Als back-up zullen de jonge Quention Cuypers en Rowan Delil in de bank staan. Vooral Delil wordt gezien als een talent voor de toekomst. De 17-jarige doelman zal daarom dit seizoen meer ervaring op moeten doen in de eredivisie.

Defense: Ziga Svete zal gemist worden in de Geleense defensie. De Sloveen behaalde terecht de Wil van Dommelen-trofee. Ook Adam Blanchette vertrok, maar met Tom Maldonado en Bjorn Willemse haalde de club interessante vervangers. Vooral de overstap van international Willemse is opmerkelijk. Willemse is al jarenlang één van de beste Nederlandse verdedigers.

De verdediging is verder hetzelfde gebleven. Glenn Bakx heeft weer een jaar ervaring erbij en zal proberen dit seizoen verder te groeien. Bakx zit dicht tegen Oranje aan en zal proberen om de aandacht van Tommie Hartogs te blijven houden. Verder zijn ook Erik Tummers, Jeffrey van Iersel en Niko Suoraniemi weer van de partij in Geleen. De verdediging lijkt dus prima in orde.

Forwards: De drie meest scorende aanvallers van vorig seizoen zijn niet langer te bewonderen in Geleen. De nieuwkomers Dan Lapointe, John Ronan, Jason Tejchma en Brad Smulders zullen dit seizoen voor de doelpunten moeten zorgen. Smulders is al jarenlang een veelscorende speler in Nederland. Afgelopen seizoenen speelde Smulders voor Nijmegen, waar hij zowel de beker als het kampioenschap won. Vooral onder Frank Gentges speelde Smulders uitstekend. De Nederlands-Canadees komt al een paar jaar niet meer uit voor Oranje, maar in 2007 was Smulders nog topscorer op het WK in China.

De andere drie nieuwkomers brengen een aardig cv mee. Lapoint en Ronan speelden vorig jaar al samen bij Flint Generals in IHL. Zij waren in Flint ploeggenoot van international Jamie Schaafsma. Ronan zat qua puntenaantal in de buurt van Schaafsma, dus dat belooft veel goeds. Jason Tejchma heeft ruime ervaring in de ECHL en begint bij Geleen aan zijn tweede jaar in Europa. Vorig jaar kwam Tejchma tot 54 punten voor Newcastle Vipers, dat uitkomt op het hoogste Engelse niveau.

De overige aanvallers komen allemaal uit Nederland, waarvan veel jeugd uit Geleen. Jeffrey Mens brak vorig jaar echt door en trok zich op aan het niveau van de sterke imports. Hopelijk kan de 21-jarige aanvaller de stijgende lijn doortrekken.

Lars van Sloun was vorig jaar de Nederlandse revelatie van het seizoen. Van Sloun kwam in een lijn met Burgess en Forgie tot 20 goals en 25 assists. De bekroning was een plek in het Nederlands team tijdens het WK in Tilburg. Ook op het WK wist van Sloun te scoren. De Nederlandse ijshockeyliefhebbers zullen de ontwikkeling van Lars van Sloun nauwlettend in de gaten houden.

Ook Dennis ten Bokkel, Kay Gielen, Lars Engwegen, Niels van Sloun en Hendrik Giesbers maken dit jaar deel uit van de selectie. Youri Penders is vanuit het tweede team overgehaald naar de hoofdmacht. Geleen nam afscheid van Lambert Keulen. Na vele jaren nam Keulen noodgedwongen afscheid van het ijshockey na de zware blessure die hij vorig seizoen opliep.

Coach: Mike Pellegrims kwam, zag en overwon. De Belg bleek de coach die Geleen al jaren zocht. Onder leiding van de oud-speler van Geleen waren er geen relletjes en tactisch bleek Pellegrims ook een gouden greep. De nieuwe coach Jamie Dumont krijgt de zware taak om Pellegrims te doen vergeten. De pas 36-jarige Dumont was eerder al actief als assistent bij Lewiston in de sterke jeudgcompetitie QMJHL in Quebec. Ook bij het Italiaanse Bolzano vervulde Dumont de rol van assistent.

Sleutelspeler: Sami Heinonen zal ook dit jaar weer de basis moeten vormen voor succes. De Fin was bij vlagen onpasseerbaar in zijn eerste seizoen. Heinonen bewees maar weer eens dat de goalie de belangrijkste positie in het ijshockey is.

Talent om op te letten: Kay Gielen beleefde vorig jaar al een prima debuutseizoen. De jeugdinternational zal dit jaar proberen om dezelfde stap te maken als Lars van Sloun en Jeffrey Mens. Gielen is met zijn 18 jaar de jongste aanvaller in de selectie van Jamie Dumont.

Voorspelling: Geleen was vorig jaar de sterkste en meest constante ploeg van Nederland. Door blessureleed ging Geleen in de halve finale onderuit tegen Nijmegen, dat later de titel pakte. Het zal voor de Limburgers een enorme uitdaging worden om het team van vorig jaar te doen vergeten.

De aankopen geven de burger echter moed in Geleen. De ploeg is in vergelijking met bijvoorbeeld Tilburg en Nijmegen zeker niet zwakker geworden. Toch is het afwachten of de klasse van Svete en Gauvreau niet een te groot gemis gaat vormen. Geleen is toch een zekerheidje voor de bovenste vier plekken. Zondag kan Geleen in eigen huis meteen al de eerste prijs pakken in de strijd om de Ron Berteling-schaal tegen Nijmegen.
Teams die meedoen aan de North Sea Cup:

- Eindhoven Kemphanen
- Tilburg Trappers
- Geleen Smoke Eaters
- Amsterdam Capitals
- Heerenveen Flyers
- HYS The Hague
- Turnhout White Caps
- Herentals HYC
- Leuven Chiefs

[ Bericht 0% gewijzigd door Leatherface op 01-10-2011 11:44:55 ]
Flesje bier
pi_102578904
Ik was zo vrij om even je OP te wijzigen. Immers geen Nijmegen dit jaar, maar wel Amsterdam en Leuven erbij.
pi_102580136
Die ben ik inderdaad vergeten bij te werken, bedankt!

Vanavond Eaters - Herentals in Glanerbrook, ben benieuwd wat de vorderingen zijn na de laatste oefenwedstrijd.
Flesje bier
pi_102580221
Geleen wordt door velen toch wel gezien als grootste kanshebber op de titel, onder meer door Tommie Hartogs.

Ben benieuwd.
pi_102596004
Eaters winnen met 3 - 1, Herentals speelde erg sterk!
Flesje bier
  zondag 2 oktober 2011 @ 00:45:42 #6
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_102599259
quote:
14s.gif Op zaterdag 1 oktober 2011 23:11 schreef Gezicht het volgende:
Eaters winnen met 3 - 1, Herentals speelde erg sterk!
Weer een wedstrijd gemist dankzij mijn werk :(

Volgende week zondag weer paraat in Geleen :)
Tics van je petten.
pi_102605504
Goed begin dus in de Glanerbrook.
pi_102815586
Morgenavond in Eindhoven en zondag thuis in Glanerbrook aanwezig.
Flesje bier
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 18:18:27 #9
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_102815704
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 18:15 schreef Gezicht het volgende:
Morgenavond in Eindhoven en zondag thuis in Glanerbrook aanwezig.
Second that.

Ben benieuwd wat Eindhoven in huis heeft!
Tics van je petten.
pi_102816500
Ik denk dat we aan Eindhoven een gevaarlijke tegenstander hebben dit seizoen.
Flesje bier
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 19:26:16 #11
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_102818291
Iemand trouwens enig idee hoe het zit met de wedstrijd van vanavond, Friesland Flyers tegen Eindhoven Kemphanen, ik begreep enige tijd geleden dat de thuiswedstrijden van de Flyers ergens live te volgen zouden zijn.

Nu zegt de een dat dit alleen de bekerwedstrijden zijn, de ander zegt weer alleen de north sea cup. Iemand enig idee?
Tics van je petten.
pi_102818885
EATERS! EATERS!
U MAD?
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 19:41:26 #13
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_102818914
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 19:40 schreef de_boswachter het volgende:
EATERS! EATERS!
Morgen en overmorgen ja :Y
Tics van je petten.
pi_102820786
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 18:41 schreef Gezicht het volgende:
Ik denk dat we aan Eindhoven een gevaarlijke tegenstander hebben dit seizoen.
Ja, hebben een goed team. :)
pi_102831961
ik wil hem morgen wel zien. Eindhoven-Geleen is een interessant affiche. Gezicht is er morgen bij in het IJssportcentrum?
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 04:12:39 #16
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_102835949
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2011 00:13 schreef Leatherface het volgende:
ik wil hem morgen wel zien. Eindhoven-Geleen is een interessant affiche. Gezicht is er morgen bij in het IJssportcentrum?
Nattermann is samen met Gezicht daar. Ik ben zijn oudere broer
Tics van je petten.
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 18:52:32 #17
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_102850230
Op naar Eindhoven :W
Tics van je petten.
pi_102859736
Erg leuke pot ijshockey mogen aanschouwen in het ijssportcentrum in Eindhoven! Het niveau van Kemphanen viel erg tegen, had er veel meer van verwacht.
Flesje bier
pi_102860032
Uitslag?
U MAD?
pi_102860248
Periode 1:
00:00: Goalie voor Eindhoven Kemphanen: 1: Kyle MOIR
00:00: Goalie voor Ruijters Eaters Geleen: 46: Sami HEINONEN
05:19: PEN Eindhoven Kemphanen: 6: Niko SUORANIEMI 2 min Tripping
06:07: 0-1 Ruijters Eaters Geleen: 19: Erik TUMMERS (17: Ian McDONALD) [PP]
12:05: 1-1 Eindhoven Kemphanen: 22: Marcel KARS (26: Nick VERSCHUREN; 57: Mario MJELLELI) [EQ]

13:45: PEN Eindhoven Kemphanen: 4: Reinier STAATS 2 min Tripping
19:17: PEN Ruijters Eaters Geleen: 29: Ryan BURKHOLDER 2 min Holding

Periode 2:
26:52: 1-2 Ruijters Eaters Geleen: 17: Ian McDONALD (3: Michael LOOBY; 9: Lars van SLOUN) [EQ]
34:52: 1-3 Ruijters Eaters Geleen: 89: Jeffrey MENS (3: Michael LOOBY; 11: Matthew
GLASSER) [EQ]

Periode 3:
41:12: 1-4 Ruijters Eaters Geleen: 71: Shawn COLLYMORE (89: Jeffrey MENS; 11: Matthew GLASSER) [EQ]
45:16: PEN Ruijters Eaters Geleen: 92: Bryan MENS 2 min Holding
52:49: 1-5 Ruijters Eaters Geleen: 17: Ian McDONALD (19: Erik TUMMERS; 10: David BURGESS) [EQ]
54:33: PEN Eindhoven Kemphanen: 10: Mike VERSCHUREN 2 min Charging
59:08: PEN Eindhoven Kemphanen: 7: Nicky de JONG 2 min Interference
59:36: PEN Eindhoven Kemphanen: 91: Levi HOUKES 2 min Roughing
59:36: PEN Ruijters Eaters Geleen: 17: Ian McDONALD 2 min Roughing
Flesje bier
  zondag 9 oktober 2011 @ 00:27:43 #21
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_102861210
Misschien dat Eindhoven een slechte dag had, maar ik had er meer van verwacht! Desalniettemin een leuke pot ijshockey gezien in Eindhoven!

Morgen thuiswedstrijd tegen Amsterdam. Ik ben benieuwd :D
Tics van je petten.
  zondag 9 oktober 2011 @ 17:57:47 #22
310497 drx86
Fulltime Proefkonijn
pi_102881453
He mensen, misschien een rare vraag maar ik vroeg me af of iemand hier misschien een goede winkel weet in de buurt van Rotterdam/Den Haag voor ijshockey equipment.

Zit niet en ga niet op ijshockey maar wil voor mezelf goede schaatsen aanschaffen die, mits goed verzorgd, meerdere jaren meegaan en een simpele ijshockeystick waarmee ik een beetje kan kutten op het ijs.

Ook zou ik graag mijn maten willen weten voor overig uitrusting mocht ik het ooit willen aanschaffen. :)
  zondag 9 oktober 2011 @ 21:35:29 #23
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_102892578
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2011 00:27 schreef nattermann het volgende:
Misschien dat Eindhoven een slechte dag had, maar ik had er meer van verwacht! Desalniettemin een leuke pot ijshockey gezien in Eindhoven!

Morgen thuiswedstrijd tegen Amsterdam. Ik ben benieuwd :D
10-2 voor Geleen.
Tics van je petten.
  zondag 9 oktober 2011 @ 21:45:33 #24
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_102893415
De linesman en de scheidsrechter zijn in Geleen ook nog even in het zonnetje gezet. Hoe is de vlaai, Muted Faith ;) ?
Tics van je petten.
pi_102893578
10-2 ? :')

Wtf.
Is Eaters zo goed of Amsterdam zo slecht?
U MAD?
  zondag 9 oktober 2011 @ 21:49:05 #26
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_102893725
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2011 21:47 schreef de_boswachter het volgende:
10-2 ? :')

Wtf.
Is Eaters zo goed of Amsterdam zo slecht?
Geleen speelde vergeleken met vrijdag geen goede wedstrijd, maar Amsterdam was zeker ook niet slecht.

Derde periode was "pas" goed voor Geleen, toen vielen 6 van de 10 goals.
Tics van je petten.
  zondag 9 oktober 2011 @ 21:49:41 #27
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_102893775
Aantal mooie acties gezien van Amsterdam. Enkele snelle, jonge jongens in hun team!
Tics van je petten.
  zondag 9 oktober 2011 @ 22:32:21 #28
199288 De_Slagert
Je weet zelluf
pi_102897202
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2011 17:57 schreef drx86 het volgende:
He mensen, misschien een rare vraag maar ik vroeg me af of iemand hier misschien een goede winkel weet in de buurt van Rotterdam/Den Haag voor ijshockey equipment.

Zit niet en ga niet op ijshockey maar wil voor mezelf goede schaatsen aanschaffen die, mits goed verzorgd, meerdere jaren meegaan en een simpele ijshockeystick waarmee ik een beetje kan kutten op het ijs.

Ook zou ik graag mijn maten willen weten voor overig uitrusting mocht ik het ooit willen aanschaffen. :)
Oomssport op de Uithof in Den Haag.
Oi! Acóplese donde están los bitterbals de mierda?
  maandag 10 oktober 2011 @ 08:46:01 #29
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_102905476
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2011 21:45 schreef nattermann het volgende:
De linesman en de scheidsrechter zijn in Geleen ook nog even in het zonnetje gezet. Hoe is de vlaai, Muted Faith ;) ?
Lekker!

Mogen ze van mij vaker doen, hahaha..
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_102975631
HYS - Flyers na iets langer dan 1 hele gespeelde periode afgelast door mist op het ijs... Jammer.
Flesje bier
pi_103042746
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2011 21:49 schreef nattermann het volgende:
Aantal mooie acties gezien van Amsterdam. Enkele snelle, jonge jongens in hun team!
Kwam ook omdat Geleen jonge jongens redelijk veel ijstijd gaf en niet vol aanzette. Als Geleen hele wedstrijd had gespeeld als in 3de periode was de score nog veel hoger opgelopen. Zeer goed om Sami hele wedstrijd op de bank te houden trouwens.

Blijft de vraag of het de juiste keuze was van Amsterdam om dit seizoen al op hoogste niveau weer mee te willen doen. Is leerzaam maar 2 keer per week met grote cijfers ingemaakt worden lijkt me ook niet echt goed voor de spirit. (inmiddels heeft Amsterdam alweer met 1-7 verloren van Turnhout)
pi_103044217
Trouwens gister heeft Amsterdam met 7-1 verloren van Turnhout, geen enkele goal tegen in de 3e periode. Hoop erop dat ze zich toch nog kunnen ontwikkelen om verderop in het seizoen toch wat beter mee te kunnen draaien, vind het wel een beetje jammer voor al die jonge spelers zoals het nu gaat.
Flesje bier
pi_103066213
vrijdag 14 oktober 2011
19:45 Friesland Flyers- Amsterdam Capitals
20:00 HIJS Den Haag - IHCL Leuven
20:30 Tilburg Trappers - Eindhoven Kemphanen
zaterdag 15 oktober 2011
20:00 IHCL Leuven - Geleen Eaters
20:30 Eindhoven Kemphanen - HYC Herentals
zondag 16 oktober 2011
19:00 Geleen Eaters - Friesland Flyers
20:00 Turnhout White Caps - HIJS Den Haag
20:00 HYC Herentals - Tilburg Trappers
pi_103066695
Tilburg - Eindhoven, leuke match om te zien waar beide teams nu echt staan.
pi_103067464
Inderdaad de Brabantse derby zal zeker interessant worden. Met als extra aandachtspuntje de overgang van Tilburg naar Eindhoven die Donders deze week maakte.

Verder zal Flyers gebrand zijn op revanche voor de nederlaag 2 weken geleden en niet nog meer achterstand willen oplopen op de andere kanshebbers.
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 10:37:56 #36
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103067959
Eens kijken of ik zondag weer met vlaai naar huis mag..
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103068718
Kortom weer een leuk hockey-weekend voor de boeg. Zou graag zaterdag naar Leuven gaan maar heb geen vervoer en helaas al andere afspraken gemaakt... We kunnen natuurlijk ook gewoon goudgele rakkers in Sittard wegtikken in plaats van op de ijsbaan. :D
Flesje bier
pi_103069018
Ik moest helaas zaterdag verstek laten gaan voor Eindhoven - Geleen. Maar misschien zie ik jullie (Gezicht en Nattermann) nog wel eens in Eindhoven, Tilburg of Geleen.
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 21:27:32 #39
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103092538
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 11:17 schreef Leatherface het volgende:
Ik moest helaas zaterdag verstek laten gaan voor Eindhoven - Geleen. Maar misschien zie ik jullie (Gezicht en Nattermann) nog wel eens in Eindhoven, Tilburg of Geleen.
Leuke wedstrijd heb je gemist. Leuk stukje op de fansite van Eindhoven trouwens:

quote:
Het is zó stil...
dinsdag 11 oktober 2011
...maar niet alleen aan de overkant!

Naar aanleiding van de clip van de opkomst van Kemphanen, die we zondag op YouTube hebben gezet, willen we hier het 'gedrag' van ons zelf en van het Eindhovense ijshockeypubliek ter discussie stellen.

In een redelijk druk IJssportcentrum (700 toeschouwers) wordt ons team afgelopen zaterdag bij het opkomen van het ijs nauwelijks aangemoedigd en wordt de 'pump-up-song' volledig overstemd door pak 'm beet een kleine honderd Geleen supporters.

Gedurende de wedstrijd wordt dat des te pijnlijker, we komen achter en niemand in het publiek staat op en toont zijn clubliefde en probeert onze hanen over het dode punt heen te helpen. En eerlijk is eerlijk, de fansitecrew blinkt hier ook niet in uit en het IJssportcentrum nodigt niet uit tot een 'knus' en 'samen' gevoel.

De kracht van de Geleen supporters was afgelopen zaterdag heel duidelijk, zij zoeken elkaar op vormen één blok en daarmee overstemmen ze ons... doe daar twee middelmatige trommelaars bij en het lijkt gelijk heel wat. Bij ons zijn er allemaal kleine groepjes op de tribune die zich niet of nauwelijks laten horen en zolang dat zo blijft veranderd er niets.

Vorig seizoen hebben we de 'Nuenense sfeergroep van 't Schaetshuys' met grote regelmaat over de vloer gehad, is er hier een oproep geplaatst om meer herrie te maken en in de play-offs hebben we een paar honderd 'cheering sticks' uitgedeeld (die heeft waarschijnlijk iedereen nog thuis liggen, want er werden er nauwelijks opgeblazen en gebruikt).

We kunnen beschikken over een compleet arsenaal aan trommels, we hebben toeters, we hebben een sirene, we hebben een haan en bovenal hebben we allemaal een stel stembanden waar we 'iets' mee kunnen gaan doen. Daarnaast heeft de fansite gedurende dit seizoen via de 'supporters van de kemphanenfan' en met de verkoop van de merchandise een aardig bedrag gereserveerd om 'iets' mee te gaan doen.

Wij willen van jullie weten hoe jullie ons kunnen helpen om er samen met ons meer sfeer in te brengen. Wie heeft er het lef om z'n clubliefde te tonen, wie kan er trommelen of wie kan het niet maar denkt 'who cares', wie wil hier met ons samen een voortrekkersrol in nemen of wie sluit zich gewoon bij ons aan in het midden van de tribune zodat we één blok vormen? De spelers hebben ons keihard nodig!

Wij dagen jullie uit om hieronder je reactie te geven. 'Let's go HANEN... laat je horen!'

Mogen we als Geleen-supporters toch een beetje trots op zijn :D

Herenveen - Amsterdam trouwens 3-2 na de 2e periode. Lijkt een leuke pot te worden voor Amsterdam.

[ Bericht 0% gewijzigd door nattermann op 14-10-2011 21:35:33 ]
Tics van je petten.
pi_103093240
Ik gun het Amsterdam wel eens.

De benadering van Berteling en Schaafsma verdient respect. Ze wisten dat ze met dit jonge en onervaren team veel zullen verliezen en vaak met ruime cijfers. Maar ze gingen toch niet de uitdaging uit de weg om op het hoogste niveau te spelen en nemen die vele verliespartijen op de koop toe.

Berteling had kunnen ook kunnen zeggen: we blijven nog lekker in de eerste divisie, dan lijd ik geen gezichtsverlies. Maar hij gaat de moeilijke route niet uit de weg en dat is misschien uiteindelijk goed voor het Nederlandse ijshockey.

Het is wel te hopen dat die jongens van Amsterdam er niet op afknappen. Maar ze hebben natuurlijk nog altijd een ervaren kracht als John Versteeg die de groep misschien moed kan inpraten. Die Calvin Pohlman (vorig jaar nog bij Eindhoven) lijkt me ook wel een gedreven mannetje.
pi_103093419
John Versteeg heeft trouwens nog samen met Todd McLellan (coach van de San Jose Sharks) gespeeld bij Utrecht. :D
pi_103093505
Dat in E'hoven doet me denken aan de manier waarop ik voor het eerst met de trappers in aanraking kwam. Die hadden een vergelijkbaar 'stilte-probleem....
Das op zich niet vreemd, voetbalsupporters reppen al jaar en dag over 'stilburg'....
Oplossing in Tilburg: nodig wat studenten uit, die voor een vriendenprijsje binnen kunnen en met de belofte van wat biertjes na afloop in de kantine, zet die naast een paar supporters met een trommel en die een beetje repertoire hebben. Voila, instant sfeer.. ja ik was een van die studenten
Dit was overigens in de vorige eeuw, in die brakke, maar knusse pelikaanhal.
Die betonnen sfeerloze klomp van een ijssportcentrum is niet leuk te krijgen.
Met een verbeten grimas en een verborgen glimlach.
pi_103094156
Ook hier al dat positieve gedoe over Amsterdam. Tot nu toe vind ik ze niet echt een toegevoegde waarde voor de Eredivisie. Sterker nog: ze maken zich compleet belachelijk. 5 wedstrijden gespeeld en al 47 tegengoals en dan hebben ze ook nog eens thuis gespeeld tegen twee Belgische teams die vorig jaar stijf onderaan zijn geeindigd.

Ik vraag me ook af hoeveel spelers van dit team nu echt uit gaan groeien tot volwaardige Eredivisiespelers. Het zijn allemaal wel jonge spelers, maar het lijkt me eerder niveau 1e divisie dan niveau Eredivisie.
pi_103097547
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 21:27 schreef nattermann het volgende:

Mogen we als Geleen-supporters toch een beetje trots op zijn :D

Nou het gaat zeker weer de goede kant op in Geleen, mede door allerlei sfeer initiatieven maar was afgelopen jaren ook erg stil geworden.
pi_103101404
Toch heb ik het idee, en da's afgaande op tv-beelden omdat ik nooit in de Glanerbrook ben geweest, dat Geleen een van de meest luidruchtige arena's is. Zo niet de meest luidruchtige.
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 08:16:21 #46
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103105959
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 00:02 schreef Leatherface het volgende:
Toch heb ik het idee, en da's afgaande op tv-beelden omdat ik nooit in de Glanerbrook ben geweest, dat Geleen een van de meest luidruchtige arena's is. Zo niet de meest luidruchtige.
Komt denk ik omdat het niets meer is dan een betonnen bak. Geen rond stadion zoals de meeste ijshockeyclubs hebben, denk dat dat veel invloed heeft op geluid.

Omdat je slechts aan 2 kanten van de ijsbaan kunt komen als publiek, zit het meestal ook wel relatief vol. Dat brengt ook veel sfeer met zich mee.
Tics van je petten.
pi_103109203
en wat absoluut helpt zijn de sta-tribunes, dat geeft meer gelegenheid om bij elkaar te staan en sfeer te maken. Als je zit ga je veel makkelijker lekker onderuit hangen. Het is inderdaad een oude betonnen bak met maar aan de kanten tribunes maar toch liever dat dan een mooie half lege hal als op sommige andere plaatsen.
pi_103112639
Haha dat filmpje is inderdaad vrij confronterend voor Eindhoven.


Opkomst Eaters vanaf 1:15.
Flesje bier
pi_103120973
Gelukkig laten stoppen ze voor de lampen aangaan met filmen, wat dan zou het nog confronterender zijn geweest. Maar jammer van zo'n geweldige sport dat er maar zo weinig aandacht en support is.
  zondag 16 oktober 2011 @ 02:50:03 #50
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103137803
Wederom winst voor Ruijters Eaters. 5-3 in een wedstrijd tegen IHCL Leuven. Zelf helaas niet daar geweest, desalniettemin 3 punten meegenomen uit België.

Morgenvanavond de wedstrijd tegen Friesland Flyers. En uiteraard om 19:00 uur aanwezig in Glanerbrook. Denk persoonlijk dat dat een zware wedstrijd wordt, een gewaagde tegenstander, maar gok op een 4-3 overwinning voor Geleen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Tics van je petten.
  zondag 16 oktober 2011 @ 02:51:43 #51
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103137831
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 19:17 schreef JJ76 het volgende:
Gelukkig laten stoppen ze voor de lampen aangaan met filmen, wat dan zou het nog confronterender zijn geweest. Maar jammer van zo'n geweldige sport dat er maar zo weinig aandacht en support is.
Helemaal mee eens. Binnenkort is er een introductieavond in Geleen, kunnen seizoenskaarthouders een gratis introducé meenemen naar het ijshockey.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Natuurlijk in de hoop dat dit meer supporters zal opleveren.

[ Bericht 3% gewijzigd door nattermann op 16-10-2011 03:03:34 ]
Tics van je petten.
pi_103142309
Buiten deze seizoenskaartactie neem ik al zo vaak mogelijk anderen mee om ze te laten proeven aan het ijshockey.
pi_103142369
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 02:50 schreef nattermann het volgende:

Morgenvanavond de wedstrijd tegen Friesland Flyers. En uiteraard om 19:00 uur aanwezig in Glanerbrook. Denk persoonlijk dat dat een zware wedstrijd wordt, een gewaagde tegenstander, maar gok op een 4-3 overwinning voor Geleen.

Kan helaas vanavond niet van de partij zijn, maar denk ook dat het een zware pot gaat worden. heb zelf 5-3 gepoult maar ciijfers maakt me niet zo veel uit als de 3 punten maar in Geleen blijven. :D
pi_103149521
Ook ik ben weer aanwezig in Glanerbrook vanavond.
Flesje bier
  zondag 16 oktober 2011 @ 17:17:00 #55
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103152396
Ik ben er ook weer bij.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103159408
Hoe liggen de verhoudingen wat betreft de verschillende competities; North Sea competitie vs bekercompetitie? Is de een veel belangrijker dan de ander?
pi_103164895
nee totaal niet voor mijn gevoel, beide van even groot belang. Alleen eindigt de een met een finalewedstrijd en de ander in play-offs.
pi_103165499
Eaters vanavond na een 1-2 achterstand in de eerste periode uiteindelijk toch met 3-2 gewonnen. Tilburg en Den Haag staan ook weer ruim voor tegen Herentals en Turnhout dus de eerste 3 team blijven zonder puntverlies. Volgend weekend gaat daar verschil in komen; Trappers-Eaters.
pi_103165885
Zeer energieke wedstrijd gezien in Glanerbrook vanavond. Zowel Eaters als Heerenveen ging er voor!
Flesje bier
  zondag 16 oktober 2011 @ 22:02:35 #60
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103166524
Leuke pot ijshockey gezien van Friesland. Geleen heeft gewonnen, maar met moeite.

Die Visser is en blijft een viezerik :D
Tics van je petten.
pi_103166875
Ik vind 700 man toch nog aardig wat eigenlijk
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
  zondag 16 oktober 2011 @ 22:14:55 #62
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103167268
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 22:08 schreef Knutknuttsson het volgende:
Ik vind 700 man toch nog aardig wat eigenlijk
Waar? In Tilburg?
Tics van je petten.
  zondag 16 oktober 2011 @ 22:16:11 #63
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103167359
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 17:17 schreef MutedFaith het volgende:
Ik ben er ook weer bij.
En, alweer een vlaai gekregen zag ik :7

Was het ijs trouwens erg glad deze week :D ?
Tics van je petten.
pi_103167450
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 22:14 schreef nattermann het volgende:

[..]

Waar? In Tilburg?
Ooh..zie nu dat het een ouder stukje is waar ik op reageerde. Staat in dat stuk tekst over Eindhoven
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
  zondag 16 oktober 2011 @ 22:34:56 #65
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103168562
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2011 22:17 schreef Knutknuttsson het volgende:

[..]

Ooh..zie nu dat het een ouder stukje is waar ik op reageerde. Staat in dat stuk tekst over Eindhoven
Ooh, haha. Klopt volgens mij overigens geen zak van. Ik schat dat we er met zo'n 100 Geleen-supporters waren, en misschien 250 Eindhoven-supporters.
Tics van je petten.
  zondag 16 oktober 2011 @ 23:27:17 #66
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103171463
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 22:16 schreef nattermann het volgende:

[..]

En, alweer een vlaai gekregen zag ik :7

Was het ijs trouwens erg glad deze week :D ?
Ja, nogal.. Ik weet ook niet wat 't was...


De vla zal vast weer smaken. Volgende keer maar een 'maand van de scheidsrechter' in plaats van week.. Hahaha
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103171668
weer vlaai? omkoperij... :P
Met een verbeten grimas en een verborgen glimlach.
pi_103171706
Hoe houden jullie dit bij? Nederlands ijshockey word toch niet professioneel gespeelt?

In andere woorden, het word toch niet op TV gebroadcast?
pi_103171853
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:32 schreef JennaSometimes het volgende:
Hoe houden jullie dit bij? Nederlands ijshockey word toch niet professioneel gespeelt?

In andere woorden, het word toch niet op TV gebroadcast?
Dat het niet op tv is wil niet zeggen dat het niet professioneel gespeeld wordt.
Bijhouden via internet, en zelf naar de ijshal gaan en kijken (al gaan sommigen hier behoorlijk wat vaker dan anderen)
Met een verbeten grimas en een verborgen glimlach.
  zondag 16 oktober 2011 @ 23:36:52 #70
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103171893
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:32 schreef JennaSometimes het volgende:
Hoe houden jullie dit bij? Nederlands ijshockey word toch niet professioneel gespeelt?

In andere woorden, het word toch niet op TV gebroadcast?
Het komt soms op tv. Vanaf januari meestal op een commerciële landelijke zender, dit jaar wellicht ook weer. En hier in Limburg sowieso op de regionale zender.

Maar de meeste mensen volgen 't gewoon live op de ijsbaan.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103171931
Ze moeten gewoon de prijzen voor volwassene overal max 7,5 euro maken en 5,0 voor kinderen

Als je 40/50 euro moet betalen om met 3,4 man naar het ijshockey te gaan krijg je nooit geen nieuwe fanbase en ik dat er redelijk wat incidentiele bezoekers zijn afgevallen.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  zondag 16 oktober 2011 @ 23:38:11 #72
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103171932
Het is wel (semi-)professioneel overigens. Hoewel er hier in Nederland geen topsalarissen betaald worden, zoals bijvoorbeeld in 't voetbal.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103172003
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:38 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Ze moeten gewoon de prijzen voor volwassene overal max 7,5 euro maken en 5,0 voor kinderen

Als je 40/50 euro moet betalen om met 3,4 man naar het ijshockey te gaan krijg je nooit geen nieuwe fanbase en ik dat er redelijk wat incidentiele bezoekers zijn afgevallen.
Eensch, ik vind 13,50 (Tilburg) best veel...
Met een verbeten grimas en een verborgen glimlach.
  zondag 16 oktober 2011 @ 23:40:49 #74
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103172046
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:38 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Ze moeten gewoon de prijzen voor volwassene overal max 7,5 euro maken en 5,0 voor kinderen

Als je 40/50 euro moet betalen om met 3,4 man naar het ijshockey te gaan krijg je nooit geen nieuwe fanbase en ik dat er redelijk wat incidentiele bezoekers zijn afgevallen.
Ik denk niet dat de clubs daar hun begroting mee rond krijgen. Als ik naar een Geleen kijk bijvoorbeeld, denk ik niet dat ze echt meer bezoekers gaan trekken met lagere prijzen.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103172121
Nijmegen was vorig jaar volgens mij 7,5(en 5 euro parkeren of zo) en Eindhoven 10 euro en dat zijn nu eenmaal beide stadions die niet echt aanspreken. De sfeer en het comfort van Tilburg is dan wel goed maar het blijft gewoon geld voor eredivisie voetbal terwijl het qua niveau te vergelijken is met de 2e klasse
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103172228
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:40 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Ik denk niet dat de clubs daar hun begroting mee rond krijgen. Als ik naar een Geleen kijk bijvoorbeeld, denk ik niet dat ze echt meer bezoekers gaan trekken met lagere prijzen.
Ik vraag me af in hoeverre opbrengst van de (losse) kaartverkoop bijdraagt aan de begroting, als er zo weinig man komen
Met een verbeten grimas en een verborgen glimlach.
pi_103172256
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:40 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Ik denk niet dat de clubs daar hun begroting mee rond krijgen. Als ik naar een Geleen kijk bijvoorbeeld, denk ik niet dat ze echt meer bezoekers gaan trekken met lagere prijzen.
Hoeveel % is ongeveer seizoenkaart houder in Geleen?

In Nijmegen vorig jaar zaten er nauwelijks seizoenkaart houders, Eindhoven heeft ze nauwelijks, Tilburg zal ook iets van 90% SCC houders hebben, Den Haag trekt ook nauwelijks publiek naast de vaste volgers en Heerenveen zal vast niet veel anders zijn.

Clubs zitten natuurlijk een beetje in een spagaat, want als de ze losse kaartjes omlaag gooien, moeten ook de SK omlaag.

De prijzen zijn gewoon de laatste 4-5 jaar met pak hem beet 50% toegenomen terwijl de mensen minder te besteden hebben gekregen
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  zondag 16 oktober 2011 @ 23:47:13 #78
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103172324
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:40 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Ik denk niet dat de clubs daar hun begroting mee rond krijgen. Als ik naar een Geleen kijk bijvoorbeeld, denk ik niet dat ze echt meer bezoekers gaan trekken met lagere prijzen.
Denk ik ook. Het zijn veelal de liefhebbers die naar een wedstrijd gaan kijken, niet veel mensen die voor een gezellig avondje uit naar een ijshockeywedstrijd gaan. Jammer.
Tics van je petten.
pi_103172450
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:47 schreef nattermann het volgende:

[..]

Denk ik ook. Het zijn veelal de liefhebbers die naar een wedstrijd gaan kijken, niet veel mensen die voor een gezellig avondje uit naar een ijshockeywedstrijd gaan. Jammer.
De vraag is hoe je ze kan krijgen, denk dat het met deze prijzen niet lukt in elk geval

Volgens mij mag 1 volwassene kaartje, 2 kinderkaartjes, frikandel, 3 cola niet veel meer kosten dan 20 euro en kost nu pak hem beet 40 euro.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103172561
Clubs hebben vaak ook niet de horeca omzet in eigen beheer, dat scheelt ook
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103172668
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:38 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Ze moeten gewoon de prijzen voor volwassene overal max 7,5 euro maken en 5,0 voor kinderen

Als je 40/50 euro moet betalen om met 3,4 man naar het ijshockey te gaan krijg je nooit geen nieuwe fanbase en ik dat er redelijk wat incidentiele bezoekers zijn afgevallen.
Aangezien de clubs allemaal een soortgelijk prijsniveau aanhouden zal er best wel naar gekeken zijn. Als er 2 keer zo veel mensen zouden komen geef ik je gelijk, maar ik denk dat halveren van de prijs geen dubbele toeschouweraantallen zal geven.
Je geeft zelf al lagere prijzen in Nijmegen en Eindhoven aan, nou dat leverde geen echt hoge toeschouweraantallen op geloof ik.

Buiten is hoogste niveau van een sport niet te vergelijken met een lager niveau in een weliswaar populairdere sport. meeste mensen willen namelijk naar het hoogst mogelijke niveau kijken in hun favoriete sport.

Maar over deze discussie ben je op ijshockey.com al gestruikeld geloof ik.
  zondag 16 oktober 2011 @ 23:54:57 #82
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103172685
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:49 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

De vraag is hoe je ze kan krijgen, denk dat het met deze prijzen niet lukt in elk geval
Goede vraag. Ik ben er dankzij mijn vriendin (die al van jongs af aan gaat kijken) mee in aanraking gekomen. Als je me had gevraagd: ga je mee naar een ijshockeywedstrijd? Had ik denk ik nee gezegd, puur omdat het me niet zou boeien of omdat het inderdaad "niet veel volk trekt".

Sindsdien uiteraard wel helemaal verkocht aan deze geweldige sport.
Tics van je petten.
pi_103172792
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:54 schreef JJ76 het volgende:

[..]

Aangezien de clubs allemaal een soortgelijk prijsniveau aanhouden zal er best wel naar gekeken zijn. Als er 2 keer zo veel mensen zouden komen geef ik je gelijk, maar ik denk dat halveren van de prijs geen dubbele toeschouweraantallen zal geven.
Je geeft zelf al lagere prijzen in Nijmegen en Eindhoven aan, nou dat leverde geen echt hoge toeschouweraantallen op geloof ik.

Buiten is hoogste niveau van een sport niet te vergelijken met een lager niveau in een weliswaar populairdere sport. meeste mensen willen namelijk naar het hoogst mogelijke niveau kijken in hun favoriete sport.

Maar over deze discussie ben je op ijshockey.com al gestruikeld geloof ik.
Eredivisie ijshockey is qua alles te vergelijken met een 2e klasser en in niks met de eredivisie.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103172817
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:54 schreef nattermann het volgende:

[..]

Goede vraag. Ik ben er dankzij mijn vriendin (die al van jongs af aan gaat kijken) mee in aanraking gekomen. Als je me had gevraagd: ga je mee naar een ijshockeywedstrijd? Had ik denk ik nee gezegd, puur omdat het me niet zou boeien of omdat het inderdaad "niet veel volk trekt".

Sindsdien uiteraard wel helemaal verkocht aan deze geweldige sport.
Hoeveel betaal je bij handbal buren?
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103172887
dat is jou mening, ga eens naar een 2de klasser en vraag wat hun favoriete club is, voor het overgrote deel zullen ze een eredivisieclub zeggen. Een 2de klasser speelt met 100% amateurs, eredivisie ijshockey niet.
pi_103173094
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:59 schreef JJ76 het volgende:
dat is jou mening, ga eens naar een 2de klasser en vraag wat hun favoriete club is, voor het overgrote deel zullen ze een eredivisieclub zeggen. Een 2de klasser speelt met 100% amateurs, eredivisie ijshockey niet.
Beetje voetballer in de 2e klasse krijgt gewoon betaald hoor.

2e klassers spelen ook best spelers die studeren naast het voetbal of alleen voetballen en geen zin hebben om te werken(zoals imports)
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  maandag 17 oktober 2011 @ 00:09:24 #87
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103173350
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:57 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Hoeveel betaal je bij handbal buren?
Handbal buren?
Tics van je petten.
  maandag 17 oktober 2011 @ 00:11:05 #88
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103173415
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:57 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Eredivisie ijshockey is qua alles te vergelijken met een 2e klasser en in niks met de eredivisie.
Te vergelijken met een 2e klasser op gebied van voetbal, of vergeleken met de NHL oid? Daarbij is het NLse ijshockey natuurlijk niks nee.

Met voetbal is het niet te vergelijken, qua sport
Tics van je petten.
pi_103173838
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 00:11 schreef nattermann het volgende:

[..]

Te vergelijken met een 2e klasser op gebied van voetbal, of vergeleken met de NHL oid? Daarbij is het NLse ijshockey natuurlijk niks nee.

Met voetbal is het niet te vergelijken, qua sport
Sfeer, budget, spelniveau en dergelijke

Gemiddeld ergens rond de 10/15 euro voor een wedstrijd ijshockey is gewoon veel geld, ik weet vrij zeker dat er daardoor minder mensen komen en ook mensen wegblijven.

Meeste mensen hebben ergens rond de 200-300 euro vrij besteedbaar en dan is 30/50 euro gewoon veel geld en zijn er veel goedkopere opties
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  maandag 17 oktober 2011 @ 00:22:38 #90
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103173884
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 00:21 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Sfeer, budget, spelniveau en dergelijke

Gemiddeld ergens rond de 10/15 euro voor een wedstrijd ijshockey is gewoon veel geld, ik weet vrij zeker dat er daardoor minder mensen komen en ook mensen wegblijven.

Meeste mensen hebben ergens rond de 200-300 euro vrij besteedbaar en dan is 30/50 euro gewoon veel geld en zijn er veel goedkopere opties
Daar kan ik je zeker geen ongelijk in geven. Hoewel ik als liefhebber (en ik denk vele liefhebbers met mij) het er zeker voor overhebben om een eurootje of 12 voor een wedstrijd te betalen.

Maar ik zeg het zelf al: de liefhebbers.
Tics van je petten.
pi_103174045
Ik denk dat de basis voor de liefhebbers te smal is voor een beetje goede competitie en met zulke prijzen krijg je alleen de liefhebber binnen en ik denk dat er een flink aantal ook zijn afgehaakt
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103174052
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 00:22 schreef nattermann het volgende:

[..]

Daar kan ik je zeker geen ongelijk in geven. Hoewel ik als liefhebber (en ik denk vele liefhebbers met mij) het er zeker voor overhebben om een eurootje of 12 voor een wedstrijd te betalen.

Maar ik zeg het zelf al: de liefhebbers.
Een keertje 13,50 betalen is wel te doen, maar dat doe ik dus echt niet te vaak....
Met een verbeten grimas en een verborgen glimlach.
pi_103174077
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 00:26 schreef Guard het volgende:

[..]

Een keertje 13,50 betalen is wel te doen, maar dat doe ik dus echt niet te vaak....
Zou het anders zijn voor 7,5?
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  maandag 17 oktober 2011 @ 00:31:59 #94
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103174262
Ijshockey is sowieso niet te vergelijken met voetbal.

De kosten voor ijshockeyteams liggen vele malen hoger dan die voor een tweede, eerste of zelfs hoofdklasse voetbalclub. Qua salaris ligt het weliswaar ongeveer gelijk, maar ijshuur is nou eenmaal duurder dan de huur van een voetbalveld, tweede en eerste klasse voetbal spelen geen landelijke competitie en hoeven dus niet naar Geleen en/of Heerveen, een stick kost bijna net zoveel als een paar voetbalschoenen en gaat hooguit een paar wedstrijden en trainingen mee, dan heb ik 't over de rest van de uitrusting en materialen nog niet gehad.. Daarbij duurt een voetbalwedstrijd een uur en drie kwartier en een ijahockeywedstrijd al snel een half uur tot drie kwartier langer.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103174265
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 00:27 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Zou het anders zijn voor 7,5?
Ja, dat denk ik wel... dan zou ik toch wel wat vaker gaan...
Is een beetje een gevoelskwestie denk ik, tot 10 euro is (voor mij) acceptabel, wordt het meer dan ga ik toch denken wat ik anders met dat geld had kunnen doen
Met een verbeten grimas en een verborgen glimlach.
  maandag 17 oktober 2011 @ 00:36:45 #96
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103174455
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 00:26 schreef Guard het volgende:

[..]

Een keertje 13,50 betalen is wel te doen, maar dat doe ik dus echt niet te vaak....
Vorig seizoen vrijwel iedere thuiswedstrijd in Geleen geweest, iedere keer ¤12 neergelegd. Puur vanwege de sport, de emotie, de sfeer en alles wat het met zich meebrengt.

Voor mij absoluut voor de volle 100% dubbel en dwars waard, als ik geen seizoenskaart had zou ik het zo weer doen.
Tics van je petten.
pi_103174488
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 00:31 schreef MutedFaith het volgende:
Ijshockey is sowieso niet te vergelijken met voetbal.

De kosten voor ijshockeyteams liggen vele malen hoger dan die voor een tweede, eerste of zelfs hoofdklasse voetbalclub. Qua salaris ligt het weliswaar ongeveer gelijk, maar ijshuur is nou eenmaal duurder dan de huur van een voetbalveld, tweede en eerste klasse voetbal spelen geen landelijke competitie en hoeven dus niet naar Geleen en/of Heerveen, een stick kost bijna net zoveel als een paar voetbalschoenen en gaat hooguit een paar wedstrijden en trainingen mee, dan heb ik 't over de rest van de uitrusting en materialen nog niet gehad.. Daarbij duurt een voetbalwedstrijd een uur en drie kwartier en een ijahockeywedstrijd al snel een half uur tot drie kwartier langer.
Heeft een klant natuurlijk niks mee te maken, die kijkt gewoon hoeveel hij uitgeeft en bepaald daarvan of het hem waard is.

Hij weet ook dat hij gratis naar een hoofdklasse wedstrijd hockey, volleybal, of honkbal(denk ik)kan en dat hij voor pak hem beet voor 5 euro naar een 2e klasse wedstrijd kan. Euro of 10/12 voor een bios met popcorn, etc.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  maandag 17 oktober 2011 @ 00:38:08 #98
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103174512
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 00:26 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Ik denk dat de basis voor de liefhebbers te smal is voor een beetje goede competitie en met zulke prijzen krijg je alleen de liefhebber binnen en ik denk dat er een flink aantal ook zijn afgehaakt
Over het aantal toeschouwers in Geleen valt dat hier in het zuiden behoorlijk mee. Vrijwel iedere week toch wel een 700+ supporters. Over andere clubs kan ik niks zeggen, omdat ik er simpelweg niks vanaf weet.
Tics van je petten.
pi_103174704
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 00:36 schreef nattermann het volgende:

[..]

Vorig seizoen vrijwel iedere thuiswedstrijd in Geleen geweest, iedere keer ¤12 neergelegd. Puur vanwege de sport, de emotie, de sfeer en alles wat het met zich meebrengt.

Voor mij absoluut voor de volle 100% dubbel en dwars waard, als ik geen seizoenskaart had zou ik het zo weer doen.
Tja zoveel geef ik nu ook weer niet om de sport, een keertje is leuk, maar iedere week wordt me teveel.
Wil wel dit jaar nog een keer naar een DEL wedstrijd puur om daar een keertje de sfeer te proeven
Met een verbeten grimas en een verborgen glimlach.
  maandag 17 oktober 2011 @ 00:50:43 #100
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103174939
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 00:43 schreef Guard het volgende:

[..]

Tja zoveel geef ik nu ook weer niet om de sport, een keertje is leuk, maar iedere week wordt me teveel.
Wil wel dit jaar nog een keer naar een DEL wedstrijd puur om daar een keertje de sfeer te proeven
Dat wil ik zeker ook nog een keer doen! Stichting Het Dak Eraf (uit Geleen) organiseert binnenkort zo'n reis, opgeven kan helaas niet meer.. ¤33 inclusief busreis en entreekaart naar Keulen.
Tics van je petten.
pi_103175154
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 00:50 schreef nattermann het volgende:

[..]

Dat wil ik zeker ook nog een keer doen! Stichting Het Dak Eraf (uit Geleen) organiseert binnenkort zo'n reis, opgeven kan helaas niet meer.. ¤33 inclusief busreis en entreekaart naar Keulen.
We zouden oorspronkelijk met zijn 2-en gaan, maar inmiddels zijn het er ook al wat meer geworden. Schijnen hier in Tilburg ook nog wat mensen rond te lopen die dat soort busreisen al vaker georganiseerd hebben, dus wie weet....
Met een verbeten grimas en een verborgen glimlach.
pi_103176508
Ik ga aanstaande vrijdag (voor minder dan 10 euro per kaartje ;)) naar de Flyers! *O*
  maandag 17 oktober 2011 @ 07:21:00 #103
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103177744
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 00:37 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Heeft een klant natuurlijk niks mee te maken, die kijkt gewoon hoeveel hij uitgeeft en bepaald daarvan of het hem waard is.

Hij weet ook dat hij gratis naar een hoofdklasse wedstrijd hockey, volleybal, of honkbal(denk ik)kan en dat hij voor pak hem beet voor 5 euro naar een 2e klasse wedstrijd kan. Euro of 10/12 voor een bios met popcorn, etc.
Tja, als een nieuwe LED-tv de helft goedkoper zou zijn zouden er ook meer mensen zijn die er een kochten.. Alleen als een aanbieder, in dit geval de clubs, tegen die lagere prijs niet uit de kosten komen dan kan 't publiek veel willen..
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103186039
Ik vind 10 euro niet echt duur eigenlijk, en ik ben totaal geen fan ofzo. Prijs viel me mee.
pi_103187987
quote:
1s.gif Op maandag 17 oktober 2011 07:21 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Tja, als een nieuwe LED-tv de helft goedkoper zou zijn zouden er ook meer mensen zijn die er een kochten.. Alleen als een aanbieder, in dit geval de clubs, tegen die lagere prijs niet uit de kosten komen dan kan 't publiek veel willen..
De markt bepaalt altijd de prijs maar zolang je de aantal toeschouwers niet opschroeft blijft het altijd een sport in de marge zoals het nu is.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103188052
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 13:37 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

De markt bepaalt altijd de prijs maar zolang je de aantal toeschouwers niet opschroeft blijft het altijd een sport in de marge zoals het nu is.
En die problemen spelen minder in Tilburg en Geleen al ging TT dit jaar nog verlies en sluit Geleen regelmatig met een tekort af
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103189289
en als je de prijs dan omlaag gooit en er komen niet veel meer mensen dan krijg je alleen maar een groter tekort.
pi_103189395
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 14:07 schreef JJ76 het volgende:
en als je de prijs dan omlaag gooit en er komen niet veel meer mensen dan krijg je alleen maar een groter tekort.
Kan me prima voorstellen dat er nu al minder mensen komen, afgelopen 4 jaar zijn niet bepaald boom jaren geweest
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  maandag 17 oktober 2011 @ 14:52:46 #109
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103191268
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 13:37 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

De markt bepaalt altijd de prijs maar zolang je de aantal toeschouwers niet opschroeft blijft het altijd een sport in de marge zoals het nu is.
Ook als de toeschouwersaantallen verdubbelen blijft 't een sport in de marge. Pas als er ergens een stapel grote sponsoren gevonden wordt, de clubs een enorme professionaliteitsslag weten te maken en er uitgebreide aandacht vanuit de landelijke media komt is er misschien een kansje op het verlaten van 'de marge'. Tot die tijd blijft 't ijshockey in nederland een grote onbekende.

Mag door de publieke omroepen wel eens iets aan gedaan worden overigens. Ik heb nooit gesnapt dat Studio Sport per sé voetbal uit moet zenden. Laat dat maar lekker aan een commerciële zender over en gebruik de publieke netten voor sporten die bij de commerciëlen niet aan de bak komen.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103192088
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 14:52 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Ook als de toeschouwersaantallen verdubbelen blijft 't een sport in de marge. Pas als er ergens een stapel grote sponsoren gevonden wordt, de clubs een enorme professionaliteitsslag weten te maken en er uitgebreide aandacht vanuit de landelijke media komt is er misschien een kansje op het verlaten van 'de marge'. Tot die tijd blijft 't ijshockey in nederland een grote onbekende.

Mag door de publieke omroepen wel eens iets aan gedaan worden overigens. Ik heb nooit gesnapt dat Studio Sport per sé voetbal uit moet zenden. Laat dat maar lekker aan een commerciële zender over en gebruik de publieke netten voor sporten die bij de commerciëlen niet aan de bak komen.
Sponsors voor een regionale sport komen af op een mooie sfeer met veel toeschouwers, het begint echt allemaal met een grote fanbase te creeren
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  maandag 17 oktober 2011 @ 15:21:08 #111
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103192522
Het is een beetje een vicieuze cirkel. Zonder nieuwe/grote sponsoren hebben de clubs niet de middelen om structureel meer toeschouwers te trekken; en zonder deze aanwas van toeschouwers komen er geen nieuwe sponsoren.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103192841
Ik denk dat die aanwas er met 10/15 euro per wedstrijd die er sws niet komt, met 7,5 euro wel

Hoe denk je dat ze het bij de concurrentie doen? Basketbal, volleybal, hockey, 2e klasse voetbal, handbal bijvoorbeeld?
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103193490
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 15:28 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Ik denk dat die aanwas er met 10/15 euro per wedstrijd die er sws niet komt, met 7,5 euro wel

Hoe denk je dat ze het bij de concurrentie doen? Basketbal, volleybal, hockey, 2e klasse voetbal, handbal bijvoorbeeld?
Maar met hoeveel procent zie jij de toeschouwersaantallen dan toenemen? Ik vraag me soms serieus af of ze de hal in Eindhoven wel kunnen vullen al zouden ze het gratis aanbieden.
pi_103193721
Ijshockey heeft ook geen ijshockey cultuur in Eindhoven en zet bovendien vaak de wedstrijd tegen PSV en in mindere mate EVV. Maak van zondagavond de vaste thuiswedstrijd, dat zou al wel wat schelen
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103193801
Dat zou al schelen. De wedstrijd tegen Amsterdam thuis was op een zondag, maar begon volgens mij om 17.30 ofzo. Ik zou zeggen, maak er dan minimaal 20.00 uur van.
pi_103194036
Het is sowieso jammer dat de ijshallen vaak lange tijd onbenut blijven. Ik snap wel dat je met negen teams een competitie moeilijk kunt laten doorgaan tot mei, maar een ploeg die snel uitgeschakeld wordt in de play-offs is in februari al klaar. Dan blijft tot september de ijshal praktisch onbenut voor ijshockey.
  maandag 17 oktober 2011 @ 16:18:54 #117
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103195293
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 15:52 schreef Leatherface het volgende:
Het is sowieso jammer dat de ijshallen vaak lange tijd onbenut blijven. Ik snap wel dat je met negen teams een competitie moeilijk kunt laten doorgaan tot mei, maar een ploeg die snel uitgeschakeld wordt in de play-offs is in februari al klaar. Dan blijft tot september de ijshal praktisch onbenut voor ijshockey.
Het gros van de ijsbanen heeft in de zomer niet eens ijs. In Geleen gaat de ijsmachine ongeveer begin april uit, en pas in september weer aan. De playoffs begonnen vorig jaar in 't laatste weekend van februari, en waren in 't laatste weekend van maart afgelopen. De teams die de playoofs niet halen zijn dan dus inderdaad een maand eerder klaar.

Overigens, als de competitie langer gaat duren zullen de teams nog meer in de financiële problemen komen. Er zullen dan namelijk nog meer extra sponsoren gezocht moeten worden om die extra weken/maanden de spelers, ijshuur en alle bijkomen kosten te kunnen betalen. Enkel de recettes van de extra wedstrijden zijn hiervoor niet voldoende.

quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 15:28 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Ik denk dat die aanwas er met 10/15 euro per wedstrijd die er sws niet komt, met 7,5 euro wel

Hoe denk je dat ze het bij de concurrentie doen? Basketbal, volleybal, hockey, 2e klasse voetbal, handbal bijvoorbeeld?
De meeste onbekendere nederlandse sporten doen 't niet beter dan ijshockey hoor. Honkbal haalt al jaren maximaal 300 toeschouwers, basketbal ongeveer 500, in 't voetbal haalt een hoofdklasser 400-500 toeschouwers en een NK atletiek haalt 2000-3000 toeschouwers.

Geleen heeft elke week 700-800 bezoekers, Heerenveen en Den Haag ook, Tilburg volgens mij nog een paar meer. De bekerfinale vorig jaar trok 2500 toeschouwers volgens de sheet.

Tegenover de andere 'onbekende' sporten doen we 't qua toeschouwers aantallen helemaal niet slecht. Kaartjes zijn bij 't ijshockey over 't algemeen wel duurder dan bij andere sporten, maar de toeschouwersaantallen zijn blijkbaar hoger.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103195339
Ijsbanen gaan op Den Bosch na sws 4 maanden per jaar dicht.

Het is moeilijk om te plannen maar ook voor Oranje is het jammer dat er een week of 6 zit tussen uitschakeling en WK, een NC die terug gaat naar Canada moet 2 maanden salaris laten lopen om mee te doen aan het WK.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103195412
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 16:18 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Het gros van de ijsbanen heeft in de zomer niet eens ijs. In Geleen gaat de ijsmachine ongeveer begin april uit, en pas in september weer aan. De playoffs begonnen vorig jaar in 't laatste weekend van februari, en waren in 't laatste weekend van maart afgelopen. De teams die de playoofs niet halen zijn dan dus inderdaad een maand eerder klaar.

Overigens, als de competitie langer gaat duren zullen de teams nog meer in de financiële problemen komen. Er zullen dan namelijk nog meer extra sponsoren gezocht moeten worden om die extra weken/maanden de spelers, ijshuur en alle bijkomen kosten te kunnen betalen. Enkel de recettes van de extra wedstrijden zijn hiervoor niet voldoende.

[..]

De meeste onbekendere nederlandse sporten doen 't niet beter dan ijshockey hoor. Honkbal haalt al jaren maximaal 300 toeschouwers, basketbal ongeveer 500, in 't voetbal haalt een hoofdklasser 400-500 toeschouwers en een NK atletiek haalt 2000-3000 toeschouwers.

Geleen heeft elke week 700-800 bezoekers, Heerenveen en Den Haag ook, Tilburg volgens mij nog een paar meer. De bekerfinale vorig jaar trok 2500 toeschouwers volgens de sheet.

Tegenover de andere 'onbekende' sporten doen we 't qua toeschouwers aantallen helemaal niet slecht. Kaartjes zijn bij 't ijshockey over 't algemeen wel duurder dan bij andere sporten, maar de toeschouwersaantallen zijn blijkbaar hoger.
Denk dat als je de kaartjes op het zelfde niveau zou brengen als die andere sporten je ook meer mensen zou trekken en dan met name nieuwe aanwas
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  maandag 17 oktober 2011 @ 16:36:14 #120
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103196057
Ik denk 't niet. Wellicht komen er een 25-50 man extra kijken als je de prijs van je kaartje met 25-50% omlaag doet, maardat zullen dan voornamelijk mensen zijn die sowieso wel eens een wedstrijd kwamen kijken, maar 't op dit moment te duur vinden om elke week te komen.

Voor nieuwe aanwas zul je 't meer in 't verhogen van de bekendheid van de sport moeten zoeken dan in verlaging van de toegangsprijs. De meeste mensen die ik ken die niet naar ijshockey komen kijken kennen 't spelletje gewoon niet, of hebben andere vrijetijdsbestedingen op de wedstrijddagen. Ik ken bijna niemand die niet komt kijken omdat de kaartjes zo duur zijn.

Daarbij; als je je prijs met 50% verlaagt zul je ook minimaal 2 keer zoveel bezoekers moeten krijgen, anders zul je je begroting aardig naar beneden bij moeten stellen. En ik zie Geleen echt niet opeens van 700 naar 1400 toeschouwers gaan, nog afgezien van 't feit dat er niet eens 1400 man in de hal passen/mogen.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103196370
Je moet je losse kaartjes verdubbelen, om misschien hou jij er wel een andere berekening op na
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  maandag 17 oktober 2011 @ 16:47:16 #122
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103196540
Als je de losse kaartjes in prijs halveert zul je ook de prijs van je seizoenskaart drastisch omlaag moeten doen. Anders haken er een hoop oudgedienden met een seizoenskaart af, omdat ze 't idee krijgen dat je ze naait.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103196629
Dat is een consequentie en daarom zal het bij een club met veel seizoenkaart houders ook niet gebeuren maar dan heb je het maar over 2 van de 6 Nederlandse ploegen
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  maandag 17 oktober 2011 @ 17:00:44 #124
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103197165
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 16:49 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Dat is een consequentie en daarom zal het bij een club met veel seizoenkaart houders ook niet gebeuren maar dan heb je het maar over 2 van de 6 Nederlandse ploegen
Twee van de zes? Ik denk eerder sowieso vier van de zes. Geleen, Tilburg, Heerenveen en Eindhoven hebben voor zover ik weet een vrij hoog percentage seizoenskaarthouders vergeleken met losse kaartjes. Van Den Haag en Amsterdam weet ik 't niet, daar ben ik de laatste jaren niet meer geweest.

Dus het simpel omlaag gooien van de toegangsprijs heeft nogal een forse uitwerking op de inkomsten van de club. Tel maar na: 700 toeschouwers, de prijs met 5 euro omlaag betekent in 't slechste geval 3500 euro minder inkomsten. Door seizoenskaarthouders en een kleine stijging in toeschouweraantal door lagere prijs zal 't in de praktijk waarschijnlijk lager uitvallen, maar ik verwacht toch nog een daling van zeker een euro of 500. Dat is toch 't weeksalaris van een import (of anderhalf).
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103197337
Bij Eindhoven en Heerenveen is dat dan vooral omdat er nauwelijks losse kaartjes verkocht worden.

Den Haag, Heerenveen en Eindhoven hebben veel extra capaciteit, door de prijs van de kaartjes omlaag te gooien zou je een gedeelte van die overcapaciteit kunnen vullen. Voor Geleen en Tilburg is dat moeilijker omdat daar bij een gemiddelde wedstrijd de boel al redelijk vol zit.

Een stadion dat voor 20%-30% vol zit spreekt niet aan voor sponsors

Amsterdam is dan weer een andere zaak want die hebben gewoon geen goed product en krijgen al vrijwel niemand binnen met 5 euro kaartjes
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  maandag 17 oktober 2011 @ 17:18:56 #126
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103197861
De prijs omlaag doen gaat niet voor honderden extra bezoekers zorgen. Mensen gaan niet opeens massaal elke week naar 't ijshockey toe omdat 't zo goedkoop is; mensen gaan naar ijshockey toe omdat ze 't een mooie sport vinden. Als je dus je prijzen voor losse kaartjes drastisch omlaag doet, en daaraan gekoppeld ook de prijzen van seizoenskaarten laat dalen, gaat je dat als club veel geld kosten. In een competitie waar 't verschil tussen wel of geen prijs winnen met minimale verschillen beslist zal gaan worden zal de daardoor veroorzaakte verlaging van de begroting er bijna zeker voor zorgen dat een team in z'n geheel niet om de prijzen meedoet, of wellicht zelfs de playoffs niet haalt. Hierdoor raak je weer bezoekers kwijt, waardoor je bezoekersaantal per saldo nauwelijks veranderd is; maar je wel een bak minder geld binnen krijgt.

Om door middel van prijsverlaging op lange termijn een forse stijging in je bezoekersaantallen te realiseren moet je een heel grote groep mensen hebben die regelmatig losse kaartjes gaat kopen. Mensen die losse kaartjes kopen komen over 't algemeen sowieso niet elke week, en waarschijnlijk zelfs niet eens in de twee weken. Mensen die regelmatig komen hebben normaliter een seizoenskaart. En seizoenskaarthouders hebben doorgaans weinig te zeuren over de entreeprijzen en zullen het kopen van een seizoenskaart niet van een paar tientjes meer of minder af laten hangen.

Maar wellicht zie ik iets over 't hoofd. Waarom denk jij dat verlaging van de entreeprijs er wel voor zal zorgen dat er massaal nieuwe toeschouwers bij komen?
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103199665
Massaal vast niet maar structureel 100-150 man meer zou voor Den Haag, Heerenveen en Eindhoven heel wat schelen.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  maandag 17 oktober 2011 @ 18:56:21 #128
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103201137
Niet als de prijzen daarvoor drastisch omlaag moeten.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103201398
Zou ook kunnen dat de prijzen nu drastisch te hoog zijn
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103204144
15 euro vind ik echt veel. Hier in Zweden ( ja, niet te vergelijken...maar goed) kan ik al elithockey voor een tientje zien. Familiebiljet voor 25 euro. Jeugdkaartje kost ook bijna niets.
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
pi_103207358
Jeudkaartje is wel goed geregeld, is 5 euro (althans hier in Tilburg)
Met een verbeten grimas en een verborgen glimlach.
pi_103225501
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 15:21 schreef MutedFaith het volgende:
Het is een beetje een vicieuze cirkel. Zonder nieuwe/grote sponsoren hebben de clubs niet de middelen om structureel meer toeschouwers te trekken; en zonder deze aanwas van toeschouwers komen er geen nieuwe sponsoren.
Internationale prestaties van het Nederlands team helpen ook wel en daarnaast de prijs en het product wat wordt geboden.

¤ 15,00 voor een wedstrijd tegen Amsterdam is natuurlijk debiel en ¤ 10,00 om 2,5 uur in een vrieskist te zitten ook. Dat doet een vader niet met 2 kleine kids.
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 10:06:00 #133
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103225755
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 09:54 schreef Halcon het volgende:

[..]

Internationale prestaties van het Nederlands team helpen ook wel en daarnaast de prijs en het product wat wordt geboden.

¤ 15,00 voor een wedstrijd tegen Amsterdam is natuurlijk debiel en ¤ 10,00 om 2,5 uur in een vrieskist te zitten ook. Dat doet een vader niet met 2 kleine kids.
Maar voor 8 euro zou een vader dan opeens wel structureel met z'n kinderen in een vrieskist gaan zitten?

Ik geloof er niet in. Ik geloof best dat er een kleine groep mensen is die het nu te duur vind en ervoor thuis blijft. Ik geloof ook best dat deze mensen na een prijsverlaging een keer een wedstrijd komen kijken.

Ik geloof niet dat er na een prijsverlaging van enkele euro's opeens wekelijks 150-200 toeschouwers per club extra zullen komen kijken. En dat is wel nodig om de prijsverlaging te compenseren, want zoals ik al een paar keer gezegd heb: Meer toeschouwers is leuk, maar het moet de clubs niet meer gaan kosten dan 't oplevert. Je hebt bij een structurele prijsverlaging gewoon de zekerheid nodig dat er ook een grote groep mensen door aangetrokken zal gaan worden. IJshockey heeft niet de naam, bekendheid en aantrekkingskracht om dat te realiseren. Had 't dat wel, dan zaten er ook wel meer mensen naar een eerste divisiewedstrijd te kijken op de plaatsen waar dit gratis is.

Maar nogmaals, ik laat me graag overtuigen. Dus ik hoor graag waarom andere mensen denken dat er wel een enorm groeipotentieel aan toeschouwers onbenut gelaten wordt.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103225778
Vooruitzicht voor dit weekend:

Vrijdag:
Friesland Flyers - HYC Herentals
Amsterdam Capitals - Tilburg Trappers

Zaterdag:
Eindhoven Kemphanen - IHCL Leuven

Zondag:
IHCL Leuven - Amsterdam Capitals
Tilburg Trappers - RUIJTERS Eaters Geleen
Turnhout White Caps - Eindhoven Kemphanen

Ben vooral benieuwd naar Tilburg - Eaters.
Flesje bier
pi_103225882
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 10:06 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Maar voor 8 euro zou een vader dan opeens wel structureel met z'n kinderen in een vrieskist gaan zitten?

Ik geloof er niet in. Ik geloof best dat er een kleine groep mensen is die het nu te duur vind en ervoor thuis blijft. Ik geloof ook best dat deze mensen na een prijsverlaging een keer een wedstrijd komen kijken.

Ik geloof niet dat er na een prijsverlaging van enkele euro's opeens wekelijks 150-200 toeschouwers per club extra zullen komen kijken. En dat is wel nodig om de prijsverlaging te compenseren, want zoals ik al een paar keer gezegd heb: Meer toeschouwers is leuk, maar het moet de clubs niet meer gaan kosten dan 't oplevert. Je hebt bij een structurele prijsverlaging gewoon de zekerheid nodig dat er ook een grote groep mensen door aangetrokken zal gaan worden. IJshockey heeft niet de naam, bekendheid en aantrekkingskracht om dat te realiseren. Had 't dat wel, dan zaten er ook wel meer mensen naar een eerste divisiewedstrijd te kijken op de plaatsen waar dit gratis is.

Maar nogmaals, ik laat me graag overtuigen. Dus ik hoor graag waarom andere mensen denken dat er wel een enorm groeipotentieel aan toeschouwers onbenut gelaten wordt.
Ook niet. Gratis ook niet eens. Al hoef je niet te betalen, dan nog heb je geen zin in kinderen die 2,5 zeuren dat ze het ijskoud hebben. Mijn punt is dan ook dat naast de prijs ook het product goed moet zijn en dat is het niet overal. In Zoetermeer bv. was het niet uit te houden en er was niks fatsoenlijks te vreten. Dan zijn mensen eerder genegen om thuis te blijven, ook al is het kaartje een paar euro goedkoper.

Ik denk dat behalve stunten met toegangskaarten je ook wat meer bekendheid moet genereren. IJshockey is bij het grote publiek niet heel bekend. Het gros van de mensen in Eindhoven zal niet eens weten dat Eindhoven zaterdag thuis speelt. Wellicht kan men met andere sportclubs gezamenlijk acties op touw zetten? Bv. tezamen met een voetbalclub?

Arbiters moeten overigens minder flauw fluiten. Dat scheelt ook.
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 10:29:07 #136
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103226193
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 10:12 schreef Halcon het volgende:

[..]

Ook niet. Gratis ook niet eens. Al hoef je niet te betalen, dan nog heb je geen zin in kinderen die 2,5 zeuren dat ze het ijskoud hebben. Mijn punt is dan ook dat naast de prijs ook het product goed moet zijn en dat is het niet overal. In Zoetermeer bv. was het niet uit te houden en er was niks fatsoenlijks te vreten. Dan zijn mensen eerder genegen om thuis te blijven, ook al is het kaartje een paar euro goedkoper.

Ik denk dat behalve stunten met toegangskaarten je ook wat meer bekendheid moet genereren. IJshockey is bij het grote publiek niet heel bekend. Het gros van de mensen in Eindhoven zal niet eens weten dat Eindhoven zaterdag thuis speelt. Wellicht kan men met andere sportclubs gezamenlijk acties op touw zetten? Bv. tezamen met een voetbalclub?
Daar kan ik 't alleen maar mee eens zijn. Om meer publiek te trekken zullen er meer mensen van overtuigd moeten worden dat ijshockey leuk is om naar te kijken. Probleem blijkt echter vooral om mensen structureel geïnteresseerd te houden. Zo weet ik dat opeen aantal plaatsen diverse malen geprobeerd is om locale sportclubs voor (bijna) niets naar binnen te krijgen, in de hoop dat er een paar toeschouwers van bleven hangen. In de praktijk leverde dit nergens echt heel veel op.

Als er al eens fatsoenlijke media-coverage zou zijn, zou dat volgens mij al heel veel schelen. Nu moeten we 't doen met wat uitzendingen op de regionale TV, een tiental uitzendinkjes in januari/februari/maart ofzo en daarnaast heel af en toe een stukje in een krant. Dat moet gewoon beter en groter.

quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 10:12 schreef Halcon het volgende:
Arbiters moeten overigens minder flauw fluiten. Dat scheelt ook.
Ik zal er volgende week aan proberen te denken. Al moet je daarvoor niet bij ons zijn, maar bij de IIHF. Wij maken de regels niet.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103252023
Zou me niet verbazen als de IND per volgend jaar geen verblijfsvergunning meer afgeeft voor niet EU imports, dan zouden de clubs in elk geval creatief om moeten gaan met het import werven en alle clubs zullen dan wel 2,3 Nederlandse Canadezen halen

Ik heb overigens vaak genoeg een 2 plus 2 gegeven zien worden voor een vechtpartij, als de scheidsrechter geen geen Game geeft maar een 2 plus 2 is er niet veel aan de hand lijkt me.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103267109
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 21:03 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Zou me niet verbazen als de IND per volgend jaar geen verblijfsvergunning meer afgeeft voor niet EU imports, dan zouden de clubs in elk geval creatief om moeten gaan met het import werven en alle clubs zullen dan wel 2,3 Nederlandse Canadezen halen

Waar haal je dat vandaan? Neem aan dat je redenen hebt waarom het je niet zou verbazen.
  woensdag 19 oktober 2011 @ 08:29:05 #139
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103267450
Het zou mij wel verbazen. Ik zie namelijk niet op welke gronden een verblijsvergunning geweigerd zou kunnen worden.

Voorwaarden voor een verblijfsvergunning:
•U moet over voldoende inkomen beschikken. De hoogte van het inkomen wordt bepaald door het wettelijk minimumloon.
•U hebt een geldig reisdocument (bijvoorbeeld paspoort).
•U vormt geen gevaar voor de openbare orde.
•U bent bereid mee te werken aan een onderzoek naar tuberculose. Kijk hier of voor uw nationaliteit een TBC-onderzoek nodig is.

Uw werkgever (referent) moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

•Hij is in het bezit van een tewerkstellingsvergunning (TWV) voor u als dit nodig is. Een aantal categorieën vreemdelingen heeft geen TWV nodig.

Voorwaarden TWV:
•Eerst werven in Nederland en Europa; minstens 3 maanden, via internet en uitzendbureaus. Eventuele kandidaten op try out laten komen en als ze niet voldoen afwijzen.
•Vacature aanmelden bij het WERKbedrijf; minimaal zes weken vantevoren.
•Geldende arbeidsvoorwaarden; minimaal minimumloon en in branche gebruikelijke arbeidsvoorwaarden
•Geldende verblijfsvergunning;
•Overige vereisten: werknemer moet huisvesting hebben binnen redelijke afstand van arbeidsplaats en tussen de 18 en 45 jaar oud zijn.

Het enige waar het UWV (en dus niet de IND) iets mee kan is de eerste voorwaarde voor de tewerkstellingsvergunning. Je zult dus hard moeten kunnen maken dat de Amerikaan/Canadees die je haalt kwalitatief een betere ijshockeyer is dan een Nederlander of andere EU-ingezetene die voor je wil spelen. Maar zeg nou zelf, als dat NIET zo is; dan wil je als club toch sowieso die Amerikaan/Canadees niet halen, maar die andere speler?
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  woensdag 19 oktober 2011 @ 08:34:01 #140
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103267500
Over vechtpartijen:

Met de huidige regels en richtlijnen kun je als scheidsrechter nog wel een dubbele minor en een misconduct geven als er maar een paar klappen worden uitgewisseld. Zodra 't een serieuze vechtpartij wordt zal er regeltechnisch gezien al snel een gamemisconduct moeten volgen.

Spelers lijken er overigens ook geen moeite mee te hebben. Ze weten waar ze aan toe zijn, dat een vechtpartij gewoon betekent dat ze de rest van de avond vrij hebben. Door daar nu opeens weer vanaf te stappen maak je 't voor iedereen onnodig onduidelijk.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103268181
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2011 08:29 schreef MutedFaith het volgende:
Het zou mij wel verbazen. Ik zie namelijk niet op welke gronden een verblijsvergunning geweigerd zou kunnen worden.

Voorwaarden voor een verblijfsvergunning:
•U moet over voldoende inkomen beschikken. De hoogte van het inkomen wordt bepaald door het wettelijk minimumloon.
•U hebt een geldig reisdocument (bijvoorbeeld paspoort).
•U vormt geen gevaar voor de openbare orde.
•U bent bereid mee te werken aan een onderzoek naar tuberculose. Kijk hier of voor uw nationaliteit een TBC-onderzoek nodig is.

Uw werkgever (referent) moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

•Hij is in het bezit van een tewerkstellingsvergunning (TWV) voor u als dit nodig is. Een aantal categorieën vreemdelingen heeft geen TWV nodig.

Voorwaarden TWV:
•Eerst werven in Nederland en Europa; minstens 3 maanden, via internet en uitzendbureaus. Eventuele kandidaten op try out laten komen en als ze niet voldoen afwijzen.
•Vacature aanmelden bij het WERKbedrijf; minimaal zes weken vantevoren.
•Geldende arbeidsvoorwaarden; minimaal minimumloon en in branche gebruikelijke arbeidsvoorwaarden
•Geldende verblijfsvergunning;
•Overige vereisten: werknemer moet huisvesting hebben binnen redelijke afstand van arbeidsplaats en tussen de 18 en 45 jaar oud zijn.

Het enige waar het UWV (en dus niet de IND) iets mee kan is de eerste voorwaarde voor de tewerkstellingsvergunning. Je zult dus hard moeten kunnen maken dat de Amerikaan/Canadees die je haalt kwalitatief een betere ijshockeyer is dan een Nederlander of andere EU-ingezetene die voor je wil spelen. Maar zeg nou zelf, als dat NIET zo is; dan wil je als club toch sowieso die Amerikaan/Canadees niet halen, maar die andere speler?
Ben heb helemaal met je eens, daarom vroeg ik me ook af waarom hij dit hier aangeeft. Wellicht heeft hij een invloedrijke betrouwbare bron die het tegendeel aangeeft.
pi_103282682
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2011 08:34 schreef MutedFaith het volgende:
Over vechtpartijen:

Met de huidige regels en richtlijnen kun je als scheidsrechter nog wel een dubbele minor en een misconduct geven als er maar een paar klappen worden uitgewisseld. Zodra 't een serieuze vechtpartij wordt zal er regeltechnisch gezien al snel een gamemisconduct moeten volgen.

Spelers lijken er overigens ook geen moeite mee te hebben. Ze weten waar ze aan toe zijn, dat een vechtpartij gewoon betekent dat ze de rest van de avond vrij hebben. Door daar nu opeens weer vanaf te stappen maak je 't voor iedereen onnodig onduidelijk.
Meestal volgen er 2 vrije avonden bij

In Engeland en Duitsland wordt er lang niet altijd een game gegeven, lijkt me als het daar kan je het hier ook gewoon kan afdoen met 1 major
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103282886
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2011 08:29 schreef MutedFaith het volgende:

Eerst werven in Nederland en Europa; minstens 3 maanden, via internet en uitzendbureaus. Eventuele kandidaten op try out laten komen en als ze niet voldoen afwijzen.
Geldende arbeidsvoorwaarden; minimaal minimumloon en in branche gebruikelijke arbeidsvoorwaarden

Het enige waar het UWV (en dus niet de IND) iets mee kan is de eerste voorwaarde voor de tewerkstellingsvergunning. Je zult dus hard moeten kunnen maken dat de Amerikaan/Canadees die je haalt kwalitatief een betere ijshockeyer is dan een Nederlander of andere EU-ingezetene die voor je wil spelen. Maar zeg nou zelf, als dat NIET zo is; dan wil je als club toch sowieso die Amerikaan/Canadees niet halen, maar die andere speler?
UWV kan denk ik toch gewoon een lijst met Free-agents opvragen bij de IIHF, er zijn nog voldoende Europese spelers die nog geen club hebben en het zou me verbazen als al die imports het minimumloon krijgen.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  woensdag 19 oktober 2011 @ 16:10:37 #144
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103283967
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2011 15:44 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Meestal volgen er 2 vrije avonden bij

In Engeland en Duitsland wordt er lang niet altijd een game gegeven, lijkt me als het daar kan je het hier ook gewoon kan afdoen met 1 major
Nee, dat kan niet. Onder IIHF regels volgt na een major penalty namelijk altijd een gamemisconduct. Ook in Duitsland en Engeland, en de rest van Europa.

De twee vrije avonden zijn alleen bij een matchpenalty. In de wedstrijden die ik de afgelopen seizoenen gefloten en/of gezien heb wordt 't gros van de vechtpartijen afgedaan met een gamemisconduct. Pas bij de derde gamemisconduct in een seizoen wordt een speler een wedstrijd geschorst. De matchpenalty wordt voornamelijk gebruikt bij excessen (kicking, kopstoot, bijten, ogen uitprikken met vingers, slaan met de blocker door een goalie) en als een speler na waarschuwen niet wil stoppen met vechten.

quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2011 15:49 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

UWV kan denk ik toch gewoon een lijst met Free-agents opvragen bij de IIHF, er zijn nog voldoende Europese spelers die nog geen club hebben en het zou me verbazen als al die imports het minimumloon krijgen.
Er is een reden waarom die Europese spelers clubloos zijn, vaak zijn ze prijs-kwaliteitverhoudingsgewijs niet goed genoeg; of willen ze alleen in een bepaald land spelen. Als er namelijk nog massa's Europese spelers vrij rondliepen die qua kwaliteit en prijs beter/gunstiger zijn dan de Noord-Amerikaans imports, die ook nog eens in Nederland willen komen spelen, zouden die wel door de clubs gecontracteerd worden.

Minimumloon voor een 23 jarige bedraagt 331 euro per week, bruto. Voor zover ik weet haalt de gemiddelde import dit makkelijk, ik denk niet dat er veel zijn die minder dan 300 euro per week netto verdienen.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103284427
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2011 16:10 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Nee, dat kan niet. Onder IIHF regels volgt na een major penalty namelijk altijd een gamemisconduct. Ook in Duitsland en Engeland, en de rest van Europa.

De twee vrije avonden zijn alleen bij een matchpenalty. In de wedstrijden die ik de afgelopen seizoenen gefloten en/of gezien heb wordt 't gros van de vechtpartijen afgedaan met een gamemisconduct. Pas bij de derde gamemisconduct in een seizoen wordt een speler een wedstrijd geschorst. De matchpenalty wordt voornamelijk gebruikt bij excessen (kicking, kopstoot, bijten, ogen uitprikken met vingers, slaan met de blocker door een goalie) en als een speler na waarschuwen niet wil stoppen met vechten.

[..]

Er is een reden waarom die Europese spelers clubloos zijn, vaak zijn ze prijs-kwaliteitverhoudingsgewijs niet goed genoeg; of willen ze alleen in een bepaald land spelen. Als er namelijk nog massa's Europese spelers vrij rondliepen die qua kwaliteit en prijs beter/gunstiger zijn dan de Noord-Amerikaans imports, die ook nog eens in Nederland willen komen spelen, zouden die wel door de clubs gecontracteerd worden.

Minimumloon voor een 23 jarige bedraagt 331 euro per week, bruto. Voor zover ik weet haalt de gemiddelde import dit makkelijk, ik denk niet dat er veel zijn die minder dan 300 euro per week netto verdienen.
Ik betwijfel het, vrijwel alle nieuwe imports komen uit NA en hebben geen EU pas terwijl er nauwelijk geworven wordt onder Europese spelers of NA met EU pas.

Terwijl er onder die laatste groep wel degelijk voordelen zitten met name door het makkelijker is om ze te halen. Ze ook buiten het ijshockey om makkelijker zich in Nederland kunnen vestigen en daardoor misschien ook langer blijven.

Waarom wordt een ijshockeyer niet gewoon aangemerkt als kennismigrant, lijkt me dat hij dat is.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  woensdag 19 oktober 2011 @ 16:34:25 #146
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103285128
Het is waarschijnlijk juist makkelijker om Noord-Amerikanen en niet EU-europeanen over te halen hier een jaar, of twee of drie te komen spelen tegen minimumloon + huisvesting dan een EU-ingezetene overhalen om hier voor langere tijd te komen wonen en ijshockeyen tegen eenzelfde salaris.

In Noord-Amerika is het bijna normaal dat jongeren die hun studie afgerond hebben eerst een jaar of twee naar Europa of een ander deel van de wereld gaan voordat ze beginnen met werken. Veel van die jongens zijn blij dat ze een paar seizoenen betaald vakantie kunnen vieren in Nederland en van hieruit Europa kunnen verkennen. Dat ze voor dat geld dan wat moeten/mogen ijshockeyen is alleen maar mooi meegenomen. Het gros van deze spelers keert na een (paar) jaar terug naar de VS om daar aan een maatschappelijke carriere te beginnen.

Voor niet EU-Europeanen is 't ook interessant om hier te komen spelen, aangezien ze zelf doorgaans in een niet al te rijk land wonen. De situatie hier is dus een stuk beter voor ze, de huisvesting die ze hier krijgen is zeker niet slechter dan thuis en ze krijgen er voor hun begrippen nog goed voor betaald ook.

EU-ingezetenen hebben hier over 't algemeen minder trek in. Ze blijven liever in hun eigen land, om direct na hun studie te gaan werken of bij een plaatselijke club te spelen. Enige uitzondering zijn nog de spelers die denken dat ze 't nog kunnen gaan maken in een betere Europese competitie en die zich hier in Nederland in de kijker willen proberen te spelen. Maar dat is ook maar een hele kleine groep.

NA spelers met een EU pas worden steeds schaarser.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103286102
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2011 16:34 schreef MutedFaith het volgende:
Het is waarschijnlijk juist makkelijker om Noord-Amerikanen en niet EU-europeanen over te halen hier een jaar, of twee of drie te komen spelen tegen minimumloon + huisvesting dan een EU-ingezetene overhalen om hier voor langere tijd te komen wonen en ijshockeyen tegen eenzelfde salaris.

Ik denk het niet, immers zal een NA waarschijnlijk maar 1 jaar blijven omdat de verdiensten eenmaal niet zo hoog liggen. De sporter met een EU pas kan studeren of werken en dat maakt het voor hem interessanter om te blijven. Denk bijvoorbeeld aan Nilsson of Niko, maar zo zijn er veel voorbeelden. Van NA spelers zijn die voorbeelden er ook wel, maar meestal hebben ze dan een vriendin/vrouw in Nederland.

In Noord-Amerika is het bijna normaal dat jongeren die hun studie afgerond hebben eerst een jaar of twee naar Europa of een ander deel van de wereld gaan voordat ze beginnen met werken. Veel van die jongens zijn blij dat ze een paar seizoenen betaald vakantie kunnen vieren in Nederland en van hieruit Europa kunnen verkennen. Dat ze voor dat geld dan wat moeten/mogen ijshockeyen is alleen maar mooi meegenomen. Het gros van deze spelers keert na een (paar) jaar terug naar de VS om daar aan een maatschappelijke carriere te beginnen.

Eens, daarom denk ik dat je beter NA kan proberen te halen die legaal in NL kunnen studeren en hier bijvoorbeeld een master gaan doen. Tassone en Dams zijn daar volgens mij voorbeelden van en eerder bijvoorbeeld Euverman, al zou het best kunnen dat die eerste 2 geen EU pas hadden/hebben

Voor niet EU-Europeanen is 't ook interessant om hier te komen spelen, aangezien ze zelf doorgaans in een niet al te rijk land wonen. De situatie hier is dus een stuk beter voor ze, de huisvesting die ze hier krijgen is zeker niet slechter dan thuis en ze krijgen er voor hun begrippen nog goed voor betaald ook.

Over welk arm niet EU ijshockey land heb je het dan? Wit Rusland, Kazachstan of Oekraine?

EU-ingezetenen hebben hier over 't algemeen minder trek in. Ze blijven liever in hun eigen land, om direct na hun studie te gaan werken of bij een plaatselijke club te spelen. Enige uitzondering zijn nog de spelers die denken dat ze 't nog kunnen gaan maken in een betere Europese competitie en die zich hier in Nederland in de kijker willen proberen te spelen. Maar dat is ook maar een hele kleine groep.

Er is ook een groep van spelers die in betere competitie gespeeld hebben en afzakken naar NL.

NA spelers met een EU pas worden steeds schaarser.

Ik denk dat het wel mee valt, veel spelers zullen er geen aan willen vragen omdat ze toch maar 1 jaartje blijven en de club wel door de IND molen wil gaan. Als je de niet EU-burger route afsluit voor Nederlandse clubs zullen ze inventiever moeten worden
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103287405
Vind het wel knap hoe Heerenveen wel de imports kan houden

Jamie Visser - 11e seizoen
Jason Visser - 2e seizoen in Nederland
Leivitin - 5e seizoen
Wilson - 3e seizoen
Nason - 5e seizoen
Terjohins - 3e seizoen(eigenlijk 2e)

Pryde en Sides nieuw. Volgens mij moet dat best een keer resultaat op gaan leveren om met een team samen te spelen dat lang bij elkaar is.

Met name voor Geleen is het wel jammer dat ze ieder jaar weer een nieuwe karrevracht imports invliegen, zo krijg je nooit een stabiel team terwijl het budget ieder jaar toch weer vrij stabiel is
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103323651
Zijn er nog mensen die Zondag naar Tilburg gaan?
Flesje bier
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 00:02:24 #150
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103402516
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2011 13:44 schreef Gezicht het volgende:
Zijn er nog mensen die Zondag naar Tilburg gaan?
Nachtdienst, anders had je mee kunnen rijden.

Amsterdam - Tilburg: 0-18. Bizar. Gaat nergens meer over.
Tics van je petten.
pi_103403307
Speelt Amsterdam met 10-jarigen of wat?
U MAD?
pi_103403746
Dit begint droevig te worden. Ik ben een Tilburg-fan, maar mijn respect voor Berteling is te groot om dit soort monsterscores te wensen. Het is ook niet goed voor het Nederlandse ijshockey.

Misschien was het toch beter als Amsterdam nog één of twee jaartjes in de eerste divisie bleef, hoewel ik de ijshockeyvisie van Berteling en Schaafsma waardeer.
pi_103412801
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2011 08:34 schreef MutedFaith het volgende:
Over vechtpartijen:

Met de huidige regels en richtlijnen kun je als scheidsrechter nog wel een dubbele minor en een misconduct geven als er maar een paar klappen worden uitgewisseld. Zodra 't een serieuze vechtpartij wordt zal er regeltechnisch gezien al snel een gamemisconduct moeten volgen.

Spelers lijken er overigens ook geen moeite mee te hebben. Ze weten waar ze aan toe zijn, dat een vechtpartij gewoon betekent dat ze de rest van de avond vrij hebben. Door daar nu opeens weer vanaf te stappen maak je 't voor iedereen onnodig onduidelijk.
Gisteren twee vechtpartijen in Thialf, 2 en 4 minuten straf.

Verder de Flyers veel te sterk voor de Belgen, 11-2, maar het was wel leuk om een keer te zien. Spectaculaire sport eigenlijk. Denk dat ik nog wel een paar keer ga.
pi_103426129
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2011 00:29 schreef Leatherface het volgende:
Dit begint droevig te worden. Ik ben een Tilburg-fan, maar mijn respect voor Berteling is te groot om dit soort monsterscores te wensen. Het is ook niet goed voor het Nederlandse ijshockey.

Misschien was het toch beter als Amsterdam nog één of twee jaartjes in de eerste divisie bleef, hoewel ik de ijshockeyvisie van Berteling en Schaafsma waardeer.
Dan zou heel het team zijn uitgewaaid en in de eerste divisie hebben ze niks te leren. Een importkeeper, verdediger en aanvaller en Versteeg er wel bij en het werd pak hem beet 2-8
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103426185
Als ze een beetje geld hebben moeten ze gewoon die Zweedse keeper en NC die op proef waren in Den Haag halen en het zou al heel wat schelen
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 20:36:53 #156
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103427606
Da's 't probleem, geld hebben ze volgens mij niet.

Turnhout verrast Den Haag in de Continental Cup. De belgen winnen met 5-3.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103428941
Is dat gemauw van die slechte Belgische ploegen ook meteen afgelopen. Denk dat de verschillen aan het eind kleiner zijn.


Zou Sami dit ook zo doen?
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  zondag 23 oktober 2011 @ 19:56:14 #158
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103466301
Trappers - Eaters: 0-2 na 25 minuten spelen!!

Liveticker: http://www.eaters.nl/abou(...)live-scoreboard.html
Tics van je petten.
  zondag 23 oktober 2011 @ 20:16:54 #159
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103467475
Einde 2e periode: 0-3!!! :D
Tics van je petten.
pi_103468446
Hoe spelen ze?
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  zondag 23 oktober 2011 @ 20:38:50 #161
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103468775
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 20:34 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Hoe spelen ze?
Geen idee, ben er helaas niet bij.
Tics van je petten.
  zondag 23 oktober 2011 @ 21:02:47 #162
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103470296
Yes! Ze flikken het gewoon weer! 0-3 winst voor Geleen!!!
Tics van je petten.
  zondag 23 oktober 2011 @ 22:58:49 #163
299220 Gezicht
Tuut chips
pi_103479308
Net terug van Stappegoor, wat een geweldige westrijd! Eaters terecht gewonnen maar Tilburg is zonder twijfel een gedeugde tegenstander. Constant aan het drukken, maar ondanks enkele powerplays heeft Heinonen zijn net schoon kunnen houden. Leuke sfeer met 150 - 200 (of meer) Eaters-supporters.
Flesje bier
pi_103480384
Denk dat Den Haag, Tilburg en Geleen het tot op heden gaan uitmaken, Heerenveen en Eindhoven daar net achter.

Amsterdam weer vet verloren, volgens mij verliezen die gewoon van iedere ploeg op Turnhout na als die niet met imports zouden spelen. Die zijn gewoon echt de eredivisie onwaardig
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103480463
EATERS! EATERS !
U MAD?
pi_103480810
Turnhout dik verloren van de Hongaren, dus die gaan door naar Denemarken. Wel een prima toernooi lijkt me

www.belgiumhockey.blogspot.com

Leuke blog
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103592790
Ben benieuwd hoe de WC het de volgende weken gaan doen, nauwelijks voorbereiding trip naar Turkije en Hongarije en de resultaten zijn nu al goed.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103592907
http://www.rtv.be/artikel(...)te-caps-in-hongarije

Leuke reportage over Hongarije

En wat is Korthuis toch een mongool, kijk ergens rond de 6.20
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103679015
‎9HM have been approached by a team in the Dutch Eredivise (top league in The Netherlands) looking for a European based defenceman who possess ECHL, CHL, European Elite experience.

http://www.facebook.com/9management?...50387660116392

Het liefst natuurlijk Jeremy VanHoof, maar het lijkt me dat Adam Gebara, Jesse Baraniuk of Marty Dams zijn spelers met veel ervaring in Nederland en zullen vast niet al te veel kosten

Ook wel opvallend dat Aucion, Banga, Lang en Yetman allemaal zonder club zitten, blijkt maar weer dat je in Nederland helemaal niet zo verkeerd zit
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103679033
Den Haag vandaag tegen Geleen, ben benieuwd hoe Geleen zich staande houdt
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103738620
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 23:19 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Denk dat Den Haag, Tilburg en Geleen het tot op heden gaan uitmaken, Heerenveen en Eindhoven daar net achter.

Amsterdam weer vet verloren, volgens mij verliezen die gewoon van iedere ploeg op Turnhout na als die niet met imports zouden spelen. Die zijn gewoon echt de eredivisie onwaardig
Amsterdam is een zielige vertoning...
pi_103739531
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 23:19 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Denk dat Den Haag, Tilburg en Geleen het tot op heden gaan uitmaken, Heerenveen en Eindhoven daar net achter.
Je doet een toekomstvoorspeling over het heden?
pi_103743066
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 19:06 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Den Haag vandaag tegen Geleen, ben benieuwd hoe Geleen zich staande houdt
Niet echt dus, 8 - 2.
  zondag 30 oktober 2011 @ 15:18:51 #174
299220 Gezicht
Tuut chips
pi_103744540
Volgens mij hebben de spelers naast hun schoenen (schaatsen) gelopen, hebben zeker gedacht, Tilburg hebben we verslagen, Den Haag pakken we ook wel even in. Niet dus. Vanavond in Glanerbrook tegen Leuven. Aanwezig zoals gewoonlijk. :)
Flesje bier
pi_103750206
quote:
10s.gif Op zondag 30 oktober 2011 13:08 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Je doet een toekomstvoorspeling over het heden?
Ja, eerste voorspelling is al te maken al zit het dicht tegen elkaar aan
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  zondag 30 oktober 2011 @ 23:12:27 #176
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103768768
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 19:06 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Den Haag vandaag tegen Geleen, ben benieuwd hoe Geleen zich staande houdt
Geleen speelde m.i. een ronduit slechte wedstrijd, en HYS een (zoals gewoonlijk ;) ) goede wedstrijd, waar ze uiteindelijk van profiteerden. Verdiend.

Vanavond gewonnen met 8-2 tegen Leuven, en verlies voor Tilburg tegen Herentals (5-6)

[ Bericht 0% gewijzigd door nattermann op 31-10-2011 13:44:12 ]
Tics van je petten.
  zondag 30 oktober 2011 @ 23:15:49 #177
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103768966
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2011 15:18 schreef Gezicht het volgende:
Volgens mij hebben de spelers naast hun schoenen (schaatsen) gelopen, hebben zeker gedacht, Tilburg hebben we verslagen, Den Haag pakken we ook wel even in. Niet dus. Vanavond in Glanerbrook tegen Leuven. Aanwezig zoals gewoonlijk. :)
Nee, speelden gewoon slecht. Hebben absoluut niet naast hun schoenen/schaatsen gelopen/geschaatst. Spelers konden elkaar niet vinden, speelden slecht over, lieten kansen liggen en maakten onnodige fouten. Den Haag heeft hier goed op ingespeeld en heeft verdiend gewonnen.

Wat een sfeer trouwens in de uithof en wat een pokke-eind rijden vanuit zuid-Limburg :(. Doodse stilte, behalve bij een goal.
Tics van je petten.
  maandag 31 oktober 2011 @ 00:20:17 #178
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103771543
En nu natuurlijk nog even regelen dat ik dinsdag een ochtenddienst kan draaien ipv een middagdienst zodat ik weer aanwezig ben voor de wedstrijd Geleen - Herentals.
Tics van je petten.
pi_103774418
Vijdag niet in Den Haag geweest, maar van horen zeggen zat het behoorlijk tegen.
Gisteren leuke pot tegen Leuven, waarin de jonge Geleense spelers weer wat meer ijstijd kregen.

Tilburg heeft het flink tegenzitten, behoorlijk wat blessures maar ja 3 wedstrijden op rij verliezen..........ben benieuwd hoe ze er komend weekend tegen Den Haag en Geleen staan.

Heb ook ochtenddienst dus Dinsdag ook weer gewoon aanwezig.
pi_103785278
Goed idee om alleen keepers toe te staan met een Nederlands paspoort?
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103787402
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 14:20 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Goed idee om alleen keepers toe te staan met een Nederlands paspoort?
En dan de uitslag van elke wedstrijd in de tientallen laten lopen?
Flesje bier
pi_103787728
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 15:21 schreef Gezicht het volgende:

[..]

En dan de uitslag van elke wedstrijd in de tientallen laten lopen?
Sws gaat het alleen om Moir, Heinonen en Perrik maar je kan natuurlijk ook gewoon een NC halen, alleen al in Canada zitten er meer dan 2000 keepers die eredivisiewaardig zijn, daar zitten er echt wel 3 bij die recht hebben op een Nederlands paspoort
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103789815
Wat voegt het dan toe als je het al meteen hebt over Nederlandse Canadezen. Wat zijn die meer of minder dan bijvoorbeeld een Fin.

Zo'n verbod is niet iets wat je van het ene op het andere jaar kan invoegen. De clubs moeten de tijd hebben om een jonge goalie klaar te stomen of een geschikte goalie te vinden. Teams die al een eredivisiewaardige Nederlandse goalie hebben zouden dan een enorm voordeel hebben.
  maandag 31 oktober 2011 @ 17:03:32 #184
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103791828
Het voordeel van NC's zit 'm erin dat ze Oranje zouden mogen uitkomen. Echter, ook met nog meer NC's zie ik Oranje geen niveau hoger acteren. NC's die Oranje qua niveau omhoog zouden kunnne tillen zullen namelijk niet voor de Nederlandse competitie kiezen. En NC's die toch niet geselecteerd gaan worden voor Oranje hebben helemaal geen hogere toegevoegde waarde dan welke andere buitenlander dan ook.

Daarbij maak je door 't beperken van de mogelijk te halen spelers/goalies de spelers die wel beschikbaar zijn/gehaald mogen worden duurder voor de clubs. De vijver waarin gevist zal gaan worden wordt kleiner, kwaliteit wordt duurder; waardoor er minder buitenlanders gehaald gaan worden. De betere Nederlandse spelers worden duurder en zullen vaker van club gaan wisselen; hierdoor zullen meer kwalitatief mindere spelers speeltijd gaan krijgen, wat 't niveau van de eredivisie niet ten goede gaat komen. Door dit soort beperkende maatregelen breng je de ED eerder in een neerwaartse spiraal, dan dat je voor meer kwaliteit aan Nederlandse spelers werkt.

Ik zie dan meer in een soort 'boetesysteem'; waarbij voor elke speler die niet uit de eigen jeugdopleiding komt een boete in een potje gestort moet worden en deze pot aan 't einde van 't seizoen gelijkelijk over alle teams verdeeld wordt. Een team dat met relatief weinig buitenlanders speelt heeft hierdoor het seizoen erna een paar euro meer te besteden, waardoor de verschillen in budget een stukje kleiner worden.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103791968
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 16:20 schreef JJ76 het volgende:
Wat voegt het dan toe als je het al meteen hebt over Nederlandse Canadezen. Wat zijn die meer of minder dan bijvoorbeeld een Fin.

Zo'n verbod is niet iets wat je van het ene op het andere jaar kan invoegen. De clubs moeten de tijd hebben om een jonge goalie klaar te stomen of een geschikte goalie te vinden. Teams die al een eredivisiewaardige Nederlandse goalie hebben zouden dan een enorm voordeel hebben.
Dan ga je als club zonder geschikte Nederlandse keeper maar een goede NC halen. Vervolgens dwing je de club ook om een jonge backup op te leiden.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103792233
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 17:03 schreef MutedFaith het volgende:
Het voordeel van NC's zit 'm erin dat ze Oranje zouden mogen uitkomen. Echter, ook met nog meer NC's zie ik Oranje geen niveau hoger acteren. NC's die Oranje qua niveau omhoog zouden kunnne tillen zullen namelijk niet voor de Nederlandse competitie kiezen. En NC's die toch niet geselecteerd gaan worden voor Oranje hebben helemaal geen hogere toegevoegde waarde dan welke andere buitenlander dan ook.

Daarbij maak je door 't beperken van de mogelijk te halen spelers/goalies de spelers die wel beschikbaar zijn/gehaald mogen worden duurder voor de clubs. De vijver waarin gevist zal gaan worden wordt kleiner, kwaliteit wordt duurder; waardoor er minder buitenlanders gehaald gaan worden. De betere Nederlandse spelers worden duurder en zullen vaker van club gaan wisselen; hierdoor zullen meer kwalitatief mindere spelers speeltijd gaan krijgen, wat 't niveau van de eredivisie niet ten goede gaat komen. Door dit soort beperkende maatregelen breng je de ED eerder in een neerwaartse spiraal, dan dat je voor meer kwaliteit aan Nederlandse spelers werkt.

Ik zie dan meer in een soort 'boetesysteem'; waarbij voor elke speler die niet uit de eigen jeugdopleiding komt een boete in een potje gestort moet worden en deze pot aan 't einde van 't seizoen gelijkelijk over alle teams verdeeld wordt. Een team dat met relatief weinig buitenlanders speelt heeft hierdoor het seizoen erna een paar euro meer te besteden, waardoor de verschillen in budget een stukje kleiner worden.
Zonder NC's(zelfs zonder Groeneveld) had Nederland allang in de divIII gespeeld(oude division II)

Voordelen van een NC is verder ook dat de kans dat een speler een 2e jaar blijft een stuk groter is en dat hij zich zonder al teveel problemen kan vestigen, werken en studeren in Nederland(waardoor de kans ook weer groter is dat hij blijft)

Verder klopt je verhaal over de geringe toegevoegde waarde van de NC's niet, in de laatste 10 jaar heeft vrijwel iedere NC's die 2 jaar of langer in Nederland speelde(en dus speelgerectigd is voor Oranje) een belangrijke rol gespeeld in Oranje. Met uitzondering van volgens mij Verbruggen(slechts een WK, maar die kwam dan ook van een heel laag niveau af)

[ Bericht 0% gewijzigd door DiegoArmandoMaradona op 31-10-2011 17:37:04 ]
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103792354
Als iedere club 2 NC's zou halen van het niveau

NCAA D1
CHL - Junior A
CIS
CHL/IHL/ECHL
Europa

Dan zouden er in 2015 gewoon 6 á 8 spelers in Oranje staan van minimaal Div2 niveau maar waarschijnlijk div1 niveau
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103792489
Spelers zoals Pronk, Heersink en Harisson hadden gewoon oranje gehaald als ze de 2 jaar in Nederland hadden volgemaakt.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103793665
Door het puntensysteem(als ik het goed begrepen heb voor een importkeeper -10 in 2012/2013 en -12 in 2013-2014) zorg je juist voor dat de rijkste club de beste Nederlandse keeper gaat halen(in dit geval dus Ian) terwijl als een NC als 0 zou tellen zou men waarschijnlijk voor een NC keeper gaan die eredivisiewaardig is.

Puntensysteem gaat juist voor verloop zorgen. Den Haag moet nu bijvoorbeeld al een import laten zitten en Heerenveen en Geleen zitten op de limiet qua de punten betreft. Als het volgend jaar -10 is en het jaar erop -12 zullen ze een import minder moeten halen of ze kunnen gewoon een goede Nederlandse keeper van elders halen
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103799720
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 14:20 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Goed idee om alleen keepers toe te staan met een Nederlands paspoort?
Als er voldoende NC's zijn wel, anders niet. Er zijn te weinig Nederlandse keepers van niveau.
pi_103800157
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 17:18 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Spelers zoals Pronk, Heersink en Harisson hadden gewoon oranje gehaald als ze de 2 jaar in Nederland hadden volgemaakt.
En zeker een Harisson voegt echt wel wat toe. Zonder jongens als Groeneveld en Schaafsma had Nederland gewoon een niveautje lager gespeeld.

Nu zijn er redelijk wat aardige Nederlandse aanvallers, maar D's zijn er niet veel van. Paar NC's zijn wel welkom.
  dinsdag 1 november 2011 @ 09:24:02 #192
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103821238
Meh, ik zie liever een Nederlands team op een lager niveau, dan een half Canadees team op een niveau hoger. Dat er af en toe een goeie NC hierheen komt en blijft hangen is niet zo'n punt; maar om 't nou te gaan stimuleren..

Het halen van NC's heeft er ook toe geleid dat er minder in 'echte' Nederlanders geïnvesteerd is. Nu dat de afgelopen jaren door enkele clubs weer opgepakt is zie je ook dat er opeens veel meer goeie Nederlandse spelers opstaan.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103830350
NC's leidt net als imports tot betere Nederlandse spelers

Verder is er geen club die een import laat schieten om dat geld vervolgens te investeren in de jeugd. Het komt niet eens uit het zekfde potje. De kans dat een NC blijft hangen is gewoon groter en vaak gaan ze vervolgens ook bijvoorbeeld de jeugd trainen

Zelfs de coaches zijn vaak NC's
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103830398
2 NC's op 22 spelers is ook niet bepaald een half team, door te ridiculiseren wordt je argument er niet beter op
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  dinsdag 1 november 2011 @ 15:06:56 #195
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103831348
NCs en Buitenlanders leiden alleen tot betere Nederlandse spelers als er ook iets met de Nederlandse spelers gedaan wordt. Dat is op veel plaatsen jarenlang niet gebeurd.

En het halen van NC's en andere buitenlanders heeft er wel degelijk toe geleid dat er minder in Nederlands talent geïnvesteerd werd. Dan heb ik 't nog niet zozeer over geld, maar meer over wedstrijdervaring, coaching en aandacht. Er zijn redelijk wat Nederlandse talenten verwaterd doordat ze de kans niet kregen om zich in 't eerste team te bewijzen, of daar enkel op de bank mochten zitten.

Dat de coaches vaak NCs zijn valt ook wel mee hoor. Het zijn vaker 'normale' buitenlanders dan NCs.

Ik heb ook niet 'vaak' NCs zien blijven hangen, of de jeugd zien trainen, op geen enkele ijsbaan in Nederland. Tuurlijk, het gebeurd wel eens. Maar dat is eerder uitzondering dan regel. Ook de meeste NCs komen hier om door te groeien naar een betere competitie, niet omdat ze per sé in Nederland willen wonen.

En ik tel wel meer dan 2 NCs uit de 22 spelers; in de selectie voor 't EHIC van voorgaand jaar tel ik d'r 6. Dus dat is een volledige lijn, plus starting goalie. Inderdaad geen half team, maar alsnog veel niet-Nederlands sprekenden voor een Nederlands team.

Als je 't ijshockey in Nederland groter wil maken moet je je niet alleen focussen om 't opbouwen van een paar eredivisieclubs. Je moet ervoor zorgen dat 't interessant wordt voor clubs om hun eigen spelers op te leiden. Het Nederlands ijshockey gaat kapot aan 't maar blijven halen niet in Nederland opgeleide spelers en 't bij elkaar wegkapen van wel hier opgeleide spelers.

Als een club als Amsterdam niet de keuze gemaakt had in de Eredivisie te gaan spelen, ondanks de verwachtte en inmiddels ook gerealiseerde monsterscores, zou al het talent in dat team uitgewaaierd zijn over de andere nederlandse clubs en was Amsterdam volgend seizoen nog geen steek verder geweest. Maak 't aantrekkelijker voor clubs om eigen talent op te leiden in plaats van talent van andere clubs weg te plukken en je krijgt een eerlijkere, grotere en openere competitie.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103832008
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2011 15:06 schreef MutedFaith het volgende:
NCs en Buitenlanders leiden alleen tot betere Nederlandse spelers als er ook iets met
de Nederlandse spelers gedaan wordt. Dat is op veel plaatsen jarenlang niet gebeurd.

Dat er geen jeugdbeleid is is niet de schuld van de NC, de NC of import komt toch wel

En het halen van NC's en andere buitenlanders heeft er wel degelijk toe geleid dat er minder in Nederlands talent geïnvesteerd werd. Dan heb ik 't nog niet zozeer over geld, maar meer over wedstrijdervaring, coaching en aandacht. Er zijn redelijk wat Nederlandse talenten verwaterd doordat ze de kans niet kregen om zich in 't eerste team te bewijzen, of daar enkel op de bank mochten zitten.

Kans krijg je niet maar moet je verdienen, in ieder seizoen zijn er wel momenten dat de jeugd de kans krijgt, zie alleen al dit weekend in Tilburg of Geleen

Ik heb ook niet 'vaak' NCs zien blijven hangen, of de jeugd zien trainen, op geen enkele ijsbaan in Nederland. Tuurlijk, het gebeurd wel eens. Maar dat is eerder uitzondering dan regel. Ook de meeste NCs komen hier om door te groeien naar een betere competitie, niet omdat ze per sé in Nederland willen wonen.

De kans dat je als NC kan doorgroeien na 2 jaar Nederland is gewoon niet zo groot, alleen Schaafsma is het gelukt. De NC's die nu in Nederlands spelen zitten er allemaal al vrij lang, de import die lang blijft is veel meer een uitzondering

En ik tel wel meer dan 2 NCs uit de 22 spelers; in de selectie voor 't EHIC van voorgaand jaar tel ik d'r 6. Dus dat is een volledige lijn, plus starting goalie. Inderdaad geen half team, maar alsnog veel niet-Nederlands sprekenden voor een Nederlands team.

WK had er 4 en daarvan hebben met name Kars, Van Schagen en Groeneveld niet het eeuwige leven en nu komt er alleen Joly volgend jaar door en misschien Visser over 2 jaar, dat is gewoon weinig. Met de Nederlandse spelers, 5 spelers in NA en een stuk of 6 goede NC's kan je gewoon over een paar jaar flink gaan oogsten.

De grootste kans om de OS te halen in 2018 is als je met alle clubs de afspraak maakt dat je 2 NC's gaat halen voor volgend jaar van 20-22 jaar oud, dan zijn die in 2017 rond de 26.


Als je 't ijshockey in Nederland groter wil maken moet je je niet alleen focussen om 't opbouwen van een paar eredivisieclubs. Je moet ervoor zorgen dat 't interessant wordt voor clubs om hun eigen spelers op te leiden. Het Nederlands ijshockey gaat kapot aan 't maar blijven halen niet in Nederland opgeleide spelers en 't bij elkaar wegkapen van wel hier opgeleide spelers.

Zolang je niet meer ijsbanen hebt, kom je nooit aan voldoende ijstijd. De 5 spelers in NA zijn ook allemaal op jonge leeftijd daar Duitsland en Canada vertrokken.

Als een club als Amsterdam niet de keuze gemaakt had in de Eredivisie te gaan spelen, ondanks de verwachtte en inmiddels ook gerealiseerde monsterscores, zou al het talent in dat team uitgewaaierd zijn over de andere nederlandse clubs en was Amsterdam volgend seizoen nog geen steek verder geweest. Maak 't aantrekkelijker voor clubs om eigen talent op te leiden in plaats van talent van andere clubs weg te plukken en je krijgt een eerlijkere, grotere en openere competitie.

Je leert echt weinig van iedere wedstrijd met dubbele cijfers verliezen en de jonge Nederlandse speler vertrekt toch wel als hij een redelijke eredivisiespeler wordt en er geen geld is in Amsterdam.

Zet Harrison, Heersink, Pronk en Groenstege erbij en er werd vervolgens regelmatig gewonnen en ontwikkelden de talenten zich meer dan ze nu doen


"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103832067
En of Schaafsma, Bruinsm, Kars, Van Schagen of Groeneveld niet goed Nederlands spreken zou me echt een worst wezen, je hoeft alleen maar naar hun inzet te kijken om te zien dat het geweldige spelers zijn voor Oranje
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  dinsdag 1 november 2011 @ 16:09:07 #198
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103833772
- het ontbreken van jeugdbeleid is niet de schuld van de NC of buitenlander, maar buitenlanders en NCs leiden niet automatisch tot betere Nederlandse spelers.

- Er is genoeg Nederlands talent dat de kans wel verdiende, maar nooit gekregen heeft. Waarom denk je anders dat bij de start van Eindhoven zoveel spelers uit Tilburg zijn overgestapt naar Eindhoven en daar opeens het niveau wel aankonden? Clubs kijken altijd naar welke buitenlander ze kunnen halen, maar zelden naar welk Nederlands talent ze beter zouden kunnen begeleiden om 't door te laten breken.

- Er zitten inderdaad een paar NC's in Nederland die er al lang zitten. Er zijn er ook veel die na 1 of 2 seizoenen weer gewoon vertrokken zijn. Daarnaast zijn de NC's die nu in Nederland spelen niet allemaal even honkvast. D'r lopen er een paar tussen die volgens mij ondertussen voor elke club in Nederland al gespeeld hebben. En hoeveel daarvan doen iets met de jeugd, of als coach? Ik kom niet veel verder dan Galagher en Bekkering.

- De OS halen we de komende jaren niet, ook niet met een paar NCs.

- Er zijn meer ijsbanen dan teams. Die ijsbanen komen er vanzelf wel bij als de sport groeit, laten we eerst maar eens proberen de bestaande teams uit te bouwen. Op dit moment heeft nog lang niet elke stad met een ijsbaan een volledige set jeudgteams, en een eerste- en/of eredivisieteam.

- Dat geld in Amsterdam komt er op deze manier wel. Nu heb je de jonge Nederlandse speler tenminste nog een jaar aan je gebonden, anders waren ze de spelers al kwijt geweest. Met een paar buitenlanders erbij zou inderdaad gewonnen kunnen worden, maar daar is op dit moment nou eenmaal geen geld voor. En als je de NCs gaat bevoordelen ten opzicht van andere buitenlanders zullen clubs als Amsterdam 't alleen maar moeilijker krijgen. Hun Nederlandse jongens kunnen dan in de rest van Nederland namelijk veel meer verdienen, Nederlandse Canadezen worden ook duurder en andere buitenlanders mogen niet/minder.

Al met al blijf ik bij mijn conclusie: Door Nederlands Canadezen te bevoorrechten boven andere buitenlanders verlaag je het niveau van de Nederlandse competitie onnodig. Oranje maak je er niet substantieel sterker mee (NC's die goed genoeg zijn voor de Nederlandse competitie, hierheen willen komen en in Oranje willen spelen komen toch wel; ook als je ze niet positief discrimineert), het wordt voor clubs duurder om NCs te halen en eigen jeugd is nog altijd ondergeschikt aan elders gehaald Nederlandse spelers of NCs.

Het enige wat je doet is het gat tussen de rijke en arme clubs groter maken, en de kwaliteit van de competitie terug laten lopen.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  dinsdag 1 november 2011 @ 16:09:47 #199
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103833797
En ik heb liever een écht Nederland team dan een bij elkaar gekocht zooitje spelers die toevallig een voorouder met een Nederlands paspoort hebben.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103835137
- Er is genoeg Nederlands talent dat de kans wel verdiende, maar nooit gekregen heeft. Waarom denk je anders dat bij de start van Eindhoven zoveel spelers uit Tilburg zijn overgestapt naar Eindhoven en daar opeens het niveau wel aankonden? Clubs kijken altijd naar welke buitenlander ze kunnen halen, maar zelden naar welk Nederlands talent ze beter zouden kunnen begeleiden om 't door te laten breken.

- Tilburg heeft de laatste jaren gewoon een stuk of 5-8 Nederlandse spelers gehad(Van Schagen, Van Biezen, Nazarov, Willemse, Jacobs, Teunissen, De Wit, Ten Bokkel) van Oranje niveau. En dat had geen andere ploeg in Nederland kunnen zeggen .Daardoor konden ze ook weer 4/5 imports halen van een hoog niveau halen en hoefden ze geen opvulling uit het buitenland te halen, zoals andere ploegen. Nogal logisch dat er dan weinig kansen komen voor spelers van het 2e.

- Er zitten inderdaad een paar NC's in Nederland die er al lang zitten. Er zijn er ook veel die na 1 of 2 seizoenen weer gewoon vertrokken zijn. Daarnaast zijn de NC's die nu in Nederland spelen niet allemaal even honkvast. D'r lopen er een paar tussen die volgens mij ondertussen voor elke club in Nederland al gespeeld hebben. En hoeveel daarvan doen iets met de jeugd, of als coach? Ik kom niet veel verder dan Galagher en Bekkering.

- Geen idee of het allemaal NC's zijn maar Mason, Hryksy, Ten Bult, De Bruyn, Van Wieren, Livingston, Cuomo, Hrelja
- Zolang ze 2 jaar in Nederland spelen is het prima, liever dat ze vervolgens de stap maken naar bijvoorbeeld Duitsland of Italie omdat ze daar op een hoger niveau spelen. De kans dat ze een 2e jaar blijven is bij een NC gewoon groter dan bij een import. En als ze een 2e jaar blijven is de kans dat ze langer blijven hangen ook weer groter, etc, etc.


- De OS halen we de komende jaren niet, ook niet met een paar NCs.

- Nederland komt wel in de buurt met 5,6 goede NC's. Zeker als 2 á 3 spelers doorgroeien naar de AHL/ECHL en volgens mij gaan Dalhuisen en Bruijsten dat gewoon minimaal halen. De selectie die er nu staat met veel spelers van 86-90, is gewoon rond de OGQ van 2017 op de top van hun kunnen

- Er zijn meer ijsbanen dan teams. Die ijsbanen komen er vanzelf wel bij als de sport groeit, laten we eerst maar eens proberen de bestaande teams uit te bouwen. Op dit moment heeft nog lang niet elke stad met een ijsbaan een volledige set jeudgteams, en een eerste- en/of eredivisieteam.

- In denk dat zolang de ijsbaan ook voor andere doeleinden wordt gebruikt er sws geen tijd is om een volledige club te laten draaien

- Dat geld in Amsterdam komt er op deze manier wel. Nu heb je de jonge Nederlandse speler tenminste nog een jaar aan je gebonden, anders waren ze de spelers al kwijt geweest. Met een paar buitenlanders erbij zou inderdaad gewonnen kunnen worden, maar daar is op dit moment nou eenmaal geen geld voor. En als je de NCs gaat bevoordelen ten opzicht van andere buitenlanders zullen clubs als Amsterdam 't alleen maar moeilijker krijgen. Hun Nederlandse jongens kunnen dan in de rest van Nederland namelijk veel meer verdienen, Nederlandse Canadezen worden ook duurder en andere buitenlanders mogen niet/minder.

- Amsterdam zou met wat meer geld gewoon een 20 jarige Canadees van de junior B kunnen halen die hier komt studeren, kost nauwelijks wat en de kans dat zo iemand 2,4 jaar blijft is ook redelijk groot. Volgens zijn bijvoorbeeld Kathan en Gross hier ook niet gekomen om te hockeyen maar om te werken/studeren. Zelfde geldt bijvoorbeeld voor Tanner, toch spelers die al jarenlang bij Amsterdam rond lopen. Amsterdam zou gewoon NC's kunnen werven die in Nederland willen komen wonen om te studeren of om te werken, daar is Amsterdam interessant genoeg voor en Amsterdam heeft ruimte voor minimaal 6 imports meer.

Al met al blijf ik bij mijn conclusie: Door Nederlands Canadezen te bevoorrechten boven andere buitenlanders verlaag je het niveau van de Nederlandse competitie onnodig. Oranje maak je er niet substantieel sterker mee (NC's die goed genoeg zijn voor de Nederlandse competitie, hierheen willen komen en in Oranje willen spelen komen toch wel; ook als je ze niet positief discrimineert), het wordt voor clubs duurder om NCs te halen en eigen jeugd is nog altijd ondergeschikt aan elders gehaald Nederlandse spelers of NCs.

- Waarom precies gaat het halen van een NC in plaats van een buitenlander ten koste van het niveau en leidt het tot minder niveau van de competitie? Beide klopt gewoon niet

Het enige wat je doet is het gat tussen de rijke en arme clubs groter maken, en de kwaliteit van de competitie terug laten lopen.

- Ook dit klopt niet, de rijke clubs hebben de beste spelers, of ze nu import, NC of Nederlander heten.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103835859
Deze speler is/was in Nederland, lijkt me dat die zo op te pikken was voor Amsterdam en zo kon meedraaien voor weinig geld

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=75649
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103835919
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2011 16:09 schreef MutedFaith het volgende:
En ik heb liever een écht Nederland team dan een bij elkaar gekocht zooitje spelers die toevallig een voorouder met een Nederlands paspoort hebben.
Om voor het Nederlands team te mogen uitkomen heb je een Nederlands paspoort nodig, alleen bij het rugby en het ijshockey mogen onderdanen worden gediscrimineerd
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  dinsdag 1 november 2011 @ 16:58:40 #203
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103836036
Ik denk dat we 't er maar over eens moeten worden dat we 't hier niet over eens gaan worden..
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103836709
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2011 16:58 schreef MutedFaith het volgende:
Ik denk dat we 't er maar over eens moeten worden dat we 't hier niet over eens gaan worden..
Wat vind je van het puntensysteem en hoe is het effect ten opzichte van het vorige seizoen?
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103838409
Straks weer aanwezig in Glanerbrook.
Flesje bier
  dinsdag 1 november 2011 @ 22:03:26 #206
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103852428
Yes! Gewonnen van Turnhout met 4-1 *O*
Tics van je petten.
  dinsdag 1 november 2011 @ 22:13:25 #207
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103853116
En wat heeft Delil een topwedstrijd gekeept!
Tics van je petten.
pi_103853458
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2011 22:13 schreef nattermann het volgende:
En wat heeft Delil een topwedstrijd gekeept!
Helemaal mee eens. Maar zoals ik net zei in Glanerbrook, als ze zoals vandaag spelen tegen Tilburg zondag hebben we een zware wedstrijd voor de boeg ben ik bang.
Flesje bier
  dinsdag 1 november 2011 @ 22:21:34 #209
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103853715
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2011 22:18 schreef Gezicht het volgende:

[..]

Helemaal mee eens. Maar zoals ik net zei in Glanerbrook, als ze zoals vandaag spelen tegen Tilburg zondag hebben we een zware wedstrijd voor de boeg ben ik bang.
Geleen liet fouten vallen, net zoals Turnhout, maar ik denk dat het ook een mentaliteitskwestie is. Tilburg is toch enigszins de "aartsvijand" van Geleen, dus ik denk dat de spelers/het team daar met een hele andere insteek ingaat.
Tics van je petten.
pi_103855330
EATERS EATERS
U MAD?
  dinsdag 1 november 2011 @ 22:49:13 #211
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103855735
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2011 22:43 schreef de_boswachter het volgende:
EATERS EATERS
Zondag om kwart over 6 weer aanwezig :7
Tics van je petten.
pi_103856753
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2011 22:13 schreef nattermann het volgende:
En wat heeft Delil een topwedstrijd gekeept!
Echt een super pot gekeept. Zeker als invaller onverwacht al heel vroeg op het ijs en dan er zo te staan. toppie!

Verder kwam Turnhout in de eerste periode goed mee, maar daarna zag je toch wel dat ze de snelheid niet bijhielden en zeker in de 3de waren ze op. (wat een irritante vent die nummer 15 overigens)

Zal zondag inderdaad beter moeten maar dat is inderdaad mentaliteit en het niveau van de tegenstander speelt ook zeker mee aan het eigen niveau.

Zin in Zondag!
  woensdag 2 november 2011 @ 01:07:03 #213
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_103861523
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2011 23:05 schreef JJ76 het volgende:

[..]

Echt een super pot gekeept. Zeker als invaller onverwacht al heel vroeg op het ijs en dan er zo te staan. toppie!

Verder kwam Turnhout in de eerste periode goed mee, maar daarna zag je toch wel dat ze de snelheid niet bijhielden en zeker in de 3de waren ze op. (wat een irritante vent die nummer 15 overigens)

Zal zondag inderdaad beter moeten maar dat is inderdaad mentaliteit en het niveau van de tegenstander speelt ook zeker mee aan het eigen niveau.

Zin in Zondag!
Toen Sami opeens verdween kneep ik (en ik denk meerdere supporters met mij) hem wel even, maar eenmaal bezig heeft Rowan een superwedstrijd gekeept. Deed zeker niet onder aan Heinonen.

En inderdaad, zin in zondag. Ben benieuwd wat de Trappers gaan brengen. Al hoop ik niet te veel haha ;)
Tics van je petten.
pi_103863214
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=155312

Jammer dat deze speler niet de 2 jaar heeft volgemaakt in Nederland, als hij op het ijs stond was er in elk geval altijd wat aktie :)
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103863256
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2011 01:07 schreef nattermann het volgende:

[..]

Toen Sami opeens verdween kneep ik (en ik denk meerdere supporters met mij) hem wel even, maar eenmaal bezig heeft Rowan een superwedstrijd gekeept. Deed zeker niet onder aan Heinonen.

En inderdaad, zin in zondag. Ben benieuwd wat de Trappers gaan brengen. Al hoop ik niet te veel haha ;)
Denk dat iedereen 'm wel even kneep want het liep nog niet echt top in de eerste periode. Maar daarom juist geweldig hoe Rowan het oppakte.

Tilburg krijgt een zwaar weekend, eerst DH thuis en daarna op bezoek in Geleen. En Heerenveen en Eindhoven staan klaar om Tilburg voorbij te gaan in de stand. Ze zullen dus alles geven om te winnen in Geleen. En Eaters zullen zoals altijd extra gemotiveerd zijn om van die jankers te winnen.
pi_103863323
Vooral jammer dat Delil niet mocht starten lijkt me, ideale wedstrijd voor hem
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  woensdag 2 november 2011 @ 08:39:09 #217
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103864202
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2011 17:12 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:

[..]

Wat vind je van het puntensysteem en hoe is het effect ten opzichte van het vorige seizoen?
In theorie is het puntensysteem prima. Alleen in de praktijk moet er nog een oplossing gevonden gaan worden voor 't gebruiken van jeugdspelers als bankvulling. Ik heb alleen geen flauw idee hoe je dat aan zou moeten gaan pakken. Wellicht een glijdende schaal, waarbij elke extra buitenlander je meer punten kost?

Als ik naar de diverse teams kijk heb ik wel 't idee dat er meer jonge Nederlandse spelers op 't ijs staan dan in een vorig seizoen. Of dat dan een verdienste is van het puntensysteem of puur toeval weet ik niet. Sowieso denk ik niet dat je na een paar weken al kunt oordelen over het wel of niet werken van 't puntensysteem; je zult zoiets een paar seizoenen aaneengesloten moeten doen en dan beoordelen wat 't effect is/was. Maar zoals elke maatregel die ooit genomen is om het gebruik van eigen jeugd te bevorderen en het halen van buitenlanders te beperken, zal ook het puntensysteem binnen 2 seizoenen wel weer losgelaten worden.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  woensdag 2 november 2011 @ 08:40:33 #218
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103864221
Heeft iemand gezien wat er in 55e minuut bij Den Haag - Heerenveen gebeurde?

55:50: PEN HYS The Hague: 61: Tj CAIG 2 min Elbowing
55:50: PEN HYS The Hague: 61: Tj CAIG 2 min Holding
55:50: PEN HYS The Hague: 61: Tj CAIG 2 min Roughing
55:50: PEN Friesland Flyers Heerenveen: 19: Joey SIDES 2 min Roughing
55:50: PEN HYS The Hague: 20: Matt KORTHUIS 5 min Spearing
55:50: PEN HYS The Hague: 20: Matt KORTHUIS 20 min Spearing
55:50: PEN HYS The Hague: 21: Tony DEMELINNE 2 min Roughing
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103878250
Schatting:

TJ checkt Korthuis, Korthuis speart hem, Sides en Demelinne gaan vervolgens samen dansen zonder de handschoenen uit te doen vooraf
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103878510
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2011 08:39 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

In theorie is het puntensysteem prima. Alleen in de praktijk moet er nog een oplossing gevonden gaan worden voor 't gebruiken van jeugdspelers als bankvulling. Ik heb alleen geen flauw idee hoe je dat aan zou moeten gaan pakken. Wellicht een glijdende schaal, waarbij elke extra buitenlander je meer punten kost?

Als ik naar de diverse teams kijk heb ik wel 't idee dat er meer jonge Nederlandse spelers op 't ijs staan dan in een vorig seizoen. Of dat dan een verdienste is van het puntensysteem of puur toeval weet ik niet. Sowieso denk ik niet dat je na een paar weken al kunt oordelen over het wel of niet werken van 't puntensysteem; je zult zoiets een paar seizoenen aaneengesloten moeten doen en dan beoordelen wat 't effect is/was. Maar zoals elke maatregel die ooit genomen is om het gebruik van eigen jeugd te bevorderen en het halen van buitenlanders te beperken, zal ook het puntensysteem binnen 2 seizoenen wel weer losgelaten worden.
Import = 1 punt
NC niet speelgerechtigd voor Oranje = 0,5 punt
Speler speelgerechtigd voor Oranje = 0 punt

Ieder team mag maximaal 7 punten hebben

Dan moet je voor iedere import die je wil hebben een Nederlandse speler op de sheet hebben staan en kan je de spelers die er nog niet klaar voor zijn gewoon in het 2e laten spelen als die een wedstrijd hebben, nu gaat het puntensysteem ten koste van het 2e.

Door NC's minder te belasten kan een club als hij meer imports dan 7 nodig heeft gewoon het tekort aanvullen met NC's en je bevordert het halen van NC's
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103878900
Geleen en Heerenveen hebben grof gezegd het zelfde aantal imports met het grote verschil dat Heerenveen dit seizoen met 2 Nederlandse keepers speelt. Eindhoven kon door het failliet van Nijmegen Bruijsten en De Jong halen, anders hadden ze daar imports voor moeten halen. Tilburg heeft Willemse en Ivy teruggehaald en had er anders imports voor moeten halen. Amsterdam heeft geen geld voor imports en Den Haag heeft Natte, Postma en Bruinsama gehaald in plaats van imports

Goede Nederlandse spelers hebben dus de plek ingenomen van de imports maar er is nu ook het geluk dat er een stuk of 30 Eredivisiewaardige Nederlandse spelers zijn die slechts verdeeld zijn over 5 ploegen, als Nijmegen en Amsterdam(met geld) volgend jaar terug komen dan komen er 100% zeker ploegen in de problemen.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_103879687
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2011 16:14 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Schatting:

TJ checkt Korthuis, Korthuis speart hem, Sides en Demelinne gaan vervolgens samen dansen zonder de handschoenen uit te doen vooraf
schat dat het niet helemaal klopt.
pi_103880314
Amsterdam 15 goals, 3 importgoals
Tilburg 67 goals, 30 importgoals (13 Joly)
Eindhoven 49 goals, 13 importgoals
Heerenveen 47 goals, 32 importgoals (4 Visser)
Den Haag 64 goals, 27 importgoals
Geleen 47 goals, 34 importgoals

Totaal 289 goals, 139 importgoals = 0,48%

Das ongeveer even hoog als in andere jaren, zijn gewoon niet zoveel Nederlandse spelers die 15-20 keer kunnen scoren en er zijn nauwelijks goede Nederlandse verdedigers
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  donderdag 3 november 2011 @ 08:56:14 #224
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103906286
Van mij mag 't puntensysteem op trmijn wel wat strakker; maar het moet rustig opgebouwd worden, zodat teams de kans krijgen aan hun jeudgopleiding te werken voor ze met echte problemen geconfronteerd gaan worden.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103921329
Is te hopen dat er dan nog maar 4 Nederlandse ploegen zijn want er zijn echt niet meer dan 30 eredivisiewaardige Nederlandse spelers en er is nauwelijks aanwas uit Canada
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  vrijdag 4 november 2011 @ 09:08:49 #226
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_103947772
Daarom moet er aan de jeugdopleiding gewerkt worden.. Het is niet iets wat je in een jaar gerealiseerd krijgt; maar 't Nederlandse ijshockey moet sowieso eens wat meer op de lange termijn gaan plannen en denken.

Ik ben ervan overtuigd dat als de huidige en toekomstige lichtingen in de jeugd voldoende begeleiding en ijstijd krijgen er over een jaar of tien voldoende Nederlandse spelers staan om, aangevuld met een buitenlander of 5-6 per team, een tiental teams in de Eredivisie te laten draaien.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_103967845
Verdrievoudiging van het aantal Nederlandse Eredivisiewaardige spelers, ik help het je hopen
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_104018556
Van Iersel had voor de wedstrijd al een major te pakken voor clipping, iemand die weet wat er gebeurde?

Clipping heb ik overigens nooit gegeven zien worden en zou ook niet weten wanneer je het moet geven want een knee to knee hit moet een kneeing gegeven worden lijkt me.

Heb je deze ooit gegeven zien worden MF

Playing with Too Many Sticks
When a player plays with more than one stick. For example, if a goalie were to lose his stick and a player from his team skates over to pick up the goalie stick and then, while skating back to the goalie with both sticks, attempts to touch a live puck with either stick, will be called for Playing with Too Many Sticks.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_104027188
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2011 09:08 schreef MutedFaith het volgende:
Daarom moet er aan de jeugdopleiding gewerkt worden.. Het is niet iets wat je in een jaar gerealiseerd krijgt; maar 't Nederlandse ijshockey moet sowieso eens wat meer op de lange termijn gaan plannen en denken.

Ik ben ervan overtuigd dat als de huidige en toekomstige lichtingen in de jeugd voldoende begeleiding en ijstijd krijgen er over een jaar of tien voldoende Nederlandse spelers staan om, aangevuld met een buitenlander of 5-6 per team, een tiental teams in de Eredivisie te laten draaien.
Dan moet er eerst meer aanwas komen. Als je mensen al niet op de tribune krijgt, krijg je ze zeker niet op het ijs. De spoeling is gewoon dun en als er geen knaken zijn, is het voor jongens ook niet heel interessant om te blijven hockeyen i.p.v. vol te gaan voor een maatschappelijke loopbaan.
  zondag 6 november 2011 @ 15:42:52 #230
299220 Gezicht
Tuut chips
pi_104035631
Vanavond Eaters - Trappers, erg veel zin in. :)
Flesje bier
  zondag 6 november 2011 @ 21:44:33 #231
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_104053004
Verloren van Tilburg, met 5-2. Dood- en doodzonde. Heel erg jammer.
Tics van je petten.
  zondag 6 november 2011 @ 22:12:46 #232
299220 Gezicht
Tuut chips
pi_104054877
Wat een eikel die Bergman.
Flesje bier
  maandag 7 november 2011 @ 09:37:15 #233
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_104065732
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2011 00:55 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Van Iersel had voor de wedstrijd al een major te pakken voor clipping, iemand die weet wat er gebeurde?

Clipping heb ik overigens nooit gegeven zien worden en zou ook niet weten wanneer je het moet geven want een knee to knee hit moet een kneeing gegeven worden lijkt me.

Heb je deze ooit gegeven zien worden MF

Playing with Too Many Sticks
When a player plays with more than one stick. For example, if a goalie were to lose his stick and a player from his team skates over to pick up the goalie stick and then, while skating back to the goalie with both sticks, attempts to touch a live puck with either stick, will be called for Playing with Too Many Sticks.
Ik was zelf niet bij de wedstrijd. Heb dus geen idee wat er gebeurde. Hbe ook geen diee of er wel iets gebeurde, of dat 't een foutje op de online sheet is. Ik denk eerlijk gezegd dat laatste, aangezien van Iersel later in de wedstrijd ook nog een straf krijgt voor crosschecking. Bij een major hoort een automatische game misconduct. Als hij die dus echt al voor aanvang van de wedstrijd gekregen zou hebben zou hij niet meer gespeeld hebben.

Clipping krijg je normaliter voor een aanval op of onder de knie. Het gaat dan niet om een knee-to-knee-hit, want daar zou je inderdaad eerder kneeing voor geven. Het regelboek omschrijft 't als volgt:

"'Clipping' is de actie waarbij het lichaam tegen of onder de knie van de tegenstander wordt geworpen, of waarbij er tegen de kniën van een tegenstander gevallen wordt, of waarbij een tegenstander op zijn kniën wordt aangevallen, ongeacht of deze tegenstander van de voor-, zij- of achterkant wordt benaderd."

Dus bijvoorbeeld als een speler zichzelf richting ijs gooit en de ander omver kegelt. Of een hele lage hit tegen, of net onder, de knie. Een gevaarlijke overtreding overigens, zioals wel te zien is aan de blessure voor Collymore na de clipping door Lawrance.

In de eredivisie zie je 't niet vaak, bij jeugdwedstrijden veel meer. Deels vanwege 't lengteverschil (een kleinere speler maakt zich nog kleiner om de ander op kniehoogte te checken en over zich heen te laten vliegen) en vanwege technische verschillen (richting tegenstander duiken in de hoop de puck te raken).

"Playing with too many sticks" is een NHL-penalty. Onder IIHF regels wordt dit bestraft met "illegal or dangerous equipment". Die laatste heb ik wel eens gegeven zien worden, aan een speler die z'n eigen stick nog vast had en de stick van de goalie op raapte en aan de goalie wilde geven.

[ Bericht 9% gewijzigd door MutedFaith op 07-11-2011 09:54:35 ]
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 7 november 2011 @ 09:38:09 #234
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_104065747
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2011 12:56 schreef Halcon het volgende:

[..]

Dan moet er eerst meer aanwas komen. Als je mensen al niet op de tribune krijgt, krijg je ze zeker niet op het ijs. De spoeling is gewoon dun en als er geen knaken zijn, is het voor jongens ook niet heel interessant om te blijven hockeyen i.p.v. vol te gaan voor een maatschappelijke loopbaan.
Absoluut waar. Het is ook niet iets wat je van vandaag op morgen, of met heel weinig werk en inzet, kunt veranderen.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_104078383
Met welke lijnen speelden Tilburg?
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  maandag 7 november 2011 @ 16:23:01 #236
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_104078921
Volgens 't forum speelden ze in elk geval met Limnell, Jacobs, Mete en van den Heuvel als defence.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_104079401
Deniz scheen ook heel goed te spelen. Knap dan op met 2 defense en 2 'gemaakte defense en waarschijnlijk maar 2 aanvalslijnen om te winnen van Geleen.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  maandag 7 november 2011 @ 16:48:46 #238
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_104080104
Inderdaad. En niet alleen van Geleen. Ook tegen Den Haag waren ze maar met 12 spelers.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_104125904
Jammer dat Gordon, Nason, Mizerek, Vincent en Gross niet opgeroepen zijn als ze interesse hebben om een Nederlands paspoort op termijn aan te vragen.

Ruimte zat in de selectie, zitten nu maar een stuk of 10 oranjewaardige spelers in de selectie.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  woensdag 9 november 2011 @ 15:39:37 #240
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_104163638
De vraag is maar of deze spelers wel Nederlander willen worden. Ze moeten daarvoor immers hun oude nationaliteit opgeven.

De selectie bevat deze keer inderdaad erg veel jonge spelers, voornamelijk door afzeggingen en blessures. Ik vind 't alleen maar mooi dat ook deze jongere spelers nu een kans krijgt zichzelf in Oranje te knokken. Er zitten er zeker een paar tussen waarvan ik denk dat dat prima zou moeten gaan lukken.

Jammer trouwens dat er maar drie teams meedoen aan 't toernooi.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_104164435
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2011 15:39 schreef MutedFaith het volgende:
De vraag is maar of deze spelers wel Nederlander willen worden. Ze moeten daarvoor immers hun oude nationaliteit opgeven.

De selectie bevat deze keer inderdaad erg veel jonge spelers, voornamelijk door afzeggingen en blessures. Ik vind 't alleen maar mooi dat ook deze jongere spelers nu een kans krijgt zichzelf in Oranje te knokken. Er zitten er zeker een paar tussen waarvan ik denk dat dat prima zou moeten gaan lukken.

Jammer trouwens dat er maar drie teams meedoen aan 't toernooi.
Niet als ze een Nederlandse vriendin/vrouw hebben, wat de meeste sws hebben, vraag maar aan Tanner of Nazarov
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  woensdag 9 november 2011 @ 16:03:56 #242
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_104164581
Daar moeten ze dan wel mee getrouwd zijn. En voor zover ik weet zijn ze dat niet allemaal, of zelfs allemaal niet.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_104164678
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2011 16:03 schreef MutedFaith het volgende:
Daar moeten ze dan wel mee getrouwd zijn. En voor zover ik weet zijn ze dat niet allemaal, of zelfs allemaal niet.
Samenlevingscontract of samen wonen is voldoende.

Jammer dat er helemaal geen ervaren verdedigers mee gaan, alleen Overweg heeft al redelijk wat ervaring in de eredivisie. Die gaan weg geblazen worden als Polen en Roemenie met een een beetje goede selectie afreizen.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_104165085
Smidt gaat ook mee, dat scheelt al wat, maar het zou goed zijn geweest als je 2 ervaren verdedigers had mee genomen, nog afgezien of ze Nederlander willen of kunnen worden. Mulally, Mizerek of Gordon of zo. Door ze alleen te laten spelen tegen tegenstanders van een hoger niveau worden ze niet beter, door te trainen met ervaren verdedigers wel
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_104176632

14 wedstrijden schorsing, te veel of te weinig?

Jammer dat de instigator er is en de GM voor een beetje knokken, als ze dat zouden afschaffen zou het ook zo zijn afgelopen met dit soort overtredingen.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  donderdag 10 november 2011 @ 09:02:45 #246
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_104192358
Enkel als je getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap bent aangegaan mag je je vorige nationaliteit houden, samenwonen of een samenlevingscontract is niet genoeg.

Jamie Visser is een ervaren verdediger. Hij kan daar heel goed uit de voeten. Er hadden wel wat meer ervaren verdedigers mee gemogen, maar met zoveel afzeggingen is dat voor een bondscoach ook niet makkelijk. Ik kan me goed voorstellen dat je dan als bondscoach liever een aantal jongere spelers meeneemt om te bekijken voor een volgende selectie, dan dat je oude buitenlanders meeneemt, waarvan niet zeker is dat ze ooit op een 'echt' toernooi voor Oranje willen/mogen spelen.

14 wedstrijden is een prima schorsing. Het is een bewuste, smerige check to the head; daar kunnen de schorsingen niet lang genoeg voor zijn. Ik voel er wel iets voor om de speler die de overtreding maakt en de blessure veroorzaakt te schorsen totdat een (onafhankelijke) arts de geblesseerde speler gezond verklaart heeft.

Minder zwaar straffen voor vechtpartijen lost dit soort dingen niet op hoor. Ook toen we hier (en in de VS) nog minder zwaar straften voor vechtpartijen zag je al smerige overtredingen. De straffen voor vechtpartijen zijn prima zoals ze zijn. Als spelers echt willen vechten zullen ze zich door die ene GM niet tegen laten houden, terwijl het ervoor zorgt dat spelers die niet willen vechten niet (of nauwelijks) 'zomaar' besprongen worden door een goon.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_104202329
Tijdens de pre-instigator periode waren er echt wel minder headshots, maar daarover is ook wel consenus over bij de ijshockeyfans

Verder is het nooit zo geweest dat spelers 'zomaar' besprongen werden door een goon
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  donderdag 10 november 2011 @ 15:55:34 #248
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_104204982
De toename van headshots en andere gevaarlijke overtreding is niet causaal verbonden met het invoeren van de instigator penalty, of het zwaarder straffen van vechtpartijen in 't algemeen. Het wordt veroorzaakt door het oplopen van de snelheid in een ijshockeywedstrijd, de steeds groter wordende belangen in de ijshockeywwereld en het verharden van de samenleving in z'n algemeenheid. Daarbij waren er vroeger ook al smerige overtredingen, er is bijvoorbeeld regelmatig geprobeerd slashings op de polsen uit te bannen.

Vergelijk 't met een sport als voetbal, waar het aantal gevaarlijke overtredingen de laatste jaren ook enorm is toegenomen.

En van 't bespringen van een speler die niet wil vechten, door een goon hebben we afgelopen weekend nog een voorbeeld gezien.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_104205778
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2011 15:55 schreef MutedFaith het volgende:
De toename van headshots en andere gevaarlijke overtreding is niet causaal verbonden met het invoeren van de instigator penalty, of het zwaarder straffen van vechtpartijen in 't algemeen. Het wordt veroorzaakt door het oplopen van de snelheid in een ijshockeywedstrijd, de steeds groter wordende belangen in de ijshockeywwereld en het verharden van de samenleving in z'n algemeenheid. Daarbij waren er vroeger ook al smerige overtredingen, er is bijvoorbeeld regelmatig geprobeerd slashings op de polsen uit te bannen.

Vergelijk 't met een sport als voetbal, waar het aantal gevaarlijke overtredingen de laatste jaren ook enorm is toegenomen.

En van 't bespringen van een speler die niet wil vechten, door een goon hebben we afgelopen weekend nog een voorbeeld gezien.
Wie is de speler die niet wil vechten en de goon in deze?

Er is wel degelijk een casual verband, maar daar is ook wel consensus over bij de oudere ijshockeyfans die de pre-instigator nog hebben meegemaakt, nutteloos lijkt me om er een ja-nee discussie van te maken lijkt me, ik zou zeggen lees wat NHL forum als je er meer over wil weten
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_104205844
Die Zweed had die headshot gewoon niet gedaan als hij weet dat de volgende keer dat hij op het ijs staat het op moet nemen tegen een goon, of dat het 5 tegen 5 wordt en hij het tegen de grootste en sterkste speler moet opnemen die dan op het ijs staat.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_104205984
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  donderdag 10 november 2011 @ 16:20:17 #252
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_104206089
Geloof me, ik lees genoeg NHL- en ijshockey gerelateerde fora.. Er is geen aangetoond causaal verband, enkel een toevallige samenloop van omstandigheden. Daar zijn minstens net zoveel oude ijshockeyers en ijshockeyfans 't over eens.

Die Zweed had dat dan net zo goed gedaan. Als 14 wedstrijden schorsing je niet afschrikken, dan doen een paar klapjes door een goon dat ook niet. IJshockeyspelers denken op 't ijs echt niet na over de gevolgen van zulke dingen. Als je dat wel doet, en constant bang bent dat je acties wel eens zulke gevolgen zouden kunnen hebben, speel je nooit op je best, maar altijd met een rem erop.

Ik heb wel vaker lelijke overtreding gemaakt. De ene keer kwam ik er met een straf vanaf, een andere keer wilde iemand met me op de vuist, en soms gebeurde geen van beide. Daar dacht ik vantevoren echt niet over na hoor.

De speler die niet wilde vechten is Burgess overigens.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_104206123
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_104206160
Laat Matt Cooke maar Brashear vechten, dan weet ik zeker dat hij de volgende keer wel nadenkt over zijn acties
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  donderdag 10 november 2011 @ 16:24:57 #255
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_104206282
Overigens ben ik 't in zoverre met de Tortorella's van deze wereld eens dat de instigator penalty ook alleen aan een instigator opgelegd moet worden, zoals hij bedoeld is. Hij is niet bedoeld om de winnaar van een gevecht extra te bestraffen, en ook niet om een speler met smerige overtredingen weg te laten komen. Hij is bedoeld om normale spelers te beschermen, zodat ze zich er niet druk om hoeven te maken dat ze om niks, of bijna niks, in een fight terecht komen.

Je poll bij the pens laat trouwens zien dat de voor- en tegenstanders ongeveer met evenveel zijn.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  donderdag 10 november 2011 @ 16:26:43 #256
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_104206366
Matt Cooke had overigens al veel langer en vaker geschorst moeten worden voor z'n belachelijke hits.

En daar zit mijn grote probleem met Tortorella's punt. Spelers moeten niet voor eigen rechter gaan spelen op 't ijs; daar horen een scheidsrechter en league commissioner voor te zorgen. Ik zie spelers net zo graag vechten als elke andere ijshockeyfan, maar alleen als beide spelers dat willen. Als een goon een niet-vechter bespringt, dan is een instigatorpenalty helemaal op z'n plaats. Als die niet-vechter al iets gedaan had wat niet door de beugel kon, dan valt dat mooi weg tegen die instigatorpenalty.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_104206691
Alleen zorgt de instigator er nu voor dat de cheap shot artist weg komt met zijn dirty hit, niemand wil immers een 2 minuten pp tegen krijgen en een gedeelte van de wedstrijd met een man minder willen spelen

In de pre-92 NHL had zo'n speler zoals die in Zweden gewoon klappen gekregen en nu niet
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_104206745
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  vrijdag 11 november 2011 @ 09:11:55 #259
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_104235106
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2011 16:34 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Alleen zorgt de instigator er nu voor dat de cheap shot artist weg komt met zijn dirty hit, niemand wil immers een 2 minuten pp tegen krijgen en een gedeelte van de wedstrijd met een man minder willen spelen

In de pre-92 NHL had zo'n speler zoals die in Zweden gewoon klappen gekregen en nu niet

Dat is wat ik zeg. De instigatorpenalty is een prima straf, maar moet gebruikt worden om 'onschuldige' spelers te beschermen. En in 't geval van een smerige overtreding krijgt je geen 2 minuten powerplay tegen, want die instigatorpenalty valt lekker weg tegen de straf voor de smerige overtreding. Als Matt Cooke dus weer eens een check to the head geeft en daarna besprongen wordt, moeten ze in mijn ogen allebei een major voor fighting krijgen, de goon z'n minor als 'instigator' en Cooke krijgt een minor of major voor z'n overtreding. Gevolg: Geen powerplay.

Als team heb je dan de keuze: laat je Cooke in elkaar trimmen door je goon, of kies je voor de powerplay als gevolg van Cooke's overtreding en hoop je erop dat de commissioner hem schorst.

In 't geval van Cooke hoop ik op 't eerste, en zal 't negen van de tien keer ook 't eerste zijn. Als 't een speler is die normaal gesproken zoiets niet doet, dan heb je groot kans dat een team z'n goon rustig houdt.

Het probleem is niet de instigator penalty, die is in principe prima. Het probleem is dat hij niet gehanteerd wordt zoals dat zou moeten.

Ik zie overigens zowel in de NHL als daarbuiten nog vaak zat dat een speler gewoon klappen krijgt na een smerige overtreding.

De Elitserien kent voor zover ik weet geen instigator penalty, dus daar ligt 't niet aan dat die zweed geen klappen krijgt.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_104248254
Zal wel zijn = handschoenen uit, douchen

Wat mij betreft gewoon 5 minuten zitten en verder spelen. Mee eens?
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  vrijdag 11 november 2011 @ 16:40:53 #261
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_104251396
Eens. Mits er bij herhaaldelijk vechten lange schorsingen volgen, om te voorkomen dat 't meer vechten dan ijshockey wordt.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_104251558
3 Majors = wedstrijd schorsing
5 Majors = wedstrijd schorsing
7 majors = wedstrijd schorsing

Zoiets?
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  vrijdag 11 november 2011 @ 16:46:18 #263
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_104251622
Zoiets ja, met als toevoeging dat er bij 3 majors in 1 wedstrijd direct een schorsing van een wedstrijd of drie volgt.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  vrijdag 11 november 2011 @ 16:50:24 #264
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_104251777
En uiteraard de mogelijkheid een matchpenalty op te leggen als er niet volgens de 'regels' gevochten wordt. Denk aan het duwen met vingers in ogen, bijten, niet ophouden als de scheidsrechters ertussen komen, iemand uit 't niks bespringen..
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  zaterdag 12 november 2011 @ 04:26:03 #265
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_104277831
Deze week helaas geen wedstrijd voor Geleen, en die van volgende week moet ik overslaan omdat middagdienst :(

En de overige discussies ga ik me niet in mengen, omdat ik niet zo'n grote ijshockeykenner ben :D

En nog iets, MutedFaith, volgens mij wonen wij best wel kort bij elkaar als ik het goede facebookprofiel voor me heb :D
Tics van je petten.
pi_104282623
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2011 16:17 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Smidt gaat ook mee, dat scheelt al wat, maar het zou goed zijn geweest als je 2 ervaren verdedigers had mee genomen, nog afgezien of ze Nederlander willen of kunnen worden. Mulally, Mizerek of Gordon of zo. Door ze alleen te laten spelen tegen tegenstanders van een hoger niveau worden ze niet beter, door te trainen met ervaren verdedigers wel
Inderdaad. Dan kun je er tegen Polen ook een beetje een wedstrijd van maken. Met de D's die nu meegaan, gaat het waarschijnlijk een schiettent worden. Daar heeft niemand iets aan.
  zondag 13 november 2011 @ 10:59:56 #267
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_104310735
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2011 04:26 schreef nattermann het volgende:
En nog iets, MutedFaith, volgens mij wonen wij best wel kort bij elkaar als ik het goede facebookprofiel voor me heb :D
Hoe moet ik nou weten naar welk facebookprofiel jij zat te kijken :D
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_104324070
NL 5 - 1 verloren van Polen. Naar verluid een vertekende uitslag, want Polen heeft Nederland compleet weggespeeld.

Nog iemand die serieus denkt dat NC's niet nodig zijn?
pi_104326897
Zolang je Nederland gaat meten met minimaal 10 vaste waarden die er niet bij zijn heb je helemaal gelijk. Verder zijn ze niet weg gespeeld, Bruijsten miste bijvoorbeeld een hele grote kans bij 1-2

Gewonnen van Roemenie en veel onder 20 spelers die aan het grote werk hebben kunnen ruiken en dat ongetwijfeld goed kunnen gebruiken voor december
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  maandag 14 november 2011 @ 09:23:58 #270
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_104343605
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2011 18:29 schreef Halcon het volgende:
NL 5 - 1 verloren van Polen. Naar verluid een vertekende uitslag, want Polen heeft Nederland compleet weggespeeld.

Nog iemand die serieus denkt dat NC's niet nodig zijn?
Ja, ik. Althans; niet meer dan we er al hebben. Ik heb niks tegen de toevallige NC die hierheen komt, blijft hangen en in Oranje terecht komt. Maar ik zie niets in 't bevoordelen van NC's boven andere buitenlanders, enkel om Oranje te versterken.

Als Oranje compleet geweest was hadden ze waarschijnlijk van Polen kunnen winnen. Maar met een verdediging die volledig bestaat uit jonge talent en Jamie Visser vind ik deze uitslag niet vreemd en ook niks om je voor te schamen.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_104380136
Dat is maar de vraag of ze dan van Polen hadden kunnen winnen. Naar verluid was het verschil enorm.

Hoe meer NC's, hoe beter!
pi_104382301
Zolang er in het buitenland maar een handvol spelers zitten en pak hem beet 20/25 spelers met een Nederlands paspoort die eredivisiewaardig zijn krijg je nooit een team bij elkaar op div1 niveau.

In Canada zitten er veel meer, geen probleem dan om te proberen er 6 á 10 in Nederland te krijgen.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_104382417
Als Nijmegen volgend jaar terugkeert, Amsterdam weer geld heeft(of bijvoorbeeld Utrecht, Groningen of Dordt de stap maakt) gaan de Nederlandse ploegen dan de 20 Nederlandse spelers die nodig zijn halen uit de eerste divisie?

Dat is niet te hopen, want daar rijden amper spelers rond die achterwaarts een 8je kunnen maken of kunnen remmen.
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  dinsdag 15 november 2011 @ 10:11:57 #274
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_104386863
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2011 00:30 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Dat is niet te hopen, want daar rijden amper spelers rond die achterwaarts een 8je kunnen maken of kunnen remmen.
Dat valt in mijn ogen nog best mee. 't Zijn niet allemaal enorme talenten, maar er zitten zeker wel spelers tussen die in een 3e of 4e lijn mee kunnen draaien in de eredivisie. Verder zit er ook nog wel wat potentieel in de huidige U17 lichting. En je hebt er geen twintig nodig per team dat erbij komt. Ik ga ervanuit dat een nieuw Nijmegen wel een buitenlander of vijf aan kan trekken, en Amsterdam volgend jaar ook wel 3 of 4 buitenlanders erbij kan halen. Dan heb je nog maar 10 tot 15 nieuwe Nederlandse spelers nodig, die zijn er in de eerste divisie echt wel te vinden hoor. Wellicht niet op 'n niveau waarmee 't nieuwe team direct mee kan doen om de prijzen, maar moet dat dan?

Het dwingt teams wat meer om na te denken over de toekomst en de jeugdopleiding, en volgens mij was dat precies het doel van het hele puntensysteem.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_104390701
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2011 10:11 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Dat valt in mijn ogen nog best mee. 't Zijn niet allemaal enorme talenten, maar er zitten zeker wel spelers tussen die in een 3e of 4e lijn mee kunnen draaien in de eredivisie. Verder zit er ook nog wel wat potentieel in de huidige U17 lichting. En je hebt er geen twintig nodig per team dat erbij komt. Ik ga ervanuit dat een nieuw Nijmegen wel een buitenlander of vijf aan kan trekken, en Amsterdam volgend jaar ook wel 3 of 4 buitenlanders erbij kan halen. Dan heb je nog maar 10 tot 15 nieuwe Nederlandse spelers nodig, die zijn er in de eerste divisie echt wel te vinden hoor. Wellicht niet op 'n niveau waarmee 't nieuwe team direct mee kan doen om de prijzen, maar moet dat dan?

Het dwingt teams wat meer om na te denken over de toekomst en de jeugdopleiding, en volgens mij was dat precies het doel van het hele puntensysteem.
Er stoppen ieder jaar ook weer een aantal eredivisiewaardige spelers, die moet je ook opvangen, maar gelukkig zijn er dit jaar maar 5 ploegen(Amsterdam heeft gewoon het eerste divisie team overgezet) met 6 of 7 ploegen gaan de ploegen het niet voor elkaar krijgen om een eredivisiewaardig team op de been te krijgen. Zeker nu volgend jaar een importkeeper ook weer zwaarder telt.

Als de clubs vervolgens een ontsnapping hebben door middel van een NC(bijvoorbeeld -2 waardoor ze er 2 kunnen halen voor een import) is er minder reden om het puntensysteem op te blazen en kan het Nederlands team en zeker de competitie er van profiteren
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_104400569
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2011 10:11 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Dat valt in mijn ogen nog best mee. 't Zijn niet allemaal enorme talenten, maar er zitten zeker wel spelers tussen die in een 3e of 4e lijn mee kunnen draaien in de eredivisie. Verder zit er ook nog wel wat potentieel in de huidige U17 lichting. En je hebt er geen twintig nodig per team dat erbij komt. Ik ga ervanuit dat een nieuw Nijmegen wel een buitenlander of vijf aan kan trekken, en Amsterdam volgend jaar ook wel 3 of 4 buitenlanders erbij kan halen. Dan heb je nog maar 10 tot 15 nieuwe Nederlandse spelers nodig, die zijn er in de eerste divisie echt wel te vinden hoor. Wellicht niet op 'n niveau waarmee 't nieuwe team direct mee kan doen om de prijzen, maar moet dat dan?

Het dwingt teams wat meer om na te denken over de toekomst en de jeugdopleiding, en volgens mij was dat precies het doel van het hele puntensysteem.
En die spelers draaien nu in Amsterdam mee in de 1e lijn en wat daar achter zit kan amper een stick hanteren.

Team hoeft niet meteen mee te doen om de prijzen, maar niveau Turnhout / Herentals vind ik wel een minimale vereiste om het een beetje interessant te maken.

Amsterdam voegt niets toe. Ze kunnen er niet eens een wedstrijd van maken en worden elke week afgedroogd.
pi_104400744
Amsterdam heeft sws de beste winger met een Nederlands paspoort in de selectie zitten, maar het is vooral jammer dat er geen geld is voor 3/4 imports.

Al zijn ze van NCAA D3/CIS niveau dan nog zijn ze beter dan 90% van het team dat ze nu op het ijs hebben staan en konden ze met 3 redelijke lijnen spelen. De resultaten zouden dan ook beter worden en de spelers met potentie kunnen dan wel doorgroeien.

Volgend jaar hebben ze in elk geval niks in de eredivisie te zoeken als ze er niet slagen om meer budget bij elkaar te krijgen.

http://www.trappers.nl/een-blik-over-de-grens/

Leuk stukje, Yetman zal wel niet elders aan de bak zijn gekomen want hij was natuurlijk nog jong genoeg voor een jaartje Denemarken, Duitsland, Italie of Frankrijk
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_104402369
Het gros van het team is van het niveau 1e divisie. Dat kan aardige opvulling zijn om qua punten goed uit te komen, maar als dat soort gasten veel ijstijd krijgen, ga je niet veel wedstrijden winnen.

Het is m.i. of de Eredivisie klein houden of het puntensysteem laten varen. Er zijn gewoon te weinig Nederlandse spelers van niveau om ook Dordrecht, Utrecht, Groningen en zo mee te laten draaien in de Eredivisie.

M.i. moet je ook gaan voor kwaliteit en een spannende competitie en niet voor een competitie waarin 4 teams meespelen die elke week (behalve als ze tegen elkaar spelen) worden afgedroogd.
pi_104425559
En wederom een afstraffing van Amsterdam, ditmaal in de Uithof.
Flesje bier
pi_104446846
16 -2 :')

Spannend en oh, wat hebben de Amsterdamse jonkies weer veel geleerd! :')
pi_104448078
Schotel en de jonkies van HTH wel gelukkig
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_104448747
Aan dit soort wedstrijden heeft vrijwel niemand iets. Het is te hopen dat Amsterdam volgend jaar wel een concurrerend team op de been kan brengen, anders kunnen ze beter weer in de 1e divisie gaan prutsen.
pi_104448822
De jonge spelers van de andere teams kunnen zo veel leren, ze komen toch nauwelijks op het ijs als het belangrijk is en spelen nu 15/20 min per wedstrijd en voor Schotel geldt dat hij weer een wedstrijd in de eredivisie gestart is
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_104448977
Ik zou het geen wedstrijd durven te noemen eerlijk gezegd.
pi_104458905
Is het wel, net alsof de 4e lijn van Den Haag beter is dan de eerste van Amsterdam :´)
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  donderdag 17 november 2011 @ 01:01:11 #286
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_104462687
En Turnhout wint van een ongeïnspireerd Eindhoven.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_104578345
Amsterdam verliest eens 'n keertje niet dik. 6-5 tegen Leuven.

Turnhout ook weer eens verloren, 2-5 tegen Geleen.
pi_104578352
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 23:17 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Is het wel, net alsof de 4e lijn van Den Haag beter is dan de eerste van Amsterdam :´)
In elk geval niet (veel) slechter.
pi_104581088
Erg jammer voor Amsterdam, had ze die overwinning wel gegund. Vanavond aanwezig in Glanerbrook voor Eaters - HYS.
Flesje bier
pi_104627393
De 4 halve finalisten zijn dus bekend, Tilburg en Eindhoven zullen nog wel flink gaan vechten om de 3e plaats lijkt me
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_104642464


Ik heb zo'n vaag vermoeden dat de auteur van dit artikel niet zelf bij de wedstrijd aanwezig is geweest. :')

"Het enorme overwicht van de Hagenaars zorgden ervoor dat het Limburgse publiek heel stil werd. The Hell of the South zoals de thuiswedstrijden van Geleen worden genoemd, was nu niet meer dan een smeulend vagevuurtje."

Man ik heb nu nog steeds een piep in m'n oren zo'n oorverdovend kabaal heerste er in Glanerbrook. Wat ik zelf zeer positief vind overigens. :)
Flesje bier
pi_104643973
pff het erge is nog dat die man er wel is geweest. Wellicht is hij nooit in Den Haag geweest daar is het nooit sfeervol.

Den Haag was in de 2de periode inderdaad een stuk beter maar stil werd het nooit in Glanerbrook.Wat een getoeter!
1ste en 3de periode waren de teams gelijktwaardig en ging het spel lekker op en neer. Gave wedstrijd gezien waarin ik natuurlijk liever 1 of 2 punten meer in Geleen had zien blijven maar ja dat mocht niet zo zijn.

Verder gezellig feestje voor de wedstrijd in de Cross.
  dinsdag 22 november 2011 @ 00:15:20 #293
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_104661499
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2011 19:18 schreef Gezicht het volgende:
[ afbeelding ]

Ik heb zo'n vaag vermoeden dat de auteur van dit artikel niet zelf bij de wedstrijd aanwezig is geweest. :')

"Het enorme overwicht van de Hagenaars zorgden ervoor dat het Limburgse publiek heel stil werd. The Hell of the South zoals de thuiswedstrijden van Geleen worden genoemd, was nu niet meer dan een smeulend vagevuurtje."

Man ik heb nu nog steeds een piep in m'n oren zo'n oorverdovend kabaal heerste er in Glanerbrook. Wat ik zelf zeer positief vind overigens. :)
Baal er behoorlijk van dat ik die heb moeten missen.

Vrijdag misschien naar Amsterdam? Zin om eventueel mee te gaan, als we gaan?
Tics van je petten.
pi_104663197
Amsterdam is alleen de moeite als je van hoeren of joints houdt want een wedstrijd gaat het echt niet worden
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  dinsdag 22 november 2011 @ 01:31:22 #295
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_104663227
Uitnodiging gekregen om met een vriend Tilburg te gaan kijken. Geen idee of ik dat wil omdat ik zelf de Zweedse competitie gewend ben :')
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
  dinsdag 22 november 2011 @ 03:15:41 #296
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_104663896
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 01:29 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Amsterdam is alleen de moeite als je van hoeren of joints houdt want een wedstrijd gaat het echt niet worden
Haha :D

Ach, iedere ijshockeywedstrijd die ik mee kan pakken probeer ik mee te nemen.
Tics van je petten.
pi_104664450
Zou proberen naar een wedstrijd te gaan die daadwerkelijk een wedstrijd is, maar ja, zal vast leuker zijn dan op de bank zitten thuis.

Hoe bevallen de imports bij de teams overigens?
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_104683558
Mijn inziens functioneren de imports bij Geleen érg goed. Vind alleen dat Looby wel eens wat meer mag laten zien. Sami blijft naar mijn ogen koning van goalies. (Als hij zijn dag heeft. :P)
Flesje bier
pi_104771038
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 01:31 schreef Dven het volgende:
Uitnodiging gekregen om met een vriend Tilburg te gaan kijken. Geen idee of ik dat wil omdat ik zelf de Zweedse competitie gewend ben :')
Tilburg is leuk om te kijken.
pi_104804207
Ligt er aan welk niveau. Eerste niveau is niveau DEL en das geen vergelijking, 2e en 3e niveau is vergelijkbaar en in Zweden zijn er niet veel teams van dat niveau die 2000 man trekken

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=48575

Weg omdat hij statenloos is, vooral lullig voor hem. Ben benieuwd of de Flyers nu hoopt dat hij een Russisch, Wit-Russische of Letse pas aanvraagt of ze gewoon een nieuwe import invliegen, zou voor de laatste optie gaan al is het jammer voor een speler die al aan zijn derde seizoen in Heerenveen bezig is
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_104806091
Een beetje lullig voor Terjohins inderdaad. Vreemd dat bij Heerenveen niemand tijdig aan de bel trok, of was dit onafwendbaar :?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')