abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 25 oktober 2011 @ 10:55:15 #276
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_103535057
De lijst van 'controlled goods': drinkwater; toiletpapier; zaklampen;batterijen; tandpasta; tandenborstels; zand; bakstenen; boten; rubber laarzen; dekens; emmers; 'draining pumps'; 'sealing materials'; en kaarsen.

Dus als je deze kant opkomt: reken er niet op dat je deze dingen kunt krijgen. 270 7/11's zijn dicht vanwege tekorten, en een aantal Tesco's ook:
quote:
Statement from Tesco Lotus

This is a very difficult time for the millions of Thais affected by the floods and our thoughts are with them. The vast majority of our stores are open as usual and customers can do their shopping. We have however had to close only a small number of stores in flood affected areas, with us working hard to get them re-opened as soon as possible. We have only looked to close stores where we have had concern for the safety of our staff and customers, which is our number one priority.

We are very much aware that our customers may not have been able to buy all the products they need from us. However we are working around the clock to get deliveries of essentials items to our stores, despite facing significant distribution challenges.

============

Issued on behalf of
Ek-Chai Distribution System Co., Ltd.
Operators of Tesco Lotus
Overigens schijnt drinkwater tot in Hua Hin en Kanchanaburi nauwelijks te krijgen te zijn.
  dinsdag 25 oktober 2011 @ 18:23:52 #277
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_103550395
Moet zeggen in Bkk in de winkels idd erg lege schappen, vooral de 7/11's maar de grotere warenhuizen met supermarkten sinds vandaag ook wel.
Bij 1 in het MBK was er compleet gehamsterd op de verzorgings afdeling (shampoo/cremes etc) en vers eten dan wel weer te krijgen.. (zou ik me dan eerder zorgen om maken, lijkt me)
Water in flessen is inmiddels wel wat lastig te verkrijgen, maar in de restaurants gelukkig nog steeds zat te krijgen, ook normale prijzen nog steeds.
For what its worth ;)
Straten hartje bkk bij de big shoppingcenters nog steeds droog, nouja af en toe een bui.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_103552486
Ook de Thaise dieren zijn het water niet bespaard gebleven en zorgen voor opmerkelijke plaatjes...

Amerikaanse marine boos over het gebrek aan medewerking van de Thaise overheid: lekt dat 4 vliegdekschepen vol hulp zijn teruggetrokken.
'The new Gmail skin is the epitome of modern design failure.'
pi_103573806
Uit de Bangkok Post:

Industrie executives maken zich grote zorgen en vrezen dat Bangkok International Airport Suvarnabhumi ook onder water zal komen te staan als de autoriteiten geen efficiëntere maatregelen gaan nemen voor de bescherming van Thailand's economisch meest belangrijke faciliteit.

Nok Air heeft alle vluchten sowieso opgeschort tot eind oktober maar is er niet van overtuigd dat Suvarnabhumi niet hetzelfde zal overkomen.

[ Bericht 15% gewijzigd door oink_oink op 26-10-2011 11:29:56 ]
'The new Gmail skin is the epitome of modern design failure.'
pi_103576777
Laatste update van de ambassade:

Door een opeenvolging van kleinere breuken en water dat op enkele plekken ook over de top van waterversperringen en dijken heen komt of zal komen, verslechteren de vooruitzichten voor de Bangkok binnenring sneller dan verwacht.
Alhoewel niet levensbedreigend betekent het dat ook in het centrum van Bangkok de kans op wateroverlast en daarmee samenhangende verschijnselen als stroomstoringen en drinkwatervoorzieningen de komende dagen sterk toeneemt. Hoeveelheden en locaties zijn niet exact aan te geven.

Niet essentiële reizen naar het centrum van Bangkok, de Bangkok agglomeratie en het gebied ten noorden van Bangkok tot en met Ayutthaya worden daarom vooralsnog tot en met 2 november ontraden. De situatie in de overige toeristenplaatsen in Thailand is normaal en deze zijn ook over de weg merendeels goed bereikbaar.

Ook het internationale vliegveld van Bangkok Suvarnabhumi blijft normaal opereren en is vanuit de stad bereikbaar. Van dit vliegveld vertrekken ook de vluchten naar binnenlandse bestemmingen waar de situatie zoals gezegd normaal is. Voor nadere vragen over dit bericht kunt ons per e-mail bereiken op ban@minbuza.nl en op nlembassybkkfloods@gmail.com
'The new Gmail skin is the epitome of modern design failure.'
pi_103577777
geen water meer bij de 7/11 in Jomtien.

Jomtien is niks voor mij... we gaan snel verder reizen naar plekken met iets minder dikke Duitser met 18 jarige vriendinnen :')
Mijn excuses voor bovenstaande post, ik ben namelijk emotioneel autistisch :')
pi_103578744
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 12:52 schreef Marvelous het volgende:
geen water meer bij de 7/11 in Jomtien.

Jomtien is niks voor mij... we gaan snel verder reizen naar plekken met iets minder dikke Duitser met 18 jarige vriendinnen :')
10 km verderop Bansaree heeft een schoon en lief strandje met een restaurant.
'The new Gmail skin is the epitome of modern design failure.'
pi_103578965
Potverdikkie hee, wordt nu het centrum van BKK met water bedreigd.
Ik ga ''gelukkig'' 26 november pas richting BKK en verwacht dat het water zich dan wel terug heeft getrokken.

Maar de situatie daar word je niet vrolijk van.
pi_103579910
Ik vlieg morgenavond richting BKK en heb zojuist contact gehad met KLM. Zij vliegen nog steeds, ik heb een niet-wijzigbaar ticket dus kan ook niet omboeken tot ze een noodprocedure starten als ze ook niet meer die kant op gaan.

Bij aankomst vrijdagochtend maar even kijken hoe de situatie is en dan evt meteen doorvliegen naar Phuket ofzo..

Edit; anders wordt het een leuke vakantie op het vliegveld ;)
Now and then, I announce "I know you're listening" to empty rooms.
If I'm wrong, nobody knows.
And if I'm right, maybe I just freaked the hell out of some secret organization.
// http://xkcd.com
pi_103581295
quote:
Reisadvies Thailand aangescherpt

AMSTERDAM - Het ministerie van Buitenlandse Zaken scherpt het reisadvies naar Thailand aan. Wegens de zware overstromingen die het land teisteren ontraadt het ministerie alle niet-noodzakelijke reizen naar de getroffen gebieden.

Dat is woensdag te lezen op de website van Buitenlandse Zaken.

De tweede luchthaven van Bangkok, Don Muang, heeft woensdag uit voorzorg tegen de naderende watervloed de deuren gesloten.

Meer dan duizend mensen die hun toevlucht hadden gezocht op het vliegveld moeten hun heil elders zoeken nu het water bijna een van de terminals heeft bereikt.
Don Muang verzorgt voornamelijk binnenlandse vluchten. De grootste luchthaven van de Thaise hoofdstad, Suvarnabhumi, vanwaar ook vliegtuigen naar internationale bestemmingen vertrekken, wordt nog niet bedreigd en opereert vooralsnog volgens schema.
Tot dusverre zijn grote delen van de stad gevrijwaard van de overstromingen, maar gevreesd wordt dat de enorme waterstroom die richting Bangkok trekt vrijdag of zaterdag in combinatie met het maandelijkse springtij te veel vergt van de inderhaast in de stad opgeworpen dammen.
Dat zou betekenen dat lager gelegen delen van Bangkok anderhalve meter onder water komen te staan.

Hulpverlening

Op het vliegveld Don Muang bracht de regering het centrum onder dat zich bezighoudt met hulpverlening bij overstromingen. In een van de terminals werd bovendien een opvangcentrum ingericht voor duizenden mensen.

De sluiting van de luchthaven toont daarom eens te meer de ernst van de watersnood, die al aan 373 mensen het leven kostte, en het onvermogen van de regering om deze het hoofd te bieden.
De autoriteiten zijn inmiddels ook overgegaan tot de ontruiming van een gevangenis in Bangkok die door het water wordt bedreigd. Bijna achthonderd gedetineerden zijn elders ondergebracht.
http://www.nu.nl/buitenla(...)nd-aangescherpt.html
  woensdag 26 oktober 2011 @ 16:05:25 #286
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_103585620
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 13:20 schreef Vasco09 het volgende:
Potverdikkie hee, wordt nu het centrum van BKK met water bedreigd.
Ik ga ''gelukkig'' 26 november pas richting BKK en verwacht dat het water zich dan wel terug heeft getrokken.

Maar de situatie daar word je niet vrolijk van.
Doe maar een plan B klaarhebben. Volgens sommige rapporten blijft het water mogelijk 4 weken staan. Vlak daarna wil je ook nog niet in de stad komen, denk ik zo.

Wanneer vlieg jij terug, MissHobje?
pi_103587671
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 16:05 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Doe maar een plan B klaarhebben. Volgens sommige rapporten blijft het water mogelijk 4 weken staan. Vlak daarna wil je ook nog niet in de stad komen, denk ik zo.
Ik blijf slechts 3 dagen in BKK, vanaf BKK vlieg ik door naar Vietnam.
  woensdag 26 oktober 2011 @ 17:08:06 #288
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_103588515
Ja? Die drie dagen wil je neem ik aan liever niet door een dikke laag zwarte drek lopen? Het is geen overstroming van een regenbuitje he? Het wordt een stinkende bende.

Bericht van Bangkok Airways:

quote:
Dear Passengers,

Due to the flooding crisis currently impacting vast areas of Thailand, Bangkok Airways is committed to minimizing inconvenience for all concerned. For passengers holding Bangkok Airways (PG) ticket (ticket number start with 829) traveling to/from any destination within Thailand operated by Bangkok Airways;

Rebooking from the original traveling date between 14 October and 15 November 2011 could be done under the same Passenger Name Record and same booking class. The new booking must be traveling on/before 15 December 2011. Upgrade to a higher booking class is permitted with charge of differential fare and without any fee.
Unused ticket and Non-Refundable ticket issued by PG, or booked through www.bangkokair.com or issued by agents can be fully refunded
Remark : In order to receive prompt assistance, contact should be made at the original point of sale and/or where the tickets were issued.

If tickets were purchased through a travel agency, please make contact with the facilitating agent.
If tickets were purchased directly through Bangkok Airways reservation center or online reservations (www.bangkokair.com), please contact 1771 (26 October 2011 07:30 - 20:00, 08:00 - 17:30 Weekdays, 08:00 - 17:30 Weekends) or reservation@bangkokair.com.
Pleased be advised that delay may be experienced when contacting Bangkok Airways for assistance with booking changes and/or refunds. We apologize in advance for any inconvenience caused and thank you for your patience and understanding.

For further updates, please visit www.bangkokair.com



Yours faithfully,
Bangkok Airways Co., Ltd.
  woensdag 26 oktober 2011 @ 18:43:50 #289
6941 APK
Factual, I think.
pi_103592190
Netjes van Bangkok Air.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_103599031
Ik heb een ticket voor dinsdag 1 november om richting BKK te vliegen samen met mijn vriendin. OP dit moment natuurlijk spannende tijden dus. Ze verwachten dit weekend de hoogste waterstanden maar het is maar afwachten of suvarnabhumi droog blijft. Heb me ticket gekocht via Egypt air en ga morgen proberen om te boeken. Heb de tickets echter via lage tarieven gekocht en verwacht er dus weinig van :(
pi_103599930
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 21:05 schreef kRiZzZiZ het volgende:
Ik heb een ticket voor dinsdag 1 november om richting BKK te vliegen samen met mijn vriendin. OP dit moment natuurlijk spannende tijden dus. Ze verwachten dit weekend de hoogste waterstanden maar het is maar afwachten of suvarnabhumi droog blijft. Heb me ticket gekocht via Egypt air en ga morgen proberen om te boeken. Heb de tickets echter via lage tarieven gekocht en verwacht er dus weinig van :(
Ik zou even met Egypt Air bellen over de flight status, en hier http://www.bangkokairportonline.com/node/183 kun je jezelf ook informeren en daarop je beslissing bepalen, en deze http://www.thailandtourismupdate.com/Home al kan deze data natuurlijk ieder moment veranderen, en 1 november is nog relatief ver weg dus nu nog niet te voorspellen hoe het gaat, ook voor wat betreft je eventuele retourvlucht.



[ Bericht 5% gewijzigd door oink_oink op 26-10-2011 22:08:16 ]
'The new Gmail skin is the epitome of modern design failure.'
pi_103614673
quote:
In Thailand gaat de evolutie achteruit in plaats van vooruit :')



[ Bericht 5% gewijzigd door oink_oink op 27-10-2011 09:45:07 ]
'The new Gmail skin is the epitome of modern design failure.'
  donderdag 27 oktober 2011 @ 15:00:37 #294
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_103625021
Ford heeft vanavond haar mensen verteld dat ze zich morgen in Pattaya mogen (/moeten) vervoegen. Verschillende Japanse bedrijven hebben twee dagen geleden familieleden van werknemers gerepatrieerd. Veel ambassadewerknemers vertrekken naar buiten BKK. In de supermarkten heb ik het nog nooit zo druk gezien, maar de schappen raken allengs leger (hoewel het niet zo lijkt, maar een schap waar gewoonlijk 40 verschillende produkten staan vullen met flesjes Maggi telt niet, vind ik :+ ). Het is een bizarre tijd.....
pi_103632178
Ik heb zojuist maar een vlucht naar Phuket geboekt, zodat ik in ieder geval makkelijk uit Bangkok weg kan als het vliegveld zondag nog open is.
Standin' around, looking cool and shit, I want y'all motherfuckers to jump the fuck up!
pi_103639453
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2011 15:00 schreef Gaoxing het volgende:
Ford heeft vanavond haar mensen verteld dat ze zich morgen in Pattaya mogen (/moeten) vervoegen. Verschillende Japanse bedrijven hebben twee dagen geleden familieleden van werknemers gerepatrieerd. Veel ambassadewerknemers vertrekken naar buiten BKK. In de supermarkten heb ik het nog nooit zo druk gezien, maar de schappen raken allengs leger (hoewel het niet zo lijkt, maar een schap waar gewoonlijk 40 verschillende produkten staan vullen met flesjes Maggi telt niet, vind ik :+ ). Het is een bizarre tijd.....
Jij zit daar in de buurt begrijp ik? Ik kom morgenvroeg aan en was van plan tot zondag in BKK te blijven. Hoor nu veel verhalen over drinkwater schaarse, mogelijk sluiten vliegveld etc, enig idee wat de laatste verwachtingen zijn?
Now and then, I announce "I know you're listening" to empty rooms.
If I'm wrong, nobody knows.
And if I'm right, maybe I just freaked the hell out of some secret organization.
// http://xkcd.com
pi_103640467
quote:
1s.gif Op donderdag 27 oktober 2011 20:32 schreef r2dGeert het volgende:

[..]

Jij zit daar in de buurt begrijp ik? Ik kom morgenvroeg aan en was van plan tot zondag in BKK te blijven. Hoor nu veel verhalen over drinkwater schaarse, mogelijk sluiten vliegveld etc, enig idee wat de laatste verwachtingen zijn?
Zonder er te zitten denk ik dat ze je gaan wegsturen.

quote:
Inwoners Bangkok geadviseerd te vertrekken

BANGKOK - Inwoners van de ondergelopen Thaise hoofdstad Bangkok hebben donderdag het dringende advies gekregen om de stad te verlaten gedurende het komende weekeinde.

Gouverneur Sukhumbhand Paribatra zei dat iedereen die dat kan, beter de stad moet verlaten.
Voor twee van de 50 districten heeft de gouverneur een evacuatieopdracht afgegeven.
Tienduizenden verlieten daarop de stad, op weg naar familie of vrienden in hoger gelegen plaatsen. De overstromingen zijn de ergste sinds 50 jaar in Thailand. In het hele land zijn al bijna 400 mensen omgekomen door het water.

Toenemen

Het hoogwater in Bangkok zal de komende dagen nog toenemen. Vanuit het binnenland komt een grote waterstroom, terwijl vanuit zee ook water binnenstroomt door het hoogtij. De rivier Chao Phraya bereikt dan een stand van 2,65 meter, terwijl de dijken slechts 2.50 meter hoog zijn.

De overheid had eerder besloten het oostelijk deel van de stad onder water te zetten, om het economische hart van de stad te sparen.

bron
stupidity has become as common as common sense was before
pi_103642371
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2011 20:51 schreef marcb1974 het volgende:

[..]

Zonder er te zitten denk ik dat ze je gaan wegsturen.

[..]

GOED LINKJE HEB JE ONDERAAN STAAN
'The new Gmail skin is the epitome of modern design failure.'
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 02:57:56 #299
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_103657415
quote:
1s.gif Op donderdag 27 oktober 2011 20:32 schreef r2dGeert het volgende:

[..]

Jij zit daar in de buurt begrijp ik? Ik kom morgenvroeg aan en was van plan tot zondag in BKK te blijven. Hoor nu veel verhalen over drinkwater schaarse, mogelijk sluiten vliegveld etc, enig idee wat de laatste verwachtingen zijn?
Je hebt de rest van het topic al doorgelezen? Hoeveel duidelijker wil je het hebben?

Ik zeg de hele week al: ga Bangkok even niet in. Vlieg lekker door naar een plek waar het op dit moment wel leuk is, want dat is het in BKK niet. Mensen evacueren hun woonplaats niet zomaar. Ik woon nu 14 jaar in het buitenland, heb typhoons, aardbevingen en onlusten meegemaakt, maar dit nog nooit. Winkels zijn leeg (straten ook, dat is dan weer een voordeel :+ ) en zoals gezegd evacueren bedrijven hun mensen of in ieder geval familieleden, en ook een boel familieleden van ambassademedewerkers vertrokken gisteren of gaan vandaag. Het reisadvies van Buitenlandse Zaken is er niet voor niets, en zegt precies wat het bedoelt: laat niet-essentiele reizen naar BKK even niet doorgaan.
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 08:02:06 #300
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_103658544
Van onverwachte zijde: dijk gebroken en Phra Kanong 48 en 50 onder water.

D-day?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')