abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_102265437
Het is misschien wel leuk om een centraal topic te openen over Nederlands racetalent. Wie hebben we zoal met wie men serieus rekening moet gaan houden?

Chris van der Drift: Zeker een belofte getuige zijn twee Formula Master seizoenen. Het eerste seizoen werd hij tweede en het tweede seizoen wist hij zelfs op zijn naam te schrijven. Zeker een titel die telt. Qua sterkte een klasse die je denk ik net achter de Euroseries mag plaatsen. De bolides zijn net iets krachtiger dan formule 3 auto's.
Hij heeft al een paar races voor Trident gereden in de Asia GP2 series en heeft dit behoorlijk goed gedaan. Hij is in de punten gefinisht. Ook rijd hij A1, maar daar heeft hij me nog niet kunnen overtuigen.
Nu heeft hij last van de recessie. Hij kan geen geld vinden om zich in te kopen in de resterende wedstrijden van de GP2. Formule 2 heeft hij zelf afgeserveerd door te stellen dat die klasse niet interessant genoeg is. Niet verstandig in mijn ogen, zeker als je weet dat je weinig te kiezen hebt, wegens geldgebrek.

Renger van der Zande: Nederlands Formule Renault 2.0. Daarna naar de Euroseries F3 gegaan. Hij heeft daar wat overwinningen en podiumplekken weten te scoren, maar mijn inziens was het Prema Power team niet sterk genoeg om echt voor de titel te gaan. Nog een jaar F3 moet hij niet doen, want hij rijdt al F3 sinds 2006. Wel is hij een Mercedes Junior rijder. Hij heeft al een wedstrijd voor Trust Arden gereden in de GP2. Mij is niet duidelijk of hij het hele seizoen voor hen gaat rijden. Voordeel is wel dat hij wat kapitaalkrachtige sponsoren achter zich heeft staan.

Junior Strous: Ooit Nederlands Formule Renault kampioen. Afgelopen seizoen heeft hij in de juniorseries van de (voormalige) Champcars gereden. Niet onverdienstelijk en met 1 overwinning. Een blessure gooide roet in het eten om een gooi naar de titel te doen. In 2009 gaat hij voor een topteam in de Indy Light klasse rijden.

Henki Waldschmidt: Was een tijdje neerlands grootste talent. Zeer sterk in de karts en zowel nationale en internationale titels gepakt. Daarna wisselend succes gehad in de europese Formula Renault klasse. Exacte gegevens ontbreken. Het afgelopen jaar heeft hij gereden in de Euroseries als rookie, als junior rijder van Toyota. Aansprekende resultaten heeft hij niet behaald. Mij is niet duidelijk of dit helemaal zijn eigen fout was, of dat het team niet van al te grote klasse was. Op dit moment is niet duidelijk wat hij het komend seizoen gaat doen. Wel heeft hij onlangs de formule 1 wagen van Toyota getest. Naar verluid niet onverdienstelijk.

Carlo van Dam: O.a. europees kampioen karten. Heeft met wisselende resultaten in de Formule Renault klasse gereden. Was ooit een beschermeling van Renault, maar daar is hij ook weer uitgezet. Vervolgens is hij op eigen kracht Duits formule 3 kampioen geworden met grote overmacht. Het jaar erop is hij naar Japan gegaan om F3 te gaan rijden voor het TOM's Toyota team. Ook in deze klasse is hij met zeer grote overmacht kampioen geworden. Hoe sterk het Japans F3 kampioenschap nu eigenlijk was is mij niet duidelijk. Voor dit jaar ligt het in de lijn der verwachting dat hij voor TOM's Formule Nippon gaat rijden, maar duidelijk is dat op dit moment niet.

Giedo van der Garde: Ooit een protege van Jos verstappen. Ooit wereldkampioen karten. In de Formule renault klass ging het iets minder voorspoedig. Een vierde en een vijfde plaats in het kampioenschap. Daarna drie seizoenen in de Euroseries F3. Niet met heel veel succes. Een 6e plek voor het topteam ASM als beste klassering. Na het debakel met Aguri Suzuki en later papieren testrijder voor Spyker F1 en Force India. Het afgelopen seizoen kwam dan eindelijk het resultaat waar zo op gehoopt werd. Hij werd kampioen in de World Series by Renault. Nu is hij rijder voor het topteam Isport in de GP2. Waar een rijke schoonpapa al niet goed voor is(Marcel Boekhoorn, ooit suikeroom van NEC). Het zal erop of eronder worden voor hem. Hij mag nu bewijzen dat ze het bij Force India niet goed hebben gezien, want daar hadden ze niet zo'n hoge pet van hem op.

Genoeg om in de gaten te houden, lijkt me!
Inwoner van Verenigd Limburgia! [i]Waar in 't bronsgroen eikenhout, 't nachtegaaltje zingt.[/i]
pi_102265467
Laatste update van Sasq.
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 17:01 schreef sasquatsch het volgende:
De uitslagen van de afgelopen week

In de WSR Formule Renault 3.5 op Paul Ricard werd Daniel de Jong achtereenvolgens 20ste en 12de. In de feeder series Formule Renault 2.0 werd Robin Frijns achtereenvolgens 4de en 1ste en pakte daarmee het Eurocup kampioenschap met nog 1 ronde te gaan. Andere Nederlanders in deze klasse zijn Pieter Schothorst met een 22ste en 15de plaats en Meindert van Buuren met een 25ste en 26ste plaats.

In de DTM op Oschersleben viel Renger van der Zande uit.

In het Duits F3 kampioenschap op Assen werd Hannes van Asseldonk in beide races 3de. Hij staat nu zesde in het kampioenschap. Jeroen Mul viel uit in de eerste race en werd 6de in de tweede race en staat nu tiende.

In de American Le Mans Series op Laguna Seca werden Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen 24ste en 2de in hun categorie.

De Hellendoorn rally is gewonnen door WRC coureur Peter van Merksteijn jr.

Volgend weekend is het rustig met alleen de Britse Formule 3 op Donington Park met Bart Hylkema als internationale race waarin Nederlanders meedoen.
Inwoner van Verenigd Limburgia! [i]Waar in 't bronsgroen eikenhout, 't nachtegaaltje zingt.[/i]
pi_102265645
Laatste nuttige post.
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 22:44 schreef Migue het volgende:
Heeft ie al meer (serieuze) titels dan menig Formule 1-coureur. Erg knap. Komt denk ik wel goed met hem, als hij genoeg budget heeft voor de komende jaren.
En zo zie je maar weer dat de betere racetalenten van Nederland uit Limburg komen :*

Frijns goed onderweg en met het geld van de Familie Frijns kan die ook nog wel eens heel ver gaan komen. En over een aantal jaar Maxje Verstappen er ook nog eens bij :D
Inwoner van Verenigd Limburgia! [i]Waar in 't bronsgroen eikenhout, 't nachtegaaltje zingt.[/i]
pi_102267067
En vergeet de fries niet... Met de hulp van Mclaren en Hamilton moet dat ook wel goed komen.

Toch hoop ik dat van der Garde dit jaar een zitje vindt voor volgend jaar.
“Being second is to be the first of the ones who lose.”
pi_102267547
Zo is het toch met iedere generatie weer. Hoeveel supertalenten heeft Nederland wel niet gehad die het uiteindelijk toch niet tot de Formule 1 geschopt hebben? Het zal mij dus niets verbazen als al die talenten de F1 toch niet halen, hoe goed ze nu ook zijn of lijken. Zou wel doodzonde zijn, maar zeker niet de eerste keer.

Nyck de Vries heeft het natuurlijk het beste voor elkaar.
  donderdag 22 september 2011 @ 18:47:35 #6
300815 Sasman
Kijk en leer...
pi_102268451
Sorry hoor maar ALS Van Garde in de F1 gaat zal het eerder om het geld zijn dan om zijn talent. Daarmee wil ik niet zeggen dat het iemand is zonder talent en zonder toekomst in de F1 maar om hem nu een supertalent te noemen...
Trotse Belg.
pi_102270732
Ik schaar Giedo van der Garde nergens onder supertalenten. Ik doelde daarmee op jongens als Tom Coronel, Jacky en Ricardo van der Ende, etc.
pi_102277703
Klopt, we hadden wel meer supertalenten waar je op een gegeven moment niets meer van hoort..
Echter: zei Jacky Stewart niet ooit eens dat je echt talent kunt spotten door te zien welke coureurs meermalen als rookie kampioen in hun klasse zijn geworden? Puntje voor Frijns.
Ik werk bij zijn tante op kantoor en ze is echt apetrots. Heel leuk om van die kant wat zaken te horen hoe een en ander door familie ervaren wordt. Ook leuk om dan mee te geven hoe fans over zo iemand spreken. :)
pi_102279615
Let maar eens op Max Verstappen.
Volgens mij was er ook nog iemand die een kampioenschap had gewonnen nog niet zo lang geleden. Of dat iets met Renault of Red Bull te maken had weet ik niet meer.
pi_102280622
Max Verstappen, Nick de Vries, Robin Frijns en Nigel Melker zijn de Nederlandse sterkhouders, als het op talent aankomt. Ik zie in de openings post een naam voorbij komen die volledig in de vergetelheid is geraakt, nl die van Henki Waldschmidt. Ooit een behoorlijk groot talent, junior rijder voor Toyota en zelfs een test in de F1 wagen van Toyota gehad. Wat is er met hem gebeurd?
pi_102280802
quote:
10s.gif Op donderdag 22 september 2011 17:21 schreef Sinister-D- het volgende:
Laatste nuttige post.

[..]

En zo zie je maar weer dat de betere racetalenten van Nederland uit Limburg komen :*

Frijns goed onderweg en met het geld van de Familie Frijns kan die ook nog wel eens heel ver gaan komen. En over een aantal jaar Maxje Verstappen er ook nog eens bij :D
Die jongen zou onder de Red Bull vleugels moeten gaan rijden in de WSR. Zonder Red Bull heeft een WSR titel niet zoveel zin en moet je daarna alsnog GP2 rijden. Ik denk dat GP3 een betere optie voor hem is.
pi_102281498
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 22:35 schreef Big-Ern het volgende:
Max Verstappen, Nick de Vries, Robin Frijns en Nigel Melker zijn de Nederlandse sterkhouders, als het op talent aankomt. Ik zie in de openings post een naam voorbij komen die volledig in de vergetelheid is geraakt, nl die van Henki Waldschmidt. Ooit een behoorlijk groot talent, junior rijder voor Toyota en zelfs een test in de F1 wagen van Toyota gehad. Wat is er met hem gebeurd?
Melker wordt niet direct als supertalent gezien. Deed het leuk aan het begin van het seizoen, maar moest het de tweede helft afleggen tegen Bottas en Calado, die, in tegenstelling tot Melker, wel rookies zijn in deze klasse. De afgelopen jaren kwam hij niet boven de middenmoot uit, helaas. Volgend jaar wil hij trouwens GP2 gaan rijden.

Net zoals Van der Garde eigenlijk. Ook in zijn derde jaar in de GP2 kon hij geen kampioen worden en is eigenlijk nergens in zijn debuutjaar kampioen geworden. In zijn tweede jaar won hij de WSR 3.5 titel, maar dat was het dan wel (op het wereldkampioenschap kart na). En nu drie jaar GP2 met alleen in zijn eerste jaar een paar overwinnigen. Voor hem wordt Formule 1 of niks, volgens eigen zeggen. Nog een jaar GP2 ziet hij niet zitten.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
  vrijdag 23 september 2011 @ 14:30:08 #13
144695 Sinister-D-
NL'er in België
pi_102298371
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 22:37 schreef Big-Ern het volgende:

[..]

Die jongen zou onder de Red Bull vleugels moeten gaan rijden in de WSR. Zonder Red Bull heeft een WSR titel niet zoveel zin en moet je daarna alsnog GP2 rijden. Ik denk dat GP3 een betere optie voor hem is.
Heb je het nu over Max of Frijns? Max is iig al eens in onderhandeling geweest met Red Bull. Althans, dat zei Papa Jos enkele weken geleden voor The Masters. Maar hoe kom je er bij dat rijden in de WSR geen zin geeft zonder RB-steun? Het heet niet voor niets World Series by Renault. Die kunnen ook nog wel het een en ander regelen ;) Maar als je in het verleden kijkt naar de rijders in het WSR, dan zie je toch wel dat er enkele leuke namen zijn komen overwaaien naar de F1, en dan noem ik maar even een Kubica, Vettel, Algesuari, Ricciardo, Alonso (toen het nog Nissan heette). Maar daar hebben we het laatst nog al eens over gehad.
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 22:48 schreef sasquatsch het volgende:

[..]
Net zoals Van der Garde eigenlijk. Ook in zijn derde jaar in de GP2 kon hij geen kampioen worden en is eigenlijk nergens in zijn debuutjaar kampioen geworden. In zijn tweede jaar won hij de WSR 3.5 titel, maar dat was het dan wel (op het wereldkampioenschap kart na). En nu drie jaar GP2 met alleen in zijn eerste jaar een paar overwinnigen. Voor hem wordt Formule 1 of niks, volgens eigen zeggen. Nog een jaar GP2 ziet hij niet zitten.
Als GvdG nog een jaartje erachteraan plakt moet ie flink gaan opletten dat ie zijn reputatie (voor zover die dat nog heeft) niet te grabbel gooit. Want als 't 'm alweer niet gaat lukken gaat ie flink op zijn plaat gaan en kan die het helemaal vergeten.
Inwoner van Verenigd Limburgia! [i]Waar in 't bronsgroen eikenhout, 't nachtegaaltje zingt.[/i]
pi_102305559
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2011 14:30 schreef Sinister-D- het volgende:

[..]

Heb je het nu over Max of Frijns? Max is iig al eens in onderhandeling geweest met Red Bull. Althans, dat zei Papa Jos enkele weken geleden voor The Masters. Maar hoe kom je er bij dat rijden in de WSR geen zin geeft zonder RB-steun? Het heet niet voor niets World Series by Renault. Die kunnen ook nog wel het een en ander regelen ;) Maar als je in het verleden kijkt naar de rijders in het WSR, dan zie je toch wel dat er enkele leuke namen zijn komen overwaaien naar de F1, en dan noem ik maar even een Kubica, Vettel, Algesuari, Ricciardo, Alonso (toen het nog Nissan heette). Maar daar hebben we het laatst nog al eens over gehad.

[..]

Als GvdG nog een jaartje erachteraan plakt moet ie flink gaan opletten dat ie zijn reputatie (voor zover die dat nog heeft) niet te grabbel gooit. Want als 't 'm alweer niet gaat lukken gaat ie flink op zijn plaat gaan en kan die het helemaal vergeten.

Ik had het over Frijns. De rijders die vanuit de WSR doorstromen naar de F1 zijn bijna allemaal Red Bull rijders. Voor andere teams is de WSR blijkbaar geen directe springplank naar de F1. Daarom is eerst GP3 en dan GP2 een betere optie voor Frijns. Dat is toch wat gelijdelijker.
pi_102397652
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2011 18:11 schreef Big-Ern het volgende:

[..]

Ik had het over Frijns. De rijders die vanuit de WSR doorstromen naar de F1 zijn bijna allemaal Red Bull rijders. Voor andere teams is de WSR blijkbaar geen directe springplank naar de F1. Daarom is eerst GP3 en dan GP2 een betere optie voor Frijns. Dat is toch wat gelijdelijker.
WSR en dan GP2 is ook een optie! Doen meerdere coureurs.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_102448392
Buurman gaat GP2-auto testen

Ik snap niet dat hij niet gewoon in GT's of sportscars gaat racen. F1 haalt hij toch niet en het is veel goedkoper dan GP2.
pi_102456700
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2011 19:14 schreef TargaFlorio het volgende:
Buurman gaat GP2-auto testen

Ik snap niet dat hij niet gewoon in GT's of sportscars gaat racen. F1 haalt hij toch niet en het is veel goedkoper dan GP2.
Inderdaad. GP2 is voor talenten. Dat stadium is hij nu wel voorbij.
pi_102586152
Ik zat vorig jaar nog bij Daniel de Jong in de klas. Ik spreek hem nu eigenlijk nooit meer, dus dan is het lastiger om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. :P Hopelijk blijft hij volgend jaar in de FR3.5, zou mooi zijn voor hem!

Verder denk ik dat Nigel Melker, Robin Frijns, Max Verstappen en Nyck de Vries de grootste talenten zijn die genoeg geld hebben om te racen. Giedo van der Garde vond ik nooit echt geweldig. Ik neem aan dat hij volgend jaar in een lagere raceklasse dan de GP2 komt, of anders misschien helemaal moet stoppen met racen.
pi_102645114
Even een update van de afgelopen twee weken.

23-25 september
Bart Hylkema reed in het Brits Formule 3 kampioenschap races op het circuit van Donington Park. In de eerste race werd hij 14de, in de tweede viel hij uit en in de derde race werd hij 17de.

Tussendoor testten Yelmer Buurman en Nigel Melker nog een GP2 auto. Buurman kwam op de eerste testdag tot een 6de tijd voor het team van Caterham Team AirAsia, Nigel Melker kwam op de tweede testdag tot de 3de tijd voor het team van Arden International.

30 september - 2 oktober
Afgelopen weekend waren er wat meer races met Nederlanders.

In de Formule 2 reed Kelvin Snoeks twee wedstrijden op het circuit van Monza. In de eerste race werd hij 11de, in de tweede race werd hij 8ste. In de stand staat hij nu tiende.

In de Formule 3 Euroseries won Nigel Melker eindelijk weer eens een wedstrijd in Valencia. Hij won de eerste race, werd 8ste in de tweede race en 3de in de derde race. Hij staat nu derde in het kampioenschap. Mehri is kampioen met nog een ronde te gaan.

In het Duitse Formule 3 kampioenschap werd een ronde op Hockenheim verreden. Hierin werd Hannes van Asseldonk 4de en Jeroen Mul 10de in zowel de eerste race als tweede race. In het kampioenschap eindigde Hanndes van Asseldonk als vijfde en Jeroen Mul als tiende.

Renger van der Zande deed een keer van zich spreken tijdens de DTM race op Valencia. In de kwalificatie reed hij al een keurige derde tijd, en in de race zelf werd hij 5de en beste Mercedes coureur met een jaar oude auto. Helaas werd hij uit de uitslag gehaald nadat tijdens de kwalificatie een spoiler niet volgens de regels zou zijn. Mercedes heeft protest aangetekend. Wordt vervolgt.

In de American Le Mans Series op Road Atlanta werden Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen 27ste en 1ste in hun (GTC) klasse. Jeroen is daarmee kampioen geworden in de GTC klasse.

In de Rally van Frankrijk zorgde Dennis Kuijpers voor een unicum door als eerste Nederlandse coureur ooit een vijfde plaats te bemachtigen (hij eindigde als zesde, maar Petter Solberg werd gediskwalificeerd). In de stand staat hij dertiende. Peter van Merksteijn jr. en Timo van der Marel vielen uit

Tijdens de races om de Dutch Supercar Challenge deed de 16-jarige Beitske Visser weer van zich spreken. Na haar sensationele debuut op Assen in augustus, reed ze nu op Spa. In de eerste race viel ze uit, maar in de tweede race reed ze van de 23ste startplek naar een 3de plaats in haar Praga RS4.

Volgend weekend hebben we races in het Brits F3 kampioenschap met Bart Hylkema, de World Series by Renault met Daniel de Jong in de Formule Renault 3.5 klasse en onder andere Robin Frijns in de Formule Renault 2.0

[ Bericht 2% gewijzigd door sasquatsch op 03-10-2011 16:34:26 ([i]aanvullingen[/i]) ]
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_102650528
Jammer dat fok geen vind ik leuk knop heeft. Bedankt voor de updates
“Being second is to be the first of the ones who lose.”
pi_102662132
Knap resultaat van Dennis Kuijpers. ^O^
pi_102680421
Manager Giedo van der Garde sluit deelname young drivers-test Abu Dhabi uit

quote:
Het management van Giedo van der Garde is druk bezig om de Nederlander voor 2012 onder te brengen in de Formule 1. Duidelijkheid op dit vlak verwacht zijn begeleidingsteam pas aan het einde van dit jaar. Een eventuele evaluatie voor Van der Garde bij de young drivers-test in Abu Dhabi volgende maand is hoe dan ook niet aan de orde.

Het management is wel 'met andere dingen bezig', maar Jan-Paul ten Hoopen houdt dat nog even geheim. Aan F1Today.nl laat hij weten: “We leggen ons volledig toe op een stoeltje in de Formule 1 voor Giedo, dus een andere optie - binnen of buiten het racen - hebben we nooit besproken met elkaar. De verwachting is dat de teams pas eind van dit jaar hun definitieve line-up voor 2012 bekend maken, tot die tijd zijn we hard bezig. Giedo zal geen young drivers-test doen in Abu Dhabi. We zijn wel met andere dingen bezig, maar daar kan ik helaas niets over zeggen.”
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_102684360
Yelmer Buurman wil weer F1 testen
quote:
Yelmer Buurman rijdt volgende maand misschien weer in een Formule 1-auto. De Nederlander deed vorig jaar al namens Force India mee aan de young drivers-test in Abu Dhabi en de kans bestaat dat hij op herhaling mag.

Beide partijen staan in contact met elkaar. Buurman deelde aan Formule1.nl mede: “Het is nog lang niet zeker, maar het klopt dat we in gesprek zijn met Force India om te gaan testen.” De Nederlander was dit jaar actief in de Superleague Formula en testte vorige week nog in de GP2.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
[b]"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that."[/b] - Joe Saward
pi_102685282
quote:
Ik betwijfel of het om de juiste redenen gaat, zo'n test. Hij zou uitgenodigd moeten worden omdat het team hem goed vindt en niet, zoals ik nu vermoed omdat hij genoeg centjes mee brengt voor zo'n test.
  dinsdag 4 oktober 2011 @ 17:24:18 #25
144695 Sinister-D-
NL'er in België
pi_102695420
quote:
:{ Na zo een bericht heb denk ik wel dat je alle hoop kunt laten varen. Als je goede contacten hebt bij diverse teams, in een vergevordert gesprek zou zijn, of op het punt zou staan om misschiens ergens te tekenen, dan wil een team toch zeker wel weten in hoeverre je wel in staat bent om zo'n ding te besturen :{
Kijk naar D'Ambrosio vorig jaar, leuk wat rondjes rijden in FP's laatste GP's van het jaar, Young Drivers Tests meedoen in een Renault en een Virgin, en prompt is hij daar.
Als Guido naamsbekendheid wil krijgen en in de spotlights wilt staan bij de team, dan moet hij gewoon meedoen aan de YDT.
Denk dat bij deze bevestigd is wat al velen lang vermoeden: Guido gaat het niet halen :W

Ow, en wat Big-Ern zegt ben ik het ook wel mee eens :)
Inwoner van Verenigd Limburgia! [i]Waar in 't bronsgroen eikenhout, 't nachtegaaltje zingt.[/i]
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')