abonnement Unibet Coolblue
  User die je het meest gemist hebt 2022 maandag 19 september 2011 @ 18:57:18 #51
78918 SeLang
Black swans matter
pi_102148228
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 18:40 schreef fedsingularity het volgende:
What goes up...

[ afbeelding ]

_O-
Plaatjes van leeglopende bubbles zijn p0rn voor beleggers :9~
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_102163500
Ach, misschien hebben we geleerd wat we niet moeten doen? :P
Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
  maandag 19 september 2011 @ 23:07:56 #54
344884 monkyyy
Myers-Briggs: INTJ
pi_102163578
quote:
Buffett stated that he could end the deficit in five minutes. His solution is simple and effective:

I could end the deficit in five minutes. You just pass a law that says that anytime there is a deficit of more than 3% of GDP all sitting members of Congress are ineligible for reelection.
You can learn anything, the secret lies in discipline.
"What the mind can conceive and believe, it can achieve"
You will make mistakes. Forgive yourself. Move on. Start rebuilding.
pi_102164531
http://www.zerohedge.com/news/shocker-siemens-pulls-¤500-million-french-bank-redeposits-direct-ecb

Heftig. Siemens haalt 500 miljoen weg bij een Franse bank en stalt het direct bij de ecb.
Escaping from a liquidity trap may be impossible, much like light trapped in a black hole.
Op zaterdag 19 november 2011 13:27 schreef Perrin het volgende: En net als van voetbal, heeft iedereen verstand van macro-economie
pi_102164775
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 23:25 schreef fedsingularity het volgende:
http://www.zerohedge.com/news/shocker-siemens-pulls-¤500-million-french-bank-redeposits-direct-ecb

Heftig. Siemens haalt 500 miljoen weg bij een Franse bank en stalt het direct bij de ecb.
Een Duitse topper die Franse banken een lange neus geeft.
Hebben Merkel en Sarkozy weer een gespreksonderwerp de volgende keer.
pi_102164996
Ja ze kunnen dat crisisberaad wel wekelijks doen.
Oh wacht....
Escaping from a liquidity trap may be impossible, much like light trapped in a black hole.
Op zaterdag 19 november 2011 13:27 schreef Perrin het volgende: En net als van voetbal, heeft iedereen verstand van macro-economie
pi_102166573
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 17:47 schreef LXIV het volgende:
Ik snap echt niet dat de republikeinen hier nog zoveel animo voor vinden onder hun kiezers. Rijke Amerikanen geven zelf aan dat ze best meer willen betalen! En zóveel mensen die daadwerkelijk meer dan 1M per jaar verdienen zullen er nu ook weer niet zijn!
Ik denk vanwege dezelfde reden als waarom ik van de week een Amerikaanse werkloze op TV zag, die in een zeer armoedige omgeving leefde met haar kinderen, maar de fout voor het het bestaan van die situatie bij zichzelf neer legde in plaats van bij de overheid. (Overigens zo'n houding waardeer ik als liberaal natuurlijk zeer.)
pi_102168632
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 09:14 schreef SeLang het volgende:

Fout. Ik snap wel wat je bedoelt maar in beide gevallen monetariseer je evenveel per uitgegeven $. Het bedrag is anders verdeeld tussen aflossingswaarde en de te betalen couponnen maar het bedrag is precies hetzelfde!
Nee, dat is het niet. Maar nu snap ik eindelijk je denkwijze en het misverstand, en dat is het volgende: Het kopen van de bonds is wel wat het geld in omloop brengt, maar het is niet het monetariseren. Dat zijn twee aparte stappen.

Wanneer de FED geld wil aanmaken, moeten de Federal Reserve Banks éérst al over bonds beschikken. Met die als tegenwicht mogen ze pas nieuw geld drukken, en dat kunnen ze dan weer aan nieuwe bonds uitgeven zodat het in omloop komt. Het lijkt misschien een technische futiliteit, maar ze mogen die volgorde niet omdraaien want dan is de belangrijkste rem op onbeperkt gelddrukken weg (Antal Fekete verdenkt ze daarvan, maar dat is een ander verhaal).

Kortom, wanneer ze nu bonds opkopen brengt dat wel geld in omloop, maar dat geld was eerder al aangemaakt uit monetarisering van bestaande bonds. En wanneer ze de nieuw aangekochte bonds op de balans zetten, kunnen ze op grond daarvan weer nieuw geld aanmaken (monetariseren).

Vandaar dat ze voor hun geld zoveel mogelijk nominale bond-waarde willen zien, en niet willen betalen voor toekomstige couponnen, want die nominale waarde bepaalt hoeveel nieuw geld ze kunnen creëren in de volgende ronde. Kortom, als ze nu een miljoen in kas hebben, en ze hebben de keuze tussen:

995 nieuwe bonds van $1000-nominaal op 2%, vers van de Treasury, of
850 oude bonds van $1000-nominaal op 6%, uit China's bezit,

Dan kiezen ze die nieuwe, want daarmee kunnen ze meteen $995.000 aan nieuw geld aanmaken, en met de oude slechts $850.000. Dat ze op die oude op de lange termijn nog een hoop extra rente zouden krijgen is nu niet van belang.

quote:
Ook voor die Chinees maakt het geen drol uit. De yields van de verschillende series zitten aan elkaar vast dus door een manipulatie zoals Operation Twist kunnen ze hun lange maturities met een monsterwinst verkopen en omruilen tegen korte maturities.
Door de extra vraag van de FED worden die Chinese bonds meer waard, inderdaad, maar ze zullen ze aan een andere koper dan de FED moeten zien te slijten, want diens primary dealers weten heel goed waar de voorkeur van hun beste klant ligt.

quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 09:27 schreef SeLang het volgende:

Dit is dus geen QE maar eerder het omgekeerde. Die banken hebben zoveel cash op reserve bij de Fed omdat ze hun bonds tijdens QE1 en QE2 aan de Fed hebben verkocht. En nu suggereer je dat ze dat geld weer terug omwisselen tegen bonds? :?
Ja en nee. Het gaat dan om andere banken, want lang niet al het geld in de excess reserves is van banken die het recht hebben om repo's met de FED aan te gaan. En waarom zouden de banken met excess reserves dat geld niet aan de repo-banken uitlenen? Ze doen er toch niets anders mee. Dus als de FED het maar aantrekkelijk genoeg maakt om die reserves uit te lenen, kunnen die repo-banken er t-bills van kopen (die dan in het repo-circus van de FED terechtkomen) en daarmee het overheidstekort weer een jaartje financieren.

En dat suggereer ik niet, dat suggereert die theorie. De laatste maanden gonst het overal van de ideeën over hoe de FED de tekorten zou kunnen blijven financieren zonder zich aan een nieuwe QE-ronde te bezondigen, want dat is slecht voor de inflatieverwachtingen en de dollarkoers. Dit is één zo'n idee.

quote:
En dan zeg je dat ze ze aan de Fed verkopen en later goedkoper terugkopen, oftewel tegen een hogere yield? We gaan nu de yield weer opdrijven? De logica ontgaat me totaal :D
Dat is inderdaad een van de risico's (al is het maar de vraag of de yield echt zou stijgen, want een kunstmatige yield van 0 kan in potentie net zo goed al diep negatief zijn). Andere risico's zijn o.a. dat je bij bankruns te lage reserves overhoudt, of dat de dollar stijgt doordat deelnemende grootbanken liever aan die repo's verdienen dan het geld aan wereldwijde banken uiit te lenen. En natuurlijk dat repo's medewerking van de banken vereisen en daarom geen betrouwbaar fundament zijn voor een policy die uiteindelijk beoogt om via overheidsbestedingen de maatschappelijke geldhoeveelheid aan te vullen. Ik vind het zelf dus ook een nogal krakkemikkig idee.

Om nog even terug te komen op die vraag waarom banken hun excess reserves niet voor bonds zouden terugwisselen. Interessant, want als ze toch geen kredietwaardige leners hebben, waarom zouden de banken dan op dat overtollige geld slechts 0.25% bij de FED trekken als ze er ook beter renderende bonds voor kunnen kopen? Waarschijnlijk ligt het antwoord bij duration risk: als de economie zou aantrekken en de rente zou stijgen, dan zouden die bonds in waarde dalen en daarmee zouden de capital ratios van die banken in gevaar kunnen komen. Vandaar dat ze het liever cash aanhielden. En als dat klopt, komt Bernanke's uitspraak dat hij de rente de komende twee jaar gegarandeerd heel laag gaat houden, in een heel ander licht te staan. Daarmee verdwijnt immers dat duration risk, en dan is die uitspraak bijna een open invitatie aan de banken om hun reserves maar eens af te gaan bouwen en er bonds van te kopen. Waarvan de FED er sinds QE2 heel wat op voorraad heeft. En daarmee zou de FED dan weer aan geld kunnen komen om de oplopende overheidstekorten verder te financieren zonder QE, en dat vormt dan weer een ander theorietje over de wijze waarop de FED zonder gebruik van de drukpers Obama door de winter zou kunnen helpen.

We verbaasden ons er hier in 2008 al over, hoezeer de autoriteiten aan het jongleren zijn met allerlei maatregelen om het kaartenhuis maar overeind te houden. Ze hebben het sindsdien alleen maar complexer en riskanter gemaakt, maar het kaartenhuis staat nog wel, en dit soort ideeën laat zien dat ze waarschijnlijk nog lang niet uitgespeeld zijn. Langzaamaan begin ik een beetje bang te worden dat ze er in de VS misschien nog wel in zullen slagen, om op alle fronten (prijzen,lonen,winsten) een inflatie van zo'n 6% te creëren die gedurende een paar kwartalen de schijn van gezonde economische groei wekt, wat dan weer het optimisme zou kunnen wekken om het daadwerkelijk nog jaren vol te houden..
pi_102168718
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 17:47 schreef LXIV het volgende:
Ik snap echt niet dat de republikeinen hier nog zoveel animo voor vinden onder hun kiezers. Rijke Amerikanen geven zelf aan dat ze best meer willen betalen! En zóveel mensen die daadwerkelijk meer dan 1M per jaar verdienen zullen er nu ook weer niet zijn!
Ik denk dat de meeste republikeinse kiezers ook voor een gelijke of zwaardere belasting voor de superrijken zijn. Er is echter een verschil tussen de gewone kiezers en de aktieve leden van de republikeinse partij. Die laatste groep hoor je in de media en zal grotendeels meer dan 1 miljoen verdienen.

Kost dit standpunt de republikeinen dan stemmen? Ik denk dat het onderwerp daarvoor niet zwaar genoeg is. In de VS wisselen kiezers niet zo snel van partij. De republikeinen worden ook gezien als de beste beschermer van het ondernemerschap, het recht om wapens te dragen, orde/gezag en conservatieve Christelijke stromingen. Die factoren wegen veel zwaarder.
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 20 september 2011 @ 11:48:21 #61
78918 SeLang
Black swans matter
pi_102174559
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 05:21 schreef dvr het volgende:

Wanneer de FED geld wil aanmaken, moeten de Federal Reserve Banks éérst al over bonds beschikken. Met die als tegenwicht mogen ze pas nieuw geld drukken, en dat kunnen ze dan weer aan nieuwe bonds uitgeven zodat het in omloop komt.
Raar verhaal. Heb je daar een (betrouwbare) bron van (geen conspiricy sites)? Als ze eerst geld creëren dan klopt de balance sheet toch niet meer? Beide kanten moeten tegelijkertijd veranderen. En dat gebeurt dus als ze bonds kopen in de markt. Ben je niet in de war met bankbiljetten?

quote:
Door de extra vraag van de FED worden die Chinese bonds meer waard, inderdaad, maar ze zullen ze aan een andere koper dan de FED moeten zien te slijten, want diens primary dealers weten heel goed waar de voorkeur van hun beste klant ligt.
Het maakt niet uit aan wie ze verkopen want die marken zijn communicerende vaten. Uiteindelijk heb je gewoon een netto koper en een netto verkoper. En in het voorbeeld is China de netto verkoper en de Fed de netto koper.

quote:
Ja en nee. Het gaat dan om andere banken, want lang niet al het geld in de excess reserves is van banken die het recht hebben om repo's met de FED aan te gaan. En waarom zouden de banken met excess reserves dat geld niet aan de repo-banken uitlenen? Ze doen er toch niets anders mee. Dus als de FED het maar aantrekkelijk genoeg maakt om die reserves uit te lenen, kunnen die repo-banken er t-bills van kopen (die dan in het repo-circus van de FED terechtkomen) en daarmee het overheidstekort weer een jaartje financieren.
Ik snap er nog steeds niets van. Waarom zouden banken met excess reserves dat willen uitlenen aan andere banken zodat zij er T-bills voor kunnen kopen? Dan kunnen ze toch beter zelf T-bills kopen? vermijden ze ook nog eens een counterparty risk. Dit nog los van het feit dat T-bills een lagere yield hebben dan de 0,25% die ze op hun excess reserves krijgen.

quote:
Dat is inderdaad een van de risico's (al is het maar de vraag of de yield echt zou stijgen, want een kunstmatige yield van 0 kan in potentie net zo goed al diep negatief zijn).
Het is niet een risico maar een definitie! Jij stelde dat ze T-bills aan de Fed zouden verkopen en vervolgens goedkoper terugkopen. Dan is per definitie de yield gestegen, oftewel men suggereert dan dat de Fed de yields weer opdrijft. De logica van het hele verhaal ontgaat me compleet.

quote:
Om nog even terug te komen op die vraag waarom banken hun excess reserves niet voor bonds zouden terugwisselen. Interessant, want als ze toch geen kredietwaardige leners hebben, waarom zouden de banken dan op dat overtollige geld slechts 0.25% bij de FED trekken als ze er ook beter renderende bonds voor kunnen kopen? Waarschijnlijk ligt het antwoord bij duration risk: als de economie zou aantrekken en de rente zou stijgen, dan zouden die bonds in waarde dalen en daarmee zouden de capital ratios van die banken in gevaar kunnen komen. Vandaar dat ze het liever cash aanhielden.
Dat is inderdaad grotendeels het antwoord. Verder moet je dekking hebben voor kortlopende zaken, bijvoorbeeld als er opeens een uitstroom is van deposits.

quote:
En als dat klopt, komt Bernanke's uitspraak dat hij de rente de komende twee jaar gegarandeerd heel laag gaat houden, in een heel ander licht te staan. Daarmee verdwijnt immers dat duration risk,
Verlagen van duration risk is inderdaad het doel. Je trekt daarmee een groter deel van de yieldcurve omlaag dan wanneer je die garantie niet geeft. Het is een domme zet imo, want daarmee is heel veel monetair kruit verschoten. Ik denk dat hij beter de spanning had kunnen houden elke keer als er weer een FOMC is.

quote:
en dan is die uitspraak bijna een open invitatie aan de banken om hun reserves maar eens af te gaan bouwen en er bonds van te kopen.
Het lijkt mij dat het effect eerder omgekeerd is. Duration moet natuurlijk matchen met de activiteiten van de bank, dus je gaat geen maturities nemen die langer zijn. Kortere kunnen wel maar die leveren minder op. Maar als je dat voordeel om zeep helpt lijkt me dat je dan eerder voor korte maturities gaat. Minder risico.

quote:
Waarvan de FED er sinds QE2 heel wat op voorraad heeft. En daarmee zou de FED dan weer aan geld kunnen komen om de oplopende overheidstekorten verder te financieren zonder QE, en dat vormt dan weer een ander theorietje over de wijze waarop de FED zonder gebruik van de drukpers Obama door de winter zou kunnen helpen.

We verbaasden ons er hier in 2008 al over, hoezeer de autoriteiten aan het jongleren zijn met allerlei maatregelen om het kaartenhuis maar overeind te houden. Ze hebben het sindsdien alleen maar complexer en riskanter gemaakt, maar het kaartenhuis staat nog wel, en dit soort ideeën laat zien dat ze waarschijnlijk nog lang niet uitgespeeld zijn. Langzaamaan begin ik een beetje bang te worden dat ze er in de VS misschien nog wel in zullen slagen, om op alle fronten (prijzen,lonen,winsten) een inflatie van zo'n 6% te creëren die gedurende een paar kwartalen de schijn van gezonde economische groei wekt, wat dan weer het optimisme zou kunnen wekken om het daadwerkelijk nog jaren vol te houden..
Het zal mij ook niet verbazen als de VS straks "the last man standing" is. Europa zit diep in de shit en ik verwacht een implosie van China binnen 1-3 jaar. Veel groei zal er niet zijn dus ik verwacht een redelijk lange periode van afwisselend dan weer wat inflatie en dan weer wat deflatie. En problemen met de financiering van de staatsschuld zie ik voorlopig ook nog niet onstaan omdat er geen investerings alternatieven zijn. Maar een black swan ergens kan natuurlijk alles veranderen.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_102175699
De kredietwaardigheid van Italië wordt verlaagd en het consumentenvertrouwen stort in, en de beurs gaat omhoog.

Tsja.
  dinsdag 20 september 2011 @ 12:44:23 #63
74484 flyguy
Full of Dutch Courage
pi_102176127
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2011 12:30 schreef Sloggi het volgende:
De kredietwaardigheid van Italië wordt verlaagd en het consumentenvertrouwen stort in, en de beurs gaat omhoog.

Tsja.
Van dag tot dag moet je ook helemaal niet logisch nadenken, maar aan de crackpijp lurken en een muntje opgooien of je long of short gaat.
The more debt, the better
pi_102177218
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2011 12:30 schreef Sloggi het volgende:
De kredietwaardigheid van Italië wordt verlaagd en het consumentenvertrouwen stort in, en de beurs gaat omhoog.

Tsja.
Ik heb me er ook al eens over verbaasd, al meerder malen achter elkaar. Soms goed nieuws beurs, omlaag en zoals vandaag slecht nieuws en hogere beurs.
De beurzen hebben de laatste tijd nogal overgereageerd, dus het kan dan dit slechte nieuws als ingeprijsd zit. Maar je kunt er sowieso geen pijl op trekken de laatste weken. het is nu echt gokken.

maar mijn langere termijn visie (3-6 maanden) is dat we een stuk verder omlaag gaan.
pi_102177330
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 13:19 schreef the85mc het volgende:

[..]

Ik heb me er ook al eens over verbaasd, al meerder malen achter elkaar. Soms goed nieuws beurs, omlaag en zoals vandaag slecht nieuws en hogere beurs.
De beurzen hebben de laatste tijd nogal overgereageerd, dus het kan dan dit slechte nieuws als ingeprijsd zit. Maar je kunt er sowieso geen pijl op trekken de laatste weken. het is nu echt gokken.

maar mijn langere termijn visie (3-6 maanden) is dat we een stuk verder omlaag gaan.
Dit dus.
Ik kon een jaar geleden ook niet voorspellen of de AEX nu 260, 250, 190 of w/e zou worden maar wel dat het naar beneden zou gaan.
En we zijn er nog lang niet, want er is nog geen begin van een structurele oplossing....nog steeds niet, na al die tijd.
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 20 september 2011 @ 13:32:30 #66
78918 SeLang
Black swans matter
pi_102177630
Mijn gevoel is dat Bernanke nu wel een héél erg groot konijn uit z'n hoed moet toveren om niet teleur te stellen want er circuleren de meest wilde plannen. Maar goed, de markt heeft me wel vaker verbaasd.... Anyway, dit kan een interessante week worden.

Mijn benadering blijft daarom om niet de markt te proberen te raden maar rustig af te wachten tot het moment dat er "waarde" ontstaat. Het verband tussen "waarde" en toekomstig rendement blijft het best voorspelbare verband dat ik ken in financiele markten, met name aan de extreme kanten van het spectrum.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  dinsdag 20 september 2011 @ 14:24:57 #67
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_102179122
Ha! Ome Berlus is BOOS vanwege de afwaardering van Italie. Dit gaat weer lachen worden. :D
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  dinsdag 20 september 2011 @ 15:26:43 #68
74484 flyguy
Full of Dutch Courage
pi_102181393
Wat hebben maar weinig banken/brokers toegang tot de ASE zeg. Hoe harder de boel daar omlaag gaat hoe interessanter het wordt (ook al blijft 95% oninteressant), dus dan ga je toch juist die service aanbieden lijkt mij?
The more debt, the better
  dinsdag 20 september 2011 @ 15:43:32 #69
56633 JimmyJames
Unspeakable powers
pi_102182011
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 15:26 schreef flyguy het volgende:
Wat hebben maar weinig banken/brokers toegang tot de ASE zeg. Hoe harder de boel daar omlaag gaat hoe interessanter het wordt (ook al blijft 95% oninteressant), dus dan ga je toch juist die service aanbieden lijkt mij?
Wat is ASE?
Please Move The Deer Crossing Sign
  dinsdag 20 september 2011 @ 17:27:58 #70
256829 Sokz
Livin' the life
pi_102186283
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 15:43 schreef JimmyJames het volgende:

[..]

Wat is ASE?
Griekse Stock Exchange
  dinsdag 20 september 2011 @ 17:38:56 #71
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_102186735
Deze eindstand is nu ook niet wat ik verwachtte toen ik vanochtend het FD opende. Maar goed, beter goed dan slecht.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 20 september 2011 @ 17:46:42 #72
56633 JimmyJames
Unspeakable powers
pi_102187041
quote:
99s.gif Op dinsdag 20 september 2011 17:27 schreef Sokz het volgende:

Griekse Stock Exchange
Oh.
Please Move The Deer Crossing Sign
pi_102190332
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 15:26 schreef flyguy het volgende:
Wat hebben maar weinig banken/brokers toegang tot de ASE zeg. Hoe harder de boel daar omlaag gaat hoe interessanter het wordt (ook al blijft 95% oninteressant), dus dan ga je toch juist die service aanbieden lijkt mij?
Veel beleggers in dit AEX forum hebben een contraire benadering zoals jij hier verwoord. De meeste particuliere beleggers kopen echter juist als de markten relatief duur zijn en de buurman klappers maakt met Tomtom. Ze verkopen hun portfolio vervolgens weer op het dieptepunt nadat deze zijn ingestort.

Bij Interactive Brokers hadden een paar users om de ASE gevraagd, maar het werd expliciet afgewezen. Ik vermoed dat het relatief duur is voor een broker om dit op te zetten. Ze moeten lid worden van zo'n beurs of een betrouwbare partner vinden met high tech faciliteiten. Die kosten zul je uiteindelijk moeten terugverdienen bij je users. Bij een kleine beurs als ASE is dat de moeite niet.

IB heeft wel onlangs Singapore toegevoegd !
  dinsdag 20 september 2011 @ 19:10:17 #74
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_102190406
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 19:08 schreef jaco het volgende:

[..]

Veel beleggers in dit AEX forum hebben een contraire benadering zoals jij hier verwoord. De meeste particuliere beleggers kopen echter juist als de markten relatief duur zijn en de buurman klappers maakt met Tomtom. Ze verkopen hun portfolio vervolgens weer op het dieptepunt nadat deze zijn ingestort.

Bij Interactive Brokers hadden een paar users om de ASE gevraagd, maar het werd expliciet afgewezen. Ik vermoed dat het relatief duur is voor een broker om dit op te zetten. Ze moeten lid worden van zo'n beurs of een betrouwbare partner vinden met high tech faciliteiten. Die kosten zul je uiteindelijk moeten terugverdienen bij je users. Bij een kleine beurs als ASE is dat de moeite niet.

IB heeft wel onlangs Singapore toegevoegd !
De Griekse beurs zal in het algemeen dezelfde richting hebben als de Europese beurzen, alleen veel volatiler. Dan kun je toch net zo goed met leverage op een Europese index gokken?
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 20 september 2011 @ 19:16:42 #75
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_102190675
quote:
3s.gif Op dinsdag 20 september 2011 13:32 schreef SeLang het volgende:
Mijn gevoel is dat Bernanke nu wel een héél erg groot konijn uit z'n hoed moet toveren om niet teleur te stellen want er circuleren de meest wilde plannen. Maar goed, de markt heeft me wel vaker verbaasd.... Anyway, dit kan een interessante week worden.

Mijn benadering blijft daarom om niet de markt te proberen te raden maar rustig af te wachten tot het moment dat er "waarde" ontstaat. Het verband tussen "waarde" en toekomstig rendement blijft het best voorspelbare verband dat ik ken in financiele markten, met name aan de extreme kanten van het spectrum.
Jij zit gewoon 100% in de asset 'cash'. Is dat ergens toch niet gevaarlijker (inclusief inflatie-risico en misgelopen mogelijke winsten) dan een kleine spreiding over andere assets? Je kunt bijvoorbeeld ook overweight in cash zijn, enkele wat beter renderende obligaties hebben en een paar aandelen. Dan ben je in verschillende scenario's volgens mij gemiddeld beter afgedekt.

Heb je bijv. geen spijt dat je op de bodem in 2009 niet (desnoods zeer beperkt) toch bent ingestapt?
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')