abonnement Unibet Coolblue
pi_103096484
Ja maar de hoeveelheden ongeveer? Citroen is wel een goeie misschien dat dat de goeie zuur erbij brengt.
  † In Memoriam † zaterdag 15 oktober 2011 @ 10:08:35 #177
91830 MaximusTG
pi_103106842
1 dooier, theelepeltje mosterd (om te beginnen), flinke snuf peper en zout, halve citroen, max 250 ml olie..
Begin met het mengen van de dooier, de mosterd, de peper en zout en een goeie knijp uit de citroen. Mayo maken zoals Piet ook zegt. Als je het maar rustig aandoet kan het bijna niet misgaan. Of via de staafmixer methode, maar die heb ik zelf nog nooit geprobeerd (google maar). En als je dan een lekkere romige mayo hebt, op smaak brengen met wat meer citroen, mosterd, zout, peper. Toch kwestie van proeven..
pi_103107408
Er zijn er bij, die op het einde nog een eiwit er doorheen kloppen, om het wat smeuiger te maken. Heb het zelf nooit nodig gevonden, hij is van zichzelf altijd romig genoeg,
Wat ik me wel afvraag, ik gebruik altijd citroensap uit een glazen fles ipv een verse citroen.
Zou hier nu veel verschil inzitten?
pi_103107446
Volgens mij werkt de staafmixermethode alleen met het eiwit erbij. Ik had namelijk speciaal daarvoor een staafmixer gekocht, ik dacht als het zo makkelijk is wil ik ook zelf mayonaise maken, maar er kwam een heel vettige niet lekker mayo uit. Vooral het mondgevoel was om te huilen, alsof je een slokje olie neemt, en ik had ook het idee dat het veel te veel naar de olie smaakte. Een en ander doet mij vermoeden dat je op die manier gewoon meer olie gebruikt en dat 'gecompenseerd' wordt door het eiwit wat het structuur geeft.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_103107482
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 10:48 schreef Weltschmerz het volgende:
Volgens mij werkt de staafmixermethode alleen met het eiwit erbij. Ik had namelijk speciaal daarvoor een staafmixer gekocht, ik dacht als het zo makkelijk is wil ik ook zelf mayonaise maken, maar er kwam een heel vettige niet lekker mayo uit. Vooral het mondgevoel was om te huilen, alsof je een slokje olie neemt, en ik had ook het idee dat het veel te veel naar de olie smaakte. Een en ander doet mij vermoeden dat je op die manier gewoon meer olie gebruikt en dat 'gecompenseerd' wordt door het eiwit wat het structuur geeft.
bij sommige staafmixers zit een opzetstukje voor een garde. daar gaat het prima mee ^O^
pi_103107574
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Arachide olie is ook goed, lekke neutraal.
Oh, en alles op kamertemperatuur natuurlijk, en als de olie toevoegd druppelsgewijs in het begin en olie moet verdwenen zijn voor je meer toevoegd.
Arachideolie is inderdaad ideaal. Gisteren heb ik rijstolie gebruikt bij gebrek aan arachideolie en dat bleek een prima vervanger.
pi_103107648
Ik heb het ook eens van olijfolie gemaakt. Maar echt dat is een marketing ding van de commerciele majo makers, zeker pure olijfolienaise of hoe het heet is niet te eten :D
pi_103107695
Ik heb wel vaak, dat wanneer de mayo klaar is, dat het de eerste minuten erg naar ijzer of zo smaakt. Een hele typische smaak. Maar na enkele uren in de koeling, smaakt hij perfect :)
pi_103107710
quote:
3s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:03 schreef fotostarter het volgende:
Ik heb wel vaak, dat wanneer de mayo klaar is, dat het de eerste minuten erg naar ijzer of zo smaakt. Een hele typische smaak. Maar na enkele uren in de koeling, smaakt hij perfect :)
herken ik niet. wel wordt de majo steviger als ie een tijdje in de koelkast staat volgens mij.
pi_103107972
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:04 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

herken ik niet. wel wordt de majo steviger als ie een tijdje in de koelkast staat volgens mij.
Ik denk dat het de keuze olie is. Gebruik vaak zonnebloemolie.
Misschien de volgende keer eens arachide proberen :)
pi_103107983
Ik meestal ook zonnebloemolie. Is prima olie voor majo.
pi_103108077
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:18 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Ik meestal ook zonnebloemolie. Is prima olie voor majo.
Hmz... dan weet ik het ff ook niet meer :D
Ben benieuwd wat die smaak dan meebrengt.
pi_103108134
quote:
3s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:23 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Hmz... dan weet ik het ff ook niet meer :D
Ben benieuwd wat die smaak dan meebrengt.
In eidooier zit wel redelijk wat ijzer als ik zo ff snel kijk. Misschien is dat het?
pi_103108141
Geen idee of je het echt kan proeven trouwens met die hoeveelheden. Misschien als je er gevoelig voor bent ofzo?
pi_103108176
Ik maak dan meestal wel een flinke hoeveelheid op basis van 3 eidooiers.
Ik ga eens kijken bij een kleinere portie :)
En nee, gevoelig ben ik er niet voor voor zover ik weet.

Vreemde is, dat het na dat het in de koeling is geweest, gewoon perfect smaakt, na een romige licht zure mayo.
pi_103108206
Meer eidooiers vink lekkerder. *O*

Misschien is het je garde of waar je mee / in roert wat smaak afgeeft?
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 11:32:55 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103108258
quote:
3s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:03 schreef fotostarter het volgende:
Ik heb wel vaak, dat wanneer de mayo klaar is, dat het de eerste minuten erg naar ijzer of zo smaakt. Een hele typische smaak. Maar na enkele uren in de koeling, smaakt hij perfect :)
Vreemd, wat voor een olie gebruik je?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103108281
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vreemd, wat voor een olie gebruik je?
zonnebloemolie maar hij gaat archide proberen
pi_103108352
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 10:50 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

bij sommige staafmixers zit een opzetstukje voor een garde. daar gaat het prima mee ^O^
Volgens mij zat die er ook bij ja. Maar dat is dan niet de truc met de smalle beker waarbij je de staafmixer omhoog trekt en klaar neem ik aan.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_103108551
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:00 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Ik heb het ook eens van olijfolie gemaakt. Maar echt dat is een marketing ding van de commerciele majo makers, zeker pure olijfolienaise of hoe het heet is niet te eten :D
Een goede olijfolie in de mayo kan heerlijk zijn maar hou je in! Te veel en het is inderdaad niet meer te eten. Maar mayo van een neutrale olie met een klein scheutje olijfolie kan erg lekker zijn.
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 11:47:24 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103108593
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:45 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Een goede olijfolie in de mayo kan heerlijk zijn maar hou je in! Te veel en het is inderdaad niet meer te eten. Maar mayo van een neutrale olie met een klein scheutje olijfolie kan erg lekker zijn.
Imho alleen met heel veel knoflook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103108598
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vreemd, wat voor een olie gebruik je?
Zonnebloem gebruik ik. Maar nu ik eraan denk, denk ik dat het komt, omdat ik het in een ijzeren kom maak. En dan met een garde een half uur sta te rammelen. Ik denk dat het daarvandaan komt.

Hoe stom kan een mens zijn :D
Ik ga zo na de winkel, en daarna eens proberen in een mengkom van plastic.
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 11:49:50 #198
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103108653
quote:
3s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 11:47 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Zonnebloem gebruik ik. Maar nu ik eraan denk, denk ik dat het komt, omdat ik het in een ijzeren kom maak. En dan met een garde een half uur sta te rammelen. Ik denk dat het daarvandaan komt.

Hoe stom kan een mens zijn :D
Ik ga zo na de winkel, en daarna eens proberen in een mengkom van plastic.
IJzer of rvs?
Neem liever een glazen of porcelein mengkom, die is beter schoon te maken dan kunststof.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103109088
Het zijn van die RVS bekkens zeg maar. Ik vermoed nu sterk dat het daar uit komt.
Hm.. heb helaas geen glazen mengkommen. Ja een kleintje, maar dat is niks. Heb hier nog een kunststof bak staan. Zal ook wel werken :)
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 12:27:35 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103109647
Ik ben geen grote fan van kunststof schalen, ze voelen altijd vettig aan vind ik.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')