bij sommige staafmixers zit een opzetstukje voor een garde. daar gaat het prima meequote:Op zaterdag 15 oktober 2011 10:48 schreef Weltschmerz het volgende:
Volgens mij werkt de staafmixermethode alleen met het eiwit erbij. Ik had namelijk speciaal daarvoor een staafmixer gekocht, ik dacht als het zo makkelijk is wil ik ook zelf mayonaise maken, maar er kwam een heel vettige niet lekker mayo uit. Vooral het mondgevoel was om te huilen, alsof je een slokje olie neemt, en ik had ook het idee dat het veel te veel naar de olie smaakte. Een en ander doet mij vermoeden dat je op die manier gewoon meer olie gebruikt en dat 'gecompenseerd' wordt door het eiwit wat het structuur geeft.
Arachideolie is inderdaad ideaal. Gisteren heb ik rijstolie gebruikt bij gebrek aan arachideolie en dat bleek een prima vervanger.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Arachide olie is ook goed, lekke neutraal.
Oh, en alles op kamertemperatuur natuurlijk, en als de olie toevoegd druppelsgewijs in het begin en olie moet verdwenen zijn voor je meer toevoegd.
herken ik niet. wel wordt de majo steviger als ie een tijdje in de koelkast staat volgens mij.quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 11:03 schreef fotostarter het volgende:
Ik heb wel vaak, dat wanneer de mayo klaar is, dat het de eerste minuten erg naar ijzer of zo smaakt. Een hele typische smaak. Maar na enkele uren in de koeling, smaakt hij perfect
Ik denk dat het de keuze olie is. Gebruik vaak zonnebloemolie.quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 11:04 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
herken ik niet. wel wordt de majo steviger als ie een tijdje in de koelkast staat volgens mij.
Hmz... dan weet ik het ff ook niet meerquote:Op zaterdag 15 oktober 2011 11:18 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Ik meestal ook zonnebloemolie. Is prima olie voor majo.
In eidooier zit wel redelijk wat ijzer als ik zo ff snel kijk. Misschien is dat het?quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 11:23 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Hmz... dan weet ik het ff ook niet meer
Ben benieuwd wat die smaak dan meebrengt.
Vreemd, wat voor een olie gebruik je?quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 11:03 schreef fotostarter het volgende:
Ik heb wel vaak, dat wanneer de mayo klaar is, dat het de eerste minuten erg naar ijzer of zo smaakt. Een hele typische smaak. Maar na enkele uren in de koeling, smaakt hij perfect
zonnebloemolie maar hij gaat archide proberenquote:Op zaterdag 15 oktober 2011 11:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vreemd, wat voor een olie gebruik je?
Volgens mij zat die er ook bij ja. Maar dat is dan niet de truc met de smalle beker waarbij je de staafmixer omhoog trekt en klaar neem ik aan.quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 10:50 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
bij sommige staafmixers zit een opzetstukje voor een garde. daar gaat het prima mee
Een goede olijfolie in de mayo kan heerlijk zijn maar hou je in! Te veel en het is inderdaad niet meer te eten. Maar mayo van een neutrale olie met een klein scheutje olijfolie kan erg lekker zijn.quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 11:00 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Ik heb het ook eens van olijfolie gemaakt. Maar echt dat is een marketing ding van de commerciele majo makers, zeker pure olijfolienaise of hoe het heet is niet te eten
Imho alleen met heel veel knoflook.quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 11:45 schreef ..-._---_-.- het volgende:
[..]
Een goede olijfolie in de mayo kan heerlijk zijn maar hou je in! Te veel en het is inderdaad niet meer te eten. Maar mayo van een neutrale olie met een klein scheutje olijfolie kan erg lekker zijn.
Zonnebloem gebruik ik. Maar nu ik eraan denk, denk ik dat het komt, omdat ik het in een ijzeren kom maak. En dan met een garde een half uur sta te rammelen. Ik denk dat het daarvandaan komt.quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 11:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vreemd, wat voor een olie gebruik je?
IJzer of rvs?quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 11:47 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Zonnebloem gebruik ik. Maar nu ik eraan denk, denk ik dat het komt, omdat ik het in een ijzeren kom maak. En dan met een garde een half uur sta te rammelen. Ik denk dat het daarvandaan komt.
Hoe stom kan een mens zijn
Ik ga zo na de winkel, en daarna eens proberen in een mengkom van plastic.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |