abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 21:47:55 #251
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_103255034
Echt gekonfijt, dus gekookt in siroop en daarna uitgelekt.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 22:09:12 #252
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103256289
Cool.
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 22:12:54 #253
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103256518
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 21:47 schreef Isegrim het volgende:
Echt gekonfijt, dus gekookt in siroop en daarna uitgelekt.
Mooi, heel klassiek!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103268410
En waar eet je die dan bij?? Klinkt wel lekker!
pi_103278856
Piet,
ik wil vanavond gehaktbrood maken, voor morgen.
Heb 1 pond gehakt uit de vriezer gehaald en das veel te veel voor vanavond. Ik zal zo'n 400 gram overhouden.

Ik draai dan wel eens gehaktballen, voor morgen, maar ik zat te denken een keer gehaktbrood te maken.
Heb je een simpel, lekker recept voor gehaktbrood?
Sterkheidsbaas van alles.
  woensdag 19 oktober 2011 @ 15:58:08 #256
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_103283307
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2011 09:29 schreef Amthezia het volgende:
En waar eet je die dan bij?? Klinkt wel lekker!
Gewoon zo, als snoep.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  † In Memoriam † woensdag 19 oktober 2011 @ 16:04:38 #257
91830 MaximusTG
pi_103283639
quote:
2s.gif Op woensdag 19 oktober 2011 14:15 schreef Lonaa het volgende:
Piet,
ik wil vanavond gehaktbrood maken, voor morgen.
Heb 1 pond gehakt uit de vriezer gehaald en das veel te veel voor vanavond. Ik zal zo'n 400 gram overhouden.

Ik draai dan wel eens gehaktballen, voor morgen, maar ik zat te denken een keer gehaktbrood te maken.
Heb je een simpel, lekker recept voor gehaktbrood?
Ik vind deze erg lekker:
http://allrecipes.com/Recipe/Brown-Sugar-Meatloaf/Detail.aspx (kies metric, makkelijker)

Wel met wat aanpassingen, staat ook in de suggesties van andere lezers.

- helft van de melk, anders veel te nat
- scheut worcestershiresauce door het gehaktmengsel
- verse peterselie door het gehaktmengsel.
- vers broodkruim gebruiken. (witbrood, korst eraf, keukenmachine ben ff vergeten hoeveel, maar zeker een paar sneetjes)

Alles bij elkaar mengen behalve de suiker en ketchup en het kruim. Nu net zoveel kruim toevoegen tot het tot een mooi geheel te vormen is (mag best beetje vochtig blijven). Wat ik altijd doe is en paar sneetjes brood onderin de ovenschaal leggen, die kunnen dan overtollig vet opnemen. Vlak voor je het in de oven doet suiker + ketchup mengen en erbovenop. Dan de oven in. Heerlijk!
  woensdag 19 oktober 2011 @ 18:20:53 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103289426
quote:
2s.gif Op woensdag 19 oktober 2011 14:15 schreef Lonaa het volgende:
Piet,
ik wil vanavond gehaktbrood maken, voor morgen.
Heb 1 pond gehakt uit de vriezer gehaald en das veel te veel voor vanavond. Ik zal zo'n 400 gram overhouden.

Ik draai dan wel eens gehaktballen, voor morgen, maar ik zat te denken een keer gehaktbrood te maken.
Heb je een simpel, lekker recept voor gehaktbrood?
Ik heb nog nooit een meatloaf gemaakt, maar wel een Leberkäse, een soort Duitse meatloaf

500 g Rundergehakt
100 g Varkensschouder
100 g rauw spel
1 blaadje banda foelie, fijn gemalen in een vijzel of molen,
1 Ui
5 a 10 g Zout
1 TL witte peper
1 TL Majoraan
3 knoflooktenen
wat citroenrasp
250 ml IJswater of crushed ijs.

De vaste ingredienten in de keukenmachine doen en malen, voeg langzaam tijdens het malen het ijswater/crushed ijs toe, tot een egale massa ontstaat.
Doe dit in een ingevette vorm en zet het in de koelkast om op te stijven. bak het in de oven bij 175 graden tot een kerntemperatuur van 85 Graden is bereikt, ca 1 1/2 uur, en de korst lekker bruin is.
Is heel Beiers en heel lekker.
Warm snijden en op broodjes serveren, man, wat heb ik dat graag gegeten in München en in Oberbeyern
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 oktober 2011 @ 18:49:49 #259
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_103290627
Heb nog veel knolselderij over... puree of frietjes maken? Wat vind jij een goed gerecht?
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  woensdag 19 oktober 2011 @ 18:54:29 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103290790
Soepje mee maken? Wat bouillon, kleingesneden knolselder er in koken tot gaar, staafmixer er in, wat room erbij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 oktober 2011 @ 18:56:26 #261
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103290860
Scheutje pastis erdoor aan het eind is ook lekker.
  woensdag 19 oktober 2011 @ 18:58:36 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103290956
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2011 18:56 schreef Erasmo het volgende:
Scheutje pastis erdoor aan het eind is ook lekker.
Jep, Kervel erdoor ook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 oktober 2011 @ 21:40:31 #263
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_103299539
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2011 18:49 schreef uniekhoorn het volgende:
Heb nog veel knolselderij over... puree of frietjes maken? Wat vind jij een goed gerecht?
Frietjes :Y
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_103373296
Piet,

Ik heb hier nog wat komkommers teveel liggen, en wil wel weer eens een lekkere tzatziki maken :)
Nu smaakt ie normaal al goed, maar heb jij tips om hem nog lekkerder te maken?
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 15:00:04 #265
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103374050
quote:
3s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 14:42 schreef fotostarter het volgende:
Piet,

Ik heb hier nog wat komkommers teveel liggen, en wil wel weer eens een lekkere tzatziki maken :)
Nu smaakt ie normaal al goed, maar heb jij tips om hem nog lekkerder te maken?
Neem volvette yoghurt van de turk, haal de zaadlijsten uit de komkommer en gebruik alleen het hardere deel. Leg de reepjes kommer eerst in met wat zout en laat ze een half uurtje staan en knijp ze dan uit en spoel ze af. Je haalt dat flink wat vocht er uit. Gebruik verse knoflook, en eventueel wat dille.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103378234
Ik doe het maar ff hier, want ik kan het keukenspullen topic nergens vinden. Piet, heb jij ervaring met de messen (of kwaliteit in t algemeen) van Schulte Ufer?

Er is nu bij BP een actie waarbij je met spaarpunten een messenset, of de losse messen, kunt kopen met fikse kortingen.
http://www.bp.com/retail/(...)21&contentId=7071795
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 18:06:18 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103381821
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 16:38 schreef Gripper het volgende:
Ik doe het maar ff hier, want ik kan het keukenspullen topic nergens vinden. Piet, heb jij ervaring met de messen (of kwaliteit in t algemeen) van Schulte Ufer?

Er is nu bij BP een actie waarbij je met spaarpunten een messenset, of de losse messen, kunt kopen met fikse kortingen.
http://www.bp.com/retail/(...)21&contentId=7071795
Nooit van gehoord eigenlijk. Als een goedkoop messenset zoekt, ze hebben deze week bij de Aldi ook een aanbieding. Mijn advies, koop liever 1 goed koksmes dan een set speelgoed.
Een goed mes gaat je leven lang mee. Zelfs je kinderen hebben daar plezier van.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103482799
Piet! Ik heb dus vanavond hazenbout gestoofd, maar wat totáál niet tevreden :')

Het was zo droog! heb een grote fobie voor droog vlees En ik snap niet zo goed waarom. Heb jij enig idee?

Wat ik heb gedaan:
Haas gemarineerd in rode wijn met flinke scheut azijn (1/2 glas), tijm, peterselie, knoflook, ui en pompoen (bij gebrek aan wortel). Wel korter dan ik wilde want gisteren vergeten, dus ca 5 uur gemarineerd ipv de geplande 24 u (zou dit het probleem zijn?).

Dan: hazenbout op hoog vuur met roomboter en scheut olie aangebakken. Uit pan genomen. Ui en knof uit marinade gezeefd, gefruit. Vocht erbij. Tegen de kook gebracht. Hazenbouten erin. Lamsbouillon toegevoegd. En nog ca 2 glazen water zodat ze echt onder stonden. Deksel erop. Op laag vuur (sudderplaatje) ca 3 uur laten sudderen. Vlees viel toen al van het bot, maar zo droog! Toen omdat ik een dikkere saus wilde de hazenbout in kleinere schaal gedaan met deel van het vocht (net bedekt), in folie en in de oven op 100 graden (rest van het vocht dus ingekookt tot saus). Dat stuk in de oven heeft mi de consistentie van het vlees niet veranderd, was precies hetzelfde als na 3 uur stoven in de pan.

De eters vonden beiden dat het niet anders was dan de haas die ze kenden ('is zoals ik het ken, heb het wel eens nog sappiger gegeten maar nog vaker veel droger') maar ik was totaal niet tevreden. Had het zelf nooit eerder gehad. Is stoof van haas sowieso droger? Het is wel magerder vlees dan een goede sucadelap denk ik, maar dat is konijn ook en dat heb ik nooit droog gehad. Heb ik iets verkeerd gedaan?

Grr ik ben gefrustreerd! :( :( Ik haat het als eten niet op tafel komt zoals ik het wil.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_103487120
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 18:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nooit van gehoord eigenlijk. Als een goedkoop messenset zoekt, ze hebben deze week bij de Aldi ook een aanbieding. Mijn advies, koop liever 1 goed koksmes dan een set speelgoed.
Een goed mes gaat je leven lang mee. Zelfs je kinderen hebben daar plezier van.
Nee, ik zoek niet de goedkoopste messenset, wel een goeie :)
Aan de andere kant: met die tankzegeltjes worden de messen nu 5 ipv 40 ¤ / stuk. Kan ik me geen buil aan vallen toch?
Kinderen komen er niet in huize Gripper, dus zó lang hoeven ze ook weer niet mee te gaan.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 24 oktober 2011 @ 09:15:07 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103487287
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 09:05 schreef Gripper het volgende:

[..]

Nee, ik zoek niet de goedkoopste messenset, wel een goeie :)
Aan de andere kant: met die tankzegeltjes worden de messen nu 5 ipv 40 ¤ / stuk. Kan ik me geen buil aan vallen toch?
Kinderen komen er niet in huize Gripper, dus zó lang hoeven ze ook weer niet mee te gaan.
Ze zeggen dat ze dat kosten, maar voor 5 euro kan je het proberen uiteraard.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 oktober 2011 @ 09:21:38 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103487426
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 00:13 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet! Ik heb dus vanavond hazenbout gestoofd, maar wat totáál niet tevreden :')

Het was zo droog! heb een grote fobie voor droog vlees En ik snap niet zo goed waarom. Heb jij enig idee?

Wat ik heb gedaan:
Haas gemarineerd in rode wijn met flinke scheut azijn (1/2 glas), tijm, peterselie, knoflook, ui en pompoen (bij gebrek aan wortel). Wel korter dan ik wilde want gisteren vergeten, dus ca 5 uur gemarineerd ipv de geplande 24 u (zou dit het probleem zijn?).

Dan: hazenbout op hoog vuur met roomboter en scheut olie aangebakken. Uit pan genomen. Ui en knof uit marinade gezeefd, gefruit. Vocht erbij. Tegen de kook gebracht. Hazenbouten erin. Lamsbouillon toegevoegd. En nog ca 2 glazen water zodat ze echt onder stonden. Deksel erop. Op laag vuur (sudderplaatje) ca 3 uur laten sudderen. Vlees viel toen al van het bot, maar zo droog! Toen omdat ik een dikkere saus wilde de hazenbout in kleinere schaal gedaan met deel van het vocht (net bedekt), in folie en in de oven op 100 graden (rest van het vocht dus ingekookt tot saus). Dat stuk in de oven heeft mi de consistentie van het vlees niet veranderd, was precies hetzelfde als na 3 uur stoven in de pan.

De eters vonden beiden dat het niet anders was dan de haas die ze kenden ('is zoals ik het ken, heb het wel eens nog sappiger gegeten maar nog vaker veel droger') maar ik was totaal niet tevreden. Had het zelf nooit eerder gehad. Is stoof van haas sowieso droger? Het is wel magerder vlees dan een goede sucadelap denk ik, maar dat is konijn ook en dat heb ik nooit droog gehad. Heb ik iets verkeerd gedaan?

Grr ik ben gefrustreerd! :( :( Ik haat het als eten niet op tafel komt zoals ik het wil.
Nee, je hebt niets verkeerd gedaan eigenlijk. Haas is retemager vaak en kan idd wat droog zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103487803
Haas moet je toch ook larderen of niet?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 24 oktober 2011 @ 09:47:53 #273
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103487962
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 09:40 schreef Weltschmerz het volgende:
Haas moet je toch ook larderen of niet?
Rug ja, dat kan, maar voor of achterbout larderen is Vrijwel onmogelijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103489794
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2011 09:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, je hebt niets verkeerd gedaan eigenlijk. Haas is retemager vaak en kan idd wat droog zijn.
Magerder dan konijn dan? Aangezien mijn konijn nooit zo droog is...

Ik was ook al aan het denken of ik misschien de volgende keer het vlees in blokjes snijd (bot er wel bij gooien voor de smaak natuurlijk), omdat het stoofvocht dan meer door het hele vlees trekt? Nu heb de hele bouten gestoofd.

Anders ga ik concluderen dat ik hazenstoof gewoon te droog vind, probeer ik de volgende keer een gelardeerde rug, of de filets van de rug gewoon kort gebakken.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  maandag 24 oktober 2011 @ 11:42:43 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103490808
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 11:10 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Magerder dan konijn dan? Aangezien mijn konijn nooit zo droog is...
Duidelijk magerder dan tam konijn, wild konijn is ook erg mager
quote:
Ik was ook al aan het denken of ik misschien de volgende keer het vlees in blokjes snijd (bot er wel bij gooien voor de smaak natuurlijk), omdat het stoofvocht dan meer door het hele vlees trekt? Nu heb de hele bouten gestoofd.

Anders ga ik concluderen dat ik hazenstoof gewoon te droog vind, probeer ik de volgende keer een gelardeerde rug, of de filets van de rug gewoon kort gebakken.
Rug niet stoven, dat is zonde.
Heb te trouwens voor of achterbout gebruikt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')