abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 14 september 2011 @ 21:19:48 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101954897
Piet!

2 vraagjes, of eigenlijk 1.

Ik heb van een Poolse knakker poolse worst gekregen.
1 ruikt als gerookt en de ander was "black pudding" dus ik denk een soort van bloedworst? Is ook lekker donker van kleur.

Wat doe ik hier mee? Koud opeten, warm maken? ergens door doen?

Ik kan eventueel een foto van de worsten maken.
Sterkheidsbaas van alles.
  woensdag 14 september 2011 @ 21:51:38 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101955640
De gerookte kan je in heet (niet kokend) water opwarmen, de bloedworst ook, maar die kan je ook bakken volgens mij. Ben geen fan van bloedworst, zit altijd kruidnagel in en daar heb ik wat tegen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101955818
Twentse bloedworst vind ik wel lekker! Net als balkenbrij. ;)
Sterkheidsbaas van alles.
pi_101967339
Hallo,

Ben een tijd geleden begonnen met zelf brood bakken, volgende week ga ik met speltmeel van start.
Maar even mijn vraag:

Ik probeerde een zuurdesembrood te maken maar na vijf uren rijzen, was de deeg nog zo goed als niets gerezen? (De zuurdesem/starter was wel goed gelukt!).

Hoe vaak en hoe lang moet je het deeg kneden, hoe lang moet het rijzen en op welke temperatuur afbakken en hoe lang, om een goed (volkoren) zuurdesembrood te krijgen??

Zou al blij zijn met 1 goede techniek/manier/recept want ik ben bijna "uitgedesemd" :?

Alvast bedankt.
  donderdag 15 september 2011 @ 09:44:03 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101968125
Hoe had je je zuurdesem gemaakt? Had je het desem met zout in aanraking laten komen? Het is sowieso verstandig om gist toe te voegen voor het rijzen.

Deeg moet je 2 a 3 keer kneden, 1 keer stevig aan het begin, en een tweede keer na een half uur om wat lucht er uit te drukken en eventueel een derde keer om het voor het bakken een mooie vorm te geven.

Desems, prefermenten etc zijn sowieso wat voor de gevorderde broodbakker, zelfs echte bakkers hebben het erg moeilijk met desems en daarom zie je het in NL ook niet zoveel bij de bakker.

Er is een heel broodbak topic in meerdere delen
Brood bakken in de oven #5: Waar we lekker verder kneden..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 15 september 2011 @ 10:27:12 #7
91830 MaximusTG
pi_101969043
Piet heeft idd gelijk dat gist toevoegen aan het deeg van het brood een stuk makkelijker is, dan heb je de smaak van de desem, maar de betrouwbaarheid en rijskracht van commerciële gist.
Wil je echter toch een 100% desembrood maken, dan moet je wel een goede cultuur hebben. Dat is vaak lastig bij zelfgemaakte starters. Omdat je pech kan hebben, en wel goede microorganismen hebben die voor de smaak zorgen, maar niet de rijskracht.
Hier heb je een goed recept voor zowel de moederstarter (al gaat die uit van de seedculture uit het boek, maar je kan er vast wel wat aan ombouwen) en een brood. Dat brood heeft ook als ingredient staan: instant yeast (optional).

pi_102093927
Ik heb een portie wokvlees dat ik wil marineren (marinade van pinda/sesamolie, ketjap, knoflook, gember en schepje sambal). Het vlees is genoeg voor twee maaltijden. De ene helft eten we morgen, de andere helft is voor een andere keer. Kan ik alles in één marinade gooien en dan de helft met marinade en al invriezen of is het beter om die helft die ik wil invriezen gewoon naturel in te vriezen en pas een dag voordat we het gaan eten te ontdooien en marineren?
  zondag 18 september 2011 @ 13:46:08 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102094027
Je kan het met marinade invriezen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102094114
En kan dat in de vriezer gooien metéén na het marineren of moet ik de marinade eerst nog even de tijd geven om in te trekken voordat het bevriest?
  zondag 18 september 2011 @ 13:49:43 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102094200
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 13:47 schreef _Floddertje_ het volgende:
En kan dat in de vriezer gooien metéén na het marineren of moet ik de marinade eerst nog even de tijd geven om in te trekken voordat het bevriest?
Als je het voordien doet hoeft het na het ontdooien niet meer. Uiteraard marineren en ontdooien in de koelkast.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102094336
Oké, ik weet genoeg. Bedankt voor je antwoord en zo snel ook! ^O^
  zondag 18 september 2011 @ 13:53:04 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102094354
Je hebt geluk, ben net terug uit het bos.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102160400
Misschien al eens eerder gevraagd, maar 16 topics doorzoeken is nogal veel werk. Heb je een goed recept voor guacamole? :)
pi_102160573
quote:
14s.gif Op maandag 19 september 2011 22:19 schreef Bananenman het volgende:
Misschien al eens eerder gevraagd, maar 16 topics doorzoeken is nogal veel werk. Heb je een goed recept voor guacamole? :)
Euh, gewoon avocado prakken..beetje peper, zout et voila :)
  maandag 19 september 2011 @ 22:27:37 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102160885
Wat citroensap

Optioneel
Gepureerd ansjovis filetje
Knoflook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 september 2011 @ 01:30:30 #17
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_102167697
Hier: citroensap, beetje peper of chili, fijngesneden tomaat.
pi_102167719
Ow en koriander, dat MOET erin. *O*
  dinsdag 20 september 2011 @ 07:30:31 #21
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_102168970
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2011 01:31 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Ow en koriander, dat MOET erin. *O*
Ah there you go..... Ik wist dat ik iets miste.....
pi_102173771
Ik heb op de markt een rode kool gekocht.
Mijn moeder had het over "10 ingrediënten" in de rode kool, als je hem gaat stoven/koken.
Zelf heb ik geen idee. Nou ja, ik kan wel iets logisch bedenken.
(Peper, zout, laurier, foelie, kruidnagel, kaneel, suiker, zoiets)

Maar hoe maak ik nou die rode kool lekker klaar?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_102174982
Wat azijn voor de kleur
http://www.proefjes.nl/uitleg/140
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of football team, or some nuclear weapons, but in the very least you need a beer." (Frank Zappa)
pi_102175042
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 07:30 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Ah there you go..... Ik wist dat ik iets miste.....
Het is in de mexicaanse variant dat dit er meestal inzit, en ik vind het een gruwelijk lekkere combo O+
  † In Memoriam † dinsdag 20 september 2011 @ 12:19:39 #25
91830 MaximusTG
pi_102175415
quote:
2s.gif Op dinsdag 20 september 2011 11:19 schreef Lonaa het volgende:
Ik heb op de markt een rode kool gekocht.
Mijn moeder had het over "10 ingrediënten" in de rode kool, als je hem gaat stoven/koken.
Zelf heb ik geen idee. Nou ja, ik kan wel iets logisch bedenken.
(Peper, zout, laurier, foelie, kruidnagel, kaneel, suiker, zoiets)

Maar hoe maak ik nou die rode kool lekker klaar?
Met die kruiden zit je wel goed lijkt mij zo, ik laat zelf de rode kool altijd eerst en tijd trekken in het rode druivensap. Vervolgens rode kool laten uitlekken druivensap bewaren, en dan de rode kool stoven in een grote pan, waarbij je af en toe wat druivensap toevoegd. Oh, en stukjes appel erdoorheen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')