abonnement Unibet Coolblue
pi_102089427
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 11:45 schreef cinnamon_M het volgende:
Mijn culinaire partner-in-crime heeft gisteren zijn lekkerste gerecht ooit gemaakt. De laatste keer dat ik lekkerder heb gegeten was in een sterrenrestaurant; ik heb hem dan ook zo ongeveer opgelegd het recept asap op te schrijven ;)

Enfin, het was dit:

[ afbeelding ]

Wildstoof (gestoofd in oa ui, knof, tomaat, lamsbouillon, mierikswortelcreme, wijn/port, kaneel, gember en nog 1001 andere ingrediënten die ik niet weet) met pompoen uit de oven (met oa een hint van cayennepeper), in ganzenvet gebakken spruitjes, gemarineerde bramen (in oa port), gemarineerde gedroogde pruimen, walnoten en een pasta gekookt in een paddestoelenbouillon (die echt extreem paddestoel was, hij was donkerbruin :P ) Het was heerlijk!
Ziet er in elk geval zeer smakelijk uit :9~
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_102089449
Wow wat een bijzonder gerecht! Ziet er goed uit :Y
pi_102089601
Oh, en in het vorige deel vroeg iemand geloof ik naar t recept voor de lamsragú. Ik heb redelijk uit de losse pols wat gedaan, maar ik zal proberen het ongeveer op te schrijven.

Zelf had ik nog een restje gestoofde lam over die ik heb gebruikt, je zou uiteraard ook verse lam kunnen gebruiken in die dus stukken langer stoven (dan dus ook meer vocht gebruiken).

Recept:
Ui en knof aanfruiten, 1/3 blikje tomatenpuree erbij en verhitten tot de olie los begint te komen uit de puree; afblussen met een beetje rode wijn, ca. 100-160 ml lamsbouillon erbij (voor een kleine eenpersoonsportie, hoeveelheden een beetje op gevoel doen); gare lam een beetje aan stukken trekken en erdoorheen doen. Als saus lekker in lam is getrokken en goede consistentie heeft: klaar! Heb het volgens mij gekruid met wat rozemarijn en tijm, weet ik niet meer heel zeker. Ik wilde echt een LAM ragú, geen tomatensaus met lam, maar achteraf had er nog wel 1 tomaatje doorheen gemogen (zowel qua smaak als voor de hoeveelheid en consistentie van de saus).

Sorry dit is heel globaal ik weet het ook niet heel exact meer :o
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_102089643
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 11:48 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Ziet er in elk geval zeer smakelijk uit :9~
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 11:49 schreef Sunnythesun het volgende:
Wow wat een bijzonder gerecht! Ziet er goed uit :Y
Ja, ik heb gisteren ook veel complimentjes gegeven :9
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_102089747
Dit zijn btw ook wel mooie recepten voor lamsragú waar ik me een beetje door heb laten inspireren, mijne is alleen veel simpeler (restjes-opmaak-dagje):

http://www.thekitchn.com/(...)cipe-lamb-rag-017327
http://www.foodpeoplewant(...)gu-ricotta-and-mint/
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_102089834
quote:
10s.gif Op zaterdag 17 september 2011 19:54 schreef Sunnythesun het volgende:
Crosspost O-)

Pasta gemaakt:

[ afbeelding ]

met een stoofvleessaus die echt gewoon té lekker was..
Een dampende schaal vol :9
[ afbeelding ]
Dat ziet er heerlijk uit! Heb je een recept van de stoofvleessaus?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_102093890
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 12:02 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Dat ziet er heerlijk uit! Heb je een recept van de stoofvleessaus?
Komt uit de laatste Delicious, van Bill Granger:

Ingredienten (voor 2 personen):
400 gram riblap van goede kwaliteit
2 peentjes, fijngesneden
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
2 tenen knoflook, in plakjes
1 rode ui, fijngesneden
75 gram spek/pancettareepjes
3 takjes tijm
2 lepels tomatenpuree
125 ml rode wijn
500 ml runderbouillon

Bereiden:
Het vlees in een ovenbestendige braadpan in olie bruin bakken, er uit halen en met pezo op smaak brengen. Groente en spek 10 minuten bakken, vlees er weer in, wijn er bij en laten inkoken tot de helft over is. Bouillon er bij, tijm en tomatenpuree er bij en met de deksel er op de oven in. Na 2-3 uur valt het vlees uit elkaar en is het boterzacht. Tussendoor controleren of de boel niet droogkookt en eventueel vocht toevoegen.
Serveren met fettuccine met boter en een lekkere salade..
pi_102094050
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 13:43 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Komt uit de laatste Delicious, van Bill Granger:

Ingredienten (voor 2 personen):
400 gram riblap van goede kwaliteit
2 peentjes, fijngesneden
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
2 tenen knoflook, in plakjes
1 rode ui, fijngesneden
75 gram spek/pancettareepjes
3 takjes tijm
2 lepels tomatenpuree
125 ml rode wijn
500 ml runderbouillon

Bereiden:
Het vlees in een ovenbestendige braadpan in olie bruin bakken, er uit halen en met pezo op smaak brengen. Groente en spek 10 minuten bakken, vlees er weer in, wijn er bij en laten inkoken tot de helft over is. Bouillon er bij, tijm en tomatenpuree er bij en met de deksel er op de oven in. Na 2-3 uur valt het vlees uit elkaar en is het boterzacht. Tussendoor controleren of de boel niet droogkookt en eventueel vocht toevoegen.
Serveren met fettuccine met boter en een lekkere salade..
Ohohoh, heb jij al lang delicious? :@ Ik had een recept daaruit van zalm in filodeeg maar ik ben het kwijt! :'(

Het was zalm in filodeeg en lagen ook wat geroosterde tomaten op het bord?
Baby darling doll face honey
pi_102096414
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 13:46 schreef Crack_ het volgende:

[..]

Ohohoh, heb jij al lang delicious? :@ Ik had een recept daaruit van zalm in filodeeg maar ik ben het kwijt! :'(

Het was zalm in filodeeg en lagen ook wat geroosterde tomaten op het bord?
Over welke periode praat je? Heb er hier ook wel een aantal liggen.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_102096553
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 14:34 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Over welke periode praat je? Heb er hier ook wel een aantal liggen.
Ik heb geen idee ;(, het is iig van nu en een jaar geleden.. maarja dat is nogal breed :p
Baby darling doll face honey
pi_102096744
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 14:37 schreef Crack_ het volgende:

[..]

Ik heb geen idee ;(, het is iig van nu en een jaar geleden.. maarja dat is nogal breed :p
A
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 14:37 schreef Crack_ het volgende:

[..]

Ik heb geen idee ;(, het is iig van nu en een jaar geleden.. maarja dat is nogal breed :p
Hmm, afgelopen jaar.. daar heb ik er de minste van.

Was het toevallig met erwtenpuree?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_102096888
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 14:37 schreef Crack_ het volgende:

[..]

Ik heb geen idee ;(, het is iig van nu en een jaar geleden.. maarja dat is nogal breed :p
Ik heb hem gevonden hoor, zal even een foto maken.
pi_102096937
quote:
1s.gif Op zondag 18 september 2011 14:43 schreef LieLie het volgende:

[..]

Ik heb hem gevonden hoor, zal even een foto maken.
Dan ben ik natuurlijk even nieuwsgierig naar het nummer waar hij uit komt..
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_102097135
Nummer 12/2010 :)


pi_102097252
Jaaa superrr, hartstikke bedankt!!
Baby darling doll face honey
pi_102100251
Ah ja, die heb ik idd ook wel :+
/spuitelf
pi_102163551
Ha! Mooie foto!! Nu werkt de scherpte-diepte erg goed ^O^ :Y

En het ziet er nog lekker uit ook :D ;)
pi_102164010
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 22:48 schreef celc1us het volgende:
[ afbeelding ]

Bulgogi, een Koreaans gerecht, recept hier. :)
ziet er lekker uit! de sla moet je nog wel ff een dressing opgooien denk ik :'(

roasted sesame seed (additional) -> lekker, gezond en ook mooi voor de foto!
pi_102164020
Bulgogi O+
in Korea kwam het me op een gegeven moment mn strot uit maar nu jaren later zou ik het toch wel weer graag willen eten :9 mooi gedaan!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_102164065
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 23:15 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

ziet er lekker uit! de sla moet je nog wel ff een dressing opgooien denk ik :'(

roasted sesame seed (additional) -> lekker, gezond en ook mooi voor de foto!
bedoeling is dat je alles (het vlees/groentes) in een groot slablad doet, dit opvouwt en naar binnen schuift :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 19 september 2011 @ 23:21:27 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102164325
Laatste (in beide betekenissen) dat ik het maakte:



Ik ga het misschien nog 1 keer proberen, maar dan wel met een biefstukje in zijn geheel gemarineerd en gegrilld. Ik ben die doorbakken plakjes biefstuk echt zat. Het kan gewoon niet dat het wel lekker wordt. Echt lekker, bedoel ik.

En bulgogi zonder peer, da kan ook nie. ;-)

[ Bericht 6% gewijzigd door RobinOok op 20-09-2011 00:19:21 ]
pi_102164430
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 23:21 schreef RobinOok het volgende:
Laatste (in beide betekenissen) dat ik het maakte:

[ link | afbeelding ]

Ik ga het misschien nog 1 keer proberen, maar dan wel met een biefstukje in zijn geheel gemarineerd en gegrilld. Ik ben die doorbakken plakjes biefstuk echt zat. Het kan gewoon niet dat het wel lekker wordt. Echt lekker, bedoel ik.

En bulgogi zonder peer, da kan ook nie. ;-)
biefstuk liever rose. of gewoon keirood nog, ook goed :9
pi_102164466
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 23:16 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

bedoeling is dat je alles (het vlees/groentes) in een groot slablad doet, dit opvouwt en naar binnen schuift :D
Klopt helemaal!

@ robinook
Bulgogi met peer? Dat hadden ze in een Koreaans restaurant ook niet...
  dinsdag 20 september 2011 @ 00:15:05 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102166314
Ech wel!
Dat zit in de marinade, helpt het mals te maken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')