quote:Op woensdag 14 september 2011 11:58 schreef motorbloempje het volgende:
Vorige week sushi gegeten, maar krijg weer echt trek door die foto. Het liefst zou ik elke week sushi eten
die moet ik maken!! Mijn hond is volgende week jarig en ik vond dat wel een goed excuus om iets te bakken voor mijn collega'squote:Op woensdag 14 september 2011 21:29 schreef minilot het volgende:
Momenteel even niet zoveel tijd om fraai te koken, maar niettemin een..
TervugVindPoep!
[ afbeelding ]
(Ik en chocoladekoekjes, 2007)
Daar ben ik ook bang voor idd.. zou wel tof zijn!quote:Op donderdag 15 september 2011 18:41 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk niet dat ze er ook zo uitzien als ze de oven uit komen hoor.
Maar kan me natuurlijk vergissen.
Op mijn ipad ziet het er wat zwart uit.quote:Op donderdag 15 september 2011 15:37 schreef RobinOok het volgende:
Nog maar weer eens een tosti voor lunch. Deze keer met geitenkaas (van die voorverpakte plakken van de Lidl) met sambal brandal en een sjalotje. Blijft lekker, elke keer weer.
[ link | afbeelding ]
oh heerlijk zeg! wat heb je erin gedaan buiten dadels?quote:Op vrijdag 16 september 2011 13:23 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Net dadelcompote gemaakt Gaat bij kaasplankje met dadelbrood vanavond
klinkt goed, ga ik binnenkort ook eens mee klungelenquote:Op vrijdag 16 september 2011 14:13 schreef motorbloempje het volgende:
Gewoon dadels, rood uitje, teentje knof, sinaasappelsap en wat suiker. Eerste keer dat ik zoiets maakte, dus wilde niet meteen te ingewikkeld doen
lief he! Heb die hele set (is echt een zeer uitgebreide machine met ravioli roller en zo) van mijn tante gekregen die er niets meer mee deed en dat rekje zat er dus ook bij. Stiekem best handig en leuk voor kerstquote:Op zaterdag 17 september 2011 20:01 schreef Isegrim het volgende:
Wat ziet die pasta er gezellig uit op dat rekje.
Ziet er in elk geval zeer smakelijk uitquote:Op zondag 18 september 2011 11:45 schreef cinnamon_M het volgende:
Mijn culinaire partner-in-crime heeft gisteren zijn lekkerste gerecht ooit gemaakt. De laatste keer dat ik lekkerder heb gegeten was in een sterrenrestaurant; ik heb hem dan ook zo ongeveer opgelegd het recept asap op te schrijven
Enfin, het was dit:
[ afbeelding ]
Wildstoof (gestoofd in oa ui, knof, tomaat, lamsbouillon, mierikswortelcreme, wijn/port, kaneel, gember en nog 1001 andere ingrediënten die ik niet weet) met pompoen uit de oven (met oa een hint van cayennepeper), in ganzenvet gebakken spruitjes, gemarineerde bramen (in oa port), gemarineerde gedroogde pruimen, walnoten en een pasta gekookt in een paddestoelenbouillon (die echt extreem paddestoel was, hij was donkerbruin ) Het was heerlijk!
quote:Op zondag 18 september 2011 11:48 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Ziet er in elk geval zeer smakelijk uit
Ja, ik heb gisteren ook veel complimentjes gegevenquote:Op zondag 18 september 2011 11:49 schreef Sunnythesun het volgende:
Wow wat een bijzonder gerecht! Ziet er goed uit
Dat ziet er heerlijk uit! Heb je een recept van de stoofvleessaus?quote:Op zaterdag 17 september 2011 19:54 schreef Sunnythesun het volgende:
Crosspost
Pasta gemaakt:
[ afbeelding ]
met een stoofvleessaus die echt gewoon té lekker was..
Een dampende schaal vol
[ afbeelding ]
Komt uit de laatste Delicious, van Bill Granger:quote:Op zondag 18 september 2011 12:02 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Dat ziet er heerlijk uit! Heb je een recept van de stoofvleessaus?
Ohohoh, heb jij al lang delicious? Ik had een recept daaruit van zalm in filodeeg maar ik ben het kwijt!quote:Op zondag 18 september 2011 13:43 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Komt uit de laatste Delicious, van Bill Granger:
Ingredienten (voor 2 personen):
400 gram riblap van goede kwaliteit
2 peentjes, fijngesneden
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
2 tenen knoflook, in plakjes
1 rode ui, fijngesneden
75 gram spek/pancettareepjes
3 takjes tijm
2 lepels tomatenpuree
125 ml rode wijn
500 ml runderbouillon
Bereiden:
Het vlees in een ovenbestendige braadpan in olie bruin bakken, er uit halen en met pezo op smaak brengen. Groente en spek 10 minuten bakken, vlees er weer in, wijn er bij en laten inkoken tot de helft over is. Bouillon er bij, tijm en tomatenpuree er bij en met de deksel er op de oven in. Na 2-3 uur valt het vlees uit elkaar en is het boterzacht. Tussendoor controleren of de boel niet droogkookt en eventueel vocht toevoegen.
Serveren met fettuccine met boter en een lekkere salade..
Over welke periode praat je? Heb er hier ook wel een aantal liggen.quote:Op zondag 18 september 2011 13:46 schreef Crack_ het volgende:
[..]
Ohohoh, heb jij al lang delicious? Ik had een recept daaruit van zalm in filodeeg maar ik ben het kwijt!
Het was zalm in filodeeg en lagen ook wat geroosterde tomaten op het bord?
Ik heb geen idee , het is iig van nu en een jaar geleden.. maarja dat is nogal breed :pquote:Op zondag 18 september 2011 14:34 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Over welke periode praat je? Heb er hier ook wel een aantal liggen.
Aquote:Op zondag 18 september 2011 14:37 schreef Crack_ het volgende:
[..]
Ik heb geen idee , het is iig van nu en een jaar geleden.. maarja dat is nogal breed :p
Hmm, afgelopen jaar.. daar heb ik er de minste van.quote:Op zondag 18 september 2011 14:37 schreef Crack_ het volgende:
[..]
Ik heb geen idee , het is iig van nu en een jaar geleden.. maarja dat is nogal breed :p
Ik heb hem gevonden hoor, zal even een foto maken.quote:Op zondag 18 september 2011 14:37 schreef Crack_ het volgende:
[..]
Ik heb geen idee , het is iig van nu en een jaar geleden.. maarja dat is nogal breed :p
Dan ben ik natuurlijk even nieuwsgierig naar het nummer waar hij uit komt..quote:Op zondag 18 september 2011 14:43 schreef LieLie het volgende:
[..]
Ik heb hem gevonden hoor, zal even een foto maken.
ziet er lekker uit! de sla moet je nog wel ff een dressing opgooien denk ikquote:Op maandag 19 september 2011 22:48 schreef celc1us het volgende:
[ afbeelding ]
Bulgogi, een Koreaans gerecht, recept hier.
bedoeling is dat je alles (het vlees/groentes) in een groot slablad doet, dit opvouwt en naar binnen schuiftquote:Op maandag 19 september 2011 23:15 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
ziet er lekker uit! de sla moet je nog wel ff een dressing opgooien denk ik
roasted sesame seed (additional) -> lekker, gezond en ook mooi voor de foto!
biefstuk liever rose. of gewoon keirood nog, ook goedquote:Op maandag 19 september 2011 23:21 schreef RobinOok het volgende:
Laatste (in beide betekenissen) dat ik het maakte:
[ link | afbeelding ]
Ik ga het misschien nog 1 keer proberen, maar dan wel met een biefstukje in zijn geheel gemarineerd en gegrilld. Ik ben die doorbakken plakjes biefstuk echt zat. Het kan gewoon niet dat het wel lekker wordt. Echt lekker, bedoel ik.
En bulgogi zonder peer, da kan ook nie. ;-)
Klopt helemaal!quote:Op maandag 19 september 2011 23:16 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
bedoeling is dat je alles (het vlees/groentes) in een groot slablad doet, dit opvouwt en naar binnen schuift
Koreaanse peerquote:Op maandag 19 september 2011 23:24 schreef celc1us het volgende:
[..]
Klopt helemaal!
@ robinook
Bulgogi met peer? Dat hadden ze in een Koreaans restaurant ook niet...
Zonder peer was het al mals genoegquote:Op dinsdag 20 september 2011 00:15 schreef RobinOok het volgende:
Ech wel!
Dat zit in de marinade, helpt het mals te maken.
Het ziet er alsnog héérlijk uit hoor!quote:Op dinsdag 20 september 2011 23:50 schreef minilot het volgende:
Ondertussen, hier thuis..
Geen mooie foto, wél lekker: puttanesca-quicheje, met tonijn, kappertjes, ansjovis, knoflook, chilipeper, zongedroogde tomaten en asiago(-kaas).
Opgemaakt als avondeten zag het er beter uit, maar toen had ik geen camera bij de hand. Bij het inpakken van de lunches voor morgen dacht ik: oh ja! -klik-
[ afbeelding ]
quote:Op dinsdag 20 september 2011 23:50 schreef minilot het volgende:
Ondertussen, hier thuis..
Geen mooie foto, wél lekker: puttanesca-quicheje, met tonijn, kappertjes, ansjovis, knoflook, chilipeper, zongedroogde tomaten en asiago(-kaas). En zelfgemaakt roomboterig korstdeeg, uiteraard.
Opgemaakt als avondeten zag het er beter uit, maar toen had ik geen camera bij de hand. Bij het inpakken van de lunches voor morgen dacht ik: oh ja! -klik-
[ afbeelding ]
Ik weet iig 1 goede kaasboer vlakbij Nijmegen: http://www.diervoort.nl/quote:Op woensdag 21 september 2011 22:33 schreef Ilse86 het volgende:
Wordt dus hoog tijd dat ik een keer bij andere kaasboeren op bezoek ga Maar bedankt voor je antwoord. Ik woon een ongeveer kwartiertje ten westen van Nijmegen. Vast nog wel wat meer plekken in de buurt waar ik kan vragen dus
Ziet er lekker uit, en Wijchen is wel dichtbij ja. Dank je voor de tipquote:Op donderdag 22 september 2011 08:42 schreef morgane het volgende:
[..]
Ik weet iig 1 goede kaasboer vlakbij Nijmegen: http://www.diervoort.nl/
ik vind de foto voor jou een beetje tegenvallen. die saus zo kan echt niet!quote:Op maandag 26 september 2011 17:34 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Lamb Sandwich
Broodje met overgebleven lam van de geroosterde lamsschouder met ras-el-hanout.
Beetje rucola en tomaat erbij en sausje van griekse yoghurt, mayo, citroensap, koriander, lente-ui, beetje gemalen komijn, snufje cayennepeper en peper/zout.
foodgawker heeft wel ergere inzendingen op elke willekeurige dag. maar die saus vink er een beetje ranzig op zitten zo, visueel gezien iigquote:Op dinsdag 27 september 2011 14:49 schreef RobinOok het volgende:
Ja, het licht werkte niet mee en kreeg het ook niet goed gecorrigeerd in fotoshop.
Ik was eigenlijk niet van plan een foto te maken, maar juist toen ik die saus zo zag besloot ik toch maar camera te gaan pakken. Ha! En ja, dan is het te laat om de kruimels op te ruimen, want dan wordt het een smurrie met die saus.
Ik stuur ''m ook niet in naar foodgawker hoor. 't Is gewoon voor eigen archief.
Mja niet zo speciaal toch?quote:Op dinsdag 27 september 2011 23:09 schreef celc1us het volgende:
[ afbeelding ]
Hoe ik mn broccoli soms maak.
Wederom mooie fotoquote:Op dinsdag 27 september 2011 23:09 schreef celc1us het volgende:
[ afbeelding ]
Hoe ik mn broccoli soms maak.
Ik vind die saus er juist jummie uitzien!quote:Op dinsdag 27 september 2011 14:50 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
foodgawker heeft wel ergere inzendingen op elke willekeurige dag. maar die saus vink er een beetje ranzig op zitten zo, visueel gezien iig
Zoiets vermoedde ik al jaquote:Op dinsdag 27 september 2011 23:39 schreef celc1us het volgende:
Hehe klopt. Tis een soort dieet, hoog in eiwitten, laag in koolhydraten, sausjes etc helpen dan niet
Het waren eggs noodles ja .quote:Op donderdag 29 september 2011 21:00 schreef FutureFairytale het volgende:
met noodles? ziet eruit als spaghetti.
verder lekker!!
Ohhh dat wil ik proberen, juist omdat het er niet zo smakelijk uit ziet maar jullie wel zeggen dat 't lekker is .quote:Op vrijdag 30 september 2011 18:55 schreef RobinOok het volgende:
Misschien eigenlijk niet erg geschikt voor dit topic want het ziet er natuurlijk niet uit, haha, maar toch:
[ link | afbeelding ]
Rendang
Normaal hou ik 'm wat smeuïger, maar deze keer wilde ik het doen zoals het hoort, helemaal "drooggebakken". Ziet er nog smeriger uit dan normaal.
Dit was vroeger mijn lievelingskostje, als ik op mijn verjaardag mocht kiezen wat we aten koos ik rendang.
lekker!quote:Op vrijdag 30 september 2011 21:51 schreef minilot het volgende:
Nog brak van week Londen, geen zin in puike bordopmaak of mooie foto's, maar toch:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hartige cheesecake van ricotta en Stilton, gekaramelliseerde peren&hazelnootjes, veldsla met romige pecorino-dressing en (te dik gebakken, maar niettemin lekkere) lavash!
Ik zoek al een poosje naar extra brede rietjes voor dikke milkshakes en smoothies - waar heb je deze gekocht?quote:Op donderdag 6 oktober 2011 22:45 schreef celc1us het volgende:
Misschien ook wel lekker met basilicum :p
Het is een extra grote rietje, eigenlijk bedoelt voor die bubble teas.
+1quote:Op dinsdag 4 oktober 2011 17:18 schreef dude1986 het volgende:
[..]
lekker!
Mag ik je recept voor die hartige cheesecake? pleeeeeeeease
Was heel simpel. Dit recept gebruikt:quote:
Ik ben ze nog nooit in een toko tegengekomen, ook niet in één van de grote in Rotterdam.quote:Op vrijdag 7 oktober 2011 13:59 schreef celc1us het volgende:
Deze komen uit Maleisie. Maar je kan ze ook in de grotere toko's vinden volgens mij!
Hmz, mn vrouw zegt ook dat ze nergens verkrijgbaar zijn in Nederland... sorry.quote:Op vrijdag 7 oktober 2011 16:35 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik ben ze nog nooit in een toko tegengekomen, ook niet in één van de grote in Rotterdam.
Recept mangosausje?quote:Op zaterdag 8 oktober 2011 21:11 schreef Cinderella_Man het volgende:
twee experimenten (phonecam):
1. Vitello Tonnato
[ afbeelding ]
Volgende keer misschien geen mosterd in de mayo gebruiken, wordt de saus wellicht wat minder bruin van.
2. Gegrilde tonijn met pittige mangosaus
[ afbeelding ]
Tonijn had net ff een minuutje minder mogen hebben, maar hij was nog net een beetje rood
Mangosausje was errug lekker
Hier krijg ik TREK van! Dank voor recept mangosausje!quote:Op zaterdag 8 oktober 2011 21:11 schreef Cinderella_Man het volgende:
twee experimenten (phonecam):
1. Vitello Tonnato
[ afbeelding ]
Volgende keer misschien geen mosterd in de mayo gebruiken, wordt de saus wellicht wat minder bruin van.
2. Gegrilde tonijn met pittige mangosaus
[ afbeelding ]
Tonijn had net ff een minuutje minder mogen hebben, maar hij was nog net een beetje rood
Mangosausje was errug lekker
Graag gedaan!quote:Op zondag 9 oktober 2011 10:26 schreef minilot het volgende:
[..]
Hier krijg ik TREK van! Dank voor recept mangosausje!
Klopt, maar ik heb geen snijmachine oid, en had geen tijd om hem nog een beetje op te vriezen of zo....verder zou ik het niet weten hoe ik hem dunner zou kunnen snijden....quote:Op zondag 9 oktober 2011 19:35 schreef Bluezz het volgende:
Ik vind de kalf wat dik gesneden, maar op zich is dat een heel lekker gerecht
ideaal jaquote:Op dinsdag 11 oktober 2011 22:31 schreef Roze_Marijn het volgende:
Jah hé, en eigenlijk heel gemakkelijk te maken en zeeeeer budgetvriendelijk
Wauw die zien er wel heel lekker uitquote:Op woensdag 12 oktober 2011 19:12 schreef DesertRose het volgende:
Pruimenflapjes met amandelen
[ afbeelding ]
Robin, die cream of tartar in jouw recept, is dat nu wijnsteenpoeder? Of zuiveringszout? En kan ik het vervangen door bakpoeder?quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 14:07 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Tagliatelle Carbonara
Om het een complete maaltijd te maken doe ik daar kleine blokjes gegrillde courgette door. Smaakt prima.
En dan de volgende dag uiteraard schuimkoekjes bakken van 't overgebleven eiwit.
[ link | afbeelding ]
Little Meringues
Ah, dank voor de opheldering. Ik weet wat ik ga maken als ik ergens eigeel voor nodig hebquote:Op vrijdag 14 oktober 2011 16:24 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Hm, het is wijnsteen ja (maar geen wijnsteenzuur). Geen zuiveringszout.
Klik op plaatje om al die verschillende dingen op een rijtje uitgelegd te zien.
Ik zou het vervangen met een half theelepeltje maizena. Kan ook. Komt allemaal niet zo nauw, het enige nut is dat het de vorm iets beter zou behouden. Zonder kan ook.
lekker...klein kopje welquote:Op zaterdag 15 oktober 2011 10:14 schreef celc1us het volgende:
[ afbeelding ]
Pompoensoep! Staat helemaal bovenaan op foodgawker nu!
Tof!quote:Op zaterdag 17 september 2011 19:54 schreef Sunnythesun het volgende:
Crosspost
Pasta gemaakt:
[ afbeelding ]
met een stoofvleessaus die echt gewoon té lekker was..
Een dampende schaal vol
[ afbeelding ]
Klinkt ergens wel logisch toch? Heel veel veganisten gebruiken silken tofu op die manier, in plaats van room e.d. En ik ben best benieuwd naar die rice cakes, klinkt als iets wat ik wel kan waarderenquote:Op zondag 23 oktober 2011 20:19 schreef RobinOok het volgende:
Wat ik grappig vond is de silken tofu die ik eerst met de staafmixer tot gladde saus draaide en toen door de gehaktsaus mikte. Ik had er eigenlijk een hard hoofd in en wilde het bijna niet doen, maar ben blij dat ik het toch deed. Werd de saus heel romig en dikkig van, zonder tofusmaak. Maar ja, dat was ook niet mogelijk boven al die chilisaus, chilipoeder, sichuanpepers en gedroogde chilipepers uit.
Ja, maar ik had dus nooit de behoefte om room te vervangen. Dus had ik het nog nooit uitgeprobeerd. Misschien dat ik dat nu toch eens ga doen, in een subtiel gerecht. Gewoon uit nieuwsgierigheid.quote:Op maandag 24 oktober 2011 00:23 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Klinkt ergens wel logisch toch? Heel veel veganisten gebruiken silken tofu op die manier, in plaats van room e.d.
Recept?quote:Op maandag 24 oktober 2011 20:53 schreef Bortecinem het volgende:
[ afbeelding ]
Gekonfijte sinaasappelschil gedoopt in pure chocolade. Lekker.
mooie fotoquote:Op dinsdag 25 oktober 2011 14:23 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Sweet basil seeds
Foto is een beetje verneukeratief, want een kwart theelepeltje van die zoete basilicumzaadjes in het eerste glaasje is al genoeg voor een glaasje vol kikkerdril daarachter. ;-)
(schijnt nog gezond te zijn ook, die kikkerdril. Smaakt verder vrijwel nergens naar)
Hey wat grappig zeg, die ga ik onthoudenquote:Op dinsdag 25 oktober 2011 14:23 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Sweet basil seeds
Foto is een beetje verneukeratief, want een kwart theelepeltje van die zoete basilicumzaadjes in het eerste glaasje is al genoeg voor een glaasje vol kikkerdril daarachter. ;-)
(schijnt nog gezond te zijn ook, die kikkerdril. Smaakt verder vrijwel nergens naar)
Ziet er te gek uit maar wat doe je er verder mee?quote:Op dinsdag 25 oktober 2011 14:23 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Sweet basil seeds
Foto is een beetje verneukeratief, want een kwart theelepeltje van die zoete basilicumzaadjes in het eerste glaasje is al genoeg voor een glaasje vol kikkerdril daarachter. ;-)
(schijnt nog gezond te zijn ook, die kikkerdril. Smaakt verder vrijwel nergens naar)
Oeh, ik zeg net tegen mijn vriend zal ik maandag een rode curry maken.quote:
sterkte manquote:Op zaterdag 29 oktober 2011 17:28 schreef celc1us het volgende:
Mijn late lunch. Spareribs.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ziet er juist wel fantastisch uit! Kan je zo op Foodgawker gooien!quote:Op maandag 24 oktober 2011 12:09 schreef Ilse86 het volgende:
Appelplaatkoek van vorige week. Ziet er niet fantastisch uit, maar wel erg lekker en makkelijk.
[ afbeelding ]
Hé bedanktquote:Op zaterdag 29 oktober 2011 17:31 schreef celc1us het volgende:
[..]
Ziet er juist wel fantastisch uit! Kan je zo op Foodgawker gooien!
Me too! Receptje?quote:Op zondag 30 oktober 2011 09:45 schreef .Sparkling. het volgende:
Oeh! Recept voor de soep en borek? Borek heb ik al een paar keer gegeten maar nooit zelf gemaakt. Lijkt me leuk om te doen.
Mooie foto's!quote:Op woensdag 2 november 2011 22:51 schreef celc1us het volgende:
Pizza is helemaaaal zelf gemaakt!
[ afbeelding ]
ik wil ook opteren voor adoptie tijdens maaltijduren.quote:Op donderdag 3 november 2011 22:20 schreef Isegrim het volgende:
Omnomnom! Kon ik maar elke dag bij RobinOok eten.
megaspeculaasquote:Op vrijdag 4 november 2011 20:12 schreef Dagonet het volgende:
[ afbeelding ]
Deze speculaas viel iets groter uit dan de bedoeling was maar dat kwam alleen maar goed uit. .
Ik krijg er ook meteen trek in!quote:
Nog lekker smeuïg van binnen ook.quote:
So so nice!quote:
Wat heb jij een toffe flickr, me gusta!quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 14:07 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Tagliatelle Carbonara
Om het een complete maaltijd te maken doe ik daar kleine blokjes gegrillde courgette door. Smaakt prima.
En dan de volgende dag uiteraard schuimkoekjes bakken van 't overgebleven eiwit.
[ link | afbeelding ]
Little Meringues
quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heb je eigenlijk een vriend? (of vriendin, kan natuurlijk ook)quote:
Daar help ik haar nog wel eens vanaf.quote:
Ondeh-Ondeh! Heb je daar een recept van?quote:Op vrijdag 4 november 2011 23:12 schreef Sinji het volgende:
[..]
So so nice!
Aziatische sesamzaadballen. De vulling bestaat uit zoete bonenpasta:
[ afbeelding ]
En een simpel gerechtje:
[ afbeelding ]
doe mij ook zo'n mamaquote:Op zondag 6 november 2011 18:00 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Die hebben jullie nog van mij tegoed (even aan mama vragen :p)
Mama's homemade baklava.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
voor andijvie ziet het er best eetbaar uitquote:Op zondag 6 november 2011 22:44 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Stamppot Andijvie met Charsui buikspek
Ik kijk uit naar het buikspek recept, heb nog 1,5 kg in de vriezer liggen.quote:Op zondag 6 november 2011 22:44 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Stamppot Andijvie met Charsui buikspek
Dan moet je niet aan LHO vragen hoeveel die ervan kan eten. Ik denk dat die zo tien stukjes wegwerkt. Bah.quote:
Joh?? Wat denk je dat ik heb gedaan origineel is nog veel vager qua kleur. Dacht gister dat het goed was, maar zie nu nog wat dingen die ik anders had moeten doen. Maar goed, geen zin in nu, heb het rawbestand ook al weggeknikkerd volgens mijquote:Op maandag 7 november 2011 11:26 schreef Puala het volgende:
@Sunnythesun: die kleuren kun je bijtrekken. Ik weet niet of je handig bent met bewerken? Anders wil ik het wel voor je doen
Recept? Of gewoon zelf verzonnen?quote:Op maandag 7 november 2011 11:16 schreef Purdey het volgende:
Kleine crosspost, want hij staat ook al in het Cheesecake topic:
Chocoladecheesecake met bastogne bodem:
[ afbeelding ]
Limoen cheesecake met oreo koekjes bodem:
[ afbeelding ]
Excuses, ik wist niet dat je dat al gedaan had. Het was maar een aanbod.quote:Op maandag 7 november 2011 11:28 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Joh?? Wat denk je dat ik heb gedaan origineel is nog veel vager qua kleur. Dacht gister dat het goed was, maar zie nu nog wat dingen die ik anders had moeten doen. Maar goed, geen zin in nu, heb het rawbestand ook al weggeknikkerd volgens mij
Cheesecakequote:Op maandag 7 november 2011 11:16 schreef Purdey het volgende:
Kleine crosspost, want hij staat ook al in het Cheesecake topic:
Chocoladecheesecake met bastogne bodem:
[ afbeelding ]
Limoen cheesecake met oreo koekjes bodem:
[ afbeelding ]
Ik zie dat ik iets feller over kom dan de bedoeling was, maar ik vond het zo stom van mezelf dat het niet goed was maar ik het wel weggeknikkerd had Solly!! Niet zo bedoeld dus..quote:Op maandag 7 november 2011 20:29 schreef Puala het volgende:
[..]
Excuses, ik wist niet dat je dat al gedaan had. Het was maar een aanbod.
net zo lekker als 't eruit zag?quote:Op zondag 6 november 2011 22:44 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Stamppot Andijvie met Charsui buikspek
wow chique hoofdgerecht!quote:Op woensdag 9 november 2011 10:00 schreef Croli het volgende:
Afgelopen zaterdag moest ik weer koken voor ons kookclubje. Heb van de drie gangen foto's gemaakt (sorry niet superduidelijk/mooi allemaal) Ik vond de opmaak zelf wel OK, alleen t hoofdgerecht had ik anders in gedachten maar moest het allemaal wat snel doen omdat het anders koud werd!
Voor: 3 verschillende amuses van gerookte kip:
[ afbeelding ]
Hoofd: Ossenhaas, bloemkoolpuree afgemaakt met truffelolie, worteltjes en aardappeltjes in peterselie-boter, en rode wijn saus.
[ afbeelding ]
Na: Chocolade smelttaartje (smelten deed ie niet had iets te lang in de oven gestaan) met zelfgemaakte frambozensorbet.
[ afbeelding ]
Dat heb ik heel vaak met zaken als ossehaas, biefstuk etc.: de garing is perfect maar tóch is het me net iets te lauw van binnen.quote:Op woensdag 9 november 2011 11:16 schreef Croli het volgende:
Ook best wel prijzig
Maar zeer lekker, wel een beetje lopen kloten om het vlees goed warm te krijgen van binnen... stom advies van de slager, klopte geen hout van!
Receptquote:Op maandag 7 november 2011 17:49 schreef Berend. het volgende:
[..]
Recept? Of gewoon zelf verzonnen?
(Chocolade taart)
Ja, zo doe ik het dus altijdquote:Op woensdag 9 november 2011 15:25 schreef RobinOok het volgende:
Rookoventje kopen. Daarin warmt ie eerst mooi op en dan hoef je 'm alleen nog heel kort te grillen/bakken voor een bruin korstje. Bij mij is de biefstuk altijd warm van binnen.
Sous vide koken werkt hetzelfde. Eerst op temperatuur laten komen en daarna even bakken.
Ouderwetse manier is snel bakken en dan in warmige oven zetten om zachtjes door te garen. (kan ik niet, ik haat ovens wat dat betreft)
Wow dat ziet er echt goed uit! Ik wil wel een keer bij jou komen eten..quote:Op woensdag 9 november 2011 10:00 schreef Croli het volgende:
Afgelopen zaterdag moest ik weer koken voor ons kookclubje. Heb van de drie gangen foto's gemaakt (sorry niet superduidelijk/mooi allemaal) Ik vond de opmaak zelf wel OK, alleen t hoofdgerecht had ik anders in gedachten maar moest het allemaal wat snel doen omdat het anders koud werd!
Voor: 3 verschillende amuses van gerookte kip:
[ afbeelding ]
Hoofd: Ossenhaas, bloemkoolpuree afgemaakt met truffelolie, worteltjes en aardappeltjes in peterselie-boter, en rode wijn saus.
[ afbeelding ]
Na: Chocolade smelttaartje (smelten deed ie niet had iets te lang in de oven gestaan) met zelfgemaakte frambozensorbet.
[ afbeelding ]
Klinkt toch best lekker of was het echt niet te pruimen?quote:Op vrijdag 18 november 2011 00:20 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Mijn eerste agar-agar drilpuddinkje.
(met lychees erin, maar ik bespaar jullie het recept, want dat was niks. Het was ook meer een experiment dan een serieuze poging om een pudding te maken )
Imgur.comquote:Op zaterdag 19 november 2011 02:32 schreef RedAlert het volgende:
Domme vraag hoe upload je een foto ....(geen URL)
Gaaf dat het zo werkt. Wat was je kwijt voor de agar agar en waar gekocht?quote:Op vrijdag 18 november 2011 00:20 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Mijn eerste agar-agar drilpuddinkje.
(met lychees erin, maar ik bespaar jullie het recept, want dat was niks. Het was ook meer een experiment dan een serieuze poging om een pudding te maken )
Kijk even hier:quote:Op zaterdag 19 november 2011 02:32 schreef RedAlert het volgende:
Domme vraag hoe upload je een foto ....(geen URL)
dank !quote:Op zaterdag 19 november 2011 10:17 schreef Dagonet het volgende:
[..]
Kijk even hier:
[US] FAQ!
Daar staan wat nuttige tips en links.
Vandaag post over agar-agar online gezet, daar staat alles te lezen.quote:Op zaterdag 19 november 2011 10:14 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Gaaf dat het zo werkt. Wat was je kwijt voor de agar agar en waar gekocht?
Had ze gepost in het andere topic: http://trissalicious.com/(...)isotto/#comment-3429quote:Op vrijdag 18 november 2011 11:08 schreef Vandaag... het volgende:
Dat ziet er heerlijk uit! Heb je een recept Motorbloempje?
thx vrij normale prijzen zo te zien. eens kijken als ik het zie liggen jat ik het meequote:Op zaterdag 19 november 2011 13:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Vandaag post over agar-agar online gezet, daar staat alles te lezen.
Behalve de prijzen, want ben de bonnetjes kwijt. En had het al een tijd in huis om over te bloggen. Maar het poeder en de strings liggen volgens mij bij de normale, goed gesorteerde toko. De vlokken haalde ik bij een natuurwinkel en de sticks waarschijnlijk bij een Japanse winkel.
[ link | afbeelding ]
Agar Agar (sticks, strings, flakes or powder)
ziet er goed uit!!quote:Op dinsdag 22 november 2011 22:50 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Broodje lam
Beetje fusion, hele lamsschouder, gemarineerd in een Chinese marinade met veel komijn. Op een gestoomd broodje en daar dan weer kwark bij. Vind ik nu eenmaal erg lekker bij lam, kwark. Het was geitenkwark, iets nieuws geloof ik. Qua smaak wel lekker, maar de textuur vond ik minder. Met koriander, sjalotje, limoensap, zout en peper evengoed erg lekker bij 't lam.
Zonder dat je al die ingredienten in hoeft te kopen? Haha, ja: koop een zakje char-siu marinade.quote:Op donderdag 1 december 2011 17:58 schreef minilot het volgende:
Robin, heb je misschien ook een foolproof char siu-recept?
Haha nee, natuurlijk mét al die ingredienten! Ik bedoelde vooral vleessoort, bereidingstijd, etc. :-)quote:Op donderdag 1 december 2011 18:48 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zonder dat je al die ingredienten in hoeft te kopen? Haha, ja: koop een zakje char-siu marinade.
Maar zonder gekheid, ik heb het nu dus pas een keer of 5 gemaakt, met wisselend succes. Dus ik heb eigenlijk nog geen aanbevelenswaardig en dus zeker geen foolproof recept. ;-)
Hmm dat wil ik ook wel eens proberenquote:Op donderdag 24 november 2011 18:22 schreef RobinOok het volgende:
Dank je!
Vanmiddag even de Char Siu getestdraaid met een stukje van de varkensschouder en een stukje van de speklap die sinds gisteravond liggen te marineren. (heb toch teveel en dacht, dan kan ik mooi even kijken of het bevalt en kan ik nog foto's bij daglicht maken. Scheelt een hoop gefotoshop)
[ link | afbeelding ]
Char siu
Nu weet ik weer waarom ik vroeger zo'n pesthekel aan schouderkarbonades had. Dat krijg je niet mals in een half uurtje! Brrrrrr. De speklap wel (understatement, haha).
De rest van de varkensschouder staat nu rustig, afgedekt in de oven te sudderen. Die grill ik straks op het laatst wel even, want dit vond ik echt niks. De speklap was wel okay, behalve dat ie half verbrand was, *stom*. Omdat ie zo dun was was de marinade er ook mooi ingetrokken.
Dus mijn eerste indruk nu is: speklappen gebruiken, geen schouderlap.
Nomnomnomquote:Op donderdag 1 december 2011 19:10 schreef Molleman het volgende:
Dan zal ik hem hier ook maar eens neerzetten, aangezien fotografie ook een van mijn hobbies is
Spicy Honey Chicken Wings
[ afbeelding ]
Klik voor het recept
quote:Op donderdag 1 december 2011 19:21 schreef Lyriella het volgende:
Nomnom, heb je het recept van die knoflookbroodjes? En hoe je dat leuke formaatje krijgt?
De chicken wings zien er ook heerlijk uit! Mooie foto!
Jaaaa, ik wil ook t recept van de knoflookbroodjes!quote:Op donderdag 1 december 2011 19:25 schreef Molleman het volgende:
Dank je, voor mij ook de eerste keer dat ik het doe. Gelijk maar een blog aangemaakt dat ik gelijk recepten kan delen.
Knoflookbroodjes zien er zeker heerlijk uit, lees graag het recept.
Ziet er allemaal heerlijk uit! Recept van de knoflookbroodjes?quote:Op zaterdag 3 december 2011 16:10 schreef cinnamon_M het volgende:
Gisteren lekker in de keuken gestaan voor het sinterklaasfeest gisteravond:
[ afbeelding ]
Kruidnootjes in wording
[ afbeelding ]
Knoflookbroodjes in wording (zelf een recept getweaked, wilde eigenlijk die van minilot maken )
[ afbeelding ]
Resultaat: kruidnotEN (ze waren wat groot uitgevalen)
[ afbeelding ]
De knoflookbroodjes, net uit de oven
[ afbeelding ]
Ook nog gemaakt: portie mini zweedse gehaktballetjes
Ik heb het een beetje op gevoel gedaan, maar:quote:Op zaterdag 3 december 2011 16:41 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ziet er allemaal heerlijk uit! Recept van de knoflookbroodjes?
Lijkt me lekker!quote:Op zaterdag 3 december 2011 18:20 schreef n0a het volgende:
Pompoentaart met feta en walnoten
[ afbeelding ]
recept
Nooit eerder met pompoen gekookt, maar ik ben helemaal om .
oh my dit ga ik binnenkort een keer makenquote:Op zaterdag 3 december 2011 18:20 schreef n0a het volgende:
Pompoentaart met feta en walnoten
[ afbeelding ]
recept
Nooit eerder met pompoen gekookt, maar ik ben helemaal om .
Heb em vandaag nog gemaakt, maar dan met gekarameliseerde ui tussen de pompoen en feta en met pecannoten ipv walnoten. Denk dat ik de volgende keer spekjes er bij probeer.quote:Op donderdag 8 december 2011 21:30 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
oh my dit ga ik binnenkort een keer maken
progressie in je kookkunsten imo. krijg er f*cking trek van!quote:Op donderdag 8 december 2011 22:20 schreef celc1us het volgende:
Waar ik de laatste tijd mee bezig ben geweest... De recepten staan op de blog...
Vanille Koekjes
[ afbeelding ]
Spring Onion Pancakes
[ afbeelding ]
Aardappel met heel veel knoflook
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Koppie koffie
[ afbeelding ]
Aardappelpuree met ricotta, spinazie en bacon
[ afbeelding ]
Homemade ciabatta
[ afbeelding ]
Homemade pizza
[ afbeelding ]
Spareribs
[ afbeelding ]
Oefening baart kunst zeggen ze toch!quote:Op donderdag 8 december 2011 22:34 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
progressie in je kookkunsten imo. krijg er f*cking trek van!
Eens! (behalve die spareribs )quote:Op donderdag 8 december 2011 22:34 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
progressie in je kookkunsten imo. krijg er f*cking trek van!
Nou, ik zie absoluut progressie, fotografie-wijze hartstikke mooi man!quote:Op donderdag 8 december 2011 22:38 schreef celc1us het volgende:
[..]
Oefening baart kunst zeggen ze toch!
quote:Op vrijdag 9 december 2011 18:32 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Nou, ik zie absoluut progressie, fotografie-wijze hartstikke mooi man!
Dank jullie wel Ik doe mijn best!quote:
Zelfs je pepernoten zitten in een fancy zakje! Zag mijn leven er maar zo uitquote:
Heb je hier het receptje ook van toevallig ?quote:Op donderdag 8 december 2011 21:27 schreef motorbloempje het volgende:
Ziet er heerlijk uit Robin!
Hier ook weer eentje van mij, succes experimentje van vanavond:
[ afbeelding ]
Risotto met kastanjechampignons en gorgonzola met erbij in port gecarameliseerde rode ui en een zacht gegrilde loch muir filet.
haha het zijn geen pepernoten, maar amaretti koekies.quote:Op zaterdag 10 december 2011 23:54 schreef La_Vita het volgende:
[..]
Zelfs je pepernoten zitten in een fancy zakje! Zag mijn leven er maar zo uit
Ik vraag het mij al jaren af, maar gelukkig heb ik er niet al te veel mee te maken gehad dit jaar, sterker nog: heb nog geen kruidnoot of pepernoot op!quote:Op zondag 11 december 2011 00:57 schreef Lyriella het volgende:
Waarom noemt iedereen kruidnoten pepernoten? =P
ohquote:Op zondag 11 december 2011 00:52 schreef celc1us het volgende:
[..]
haha het zijn geen pepernoten, maar amaretti koekies.
haha, ok..thx iigquote:Op zondag 11 december 2011 00:49 schreef motorbloempje het volgende:
Ehm.. ongeveer precies zoals ik 't schrijf heb maar wat gedaan namelijk en als ik 'zomaar' kook let ik nooit op hoeveelheden
Ongeveer 150 gram risotto
sjalotje
ongeveer 600ml kippenbouillon denk ik
roomboter
--> Risotto maken (had geen witte wijn in huis, dus die zit er niet in )
een bakje kastanjechampignons in dunne plakjes. Deze kun je óf meebakken met het sjalotje, óf even in de kippenbouillon meekoken, is ook erg lekker!
flink wat gorgonzola en een lepeltje creme fraiche op het einde er doorheen roeren.
Rode ui (ik had twee medium-sized uien) aanbakken in wat boter, dan wat bruine basterdsuiker en balsamicoazijn erbij, gewoon gecaramelliseerde ui maken zeg maar, zoals bijvoorbeeld in dit recept. Maar dan nog met een lekkere scheut rode port erbij.
En in een grilpan twee zalmfiletjes lichtjes grillen
Omnombroodjehamburgerquote:Op zondag 11 december 2011 21:47 schreef Dagonet het volgende:
[ afbeelding ]
Gisteravond geen zin om te koken dus snel maar wat in elkaar geflanst.
Ja, van die kleine ciabattabroodjes, gewoon simpele beefburgers met wat zout peper en provençaalse kruiden, broodjes half afgebakken, opengesneden, ketchup, één sjalotje over de 4 stukken, kaas eroverheen en dan weer provençaalse kruiden en nog even in de oven een paar minuutjes en daaroverheen nog wat rucola. Ovenfriet met zout peper en paprika en de rest van de zak rucolamelange met een simpele dressing.quote:Op zondag 11 december 2011 22:34 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Omnombroodjehamburger
Morgen weer!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |