abonnement Unibet Coolblue
pi_123206139
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 14:52 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

Die heb ik ook, mooi kookboek idd :Y Met lekkere dingen :9
Echt een leuk hebbeding als je kookboeken leuk vindt!
In april komt een nieuwe van haar uit. :)
[b] Unstable. Volatile. Dangerous. [/b]
YES! The rhythm, the rebel.
pi_124002836
Net besteld:



Momofuku Milk Bar - Christina Tosi

&



The Art of Cooking with Vegetables - Alain Passard

Reviews volgen zodra ik er het één en ander uit heb gekookt. :)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 13 maart 2013 @ 14:43:03 #278
95236 marcb1974
Dakshin Ray
pi_124005622
Heb de andere zilveren lepels ook (op de kinderen versie na), dus deze mocht zeker niet missen.

stupidity has become as common as common sense was before
pi_124605818
Ik ben op zoek naar een goed salade kookboek, heeft iemand tips? :D
  † In Memoriam † dinsdag 9 juli 2013 @ 10:09:58 #280
91830 MaximusTG
pi_128749720
Heb deze laatst voor mn verjaardag gekregen;
http://www.amazon.co.uk/Wahaca-Mexican-Food-at-Home/dp/1444722395



Grappig genoeg de vrouwelijke vorm van mijn naam :p. Niet een naam die ik zou mooi vind voor een meisje eerlijk gezegd.
Ga er vanavond Chicken with peanut mole uit maken. Dr gaat tomaat, knoflook, piment, kaneel, chili, ui en rozijnen in de saus. Naast de pinda's uiteraard.
Ben benieuwd.
  dinsdag 9 juli 2013 @ 10:50:32 #281
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_128750670
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juli 2013 10:09 schreef MaximusTG het volgende:
Heb deze laatst voor mn verjaardag gekregen;
http://www.amazon.co.uk/Wahaca-Mexican-Food-at-Home/dp/1444722395

[ afbeelding ]

Grappig genoeg de vrouwelijke vorm van mijn naam :p. Niet een naam die ik zou mooi vind voor een meisje eerlijk gezegd.
Ga er vanavond Chicken with peanut mole uit maken. Dr gaat tomaat, knoflook, piment, kaneel, chili, ui en rozijnen in de saus. Naast de pinda's uiteraard.
Ben benieuwd.
Oh dat ziet er leuk uit! O+ Dia de los Muertos poppetje erop ook :D
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  woensdag 10 juli 2013 @ 10:04:31 #282
221912 minilot
Nancy boy
pi_128787789
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juli 2013 10:50 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

Dia de los Muertos poppetje erop ook :D
Ha, dat was zojuist bijna de reden dat ik subiet het boek zou bestellen bij Amazon! :D 'Ooooo, leuk poppetje!' :')

Ik wacht wel even tot onze Max er iets meer uit gekookt heeft dan kip in pindasaus. *)
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † woensdag 10 juli 2013 @ 10:24:49 #283
91830 MaximusTG
pi_128788304
Haha, verstandig waarschijnlijk, anders heb je zo de kast vol staan met boeken met mooie kaften :P. Wil er vandaag eigenlijk nog wel iets uit maken, maar dan moet ik ff bij de slager varkensbuik halen. Eigenlijk met bot, maar dat zal wel niet te krijgen zijn.
pi_128789899
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2013 10:04 schreef minilot het volgende:

[..]

Ha, dat was zojuist bijna de reden dat ik subiet het boek zou bestellen bij Amazon! :D 'Ooooo, leuk poppetje!' :')
_O-

Ik heb zelf ff naar de reviews gekeken. Die waren wat wisselend....
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  woensdag 10 juli 2013 @ 21:24:37 #285
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_128812502
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2013 10:24 schreef MaximusTG het volgende:
Haha, verstandig waarschijnlijk, anders heb je zo de kast vol staan met boeken met mooie kaften :P.
:@

:D

mini, we are zeh same O+
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  maandag 22 juli 2013 @ 18:56:50 #286
300082 roos85
JUICHEN!
pi_129227857
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 22:31 schreef minilot het volgende:

[..]

Die is echt ongeloofelijk lekker ja! :Y
Venkel met tijm en knoflook in een ovenschaal, samen met room.. Dan maak je een reguliere crumbletopping van bloem, suiker en boter, maar dan ook met een hand fijngeraspte parmezaan erdoor.. In een hete oven en dan na een half uur wat kerstomaten erbovenop en nog een poosje terug.. Die romige knoflokerigheid met kruidige tijm en anijsachtige venkel, en die zoet-hartige crumbletopping en dat dan weer met het zurige van de tomaatjes..
O+ Aaaah! O+ Zo lekker!
Hij staat hier in de oven, ben benieuwd! Het ruikt iig al heerlijk.,
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  maandag 22 juli 2013 @ 19:24:06 #287
95236 marcb1974
Dakshin Ray
pi_129228657


Met een canvas tasje erom, hier ga ik veel uit koken O+
stupidity has become as common as common sense was before
pi_130263509
quote:
0s.gif Op maandag 22 juli 2013 19:24 schreef marcb1974 het volgende:
[ afbeelding ]

Met een canvas tasje erom, hier ga ik veel uit koken O+
En heb je er toevallig al uit gekookt? Kloppen de recepten een beetje?
pi_130664793


Voor het eerst in tijden weer eens een kookboek gekocht. Op het eerste gezicht een prettig basiskookboek met veel aandacht voor chronologie en veel foto's die niet voor 'de leuk' zijn maar de bereiding laten zien.
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 11:40:00 #290
24114 --H-I-M--
beyond redemption...
pi_131736787
Eindelijk is hij er dan... Nog dik 2400 pagina's te gaan, maar wat mooi, wat helder en wat een spectaculaire gerechten - ik heb weer jaren plezier!

pi_132219377
Hier net binnengekomen:



Fijn boek, en gelukkig staan er vooral recepten in die niet 3 dagen duren maar gewoon binnen afzienbare tijd kunnen :9

ik gooi er gelijk een vraag tegenaan: iemand nog een leuke tip voor een kookboek over bakken met een broodbakmachine? Een vriend van me heeft voor zn verjaardag zo'n apparaat gekregen, en ik wil m een bijpassend boek cadeau geven.

(edit; ff zoeken Grip, 1 pagina terug... de broodbijbel dus. Is die leuk??)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_132219568
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2013 10:52 schreef Gripper het volgende:
Hier net binnengekomen:

[ afbeelding ]

Fijn boek, en gelukkig staan er vooral recepten in die niet 3 dagen duren maar gewoon binnen afzienbare tijd kunnen :9

ik gooi er gelijk een vraag tegenaan: iemand nog een leuke tip voor een kookboek over bakken met een broodbakmachine? Een vriend van me heeft voor zn verjaardag zo'n apparaat gekregen, en ik wil m een bijpassend boek cadeau geven.

(edit; ff zoeken Grip, 1 pagina terug... de broodbijbel dus. Is die leuk??)
De broodbijbel is een prima boek met zowel recepten voor de broodmachine als met de hand. Broden uit de hele wereld, waaronder gewone en bijzondere zoals gevulde broden of groentebroden. Het is niet zo specialistisch als Hamelman bijvoorbeeld waarbij je met percentages ed aan het werk gaat, maar die is dan ook niet voor broodmachines maar voor de (semi-)professionele bakker. Ik heb altijd prima (oven) broden uit de Broodbijbel gehaald. Dik prima boek voor 10 euro en te koop bij de Bruna en/of Ako. :Y

Met 'recepten in die niet 3 dagen duren' bedoel je bijvoorbeeld de geperfectioneerde recepten uit zijn tv-serie of is dat juist wat wel in dit boek staat?

Ik heb overigens onlangs dit boek gekocht om alvast in de stemming te komen voor mijn reis.

Recept #1: filterkoffie.
Verder bijna alles geel en oranje van vet en kaas. Hmm.... Ik denk niet dat ik er heel veel uit ga maken.
  † In Memoriam † woensdag 16 oktober 2013 @ 11:16:31 #293
91830 MaximusTG
pi_132219994
Ja, die Blumenthal heeft soms wel leuke ideeën in zn search of perfection videos - maar net zo vaak imho enorme overdreven lange stappen. En zo perfect wordt het ook niet eens altijd...
Zo wordt bv zn pizza:

pi_132220315
Thanks voor de tips over de broodbijbel. Die koop ik dan maar voor 'm + enkele leuke broodmixen en pittenspul. Die vriend is gelovig, dus kan ie de broodbijbel mooi naast zn andere bijbel zetten ;)


quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2013 10:59 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]
Met 'recepten in die niet 3 dagen duren' bedoel je bijvoorbeeld de geperfectioneerde recepten uit zijn tv-serie of is dat juist wat wel in dit boek staat?
Nee, ik heb inderdaad vantevoren wel gekeken of het niet alleen maar recepten uit de 'perfection' serie zijn. Want hoe leuk dat ook is, ik ga niet zo vaak 3 dagen met een recept bezig zijn, dus dan had ik niks aan dit boek gehad :)

Hier staan er maar 1 of 2 in die lang duren: bijv. een lamsgelei, waarvoor je bouillon meerdere keren moet klaren met ijs. Alle andere gerechten passen op 1 bladzijde, en hebben normale bereidingstijden van alles tussen 10 minuten en 1 dag.

Maar er staat bijvoorbeeld ook "de perfecte tosti" in met als bijzonder ingredient een schuursponsje. Je doet een plakje schuurspons tussen de boterhammen en bakt die eerst droog. De spons houdt een ruimte over waar je dan in de 2e bakronde je kaas & ham tussen kunt stoppen. Da's wel weer grappig :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_132220782
Ik overweeg om deze te kopen:

Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_132220916
Eigenlijk is het heel fout, maar ben weg van dit kookboek



Heb er al meerdere dingen uit gemaakt.
En op de website staan nog veel meer lekkere recepten.

Het zijn alleen niet echt culinaire hoogstandjes, maar wel erg lekker. :Y
pi_132220975
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2013 10:52 schreef Gripper het volgende:
Hier net binnengekomen:

[ afbeelding ]

Fijn boek, en gelukkig staan er vooral recepten in die niet 3 dagen duren maar gewoon binnen afzienbare tijd kunnen :9
Deze heb ik ook, in het Engels weliswaar, en ik heb die rode kool gazpacho met mosterdijs pas nog gemaakt. Godskolere wat een werk evengoed nog voor iets wat 50% van de gasten niet kon waarderen...
pi_132222182
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2013 11:43 schreef roos85 het volgende:
Ik overweeg om deze te kopen:

[ afbeelding ]
Deze man is toch niet zelf kok maar recensent?
pi_132222495
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2013 12:28 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Deze man is toch niet zelf kok maar recensent?
Klopt, maar in dit seizoen van Masterchef kookt ie zelf ook weleens, wel de wat simpelere gerechten.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_132223033
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2013 11:16 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, die Blumenthal heeft soms wel leuke ideeën in zn search of perfection videos - maar net zo vaak imho enorme overdreven lange stappen. En zo perfect wordt het ook niet eens altijd...
Zo wordt bv zn pizza:

[ link | afbeelding ]
Was dat niet met een gietijzeren pan lang op het vuur doen, omdraaien, in de oven doen en daar je pizza opleggen?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')