abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 18 november 2011 @ 21:57:47 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104531609
We zijn in Timmendorfer Strand aangekomen en een hapje gegeten na de lange rit. Waren bij Sea Lord en had vooraf haring op roggebrood, was een halve haring, een beetje karig maar wel lekker.
Als hoofdgerecht een halve eend met jus, aardappels en rode kool. We dronken daarbij een franse caberbet, en een fles water.
Schade was 70 euro incluus de tip. Prima prijs, heerlijke eend! Morgen het echte werk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104533527
Leuk en Lekker Mir :9
  zondag 20 november 2011 @ 21:08:39 #178
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_104603733
Waar? Pizzeria San Marco, Delft
Wanneer? 20 november 2011

Wat at je?
Een Boscaiola pizza, met tomatensaus, mozzarella, artisjokken en olijven; mijn vriend een Raffaele pizza met tomatensaus, mozzarella, rucola, zongedroogde tomaten en parmezaanse kaas.
Als toetje had ik bosvruchten-cheesecake en mijn vriend chocoladecheesecake met peer.

Impressie?
San Marco is redelijk goedkoop, en het eten is dus ook niet van al te hoge kwaliteit: standaard pizzasaus en kaas, artisjokken uit een potje en de zongedroogde tomaten waren niet die lekker halfgedroogde op olie, maar die droge zoute.
Maar de inrichting is supergezellig, met veel Italiaanse wijnflessen, wapenschilden van Italiaanse steden, nep-planten en houten plafondbalken, dus de sfeer is goed (al zouden anderen het misschien kazig noemen). Niet alle bediening was even enthousiast, de eerste ober leek wel te verlegen om uberhaupt wat te zeggen en vroeg kwam niet zelf langs om te vragen of we nog wat wilden; de andere was wel aardig.

Kosten?
Zo'n 17.50 pp. incl. 1 drankje pp.

Cijfer?
Je krijgt waar je voor betaalt, en het is niet erg duur. Het eten is niet beter of slechter dan bij veel andere Italianen. Dus: 7.5.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  zondag 20 november 2011 @ 22:23:55 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104608954
Eten bij La Belle Epoche in Travemunde

De Locatie

Het Colombia Hotel in Travemunde is prachtig gelegen aan de Oostzee, een nobel hotel met een casino en meerdere uitstekende restaurants. Het is een luxe hotel van de eerste klasse. Het beste restaurant in het hotel is La Belle Epoche. Het restaurant is gelegen op de tweede etage van het hotel met een schitterend gezicht op de Oostzee, waar wij niets van zagen, het was mistig en donker.

Het restaurant heeft de volgende waarderingen gekregen.

Guide Michelin: 2 stars
Gault Millau: 17 points
Der Feinschmecker: 3,5 F
gusto: 9 pans
VARTA-Guide: 3 diamonds and VARTA-Tipp for cuisine and service
ARAL Schlemmer Atlas: 4 spoons
Der große Hotel & Restaurant Guide: 4 Chef's hats

De Chef is Kevin Fehling en de restaurant manager en sommelier is David Eitel

We hadden twee verjaardagen te vieren, het verblijf in Timmendorf (10 Km verderop) was een verjaarscadeau voor mij en het etentje was mijn verjaarscadeau voor mijn man.

Het Eten en het drinken
We begonnen met Champagne van Louis Roederer, een blanc de blanc, hiervan worden slechts 500 flessen geproduceert die grotendeels naar dit restaurant gaan.

Het Brood
Bij het eten werd er vers boerenwit geserveerd met een zoute boter, prachtig krokant witbrood.

De starters bij de Champagne
Gecarameliseerd kwartelei, zoet en heerlijk

Makaron van Boulabaisse, een kleine makaron met een grote smaak, heerlijk en lang bleef deze smaken, echt goddelijk, zei al dat ik hier een hele schaal van wilde en dan gelukkig was, wijntje erbij en dan voor de TV, dat verslaat ieder zoute om mijlen

Oesters op drie manieren, rauw, gemarineerd en in een broodkruim gefrituurd, op granny smith, citroen en lychee. Ik eet mijn oesters normaal altijd rauw, maar deze manieren waren echt heerlijk
Een textura van rode biet gevuld met rundertartaar met mosterdkaviaar met een krokant papier van rode biet eromheen, een prachtig hapje, het zoete van de rode biet paste prachtig bij de tartaar en de bolletjes mosterd die plopten in je mond.

Ganzeleverijs op een maisschuim en gevriesdroogde krokante mais, selleriebriquet en een BBQ saus textura. Ik ga dit proberen zelf te maken, wat lekker en mooi dit.

Voorgerechten


Carpacchio van Noorse kreeft met kersen, ik dacht eerst dat het wat te zout was, maar dat was het niet, het was prachtig ziltig en zurig, kan er nog steeds niet over uit hoe ze dit maakten en waar de smaken vandaan kwamen.
* Hierbij een 2008 Durbacher Kochberg Scheurebe Spätlese trocken, Heinrich Männle uit Baden, De droge wijn was een Spätlese, maar een droge, past goed bij dit gerecht

Jakobsschelp met Koningsmarkreel en Octopus, met een sneeuw van Mierikswortel, een mayonaise van Juzu, zeegrastempura, soyasausgeleilucifers en zand van het strand krokant.
Ik zou mijn rechterarm er voor geven dit te kunnen verzinnen laat staan zo perfect te maken. Het was een feestje om te zien en te eten. De Jakobsschelp was zacht als boter, de octopus vers en goddelijk lekker en perfect gegaard, de sneeuw van Mierikswortel had de structuur van droge sneeuw, licht en lekker, paste perfect erbij, het zeegras tempura waren een paar flarden zeegras met een volgens mij, eiwitschuim laagje, krokant gefrituurd, de soyasausgelei past er goed bij, de smaken waren in balans en het zand van het strand krokant, ik heb geen idee wat het was, het zag er uit als zand maar was een soort kruimeltjes van hartige boterkoekjes.

* Hierbij een 2008 Vouvraym demi sec, domaine du clos Naudin aan de Loire, de aanwezige restsuikers in de wijn complimenteerde het gerecht, het zoete van de perfect bereide Jakobsschelp prachtig.

Tussengerechten

Een filet van Sint Petrusvis met een citroenhollandaise en citroen gelei met daarbij een stukje gegrilde aal gemarineerd in soja, wat groene meloen en een rijstazijnschuim.

Als ik St Petrusvis maak, maak ik hem geheel. Ik grill hem op een laag vuur en fileer hem daarna, hij is dan sappig en zacht. Deze was iets droger, want gefileerd bereid, maar wel lekker. De gegrilde aal goddelijk, de groene meloen maakte het geheel af en het schuim was lichter dan eischuim, prachtig prachtig, wat een vakmanschap
* Hierbij een 2005 Mandelpfad Riesling Grosses Gewachs van Knipser uit de Pfalz
Tja, een geweldige Riesling, wat kan ik er van zeggen, anders dan, waren ze maar allemaal zo. De mineralen en de zouten kwamen prachtig naar voren met het gerecht.

Een 1 uurs ei met Sot L'y Laisse van kip, Perigord Truffel, Parmesan en Aardpeer
* Hierbij een 2008 “eruption Weiss” Morillon vom Buch, Frauwallner uit de Steiermark
Het 1 uurs ei is een ei wat gevacumeerd 1 uur wordt gegaard bij 64 graden Celsius, het geeft het een gelei achtige structuur, als een perfect zachtgekookt ei, het was afgedekt met een laagje herfsttruffel, een rijke truffelsmaak van boswandeling, de Sot L'y Laisse van kip is een stukje vlees wat achter het filet in het karkas zit, Sot L'y Laisse betekend, een dwaas die het laat zitten, In Frankrijk heet dit het lekkerste van de kip te zijn, en idd, het is heerlijk mals en smakelijk.
De wijn is gerijpt op Barique eiken vaten en soort van geoxideerd die hem een zeer aparte smaak geeft die zeer goed bij de aarde tonen van de truffel passen.
Genoten genoten, wat een geweldige combi

Biologische ganzenlever, gebraden op Berlijnse wijze met Duindoorn, appelcompot, appel makaron, uischuim en glaasje ganzenboullion met steranijs.
* Hierbij een 1996 Vin Santo del Chianti Classico Reserva, Villa Branca uit de Toskane
De lever was heel licht, niet zwaar of vet overkomend maar zacht en sappig. Het lichtzoete van de Vin Santo paste perfect bij de lever.

Hoofdgerechten
Rug, Filet, Bout, buik, zwezerik en schouder van Limousin lam met textura van een griekse boeren salade met een jus reductie met fond en rode wijn en een fetaschuim. Schrik niet, de stukjes waren niet groot, maar dobbelsteen formaat. Allemaal op hun eigen wijze klaar gemaakt, de filet rood, de rug rose, de zwezerik in broodkruim gebraden, de schouder als een blokje in laagjes gegaard, de buik gesmoord. Prachtig stukje vakmanschap en veel, heel veel werk was in dit gerecht gegaan wat je proefde. De textura was in een krokant paprikarolletje met ui en paprika gemaakt, het fetaschuim een soort melkschuim zoals op je cappucino maar dan met een mooie schapenfetasmaak.
* Hierbij een 2008 Gevrey Chambertin “en Champs” Domaine Geantet-Pansiot. Een krachtige rode wijn die goed overeind blijft bij dit gerecht en de vele smaken

Ree Rose, Reerug met cocosschuim, gefermenteerde knoflook, zwartebessen gelei, groene kool en aardappel textura en een reeboutbitterbal. De reerug was perfect, rosé en zacht als boter, het is denk ik het lekkerste vlees cq wild wat er is en deze was prefect bereid. De bitterbal was smullen, echt perfectionisme. De zwartebessengelei paste er goed bij, de textura van de groende kook en aardappel een hapje dat een prachtige koolsmaak en aardappel kende die bij ree goed smaken. De gefermenteerde knoflook had ik niet eerder bij wild gegeten maar past er goed bij. Een mooi gerecht, heerlijk in de herfstsfeer. Ook op een Jus van het braadresidu met wat fond. Cocos bij Ree? Meen je dat, en is dat lekker? Jep, had het niet kunnen bedenken maar de Cocos smaakt prachtig bij ree. Ik zou aan eekhoorntjesbrood denken, of morieljes, maar dit is eigenlijk nog mooier.
* Hierbij een 2008 Lisippo Montepulciano Magnum Serra San Martino/Marken. Een mooie donker fruit smakende Montepulciano

Ik begon ietwat aangeschoten te raken, ik, die Ieren en Russen onder tafel kan drinken...

Desserts

Kazen: Een blauweschimmel, de klassieke blauwe schapenkaas Roqueford . Een 5 jaar oude boeren gouda, een klassieke rauwemelkse Camembert, een roodbacterie waar ik me de naam niet van herinneren en bijna vloeibare lepelkaas van rauwe melk, ook daar kan ik de naam niet meer van herinneren. Hierbij een Vijgen mosterd uit Zuid Tirol met Wasabi voor de extra Kick.
* Hier dronken we een McVin van Stephanne Tissot, versterkt met een soort grappa? Geen idee, ik heb niet meer allemaal opgeschreven

Schuim van Witte Chocolade met een gelei van groene thee, een perziksorbet, een frambozen sorbet, gedroogde krokante frambozen en granaatappelgelei, damn, ik kan echt goed ijsmaken, mijn sorbets zijn beter dan van iedere italiaanse ijssalon maar ik moet weer mijn hoed lichten, ik beken mijn meerdere waar ik het tegenkom.
* Een 2009 Steinbuckel Riesling Auslese van Philip Kuhn uit de Pfalz, mooi zoetige wijn bij dit dessert

Variatie van Guanaja Couverture, verschillende bereidingen van donkere chocolade met een Mango IJs, Een airgell van chocolade, heb nog nooit zo iets luchtigs gehad, alsof je ijskoude lucht met een chocolade smaak zit te eten. En een soort deeg gevuld met een warme chocoladesaus.
* Hierbij een Australische Port, maar je mag dat niet zo noemen, een versterkte zoete wijn uit Australie dus, Van zongedroogde Shirazdruiven, van Dutschke

Afsluiters

Pina Colada Gels met mango, een rumgelei, passievrucht en een gebak van Pistache, heerlijk verfrissend, net wat je nodig hebt op dit moment.

Koffielollie, heel koffie die lollie van chocolade en koffie, ijsje van gecondenseerde melk, mmmmmmm, gemberkrokantbonbon, gemberig en krokant zodanig dat mijn man al zei, toen ik hem at, ja, hij klinkt echt krokant.

* Hierbij Espresso, zelfs de fucking espresso was beter dan ik hem ooit gemaakt heb, en ik maak verdomt goede Espresso, mensen vertellen me dat ze nog nooit zo lekker koffie dronken als bij mij. Grmbl. Compliment Compliment, het maakt me Nederig. Kan me slechts enkele malen herinneren dat ik koffie dronk van dergelijke klasse.

De digestivenwagen, rijkgevuld met prachtige cognacs, grappas en ander moois kwam voorbij, maar ik had even genoeg gehad. Ik kon nog net om de rekening vragen.

Samenvattend.
Dit restaurant hoort tot de drie beste waar ik ooit gegeten heb, samen met Schiffchen in Düsseldorf en Mario Gamba in München. Het enige puntje waar ik dacht, mmm, net geen perfectie op een hoger plan was de St Petrusvis, die ik net iets sappiger zou willen (let wel, hij was beter dan 99,99% van alle vis in restaurants, we hebben het over een klein geitje) . Alles was van een niveau op 2 sterren, terecht dat deze veelbelovende chef in een paar jaar zo een reputatie heeft weten op te bouwen. Het zou mij niet verbazen dat hij naar de drie zou gaan. De wijnkeuze heb ik de sommelier overlaten, ik vertelde hem dat hij de wijn bij het gerecht mocht uitzoeken, maak er wat moois van, een glas per gang, leef je uit. Ik merkte dat hem dit veel plezier deed. Hij proefde vrijwel iedere wijn even voor hij het serveerde, een klein scheutje in het glas om te controleren, en af en toe, oooh ja dit gaat mooi worden kreetjes slakend. Net als bij Mario Gamba had ik van te voren gezegd, we hebben wat te vieren, maak er wat moois van, jullie weten beter wat je doet dan wij, dus verwen ons maar. Het brood was prachtig luchtig, smakelijk en de boter heerlijk. Beter brood heb ik in slechts 1 restaurant gehad, toppertje dus. Ik lees dit terug en denk, wellicht vind je me een zeikerd, maar ik ben kritisch, op dit niveau moet je prefectie leveren, en dat werd gedaan.

De Bediening.
De Sommelier en restaurantmanager verstaat zijn vak net als de kok, eenzame hoogte, ben nog nooit beter of correcter bediend dan hier. Een genot gewoon. Terughoudend maar opmerkelijk, als je denkt dat je nog iets wilt of wilt vragen staat men al naast je voordat je de gedachten tot zijn eind hebt gevoerd, telepathisch gewoon. Maar als je zit te praten of even wat bespreekt onder elkaar zijn ze niet te zien. Echt, geweldig. Dit hebben ze dan ook mogen merken aan de tip.

Wat was de prijs vraag je nu...
Wel, dat ga ik niet posten of vertellen, ook niet in PM. Ik zeg er alleen van dat het passend was voor het geleverde, met de wijnen erbij eigenlijk een uitstekende prijskwaliteitsverhouding, goedkoop zelfs voor wat er gebracht werd. Laat ik het zo zeggen, als je in een bistro gaat eten en je neemt een soepje of salade vooraf, je krijgt een perfect bereide steak met frites, en een toetje en een flesje wijn, weten we allemaal dat dit in NL niet goedkoop is. Als ik kijk naar de hoeveelheid werk en overhead, kwaliteit van de bediening en het eten dat je krijgt zijn die bistro's gillend dure afzetters vergeleken bij dit restaurant. Ja, je betaald meer, duidelijk meer, maar dat wat je krijgt staat niet in enige verhouding tot de prijskwaliteitsverhouding van een doorsnee restaurant. Het staat er ver boven.

[ Bericht 1% gewijzigd door Pietverdriet op 20-11-2011 23:15:20 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 november 2011 @ 22:33:38 #180
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_104609615
Piet, het water liep me bij het lezen van sommige gerechten in de mond.

Je vergelijkt het, qua niveau met 2 andere Duitse sterrententen. Heb jij ook ooit al eens bij Oud Sluis van Sergio Herman in Nederland gegeten ter vergelijking?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 20 november 2011 @ 22:36:44 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104609819
quote:
0s.gif Op zondag 20 november 2011 22:33 schreef golfer het volgende:
Piet, het water liep me bij het lezen van sommige gerechten in de mond.
welke?
quote:
Je vergelijkt het, qua niveau met 2 andere Duitse sterrententen. Heb jij ook ooit al eens bij Oud Sluis van Sergio Herman in Nederland gegeten ter vergelijking?
Ja, heb ik lang geleden gegeten, meer dan 10 jaar. Moet daar nog eens heen, net als de Librije en naar Parkheuvel. Maar daar moet je maaaaanden van te voren boeken, zeker in de weekenden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 november 2011 @ 22:41:48 #182
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_104610188
quote:
0s.gif Op zondag 20 november 2011 22:36 schreef Pietverdriet het volgende:

welke?

De macaronne, de carpaccio van kreeft, de Jacobsschelp, de lamszwezerik.
quote:
Ja, heb ik lang geleden gegeten, meer dan 10 jaar. Moet daar nog eens heen, net als de Librije en naar Parkheuvel. Maar daar moet je maaaaanden van te voren boeken, zeker in de weekenden.
Librije en Oud Sluis moet je echt een keer proberen. Ze zijn hun 3 sterren meer dan waard. En dan snap je meteen ook nog het niveauverschil tussen 2 en 3 sterren. Alles is nog net even creatiever en perfecter.

Ik verwacht overigens dat deze week bij de Nederlandse uitreiking van de Michelinsterren er nog een derde Nederlands restaurant die 3e ster gaat krijgen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 20 november 2011 @ 22:45:13 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104610406
quote:
0s.gif Op zondag 20 november 2011 22:41 schreef golfer het volgende:

[..]

De macaronne, de carpaccio van kreeft, de Jacobsschelp, de lamszwezerik.

[..]
Ze waren ook goddelijk lekker.
De ree en het Lam trouwens ook.
quote:
Librije en Oud Sluis moet je echt een keer proberen. Ze zijn hun 3 sterren meer dan waard. En dan snap je meteen ook nog het niveauverschil tussen 2 en 3 sterren. Alles is nog net even creatiever en perfecter.

Ik verwacht overigens dat deze week bij de Nederlandse uitreiking van de Michelinsterren er nog een derde Nederlands restaurant die 3e ster gaat krijgen.
Wil ik ook wel, maar er staan nog meer op de lijst.
Welk restaurant verwacht jij dat een derde ster krijgt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 november 2011 @ 22:49:57 #184
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_104610629
quote:
0s.gif Op zondag 20 november 2011 22:45 schreef Pietverdriet het volgende:

Welk restaurant verwacht jij dat een derde ster krijgt?
Ik vermoed dat het gaat tussen de Zwetheul en Beluga, waarbij ik die laatste de meeste kans geef.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 21 november 2011 @ 02:10:33 #185
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_104617586
Het kan ook heel goed De Leest in Vaassen worden, verneem ik uit nu.
De 28e weten we het.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_104619153
Wat een mooi cadeau Piet, het klinkt allemaal heerlijk!
Als ik beschrijvingen lees van gerechten uit sterrenrestaurants, vind ik het meestal niet aantrekkelijk. Maar hier zaten dingen bij die me heel spannend lijken.
Of het ligt aan jouw bevlogen schrijfstijl natuurlijk.... ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 21 november 2011 @ 09:15:42 #187
62913 Blik
The one and Only!
pi_104619358
Ik hoop dat Beluga dan een derde ster krijgt, daar ga ik in augustus eten (na 2 keer Librije en 1 x Oud Sluis is Beluga een mooie toevoeging :))
  maandag 21 november 2011 @ 09:19:00 #188
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104619416
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2011 02:10 schreef golfer het volgende:
Het kan ook heel goed De Leest in Vaassen worden, verneem ik uit nu.
De 28e weten we het.
Ah okay,
Het Hummerstubchen heeft een ster verloren, terecht volgens mij, ze zijn zelfs 1 niet waard.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 21 november 2011 @ 09:22:54 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104619492
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2011 09:03 schreef krakkemieke het volgende:
Wat een mooi cadeau Piet, het klinkt allemaal heerlijk!
Als ik beschrijvingen lees van gerechten uit sterrenrestaurants, vind ik het meestal niet aantrekkelijk. Maar hier zaten dingen bij die me heel spannend lijken.
Of het ligt aan jouw bevlogen schrijfstijl natuurlijk.... ;)
Ja, het was een echt verwenweekeinde. Dat het eten spannend is klopt, en hij is nog maar een paar jaar daar bezig, vorig jaar de tweede ster gekregen, hij geld in Duitsland als een snelle stijger aan het culinaire firmament. De Bediening en de wijnkeuze maakte het trouwens nog beter dan wat het eten alleen zou zijn geweest.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 21 november 2011 @ 13:04:23 #190
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_104625699
Vandaag de uitreiking van de Belgische Michelinsterren.
België heeft er dus ook een derde 3 sterrentent bij:
De nieuwe lijst (gids voor 2012) is vandaag, maandagochtend 21 november 2011, uitgekomen.

Hertog Jan heeft een derde ster ontvangen en De Jonkman en Chalet de la Foret een tweede.
Twaalf nieuwe restaurants zijn door Michelin beloond met één ster.
Clandestino verhuisde van Haasdonk naar Temse en behield een ster.

Gestegen naar 3 sterren
Hertog Jan Sint-Michiels

Gestegen naar 2 sterren
De Jonkman Sint-Kruis
Le Chalet de la Forêt Ukkel

Gestegen naar 1 ster
Centpourcent Sint-Katelijne-Waver
Jaloa Brussel
De Tuinkamer Beerzel
Ten Bogaerde Koksijde
De Mijlpaal Tongeren
De Barrier Houthalen
Benoit en Bernard Dewitte Ouwegem
JER - Just Eat Right Hasselt
Kommilfoo Antwerpen
Boury Roeselare
D'Eugenie à Emilie Baudour
Kasteel Withof Brasschaat

Dalers
Gedaald naar 0 sterren
Au Gastronome Paliseul
The Paddock Keerbergen
C-Jean Gent
La Luna Antwerpen

Volledige gids voor België en Luxemburg:
http://www.horecaentree.n(...)gieLuxemburg2012.pdf

[ Bericht 4% gewijzigd door golfer op 21-11-2011 13:28:03 (toevoeging) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 21 november 2011 @ 13:48:00 #191
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_104627200
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_104639055
wow Piet, als ik dit lees word ik helemaal vrolijk :Y en heb ik zin om weer eens een sterrenrestaurant te bezoeken.

Een derde ster voor Beluga zou trouwens imo zeker kunnen. Culinair en zeker ook wat betreft sfeer en bediening top!!
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_104649964
Erg leuk en lekker om te lezen, Piet. Heb jij nog tips voor een goed restaurant in Dusseldorf? Hoeft niet op 2 of 3 sterrenniveau te zijn, maar iets tegen één ster aan zou perfect zijn.
  maandag 21 november 2011 @ 21:12:13 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104650416
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2011 21:06 schreef Wokschotel het volgende:
Erg leuk en lekker om te lezen, Piet. Heb jij nog tips voor een goed restaurant in Dusseldorf? Hoeft niet op 2 of 3 sterrenniveau te zijn, maar iets tegen één ster aan zou perfect zijn.
Im Schiffchen
Heeft twee sterren, goddelijk goed gegeten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104755108
Begin van de week een vergaderdiner gehad in het Wapen van Athlone in De Steeg. Er wordt daar meer aan meetings gedaan dus elke keer verzinnen we weer wat leuks. Deze keer was het lekker robuust en standaard. We begonnen met een gedroogd hertenhammetjes met wat kleine sausjes er bij. Daarna Duivenborstfilet met portjus en kwarteleitjes. Tussengerechtje een tarbotfiletje op spinazie met een stukje kreeft in beurre blanc saus. Hoofd was een heerlijke tournedos met rode wijn saus, niet spannend, wel heerlijk mals! Nagerecht een gemberparfait. Niet zo dol op gember dus ik ben gelijk aan de koffie met friandises gegaan. Totaan het hoofdgerecht wilde het tafelgezelschap witte wijn (de stommerds) en dat was een heerlijke Statelandt Marlborough Suavignon 2009. Rood bij het hoofd was een Neagles Rock Shiraz 2009.

Prima gegeten, altijd goed ontvangen en gastvrij dus een 8.
Hoor ik die Griekse melodie...
pi_104810888
Waar? Koffie en Zo in Breda.
Wanneer? 24-11-2011, met mijn moeder

Wat at je?
We zaten hier voor de lunch en bestelden hetzelfde:
PANINI warm van de grill belegd met mozzarella - tomaat - pesto-basilicum - rucola
Hiervoor kregen we op een bord van normale grootte, twee flinke panini's met precies de inhoud die op de kaart stond. De panini was lekker warm, precies op eet-temperatuur. Niet te dik of te dun belegd. Makkelijk aan de vork te prikken.
Naast de schuin op elkaar gelegen panini's lag nog een kleine salade met alfafa, tomaat en een lekkere dressing. Ook die was lekker.

Ik heb er 2x thee van Mr Jones bij gedronken: Stunning Sofia (natuurlijke jasmijn thee) en Instant Karma (biologische specerijen en kruiden, kaneel, zoethout, gember e.a.). Ik ben niet bekend met dit merk, maar ik vond de extra benamingen wel leuk gevonden. Ik vond Instant Karma het lekkerste en meest bijzonder smaken. De smaken kaneel enz. klinken niet bijzonder, de samenstelling was prima.

Ma had 2x koffie.

Impressie?
Leuk zaakje. Wat meer afgelegen in een hofje en niet recht aan de winkelroute gelegen kan zo zijn voordelen hebben, blijkt. Je was er namelijk dan wel echt even weg van de drukte.
De stoelen zaten heerlijk. Ik zat tegenover de bank op een 'kruk' met kussentjes, maar zo mag het eigenlijk niet eens heten. Hij was ook op de goede hoogte gemaakt (niet verstelbaar) dus had ik met mijn 1,65m eens niet het idee dat ik te klein was of dat ik er vanaf zou donderen vanwege instabiliteit van het ding. Boven ons hoofd hing een leuke kroonluchter. De tafeltjes mochten van mij wel iets breder. Wij zaten aan een voor twee personen waar onze borden en kopjes net op pasten. Daardoor was het wel makkelijker en leuker om met de buren te praten, ook al kenden we hen niet. De sfeer was er zo gemoedelijk dat dat vrij gemakkelijk ging.

Ook de bediening was erg ontspannen. Het is er dan ook niet groot, maar wel vol. Lege tafeltjes zaten al snel weer vol. We zagen ook een groep meiden aan de high thea en naast ons ook een setje. Ook dat zag er lekker uit. Bij hun high thea werd keurig uitgelegd wat het allemaal was. De 'buren' vertelden dat de high thea daar al maanden vol zat.

Wij waren na onze lunch weer helemaal bijgetankt om te shoppen.

Kosten?
18 Euro met drankjes mee.

Cijfer?
Het geld zeker waard. Ik zeg zeker een ruim voldoende.
  dinsdag 29 november 2011 @ 23:37:45 #197
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_104992395
Waar?
Restaurant Parels in Haarlem

Wanneer?
Vandaag, 29-11-2011

Spontane aktie om even uit eten te gaan met onze diner-jaarkaart (25 % korting op de totale rekening).
Terecht gekomen bij restaurant Parels. Voorheen een eetcafé, maar nu toch echt meer restaurantachtig. Gesitueerd in een pijpenlade tegenover de grote kerk in Haarlem.
Vriendelijke ontvangst en professionele bediening door een jongeman.

Wat aten we?
Vooraf voor Bluezz: Trio van coquille met mangochutney, appel-truffelcompote en komkommer. Uiteraard geserveerd in de schelpen.
Voor mij: Pittige garnalen, hun specialiteit; gemaakt in huisgemaakte rode boter met brood erbij.
Beide prima voorgerechten.

Hoofdgerechten:
Voor mij de Heilbotfilet met citroenmousseline, peultjes en antiboise. Goed op smaak, en goed gegaard.
Voor Bluezz: de Kalfsoester met truffelmousseline, bospeen, peultjes en bospaddenstoelenjus.
De mousseline en de rest waren heerlijk, alleen de kalfsoester was verkeerd gesneden en gegaard en was zompig en wat taai en lag nog nabloedend op het bord.
Toen we daar een opmerking over maakten werd meteen het bord weggehaald met de belofte snel een nieuwe te maken.
Even later kwam de bediening, na overleg met de keuken melden dat de nieuwe kalfsoester waarschijnlijk hetzelfde probleem zou opleveren en of er iets anders van de kaart was dat Bluezz als alternatief wilde eten.
Na enig overleg werd er gekozen voor de Sliptong met ravigotesaus, salade en friet.
Intussen was er al een gratis glas wijn van het huis geschonken.

Binnen 10 minuten arriveerde een bord met daarop 3 voortreffelijk gebakken sliptongen vergezeld door smakelijke garnituur.

Er werd ons vervolgens nog op kosten van de zaak koffie aangeboden, maar omdat we eigenlijk wel naar huis wilden hebben we die extra geste afgeslagen.

Kosten?

Inclusief enkele glazen prima biologische Spaanse souvignon blanc waren we met z'n tweeën totaal (ex-fooi) 52 euro kwijt.

Cijfer?
Ondanks het foutje met de kalfsoester, die ruimschoots werd goedgemaakt en ook mede dankzij de vriendelijke bediening en het live-optrden met een akoestische gitaar door een zanger een ruime voldoende: 7,5 tot 8.
Hun motto: 'iedereen verlaat hier tevreden de zaak' hebben ze zeker waargemaakt.

Wij hebben er weer een aanrader-adresje bij voor een simpele goede en betaalbare hap eten in Haarlem.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport zondag 4 december 2011 @ 00:16:10 #198
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_105152798
Restaurant waar in de oude topics ook diverse recensies over verschenen.

Waar: Sense of Asia (Haarlem) www.senseofasia.nl

Wanneer: Vandaag

Wat? Met z'n vieren is alles de revue gepasseerd. :P

De foto's. Foto's zijn niet van de beste kwaliteit ;). Het eten smaakte beter dan de kwaliteit van de foto's. Maar goed hier zijn ze.

http://i44.tinypic.com/2z9lc0k.jpg Salade met vleesreepjes
http://i43.tinypic.com/21dg36q.jpg Combo van loempia's met een oester
http://i39.tinypic.com/23j0px4.jpg Ossenhaassaté
http://i43.tinypic.com/2zp8v92.jpg coquille
http://i43.tinypic.com/2eeac5z.jpg Gestoomde zalm
http://i39.tinypic.com/ivxzeq.jpg Rijstpannetje
http://i43.tinypic.com/35jz043.jpg Zeebaars
http://i42.tinypic.com/do1cll.jpg Kipfilet met thaise pittige saus
http://i41.tinypic.com/2077vnm.jpg Eendenfilet met oestersaus

Het eten was erg lekker. :). Zelf had ik de Salade, ossenhaas, zalm en eendenfilet. De salade en de eend waren top. Ossenhaas en zalm oke. Naar horen zeggen waren de coquilles en zeebaars ook erg lekker. Niet op de foto maar het moet wel een vermelding krijgen, de crepe met eend en hoisinsaus. Die was erg lekker. Drie jaar geleden had ik die nog afgekraakt, maar die was nu erg lekker.

Minpuntje was de muziek in het restaurants :X. Dat was vreselijk deprimerend, maar dat zal de sfeer niet verpesten.

Kosten: totaal met drank erbij 175e

Cijfer: 8.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 4 december 2011 @ 00:33:58 #199
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_105153449
Lekkere oesters wel. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_105153496
Die loempia'tjes ook! :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')