abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 29 oktober 2011 @ 14:07:00 #151
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_103705743
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 13:57 schreef SaskiaR het volgende:
Waar?
Abessinie, Delft (http://www.restaurant-abessinie.nl/

Wanneer?
19-10-2011

maar wel erg traag: het duurde bijna een uur voordat we het hoofdgerecht kregen. Waarschijnlijk komt dat omdat ze erg populair zijn: het zat helemaal vol, en er was maar 1 ober.
De 'gemengde groente' bestond eigenlijk alleen uit linzen, dus dat was een beetje saai. De dips voor de engera's waren erg weinig, dus het grootste deel van de pannekoek moest je zonder beleg opeten. Ik ben er eerder geweest, maar toen was het iets beter, met meer variatie in de groente en meer beleg.
Met zoveel slechte zaken, hoe kan je dan in hemelsnaam dit cijfer geven?
quote:
7.5
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 30 oktober 2011 @ 21:09:49 #152
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_103760322
Het was niet zo erg dat het lang duurde, want ik had leuk gezelschap; en het eten was op zich best lekker, alleen iets minder dan ik had verwacht (de vorige keer dat ik er was, was het echt goed, dus zou ik een 8.5 gegeven hebben, en nu was het iets minder, dus 7.5).
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_104290199
Waar? Rhodos in Breda
Wanneer? 6 november, met vriendinnen en een vriend

Wat at je?
Als voorgerecht hadden we met zijn allen:
Tzatziki kwark met komkommer, kruiden en verse knoflook
Ging wel. Ik vond het een beetje een Philadelphia idee hebben, al heb ik dat nooit gegeten. Ik ben meer een tapenade meisje.

Als hoofdgerecht had ik:
Pastistada, een geurig gerecht van het eiland Corfou. Botermals lamsvlees, gepelde tomaten en griekse kruiden worden gestoofd in een marinade van mavrodaphewijn en laurierblad geserveerd met Griekse pasta (kritharaki) en schapenkaas. Geserveerd met frites en salade.
Grote tegenvaller. Ik ben dan wel verkouden maar het rook naar niets. Zo botermals vond ik het vlees niet. Het was meer een grote kippenpoot en er zat voor zeker 25% vet aan. Niet mijn ding. De gepelde tomaten heb ik niet gevonden. Meer een puree. De kruiden, wijn en het laurierblad voegden voor mij niets toe. Ik zou bijna gaan denken dat mijn neus en smaakpapillen in slaap gevallen waren als ik de beschrijving nog eens lees? De schapenkaas was de grootste smaakkick. Het was wel veel, dus van de bijgerechten heb ik maar weinig gegeten.

Een toetje hebben we overgeslagen. Wel hebben we bijna allemaal daarna thee genomen. Daarin hadden ze vrij veel keuze.

Impressie?
Jaren geleden heb ik voor het laatst Grieks gegeten in Nederland. Ik kan al niet meer noemen wanneer dat was. Nu weet ik weer waarom. Ik vind Grieken heel leuk, maar hun eten vind ik een kruiden- en smakeloze boel. Met vooral meer vlees dan je op kan. Ik zou er graag zeggen dat het aan restaurant x ligt, maar dat is volgens mij niet het geval.

Met de inrichting en muziek had je wel meteen het idee op vakantie te zijn. Daarbij maken de flirterige, donkere, lange bediening het vakantieplaatje compleet. Het was jammer dat ze bij het kiezen van de thee amper tijd leken te hebben. Een beetje meer geduld zou fijn zijn geweest.

Kosten?
We hebben de rekening gedeeld. Iedereen kwam daarmee uit op 25 euro.

Cijfer?
Voor de 'randvoorwaarden' van het restaurant een voldoende. Voor het eten ergens tussen matig en slecht voor deze prijs. Komen we dus gemiddeld uit op ongeveer een matig.
pi_104393914
Na jaren meekijken dan ook maar eens zelf:

Waar?
QkeleQ in Nijmegen
http://www.qke-leq.com/

Wanneer?
Vorige week woensdag, met 10 vrienden

Wat at je?
Eerst broodjes met kruidenboter en oranje kruidenboter (?), die laatste was het lekkerst :D

Voorgerecht: Trio van vis: salade met gerookte zalm, gamba's en rivierkreeftenvlees. Bij de gamba's zat een heerlijk wit sausje met grove stukken. Het was een flink voorgerecht, maar errug lekker :P

Hoofdgerecht: varkenshaas a la Italienne: lange varkenshaas gevuld met mozzarella, basilicum en tartaar van zongedroogde tomaatjes met een romige kastanjechampignonsaus. Dit was ook een groot stuk, maar ik vond de 'vulling', die meer over de varkenshaas zat, niet echt naar voren komen. Helaas. Ik kreeg de varkenshaas ook niet helemaal op. Vond hem niet echt bijzonder. De frietjes, gekruide aardappelpartjes, brocolli, rauwkostsalade én gewone salade waren erg lekker!!

Nagerecht: Kletskoppen ijstoren. Lekker, met kaneel-, vanille- en straciatellaijs, aardbeien en slagroom. Ik baal wel dat ik de tiramisu niet heb genomen, ik hoorde alleen maar oohs en aahs van de mensen met tiramisu :P

Impressie?
Erg leuke inrichting, hip barok zeg maar. Allemaal verschillende, hippe, stoelen en leuke lampjes. Niet té, gewoon leuk. Personeel was vriendelijk en goed. Onze glutenvrije vriendin kon hier ook terecht (een vereiste) en was ook tevreden. De porties waren flink, zoals ook op de site staat. Dat vonden de heren onder ons niet erg :P Ik heb gewoon wat overgelaten. Er waren genoeg bijgerechten, allemaal erg lekker. Het drinken kwam in grote glazen (fris) en karaffen (wijn). Leuk :D

Kosten?
32,50 p.p. inclusief stokbrood vooraf en 2 drankjes p.p.

Cijfer?
Bijna een 8. Misschien had ik gewoon een ander hoofdgerecht moeten kiezen, want op deze gang na was alles heerlijk! Aanrader als je een keer gezellig uit eten wil gaan.
  dinsdag 15 november 2011 @ 14:27:31 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104394094
Gaan van het weekend verjaardag vieren in een 2 sterrentoko, nemen het uitgebreide menu, er volgt uiteraard een uitvoerige omschrijving.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104394437
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2011 21:09 schreef SaskiaR het volgende:
Het was niet zo erg dat het lang duurde, want ik had leuk gezelschap; en het eten was op zich best lekker, alleen iets minder dan ik had verwacht (de vorige keer dat ik er was, was het echt goed, dus zou ik een 8.5 gegeven hebben, en nu was het iets minder, dus 7.5).
:{ Wat doet het gezelschap ertoe in een recensie over een restaurant. Je beoordeelt het eten, de service en de sfeer. Als ik deze punten bekijk zou ik nooit verder komen dan een 6.5, al was ik in het gezelschap van Angelina Jolie...
  dinsdag 15 november 2011 @ 15:55:01 #157
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_104397419
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2011 14:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Gaan van het weekend verjaardag vieren in een 2 sterrentoko, nemen het uitgebreide menu, er volgt uiteraard een uitvoerige omschrijving.
Welke, waar?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 15 november 2011 @ 15:58:33 #158
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104397546
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2011 15:55 schreef golfer het volgende:

[..]

Welke, waar?
Hoor je na het weekende, loose lips sink ships.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 15 november 2011 @ 16:04:22 #159
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_104397773
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2011 15:58 schreef Pietverdriet het volgende:

Hoor je na het weekende, loose lips sink ships.
Wel in Nederland?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport donderdag 17 november 2011 @ 23:10:23 #160
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_104497472
Vanavond na een inhousedag gegeten bij Pasta E Basta te Amsterdam. (www.pastaebasta.nl) .
Zo te zien hadden wij het groepmenu. Toen we binnen kwamen werden de Italiaanse borrelhapjes klaargezet. Olijfjes, gedroogde ham etc. Wijn kwam op tafel en even later volgden de anti pasti.
Mosselen, pastasalade, aardappelsalade, tomaat met pesto en mozzarella, vitello tonato, etc :). Simpel maar wel lekker. Tenminste wel zelfgemaakte pesto.

Als hoofdgerecht drie soorten pasta. Beetje scheve foto’s maar goed. Van twee schalen pasta dus een foto.

De Penne Bolognese


En de schelpjes met garnalen/boontjes/romatomaatjes


Als derde was er ravioli met een aardappelvulling, mascarpone en rucola voor de vega’s onder ons. Van alles wat gehad. Het was lekker, maar dit kan ik thuis ook klaarmaken :+. Daarbij was er entertainment. Er werd steeds live gezongen. Het waren goede zangeressen en zanger. Het waren ook de mensen die ons bedienden. Was wel leuk om eens mee te maken.
Toe kregen we Limoncello en ook een grand dessert met fruit/tiramisu/ijs etc. Mocht je dan zelf opscheppen, er werden iedere ronde(pre/voor/hoofd/na) een aantal schalen op tafel gezet.

Eten was aardig, maar dat kan ik thuis ook klaarmaken voor doordeweeks :+. Entertainment was wel goed. :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_104499630
ik ken een paar zangers/zangeressen die daar hebben gezongen en zijn idd goed! ravioli met aardappelvulling klinkt niet heel erg lekker overigens. ze hebben niet echt een groot menu zie ik!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 18 november 2011 @ 00:14:49 #162
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_104500026
Borisz, je bent volgens iemand dit vergeten:

quote:
spannende ingrediënten in iets wat er niet bijster bijzonder overkwam als je het proefde, maar wel een erg leuke sfeer...
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_104502648
@Borisz: Wel n beetje jammer van die rucola op je pasta.. doe dan Basilicum ofzo :{
pi_104502916
Sowieso penne bolognese als je uit eten gaat, vind ik een beetje zonde. Dat stond gisteren waarschijnlijk in 80% van de studentenhuizen ook op het menu. De rest klinkt beter.
pi_104504880
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 08:16 schreef bear87 het volgende:
Sowieso penne bolognese als je uit eten gaat, vind ik een beetje zonde. Dat stond gisteren waarschijnlijk in 80% van de studentenhuizen ook op het menu. De rest klinkt beter.
Dat beeld kreeg ik er ook bij ja :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 18 november 2011 @ 10:12:52 #166
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_104504987
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 08:16 schreef bear87 het volgende:
Sowieso penne bolognese als je uit eten gaat, vind ik een beetje zonde. Dat stond gisteren waarschijnlijk in 80% van de studentenhuizen ook op het menu. De rest klinkt beter.
Ja. Iets te veilig imo. Als ik iets van de kaart kon kiezen zou ik zeker iets anders kiezen.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 18 november 2011 @ 10:20:05 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104505172
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2011 16:04 schreef golfer het volgende:

[..]

Wel in Nederland?
Nee, in Duitsland.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104515856
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2011 21:09 schreef SaskiaR het volgende:
Het was niet zo erg dat het lang duurde, want ik had leuk gezelschap; en het eten was op zich best lekker, alleen iets minder dan ik had verwacht (de vorige keer dat ik er was, was het echt goed, dus zou ik een 8.5 gegeven hebben, en nu was het iets minder, dus 7.5).
Eea klopt gewoon niet en is een review fout die vele maken :O door zich te laten beïnvloeden door de gezelligheid en omgeving terwijl het puur om het eten zou moeten gaan en evt de tijdsduur en de bijbehorende service. :Y
Bij mij geldt gewoon: Eten niet op smaak of kloppen de smaakverhoudingen niet,of is de service slecht of de duur voordat de gerechten langskomen te lang ,ongeacht in welk paleis ik zit,gewoon dikke onvoldoende! :Y :W
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_104517444
quote:
15s.gif Op vrijdag 18 november 2011 15:48 schreef rubje het volgende:

[..]

Eea klopt gewoon niet en is een review fout die vele maken :O door zich te laten beïnvloeden door de gezelligheid en omgeving terwijl het puur om het eten zou moeten gaan en evt de tijdsduur en de bijbehorende service. :Y
Bij mij geldt gewoon: Eten niet op smaak of kloppen de smaakverhoudingen niet,of is de service slecht of de duur voordat de gerechten langskomen te lang ,ongeacht in welk paleis ik zit,gewoon dikke onvoldoende! :Y :W
dat is jouw mening, ik vind wel de sfeer in een restaurant ook bij de review horen. Zo heb ik eens heerlijk in een restaurant gegeten maar zou ik er nooit meer naar teruggaan omdat de sfeer echt bagger was. Het is toch persoonlijk, wat je ergens van vindt? Ik vind het zo flauw dat de eerste reactie die vaak komt iets is van 'nou ik snap niet dat je dat cijfer geeft'. Daardoor ben ik niet snel geneigd om nog een keer een review te plaatsen.
♥ scars make us who we are ♥
  † In Memoriam † vrijdag 18 november 2011 @ 16:37:16 #170
43556 miss_dynastie
pi_104517742
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 08:16 schreef bear87 het volgende:
Sowieso penne bolognese als je uit eten gaat, vind ik een beetje zonde. Dat stond gisteren waarschijnlijk in 80% van de studentenhuizen ook op het menu. De rest klinkt beter.
Ik vind het vooral extreem prijzig ook, voor wat het is.... :o
pi_104518649
Ik ben anderhalve week geleden gaan eten bij De Jonge De Jong in Rotterdam.
via twitter had ik twee couverts gewonnen voor een zogenaamd vistwinner, een twitter-diner geheel in het teken van vis.

ik moet zeggen, ik vond het verrassend, leuk, en echt heerlijk eten.
tussendoor kregen we ook nog 2 masterclasses, 1 van een doorgewinterde visboer, en de andere van de hoge meneer van Schmidt zeevis.

helaas weet ik niet alle ingredienten meer, die zouden nog getwitterd worden maar is tot op heden niet gebeurd :')

wat er geserveerd werd:

een amuse van koudgerookte makreel, met onder andere zoethoutschuim.
111118_67379_JongedeJong01.jpg

nog een amuse: een loempia in bouillabaisse met onder andere prei, kaas en ansjovis. heel apart, maar overheerlijk.
111118_67379_JongedeJong02.jpg

het eerste gerecht: fillipijnse tonijn in een bouillon getrokken van dezelfde tonijn (deze tonijn is overigens rauw, nom) met ik geloof chinese sierkers o.i.d.
111118_67379_JongedeJong03.jpg

op de huid gebrande makreel met walnoten, zeewier en karnemelkcoulis
111118_67379_JongedeJong04.jpg

kabeljauw met aardperenpuree (erg lekker!), zwarte linzen, cavolo negro, bietjes en bietenbladsalade
111118_67379_JongedeJong06.jpg

het dessert: warme vijgencrumble met een mousse van pastinaak. daar was ik niet zo lyrisch over, maar in combinatie met de crumble best wel aardig.
111118_67379_JongedeJong07.jpg

de chefkok van de jonge de jong is iemand die flink van wanten weet, en verrassende, maar overheerlijke combinaties op tafel weet te toveren.
ook het interieur is érg leuk!
111118_67379_JongedeJong08.jpg

111118_67379_JongedeJong09.jpg
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 18 november 2011 @ 17:12:38 #172
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_104518894
Ziet er leuk en lekker uit, Mirjam. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_104520639
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 november 2011 17:04 schreef Mirjam het volgende:
Ik ben anderhalve week geleden gaan eten bij De Jonge De Jong in Rotterdam.
via twitter had ik twee couverts gewonnen voor een zogenaamd vistwinner, een twitter-diner geheel in het teken van vis.

ik moet zeggen, ik vond het verrassend, leuk, en echt heerlijk eten.
tussendoor kregen we ook nog 2 masterclasses, 1 van een doorgewinterde visboer, en de andere van de hoge meneer van Schmidt zeevis.

helaas weet ik niet alle ingredienten meer, die zouden nog getwitterd worden maar is tot op heden niet gebeurd :')

wat er geserveerd werd:

een amuse van koudgerookte makreel, met onder andere zoethoutschuim.
[ afbeelding ]

nog een amuse: een loempia in bouillabaisse met onder andere prei, kaas en ansjovis. heel apart, maar overheerlijk.
[ afbeelding ]

het eerste gerecht: fillipijnse tonijn in een bouillon getrokken van dezelfde tonijn (deze tonijn is overigens rauw, nom) met ik geloof chinese sierkers o.i.d.
[ afbeelding ]

op de huid gebrande makreel met walnoten, zeewier en karnemelkcoulis
[ afbeelding ]

kabeljauw met aardperenpuree (erg lekker!), zwarte linzen, cavolo negro, bietjes en bietenbladsalade
[ afbeelding ]

het dessert: warme vijgencrumble met een mousse van pastinaak. daar was ik niet zo lyrisch over, maar in combinatie met de crumble best wel aardig.
[ afbeelding ]

de chefkok van de jonge de jong is iemand die flink van wanten weet, en verrassende, maar overheerlijke combinaties op tafel weet te toveren.
ook het interieur is érg leuk!
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Nice...staat al een tijdje op mijn lijstje....
  vrijdag 18 november 2011 @ 18:19:08 #174
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104521012
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 november 2011 17:04 schreef Mirjam het volgende:
ik moet zeggen, ik vond het verrassend, leuk, en echt heerlijk eten.
Helemaal mee eens, Jonge de Jong is echt heel goed. Staat duidelijk in mijn top 5 van Rotterdam. En in zijn soort (prijs/kwaliteit) ook bovenaan mijn lijstje. Echt superleuk eten altijd.
pi_104521287
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 18:06 schreef Cinderella_Man het volgende:

[..]

Nice...staat al een tijdje op mijn lijstje....
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 18:19 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Helemaal mee eens, Jonge de Jong is echt heel goed. Staat duidelijk in mijn top 5 van Rotterdam. En in zijn soort (prijs/kwaliteit) ook bovenaan mijn lijstje. Echt superleuk eten altijd.
echt doen, het eten is heerlijk, de ambiance geweldig, die kok weet gewoon echt van wanten
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')