abonnement Unibet Coolblue
  zondag 2 oktober 2011 @ 14:03:01 #101
221912 minilot
Nancy boy
pi_102609669
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2011 12:15 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

Oe! :D Krijgen we een review in het kookboekentopic tzt? :9

</off topic> :+
Jaaaa, natuurlijk! :)

</off topic> :+

Ik denk niet dat ik binnenkort nog ergens ga eten.. Na Ottolenghi is alles vies! :)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 2 oktober 2011 @ 18:27:23 #102
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_102619005
We hebben vandaag wat afgehaald bij Duinoord Den Helder. De spareribs zijn er altijd belachelijk lekker en ik had wel weer eens trek in spareribs. We hebben afgehaald om a) we eigenlijk lekker lui onderuit op de bank wilden hangen en b) het onwijs druk was daar en er vrijwel geen tafel meer vrij was.

Ik belde om 16:45 om te bestellen. Of ik ze dan om 17:15 kon ophalen. Het meisje ging het even navragen. Nee kon niet, ze werden nu gemaakt en dan kon ik ze over 5 min ophalen. Nou, dat vond ik niet zo'n goed idee. Dus ze ging het nog een keer navragen. 17:15 was toch prima zei ze.

17:15 stond ik daar. Netjes geholpen, vriendelijke bediening. Enig minpuntje was dat de bediening elkaar af liep te snauwen waar de klanten bij waren. Misschien was het de drukte want het was echt onwijs druk, maar afsnauwen waar je klanten bij zijn is een no go.

Uiteindelijk afgerekend en een doos met ribs, patatjes, aardappeltjes, salade, nog een salade en saus meegekregen. De ribs waren zoooooooooo mals dat je ze van het bot kon zuigen :9 ! Heerlijk.

Ik heb zelfs nog een rib in de koelkast gemikt want ik kreeg het gewoon niet op. De aardappels waren heerlijk, de patatjes idem dito en de salade was ook goed te doen. Geen op of aanmerkingen wat dat betreft dus :D


Mijn bord zat bomvol, en dan ligt de patat en de andere salade er niet op.

Schade ; 27 euro voor 2 personen. Zeer goeie prijs voor zulk goed en lekker vlees e.d. Zeker als je in gedachten houdt dat ik 3 weken geleden spareribs heb laten bezorgen van een ander bedrijf en die voor 9 euro p/s niet te vreten waren :r

Cijfer : Dikke 8.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  maandag 3 oktober 2011 @ 20:30:00 #103
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_102662599
Waar?
Sumo, in Haarlem

Wanneer?
Afgelopen zaterdag, 1 oktober 2011
Samen met Toekito, mijn broer en zijn vriendin.

Wat at je?
Wat niet? :D
Met zijn vieren hebben we allerlei kleine gerechtjes gedeeld, om zo van alles wat te kunnen proeven. We hebben besteld:
- nigiri tai (sushi met roodbaars)
- nigiri hokkigai (sushi met surfmossel)
- nigiri hamachi (sushi met yellow tail)
- nigiri cheese salmon (sushi met zalm en gesmolten kaas)
- gunkan ebiko (nori met garnaalkuit)
- spicy tuna maki
- sake wasabi maki
- ebi tempura maki (met garnalen)
- unagi maki (met paling)
- ebiko salade (krab)
- beef salad (met udon noedels)
- gyoza (Japanse pasteitjes)
- tori karaage (gefrituurde kip)
- garnalenkroketjes
- curry driehoekjes
- beef teriyaki
- usuyaki beef
- tori curry (kip in kerriesaus)
- gebakken groenten
- kipballetjes
- ebi tempura (gebakken garnalen)
- ika fried (gebakken inktvisringen)
- yakitori (kipspiesjes)
- tuna tataki (gemarineerde afgebakken tonijn sushi)
- garnalenspies
- eendenborstfilet
- fruit & jelly (fruitsalade met blokjes jelly O+ )
- edamame (sojaboontjes)
- black pepper beef
- crabby (krabbenschildjes gevuld met krab- en garnalenvlees
- chicken curry noodles

Impressie?
Elk gerechtje was even prachtig opgemaakt en het was haast zonde om eraan te beginnen, maar ik ben blij dat we dat wel hebben gedaan, want wat was het lekker _O_
Het restaurant was mooi aangekleed, maar helaas was het erg rumoerig en stonden de tafeltjes wel erg dicht tegen elkaar, waardoor je zo'n beetje met je kont over het bord van je buren heen moet als je naar het toilet moet :') (dat overigens erg schoon is)
Het personeel is erg vriendelijk.

Kosten?
Ongeveer 130 euro voor vier personen, inclusief een paar potjes Japanse thee, wat biertjes en een paar cola.

Cijfer?
Een dikke acht :)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  dinsdag 4 oktober 2011 @ 03:21:39 #104
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_102676286
Sumo is top! :)
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 4 oktober 2011 @ 08:30:18 #105
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_102677211
Helemaal eens over Sumo Muck :). Heb er vorig jaar ook eens een keertje gegeten.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_102677297
Wow klinkt goed Muck! Ondanks dat ik inmiddels zwaar onpasselijk ben geworden door een giantische neger die hier voor me om de 20 seconden op de stoep tuft :r
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_102679320
Zaterdag wilde ik mijn vriendin mee uit eten nemen omdat we wat te vieren hadden, maar niet te uitgebreid.
Ipv weer naar Shabu Shabu te gaan, besloten om de net nieuw geopende Sushi Club in Zoetermeer een kans te geven. Dit was tot de week daarvoor "Hipp" en is nu omgebouwd tot all you can eat sushirestaurant met een trendy sausje



Waar?
Sushi Club in Zoetermeer

Wanneer?
Zaterdag 1 Oktober (30 sept was de openingsdag)

Wat at je?
Van alles, nigiri, maki, kleine grillgerechtjes, noem het maar op

Impressie?
Leuke tent! Vooral om een drankje te doen of te gaan stappen volgens mij. Erg aanwezige bar midden in de zaak die het geheel een club-uitstraling geeft. Flink luide muziek maar niet zo hard dat je elkaar niet kunt verstaan. Sfeer was prima ook al zat de zaak halfvol.

Het eten viel me echter wel iets tegen. Voornamelijk dat de sushi niet heel smaakvol was. Wat mij vooral erg tegenviel is dat de nori een beetje taai was, ook al at je hem gelijk zodra hij op tafel verscheen (vochtig?). De grillgerechtjes waren stuk voor stuk goed heet en duidelijk vers bereid, pluspunt!

Nog een punt van kritiek is de hoeveelheid fouten die gemaakt werd. Na 3 bestelrondes (je kent het wel, bestellijst turven) waren er in totaal 5 fouten gemaakt in onze bestellingen, en bovendien een keer het bestelde drinken vergeten. Vooral verwarrend is dat de bestellijst niet met "1, 2, 3, .." begint bovenaan, maar met "wasabi, 1, 2, 3, ..." waardoor we na de bovenste 3 vakjes aangevinkt te hebben, sushi 3 op ons bord zagen ipv de aangevinkte wasabi. Te snel gelezen in de keuken denk ik.

Gemaakte fouten die werden aangegeven bij het personeel werden heel vriendelijk opgelost trouwens. Niet dat op alle slakken zout gelegd heb en gemeld heb, enkel toen we iets kregen dat we beide niet lustten :)

Verrassingsdessert was leuk en origineel. Niet geheel naar mijn smaak maar mijn vriendin vond het heerlijk. Zal niet zeggen wat het precies was, aangezien de tafel naast ons het probeerde te ontfutselen van de serveerster maar die liet er niets over los buiten dat het "geen ijs was" en er "banaan in zit"

Kosten?
60e voor 2 personen met elk 2 drankjes

Cijfer?
7 voor het etentje als geheel, een 6 als de entourage niet zoveel goedgemaakt had.

Volgende keer denk ik weer naar een paar deuren verder, Shabu Shabu, of een stukje rijden en een van de vele anderen proberen
Jeremy Clarkson: You can buy one of these cars and tell people you drive a mid-engined, rearwheel drive, turbocharged, convertible Mercedes Benz
pi_102679951
Zaterdag wilden we voor een theater voorstelling weer eens met zijn tweetjes gaan eten (komt er met een kleine van 1 niet echt vaak van). Het plan was naar een goede italiaan te gaan maar deze had helaas vakantie, vandaar dat we bij Atelier 26 terecht kwamen

Waar?
Atelier 26 Roermond

Wanneer?
Zondag 2 oktober

Wat at je?
Ik: Groenteterrine met bavarois van knolselderij, risotto met spinazie en geitenkaas loempias
Zij: Soep van de dag (met pastinaak en gele wortel), een vispallet (met op speciale vraag friet erbij)

Impressie?
Leuk klein restaurant met net iets meer als de standaard biefstuk etc, alles vers bereid en de borden leuk opgemaakt. De bediening was attent en had verstand van zaken en tijd om alles uit te leggen (werd gedaan door de twee eigenaars). Het eten smaakte ook erg goed, ik vond alleen de knolselderij bavarois redelijk smaakloos. Helaas hadden we geen tijd meer voor een nagerecht, gelukkig werd dit bij navraag wel eerlijk gezegd.

Kosten?
62e voor 2 personen met elk 2 drankjes en thee na.

Cijfer?
8 Leuke tent waar we zeker nog eens naar terug gaan (dan krijgen ze waarschijnlijk wel de kindertest :) )
live your fears, fear your live
  dinsdag 4 oktober 2011 @ 12:25:15 #109
130803 Gripper
Get a grip
pi_102683204
Zo, ik ga na dit weekend terugkomen met een hele zwik recensies! We gaan met vrienden een weekendje wijn proeven in Catalonië. De organisator woont in Barcelona, en die kent wel wat wijnboeren die speciaal voor onze groep alles uit de kast gaan trekken. En aangezien we normaal allemaal actieve buitensporters zijn, is er zelfs nog een beetje mix van eten&drinken vs. wandelen&kamperen....

Hele verhaal even in een spoiler gestopt wegens erg lang :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heb er zin in, mede om deze reden dit jaar ook niks in de restaurantweek gedaan. Ik schat dat we er dit weekend met zn tweeën wel een aardig bedrag doorheen gaan jagen...
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 02:28:40 #110
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_102797053
Waar?
Restaurant Truffels, Haarlem.

Wanneer?
6 oktober 2010

Nadat we al in in het voorjaar van 2010 kennis hadden gemaakt met dit in een pijpenlade gevestigde Restaurant Truffels kregen we tijdens de Wijn-Spijswandeling door Haarlem in juli een voucher van Truffels waarmee we gebruik konden maken van een 6-gangen diner met welkomstdrankje, wijn en koffie voor een aantrekkelijke prijs.

Vandaag besloten daar maar eens gebruik van te maken.

We werden vriendelijk ontvangen door gastvrouw Edith (op de site de bijnaam Tuber Lilliputian, dwergtruffel genoemd) en konden zelf een tafeltje voor 2 uitzoeken. We kozen voor de tafel met het beste uitzicht op de keukenbrigade met de koks Sergio (bijnaam Tuber Melanosprorum, zwarte truffel) en Mark (bijnaam Tuber Magnatum, witte truffel).

Kleine keuken, waarin wel efficiënt en hygiënisch (meerdere schoonmaakbeurten tussendoor) gewerkt wordt. Alles wordt ter plekke bereid en op de borden geserveerd die gelukkig niet onder warme lampen op een pass staan, maar meteen na dresseren van de borden uitgeserveerd. De volledige brigade van vanavond:


Na ontvangst met een glas Prosecco en nadat er heerlijk brood met een lekker dressing op tafel gezet was volgde het eerste gerecht.
Een al rokend opgediende kom met roergebakken pijltaartinktvis en gestoofde boksoi, vergezeld door in een cone van filodeeg geserveerde Thaise garnalen en Tom Ka Kai schuim.

We dronken daarbij een glas witte Spaanse wijn, Valdeorras van de druif godello.
Heerlijk die rooksmaak en heel subtiel van smaak dat schuim in de cone.

Het tweede gerecht was een stukje zeebaars ingelegd met gamba en omringd met seranno. Daarbij een excaliber tomaat, een soort bitterbal op een stokje van krokante cornichons, een crème van groene paprika met een jus van gepofte knoflook en citrus.

Als wijn kregen we daarbij een witte Souvignon Blanc/Colombier, De Laballe.
Met name de jus van knoflook met citrus was heerlijk.

Daarna volgde gerecht nummer drie. Gestoofde sucade met een gerookte zilveruitje, gestoofde wortel, een stukje Granny Smith (met een twitch, volgens mij wat kaneel?), schuim van aardappel en ui (gelukkig apart in een leuk schuin glaasje geserveerd) en een jus van vadouvan (een Indiaas kruid bestaande uit o.a. kerrieblad).

De rode wijn die we erbij dronken was een Les Gres (valee du Rhone), een Chirazdruif.
De sucade was botermals en de jus was alweer een hoogtepuntje.

Door met de vierde gang: Gebakken runderbovenbil, met een gekonfijte rode Anna (aardappel), een gesmoorde Romansco (familie van de broccoli), crème van topinamboer (aardpeer of jeruzalemartisjok), een knots van gefrituurde schorseneer en een jus van sechuan peper.

Ook hierbij een rode wijn: een Cormi Veneto uit 2007 gemaakt van Merlot met Corvinadruiven.
De runderbil was botermals en de bijbehorende groentes heerlijk op smaak.
Wat ons betreft had de jus wel net iets pittiger mogen zijn.

Hierna volgde als vijfde gerecht wat stukjes kaas van Bourgondische lifestyle. (niet echt de favoriete gang voor mij, maar ik sloeg me er dapper doorheen...). Het gerecht (met brood) bestond uit een chutney van rozijnen (apart), een in as gerolde geitenkaas, een Zwitsers kaasstukje en op de lepel een plaisir au chabliskaas:

Bluezz genoot bij het kaasgerecht van een 20 jaar oude Kopke Port.

Tenslotte het zesde gerecht: 'Death by Chocolate'. Een terechte naam voor de heerlijke bonbon van chocolademousse met gekarameliseerde hazelnoot.

Foto voor en na:




We eindigden de maaltijd met een espresso voor mij en een kop muntthee voor Bluezz met daarbij wat friandises:

Opnieuw bewezen de koks van Restaurant Truffels over een uitgebreid palet van smaken en bereidingen te beschikken.

Er heerst een leuke, ontspannen sfeer. Koks en gastvrouw zijn goed op elkaar ingespeeld met voldoende aandacht voor de gasten. En absolute aanrader voor een bijna avondvullende eet-ervaring!

Inclusief 2 flessen bruisend water waren we samen totaal voor deze avond 117 euro kwijt.

Entourage: 8
Eten: 9
Bediening: 9
Prijs-kwaliteitsverhouding: 9


[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 07-10-2011 13:04:22 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 12:19:02 #111
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_102803448
-fout-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_102980979
quote:
14s.gif Op dinsdag 4 oktober 2011 12:25 schreef Gripper het volgende:
Zo, ik ga na dit weekend terugkomen met een hele zwik recensies! We gaan met vrienden een weekendje wijn proeven in Catalonië. De organisator woont in Barcelona, en die kent wel wat wijnboeren die speciaal voor onze groep alles uit de kast gaan trekken.
Zo, hier is dan de recensie, dit kon wel eens een lange worden, met veel foto's. Omdat ik niet kan kiezen tussen alle lekkere lunches, doe ik ze gewoon alle 3,plus even kort wat over de proeverijen :)
Waar mogelijk (en onthouden) heb ik de prijzen bij de wijnen gezet. Dit betaal je bij de Bodega, in Nederland zijn ze vaak duurder, als ze al te vinden zijn.

Op vrijdag onze eerste bodega vlakbij Lleida, Castell de Remei. Aan het begin van de 20e eeuw opgericht door een rijke Catalaanse familie uit Barcelona, en dus heel groot en met veel grond. De rit ernaartoe ging door erg droog gebied, zoals een groot deel van Catalonië eigenlijk wel is. De omgeving van het kasteel is dan ineens erg groen, en dat hebben ze te danken aan het Canal d'Urgell wat de wijde omgeving irrigeert. Dus, veel fruit en wijngaarden. Ze zijn aardig groot: 800.000 flessen per jaar.

Hier word ik blij van :)


Na een leuke, uitgebreide rondleiding aan de proef, we gaan in totaal 5 wijnen proeven. 2 witte en 3 rode.


In volgorde:
Blanc Planell
Oda Blanc
Gotim Bru
1780 30 ¤
Cervoles (van een andere bevriende wijngaard) 23,50 ¤

Ook al schenken ze meestal kleine bodempjes bij proeverijen, er waren binnen onze groep een aantal die het echt bij "alleen proeven" hielden, dus mijn glas is wel een paar keer bijgevuld, en aan het eind moesten de flessen tenslotte toch leeg. :Y)
Voor mij persoonlijk waren de Oda Blanc en de wijn van de buurman, Cervoles '06 de toppers.
Dit zijn wijnen die je op de bodega koopt voor bedragen tussen 10 en 30 ¤, en hier in NL kosten ze soms het dubbele.

na de proeverij is het waggelen naar het restaurant op hetzelfde terrein, waar het om 14 uur goed vol zat met lunchende Catalanen.
Wij krijgen een Catalaanse lunch geserveerd, met eerst een hele serie kleine voorgerechtjes. Bij het eten wordt er goed bijgeschonken van de rode wijn, Gotim Bru, die we eerder ook al geproefd hebben. Dit is hun "gewone tafelwijntje" a ongeveer 7-8 ¤ per fles.

kabeljauw op aardappelkoekjes

De kabeljauw was volgens mij in zuur gegaard, niet gekookt in ieder geval.Heel stevige structuur, lekker!

Diverse andere zaken op tafel, ik zal maar niet overal foto's van plaatsen, maar er was:

• Vissalade met tonijn, brood op catalaanse wijze (olie, knoflook, zout, en een tomaat eroverheen wrijven)
• soepje van hazelnoot
• kaaskroketjes met ongelooflijk heftige aïoli
• Slakken uit eigen wijngaard. Niet zo lekker, behoorlijk taai. Maar goed, zo kunnen ze tenminste geen wijnranken meer aanvreten, dus ze hebben een goed einddoel gekregen.

Dit zijn champignons met kruiden/room/kaas vulling en omelet met bacon en boontjes.


Het hoofdgerecht, je kon kiezen uit 2 zaken: Kabeljauw uit de oven of een eendenboutje. ik koos de eend, en die was lekker, goed mals en mooi rood. Degenen die kabeljauw kozen waren ook erg tevreden, geen graatjes en mooi mals.


Tenslotte het dessert, werden we ineens verrast met deze bordjes, ook de organisator wist van niks :)
Het gezelschap waarmee ik was kent elkaar dus via www.hiking-site.nl, een buitensportforum. Maar we doen ook wel eens luie dingen zoals dit weekend het geval was. :)


t is trouwens een bladerdeeg/appel/amandel gebakje met vanille saus + chocoletters.

Tenslotte kwam er nog een kratje cava op tafel, en konden we prettig aangeschoten om 17 uur het busje in, op weg naar Siurana, een dorpje wat schitterend op een bergtop ligt. En t is ook nog eens een klimmers-mekka (was ik op geen enkel moment dit weekend nuchter genoeg voor :') )
Hier is een mooie camping, waar we 2 dagen zijn gebleven, en waar we zaterdag vlak in de buurt de 2e bodega gaan bekijken + lunchen bij het door Michelin genoemde Els Tallers.

Zaterdagochtend om 11 uur voor de deur bij onze volgende Bodega: 'Cellers Baronia del Montsant
Al een stuk kleiner dan Castell del Remei, hier maken ze 120.000 flessen per jaar. Van hun 5 wijnen scoren er 3 meer dan 90 punten op de parkerschaal, en daar zijn ze natuurlijk heel blij mee. Zelfs hun "supermarktwijntje" , Flor d'Englora heeft al 92 pnt!

De proeverij was leuk, veel info over technieken, hoe ze oogsten, hoe het rijpt, etc. In de kelder staan kaarsjes, als die uitgaan is er teveel CO2 door alle fermentatie die er open en bloot plaatsvindt, en dan moet je wegwezen. We hebben rechtstreeks uit het vat geproefd van hun absolute topwijn, de AV14. Deze zat er net pas in, en was nu al erg lekker. Dus over nog eens 14 maanden moet ie wel helemaal geweldig zijn.


Hier zat ook nog een 4x4 rit door de wijngaard bij in, met veel info over de grond, en hoe ze hun druivenranken snoeien en laten groeien etc. En natuurlijk vooral heel vaak je wijnranken knuffelen, daar gaan ze mooie druiven van geven O+


Prachtige kleine zoete druifjes, ik heb wel een trosje of wat opgesnoept. :9


De proeverij was weer net zoals die van vrijdag: veel lekkers, eerst 1 witte, daarna de 3 rode 90+ wijnen, en tenslotte een zoete dessertwijn. We hebben hier met 3 man een paar doosjes gekocht van de 3 rode, zodat we elk 2 flessen van alles hebben:

Geproefd:
Clos d' Englora weet ik niet
Flor d' Englora Garnatxa
Englora 14¤
AV 14 23¤
Dolc d'Englora weet ik niet

Allemaal erg lekker. Toen op gegeven moment 1 vriend en ik begonnen aan de karaf waar mensen de wijn die ze niet op willen drinken in kunnen leegschenken (mooi blendje van alle 3 de rode) vonden ze dat zo'n schandalig wijnmisbruik dat er nog maar een fles van die topper, de AV14 werd opengetrokken voor de dorstigen. :D

Daarna snel naar Els Tallers, het volgens de Michelingids booming restaurant. Saillant detail: het ligt in zo'n afgelegen plaatsje, Siurana, met maar 1 weg ernaartoe, dat je er echt speciaal voor het restaurant naartoe moet. En van armoedige rotsklimmers moeten ze het ook al niet hebben. Maar ze krijgen van eet-auteurs wel hele goeie kritieken: http://www.suestyle.com/articles/20090706

Wij krijgen de 4 gangen lunch, inclusief de Englora wijn die we eerder bij de wijngaard al proefden.

Als eerste een gazpacho van rode bietjes: lekker, krachtig, mooie aardse biet-smaak


Dan een gerechtje wat ik niet helemaal kon thuisbrengen, en ik miste de uitleg: volgens mij sweetbread van het een of ander, hoewel ik ook iets van lever dacht te proeven. Met paddestoeltjes en een stoofpotje met gerst. Smakelijk in ieder geval!


kabeljauw, met boontjes en een saffraansaus. Lekker sausje vooral, en ook de vis was gewoon goed, geen graten en erg mals. Op een niet vis-liefhebber werd goed ingespeeld met een stukje malse varkenshaas.


De pièce! Duivenbout. Ik zie ze liever zo dan alles onderschijtend in de stad. Prachtig rosé van binnen, en met een lekkere wildjus


Tenslotte, dessert: hazelnootbavarois, op een plak héél donkere chocolade, en met een plaatje witte choco. Dit combineerde als een malle met die volle rode wijn, erg goed.


Burp!
Koffie en thee toe om af te sluiten. Omdat we het hele weekend alles uit 1 pot betaalden weet ik de prijzen niet, maar volgens mij was de lunch inclusief wijn & water iets van 60 ¤ p.p, erg schappelijk dus.

Zondag nog 1 proeverij: bij 'Caves Fèlix Massana Ràfols

De nadruk ligt hier duidelijk meer op het maken van cava dan op wijn.

Heel klein bodegaatje, slechts 80.000 flessen per jaar, vooral Cava.
De proeverij ging over de witte, de rosé, de rode en de Cava. En hier heb ik toch wel zo belachelijk veel lekkers gekregen! :Y) Het was ook supergezellig, we werden rondgeleid door de vrouw van de eigenaar, de beste man zelf (Felix dus) kwam zich nog even voorstellen en gaf iedereen een handje. Schoonmama had de lunch gemaakt, en zelfs daar werden we aan voorgesteld.

Heel leuk dus, en ze bleven ondertussen goed bijschenken. Direct vanuit het vat proeven, geproefd vanuit de RVS tanks, en bij de lunch in de cavakelder heel veel cava tot slot. De lunch was een eenvoudige boerenlunch: omeletten, brood, hammetjes en kaas. En zowaar ook nog wat geleerd over cava maken. Bijvoorbeeld: ze beginnen met hun eigen witte wijn, die stoppen ze met extra suiker en gist in een fles, en dan begint het leuke bubbeltjes proces. De druk in de fles loopt op naar 9 kg (er lag dus in de kelder soms een ontplofte fles tussen in de stellingen) , maar dat gistdrab zit er natuurlijk nog wel in. Dus bij de laatste stap laten ze de flessen enkele dagen met de hals naar beneden in rekken staan onder regelmatig kwartslagjes draaien, totdat alle bezinksel onderin ligt.
Dan bevriezen ze de hals van de fles, en bikken ze de ijsklomp eruit. Klein beetje schone cava erbij, kurk+dop erop, en klaar. Dit is de showopstelling met lampen, in het echt gebruiken ze grote stenen platen in A-vorm met allemaal gaten erin, typisch voor de streek en de methode.


Lunchen in de cavakelder tussen de muffe schimmelige flessen. :9


het effect van weer een middagje doorhalen op ondergetekende w/ :Y) :s) :@


Goed weekend, veel lekkers geproefd, en de Spaanse landelijke keuken is eenvoudig maar duidelijk en errug lekker! (en niet bepaald mager: 1,5 kg erbij in 3 dagen :+ )

/Einde van dit lange verhaal.

[ Bericht 1% gewijzigd door Gripper op 11-10-2011 23:18:23 ]
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 12 oktober 2011 @ 01:20:17 #113
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_102986009
Leuk verslag, Gripper. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_102987203
quote:
14s.gif Op woensdag 12 oktober 2011 01:20 schreef golfer het volgende:
Leuk verslag, Gripper. ^O^
  Moderator / Redactie Sport woensdag 12 oktober 2011 @ 20:14:01 #115
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_103011126
Ik won de restaurantveiling via www.vakantieveiling..nl

Het gaat om Rhodos in IJmuiden. Ik heb hier ooit een aantal jaar geleden ook eens gegeten en toen was het 3x niks. Maar goed we geven het weer eens een kansje.

Als je wint kan je kiezen uit een beperkt menu.

Keuzemenu
Soep van de dag
Keftedes (Gehaktballetjes in tomatensaus)
Tiri sto fourno (Feta kaas uit de oven met tomaat en ui)
****
Souvlakischotel (vlees aan een spies met giros en rijst)
Mousaka (ovenschotel van aubergine, aardappel, gehakt, bechamelsaus en kaas met rijst en salade)
****
Ijs met warme karamelsaus
Dame blanche (Vanille ijs met warme chocoladesaus en slagroom)
****
Koffie of thee

In mijn geval ging het om de


Gehaktballetjes, hadden wellicht iets meer pit mogen hebben. Waren verder wel lekker.

Daarna De Mousaka


Bord vol. Goede portie, niet groot als je wel eens bij de Griek kan krijgen. Rijst was lekker, met een licht zuurtje. Mousaka was lekker.

Na het IJs met Warme Caramelsaus. Simpel, prima. en Koffie toe.

Totale kosten 22e voor het eten en nog 11e aan drank. 2 bier en 2 wijn. Simpel, lekker, niet te een grote portie waar ze bij de Griek nog wel eens goed in kunnen zijn. En vooraf natuurlijk Ouzo ;). Toch wel een Geslaagde maaltijd. ^O^
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_103013526
Nice gripper. Erg smakelijke foto's.
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_103017300
Mooi zo Boor, gebruik alleen niet de term zuurtje wil je o|O :D
pi_103017474
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2011 22:00 schreef Bluezz het volgende:
Mooi zo Boor, gebruik alleen niet de term zuurtje wil je o|O :D
hoezo niet? :D

misschien kreeg je wel minder dan normaal omdat je ook minder betaalde hehe

Gripper; wat een heerlijke foto's en verslag _O_
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  Moderator / Redactie Sport woensdag 12 oktober 2011 @ 22:18:55 #119
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_103018496
Deze Griek heeft sowieso kleinere porties, Je hebt nog plek voor het hoofdgerecht nadat je het voorgerecht op hebt. :). Dat kan bij de andere Griek echt niet :P. Dat is wel prettig aan deze Griek. :Y

Bloes :D, Frisje dan ;)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_103019465
@borisz het ziet er toch niet uit. Maar misschien komt het omdat ik niet gek ben op Grieks. :{

Net gegeten bij Jacobus Pieck.
Ik ga er niet eens al te veel woorden aan vuil maken. Het is gewoon 1 van de leukere tentjes voor een hapje in de stad voor mij. Prima prijs kwaliteit verhouding.

Ik had de lams curry en die maken ze heerlijk. :9
Scheelt me weer een keer zelf curry maken wat ik wel van plan was.

Een hapje in de stad! Naar Pieck
http://www.jacobuspieck.nl/

Gaan er ook nog niet Haarlem en omstreken mensen ergens eten? :')
  woensdag 12 oktober 2011 @ 22:35:06 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103019554
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2011 22:00 schreef Bluezz het volgende:
Mooi zo Boor, gebruik alleen niet de term zuurtje wil je o|O :D
Ik krijg ook altijd een zuurtje als ik zulke dingen eet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 13:25:46 #122
43493 numero_uno
Dat zei je ja!
pi_103111129
Waar: Barsserie Appart te Maastricht
Wanneer: Afgelopen woensdag
Wie: Ik en 3 vrienden
Wat hebben we gegeten: Alle 4 een 3 gangen verrassingsmenu

Voor:
Per 2 pax kregen we een flinke badkamertegel met allerlei lekkernijen. Van elk gerechtje lagen er 2 op de tegel. Denk aan carpaccio, zalm, coquilles, kerriesoepje echt heel lekker.

Hoofd:
We kregen de keuze uit vlees, vis of vega en ook de vraag of er iets wat we niet lekker vonden. Aangezien we geen speciale wensen hadden kozen er 2 voor vis en 2 voor vlees. Het vlees was een stuk (echt een stuk) varkensmedaillon op verse groenten met pepersaus.
De vis was een heerlijke Dorade met hollandaise saus en ook verse groenten.

Na:
Keuze uit ijs, kaas of een chocolademousse.
Het ijs was een beetje standaard, maar wel heerlijk en de kaasplank bestond alleen uit 5 soorten kaas en wat droog roggebrood. Hier had zeker wat meer aankleding bij kunnen zitten.

Schade: 30 per menu ex drank, dan nog eens een drankrekening van 20 de neus.

Bediening: Was zeer gastvrij maar niet de snelste van de avond, maar dat stoorde niet echt want zijn gevoel voor humor was priceless :) een mooie 8
Prijs/kwaliteit: een 9 het was echt heel goed.

http://www.barsserie.com/

[ Bericht 0% gewijzigd door numero_uno op 15-10-2011 13:43:51 ]
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
pi_103111512
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 13:25 schreef numero_uno het volgende:
Aangezien we geen speciale wensen hadden kozen er 2 voor vis en 2 voor vega. Het vlees was een stuk (echt een stuk) varkensmedailloon op verse groenten met pepersaus.
De vis was een heerlijke Dorade met hollandaise saus en ook verse groenten.

:?
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 13:43:33 #124
43493 numero_uno
Dat zei je ja!
pi_103111563
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 13:41 schreef Godtje het volgende:

[..]

:?
moet natuurlijk vlees zijn 8)7
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
pi_103125117
Waar: eetcafé Atrium in Enschede
Wanneer: vanavond
Wie: Ik en mijn buurmeisje
Wat:

Voor Ik: Verborgen champignons: in knoflookroomsaus, met kaas gegratineerd
Buurmeisje: In het mandje: verschillende soorten brood met daarbij kruidenboter, knoflooksaus en olijfolie

Beide voorgerechten waren lekker! Er zat wel veel kaas over de champignons en het was VEEL. Met het oog op het hoofd- en nagerecht heb ik het ook niet opgegeten, maar het was erg smakelijk. Ook de broodjes met kruidenboter en knoflooksaus waren lekker.

Hoofd Ik: We gaan voor goud: biefmedaillons in 'n licht pittige, zoete sojasaus met champignons, prei, ui, peultjes en cashewnoten
Buurmeisje: Kip in 't groen: stoofpotje van mals kippenvlees, sperzieboontjes en kokosmelk, geserveerd met pasta

De biefmedaillons waren erg lekker maar ook dit was erg veel, er zaten drie grote stukken biefstuk in. Ook ging de smaak na een tijdje wat tegenstaan, en het pittige heb ik niet geproefd. De kip was lekker met een subtiele kokossmaak maar de pasta was wel te gaar.

Na Chocolade affaire: chocoladefondue (v.a. 2 personen) verleidelijk en onweerstaanbaar... samen lange vingers, cake, koekjes en vers fruit dippen in gesmolten chocolade, geserveerd met ijs en slagroom

Bij de chocoladefondue zat onder andere (van het fruit) kiwi, verse ananas, druiven, mandarijntjes en vijgen. Als koekjes zaten er kletskoppen bij. Dit was echt heerlijk :9 de chocolade was precies goed qua smaak en bijna alles smaakte er goed bij. Alleen jammer dat de lange vingers wat slof waren.
Kosten: inclusief 1 witte wijn, 1 cola light en 2 ijsthee was het nog net geen 62 euro.
Cijfer: 8.5! Prima eten, aan het einde werd de bediening wat snel omdat het erg druk was, maar geen moment het gevoel gehad dat je opgejaagd werd. Atrium doet een beetje onprofessioneel aan door verschillende glazen en stoelen te hebben, maar het eten is er prima (al hadden we ook met 4 personen dit op kunnen eten en geen honger kunnen hebben) en het is zeker voor herhaling vatbaar!
♥ scars make us who we are ♥
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')