Inclusief drank, he? Zonder drank 50 euro pp.quote:Op donderdag 8 september 2011 22:02 schreef RobinOok het volgende:
Sjesus, wat een saaie, klassieke meuk. Daar zou ik dus echt geen 70 pp voor over hebben. En al helemaal niet voor een lunch.
Wij lunchen nooit 'uit' hooguit een broodjequote:Op donderdag 8 september 2011 22:02 schreef RobinOok het volgende:
Sjesus, wat een saaie, klassieke meuk. Daar zou ik dus echt geen 70 pp voor over hebben. En al helemaal niet voor een lunch.
De 21e september gaan we bij Niven in Rijswijk eten. (ook 1 ster)quote:Op donderdag 8 september 2011 23:25 schreef RobinOok het volgende:
Ik geloof echt heus wel dat het heerlijk was en van een geweldige kwaliteit, maar ik wil voor dat geld gewoon meer. Ik word gewoon niet warm of koud van zulke fantasieloze klassiekers, al is het 100%.
En al helemaal niet voor een lunch.
Het past wel bij mijn beeld van Limburg. Genoeg geld bij ouwe taaien.
moet je een keer naar de Beluga gaanquote:Op donderdag 8 september 2011 23:25 schreef RobinOok het volgende:
Ik geloof echt heus wel dat het heerlijk was en van een geweldige kwaliteit, maar ik wil voor dat geld gewoon meer. Ik word gewoon niet warm of koud van zulke fantasieloze klassiekers, al is het 100%.
En al helemaal niet voor een lunch.
Het past wel bij mijn beeld van Limburg. Genoeg geld bij ouwe taaien.
Al geweest. ;-)quote:Op donderdag 8 september 2011 23:48 schreef komrad het volgende:
[..]
moet je een keer naar de Beluga gaan
Ja, verwacht dat Niven Kunz veel beter aan mijn verwachtingen zal doen.quote:Op donderdag 8 september 2011 23:44 schreef golfer het volgende:
[..]
De 21e september gaan we bij Niven in Rijswijk eten. (ook 1 ster)
Niven Kunz presenteert dan z'n herfst-arrangement.
Ik verwacht daar wat meer vernieuwend koken (meer veel groentes) van.
aan de mijne in ieder geval niet en zoveel verwachtingen heb ik niet.quote:Op donderdag 8 september 2011 23:51 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, verwacht dat Niven Kunz veel beter aan mijn verwachtingen zal doen.
Nog niet geweest, maar komt nog wel eens.
vond de combinaties niet bij elkaar passen; zure appel met net gestold eigeel was niet echt een geslaagde combiquote:Op vrijdag 9 september 2011 00:04 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik kan me herinneren dat jij daar geweest was en niet zo tevreden was he?
Nou ja, smaken verschillen. En iedereen kan een off-day hebben, ook nog.
De Gulle waard ligt toch in Winterswijk? Moet er altijd nog een keer heen.quote:
Check. .quote:Op vrijdag 9 september 2011 11:03 schreef Felagund het volgende:
[..]
De Gulle waard ligt toch in Winterswijk? Moet er altijd nog een keer heen.
Bij mij had hij toen ook een off-day. Saaie vlakke smaken. Nog traditioneler dan de hierboven geposte lunch... Ik ga nooit meer naar Niven.quote:Op vrijdag 9 september 2011 00:04 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik kan me herinneren dat jij daar geweest was en niet zo tevreden was he?
Nou ja, smaken verschillen. En iedereen kan een off-day hebben, ook nog.
En? Hoe was het? En komt er nog een verslag?quote:Op maandag 5 september 2011 22:36 schreef Blik het volgende:
komende vrijdag staat de Librije op het programma
Aanrader, vooral voor het lekker geit eten daarquote:Op vrijdag 9 september 2011 11:03 schreef Felagund het volgende:
[..]
De Gulle waard ligt toch in Winterswijk? Moet er altijd nog een keer heen.
Ken dat, hoewel ik graag met een Chinese vrienden van me uit eten ga in Den Haag of Amsterdam, die weten zaken waar je goed eet, het publiek alleen Chinees is en de kaart ook.quote:Op donderdag 8 september 2011 22:38 schreef RobinOok het volgende:
Ik eet bijna nooit Chinees. Uit.
Waren er maar goeie Chinezen!
Ja dan kan je lekker, maag , darmen, bloed etc etenquote:Op dinsdag 13 september 2011 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ken dat, hoewel ik graag met een Chinese vrienden van me uit eten ga in Den Haag of Amsterdam, die weten zaken waar je goed eet, het publiek alleen Chinees is en de kaart ook.
Helaas doe ik dat veel te weinig. Kom nog liever bij hun ouders thuis. Dan wordt er zo goed gekookt.
Ook dan is het nog steeds zo'n beetje allemaal Kantonees.quote:Op dinsdag 13 september 2011 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ken dat, hoewel ik graag met een Chinese vrienden van me uit eten ga in Den Haag of Amsterdam, die weten zaken waar je goed eet, het publiek alleen Chinees is en de kaart ook.
En wat zou jij willen eten? Ik kan ze eens vragen..quote:Op dinsdag 13 september 2011 15:15 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ook dan is het nog steeds zo'n beetje allemaal Kantonees.
In ieder geval authentiek Kantonees, maar nog steeds niet wat ik graag zou eten.
Blijft goed, hè? Truffels.quote:Op dinsdag 13 september 2011 20:53 schreef Tha_Flash het volgende:
Waar? Truffels in Haarlem
Wanneer? zaterdag 10 september ( 1 jaar getrouwd )
Wat at je?
[ afbeelding ]
Impressie? eten heerlijk, sfeer heel goed alleen een beetje warm
Kosten? ¤ 115,70 excl. fooi
Cijfer? 9,5
Nee. We gaan dit jaar niet naar de Restaurantweek.quote:Op woensdag 14 september 2011 10:16 schreef rubje het volgende:
golf. gaan bluezz en jij dit jaar ook weer de restaurantweek in en zoja,welke restaurants staan op het programma?
Was idd weer heerlijk, bij het volgende menu maar weer.quote:Op dinsdag 13 september 2011 20:59 schreef golfer het volgende:
[..]
Blijft goed, hè? Truffels.
Wij wilden er a.s. donderdag weer naartoe maar was al helemaal vol.
Wordt dus donderdag Restaurant Fris in Haarlem voor ons.
Mee eens. Niet arrogant bedoeld, maar mijn chef kookt stukken spannender dan dat! Presentatie ook, die friandises zien er echt heel erg saai uit. Golfer, ik zou je graag een keer bij mij aan tafel zien bij TheCollegeHotel in Amsterdam!quote:Op donderdag 8 september 2011 22:02 schreef RobinOok het volgende:
Sjesus, wat een saaie, klassieke meuk. Daar zou ik dus echt geen 70 pp voor over hebben. En al helemaal niet voor een lunch.
Als ik daar de diverse recensies over lees en de prijzen zie die een opleidingskeuken durft te vragen haak ik al af. Dan mogen de friandises misschien wel mooi zijn, maar bijna sterrenrestaurantprijzen vragen voor een horecaschool vind ik belachelijk.quote:Op maandag 19 september 2011 02:32 schreef Luuksor het volgende:
Mee eens. Niet arrogant bedoeld, maar mijn chef kookt stukken spannender dan dat! Presentatie ook, die friandises zien er echt heel erg saai uit. Golfer, ik zou je graag een keer bij mij aan tafel zien bij TheCollegeHotel in Amsterdam!
Recensies van het afgelopen anderhalf jaar zijn inderdaad kut, hoewel we sinds 4 maanden een nieuwe chef hebben, en ik weet bijna zeker dat je van die laatste maanden geen negatieve recensie kan vinden.quote:Op maandag 19 september 2011 12:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Als ik daar de diverse recensies over lees en de prijzen zie die een opleidingskeuken durft te vragen haak ik al af. Dan mogen de friandises misschien wel mooi zijn, maar bijna sterrenrestaurantprijzen vragen voor een horecaschool vind ik belachelijk.
Nederlandse horeca is sowieso duurquote:Op maandag 19 september 2011 13:36 schreef RobinOok het volgende:
Tsja, Amsterdam he, daar is alles overrated en overpriced.
Rotterdam is niet voor niets de culinaire hoofdstad van Nederland.
Sterker nog, er zijn restaurants met een michelin ster die voor dezelfde prijzen een gelijkend menu hebben. Belachelijk dus.quote:Op maandag 19 september 2011 12:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Als ik daar de diverse recensies over lees en de prijzen zie die een opleidingskeuken durft te vragen haak ik al af. Dan mogen de friandises misschien wel mooi zijn, maar bijna sterrenrestaurantprijzen vragen voor een horecaschool vind ik belachelijk.
Ik heb ook steeds minder zin in een fooi gevenquote:Op maandag 19 september 2011 15:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Nederlandse horeca is sowieso duur
probleem is dat er tegenwoordig een fooi verwacht wordt terwijl dit in mijn ogen verdient moet worden.quote:Op woensdag 21 september 2011 01:40 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Ik heb ook steeds minder zin in een fooi geven
Niet mee eens.quote:Op donderdag 22 september 2011 13:47 schreef Bluezz het volgende:
Enige kleine minpuntje: natuurlijk geeft op de graat braden wat meer smaak aan de vis, maar serveer het zonder de graat. Verder was de cuisson van de vis een beetje te gaar.
Ja, spannende smaken bij elkaar.quote:Op donderdag 22 september 2011 19:18 schreef FutureFairytale het volgende:
aparte smaakcombinatie in dat dessert, vonden jullie dat lekker?
Dan ben ik blond en moet het gezegd worden. Ik nam een hapje en had een mond vol graat.quote:
Dit was geen gewoon menu maar een proeverij!quote:Op donderdag 22 september 2011 19:24 schreef kahlie het volgende:
Niven is wel behoorlijk in prijs gezakt dan... vergeleken met wat er vorig jaar op de menu-kaart aan prijzen stond. Omgeving is en blijft prachtig daar he? An sich vind ik het weer niet heel spannend klinken en het tussengerecht vind ik er niet zo mooi uit zien. Gepofte boekweit had ik ook al eerder bij hem gehad. Was toen ook leuk
Leuke review
Voor een proeverij vond ik het redelijk goedkoop. Ik schat meestal in dat je dan 3/4 van de menu-prijs betaald vanwege het feit dat je wel meerdere wijnen e.d. krijgt...quote:Op donderdag 22 september 2011 19:30 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Dit was geen gewoon menu maar een proeverij!
inderdaad, mooi overzicht!!quote:
Als je nagaat dat je per persoon 8 glaasjes wijn (weliswaar kleine) en 4 gangen plus koffie kreeg in een Michelinsterrentent valt het inderdaad wel mee, die 65 euro pp.quote:Op donderdag 22 september 2011 19:45 schreef kahlie het volgende:
Voor een proeverij vond ik het redelijk goedkoop. Ik schat meestal in dat je dan 3/4 van de menu-prijs betaald vanwege het feit dat je wel meerdere wijnen e.d. krijgt...
Jij houdt wel van een bek vol graten als je een hap neemt?quote:
Ja, dat bedoel ik. Bij Paul van Waarden kan je ook eten voor ¤35 euro en die hebben ook een *, maar dat soort dingen is eerder uitzondering dan regel...quote:Op donderdag 22 september 2011 20:27 schreef golfer het volgende:
[..]
Als je nagaat dat je per persoon 8 glaasjes wijn (weliswaar kleine) en 4 gangen plus koffie kreeg in een Michelinsterrentent valt het inderdaad wel mee, die 65 euro pp.
Een schol fileren is alles behalve ideaal. De graat leent zich er prima voor om het vlees er van af te halen (aan tafel) met een vismes.quote:
quote:Op donderdag 22 september 2011 20:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Jij houdt wel van een bek vol graten als je een hap neemt?
Ach mensen die zo miepen over graten zijn sowieso kleutersquote:Op donderdag 29 september 2011 02:38 schreef RobinOok het volgende:
Als je bij dit mooi bijgewerkte stuk vis een bek vol graten overhoudt dan wil ik niet weten hoe jij eet!
Stop je dat hele stuk in 1 keer in je mond of zo? Echt, zelfs een kleuter durf ik zoiets nog wel voor te zetten.
Precies. Koks die het comfort van de gasten voorop stellen zijn ook allemaal maar mietjes.quote:Op donderdag 29 september 2011 09:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Ach mensen die zo miepen over graten zijn sowieso kleuters
Goed plan, Schimpscheut.quote:Op donderdag 29 september 2011 12:26 schreef Pietverdriet het volgende:
We kunnen nu verschrikkelijk vals naar elkaar gaan lopen schimpscheuten, en hoewel zeer amusante banter, zou dat zou eigenlijk jammer zijn van dit topic. En ja, Mea Culpa, Mea Maxima Culpa, maar zullen we dat verplaatsen naar SC?
Niemand. Maar in dat stukje vis waar het nu over gaat zitten niet veel graten. Het is een mooi dik stuk en je schuift het vlees er zo vanaf.quote:Op donderdag 29 september 2011 12:30 schreef FutureFairytale het volgende:
ik vind veel graten in een vis van een goed aangeschreven restaurant niet top
Waarom doe je dat dan ook niet?quote:Op donderdag 29 september 2011 17:11 schreef Bluezz het volgende:
Het gaat mij erom dat het GEZEGD had moeten worden
Neehee, de bediening had het tegen mij moeten zeggen *zuchtquote:Op donderdag 29 september 2011 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom doe je dat dan ook niet?
Aha, dat is weer wat anders. Beetje uitleg is altijd fijn ja.quote:Op donderdag 29 september 2011 17:11 schreef Bluezz het volgende:
Het gaat mij erom dat het GEZEGD had moeten worden
Oh, da's wel leuk om te weten! Wij komen nog wel eens in Bocholt, want er zit een fijna sauna waarvoor we zelfs vanuit Utrecht de reis nog wel de moeite vinden. Dan zou ik ook eens een keer alleen overdag kunnen badderen, en dan de dag afsluiten met een happie eten bij residenz. Onthoudenquote:Op donderdag 29 september 2011 21:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Bediening was goed.
Begrijp niet waarom deze zaak niet vol zit, waarschijnlijk is de drempel van mooie hotel wat te hoog voor Bocholt.
http://www.hotelresidenz.de/home.htm
In Nederland ook. Superhip onder culi's.quote:Op vrijdag 30 september 2011 14:47 schreef minilot het volgende:
Ik heb afgelopen woensdag (eersgisteren) in Londen gegeten bij Nopi, het nieuwe restaurant van de Israelische chefkok Yotam Ottolenghi, die sinds een paar jaar in Engeland aan een stevige opmars bezig is.
Ben ik nu dus een beetje aan de late kant op de bandwagon gejumped.quote:Op vrijdag 30 september 2011 14:59 schreef RobinOok het volgende:
[..]
In Nederland ook. Superhip onder culi's.
NUL reacties. Sorry :-)quote:Op vrijdag 30 september 2011 15:10 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik vroeg dan ook om iets vergelijkbaars
En tnx @ Robin, ben benieuwd
jammer, Tnx voor de moeitequote:
Een hoogtepunt van creativiteit?quote:Het dessert zelf was ook weer een hoogtepunt van creativiteit. En ‘Magnum’ van witte chocolademousse met daarop schilstructuren van rabarber en rode ui en vergezeld door gelei van kers en avocado:
Of je leest even de hele recensie en ziet dat het dus wel allemaal zelfgemaakte witte chocolademousse in de vorm van een magnum is met nog een aantal ingrediënten en die hoofdprijs viel dus wel heel erg mee.quote:Op zaterdag 1 oktober 2011 15:07 schreef vosss het volgende:
Een hoogtepunt van creativiteit?
Als je het mij vraagt meer het hoogtepunt van we flikkeren iets op dat bord en vragen er de hoofdprijs voor en die achterlijke klanten betalen toch wel.
Volgende week proberen we een Mars ipv een Magnum. Gewoon eens kijken hoe ver we kunnen gaan.
Hou op schei uit zeg.
Daar betaalde ik toch mooi niet voor
Kijk, een hollanderquote:Op zaterdag 1 oktober 2011 15:07 schreef vosss het volgende:
[..]
Een hoogtepunt van creativiteit?
Als je het mij vraagt meer het hoogtepunt van we flikkeren iets op dat bord en vragen er de hoofdprijs voor en die achterlijke klanten betalen toch wel.
Volgende week proberen we een Mars ipv een Magnum. Gewoon eens kijken hoe ver we kunnen gaan.
Hou op schei uit zeg.
Daar betaalde ik toch mooi niet voor
Twee kookboeken zelfs. Ik heb ze zodra ik thuiskwam uit Londen (serieus binnen tien minuten, schoenen en jas nog aan) besteld bij Amazon! Ik ben benieuwd!quote:Op zaterdag 1 oktober 2011 14:56 schreef MariaEtcetera het volgende:
En ik wou hetzelfde weten als mascara-klodder, dus ook bedankt voor het zoeken Hij heeft schijnbaar wel een kookboek getiteld Plenty, vraag me af of dat ook zo tof is dan!
Oe! Krijgen we een review in het kookboekentopic tzt?quote:Op zondag 2 oktober 2011 09:24 schreef minilot het volgende:
[..]
Twee kookboeken zelfs. Ik heb ze zodra ik thuiskwam uit Londen (serieus binnen tien minuten, schoenen en jas nog aan) besteld bij Amazon! Ik ben benieuwd!
Jaaaa, natuurlijk!quote:Op zondag 2 oktober 2011 12:15 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
Oe! Krijgen we een review in het kookboekentopic tzt?
</off topic>
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Heb er zin in, mede om deze reden dit jaar ook niks in de restaurantweek gedaan. Ik schat dat we er dit weekend met zn tweeën wel een aardig bedrag doorheen gaan jagen...Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
Zo, hier is dan de recensie, dit kon wel eens een lange worden, met veel foto's. Omdat ik niet kan kiezen tussen alle lekkere lunches, doe ik ze gewoon alle 3,plus even kort wat over de proeverijenquote:Op dinsdag 4 oktober 2011 12:25 schreef Gripper het volgende:
Zo, ik ga na dit weekend terugkomen met een hele zwik recensies! We gaan met vrienden een weekendje wijn proeven in Catalonië. De organisator woont in Barcelona, en die kent wel wat wijnboeren die speciaal voor onze groep alles uit de kast gaan trekken.
hoezo niet?quote:Op woensdag 12 oktober 2011 22:00 schreef Bluezz het volgende:
Mooi zo Boor, gebruik alleen niet de term zuurtje wil je
Ik krijg ook altijd een zuurtje als ik zulke dingen eetquote:Op woensdag 12 oktober 2011 22:00 schreef Bluezz het volgende:
Mooi zo Boor, gebruik alleen niet de term zuurtje wil je
quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 13:25 schreef numero_uno het volgende:
Aangezien we geen speciale wensen hadden kozen er 2 voor vis en 2 voor vega. Het vlees was een stuk (echt een stuk) varkensmedailloon op verse groenten met pepersaus.
De vis was een heerlijke Dorade met hollandaise saus en ook verse groenten.
moet natuurlijk vlees zijnquote:
De in bolt gezette delen met kritiek kan ik dan absoluut niet rijmen met:quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 20:55 schreef Mama_Mia het volgende:
Waar: eetcafé Atrium in Enschede
Wanneer: vanavond
Wie: Ik en mijn buurmeisje
Wat:
Voor Ik: Verborgen champignons: in knoflookroomsaus, met kaas gegratineerd
Buurmeisje: In het mandje: verschillende soorten brood met daarbij kruidenboter, knoflooksaus en olijfolie
Beide voorgerechten waren lekker! Er zat wel veel kaas over de champignons en het was VEEL. Met het oog op het hoofd- en nagerecht heb ik het ook niet opgegeten, maar het was erg smakelijk. Ook de broodjes met kruidenboter en knoflooksaus waren lekker.
Hoofd Ik: We gaan voor goud: biefmedaillons in 'n licht pittige, zoete sojasaus met champignons, prei, ui, peultjes en cashewnoten
Buurmeisje: Kip in 't groen: stoofpotje van mals kippenvlees, sperzieboontjes en kokosmelk, geserveerd met pasta
De biefmedaillons waren erg lekker maar ook dit was erg veel, er zaten drie grote stukken biefstuk in. Ook ging de smaak na een tijdje wat tegenstaan, en het pittige heb ik niet geproefd. De kip was lekker met een subtiele kokossmaak maar de pasta was wel te gaar.
Na Chocolade affaire: chocoladefondue (v.a. 2 personen) verleidelijk en onweerstaanbaar... samen lange vingers, cake, koekjes en vers fruit dippen in gesmolten chocolade, geserveerd met ijs en slagroom
Bij de chocoladefondue zat onder andere (van het fruit) kiwi, verse ananas, druiven, mandarijntjes en vijgen. Als koekjes zaten er kletskoppen bij. Dit was echt heerlijk de chocolade was precies goed qua smaak en bijna alles smaakte er goed bij. Alleen jammer dat de lange vingers wat slof waren.
Kosten: inclusief 1 witte wijn, 1 cola light en 2 ijsthee was het nog net geen 62 euro.
, aan het einde werd de bediening wat snel omdat het erg druk was, maar geen moment het gevoel gehad dat je opgejaagd werd. Atrium doet een beetje onprofessioneel aan door verschillende glazen en stoelen te hebben, maar het eten is er prima (al hadden we ook met 4 personen dit op kunnen eten en geen honger kunnen hebben) en het is zeker voor herhaling vatbaar!
quote:Cijfer: 8.5! Prima eten
Veel zegt natuurlijk niks over de kwaliteit van het eten, en er waren een aantal kleine minpuntjes, maar over het algemeen was alles absoluut prima, dus ik zie niet in wat er vreemd is aan het cijfer Als alles perfect was is het natuurlijk geen 8.5!quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 22:32 schreef golfer het volgende:
[..]
De in bolt gezette delen met kritiek kan ik dan absoluut niet rijmen met:
[..]
Het is niet voor een ieder weggelegdquote:Op zaterdag 15 oktober 2011 23:41 schreef golfer het volgende:
Slechte pasta, veel te veel op het bord, smaken die je gaan tegenstaan, ouwe lange vingers en bediening die te gehaast doet komt bij mij nooit in de buurt van een 8,5.
Hooguit een zesje. Maar misschien leg ik de lat wel te hoog.
"Ook ging de smaak na een tijdje tegenstaan" lijkt me best slecht voor etenquote:Op zaterdag 15 oktober 2011 22:52 schreef Mama_Mia het volgende:
Veel zegt natuurlijk niks over de kwaliteit van het eten, en er waren een aantal kleine minpuntjes, maar over het algemeen was alles absoluut prima, dus ik zie niet in wat er vreemd is aan het cijfer Als alles perfect was is het natuurlijk geen 8.5!
quote:Op zondag 16 oktober 2011 14:16 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik krijg trek van het verslagje van prego
Bij Oliva tot een paar jaar terug regelmatig gegeten, maar viel te vaak tegen. (hier beschreven)quote:Op maandag 17 oktober 2011 17:13 schreef rubje het volgende:
Zijn er al mensen in Rotterdam naar Oliva & Gusto, Very Italian Pizza of Happy pizza op de Rottekade geweest waarbij de voorlaatste pas geopend is?
lees het topic nog eens door zou ik zeggenquote:Op maandag 24 oktober 2011 13:34 schreef sararaats het volgende:
Wanneer? Vrijdag
Waar? Thuis
Wat? Frieten van de frituur met snacks
Cijfer: een 9,5
Mag het zo?
En hoe was het en wat heb je gegeten?quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 11:03 schreef Gripper het volgende:
Wij gaan morgenavond bij http://www.huisdewiers.nl/home.htm eten. het is maar een paar honderd meter lopen van ons huis (en zelfs maar 100 als we het kanaal overzwemmen) en ik ben toch wel erg benieuwd nadat we er al een jaar tegenaan kijken. de recensies zijn best ok, en dat herfstmenu ziet er smakelijk uit!
Op de site staat nog een leuk verhaal over het oude Huis de Wiers, een landhuis uit de 17e eeuw. Tegenwoordig staat er een moderne interpretatie van dat huis, tof gebouw. En het restaurant zit in de kelder.
[ afbeelding ]
gaat niet lukken, desbetreffende user vraagt nu eenmaal graag om aandacht.quote:Op maandag 24 oktober 2011 13:35 schreef Mirjam het volgende:
[..]
lees het topic nog eens door zou ik zeggen
Met zoveel slechte zaken, hoe kan je dan in hemelsnaam dit cijfer geven?quote:Op zaterdag 29 oktober 2011 13:57 schreef SaskiaR het volgende:
Waar?
Abessinie, Delft (http://www.restaurant-abessinie.nl/
Wanneer?
19-10-2011
maar wel erg traag: het duurde bijna een uur voordat we het hoofdgerecht kregen. Waarschijnlijk komt dat omdat ze erg populair zijn: het zat helemaal vol, en er was maar 1 ober.
De 'gemengde groente' bestond eigenlijk alleen uit linzen, dus dat was een beetje saai. De dips voor de engera's waren erg weinig, dus het grootste deel van de pannekoek moest je zonder beleg opeten. Ik ben er eerder geweest, maar toen was het iets beter, met meer variatie in de groente en meer beleg.
quote:7.5
Wat doet het gezelschap ertoe in een recensie over een restaurant. Je beoordeelt het eten, de service en de sfeer. Als ik deze punten bekijk zou ik nooit verder komen dan een 6.5, al was ik in het gezelschap van Angelina Jolie...quote:Op zondag 30 oktober 2011 21:09 schreef SaskiaR het volgende:
Het was niet zo erg dat het lang duurde, want ik had leuk gezelschap; en het eten was op zich best lekker, alleen iets minder dan ik had verwacht (de vorige keer dat ik er was, was het echt goed, dus zou ik een 8.5 gegeven hebben, en nu was het iets minder, dus 7.5).
Welke, waar?quote:Op dinsdag 15 november 2011 14:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Gaan van het weekend verjaardag vieren in een 2 sterrentoko, nemen het uitgebreide menu, er volgt uiteraard een uitvoerige omschrijving.
Hoor je na het weekende, loose lips sink ships.quote:
Wel in Nederland?quote:Op dinsdag 15 november 2011 15:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoor je na het weekende, loose lips sink ships.
quote:spannende ingrediënten in iets wat er niet bijster bijzonder overkwam als je het proefde, maar wel een erg leuke sfeer...
Dat beeld kreeg ik er ook bij jaquote:Op vrijdag 18 november 2011 08:16 schreef bear87 het volgende:
Sowieso penne bolognese als je uit eten gaat, vind ik een beetje zonde. Dat stond gisteren waarschijnlijk in 80% van de studentenhuizen ook op het menu. De rest klinkt beter.
Ja. Iets te veilig imo. Als ik iets van de kaart kon kiezen zou ik zeker iets anders kiezen.quote:Op vrijdag 18 november 2011 08:16 schreef bear87 het volgende:
Sowieso penne bolognese als je uit eten gaat, vind ik een beetje zonde. Dat stond gisteren waarschijnlijk in 80% van de studentenhuizen ook op het menu. De rest klinkt beter.
Nee, in Duitsland.quote:
Eea klopt gewoon niet en is een review fout die vele maken door zich te laten beïnvloeden door de gezelligheid en omgeving terwijl het puur om het eten zou moeten gaan en evt de tijdsduur en de bijbehorende service.quote:Op zondag 30 oktober 2011 21:09 schreef SaskiaR het volgende:
Het was niet zo erg dat het lang duurde, want ik had leuk gezelschap; en het eten was op zich best lekker, alleen iets minder dan ik had verwacht (de vorige keer dat ik er was, was het echt goed, dus zou ik een 8.5 gegeven hebben, en nu was het iets minder, dus 7.5).
dat is jouw mening, ik vind wel de sfeer in een restaurant ook bij de review horen. Zo heb ik eens heerlijk in een restaurant gegeten maar zou ik er nooit meer naar teruggaan omdat de sfeer echt bagger was. Het is toch persoonlijk, wat je ergens van vindt? Ik vind het zo flauw dat de eerste reactie die vaak komt iets is van 'nou ik snap niet dat je dat cijfer geeft'. Daardoor ben ik niet snel geneigd om nog een keer een review te plaatsen.quote:Op vrijdag 18 november 2011 15:48 schreef rubje het volgende:
[..]
Eea klopt gewoon niet en is een review fout die vele maken door zich te laten beïnvloeden door de gezelligheid en omgeving terwijl het puur om het eten zou moeten gaan en evt de tijdsduur en de bijbehorende service.
Bij mij geldt gewoon: Eten niet op smaak of kloppen de smaakverhoudingen niet,of is de service slecht of de duur voordat de gerechten langskomen te lang ,ongeacht in welk paleis ik zit,gewoon dikke onvoldoende!
Ik vind het vooral extreem prijzig ook, voor wat het is....quote:Op vrijdag 18 november 2011 08:16 schreef bear87 het volgende:
Sowieso penne bolognese als je uit eten gaat, vind ik een beetje zonde. Dat stond gisteren waarschijnlijk in 80% van de studentenhuizen ook op het menu. De rest klinkt beter.
Nice...staat al een tijdje op mijn lijstje....quote:Op vrijdag 18 november 2011 17:04 schreef Mirjam het volgende:
Ik ben anderhalve week geleden gaan eten bij De Jonge De Jong in Rotterdam.
via twitter had ik twee couverts gewonnen voor een zogenaamd vistwinner, een twitter-diner geheel in het teken van vis.
ik moet zeggen, ik vond het verrassend, leuk, en echt heerlijk eten.
tussendoor kregen we ook nog 2 masterclasses, 1 van een doorgewinterde visboer, en de andere van de hoge meneer van Schmidt zeevis.
helaas weet ik niet alle ingredienten meer, die zouden nog getwitterd worden maar is tot op heden niet gebeurd
wat er geserveerd werd:
een amuse van koudgerookte makreel, met onder andere zoethoutschuim.
[ afbeelding ]
nog een amuse: een loempia in bouillabaisse met onder andere prei, kaas en ansjovis. heel apart, maar overheerlijk.
[ afbeelding ]
het eerste gerecht: fillipijnse tonijn in een bouillon getrokken van dezelfde tonijn (deze tonijn is overigens rauw, nom) met ik geloof chinese sierkers o.i.d.
[ afbeelding ]
op de huid gebrande makreel met walnoten, zeewier en karnemelkcoulis
[ afbeelding ]
kabeljauw met aardperenpuree (erg lekker!), zwarte linzen, cavolo negro, bietjes en bietenbladsalade
[ afbeelding ]
het dessert: warme vijgencrumble met een mousse van pastinaak. daar was ik niet zo lyrisch over, maar in combinatie met de crumble best wel aardig.
[ afbeelding ]
de chefkok van de jonge de jong is iemand die flink van wanten weet, en verrassende, maar overheerlijke combinaties op tafel weet te toveren.
ook het interieur is érg leuk!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Helemaal mee eens, Jonge de Jong is echt heel goed. Staat duidelijk in mijn top 5 van Rotterdam. En in zijn soort (prijs/kwaliteit) ook bovenaan mijn lijstje. Echt superleuk eten altijd.quote:Op vrijdag 18 november 2011 17:04 schreef Mirjam het volgende:
ik moet zeggen, ik vond het verrassend, leuk, en echt heerlijk eten.
quote:Op vrijdag 18 november 2011 18:06 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
Nice...staat al een tijdje op mijn lijstje....
echt doen, het eten is heerlijk, de ambiance geweldig, die kok weet gewoon echt van wantenquote:Op vrijdag 18 november 2011 18:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Helemaal mee eens, Jonge de Jong is echt heel goed. Staat duidelijk in mijn top 5 van Rotterdam. En in zijn soort (prijs/kwaliteit) ook bovenaan mijn lijstje. Echt superleuk eten altijd.
welke?quote:Op zondag 20 november 2011 22:33 schreef golfer het volgende:
Piet, het water liep me bij het lezen van sommige gerechten in de mond.
Ja, heb ik lang geleden gegeten, meer dan 10 jaar. Moet daar nog eens heen, net als de Librije en naar Parkheuvel. Maar daar moet je maaaaanden van te voren boeken, zeker in de weekenden.quote:Je vergelijkt het, qua niveau met 2 andere Duitse sterrententen. Heb jij ook ooit al eens bij Oud Sluis van Sergio Herman in Nederland gegeten ter vergelijking?
De macaronne, de carpaccio van kreeft, de Jacobsschelp, de lamszwezerik.quote:
Librije en Oud Sluis moet je echt een keer proberen. Ze zijn hun 3 sterren meer dan waard. En dan snap je meteen ook nog het niveauverschil tussen 2 en 3 sterren. Alles is nog net even creatiever en perfecter.quote:Ja, heb ik lang geleden gegeten, meer dan 10 jaar. Moet daar nog eens heen, net als de Librije en naar Parkheuvel. Maar daar moet je maaaaanden van te voren boeken, zeker in de weekenden.
Ze waren ook goddelijk lekker.quote:Op zondag 20 november 2011 22:41 schreef golfer het volgende:
[..]
De macaronne, de carpaccio van kreeft, de Jacobsschelp, de lamszwezerik.
[..]
Wil ik ook wel, maar er staan nog meer op de lijst.quote:Librije en Oud Sluis moet je echt een keer proberen. Ze zijn hun 3 sterren meer dan waard. En dan snap je meteen ook nog het niveauverschil tussen 2 en 3 sterren. Alles is nog net even creatiever en perfecter.
Ik verwacht overigens dat deze week bij de Nederlandse uitreiking van de Michelinsterren er nog een derde Nederlands restaurant die 3e ster gaat krijgen.
Ik vermoed dat het gaat tussen de Zwetheul en Beluga, waarbij ik die laatste de meeste kans geef.quote:Op zondag 20 november 2011 22:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Welk restaurant verwacht jij dat een derde ster krijgt?
Ah okay,quote:Op maandag 21 november 2011 02:10 schreef golfer het volgende:
Het kan ook heel goed De Leest in Vaassen worden, verneem ik uit nu.
De 28e weten we het.
Ja, het was een echt verwenweekeinde. Dat het eten spannend is klopt, en hij is nog maar een paar jaar daar bezig, vorig jaar de tweede ster gekregen, hij geld in Duitsland als een snelle stijger aan het culinaire firmament. De Bediening en de wijnkeuze maakte het trouwens nog beter dan wat het eten alleen zou zijn geweest.quote:Op maandag 21 november 2011 09:03 schreef krakkemieke het volgende:
Wat een mooi cadeau Piet, het klinkt allemaal heerlijk!
Als ik beschrijvingen lees van gerechten uit sterrenrestaurants, vind ik het meestal niet aantrekkelijk. Maar hier zaten dingen bij die me heel spannend lijken.
Of het ligt aan jouw bevlogen schrijfstijl natuurlijk....
Im Schiffchenquote:Op maandag 21 november 2011 21:06 schreef Wokschotel het volgende:
Erg leuk en lekker om te lezen, Piet. Heb jij nog tips voor een goed restaurant in Dusseldorf? Hoeft niet op 2 of 3 sterrenniveau te zijn, maar iets tegen één ster aan zou perfect zijn.
Was afgelopen oktober nog in Lübeck, het is maar goed voor mijn portemonnee dat ik dit nu pas leesquote:Op zondag 20 november 2011 22:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Eten bij La Belle Epoche in Travemunde
Nou, dank je wel, heb ik dus de hele recensie voor de kat zijn viool zitten te lezen. Ik kan zo toch geen oordeel vellen over de prijs kwaliteit verhouding ? En hoe kan ik nu bepalen of het voor mij loont om ook naar dat restaurant te gaan ?quote:Wat was de prijs vraag je nu...
Wel, dat ga ik niet posten of vertellen, ook niet in PM.
Ach je had een eenvoudiger menu kunnen nemen, en maar een paar glazen wijn, was je vriendelijk geweest voor je portmonee, en voor je smaakpapillen.quote:Op zondag 4 december 2011 11:51 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Was afgelopen oktober nog in Lübeck, het is maar goed voor mijn portemonnee dat ik dit nu pas lees
Ze hebben die sterren echt niet op de kermis gewonnen hoor, en als je een beetje zoekt op internet is er wel te vinden wat je er voor het culinaire avontuur moet aftikken.quote:Op zondag 4 december 2011 13:59 schreef LangeTabbetje het volgende:
[..]
Nou, dank je wel, heb ik dus de hele recensie voor de kat zijn viool zitten te lezen. Ik kan zo toch geen oordeel vellen over de prijs kwaliteit verhouding ? En hoe kan ik nu bepalen of het voor mij loont om ook naar dat restaurant te gaan ?
Dan moet ik eerst mijn reisgezelschap nog meekrijgen want voor de meeste van hen is een mixed grill bij de turk al luxe uit eten Wel een mooie omgeving daar rond de Hanzesteden, heb er ook flinkt wat marsepein voor de decembermaand gekocht.quote:Op zondag 4 december 2011 15:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ach je had een eenvoudiger menu kunnen nemen, en maar een paar glazen wijn, was je vriendelijk geweest voor je portmonee, en voor je smaakpapillen.
En dat allemaal vanochtend gegeten!quote:Op maandag 5 december 2011 11:10 schreef Trusten het volgende:
Waar? Columbus aan de boulevard in Scheveningen
Wanneer? 5 december 2011
Wat at je?
We hadden het 5 gangen keuze menu. We begonnen met carpaccio, deze was best lekker...goede dressing en geserveerd met Old Amsterdam kaas. Hierna kregen we tomaten-basilicumsoep die werkelijk niet te eten was, het leek op oplosbouillion die niet goed was opgelost en basilicum (zowel qua smaak als visueel) heb ik niet kunnen ontdekken. De spoom die daarna kwam leek op sinaasappelsap met zeepsop en was niet eens koud. Hierna volgde het hoofdgerecht van doorgare droge varkenshaas met (blik)champignonsaus op een koud bord. Tot slot het dessert, een brownie met ijs. Wij dachten, lekker veilig...kun je weinig fout aan doen maar niets was minder waar. De brownie was zo hard als een baksteen en het ijs zat vol ijskristallen. Volgens mij kwam het bord rechtstreeks uit de vriezer. We zijn normaal helemaal geen mensen die snel zeuren maar zelfs mijn vriend, die verre van een fijnproever is, vond het zeeeer matig. Wij hebben uiteindelijk voor het eten 17,50 p.p. betaald omdat we via Vakantieveilingen waren, normaal moet dit menu 40 euro per persoon kosten en dat is het zeker niet waard.
Kosten?
Totale schade 45 euro (normale prijs 90 euro)
Cijfer?
5 (mede door de prijs, als we de volle mep hadden betaald was het een 4 geweest)
Als ik dat zo lees dan had de prijs me niets uitgemaakt Wat een waardeloos restaurant zeg. En wat jammer van je geld, of het nu 45 of 90 euro is. En jammer van je avond. Dit soort restaurants moet gewoon een zachte dood sterven om plaats te maken voor een goed restaurant op een mooie plek, maar helaas zit er sowieso een aantal echt baggerrestaurants aan die boulevard die overleven omdat het bijna vooral argeloze toeristen zijn die eenmalig komen eten.quote:Op maandag 5 december 2011 11:10 schreef Trusten het volgende:
Waar? Columbus aan de boulevard in Scheveningen
Cijfer?
5 (mede door de prijs, als we de volle mep hadden betaald was het een 4 geweest)
Viel mee, daarvoor een erg leuke musical gezien. En we hadden dit restaurant uitgekozen op basis van de goede reviews...snap echt niet dat mensen dit schrijven:quote:
quote:Bij Columbus heerlijk een 5-gangendiner gegeten via Groupon, maar ook zonder Groupon is het zijn geld helemaal waard.Ik kom hier zeker terug.
Ik heb echt het idee dat zij in een totaal ander restaurant geweest.quote:GEWELDIG! Het eten was ook echt zalig, alle gangen. Ik kom zeker nog eens terug!
Of de eigenaren en al z'n familieleden hebben zelf de reviews geschreven.quote:Op maandag 5 december 2011 14:01 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb bij zulke reviews van een eigen ervaren slecht restaurant vaak het idee dat het of mensen zijn die thuis alleen gekookte andijvie met drooggekookte aardappels en taaie karbonade eten of mensen die in betreffende restaurant werken
Ja zou goed kunnen...in de minder recente reviews kan ik me beter vinden:quote:Op maandag 5 december 2011 14:01 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb bij zulke reviews van een eigen ervaren slecht restaurant vaak het idee dat het of mensen zijn die thuis alleen gekookte andijvie met drooggekookte aardappels en taaie karbonade eten of mensen die in betreffende restaurant werken
quote:Carpaccio was ok. Kan je weinig aan verpesten. Tomaten soep met basilicum was erg zuur en geen basilicum. Spoom kan je weinig aan verpesten. Lasagne was koud van binnen. En omdat we het toch warm wilden eten moesten we het terug stuurde. Gelukkig kregen we het lauw terug. Opvallend dat de saus van de lasagne erg veel op de tomaten soep leek.
Als dessert kregen we een vruchten sorbet. Wat hierbij opviel was dat het vers fruit bevroren was.
quote:Voorgerecht (salade) ging nog, daarna kwam de mosterdsoep met slappe stukjes vis: slecht, daarna een soort spoem: een drap wat leek op een mislukte milksake, veel te zoet en niet koud genoeg. Het hoofdgerecht (tilapia) inderdaad wat een eerdere proever al schreef, slappe deegjas, smaakte nergens naar, bijgerecht waren frieten. Het toetje een sorbet, dus een fris toetje: wat het moet zijn, was vanileijs met vruchten en veel, te veel slagroom, dat deed echt de deur dicht. Hier moet je gaan eten, als je smaakpupillen het niet meer goed doen en als je sneller kan slikken dan kouwen, want ze laten weinig ruimte tussen de gangen vrij
Nu zou ik never nooit aan de boulevard in schevening gaan eten, maar goed, waarom heb je de haas niet teruggestuurd, waarom heb je de brownie en het ijs niet teruggestuurd?quote:Op maandag 5 december 2011 11:10 schreef Trusten het volgende:
Waar? Columbus aan de boulevard in Scheveningen
Wanneer? 4 december 2011
Wat at je?
We hadden het 5 gangen keuze menu. We begonnen met carpaccio, deze was best lekker...goede dressing en geserveerd met Old Amsterdam kaas. Hierna kregen we tomaten-basilicumsoep die werkelijk niet te eten was, het leek op oplosbouillion die niet goed was opgelost en basilicum (zowel qua smaak als visueel) heb ik niet kunnen ontdekken. De spoom die daarna kwam leek op sinaasappelsap met zeepsop en was niet eens koud. Hierna volgde het hoofdgerecht van doorgare droge varkenshaas met (blik)champignonsaus op een koud bord. Tot slot het dessert, een brownie met ijs. Wij dachten, lekker veilig...kun je weinig fout aan doen maar niets was minder waar. De brownie was zo hard als een baksteen en het ijs zat vol ijskristallen. Volgens mij kwam het bord rechtstreeks uit de vriezer. We zijn normaal helemaal geen mensen die snel zeuren maar zelfs mijn vriend, die verre van een fijnproever is, vond het zeeeer matig. Wij hebben uiteindelijk voor het eten 17,50 p.p. betaald omdat we via Vakantieveilingen waren, normaal moet dit menu 40 euro per persoon kosten en dat is het zeker niet waard.
Kosten?
Totale schade 45 euro (normale prijs 90 euro)
Cijfer?
5 (mede door de prijs, als we de volle mep hadden betaald was het een 4 geweest)
Dit type restaurant ken ik wel Ook heel typerend voor de Scheveningse Boulevard Blijven dus bestaan omdat argeloze dagjesmensen wat willen eten. De gemiddelde student-net-op-kamers kan nog beter koken. En blijkbaar kan je zelfs een spoom verprutsenquote:Op maandag 5 december 2011 14:07 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ja zou goed kunnen...in de minder recente reviews kan ik me beter vinden:
[..]
[..]
Dat zou ik ook niet zo snel uitkiezen maar we wilden gewoon graag wat eten na het theater dat vlakbij is en de reviews waren goed. Ik heb bij de tomatensoep wel aan de bediening aangegeven dat het niet lekker was. Er kon nog net een "ik zal het doorgeven" vanaf. Toen had ik eigenlijk al zoiets van laat maar, het was tenslotte al betaald ook. Het dessert heb ik ook niet opgegeten en toen vroeg ze wederom of het allemaal had gesmaakt. Toen heb ik wederom een poging gedaan maar ze luisterde amper en was al weg voordat ik amper m'n zin kon afmaken. Maar goed, ben daar zelf ook niet echt assertief genoeg voor blijkbaar. Fooi hebben ze uiteraard niet gehadquote:Op maandag 5 december 2011 14:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Nu zou ik never nooit aan de boulevard in schevening gaan eten, maar goed, waarom heb je de haas niet teruggestuurd, waarom heb je de brownie en het ijs niet teruggestuurd?
Er klagen waarschijnlijk heel veel mensen, arme bedieningquote:Op maandag 5 december 2011 14:16 schreef Trusten het volgende:
Dat zou ik ook niet zo snel uitkiezen maar we wilden gewoon graag wat eten na het theater dat vlakbij is en de reviews waren goed. Ik heb bij de tomatensoep wel aan de bediening aangegeven dat het niet lekker was. Er kon nog net een "ik zal het doorgeven" vanaf. Toen had ik eigenlijk al zoiets van laat maar, het was tenslotte al betaald ook. Het dessert heb ik ook niet opgegeten en toen vroeg ze wederom of het allemaal had gesmaakt. Toen heb ik wederom een poging gedaan maar ze luisterde amper en was al weg voordat ik amper m'n zin kon afmaken. Maar goed, ben daar zelf ook niet echt assertief genoeg voor blijkbaar. Fooi hebben ze uiteraard niet gehad
Post dan in ieder geval een waarschuwing op alle restaurantsites en op tripadvisorquote:Op maandag 5 december 2011 14:16 schreef Trusten het volgende:
[..]
Dat zou ik ook niet zo snel uitkiezen maar we wilden gewoon graag wat eten na het theater dat vlakbij is en de reviews waren goed. Ik heb bij de tomatensoep wel aan de bediening aangegeven dat het niet lekker was. Er kon nog net een "ik zal het doorgeven" vanaf. Toen had ik eigenlijk al zoiets van laat maar, het was tenslotte al betaald ook. Het dessert heb ik ook niet opgegeten en toen vroeg ze wederom of het allemaal had gesmaakt. Toen heb ik wederom een poging gedaan maar ze luisterde amper en was al weg voordat ik amper m'n zin kon afmaken. Maar goed, ben daar zelf ook niet echt assertief genoeg voor blijkbaar. Fooi hebben ze uiteraard niet gehad
Ik ben uiteindelijk helemaal vergeten om er destijds op te reageren, en nu ben ik de helft alweer vergeten...quote:Op maandag 24 oktober 2011 16:00 schreef golfer het volgende:
[..]
En hoe was het en wat heb je gegeten?
Wow, 60 euro hiervoor, das de hoofdprijs.quote:Op zaterdag 10 december 2011 13:12 schreef borisz het volgende:
Do Brazil Amsterdam, gister.
Op het menu
[ afbeelding ]
Een mixed grill met kip, sparrips, steak en mais.
Daarbij hadden we drie sausjes knoflook, champignon en een mangosaus. Die mangosaus was erg lekker. Verder was het allemaal maar mwah. Wel eetbaar, maar de betere vleeszaken zitten in de korte leidsche dwarsstraat.
Cijfer 6
Kosten: 60e voor 2x mixed grill, 2x pudding toe, 2x bier en 2x wijn.
Klinkt goed! Best leuk om een keer te doen in zo'n school.quote:Op vrijdag 9 december 2011 11:07 schreef Lonka het volgende:
Waar & wanneer? Ik ben deze week met schoonfamilie bij het Deltion college in Zwolle uit eten geweest. Koks en bediening in opleiding koken, bedenken het menu en serveren, uiteraard onder begeleiding.
Wat? Het menu was al samengesteld, het was het decembermenu. Ik vind dat niet erg, schoonmoeder wilde volgens mij liever van de kaart kiezen Menu (staat niet online dus moet het uit mn hoofd doen):
Amuse: gefrituurde garnaal met ...mayonaise. Erg lekker maar is zo weg
Voor1: soort gelei met eendenlever. Hier waren we het minst enthousiast over, ik hou niet zo van lever en dit was een beetje... geleierig. Maargoed, het zag er wel erg mooi uit.
Voor2: griet met peterseliemousse en spinazie. Oooooooh die was lekker!!! De combinatie was echt goed, iedereen was enthousiast.
Hoofd: hertenbiefstuk met aardappelpuree en rode kool en jus. Wederom erg mooi opgemaakt, vlees was erg mals (en precies rood genoeg). Jus was heerlijk, aardappelpuree beetje gewoontjes.
Na: noten(moeilijkwoord), het was geen ijs maar wel erg koud. Ik weet het woord neit meer. Samen met rode vruchten op rodevruchtensaus. Oja en een kletskop. Was ook errug lekker!
We waren blij verrast door de aankleding (totaal niet het idee dat je in een school zit), de opmaak van de tafels (prachtig bestek, aparte borden) was ook prachtig en de bediening was af en toe een beetje stuntelig (volle glazen rode wijn, hoorde je achter de bar een andere student smoezen: die glazen zitten veel te vol joh!), maar erg leuk. Er liep ook een docent rond die af en toe meehielp. Achteraf kwam de keukenbrigade (ook leerlingen of course) langs om te vragen hoe het was en ons nog een prettige avond te wensen.
Oja, de rest had het wijnmenu erbij genomen, ik was helaas de bob. Wel elke wijn even geproefd, erg lekker. Tussendoor voorzien van broodjes en boter stond op tafel.
Kosten? Ik hoefde gelukkig niet te betalen, kwam uit op ongeveer 40 euro p.p., inclusief glas bubbels van te voren, 4 flinke glazen wijn, 4 gangen en stokbrood.
Cijfer? Eeeehmmm een 8,5.
Amsterdamse horeca...quote:Op zaterdag 10 december 2011 13:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wow, 60 euro hiervoor, das de hoofdprijs.
Gewoon een veredelde snackbar.quote:Op zaterdag 10 december 2011 15:33 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Amsterdamse horeca...
Verder sausjes in zakjes
Er is ook goede Amsterdamse horeca . Maar dit nietquote:Op zaterdag 10 december 2011 15:33 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Amsterdamse horeca...
Verder sausjes in zakjes
Het is wel goed zoeken hoor, 99% van de horeca in Amsterdam zijn toeristenvallen.quote:Op zaterdag 10 december 2011 15:36 schreef borisz het volgende:
[..]
Er is ook goede Amsterdamse horeca . Maar dit niet
Als ik Amsterdam vergelijk met Berlijn of Düsseldorf, Brussel, Antwerpen of zelfs Auckland dan komt Amsterdam heeeeel laag op mijn lijstje, maar goed, eerlijk is eerlijk, boven Scheveningen of Dublin.quote:Op zaterdag 10 december 2011 15:36 schreef borisz het volgende:
[..]
Er is ook goede Amsterdamse horeca . Maar dit niet
Het gekke is dat Gauchos zo verschilt, tenminste, vroegah, in Den Haag was het eigenlijk prima steak eten, maar die in Arnhem was slecht.quote:Op zaterdag 10 december 2011 15:41 schreef Erasmo het volgende:
Als je dan zo nodig in een toeristensteakhouse wilt eten ga dan gewoon naar de Gauchos oid.
Je moet natuurlijk ook niet rond het Centraal Station, het Rembrandtsplein of het Leidscheplein gaan eten. Daar zitten alleen maar toeristenlokkertjes.quote:Op zaterdag 10 december 2011 15:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ik Amsterdam vergelijk met Berlijn of Düsseldorf, Brussel, Antwerpen of zelfs Auckland dan komt Amsterdam heeeeel laag op mijn lijstje, maar goed, eerlijk is eerlijk, boven Scheveningen of Dublin.
Meestal kun je er een prima steak tegen een redelijke prijs eten.quote:Op zaterdag 10 december 2011 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het gekke is dat Gauchos zo verschilt, tenminste, vroegah, in Den Haag was het eigenlijk prima steak eten, maar die in Arnhem was slecht.
Je snapt het punt wat ik maak niet.quote:Op zaterdag 10 december 2011 15:48 schreef golfer het volgende:
[..]
Je moet natuurlijk ook niet rond het Centraal Station, het Rembrandtsplein of het Leidscheplein gaan eten. Daar zitten alleen maar toeristenlokkertjes.
Ga je even verder de stad in (Jordaan, Amsterdam-Zuid) heb je volop prima en betaalbare eetgelegenheden.
Of je maakte geen steekhoudende punt...quote:Op zaterdag 10 december 2011 15:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Je snapt het punt wat ik maak niet.
Nee, jij kan niet tegen kritiek op amsterdam, en zeker niet als iemand uit de provincie dat zegt.quote:Op zaterdag 10 december 2011 15:55 schreef golfer het volgende:
[..]
Of je maakte geen steekhoudende punt...
Ik ben ook fan van duinoordquote:Op zaterdag 10 december 2011 15:27 schreef Red_85 het volgende:
Waar?
Duinoord's Steakhouse, Den Helder
Wanneer?
Zondag 2 wkn terug
Wat at je?
Vooraf gerookte kipplakjes (ala carpaccio, alleen iets dikker) met chutney en hoofd een 500gr t-bonesteak naturel.
Kip was uiterst smaakvol en de chutney precies pittig genoeg.
T-Bone. Heerlijk mals en goed gevuurgrilled. Dat is voor iedereen weer verschillend maar voor mij was medium ook echt wat ik bedoel met medium. Sappig en mals.
De garnituur wat je er bij krijgt is genoeg voor een gezin. Een zak dikke knapperige patat, 2 soorten salades, een bakje gemixte groenten en nog pittig gebakken krieltjes. Vol zit je daarna wel.
Impressie?
Verwacht een echt ranche steakhouse, dat hebben ze proberen na te bootsen en dat is ze prima gelukt. Bankjes met koeienhuid en veel donker hout. Midden in het bos aan de rand van de duinen maakt de sfeer ook instant alsof je ergens in noord amerika zit.
Bediening is ook goed. Ze komen in het begin snel bij je en laten je prima je gang gaan tijdens je keuze. Ze komen echt pas als je het menu gesloten hebt of iets wil vragen. Daarvoor niet. Als je dan besteld hebt gaat het in een tempo dat je prettig vind. Nooit te snel dat je het gevoel krijgt dat de tafel nog eens gevuld moet worden en ook nooit te lang.
Kosten?
23 voor de t-bone, 8 voor de kip. Verder 2.5 voor biertje en 2 euro voor glas cola/ ijsthee
Cijfer?
Door prijs/kwaliteit en consistentie een 9. Dit was namelijk de 4de keer dat ik er kwam en het is nooit anders geweest dan ik hierboven beschrijf. Verwacht gewoon een goed stuk vlees met alles wat erbij hoort en het zal niet tegenvallen.
Leuk tentje en een absolute aanrader als je in de buurt bent. Championsvoorgerecht is ook lekker.
Het is wel lang geleden, maar ik heb toen heerlijk gegeten in Dublin. Zelfs de gekookte witte kool was lekker!quote:Op zaterdag 10 december 2011 15:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ik Amsterdam vergelijk met Berlijn of Düsseldorf, Brussel, Antwerpen of zelfs Auckland dan komt Amsterdam heeeeel laag op mijn lijstje, maar goed, eerlijk is eerlijk, boven Scheveningen of Dublin.
Ik dacht dat we het over Amsterdam hadden?quote:Op zaterdag 10 december 2011 15:58 schreef golfer het volgende:
Zo is het. Die boertjes uit de provincie laten zich ook altijd belazeren in de echte stad.
Herinner me vooral matig eten tegen horrorprijzen.quote:Op zaterdag 10 december 2011 16:15 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Het is wel lang geleden, maar ik heb toen heerlijk gegeten in Dublin. Zelfs de gekookte witte kool was lekker!
Heb je een tip in de Jordaan? Daar een keer rondgekeken en niks leuks gevonden helaas.quote:Op zaterdag 10 december 2011 15:48 schreef golfer het volgende:
Ga je even verder de stad in (Jordaan, Amsterdam-Zuid) heb je volop prima en betaalbare eetgelegenheden.
Bordewijk aan de Noordermarkt is altijd goed, maar verder kan je via Iens ook nog heel wat andere tenten vinden.quote:Op zaterdag 10 december 2011 17:39 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Heb je een tip in de Jordaan? Daar een keer rondgekeken en niks leuks gevonden helaas.
Vrijdag 9 december nog wezen eten bij Huis de Wiers, met mn vriendin, ouders en mn broertje. Stuk makkelijker dan surprises en gedichten maken, en net zo gezellig om te doen.quote:[img]http://i.fokzine[url]www.huisdewiers.nl[/url].net/p/0s.gif[/img] Op maandag 5 december 2011 15:25 schreef Gripper het volgende:
a.s. vrijdag gaan we weer, met mn ouders & broertje bij wijze van Sinterklaasfeest. Dan zal ik eens een uitgebreide recensie doen, ik zag pas ook alweer iemand die dit restaurant in gedachten had voor het Kerstdiner, en ik moet mn plaatselijke helden toch een beetje steunen nietwaar!
Openingsfoto's van Facebook gejat.quote:Op woensdag 11 januari 2012 17:28 schreef Godtje het volgende:
[ afbeelding ]
Al met al denk ik een zaak die Haarlem miste dus een aanwinst wat mij betreft.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Waarschijnlijk kwam het uit blik.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 09:18 schreef SaskiaR het volgende:
Waar? Middeleeuwse stadsherberg De Mol, .
-Boschpaddestoelensop: soep dus, maar veel paddestoelen heb ik er niet in gezien. Smaakte wel lekker, maar niet heel veel beter dan soep uit een blik.
Restaurants met een thema zijn altijd erg vind ik, ik ga voor het eten en goede bediening.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 11:41 schreef kahlie het volgende:
Ik ben jaren geleden bij De Mol geweest en toen was ik ook niet echt overtuigd van de kwaliteit van het eten. Nooit meer terug geweest. Jammer dat het nog steeds niet verbeterd is. Ze moeten het geloof ik ook meer hebben van groepen die denken: "leuke sfeer" dan het eten. Beetje jammer voor een restaurant.
n wat moet je bestellen om je pasta van die reuzenkaas te krijgen?quote:Op zaterdag 14 januari 2012 23:36 schreef golfer het volgende:
Waar: Ristorante Napoli, Haarlem
Wanneer: 14-01-2012
Wat en hoe:
Al sedert 1966 gevestigd in Haarlem en met de nodige uitbreidingen en verbouwingen nu een heel groot Italiaans restaurant dat qua inrichting sedert het midden van de jaren 70 van de vorige eeuw niks meer veranderd heeft.
Retro alom en ook de bediening voelt zo aan met heel veel op trolleys aan de tafel ter plekke klaargemaakte of afgemaakte gerechten.
[ afbeelding ]
We beginnen met een glas witte huiswijn dat ook heel retro in een 1 persoons-karafje wordt geserveerd en al snel volgt er een bordje met broodjes en (knoflook)boter.
Een enorme menukaart komt vervolgens op tafel, die overigens geheel in stijl met kunstbloemen in een vaasje is aangekleed:
[ afbeelding ]
Voorgerechten:
Bluezz koos als voorgerecht de Melanzana in Carozza: gebakken aubergines gegratineerd met tomaat, mozzerella, parmigiano en basilicum:
[ afbeelding ]
Voor mij als voorgerecht de Sauté de Vongole: venusschelpen bereid met witte wijn, knoflook
en peperoncino:
[ afbeelding ]
Hoofdgerechten:
Daar gingen ze bij Bluezz de fout in, want ze had Spezzatino di Manzo alla Pizzaiola besteld (gesneden ossenhaas met olijven, kappers, knoflook, oregano in een pikant gekruide tomatensaus geserveerd met penne en dagverse groenten) maar ze kreeg uiteindelijk Spezzatino di Manzo al Pepe, gesneden ossenhaas in een romige pepersaus geserveerd met spaghetti en verse groenten op haar bord.
We hadden al vrij lang moeten wachten op de hoofdgerechten, dus geen zin dit weer terug te sturen en Bluezz vond het toch ook wel lekker. (getourneerde worteltjes...bistrostijl jaren 70....).
[ afbeelding ]
Voor mij als hoofdgerecht de Astice all' Palermitana, een halve kreeft met schelpdieren op zwarte spaghetti bereid in een pittige saus van cherrytomaten van de Vesuvio.
Op een trolley werd de kreeft voor ons door de ober met witte rubber chirurgenhandschoenen ontleed:
[ afbeelding ]
En vervolgens met zwarte spaghetti en mossels en vongole op het bord geserveerd:
[ afbeelding ]
Een nagerecht sloegen we over, maar we sloten wel af met voor mij een prima dubbele espresso (doppio) met daarbij een sambuca en om te proeven ook een gratis slokje sambuca nero:
[ afbeelding ]
Bluezz sloot af met een cappuccino en een retroglaasje limoncello:
[ afbeelding ]
Al met al een blik terug in het verleden met vooral veel poespas en show, maar niet echt kwalitatief goed eten. Bediening die ook erg weinig aandacht besteedde aan de gasten en plichtmatig hun werk deed.
Misschien dat we er over 46 jaar wel weer een keer naartoe gaan, maar voorlopig staat deze gelegenheid zeker niet in de top van in onze favoriete Italiaanse restaurants van Haarlem.
We hebben inclusief alle drankjes uiteindelijk 122,75 moeten afrekenen.
Prijs/kwaliteit: 6,5
Dezelfde wijnen (en een sherry), alleen dan maar een beetje.quote:Op zondag 15 januari 2012 00:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Welke drankjes krijg je bij een Bob-arrangement?
Dat is de Pasta al Parmigiano.quote:Op zondag 15 januari 2012 00:05 schreef Mirjam het volgende:
n wat moet je bestellen om je pasta van die reuzenkaas te krijgen?
quote:Deze pasta wordt aan tafel geflambeerd met Whisky in een Parmezaanse Kaas
En die holle kaas wordt na afloop met een vaatdoekje schoongemaakt, terug in de koelkast met vershoudfolie eromheen, en de dag erop worden er weer 6 porties pasta al parmiggiano in klaargemaakt? Da's mij een beetje té authentiek allemaalquote:
Ziet er fantastisch uit. Eet je vaker in sterrenrestaurants, en zo ja hoe is het te vergelijken met andere 1-ster restaurants?quote:Op zaterdag 14 januari 2012 23:53 schreef RobinOok het volgende:
Waar: Ivy, Rotterdam
Wanneer: vrijdag de 13e
Wat at je:
[ link | afbeelding ]
Zeven gangen menu bij Restaurant Ivy Rotterdam
Kosten: 308,50 (2 x 7-gangenmenu, 1x wijnarrangement, 1x bobarrangement, koffie, thee)
Prijs/kwaliteit: 8,5
Yum, zeeduivel Ziet er goed uit!quote:Op dinsdag 17 januari 2012 22:09 schreef golfer het volgende:
Waar: Grand Café Nobel in Haarlem.
Wanneer: 17-01-2011
Vandaag met onze dinerjaarkaart een hapje gegeten bij dit grand café aan het Spaarne in Haarlem.
Wat:
Bij binnenkomst konden we zelf een tafel uitzoeken en vroegen we meteen de wijnkaart en kozen de Fishcage, een Chardonnay uit New South Wales (Australie volgens de kaart een mooie wijn uit Tumbarumba met een eigenwijze smaak van witte perzik met hier en daar een vleugje citroen met licht Frans eiken.
Daarbij bestelden we ook wat brood met aioli en rillette van eend en een fles bruisend water. Het brood was lekker warm en de smeerseltjes smaakten prima.
[ afbeelding ]
We kozen allebei hetzelfde voorgerecht : Coquilles met frambozendressing op witlof en krokante bloedworst kaantjes. Smaakte goed! (klein onhandigheidje vinden wij het eten uit zo'n schelp..)
[ afbeelding ]
Dan de hoofdgerechten.
Voor mij de hele kreeft en ik kon kiezen uit de bereidingen thermidore of naturel, ik koos voor de naturel die geserveerd werd op kreeftenrisotto. De kreeft was al los in de schaal, met wat aangemaakte salade erbovenop.
[ afbeelding ]
Bluezz koos voor de zeeduivel, die geserveerd werd met linzen en chorizo.
[ afbeelding ]
In plaats van een nagerecht gingen we meteen over tot de koffie.
Dit keer wilde Bluezz de kiss of fire (met tia maria en cointreau) proberen en ik nam een dubbele espresso met een sambuca.
Totaal inclusief drankjes waren we met onze kortingskaart en fooi met z'n tweeën 95 euro kwijt.
We hebben erg lekker gegeten, vriendelijke attente bediening, we komen hier zeker nog een keertje terug.
Prijs/kwaliteit: een dikke 8.
Laatste jaren eigenlijk niet zo vaak meer. Crisis. ;-)quote:Op dinsdag 17 januari 2012 22:21 schreef Physics het volgende:
[..]
Ziet er fantastisch uit. Eet je vaker in sterrenrestaurants, en zo ja hoe is het te vergelijken met andere 1-ster restaurants?
Toch mooi dat ze het piccalilly ijsje nog steeds serveren, is een klassieker aan het worden. Ben er een keer wezen eten net voordat het zijn ster kreeg, vond het echt top. Het is ook compleet anders dan een "standaard sterren-restaurant" qua etenquote:Op zaterdag 14 januari 2012 23:53 schreef RobinOok het volgende:
Waar: Ivy, Rotterdam
Wanneer: vrijdag de 13e
Wat at je:
[ link | afbeelding ]
Zeven gangen menu bij Restaurant Ivy Rotterdam
Kosten: 308,50 (2 x 7-gangenmenu, 1x wijnarrangement, 1x bobarrangement, koffie, thee)
Prijs/kwaliteit: 8,5
Bedankt voor je comment . Ben zelf student dus op eigen houtje in een sterren restaurant eten vind ik het niet waard (heb ook niet echt iemand om mee te gaan atm verder..). M'n ouders eten wel vaker in betere restaurants, alleen zelf ben ik nog nooit naar een écht sterren restaurant geweest. Alleen kreeg ik laatst het aanbod van ze om bij een restaurant naar keuze te gaan eten, dus ben ff aan 't oriënteren wat ik wil doen. Locatie óf in Limburg óf in R'dam. Ivy lijkt me leuk omdat ze zo vernieuwend koken, ik hou wel van gekke dingen . Momenteel hik ik echter meer naar Da Vinci (2-sterren, relatief constant in top 10~20 beste restaurants in NL).quote:Op woensdag 18 januari 2012 16:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Laatste jaren eigenlijk niet zo vaak meer. Crisis. ;-)
Maar er zit enorm verschil tussen de 1-ster restaurants. Het ligt er gewoon aan waar je van houdt of het iets voor jou is. Of als je geld zat hebt en je het toch al met bakken tegelijk uitgeeft, dan zal het ook niet uitmaken, want een ding is zeker, het eten is er altijd goed. Maar ja, omdat er een prijskaartje aan hangt verwacht je toch gauw iets meer dan dat het gewoon heel goed eten is. Tenminste, ik wel. Ik zal bijvoorbeeld niet gauw naar een restaurant gaan waarvan je van tevoren al weet dat het een heel klassieke inslag heeft. Ik hoef geen rundvlees van een handgemasseerde koe uit verweggistan met een rode wijnsaus en aardappelmousseline en meer van dat soort klassieke combinaties. Ik wil verrast worden door nieuwe smaken of nieuwe combinaties. Maar ja, er zijn natuurlijk heel veel mensen, ook onder die met teveel geld die juist heel veel eetmiemels hebben en dit niet lusten en dat niet willen en zus eng vinden om te eten etc etc. Vandaar dat er toch ook veel klassiek gekookt wordt.
De 2 en 3 sterrenrestaurants zijn in mijn ogen vaak echt een andere league, die kunnen bijna niet tegenvallen. ;-)
Maar Ivy is met zijn 1 ster toch wel heel apart. Al die gangen en amuses, man, het leek El Bulli wel, zoveel personeel als er aan je tafeltje komt. Voor een romantisch, intiem etentje moet je hier niet naartoe, haha. Hoewel het er wel een gezellige ambiance heeft hoor, meer een soort eetcafe, maar ja, al dat personeel, eentje komt het bestek neerleggen (x al die gangen), een ander brengt iets, nog een ander zet het op tafel, iemand komt glazen brengen, een ander schenkt de wijn, een ander komt lege glazen halen, een ander komt afruimen, voor je gevoel staat er elke minuut wel iemand aan je tafel.
Nee, niet doen. Er zijn daar wel meer restaurants.quote:Op dinsdag 24 januari 2012 23:01 schreef HAL9000S het volgende:
Hmmm, ik zat laatst nog te twijfelen om daar naar toe te gaan omdat ze picanha serveren. Toch maar niet dus....
Mijn moeder die een tijd in de medische wereld heeft gezeten dacht in eerste instantie wel aan een voedselvergiftiging. Overigens heb ik geen zin om op mijn symptomen in te gaan.quote:Op dinsdag 24 januari 2012 23:13 schreef Physics het volgende:
Voedselvergiftiging kan het niet geweest zijn, maar misschien wel een kleine darminfectie.
Heb je gebeld naar het restaurant?
Reviews op iens/eet.nu zijn ook niet denderend overigens.
Ik heb een BSc Geneeskunde, een voedselvergiftiging is binnen 5 minuten tot circa max 12 uur (meestal eerder binnen paar uur) extreme misselijkheid, braken, hoge koorts, (soms diarree). Klachten gaan binnen 24u weg.quote:Op dinsdag 24 januari 2012 23:24 schreef Phoenixbirdy het volgende:
[..]
Nee, niet doen. Er zijn daar wel meer restaurants.
[..]
Mijn moeder die een tijd in de medische wereld heeft gezeten dacht in eerste instantie wel aan een voedselvergiftiging. Overigens heb ik geen zin om op mijn symptomen in te gaan.
Zal ik ze mijn review mailen? Ik heb geen zin om ze te bellen. Maar wat zal ik ermee op kunnen schieten?
Ik ga even de reviews lezen op die site.
quote:Op dinsdag 24 januari 2012 23:33 schreef Physics het volgende:
[..]
Ik heb een BSc Geneeskunde, een voedselvergiftiging is binnen 5 minuten tot circa max 12 uur (meestal eerder binnen paar uur) extreme misselijkheid, braken, hoge koorts, (soms diarree). Klachten gaan binnen 24u weg.
Zelf heb ik het wel eens gehad, binnen 10 minuten na het verlaten van de eettafel lag ik bijna buiten westen boven de wc, na 6 uur plots over. Ik dacht echt dat ik dood ging
Ik zou ze toch wat laten weten, het is gewoon onacceptabel.
Done. Ik laat jullie nog weten wat ik van ze hoor. Als ik al iets van ze hoor.quote:Geachte heer/mevrouw,
Onlangs heb ik bij u gegeten en ben daarna flink ziek geweest. Nadat ik mijn review op Fok plaatste, ben ik getipt hier toch mijn beklag over te doen.
De review: Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #6
Met vriendelijke groet,
Waar ze picanha serveren?quote:Op dinsdag 24 januari 2012 23:24 schreef Phoenixbirdy het volgende:
[..]
Nee, niet doen. Er zijn daar wel meer restaurants.
[..]
Ivy doet nooit meequote:Op woensdag 18 januari 2012 16:54 schreef FutureFairytale het volgende:
Me 2! Volgende 'dining with the stars' ben ik hopelijk op tijd!
Fouten maken kan gebeuren (tis ook geen sterrentent), het gaat erom hoe er mee omgegaan wordt. Een grand dessert is leuk natuurlijk .quote:Op woensdag 25 januari 2012 12:39 schreef golfer het volgende:
Te vette groentes, verkeerde gerechten krijgen en dan toch nog een 8 geven?
Kinderhand is blijkbaar gauw gevuld.
Leuk natuurlijk als het netjes wordt opgelost en dat kan dan inderdaad een hoog cijfer voor de bediening opleveren, maar voor het eten zelf geeft dat toch echt wel aftrekpunten in mijn beleving en als je daar dan bij zo'n franchisetent een 8 voor geeft dan geef je zeker als je bij een echt sterrenrestaurant gegeten hebt een 23+ ?quote:Op woensdag 25 januari 2012 14:01 schreef FutureFairytale het volgende:
Fouten maken kan gebeuren (tis ook geen sterrentent), het gaat erom hoe er mee omgegaan wordt. Een grand dessert is leuk natuurlijk .
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |