quote:Op vrijdag 16 september 2011 08:34 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Ik had de hele tijd het idee dat die chinees stond te liegen dat het gedrukt stond. Dat ze in die fabriek eigenlijk nucleaire wapens maakte ofzo.
Nee, een of andere flut quiz met Matthijs van Nieuwkerk en wat Nederlandse B-acteurs als Tygo Gernandt moet weer eens op tv.quote:
quote:Op donderdag 22 september 2011 20:09 schreef Paul-89 het volgende:
[..]
Nee, een of andere flut quiz met Matthijs van Nieuwkerk en wat Nederlandse B-acteurs als Tygo Gernandt moet weer eens op tv.
Als het van de Vara of de Vpro was geweest dan had het er in gestaan.quote:Op donderdag 29 september 2011 20:09 schreef Apostrof het volgende:
60 jaar tv!? Keuringsdienst van waarde staat geen eens in de canon.
De aflevering "scherp" is ook een leuke.quote:Op vrijdag 30 september 2011 10:21 schreef ErkendFokker het volgende:
Ik kijk nu naar de wilde keuken, ook best vermakelijk.
Dat heb ik ook geregeld, maar uiteindelijk vind ik het vrijwel iedere keer toch weer een geslaagde aflevering.quote:Op donderdag 6 oktober 2011 16:18 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ja ik ook. alleen klinkt het onderwerp een beetje saai.
Tja je kunt natuurlijk niet verwachten dat ze iedere keer een schokkende ontdekking doen, ze willen de kijker graag aan het denken zetten en ze gewoon goed informeren, wat de producenten vaak nalaten.quote:Op donderdag 6 oktober 2011 16:51 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik vond die zijde aflevering vrij matig. En de knoflook was ook niet heel erg schokkend. Ik vind het leuker als ze erachter komen dat iets echt niet klopt.
Nouja bij die shampoo doen ze gewoon dom, er staat duidelijk op gedehydrateerde zijde en dan doen als er gedehydrateerde zijde in blijkt te zitten...quote:Op donderdag 6 oktober 2011 16:54 schreef Paul-89 het volgende:
[..]
Tja je kunt natuurlijk niet verwachten dat ze iedere keer een schokkende ontdekking doen, ze willen de kijker graag aan het denken zetten en ze gewoon goed informeren, wat de producenten vaak nalaten.
Het gaat er natuurlijk om dat het dan praktisch gezien helemaal geen zijde meer is, maar gewoon gehusselde aminozuren.quote:Op donderdag 6 oktober 2011 17:09 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Nouja bij die shampoo doen ze gewoon dom, er staat duidelijk op gedehydrateerde zijde en dan doen als er gedehydrateerde zijde in blijkt te zitten...
Gedehydrateerde zijde dus, er is trouwens weinig gehusseld aan die aminozurenquote:Op donderdag 6 oktober 2011 17:13 schreef thettes het volgende:
[..]
Het gaat er natuurlijk om dat het dan praktisch gezien helemaal geen zijde meer is, maar gewoon gehusselde aminozuren.
Ik dacht dat als je iets dehydrateert dat je dan gewoon eigenlijk eiwitten sloopt, ofwel eigenlijk is het het oorspronkelijke product niet meer.. geen zijde dus? Dat het er op staat betekent nog niet dat mensen weten wat het nu eigenlijk inhoudt, dehydrateren.quote:Op donderdag 6 oktober 2011 17:16 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Gedehydrateerde zijde dus, er is trouwens weinig gehusseld aan die aminozuren
Valt me uberhaubt vaak op dat mensen op tv zien dat er iets ergens inzit en dan gaan ze shocking lopen doen, en dan kijk je op het potje en dan staat het er gewoon op, met andere woorden als iemand het zegt is het erg als iemand het op het potje schrijft is het niet belangrijk.
Chemie is eng want scheikunde is moeilijkquote:Op donderdag 6 oktober 2011 18:08 schreef thettes het volgende:
[..]
Ik dacht dat als je iets dehydrateert dat je dan gewoon eigenlijk eiwitten sloopt, ofwel eigenlijk is het het oorspronkelijke product niet meer.. geen zijde dus? Dat het er op staat betekent nog niet dat mensen weten wat het nu eigenlijk inhoudt, dehydrateren.
En sowieso zijn mensen vaak onnodig bang voor als ze eenmaal iets op TV zien, denk maar aan hoe men het velletje van mandarijnen in blik afhaalt... met een chemisch bad. Daar is denk ik niks mis mee, maar het klinkt eng dus zal het wel ongezond zijn.
dat dusquote:Op donderdag 6 oktober 2011 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Chemie is eng want scheikunde is moeilijk
Je kan mensen ook vast bang maken met E948.quote:Op donderdag 6 oktober 2011 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Chemie is eng want scheikunde is moeilijk
Dieetbeperkingen :quote:Op donderdag 6 oktober 2011 20:46 schreef Felagund het volgende:
[..]
Je kan mensen ook vast bang maken met E948.
Pfieuw gelukkig maar.quote:Op donderdag 6 oktober 2011 20:47 schreef ß het volgende:
[..]
Dieetbeperkingen :
Geen. E948 kan gebruikt worden door alle religies, veganisten en vegetariërs.
Net als dihydroximonoxide...quote:Op donderdag 6 oktober 2011 20:46 schreef Felagund het volgende:
[..]
Je kan mensen ook vast bang maken met E948.
Hydroxy = OH, niet H. Je bedoelt vast het supergevaarlijke dihydromonoxide, ofwel diwaterstofmonoxide.quote:Op donderdag 6 oktober 2011 22:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Net als dihydroximonoxide...
Jep, industrieel koelmiddel, Als het inademt ga je waarschijnlijk binnen een paar minuten dood,veroorzaakt verschrikkelijke verbrandingen in gasvorm.quote:Op vrijdag 7 oktober 2011 15:43 schreef lyolyrc het volgende:
[..]
Hydroxy = OH, niet H. Je bedoelt vast het supergevaarlijke dihydromonoxide, ofwel diwaterstofmonoxide.
Nee hoor.quote:Op donderdag 13 oktober 2011 01:07 schreef ddx het volgende:
En seizoen is alweer afgelopen, de herhalingen beginnen weer
Hoe kom je daarbij ?quote:Op donderdag 13 oktober 2011 01:07 schreef ddx het volgende:
En seizoen is alweer afgelopen, de herhalingen beginnen weer
Ik denk omdat de aflevering 'gevulde olijf' prominent op de site in beeld staat.quote:
Ik zag gisteren ook de promo van gevulde olijven.quote:Op donderdag 13 oktober 2011 02:21 schreef Zelva het volgende:
[..]
Ik denk omdat de aflevering 'gevulde olijf' prominent op de site in beeld staat.
quote:Spek
Spek is vet en daarom vet lekker. Door de stamppot, bij de bonen of onder het gebakken eitje. Maar, het mag niet meer: vet spek. Je wordt er dik van en je raakt verstopt. Daarom hebben de spekkopers van de industrie iets bedacht: mager spek.
Echt spek van het varken, met maximaal twintig procent vet. Maar hoe kan dat eigenlijk, vet spek dat mager geworden is? Is dat nauwkeurig snijwerk of krijgt het varken niets te eten? De Keuringsdienst van Waarde gaat op zoek naar het mysterie van mager spek en komt met een spectaculaire onthulling.
De Keuringsdienst van Waarde is het consumentenprogramma met simpele vragen en hilarische antwoorden. Maurice Dekkers, Roland Duong, Marijn Frank, Abel Nienhuis, Teun van de Keuken en Maarten Remmers vragen aan fabrikanten en gaan op onderzoek uit.
Uitzending: donderdag 20 oktober 2011 om 20.30 uur op Nederland 3
Ja, over de gevulde olijf.quote:
quote:
Ja maar als e de aflevering nog niet gezien hebt is het wel weer interressantquote:
Beste programma bij de PO.quote:Op donderdag 13 oktober 2011 20:51 schreef Caland het volgende:
Oh. Er zijn dus nog meer fans van dit programma.
Deel 10 zelfs
Er is vast via een andere weg aan te komen.quote:Op donderdag 13 oktober 2011 20:52 schreef fespo het volgende:
nederland met hun cheap koop gedraag. daardoor zitten wij nu aan die pasta
twitter:DahlMedia twitterde op donderdag 13-10-2011 om 20:55:05 Foutje in Hilversum. Daardoor herhaling van #kvw. Volgende week gewoon een nieuwe. Mager spek. reageer retweet
quote:Op donderdag 13 oktober 2011 21:10 schreef Felagund het volgende:
Komt het derde deel over de wijn nog dit seizoen?
twitter:MarijnFrank twitterde op maandag 10-10-2011 om 22:11:16 Vandaag naar wijn lab in Italië geweest voor wijn 3 aflevering. Oef wat wordt t spannend! #kvw #wijngate reageer retweet
twitter:MarijnFrank twitterde op dinsdag 11-10-2011 om 11:23:52 Wanneer Wijn 3 precies wordt uitgezonden weet ik nog niet. We moeten eea nog onderzoeken. Laat t tijdig weten! #kvw #wijngate reageer retweet
Wijn 1 en 2 niet gezien?quote:
Dat zeg ik toch?quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 08:34 schreef fruityloop het volgende:
An sich mag het prima, zolang je het eindproduct maar geen wijn noemt. (ondanks dat het dat uiteraard wel is). AH verkoopt "alte weintradition" in rood en wit, en daar komt nergens het woord "wijn" voor op het etiket, grote kans dat dat spul hiermee gemaakt is. Voor die prijs kan het ook haast niet anders.
quote:Dat er zaken als wijn verkocht worden die gemaakt zijn uit geconcentreerde most en gedemineraliseert water.
Fabrikant A doet echte producten, fabrikant B de nep goedkoper.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 10:06 schreef Walter81 het volgende:
Beetje kip-ei verhaal altijd in Nederland.
Net als bij die olijven: De fabrikant levert grote aantallen potjes olijven met eetbaar plastic, zet er tijdelijk een blikje met olijf met paprika naast, en zegt dan 'dit wordt niet verkocht'.
Nee gek he. Als ze nou alleen het échte materiaal (paprika) zouden verkopen, heeft men geen keus, en leert men ook wat wel goede smaak heeft.
Een uitstapje naar De Rekenkamer past ook wel in het rijtje. Het gaat dan misschien niet over voedsel, maar het heeft wel dezelfde stijl.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 21:19 schreef Erasmo het volgende:
Geen KVW maar ik denk dat de gemiddelde KVW-kijker dit wel kan waarderen, aankomende zondag zendt HollandDoc de docu Smakelijk Eten uit.
Klopt. Wilde Keuken, klootwijk aan zee..quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 11:50 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Is de Wilde Keuken ook niet van PO? Zo ja, dan samen met KVW de beste programma's
Ben nog nooit een potjes pesto tegengekomen die te eten was.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 16:08 schreef Erasmo het volgende:
Helaas wel, ik ben bv. nog nooit een potje pesto in de supermarkt tegengekomen zonder cashewnoten.
Ben benieuwd naar de aflevering over spek. Spek
Tja, tomatensoep maak je ook heel makkelijk en veel lekkerder zelf, maar ik wed dat veel Nederlanders het alleen uit blik kennen.quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 12:05 schreef fotostarter het volgende:
Zoiets koop je ook niet uit een potje. Is eenvoudig in 2 tellen zelf te maken.
Gelukkig hier niet.quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 12:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, tomatensoep maak je ook heel makkelijk en veel lekkerder zelf, maar ik wed dat veel Nederlanders het alleen uit blik kennen.
Ja want die komt niet uit blik...quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 12:28 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Gelukkig hier niet.
Zelf maken is goedkoper, lekkerder, gezonder.
Maar ja, mensen zijn tegenwoordig te druk, zegt men
Ik gun het ze wel hoor, zo'n lekkere hap zoute rode emulsie.
En het liefst soep uit zak, want dat is NOG beter
quote:Spek
Spek is vet en daarom vet lekker. Door de stamppot, bij de bonen of onder het gebakken eitje. Maar, het mag niet meer: vet spek. Je wordt er dik van en je raakt verstopt. Daarom hebben de spekkopers van de industrie iets bedacht: mager spek.
Echt spek van het varken, met maximaal twintig procent vet. Maar hoe kan dat eigenlijk, vet spek dat mager geworden is? Is dat nauwkeurig snijwerk of krijgt het varken niets te eten? De Keuringsdienst van Waarde gaat op zoek naar het mysterie van mager spek en komt met een spectaculaire onthulling.
De Keuringsdienst van Waarde is het consumentenprogramma met simpele vragen en hilarische antwoorden. Maurice Dekkers, Roland Duong, Marijn Frank, Abel Nienhuis, Teun van de Keuken en Maarten Remmers vragen aan fabrikanten en gaan op onderzoek uit.
Uitzending: donderdag 20 oktober 2011 om 20.30 uur op Nederland 3
Persbericht over deze uitzending:quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
Hij is vanavondquote:Op donderdag 20 oktober 2011 13:58 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ik zag de uitzending vanochtend nog niet op uitzendinggemist helaas.
Hij wordt toch pas vanavond uitgezonden?quote:Op donderdag 20 oktober 2011 13:58 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ik zag de uitzending vanochtend nog niet op uitzendinggemist helaas.
Het probleem is dat er mager op staat. Niet dat spek vet is. Mager spek bestaat volgens de fabrikant dan moet je ook aan de eisen voldoen voor mager.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 13:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Aha, dus mager gehakt mag tot 20% vet bevatten.
Ik snap trouwens het probleem niet, waarom zou je spek willen eten als je vet wilt vermijden, dat is zoiets als suiker willen eten zonder dat het zoet is.
Dat snap ik zeker wel, maar de absurde vraag van de consument mager spek te willen, is bespottelijkquote:Op donderdag 20 oktober 2011 14:01 schreef Godtje het volgende:
[..]
Het probleem is dat er mager op staat. Niet dat spek vet is. Mager spek bestaat volgens de fabrikant dan moet je ook aan de eisen voldoen voor mager.
de fabrikanten sturen hier zelf op aan met al hun reclame onzin op verpakkingen. van mij mag het gewoon weer terug naar vroeger, of hoe denemarken het heeft geregeld. Gewoon, merkje, halfvolle melk. Geen gezeur over calcium, toegevoegde marginale hoeveelheden omega 3 vetzuren en onzin uitspraken die schreeuwend op de verpakking staan. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 14:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat snap ik zeker wel, maar de absurde vraag van de consument mager spek te willen, is bespottelijk
Dat ben ik met je eens.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 14:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat snap ik zeker wel, maar de absurde vraag van de consument mager spek te willen, is bespottelijk
Ik niet. Er wordt altijd gezegd dat 'de consument dat nou eenmaal wilt'. Ik zeg, onzin. Het zijn de grote consumentenvoedingsbedrijven die marketeers in dienst hebben en denken dat mensen dat willen. Op korte termijn verkoop je misschien wat meer daardoor, op lange termijn heeft iedereen onzin spreuken op zijn product en begrijpt de consument eigenlijk helemaal niet meer waar het om gaat.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |