abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 17 september 2011 @ 12:36:57 #301
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_102050872
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2011 16:29 schreef SeLang het volgende:

[..]

Wat jij hier schrijft is consistent met mijn ervaring (ik heb 4 jaar in Taiwan gewoond).

In het filmpje wordt ten eerste gesteld dat het grootste deel van de oudere generatie uit China komt. Dat is alvast niet correct. Verder zeggen ze dat de oudere generatie zich Chinees voelt. Misschien Chinees als in "etnisch Chinees" (zoals ook in Maleisie, Singapore, London Chinatown, etc) maar zeker niet in de zin dat men een unie met China zou willen. Zelfs van de mensen die oorspronkelijk uit China komen (bijna uitgestorven) is bijna niemand daar op uit.

En Taiwan is inderdaad nooit een integraal deel van China geweest, wat zelfs in de late 19de eeuw door een Chinese keizer expliciet werd bevestigd. De eigenlijke status van Taiwan op dit moment is een door het leger van Nationalistisch China tbv de geallieerden bezette Japanse kolonie in afwachting van een definitieve status.
Dan zijn we het toch helemaal met elkaar eens. Ook wat jij met "etnisch Chinees" bedoeld. En natuurlijk over Taiwan.

Ligt het trouwens aan mij of doet China aan kolonialisme? Ze hebben de onhebbelijk eigenschap landen of eilanden tot Chinees territorium te verklaren als ze ooit daar een voet op land hebben gezet, al was het maar door een visser. Kijk maar naar de Spratly-eilanden in de Zuid-Chinese Zee of de Senkaku-eilanden in de Oost-Chinese Zee. Of voormalige vazalstaten als bezet Tibet en zelfs delen van Vietnam.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')