abonnement Unibet Coolblue
pi_102147660
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 18:41 schreef Clan het volgende:

[..]

Ga je ook hier klagen? ;)

http://www.19afdva.nl/
^O^ Heel 425 staat online.

quote:
Eind jaren vijftig besloot Nederland in overleg met zijn NAVO-bondgenoten zijn krijgsmacht uit te rusten met nucleaire wapens voor de korte afstand. De wapens werden in Nederland opgeslagen, maar de Verenigde Staten, die ze leverde, zou ze zelf beheren. Nederland zou behalve voor het afvuren, ook zorgdragen voor de externe beveiliging van de opslagplaatsen en het transport van de wapens naar het slagveld

De KL ruste vier afdelingen veldartillerie - 19, 49, 109 en 119 - uit met nucleaire wapens. De 19e en de 49e afdeling veldartillerie - in 1960 aan de beide parate divisie toegevoegd - lagen in het Harde. De 109 en de 119 Afd. VA werden geplaatst in Havelte. Per afdeling veldartillerie waren twee peletons bewakingstroepen nodig, in totaal dus acht peletons oftewel twee compagnieën. Hiervoor wees de legerleiding twee compagnieën Van Heutsz (mobiel) aan. De 425 in 't Harde en de 434 in het Havelte. Aanvankelijk zouden de compagnieën slechts in vredestijd voor de bewaking zorgen en zouden infanterie-eenheden van het Eerste Legerkorps (I LK) die taak in oorlogstijd overnemen. Dat was echter te onpraktisch en het koste de I LK bovendien teveel parate personeel, zodat de Chef van de generale Staf reeds in 1960 besloot de compagnieën zowel in vredes- als oorlogstijd met de externe bewaking en beveilling van de opslag en het transport van de nucleaire wapens te Belasten. De compagnieën stonden voor wat betreft hun operationel taken onder bevel van de commamdanten van de afdeling veldartellerie.
Reeds in 1959, toen al tot opslag van nucleaire wapens was besloten, was de 425 Compagnie van Heutsz al belast met de bewaking de opslagplaats Doornspijk.
De compagnie beschermde de site "tegen guerilla's, semi-militaire en subversieve bedreigingen". Daartoe was bij de opslagplaats permanent een wacht aanwezig, bestaande uit een wachtcommandant, een korperaal, manschappen voor vier posten en een jeeppatrouille van twee man. Bovendien waren in 't Harde een peleton en een officier als piket paraat om de wacht te versterken. Het overige personeel van de compagnie moest binnen een uur daartoe gereed zijn. De wacht moest bij onbevoegde overschrijding van de buitenste omheining tweemaal duidelijk tegen het vergrijp waarschuwen en wanneer dat niet hielp het vuur (gericht) openen.

In 1963 werd de taakstelling gewijzigd en kreeg het de taak het bewaken van de Amerikaanse site 't Harde in de nabijgelegen bossen (hoewel het Ministerie van Defensie dit nooit heeft bevestigd of ontkent, werd aangenomen dat deze eenheden in tijden van spanning met atoomwapens waren uitgerust die ook op hun locaties waren opgeslagen). Van 1960 - 1978 werden ze belast met de beveiliging van Honest John koppen van 19 en 49 Afd. VA en van 1965 - 1986 de beveiliging van W33 granaten voor de M107 howitzers van 107Afd. VA. Deze waren opgeslagen in de Special Ammunition Storage (SAS) Doornspijk. Het onderdeel bestond uit 1 Compagnie met 4 pelotons.
Oorlogs taak: Het te velde en mobiel beveiligen van het nucleaire materiaal dat in geval van oorlog uit de site gehaald werd.

In de jaren 70 waren 425, 434 en 435 IBC modern uitgeruste eenheden. Ze waren binnen het 1e Legerkorps ook als eerste met de voor in die tijd beste wapens uitgerust, namelijk de FN-Fal en de FN-Mag. Bovengenoemde 3 eenheden behaalden zeer goede resultaten tijdens nationale en internationale inspecties en sportdagen
http://www.bloggen.be/425_cie_van_heutsz

[ Bericht 70% gewijzigd door Auti op 19-09-2011 18:50:14 ]
-weg-
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 19 september 2011 @ 22:53:36 #52
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_102162523
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 18:41 schreef Clan het volgende:

[..]

Ga je ook hier klagen? ;)

http://www.19afdva.nl/
Of hier:

Heeft Nederland kernwapens?
Wikileaks bevestigt kernwapens in Nederland
Verhagen: Er liggen kernwapens in Nederland
Waarom heeft Nederland nou nog steeds kernwapens?
Er liggen Atoomwapens in Nederland
PvdA: kernwapens weg uit Volkel
Atoombommen binnen 6 jaar weg uit Nederland..


@Lightning. Ik heb in dit topic geen info gezien die niet vrij op internet te vinden is. Ik zie dus niet in waarom we in DEF er niet over zouden kunnen praten.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_102163516
Officiersattitude :') ?
  † In Memoriam † maandag 19 september 2011 @ 23:52:11 #55
21290 NorthernStar
Insurgent
pi_102165655
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 september 2011 18:03 schreef WSquater het volgende:
en mede dankzij Nederland & Belgie (door spionage) hebben Iran, Noord-Korea en Libië kennis gekregen over het maken van atoombommen.
Mooi hoe dat gegaan is ja.

quote:
Lubbers: CIA stopte vervolging Khan

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft in 1975 en in 1986 de arrestatie van de Pakistaanse atoomspion Khan tegengehouden. Dat heeft voormalig premier Lubbers gezegd in het VPRO-radioprogramma Argos.

De Amerikaanse krant de New York Times bracht de zaak vorig jaar al aan het licht op basis van anonieme bronnen. Lubbers bevestigt het verhaal nu.

Abdul Khan stal in de jaren zeventig atoomgeheimen van de Nederlandse Ultra Centrifuge, een onderdeel van Urenco in Almelo. Daarmee bouwde hij in de jaren negentig de Pakistaanse atoombom. Hij verkocht daarnaast zijn kennis door aan Iran, Noord-Korea en Libië.
Door actief ingrijpen door de VS kreeg Pakistan de benodigde informatie over oa. centrifuges en kon het uiteindelijk zelf kernwapens maken.
  dinsdag 20 september 2011 @ 00:26:11 #56
18159 Dlocks
Zoek het maar op met Google...
pi_102166562
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 17:44 schreef Lightning_NL het volgende:

[..]

Iets wat er 'niet is' kan ook geen rubricering hebben. Effe serieus, dit hoort hier gewoon niet zo te staan. Vooral niet omdat dit een DEF forum is, dat door zogenaamde DEF-mods wordt gemodereerd.
Onder andere onderstaande heeft in iedere krant gestaan, is in ieder journaal langsgeweest en is nu nog overal op het internet (nieuws sites, blogs, forums etc. etc.) terug te vinden:

quote:
DEN HAAG - Vice-premier Verhagen heef openlijk erkend dat Amerikaanse kernwapens in ons land liggen opgeslagen.
Dat blijkt uit de Wikileaks-cables. Vice-premier Verhagen, destijds minister van Buitenlandse Zaken, heeft toegegeven dat de kernwapens er zijn. Hij deed dat in een gesprek met de Amerikaanse ambassadeur bij de NAVO, Ivo Daalder.
Dus waarom zou dit niet op Fok mogen staan :?
pi_102168911
Zoals ik al eerder heb gezegd, er staan wel meer dingen op internet die er niet op horen te staan. Maar goed, blijkt maar weer dat vrijwel niemand hier een operationele mindset heeft. Kansloze bende.
  dinsdag 20 september 2011 @ 09:26:10 #58
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_102170757
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 07:20 schreef Lightning_NL het volgende:
Zoals ik al eerder heb gezegd, er staan wel meer dingen op internet die er niet op horen te staan. Maar goed, blijkt maar weer dat vrijwel niemand hier een operationele mindset heeft. Kansloze bende.
Het heeft niks te maken met een operationele mindset, maar meer met Roomser dan de Paus willen zijn. DEF is geen officieel MinDef kanaal. Het heeft niets van doen met het Ministerie van Algemene Zaken. Mededelingen die hier gedaan worden over de aanwezigheid van tactische kernwapens aan de hand van websites over het hele internet, officiële en informele, in binnen- en buitenland, kun je onmogelijk zien als officiele uitlatingen door of namens de overheid. Wat jij wenst is eigenlijk hetzelfde als niet mogen vertellen dat 322 en 323 op de Vliegbasis Leeuwarden staan, de helicopters op Gilze en de tankvliegtuigen op Eindhoven. Het zou wat anders zijn als ik hier ging zitten vertellen in welk gebouw die wapens liggen en wanneer ze voor onderhoud worden vervangen. DAT is operationele info, en daarvan mag je vragen om dat niet te posten.

Mochten de KMar of MIVD daar anders over denken, dan mogen ze me vandaag nog bellen. Hoeven ze niet eens zo veel voor te doen. Via mijn homepage en het CIOT kunnen ze dan zo aan mijn contactgegevens komen, daar hoeven ze mijn DNS-provider niet eens voor lastig te vallen. Als ze een goede zaak hebben neem ik dan wel contact op met een mod om mijn posts te laten editten. :)
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_102173024
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 07:20 schreef Lightning_NL het volgende:
Zoals ik al eerder heb gezegd, er staan wel meer dingen op internet die er niet op horen te staan. Maar goed, blijkt maar weer dat vrijwel niemand hier een operationele mindset heeft. Kansloze bende.
Kom op zeg. :')
Er wordt alleen gezegd dat NL ze heeft en dat we ook de mogelijkheid hebben om ze te maken.
En zelfs de KL zelf bericht daarover omdat één van de eisen van de opvolger van de f16 is dat hij waterstofbommen moet kunnen afleveren.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 20 september 2011 @ 11:28:34 #60
18159 Dlocks
Zoek het maar op met Google...
pi_102174021
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 07:20 schreef Lightning_NL het volgende:
Zoals ik al eerder heb gezegd, er staan wel meer dingen op internet die er niet op horen te staan. Maar goed, blijkt maar weer dat vrijwel niemand hier een operationele mindset heeft. Kansloze bende.
Zoals ik al schreef staat het niet alleen op internet, maar is het in ieder journaal geweest en heeft het in iedere krant gestaan.

Heeft niets te maken met wel of geen operationele mindset hebben, maar heeft alles te maken met realistisch zijn.

Welk 'probleem' los je op als je dit topic in zijn geheel zou verwijderen oftewel censuur zou plegen op dit topic?
  dinsdag 20 september 2011 @ 12:11:28 #61
356285 Iwan_de_Rus
niet van de KGB hoor!
pi_102175194
Zeer interessante informatie.
Kunnen jullie hier meer over vertellen?
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 20 september 2011 @ 12:12:03 #62
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_102175205
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 12:11 schreef Iwan_de_Rus het volgende:
Zeer interessante informatie.
Kunnen jullie hier meer over vertellen?
Hoi Lightning. :W
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 20 september 2011 @ 12:14:45 #63
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_102175289
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2011 12:12 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Hoi Lightning. :W
:')
  dinsdag 20 september 2011 @ 13:27:37 #64
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_102177466
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 12:11 schreef Iwan_de_Rus het volgende:
Zeer interessante informatie.
Kunnen jullie hier meer over vertellen?
Alleen het stukje dat ik uit de FSB (Federalnaja Sloezjba Bezopasnosti) archieven heb laten vertalen. :)
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_102180102
Hier meer over kernwapens in Nederland:

Nederlandse leger in de Koude Oorlog
pi_102180340
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 10:52 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Kom op zeg. :')
Er wordt alleen gezegd dat NL ze heeft en dat we ook de mogelijkheid hebben om ze te maken.
En zelfs de KL zelf bericht daarover omdat één van de eisen van de opvolger van de f16 is dat hij waterstofbommen moet kunnen afleveren.
Sterker nog, mijn schoonvader woont in de buurt van Havelte, en kon die bunkers inclusief globale info van welke wapens er lagen me zo vertellen, en is was gewoon een burger die in de buurt woont.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_102182297
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 07:20 schreef Lightning_NL het volgende:
Zoals ik al eerder heb gezegd, er staan wel meer dingen op internet die er niet op horen te staan. Maar goed, blijkt maar weer dat vrijwel niemand hier een operationele mindset heeft. Kansloze bende.
Je kunt natuurlijk ook je kop in het zand steken en net doen of het het best bewaarde cosmic top secret geheim is van Nederland... :')
pi_102185619
Stelletje anti-operationele figuren hier zeg. Mja, laat ook maar, ik heb gezegd wat ik er van vind. Als er niks mee gedaan wordt is dat jullie fout.
pi_102185920
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 17:09 schreef Lightning_NL het volgende:
Stelletje anti-operationele figuren hier zeg. Mja, laat ook maar, ik heb gezegd wat ik er van vind. Als er niks mee gedaan wordt is dat jullie fout.
Typisch luchtmacht... BIV/ bewaking doet hier ook net alsof er een miljoen miljard kiloton aan nucleaire wapens liggen... :')

Een stelletje paniekzaaiers wat in de koude oorlog is blijven hangen, meer kan ik er niet van maken.

Maar als je ID en stickers maar goed zitten, dan kom je er wel! :')
pi_102186010
Het ironische van dit hele verhaal is dat TS, net zoals miljoenen andere NL-ers, en miljarden andere mensen op deze aardbol dus NIET weten of er wel of geen kernwapens in Nederland liggen. Vandaar dat TS dit topic heeft geopend. Gelukkig zijn er zat lui op dit subforum, inclusief militairen, die als makke schapen TS voeden met allerlei -in principe tóch- geheime informatie.
pi_102186260
Typisch luchtmacht? :') In de koude oorlog blijven hangen? Kerel, die tijd heb ik niet eens bewust meegemaakt. Dat jij nou zo anti-operationeel omgaat met dit soort informatie is jouw eigen domme keuze. Ik ben er om te waarschuwen dat dit niet hoort.
Ik snap wel dat je zo zielig ervan wordt als je op de Peel zit hoor, maar die opmerking met dat ID en stickers is gewoon lachwekkend. Oh nee, niet eens, het is gewoon fucking lame :)
pi_102186533
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 17:21 schreef Lightning_NL het volgende:
Het ironische van dit hele verhaal is dat TS, net zoals miljoenen andere NL-ers, en miljarden andere mensen op deze aardbol dus NIET weten of er wel of geen kernwapens in Nederland liggen. Vandaar dat TS dit topic heeft geopend. Gelukkig zijn er zat lui op dit subforum, inclusief militairen, die als makke schapen TS voeden met allerlei -in principe tóch- geheime informatie.
Mensen die te lui zijn om te zoeken ja.. alles is al een keer gezegd en voorbij gekomen, zelfs hier op het FOK! forum (zie het lijstje topics dat Cobra gepost heeft). Daarnaast kom je op andere sites diezelfde info tegen, even kleine moeite in wat zoekopdrachtjes steken.. Ga je graven kan je zelfs nog een mooie kaart vinden van Volkel, uitgegeven door... de Luchtmacht.
Kan je mooi proberen te raden welke PAS je moet hebben..
Moet je eens lezen wat Hans M. Kristensen allemaal gepubliceerd heeft... Bloedlink hoor.
-weg-
pi_102186733
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 17:21 schreef Lightning_NL het volgende:
Het ironische van dit hele verhaal is dat TS, net zoals miljoenen andere NL-ers, en miljarden andere mensen op deze aardbol dus NIET weten of er wel of geen kernwapens in Nederland liggen. Vandaar dat TS dit topic heeft geopend. Gelukkig zijn er zat lui op dit subforum, inclusief militairen, die als makke schapen TS voeden met allerlei -in principe tóch- geheime informatie.
Nee hoor, niemand weet dat... :') En alles wat hier gepost is is niks geheims aan. Komt gewoon uit openbare bronnen, dat jij die openbare bronnen als staatsgevaarlijk ziet is niet mijn probleem.

quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 17:27 schreef Lightning_NL het volgende:
Typisch luchtmacht? :') In de koude oorlog blijven hangen? Kerel, die tijd heb ik niet eens bewust meegemaakt. Dat jij nou zo anti-operationeel omgaat met dit soort informatie is jouw eigen domme keuze. Ik ben er om te waarschuwen dat dit niet hoort.
Ik snap wel dat je zo zielig ervan wordt als je op de Peel zit hoor, maar die opmerking met dat ID en stickers is gewoon lachwekkend. Oh nee, niet eens, het is gewoon fucking lame :)
Maar jouw bazen zijn wel in die tijd blijven hangen. Doe nou maar eens niet zo spannend met je "anti-operationeel".
pi_102186764
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 17:27 schreef Lightning_NL het volgende:
Typisch luchtmacht? :') In de koude oorlog blijven hangen? Kerel, die tijd heb ik niet eens bewust meegemaakt. Dat jij nou zo anti-operationeel omgaat met dit soort informatie is jouw eigen domme keuze. Ik ben er om te waarschuwen dat dit niet hoort.
Ik snap wel dat je zo zielig ervan wordt als je op de Peel zit hoor, maar die opmerking met dat ID en stickers is gewoon lachwekkend. Oh nee, niet eens, het is gewoon fucking lame :)
Jezus.. houd is op met je elke keer als een enorme klootzak te gedragen.
  dinsdag 20 september 2011 @ 17:41:13 #75
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_102186822
quote:
6s.gif Op dinsdag 20 september 2011 17:39 schreef samthegreat5 het volgende:

[..]

Jezus.. houd is op met je elke keer als een enorme klootzak te gedragen.
Hap hap
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')