abonnement Unibet Coolblue
  zondag 3 november 2013 @ 04:24:02 #201
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_132845479
kick
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_132848413
Headliners: Searching for Sugar Man
Datum: Zondag 3 november 2013
Tijd: 22:35 - 00:00
Zender; Canvas

Hele mooie muziekdocumentaire. Echt een enorme aanrader wanneer je hem nog niet gezien hebt !
pi_132861368
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 september 2013 21:17 schreef Iemand91 het volgende:
@ ExperimentalFrentalMental: geen posts meer? ;(

OT: Straks op Nederland 2 (23:00 - 00:30 uur): Het Uur van de Wolf: Het raadsel Richard Pryor

[ afbeelding ]

[..]

Pas ook een docu over hem gezien en ook pas nog z'n meest bekende optreden; wat een man! _O_

EDIT: huh, dit topic staat in Wetenschap & Technologie en niet in film, tv etc.?
excuses voor mijn afwezigheid, heb de laatste paar weken weinig tijd gehad
De reden dat dit topic in W&T staat is omdat ik dit topic heb bedoeld voor documentaires van wetenschappelijke en filosofische aard. Ik heb bewust de muziekdocumentaires niet vermeld. Maar ga jullie gang ;)

[ Bericht 18% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 03-11-2013 18:39:18 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_132861508
Zondag (03-10-2013)
Canvas (19:00 - 20:00): Mountain Gorilla (1/3): afl. Last stand of the Silverback king
De grootste berggorillafamilie ter wereld onderneemt een gevaarlijke tocht op zoek naar verse bamboescheuten. Het is de taak van de dominante zilverrug om over de veiligheid van de groep te waken. Aan de andere kant van de Rwandese vulkanen wordt het gorillajong Imoja achtergelaten door haar moeder.
Ned 2 (20:00 - 20:25): Academie op zondag: afl. Bas Haring; filosoof en schrijver
Er wordt ruim baan gegeven aan vertellers met een goed verhaal. De 6-delige serie heeft als thema crisis. Aan zes betrokken sprekers is gevraagd een visie te ontvouwen op de huidige economische crisis.
Ned 2 (20:25 - 21:20): Licht op het Noorden: afl. Stine Jensen in Zweden
Documentairereeks (2013) waarin filosofe Stine Jensen de clichés over Scandinavië onderzoekt
Zweden staat bekend als een gelijkheidsparadijs. Nergens ter wereld zou de zorg voor de kinderen zo evenwichtig verdeeld zijn tussen mannen en vrouwen als hier. In een feministische seksshop in Malmö praat Stine over seksuele gelijkheid. In Husby, de migrantenwijk in Stockholm waar in mei 2013 zware rellen uitbraken, stelt ze zich vragen bij de gelijkheid tussen autochtone en allochtone Zweden.
Nat Geo (21:00 - 23:00): Brain Games (4 afleveringen)
Brain games neemt je mee op een reis door interactieve spelletjes en experimenten ontworpen om met je brein te spelen en te illustreren hoe je hersenen werken. We duiken in onderwerpen zoals focus, angst, overtuiging en het maken van beslissingen. Brain Games neemt een kijkje in de keuken van ons eigen brein op een entertainende en onthullende manier.
BBC 2 (21:00 - 22:00): Africa's Last Oasis; Countdown to the Rains
Documentaire waarin we dieren aan de Luangwarivier in Zambia volgen. Het heeft zeven maanden niet geregend en elke diersoort worstelt om te overleven. Allemaal wachten ze op de verlossende regenbui.
Discovery (21:00 - 22:00): Through the Wormhole with Morgan Freeman: afl. Is reality Real?
De Oscarwinnende acteur Morgan Freeman onderzoekt wat werkelijkheid eigenlijk is. Leven we in de echte wereld, of is dat een hersenspinsel?
Discovery (22:00 - 23:00): How the Universe Works: afl. Solar Systems
Is our solar system unique? Since the first discovery of a planet orbiting another star, some 280 alien solar systems have been identified. It's only by looking at solar systems far beyond our own, that we can understand how remarkable our universe is.
BBC 1 (22:00 - 23:00): Richard Hammond Builds a Planet
Richard Hammond waagt zich aan het ultieme bouwproject: hij wil te weten komen hoe een planeet kan gebouwd worden die werkt zoals de aarde. Hiervoor begint hij aan een reeks experimenten. Zo ervaart hij hoe het is om niet onderhevig te zijn aan de zwaartekracht en bezoekt hij een laboratorium waar ze de zon namaken
Ned 2 (00:30 - 01:12): Dus ik ben: afl. Ik heb lief; dus ik ben
Filosoof Stine Jensen legt uit dat de franse filosoof Emmanuel Lévinas (wiki) niet het ‘ik’ centraal stelde, maar juist de ‘Ander’. In zijn visie is liefde het ultieme appèl van de Ander op je ego. Het gaat niet om bezitsdrift, maar om de persoon zelf, die ook niet vervangbaar is. De belangen van je geliefde worden jouw belangen.
Maar waarom gaat het dan zo vaak mis? vraagt Stine Jensen zich af.

(de rest volgt morgen)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_132881381
Maandag (04-10-2013)
Ned 2 (20:25 - 21:00): Slag om Europa: afl. Kroatië; een nieuw Griendland?
Afgelopen zomer kreeg de Europese familie er een nieuwe telg bij: Kroatië. De berichten zijn somber. Kroatië zou hopeloos corrupt zijn. Waarom blijft Brussel dit soort landen bij de Europese Unie halen? Teun en Roland onderzoeken het ter plaatse. Roland spreekt met Henk Jolink, broer van Normaalzanger Bennie die al jaren een autobedrijf bij Zagreb runt. Hoe corrupt zijn de Kroaten? Teun reist naar de grens met Servië, waar 20 jaar geleden een bloedige oorlog woedde: wat vinden veteranen en slachtoffers van de toetreding tot de EU? En wat heeft Kroatië Nederland nu eigenlijk te bieden? We vragen het aan onze minister van Buitenlandse
Ned 2 (21:00 - 22:00): Tegenlicht: afl. De Wall Street Code
De handel op de financiële markten wordt niet langer gedomineerd door mensen, maar door computers die razendsnel handelen op basis van algoritmes: geavanceerde wiskundige regels die de optimale handelsstrategie bepalen. Het resultaat van deze digitale revolutie is een complex en gefragmenteerd financieel systeem dat niemand nog kan overzien. Dat ondervond ook de geniale algoritmebouwer Haim Bodek, toen zijn onfeilbaar geachte formule niet meer bleek te werken.
Ned 2 (22:00 - 00:15): Dokument don't shoot the messenger
In navolging van de Occupy-protesten in de VS, bezetten actievoerders op 15 september 2011 het Beursplein in Amsterdam. In de drie maanden die volgden, groeide het spontane protest uit tot een stadscamping met concerten, heftige discussies en chaos met daklozen en treiterende studenten. Een groep Nederlandse filmmakers volgde vier idealisten tijdens en na het Occupy-protest en probeerde hun drijfveren te doorgronden

Dinsdag (05-10-2013)
Ned 2 (19:55 - 20:25): David Attenborough's Rariteitenkabinet: afl. Verdraaid Goed
De narwal is een mysterieus dier in de Noordelijke IJszee, dat de oerbron van de eenhoornlegende mag worden genoemd. David Attenborough vertelt ons hoe de opvallende gedraaide slagtand van de narwal tal van kunstenaars heeft geinspireerd. Waarom narwals maar een slagtand hebben en waarom die spiraalvormig is, is nog steeds niet opgehelderd. Soms worden er wel narwals met twee slagtanden gesignaleerd, en dat geeft ons meer inzicht in hun ontstaansgeschiedenis. Koningin Elizabeth de Eerste zou een fortuin hebben neergeteld voor een narwalslagtand. De afgelopen tien jaar hebben wetenschappers narwalslagtanden ontleed om hun precieze functie te achterhalen. Kort geleden bracht een SEM-scan van een slagtand dicht opeengepakte zenuwcellen aan het licht die aanleiding hebben gegeven tot een nieuwe theorie: misschien is de slagtand geen gevechtswapen, maar een tastorgaan.
Canvas (21:10 - 22:00): Dockland: Niets is Zwart Wit: afl. Georg Schmit
Documentairereeks (2010) over de Eerste Wereldoorlog, waarin telkens het verhaal van één persoon wordt verteld, met reconstructies en authentiek beeldmateriaal uit de oorlogsperiode
Georg Schmit verlaat eind juli 1914 zijn vrouw en kinderen om in Polen en Vlaanderen te vechten. Tijdens de loopgravenoorlog logeert hij bijna twee jaar als bezetter bij een Vlaams gezin. Net als vele Duitsers gelooft hij in de rechtvaardigheid van de oorlog. Maar terwijl de jaren elkaar opvolgen en de oorlog steeds smeriger wordt, verliest hij zijn geloof in God, keizer en Duitsland.

Woensdag (06-10-2013)
Ned 2 (23:00 - 00:00): Holland Doc: Calling for Koney
In de Bijlmer leeft een zo goed als onzichtbare grote groep Afrikaanse mensen. Ze zijn vaak illegaal en houden zich meestal onder de radar. Integreren nauwelijks. Ze zijn hier tenslotte alleen om geld te verdienen voor thuis en de toekomst. Dominee Koney van de Afrikaanse kerk, die ooit begonnen is in een parkeergarage, is raadgever in allerlei mogelijke kwesties. Van contact met de IND tot huwelijksperikelen. Van opvoedingskwesties tot advies aangaande werk. Zoals in de jaren vijftig Nederlandse dominees dat in onze dorpen deden. Een oer-Nederlands verhaal met Afrikaanse actoren.

Donderdag (07-10-2013)
Ned 2 (19:55 - 20:30):Nature's Microworlds: afl. Spitsbergen
Synopsis In deze aflevering trekken we naar Svalbard (Spitsbergen), een eilandengroep in de Noordelijke IJszee. Het is er koud en donker en het leven is er hard voor de vaste bewoners en bezoekers: ijsberen, rendieren, robben en vele soorten vogels. Cruciaal voor het voortbestaan van al die diersoorten, is de zogenaamde primaire voedselproductie van plankton: microscopisch kleine wezentjes onderaan de voedselpiramide. Ongeveer de helft van de primaire voedselproductie in het arctisch gebied gebeurt rond Svalbard. En dat heeft alles te maken met de Golfstroom, de warme zeestroming vanuit de Caraïben
Ned 1 (20:30 - 21:30): Africa: afl. De Sahara (5; slot)
In de Sahara veroorzaken de duinen een vreemd zingend geluid. Zandstormen zijn actief over duizenden kilometers en het kan gemakkelijk 50 jaar duren voor het nog eens regent. Enkel de sterksten kunnen in deze barre omstandigheden overleven. Aan de rand van de woestijn vechten zebra's met woeste waterlopen, terwijl in de woestijn zelf kamelen op zoek gaan naar elke druppel water. Kleine zwaluwen doorkruisen duizenden vierkante meter zandvlakte op zoek naar een oase. Een vreemde rattensoort overleeft door een ondergronds bestaan te leiden. Het enige dier dat perfect bestand is tegen de hete middagzon, is de zilvermier.
BBC 2 (22:00 - 23:00): Don'y Panic - The truth about population
Using state of the art 3D graphics and the timing of a stand-up comedian, world famous statistician Professor Hans Rosling presents a spectacular portrait of our rapidly changing world. With 7 billion people already on our planet we often look to the future with dread, but Rosling's message is surprisingly upbeat. Almost unnoticed we have actually begun to conquer the problems of rapid population growth and extreme poverty

Vrijdag (08-10-2013): André op Aarde: afl. Weg van het vlees
André Kuipers heeft vanuit de ruimte bosbranden en ontbossing in Brazilië gezien en hij maakt zich daar grote zorgen om. Hij reist erheen om poolshoogte te nemen. Al snel ontdekt hij dat ontbossing niet alleen het Amazonegebied bedreigt..
Ned 2 (00:00 - 01:33): Import: Twee kanten van de Berlijnse Muur
De documentaire De val van de muur, laat zien hoe Kennedy, Chroetsjov, Kohl, Thatcher en Gorbatsjov hun nucleaire schaakstukken bewegen op het internationale politieke schaakbord.
In de straten van Berlijn en in de steden van Oost Duitsland groeide een generatie op achter de muur. Een generatie, die elk jaar vastberadener werd om de muur af te breken. En tegelijker tijd was er de geheime politie die geen middel onbeproefd liet om de val van de muur te voorkomen.
De val van de muur is het verhaal van David tegen Goliath. Die strijd resulteert in de onvergetelijke scènes bij de Brandenburger Tor in 1989, maar begon met de opstandigheid van een paar jongens op een afgelegen schoolplein, dertig jaar eerder.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_132944148
Wederom thanks!

BBC 2 (22:00 - 23:00): Don'y Panic - The truth about population

Die moet ik zien. Al eerder filmpjes van hem op TED.com gezien en die waren erg interessant

[ Bericht 85% gewijzigd door djdg op 05-11-2013 22:42:32 ]
pi_133151529
^O^
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_133151584
(Maandag 11-11-2013)
Ned 2 (19:55 - 20:30): Het eilandgevoel van Schiermonnikoog
Serie over de kracht van het eilandgevoel op Schiermonnikoog. Leo Fijen gaat op zoek naar verhalen van eilandgasten. Ontroerende levensverhalen over liefde, verdriet, geloof en geluk. Kortom: over de diepste zin van het leven.
Nat Geo (20:00 - 21:00): Bloody tales of Europe
Dr. Suzannah en Joe wagen zich in de wereld van heksen en bokkenrijders om de grootste heksenjacht uit de Spaanse geschiedenis te onderzoeken
Ned 2 (20:30 - 21:00): Slag om Europa
Het programma dat echt inzicht verschaft in de Europese politiek, voorheen De Slag om Brussel, gaat dit jaar verder als De Slag om Europa. Teun van de Keuken en Roland Duong richten hun pijlen op hét dilemma van dit moment. Niemand durft het echter hardop te zeggen omdat men bang is voor electorale zelfmoord maar iedere politicus, behalve Geert Wilders, is voorstander van meer macht naar Brussel om de crisis te bezweren. De Slag om Europa confronteert politici met hun duivelse dilemma: de waarheid spreken of ten onder gaan. Exclusieve gesprekken met onder anderen voormalig minister-president Lubbers en huidig minister van Buitenlandse Zaken Timmermans verschaffen inzicht in deze perikelen van de politieke machinekamer in Den Haag.
Ned 2 (21:00 - 22:00): Tegenlicht
Diep verstopt in een massieve berg op het onherbergzame Spitsbergen bevindt zich de belangrijkste kluis ter wereld: de Global Seed Vault. Het is er 20 graden onder nul, bestand tegen aardbevingen, overstromingen, raketaanvallen en nucleaire rampen. Het is de Ark van Noach van onze voedselproductie met de grootste diversiteit aan zaden van de hele wereld, een back-up van zoveel mogelijk gewassen en de gereedschapskist voor zaadveredelaars. Dit is van levensbelang, want in 2050 zijn er 9 miljard monden te voeden. Maar het succes van de kluis toont ook haar keerzijde. Met de toenemende strategische betekenis van zaad is de fundamentele discussie op gang gekomen over de vraag: van wie is het zaad eigenlijk? Niet meer alle landen willen hun zaadcollecties afstaan aan de kluis. Opkomende economieën zien hun zadenbezit als een green gold mine waar voor betaald moet gaan worden. En de grote zaadbedrijven patenteren hun nieuwste zaden. Als zaad niet meer vrij te gebruiken is zal de diversiteit afnemen en dat maakt de vrije beschikbaarheid van alle zaden van levensbelang. De 'Doomsday Vault', zoals de kluis tegenwoordig wordt genoemd, en haar wereldwijde missie, is het levenswerk van de bevlogen Amerikaanse professor Cary Fowler. In februari 2013, voor het vijfjarig bestaan van de kluis, kwam hij met een internationale beheerscommissie bijeen op Spitsbergen om de huidige patstelling te bespreken. We krijgen inzicht in het wereldwijde politieke en strategische spel dat gespeeld wordt om ons dagelijks eten.
Canvas (22:30 - 23:20) The last day of World War One
Documentaire over de laatste dag van de Eerste Wereldoorlog. Een reconstructie van het tragische verhaal van vier soldaten die op de dag van de Wapenstilstand in 1918 sneuvelden.

Dinsdag 12-11-2013
Canvas (18-30 - 19-30): Via Canvas: Hobo
Ontdekkingsserie die ons meeneemt naar alle continenten en laat kennismaken met boeiende mensen, aparte gebruiken en schitterende landschappen - soms dichtbij, vaak verder weg. Elke aflevering bestaat uit meerdere portretten of reportages over plaatsen op de wereld die vrijwel nooit iets met elkaar te maken hebben, zodat elk programma een rijke, bonte en exotische waaier wordt.
Nat Geo (20:00 - 21-00): Bloody Tales of Europa
Dr. Suzannah en Joe onderzoeken drie mysterieuze moorden uit de geschiedenis: de moorden op Attila de Hun, Richard III en Juan Borgia
Canvas (21:05 -22:00): Niets is Zwart-Wit
Documentaireserie over de Eerste Wereldoorlog. De verhalen zijn gebaseerd op dagboeken, getuigenissen en historisch onderzoek. Ze worden verteld aan de hand van archiefbeelden, foto's, krantenknipsels en - in beperkte mate - reconstructie. Elke aflevering volgt één persoon die wordt meegesleurd in de surreële werkelijkheid van de oorlog. Dit jaar gaat het over een naar Amerika uitgeweken Vlaming die toch wil vechten voor zijn oude vaderland en een Duitse soldaat aan het Vlaamse front.
Karel Vermeulen woont al tien jaar in Amerika en heeft zijn American Dream gerealiseerd. Hij is tot Amerikaan genaturaliseerd, getrouwd, heeft een kind en verdient als bedrijfsleider de kost met een nieuwe technologie: het aanleggen van ondergrondse telefoonkabels. Maar dan breekt de oorlog uit en wordt Karel heen en weer geslingerd tussen zijn oude en zijn nieuwe vaderland: is hij Belg of Amerikaan? En wat kan hij doen? Terwijl de Amerikaanse president zijn uiterste best doet om neutraal te blijven, zet Karel alles op alles om zijn oude vaderland België te helpen. Als Amerika dan toch nog in de oorlog stapt, krijgt Karel de mogelijkheid om terug te keren naar Europa...


(De rest volgt morgen)

[ Bericht 12% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 12-11-2013 08:44:31 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_133273935
Ik had 'm gemist, maar gelukkig hebben we Youtube!


Zwaar interessante materie over de toekomst van de wereldpopulatie. Ik werd er erg optimistisch van.
pi_133808011
Zondag (01-12-2013)
Ned 2 (19:50 - 20:25): Labyrint: afl. Indringers
Tijdens de zwangerschap schenkt elke baby zijn moeder een portie stamcellen. Volgens Amerikaans onderzoek leven deze cellen voort in het lichaam van de moeder en komen ze haar te hulp als ze ziek is. Labyrint over de magie van de zwangerschap. Elke vrouw die zwanger is geweest, draagt stamcellen van haar kinderen bij zich. Wat doen deze cellen in het lichaam? Volgens artsonderzoeker Diana Bianchi van het Tufts Medical Center in Boston schieten deze jonge cellen de moeder te hulp bij ziekte. Zij trof de cellen aan in zieke organen van moeders. Maar de cellen zouden ook negatieve effecten kunnen hebben. Ingeborg Bajema van het Leids Universitair Medisch Centrum bestudeert of de aanwezigheid van de cellen leidt tot auto-immuunziekten, aandoeningen waarbij het afweersysteem zich tegen het eigen lichaam keert. Een ander raadsel rond de zwangerschap is dat het lichaam van de moeder de aanwezigheid van haar embryo accepteert. Een lichaamsvreemd orgaan wordt meteen afgestoten, waarom het embryo niet? Volgens onderzoek van Frans Claas, aan het LUMC, bereiden eiwitten in het sperma van de vader het lichaam van de vrouw alvast voor op de herkenning van het lichaamsvreemde embryo. Deze stoffen zorgen er mede voor dat het immuunsysteem rondom de baarmoeder onderdrukt wordt en het embryo in alle rust kan groeien. Wanneer het afweersysteem van de moeder blijft vechten tegen de lichaamsvreemde cellen van het kind kunnen er problemen bij de zwangerschap ontstaan, zoals pre-eclampsie, ofwel zwangerschapsvergiftiging. Samen met gynaecologe Kitty Bloemenkamp onderzoekt Claas wat de oorzaken zijn van deze afweerreactie tegen het embryo en hoe deze kan worden tegengegaan.
België 1 (22:55 - 23:55): 80 wonderen: afl. Mali to Egypt
Deze aflevering voert Dan dwars door noordelijk Afrika. De reis begint in het westelijke Mali, ooit een machtig handelsimperium in de woestijn. De moskee van Djenné is het grootste lemen gebouw ter wereld. In Songho bestudeert Dan merkwaardige schilderijen over de besnijdenis en bij het Dogon-volk bewondert hij de maskers die ooit ook Picasso inspireerden. Dan wil er één kopen en probeert zijn afdingtechniek uit op een plaatselijke markt. Vervolgens gaat het naar Libië, waar de ruïnes van de Romeinse stad Leptis Magna nog altijd tot de verbeelding spreken. Dan bezoekt er ook een typische Berberse opslagplaats voor graan. In Egypte kan je natuurlijk niet om de Grote Piramides heen. Maar ook de Libische woestijn en een trip op de Nijl staan op het programma, net als het dodenmasker van Toetanchamon, de prachtig bewaarde tempel van Edfu en het graf van koningin Nefertari

(de rest volgt morgen)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  woensdag 16 april 2014 @ 21:37:54 #211
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_138958168
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  woensdag 16 april 2014 @ 22:08:32 #212
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_138960203
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_138967535
Ik heb nog gedacht om weer te gaan posten deze week, maar niet aan toegkomen.
zal proberen komende week weer van start te gaan.:)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  donderdag 17 april 2014 @ 20:33:41 #214
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_138989646
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_139154210
Dinsdag (22-04-2014)
België 1 (20:40 - 21:35): Dockland: Stalin in color:
Documentaire over het leven en het onverbiddelijke regime van de Sovjetdictator Jozef Stalin (1878 - 1953)
Ned 2 (23:00 - 00:25): 2doc: 1994 the bloody miracle
Twintig jaar geleden vonden er in Zuid-Afrika op 27 april de eerste democratische verkiezingen plaats. Niet iedereen schaarde zich achter het idee van een democratisch Zuid-Afrika. De documentaire 1994, The Bloody Miracle kijkt terug naar het verkiezingsjaar en onderzoekt welke krachten er speelden in het jaar voorafgaand aan de verkiezingen. Krachten die het land aan de rand van een burgeroorlog brachten. Het had niet veel gescheeld of er was helemaal niet gestemd in 1994. Zuid-Afrika bereidt zich voor op haar democratisch jubileum. Sinds het einde van het apartheidsregime in 1994, wordt het land democratisch geregeerd. Het jaar voorafgaande aan de verkiezingen verliep onstuimig. Er brak in Zuid-Afrika een orgie van landelijk geweld uit. Geweld waarmee sommige groeperingen de eerste vrije verkiezingen wilden laten ontsporen. Het blanke rechtse blok eiste een onafhankelijke Volksstaat en de nationalistische organisatie van de Zulu's, de Inkatha, willen afscheiding van KwaZulu. Protestmarsen, bloedbaden, bomaanslagen en moorden waren aan de orde van de dag. De aanstichters van het geweld, verantwoordelijk voor talloze doden en voor de wijdverspreide chaos, spreken zich voor het eerst uit over hun strategieën waarmee ze Zuid-Afrika op de knieën wilden dwingen. 1994, The Bloody Miracle openbaart wat deze mannen hebben gedaan om de democratie te dwarsbomen, maar toont ook hoe zij ieder op hun eigen manier vrede hebben gesloten met hun bestaan in de "Rainbow Nation." De film concentreert zich op de twaalf maanden voorafgaand aan de eerste vrije verkiezingen, te beginnen met de moord op de razend populaire zwarte leider Chris Hani door blanke extremisten precies een jaar vóór de democratie en bouwt op naar de verkiezingen op de 27 april 1994. Het regende bommen tot aan de ochtend van de verkiezingen.

Woensdag (23-04-2014)
Nat Geo (20:00 - 21:00): Stephen Hawking's science of the future
In deze aflevering: de mogelijkheden rond draadloze elektriciteit.
Dit National Geographic-programma test de nieuwste technologische mogelijkheden en probeert zich in te beelden hoe de wereld er over enkele jaren uit gaat zien. Professor Stephen Hawking (72) is het grote brein achter deze onderzoeken. Hij is een briljante natuurkundige, kosmoloog en wiskundige uit Engeland.
Draadloze elektriciteit
Stephen Hawking lijdt al sinds 1962 aan de spierziekte ALS. Hij kan daardoor niet meer bewegen, maar heeft een team wetenschappers tot zijn beschikking die het veldwerk uitvoeren. In deze aflevering onderzoekt Carin Bondar bijvoorbeeld de mogelijkheden rond draadloze elektriciteit.
Zonder snoeren
Zou het in de toekomst mogelijk zijn om onze apparaten zonder snoeren te voorzien van energie? Het was altijd de droom van de Servisch-Amerikaanse uitvinder Nikola Tesla, die er praktisch zijn levenswerk van maakte. In Stephen Hawking's Science of the Future blijkt dat zijn theorieën eindelijk werkelijkheid worden.
Nat Geo (21:00 - 22:00): Cosmos: A Spacetime Odyssey: deeper deeper deeper still
De wetenschap maakt alles zichtbaar, ook Neil zelf. We zien hem als een mens die uit atomen is opgebouwd.
Ned 2 (23:00 - 00:05): 2doc: Zonder rem, een Japanse treinramp in seconden
Op 25 april 2005 boort een Japanse trein zich in een flat in de buurt van Osaka. 107 mensen vinden de dood, omdat de bestuurder veel te hard rijdt in een poging 80 seconden vertraging in te lopen. Negen jaar later staan de overlevenden en nabestaanden in de rechtszaal om hun strafklacht tegen het management van Japan Railway kracht bij te zetten. Door een recente wetswijziging is het nu voor het eerst mogelijk de leiding van een overheidsbedrijf verantwoordelijk te stellen voor de gevolgen van hun beleid. Tegen de achtergrond van dit treinongeluk onderzoekt "Zonder rem" twee fundamentele aspecten van de Japanse maatschappij: stiptheid en straf

Vrijdag (24-04-2014)
Ned 2 (21:25 - 22:00): Andere Tijden: afl. De vlucht van de Kristallnacht
AOp 25 april 2005 boort een Japanse trein zich in een flat in de buurt van Osaka. 107 mensen vinden de dood, omdat de bestuurder veel te hard rijdt in een poging 80 seconden vertraging in te lopen. Negen jaar later staan de overlevenden en nabestaanden in de rechtszaal om hun strafklacht tegen het management van Japan Railway kracht bij te zetten. Door een recente wetswijziging is het nu voor het eerst mogelijk de leiding van een overheidsbedrijf verantwoordelijk te stellen voor de gevolgen van hun beleid. Tegen de achtergrond van dit treinongeluk onderzoekt "Zonder rem" twee fundamentele aspecten van de Japanse maatschappij: stiptheid en straf
Ned 2 (23:55 - 01:15): 2doc: Waar het fout ging: Wat gebeurt er als de rijken steeds rijker worden
Wat gebeurt er als de rijken steeds rijker worden? David Sington gaat in zijn film The Flaw op zoek naar de onderliggende oorzaak van de financiële crisis. Drie jaar nadat de financiële crisis wereldwijd toesloeg, lijkt er niets veranderd te zijn. De overheid en het huidige politieke systeem blijven in grote mate afhankelijk van de financiële sector. Een sector die niet in staat lijkt te zijn om de veranderingen door te voeren en hun zaken transparanter te maken in een wereld waarin de rijken steeds rijker worden. Filmmaker Sington wil dat er dingen veranderen. In deze film probeert hij uit te leggen wat de onderliggende oorzaak van de afgelopen crisis is. Bekende economen en experts komen aan het woord zoals vastgoed expert Robert Shiller, winnaar van de Nobelprijs Joseph Stiglitz en historische econoom Louis Hyman. Verder legt Sington zijn oor te luister bij kenners van Wallstreet. Slachtoffers van de crisis komen ook aan het woord zoals Ed Andrews, economisch verslaggever bij de New York Times. Met een ironische knipoog wisselt Sington de interviews af met korte animaties en reclames uit de periode tussen de jaren dertig en zestig. De titel The Flaw verwijst naar de verkeerde vooronderstelling, die ten grondslag ligt aan de in de economische vrije markttheorie van Alan Greenspan. Deze theorie gaat ervanuit dat een vrije markt zichzelf corrigeert en stuurt zodat regulering door de overhead niet nodig is. Zelf gaf Greenspan tijdens een hoorzitting van het Amerikaanse Congres schoorvoetend toe dat hij dit niet had voorzien. De film laat goed zien hoe buitensporige inkomensongelijkheid leidt tot economische instabiliteit

[ Bericht 23% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 22-04-2014 19:17:11 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  dinsdag 22 april 2014 @ 19:34:26 #216
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_139155226
Mooi lijstje weer, EFM! ^O^
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_139167696
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 19:34 schreef Molurus het volgende:
Mooi lijstje weer, EFM! ^O^
Dank beste Molurus.
Ik heb de indruk dat sinds de jaarswisseling steeds minder docu's op tv komen.
Ik zal proberen weer iedere week de gids door te spitten :)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_139409681
Woensdag (30-04-2014)
Nat Geo (21:00 - 22:00): Cosmos: A Spacetime Odyssey: The Clean Room
De onstuimige jeugd van de aarde heeft alle sporen van haar ontstaan gewist. Hoe weten we hoe oud de aarde is?
BBC 2 (22:00 - 23:00): The Birth of an Empire: The East India Company
Dan Snow treedt in de voetsporen van de ooit zo machtige Britse Oost-Indische Compagnie, 400 jaar geleden gesticht door kleine Britse handelaars. De Compagnie die werd verweten zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid niet te nemen, kwam tijdens een kredietcrisis in Groot-Brittannië in zwaar weer terecht en moest door de Britse overheid van de ondergang gered worden.
Ned 2 (23:00 - 00:00): 2doc: chicagogirl - The Social Network Takes on a Dictator
In een voorstad van Chicago maakt de negentienjarige Amerikaans Syrische studente Ala'a gebruik van alle denkbare sociale media om de revolutie in Syrië te coördineren. Met 1200 Facebookvrienden en 2000 volgers op Twitter heeft ze een enorm netwerk opgebouwd. Ze post demonstraties als Facebook-events, stippelt via Google Maps ontsnappingsroutes uit en zet opnames van demonstranten online. Ze zorgt er ook voor dat er opnameapparatuur bij haar vrienden terechtkomen, mensen die het door angst gedomineerde regime van de Syrische president Bashar al-Assad omver willen werpen. Maar wat begon als vreedzaam protest, escaleert in een gewelddadige situatie. In de loop van die cruciale maanden worden zowel Ala'a Basatneh als haar Syrische vrienden op de voet gevolgd. Die laatsten vooral via hun eigen opnames, die een angstaanjagend beeld tonen van bruut geweld, doden en kapotgeschoten straten. Wat is de invloed van internet op het fenomeen revolutie? Winnaar van de Doc U Competition IDFA 2013.
Ned 2 (00:00 - 01:00): 2doc: Sla munt uit de crisis!
Filmmaker Jamie Kastner vindt dat we ons niet druk hoeven te maken over de crisis en hij laat zien dat er gemakkelijk munt te slaan is uit economische malaise. Kastner trekt met zijn camera op onderzoek uit en reist van Californië naar Europa en Dubai. Resultaat is de eerste grappige documentaire over de crisis. In moeilijke tijden blijken mensen heel creatief te worden in het verzinnen van manieren om aan geld te komen. Prostituees in Berlijn hebben bijvoorbeeld geen last van de crisis. Zij bieden hun klanten een eco korting aan. In een Frans hotel kun je ervaren hoe het is om een hamster te zijn en wanneer je het zelf hebt opgegeven om stinkend rijk te worden, kun je altijd nog je kind naar een kamp sturen in Santa Barbara, waar het leert hoe je eenvoudig miljonair wordt. De voorbeelden van deze creatieve manieren van geld verdienen wisselt Kastner af met grappige verhalen over de crisis van de dertiger jaren.

Voor de rest komt er deze week niet veel op
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_139432046
Goed bezig EFM; altijd handig om even door te lezen of er wat interessants komt. ^O^

Heb zelf ook een aanvulling voor straks:

RTL7 (22:30 - 00:40): Senna
quote:
Documentaire over het leven en de tragische dood van het Braziliaanse Formule 1 icoon Ayrton Senna. Van zijn debuut en de decenniumlange, sportieve vete in de jaren '80 met destijds wereldkampioen Alain Prost en zijn strijd tegen de politieke spelletjes in de sport. In zijn privéleven is hij echter een bescheiden, introverte man die miljoenen doneerde in zijn geboorteland en volop filosofeerde over zijn leven na de sport.
pi_139448724
quote:
0s.gif Op woensdag 30 april 2014 22:05 schreef Iemand91 het volgende:
Goed bezig EFM; altijd handig om even door te lezen of er wat interessants komt. ^O^

Heb zelf ook een aanvulling voor straks:

RTL7 (22:30 - 00:40): Senna

[..]

[ afbeelding ]
^O^

Senna heb ik ook een stuk van gekeken gisteren, het is vandaag ook 20 jaar geleden dat hij verongelukte
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_139549374
Zondag (04-05-2014)

Nat Geo (15:10 - 21:00): Apocalypse WW2 (6 afl)
afl. 1 Een aangrijpend verslag van WOII met zeldzame beelden uit 1939, van de invasie van Polen en de mensonterende omstandigheden in het Lodz-getto.
afl. 2 Een documentaire over de duistere dagen van 1940, met de bezetting van Frankrijk door de Duitsers en de Blitzkrieg tegen de Britten
afl. 3 In 1941 slaat het conflict om in een wereldoorlog, met de gruwelijke slag om Moskou en de Japanse verrassingsaanval op Pearl Harbour.
afl. 4 Amerika wordt de oorlog in gezogen en de strijd breidt zich uit naar Zuidoost-Azië, Noord-Afrika en Rusland. De nazi's werken aan de Endlösung.
afl. 5 Een aangrijpend verslag van WOII met de grootste keerpunten van het conflict, zoals D-Day in Normandië en de landingen bij Saipan.
afl. 6 In 1945 trekken Hitlers legers zich terug voor de oprukkende geallieerden. Intussen dwingt Amerika Japan op de knieën met de atoombom.
NEd 2 (18:00 - 18:45): De Russen van Assen - een vergeten oorlogsverhaal
Deze jongens moet recht worden gedaan. Ik wil dat zij gekend en erkend worden en niet als een vlek worden uitgewist." Die hartenkreet schreef de 80-jarige Hennie Strijk vorig jaar zomer aan MAX. Ze vroeg aandacht voor het lot van de Sovjetsoldaat en krijgsgevangene Maulan Machanov, die na de bevrijding maanden bij het gezin Strijk in Assen woonde. Machanov maakte deel uit van een kleine groep Sovjet-Russische krijgsgevangenen die in de laatste oorlogsjaren in Assen voor de Duitsers werkten en na de bevrijding bleven. In het najaar van 1945 werden Maulan en zijn medesoldaten door de Russische militaire politie opgehaald en gedeporteerd naar de Sovjetunie. Wat was het lot van Maulan Machanov? Stierf hij in een Russisch concentratiekamp, zoals veel teruggehaalde krijgsgevangenen? Stalin beschouwde krijgsgevangenen als verraders. In "De Russen in Assen - een vergeten oorlogsverhaal" gaat MAX op zoek met slechts een foto en de emotionele oproep van Hennie Strijk: "Het verschrikkelijke lijden van deze mensen is nooit onderkend en begrepen. Maar ik heb hem gekend en in mijn hart gesloten. Mijn leven lang!
Canvas (19:05 - 20:00): Kingdoms of plants: afl. Survival
documentaire van en met David Attenborough over de wondere wereld van de planten. Elke aflevering zoomt in op een ander aspect van het plantaardige leven: het succes van planten in een vochtige omgeving, de manier waarop ze zich voortplanten, en hun flexibiliteit om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden. Om de planten als levende en dynamische wezens te tonen werden de meest geavanceerde camera's en cameratechnieken gebruikt: time-lapse, ultrasnel, infrarood, micro- en macrofotografie, enz. Het resultaat is een indrukwekkend kijkstuk.
Nat Geo (22:00 - 23:00): COSMOS: afl Sister of the Sun
Neil deGrasse Tyson onderneemt een speurtocht naar het ontstaan en de ondergang van sterren. Hoe ziet de laatste dag op aarde eruit?
Nat Geo (23:00 - 00:00): Time Scanners: afl. Jerusalem
Van de hoge muren van de Tempelberg tot de kunstmatige berg van Herodium: een team bouwkundigen onderzoekt de bouwwerken van Jeruzalem.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zondag 4 mei 2014 @ 18:38:52 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139555379
Die Russen van Assen klinkt als een net zo triest relaas als dat van die Georgiërs op Texel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_139828031
Zondag (11-05-2014)
Nat Geo (19:00 - 20:00): Cosmos: A Spacetime Odyssey: Sisters of the Sun
Neil deGrasse Tyson onderneemt een speurtocht naar het ontstaan en de ondergang van sterren. Hoe ziet de laatste dag op aarde eruit?
Canvas (19:05 - 20:00): Galapagos (1/3): afl. Origin
Driedelige documentaire van en met David Attenborough over de Galápagos-eilanden en hun belang voor ons inzicht in de natuurgeschiedenis en de wereld van dieren en planten.
Ned 2 (19:40 - 20:15): De Kennis van Nu
Wat hebben wetenschappers te zeggen over ons persoonlijk leven, onze wereld, de actuele onderwerpen van vandaag en onze toekomst? Ruimtevaarder en wetenschapper André Kuipers, wetenschapsjournalist Diederik Jekel, taalwetenschapster en journaliste Liesbeth Staats en Klokhuis-presentator Bart Meijer maken elke week op hun eigen manier reportages over nieuwe wetenschappelijke onderzoeken.
Ned 2 (21:05 - 22:00): Slag om Europa: afl. Lech Walesa
De koude oorlog laait op. Dreigende oorlog aan de nieuwe oost-grens van Europa. Maar hoe werd de Europese Unie ook alweer de buurman van Oekraine? Roland Duong en Teun van de Keuken gaan op onderzoek en spreken alle hoofdrolspelers: exclusieve inerviews met Wim Kok en drie (oud) ministers van Buitenlandse zaken: Hans van de Broek, Ben Bot en Frans Timmermans. Zij blikken terug en beantwoorden de belangrijke vragen: Waarom was de uitbreiding richting Oost-Europa nodig ? En, Hoe democratisch is dit proces verlopen? Speciaal voor deze uitzending zoekt Roland Duong de man op wiens acties uiteindelijk de Berlijnse muur lieten vallen en de opening naar het westen forceerde: Lech Walesa
Nat Geo (22:00 - 23:00): Cosmos: A Spacetime Odyssey: afl. Lost worlds of planeth Earth
Terwijl het schip van de verbeelding haar reis vervolgt, zien we hoe de geschiedenis van de aarde in alle atomen en organismen is vastgelegd.
Nat Geo (23:00 - 00:00): Time Scanners: afl. Petra
Steve en zijn team trekken naar de stad Petra, op zoek naar antwoorden op eeuwenoude vragen. Ze gebruiken de nieuwste 3D-lasertechnologie.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_140339847
Zondag 25-05-2014
Nat Geo (12:25 - 17:00): Cosmos: A Spacetime Odyssey (5afl)
*12:25 - 13:20: Cosmos: A Spacetime Odyssee: Depper; deeper, deeper still
De wetenschap maakt alles zichtbaar, ook Neil zelf. We zien hem als een mens die uit atomen is opgebouwd.
* 13:20 - 14:15: Cosmos: A Spacetime Odyssey: The Clean Room
De onstuimige jeugd van de aarde heeft alle sporen van haar ontstaan gewist. Hoe weten we hoe oud de aarde is?
* 14:15 - 15:10: Cosmos: afl Sister of the Sun
Neil deGrasse Tyson onderneemt een speurtocht naar het ontstaan en de ondergang van sterren. Hoe ziet de laatste dag op aarde eruit?
* 15:10 - 16:05: Cosmos: A Spacetime Odyssey: "The Electric Boy"
De elektronische geheimen van onze hightech wereld worden ontsluierd met het inspirerende verhaal van een genie waar zelfs Einstein tegenop keek.
* 16:05 - 17:00: Cosmos: A Spacetime Odyssey: afl. Lost worlds of planeth Earth
Terwijl het schip van de verbeelding haar reis vervolgt, zien we hoe de geschiedenis van de aarde in alle atomen en organismen is vastgelegd.
Nat Geo (19:00 - 20:00): Cosmos: A Spacetime Odyssey
De elektronische geheimen van onze hightech wereld worden ontsluierd met het inspirerende verhaal van een genie waar zelfs Einstein tegenop keek
Ned 2 (19:40 - 20:15): De Kennis van Nu
Wat hebben wetenschappers te zeggen over ons persoonlijk leven, onze wereld, de actuele onderwerpen van vandaag en onze toekomst? Ruimtevaarder en wetenschapper André Kuipers, wetenschapsjournalist Diederik Jekel, taalwetenschapster en journaliste Liesbeth Staats en Klokhuis-presentator Bart Meijer maken elke week op hun eigen manier reportages over nieuwe wetenschappelijke onderzoeken.
Met zijn ideeën over zwarte gaten zette hij de wereld van de natuurkunde totaal op zijn kop. Vrijdag 23 mei opent deze wereldberoemde astrofysicus de internationale PLANCKS natuurkundewedstrijd in het Beatrixtheater in Utrecht. Dit is uniek, want Hawking treedt vanwege zijn fragiele gezondheid bijna nooit meer in de openbaarheid. Al 50 jaar lijdt hij aan ALS, waardoor hij slechts nog een kleine spier in zijn rechterwang kan bewegen. Deze spier stuurt zijn stemcomputer aan, het apparaat waarmee hij in verbinding staat met de buitenwereld. Binnen één minuut was het Beatrixtheater dan ook compleet uitverkocht. Als enige tv-programma mag De Kennis van Nu deze Hawking-gekte meemaken en volgt een aantal van zijn fans. Bovendien komt presentator Diederik Jekel oog in oog met zijn idool.
Nat Geo (22:00 - 23:00): Cosmos: A Spacetime Odyssey: The Immortals
Neil deGrasse Tyson onderzoekt de bedreiging van ons ecosysteem. Hij ziet een betere toekomst als we bereid zijn van de wetenschap te leren
Nat Geo (23:00 - 00:00): Time Scanners:
Het team trekt naar Rome om de mysteriën van het Colosseum te ontrafelen, met behulp van de nieuwste laserscanner.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_143183940
Zometeen op Nederland 2 (23:55 - 01:20 uur):



2Doc: Our Nixon
quote:
Tijdens het presidentschap van Richard Nixon, dat veertig jaar geleden dramatisch eindigde, legden drie vertrouwelingen in het Witte Huis al hun ervaringen vast met videocamera’s.

Tijdens het presidentschap van Richard Nixon legden drie van zijn vertrouwelingen in het Witte Huis al hun ervaringen vast met Super 8 home video camera’s. H.R. Haldeman, John Ehrlichman en Dwight Chaplin waren jong, idealistisch en betrokken en hadden toen nog geen idee dat ze een paar jaar later in de gevangenis zouden belandden.

Ze filmen van 1969 tot 1973 grote wereldgebeurtenissen als de landing op de maan, historische anti-oorlog protesten, de Republikeinse Nationale Conventie, de trouwerij van Tricia Nixon en Nixon’s reis naar China. Ook filmden ze wereldleiders en beroemdheden zoals Nicolae Ceausescu, Chou En-lai en Barbara Walters. Maar ze filmden ook alledaagse gebeurtenissen; Ehrlichman die zijn diner eet op een tree van Airforce One, de vrouw van Chaplin die met haar kinderen de paashaas ontmoet in de tuin van het witte Huis. Ze deden dit om de opnamen later aan hun kleinkinderen te kunnen laten zien, omdat ze dachten dat het presidentschap van Nixon de wereld zou veranderen. Daar kregen ze wrang genoeg gelijk in.

Hun persoonlijke films werden door de FBI geconfisqueerd bij het Watergate onderzoek. Het materiaal werd opgeborgen en vervolgens veertig jaar lang vergeten. In Our Nixon, geheel samengesteld uit zeldzaam archief, is dit materiaal voor het eerst te zien. De film geeft daarmee een intiem en complex beeld van de periode dat Nixon regeerde, totdat hij 9 augustus 1974, deze week veertig jaar geleden, werd afgezet.
Klinkt best interessant.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')