abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_106026635
Oeh, die Curiosity niet vergeten vanavond, altijd interessant :Y
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
pi_106026964
:)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_106026978
...

[ Bericht 77% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 27-12-2011 09:58:53 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zondag 25 december 2011 @ 19:32:46 #54
251529 drijfhout
harder dan hard genoeg
pi_106036207
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 10:52 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
...
Discovery (21 :00 – 22 :00) : Curiosity : afl. Is there a parallel universe?
Bestaan er meerdere versies van de realiteit? Morgan Freeman verkent de mogelijkheid dat het lot van het helaal afhankelijk is van een verborgen parallel universum.
..
Dat deed hij in Through The Wormhole ook al.
http://topdocumentaryfilm(...)-parallel-universes/
Weergaloos goede serie is dat trouwens.

Is deze serie Curiosity net zo goed als Through the Wormhole?

Edit: Inmiddels gekeken, was interessant!

[ Bericht 2% gewijzigd door drijfhout op 26-12-2011 14:57:54 ]
Ik pak mijn brommer en ik ga.
pi_106079265
Zondag (25-12-2011).
Nat Geo (19:00 – 20:00): The ten biblical plagues: The First Curses
In de Nijldelta onderzoeken archeologen de Bijbelse plagen, een dodelijke reeks rampen die in het boek Exodus wordt beschreven
Nat Geo (20:00 – 21:00): The ten biblical plagues: The Final Torments
Sprinkhanen, hagelbuien en duisternis behoren tot de bekendste Bijbelse plagen. Over de verklaring ervan worden verhitte discussies gevoerd
Nat Geo (21:00 – 22:00): Legend of the holy spear
Over een zoektocht naar het wapen waarmee Christus tijdens de kruisiging in zijn zij werd gestoken door een Romeinse soldaat
Discovery (21 :00 – 22 :00) : Curiosity : afl. Is there a parallel universe?
Bestaan er meerdere versies van de realiteit? Morgan Freeman verkent de mogelijkheid dat het lot van het helaal afhankelijk is van een verborgen parallel universum.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Science of saints
Een speurtocht naar de overblijfselen van twee heiligen, Chrysanthus en Daria, die in de kathedraal van Reggio Emilia werden begraven.
Nat Geo (23:00 – 00:0): Vatican: Life within
Slechts enkelen hebben toegang tot het Vaticaan, een eeuwenoud machtscentrum. Voor het eerst vertellen acht werknemers over hun taken
Nat Geo (01:00 – 02:00): The bible’s buried secrets (1/2)
In deze eerste aflevering treedt dr. Francesca Stavrakopoulou in de voetsporen van de Bijbelse koning David en zijn mytische rijk.

Maandag (26-12-2011)
Ned 2 (19:30 - 20:25): Life: afl. Leren overleven
De jachtluipaard kan in z'n eentje een klein prooi pakken. Maar met z'n drieŽn kunnen ze een struisvogel aan. Hoe vangen tuimelaars hun eten? En waar verbergt het aarbeikikkertje zijn kikkervisjes?
De eerste en belangrijkste les in het leven van ieder levend wezen is: hoe kom je aan eten? Drie jonge jachtluipaarden in het noorden van Kenia hebben geleerd dat je in je eentje een kleine prooi kunt vangen, maar met zijn drieŽn een struisvogel kunt neerleggen. Daarbij is wel voorzichtigheid geboden, want een trap van een struisvogel kan dodelijk zijn.
Ook de tuimelaars aan de kust van Florida hebben iets vernuftigs uitgevonden. Om hun watervlugge prooi te vangen legt ťťn dolfijn een ring van modder om de school vissen. Dat doet hij door met zijn staart in het zachte slik te klappen. De modder maakt het water troebel, de ring wordt steeds kleiner en de vissen zitten in de val. In paniek springen ze omhoog, het water uit - recht in de bek van de dolfijnen!
Dieren gaan tot het uiterste om hun jongen te beschermen en te voeden. Het nietige aardbeikikkertje verbergt haar kikkervisjes in kweekpoeltjes in bromelia's hoog in het regenwoud. Omdat de kikkervisjes daar geen voedsel hebben, komt ze om de paar dagen een onbevrucht eitje brengen. Daarbij legt ze bij elkaar wel zo'n achthonderd meter omhoog af.
Nat Geo (18:00 tot 18:30): The Indestructibles: High-Speed Bike Crash
De Franse stuntman Eric 'De Rode Baron' Barone weet wat gevaarlijk is. Kijk hoe hij een botsing bij 170 km/u overleefde
Nat Geo (18:30 - 19:00): The Indestructibles: Baby Car Crash
Beleef hoe de heldhaftige vader Andrew Lynch een vreselijk ongeluk overleefde, met zijn baby ongedeerd in zijn armen
Nat Geo (19:00 - 19:30): The Indestructibles: Flying Car Crash
Brennan Eden wist op de een of andere manier te ontsnappen toen zijn auto ervandoor ging en met bloedstollende snelheid verongelukte.
Nat Geo (19:30 - 20:00): The Indestructibles: Mauled By Lions
Verzorger Bob Bennet voerde altijd de leeuwen in de dierentuin, totdat de roofdieren hem met hun klauwen en kaken probeerden te verslinden
Nat Geo (20:00 - 20:30): The Indestructibles: Lost At Sea
Hugh Alexander werd op een levensgevaarlijk rif bij HawaÔ heen en weer geslingerd door golven van zes meter. Hoe wist hij dat te overleven?
Nat Geo (20:30 - 21:00): The Indestructibles: Seven Minutes Under Water
Toen Roy Baird's kajak kapseisde, vreesden zijn vrienden voor zijn leven. Roy probeert te ontdekken waarom hij het overleefde.
Nat Geo (21:00 - 22:00): The Indestructables: Flying Car Crash
Brennan Eden wist op de een of andere manier te ontsnappen toen zijn auto ervandoor ging en met bloedstollende snelheid verongelukte.
Nat Geo (22:00 - 23:00): The Indestructibles: Electrocuted Skydiver
Opmerkelijke verhalen van overleving: bij deze bizarre ongevallen verwacht je niet dat de slachtoffers het kunnen navertellen.
Nat Geo (23:00 - 00:00): The Indestructibles: High-Speed Bike Crash
De Franse stuntman Eric 'De Rode Baron' Barone weet wat gevaarlijk is. Kijk hoe hij een botsing bij 170 km/u overleefde
Nat Geo (00:00 - 01:00): The Indestructables: 15,000-Foot Freefall
Michael Holmes raasde met 100 km/u naar beneden, na een mankement aan zijn parachute. Ontdek hoe hij het overleefde en weer ging springen.
Nat Geo (01:00 - 02:00): The Indestructables: Helicopter Crash
Journalist Andrew Torres haalde zelf de voorpagina's, toen hij met zijn helikopter in 2004 neerstortte in New York.
Nat Geo (02:00 - 03:00): The Indestructables: Crushed By An SUV
Scott Tegtmeyer kwam tussen twee auto's terecht. Hij lag vier weken in coma, maar hij overleefde het wel. Zijn artsen staan voor een raadsel.

Dinsdag (27-12-2011)
Ned 2 (19 :30 – 20 :25) : Life : afl. Reptielen en amfibiŽn
Reptielen en amfibieŽn lijken een overblijfsel uit een ver verleden, niet aangepast aan de natuur van deze tijd. Een uiterst traag padje - amper 2,5 centimeter groot en met een springvermogen van nog geen drie centimeter - lijkt het levende bewijs dat deze groep niet meer kan meekomen. Maar plotseling geconfronteerd met een vogelspin trekt de Venezolaanse pebble toad zijn poten in en stuitert als een bal de rotshelling af. Hij is klein en licht genoeg om er zonder kleerscheuren af te komen. De groene basilisk uit Midden-Amerika is rap, maar een roofvogel is minstens even snel. De enige manier om te ontkomen is door de vogel met een schijnbeweging de verkeerde kant op te sturen en zo een paar seconden tijd te winnen. Kameleons bewegen zo traag dat ze hun prooi nooit kunnen bijbenen. Toch is het een van de succesvolste jagers uit de reptielenwereld. Ze wachten tot hun prooi binnen schootsafstand is en slaan dan hun opgerolde tong uit. In extreme slow-motion zie je dat ze met feilloze precisie kunnen mikken en hun prooi vrijwel elke keer meteen bij de kop hebben. Een van de grootste reptielen op aarde, de drie meter lange komodovaraan heeft een unieke jachttechniek om een kolossale waterbuffel te overmeesteren. Varanen jagen niet gezamenlijk, zoals leeuwen, maar ze omsingelen hun prooi, soms wel met twaalf man sterk. Recent is gebleken dat hun beet bijna even giftig is als die van een slang. Eťn beet in de achterpoot van de buffel is al dodelijk, maar het kan weken duren voordat hij sterft. En al die tijd volgt de komodovaraan hem op de voet.
Nat Geo (21:00 – 22:00): Known Universe: afl.Construction zone
In de werkplaats van de NASA wordt gereedschap voor de ruimte gemaakt. Kijk wat je nodig hebt om in de ruimte een grote constructie te bouwen
Canvas (21:10 – 22:05): Operation Crossbow
is een minder bekend heldenverhaal uit de Tweede Wereldoorlog. Terwijl Hitler een fortuin pompte in zijn dure V(ergeltun)-raketten, ontwikkelde de Britse Royal Air Force in zijn spionagehoofdkwartier in Medmenham een eenvoudig, maar efficiŽnt geheim wapen om dat gevaar te counteren. Door middel van stereoscopen werden zeer gedetailleerde luchtfoto's in 3D gemaakt van de productieplaatsen en lanceersites van de V-raketten. Die foto's werden zorgvuldig geassembleerd tot fotografische landkaarten. Met behulp daarvan kon de Britse luchtmacht een groot deel van de V-installaties bombarderen. In de documentaire vertellen piloten en geografen hoe ze daarbij te werk gingen
Canvas (22:05 – 23:00): Inside the Human Body: afl. Building your brain
Deze tweede aflevering vertelt het verhaal van het meest gesofisticeerde van alle menselijke organen: de hersenen. Ze zijn zo complex dat het bijna twintig jaar duurt vooraleer ze helemaal op punt staan. Indrukwekkende grafische reconstructies tonen hoe onze hersenen zich ontwikkelen van enkele cellen tot een gigantisch netwerk van 100 miljard cellen. We reizen naar de geheime wereld van onze ogen en oren en zien hoe de informatie die daar binnenkomt, verwerkt wordt door het meest ingewikkelde en uitgebreide netwerk ter wereld. We maken ook kennis met een aantal bijzondere mensen. De eenjarige Angelina is een vrolijke, actieve peuter, al heeft ze maar halve hersenen. En wat te denken van Eric, een man die de hoogste en moeilijkste bergtoppen ter wereld beklimt, al is hij blind

Woensdag (28-12-2011)
Ned 2 (19:30 – 20:25): Life: afl. Zoogdieren
Slechts ťťn zoogdier is bestand tegen de barre kou van de Antarctische winter: de Weddellzeehond. In het begin van de lente werpt een vrouwtje in afzondering ťťn enkel jong, dat weet te overleven.
Nat Geo (21:00 – 22:00): Alien Invasion
Wetenschappers onderzoeken welk effect contact met intelligente buitenaardse wezens kan hebben op de mens. Hoe reageert de wereld op een invasie?
Nat Geo (22:00 – 23:00): The Egyptian Job
Vier experts onderzoeken een van de grootste roofovervallen uit de oude geschiedenis: de plundering van de grafkamer van koning Amenemhat III.
Ned 2 (22:45 – 00:10): Import: Bobby Fischer against the world
De film focust op Fischers moeilijke jeugd in Brooklyn, op zijn successen als schaker, en uiteindelijk ook op zijn zwanenzang als zonderlinge kluizenaar, op de vlucht voor het Amerikaanse gerecht. Centraal in de documentaire staat de legendarische wedstrijd om het wereldkampioenschap tegen de Russische grootmeester Boris Spassky in 1972. Meer dan een krachtmeting tussen twee schaakgenieŽn was de kamp een prestigestrijd tussen twee ideologieŽn tijdens de piek van de Koude Oorlog. Fischer won uiteindelijk, maar in plaats van het begin van een succesverhaal was de overwinning voor hem de start van een neerwaartse spiraal vol zwartgalligheid en paranoia.

Donderdag (29-12-2011)
Ned 2 (19:30 – 20:25): Life: afl. Vissen
Vissen zijn de meest gevarieerde en verscheiden gewervelde dieren van onze planeet. Tot nu toe zijn er 28.000 verschillende soorten ontdekt, van drachtige mannetjes tot vliegende vissen
Canvas (20:40 – 21:30): Frozen Planet: afl. Autumn
De kou komt snel aan de polen. Het landschap verandert ingrijpend. Op Antarctica bevriest de zee aan een snelheid van vier kilometer per dag. De meeste dieren vertrekken voor een lange reis naar warmere gebieden. Andere vechten een robbertje met rivalen om zich te kunnen voortplanten. Voor enkele die-hards is dit een tijd van onbegrensde mogelijkheden. In het noorden kijken ijsberen uit naar de komst van de winter. Ze verzamelen zich langs de Arctische kust. De gemoederen lopen al snel hoog op en het komt tot geweldige vechtpartijen. Ondertussen zwemmen 2.000 beluga-walvissen naar hun favoriete 'badplaats' voor een speciale modderkuur.
BBC 1 (21:00 – 22:00): Earthflight
Deze natuurdocumentaire geeft een vogelperspectief van de grootste en meest indrukwekkende natuurverschijnselen. In deze aflevering komt Noord-Amerika aan bod.
Ned 2 (22:45 – 00:00): Holland Doc: Water Children
Documentairemaker Aliona van der Horst volgde het spoor van de eigenzinnige Nederlands-Japanse pianiste en performance artist Tomoko Mukaiyama die rond het thema vruchtbaarheid een enorm multimediaal kunstwerk maakte

Vrijdag (30-12-2011)
Ned 2 (19:30 – 20:25): Life: afl. Vogels
Van de evenaar tot de pool zijn vogels zeer vindingrijk om de vele uitdagingen van het leven te overwinnen. En daarbij draait alles om iets wat alleen vogels hebben: veren.
Discovery (23:00 – 00:00): iGenius: How Steve Jobs changed the world
Een ode aan Steve Jobs, technologisch visionair die de pc toegankelijk maakte voor het grote publiek. Inclusief interviews met mensen van wie hij het leven voorgoed veranderde.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_106102101
Nu begint op BBCII:
You Have Been Watching... David Croft
quote:
From Dad's Army to 'Allo 'Allo!, Are You Being Served? to It Ain't Half Hot, Mum - David Croft had a hand in them all. This programme pays tribute to his comedy genius through the friends, family and colleagues who knew him
pi_106302463
Maandag (02-01-2012)
Ned 2 (19 :25 – 20 :25) : Life : afl. Insecten
Er zijn vele malen meer insectensoorten dan andere diersoorten. Biologen schatten dat er op ťťn mens wel 200 miljoen insecten zijn, zoals o.a. het Grant-vliegend hert en de bombardeerkever

Dinsdag (03-01-2012)
Ned 2 (19 :25 – 20 :25) : Life : afl. Jagen en gejaagd worden
Dagelijks woedt in jungles, savannes, woestijnen en ijzige poolzeeŽn een strijd op leven en dood tussen vleeseters en hun prooi. We zien jachtluipaarden, hermelijnen, orka's, ratelslangen en dolfijnen.
Ned 1 (20: 30 – 21:30): Frozen Planet: afl. Winter
In de winter verlaten de meeste dieren de poolgebieden. Slechts een paar koppige en keiharde overlevers blijven ter plekke. In deze aflevering zien we hoe zij erin slagen om de meest extreme winter op aarde door te komen, met temperaturen tot -70į en snijdende stormwinden tot 200 km per uur. We volgen een vrouwelijke ijsbeer die een jong baart in de arctische bergen, net wanneer de eerste sneeuwstormen losbarsten. Temidden van de bevroren oceaan vindt zowat de volledige wereldpopulatie van gebrilde eidereenden een toevlucht in een reusachtig ijsgat dat wordt vrijgehouden door de wind. Arctische wouden veranderen in een feeŽrieke ijswereld. Dit sprookjesachtige decor is het slagveld van wolven en bizons.
BBC 2 (21:00 – 22:00): Weird Nature
Chris Packham neemt de kijker mee naar de vreemste natuurfenomenen overal ter wereld. Daarbij probeert hij feiten en fictie van elkaar te scheiden. Zo is er het verhaal van een auto in Nederland die door rupsen in een cocon werd gehuld, of van ontploffende padden in Duitsland, en van een een onwaarschijnlijke storm in Sydney.
Nat Geo (21:00 – 22:00): Known Universe: afl. Escaping Earth
Slechts een handvol van alle gelanceerde raketten is aan de zwaartekracht ontsnapt. Ontdek hoe moeilijk het is om de aarde te verlaten.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Weirdest Planets
Verken de bizarre wereld buiten ons zonnestelsel, waar wetenschappers naar een tweede aarde zoeken. Dit zijn hun opmerkelijke bevindingen
Ned 1 (22:20 – 23:00): Nederland van Boven: afl. Wilde natuur in Nederland
We zijn allemaal dol op de natuur, maar wat is natuur eigenlijk in een land dat voor een groot deel is veroverd op de zee, en dus door mensenhanden is aangelegd? Hebben we eigenlijk nog wel wilde, woeste natuur, of is Nederland ťťn groot park geworden dat zorgvuldig moet worden geschoffeld en gemaaid? Iedere vierkante meter grond is door ons aangeraakt, en toch hebben we op een klein oppervlak een ongelooflijke hoeveelheid verschillende landschappen en natuurgebieden. Bossen, duinen, moerassen, zandverstuivingen, heidegebieden, uiterwaarden: we hebben het allemaal en het is allemaal even mooi, zoals we in deze aflevering zullen zien. En vanuit de lucht bekeken is onze natuur misschien nog wel spectaculairder dan vanaf de grond. Ontdek online waar je de grootste kans hebt om wild te spotten en waar je het verst om je heen kunt kijken.
Canvas (22:35 – 23:30): Inside the Human Body: afl. How you Survive
Wat ons lichaam allemaal moet doen om ons nog maar ťťn minuutje in leven te houden, is een huzarenstuk van een onvoorstelbare complexiteit. Dit derde deel toont hoe wij alleen maar kunnen overleven dankzij talloze kleine mirakels in ons lichaam. Spectaculaire animaties nemen ons onder andere mee op reis met ons bloed, vanuit ons pompende hart, door een ingewikkeld netwerk van aders en bloedvaten naar ons grootste orgaan: onze huid. Daarnaast maken we ook opnieuw kennis met een aantal mensen die over bijzondere lichamelijke kwaliteiten beschikken: een man die zijn adem negen minuten kan inhouden, diep onder het oceaanoppervlak; de 'IJsman', die in het half bevoren water van gletsjermeren zwemt; en een vrouw wier hart op eigen kracht weer begint te kloppen nadat het een uur lang gestopt is.

Woensdag (04-01-2012)
Ned 2 (19:30 – 20:25): Life: afl. Dieren uit de diepzee
We zien diepzeedieren die ondiep water opzoeken voor de nacht, reuzenpijlinktvissen die samen op jacht zijn, de bodem van de zee onder het ijs bij Antarctica en een moeder reuzenoctopus.
BBC 2 (21:00 – 22:00): Weird Nature
Chris Packham neemt de kijker mee naar de vreemste natuurfenomenen overal ter wereld. Daarbij probeert hij feiten en fictie van elkaar te scheiden. Zo is er het verhaal van een auto in Nederland die door rupsen in een cocon werd gehuld, of van ontploffende padden in Duitsland, en van een een onwaarschijnlijke storm in Sydney.
Nat Geo (22:00 – 23:00): The Sphinx
Met behulp van recente wetenschappelijke ontdekkingen en complexe computeranimatie wordt de ware gelaatsuitdrukking van de sfinx gereconstrueerd

Donderdag (05-01-2012)
Ned 1 (19:25 – 20:25): Life: afl. Planten
Planten hebben drie elementen nodig om te kunnen leven: zonlicht, water en voedingsstoffen. We bekijken klimplanten, woestijnplanten, vleesetende planten en planten op TasmaniŽ.
Canvas (20:40 – 21:30): Frozen Planet: afl. Winter
In de winter verlaten de meeste dieren de poolgebieden. Slechts een paar koppige en keiharde overlevers blijven ter plekke. In deze aflevering zien we hoe zij erin slagen om de meest extreme winter op aarde door te komen, met temperaturen tot -70į en snijdende stormwinden tot 200 km per uur. We volgen een vrouwelijke ijsbeer die een jong baart in de arctische bergen, net wanneer de eerste sneeuwstormen losbarsten. Temidden van de bevroren oceaan vindt zowat de volledige wereldpopulatie van gebrilde eidereenden een toevlucht in een reusachtig ijsgat dat wordt vrijgehouden door de wind. Arctische wouden veranderen in een feeŽrieke ijswereld. Dit sprookjesachtige decor is het slagveld van wolven en bizons
BBC 1 (21:00 – 22:00): Earthflight: Africa
Afrika, het continent met de meeste dieren, is fantastisch mooi vanuit de lucht.
Ned 3 (21:35 – 22:30): 3Doc: De burn-out industrie
Waarom werken mensen zo hard dat ze uiteindelijk ziek worden? In deze documentaire gaat het vooral om jonge mensen die tegen de klippen op werken en dan op een dag helemaal niets meer kunnen.

Vrijdag (06-01-2012)
Ned 2 (19:30 – 20:25): Life: afl. Primaten
Mantelbavianen leven in groepen van soms wel vierhonderd dieren in de open vlakten van EthiopiŽ. Hun grote aantal biedt ze bescherming tegen mogelijke roofdieren.
BBC 2 (20:00 – 21:00): Great Barrier Reef (1/3): Nature’s Miracle
Monty Halls bestudeert het Groot BarriŤrerif ten oosten van de Australische staat Queensland. Hij onderzoekt er de uitgestrekte en complexe structuur van het koraalrif en het leven dat er zich afspeelt.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_106556413
.....

[ Bericht 62% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 09-01-2012 10:22:27 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_106593898
Zondag (08-01-2012)
Nat Geo (20:00 – 21:00): Apocalypse WW II: afl. The end of the Nightmare
In 1945 trekken Hitlers legers zich terug voor de oprukkende geallieerden. Intussen dwingt Amerika Japan op de knieŽn met de atoombom.
Canvas (20 :15 – 21 :05) : Yellowstone : Tales from the Wild : afl. De Herfst
Wanneer de uitbundige zomer plaatsmaakt voor de kleurrijke herfst, verandert de natuur in Yellowstone opnieuw van aanschijn. Voor de dieren begint nu een race tegen de tijd. De herfst is het kortste seizoen in Yellowstone en wie niet op tijd klaar of weg is, is gezien. Bij de eerste poedersneeuw dalen de edelherten uit de bergen af naar de valleien. Daar worden ze opgewacht door wolven, maar voor ťťn keer hebben de mannetjes daar niet altijd aandacht voor. Ze zijn nu helemaal geconcentreerd op hun drang om zich voort te planten. Elders in het reservaat werken bevers dag en nacht om hun dammen te versterken en onder water voedselvoorraden aan te leggen. De beren vreten zich te pletter aan dennenappels om hun vetreserves op peil te brengen tegen hun winterslaap.
BBC 2 (21:00 – 22:00): Great Barrier Reef (2/3): afl. Reef to Rainforest
Van oppervlakte is het Groot BarriŤrerif groter dan Groot-BrittanniŽ, maar verrassend genoeg bestaat slechts 7% hiervan uit koraalrif. Het overige deel is samengesteld uit jungles, honderden eilandjes, mangrovemoerassen en uitgestrekte zeegrasvelden.
Discovery (21:00 – 22:00): Curiosity: afl. Can I live forever?
Een 1000-jarige Adam Savage onthult of het mogelijk is eeuwig te leven en onderzoekt transhumanisme, hersendownloads, zelfregenererende organen en totale lichaamstransplantaties.
Nat Geo (21:00 – 22:00): Apocalypse: The Rise of Hitler (1/2): afl. Becoming Hitler
Adolf Hitler werd in Duitsland beschouwd als een randfiguur, totdat de economische crisis van 1929 het politieke landschap veranderde.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Hitler’s G.I. Death Camp
Het verhaal van Amerikaanse krijgsgevangenen die als slaven moesten werken in Hitler's geheime concentratiekampen

Maandag (09-01-2012)
Ned 2 (19 :25 20 :20) : Natuur 2 : Planet Earth : afl. ijswerelden
Aan het eind van de zomer verlaat de zon de Zuidpool en trekt naar het noorden. De keizerpinguÔns komen broeden. Wanneer de zon op de Noordpool aankomt, smelt de ijswereld van onder de ijsbeer weg.
BBC 2 (22:00 23:00): A Hunt for Higgs: A Horizon Special
'Horizon' neemt een blik achter de schermen bij CERN, een Europese organisatie die fundamenteel onderzoek doet naar elementaire deeltjes en die momenteel een van de duurste wetenschappelijke onderzoeken ooit uitvoert: de zoektocht naar het Higgs-deeltje. Dit deeltje zou volgens heel wat wetenschappers alle andere deeltjes van ons heelal voorzien van massa en hierdoor ook hun gedrag beÔnvloeden.
Canvas (23:45 00:40): Notre Camerado Tito
Sabina is 38. Ze werd geboren in JoegoslaviŽ: een staat die niet meer bestaat, maar waaraan ze de beste herinneringen overhoudt. Ze behoorde tot de 'pioniers van Tito', de communistische jongeren. En ze droomde van een toekomst in een harmonische gemeenschap waar de slavische volkeren in vrede samenwoonden. Tito was haar held. Maar ondertussen is haar droom en die van vele generatiegenoten door de Balkan-oorlogen uiteengespat. Wat rest, is nostalgie, maar ook verdriet en woede om wat verloren is gegaan. Sabina is onze gids tijdens een zoektocht naar de redenen van die nostalgie en de erfenis van Tito. Een erfenis die ook veel schaduwkanten blijkt te hebben, want achter het officiŽle verhaal gaat een werkelijkheid schuil die vaak veel minder fraai is.

Dinsdag (10-01-2012)
Ned 2 (19:55 20:25): Natuur op 2: afl. Beestachtig
Er wordt gekeken naar de dieren van de Afrikaanse savanne en de gevaren waar ze dagelijks mee te maken hebben. Een speciaal ontworpen computerspel interpreteert hun overlevingsstrategieŽn.
Ned 1 (20:30 21:30): Frozen Planet: afl. De laatste wildernis
We tonen de buitengewone rijkdom en schoonheid van het Noord- en Zuidpoolgebied. De ontdekkingsreizigers van onze tijd overleven dankzij een combinatie van oeroude wijsheid en de modernste wetenschap
Nat Geo (21:00 22:00): Known Universe: afl. End of the World
Een meeslepend verhaal van dood en hergeboorte: beleef de kosmische cyclus van het leven op de grootst denkbare schaal
Canvas (21:10 22:05): Der Jahrhundertkrieg (1/5): afl. The Longest Day
Bij het ochtengloren van 6 juni 1944 begon Operation Overlord, de aanval van de westerse geallieerden op Festung Europa. Het was het begin van het einde voor Nazi-Duitsland, de bezette gebieden ťn de geallieerde strijdkrachten. Maar het zou nog bijna een jaar duren vooraleer generaal Jodl in Reims de capitulatie van de Wehrmacht ondertekende. Een jaar van harde strijd met ontelbare doden en gewonden.
Al van eind 1941 vroeg Stalin aan de Amerikanen en Britten een tweede front in West-Europa om het Rode Leger in het oosten te ontlasten. In het voorjaar van 1944 bereidden 2 miljoen soldaten zich in Groot-BrittanniŽ in het grootste geheim voor op wat de grootste landingsoperatie uit de geschiedenis zou worden. Die 6de juni werd de eerste aanval ingezet met 200.000 soldaten, 6991 schepen en 12.837 vliegtuigen. Op sommige stranden lukte de landing relatief gemakkelijk, maar op Omaha Beach werd het een ware slachtpartij, waarbij de geallieerde soldaten op het open strand met honderden tegelijk werden neergemaaid door het Duitse afweergeschut. Pas tegen het einde van de dag konden de geallieerden zich dankzij
hun overmacht aan mensen en materieel ook daar doorzetten.
Maar dat was nog maar het begin: op een kleine maand tijd werden in de slag om NormandiŽ 120.000 geallieerde en 117.000 Duitse soldaten uitgeschakeld. Deze eerste aflevering vertelt de kroniek van de langste dag aan de hand van archiefbeelden en interviews met veteranen, hun familie of nabestaanden, aan beide kanten van het front.
Nat Geo (22:00 23:00): 24 Hours After: Asteroid Impact
65 miljoen jaar geleden werd de aarde geraakt door een meteoriet. Wat gebeurde er in de eerste uren en minuten daarna?
Canvas (22:05 22:55): Inside the human body: afl. A hostile world
Michael Mosley onthult de ingenieuze wijze waarop het lichaam zich verdedigt tegen de vijandige wereld om ons heen, waar zonlicht DNA kan verwoesten en elke hap lucht microben bevat die potentieel dodelijk zijn.

Woensdag (11-01-2012)
Ned 2 (19:55 – 20:25): Natuur op 2: afl. Dagboek van een beer
Drie experts nemen ons mee naar prachtige afgelegen gebieden in Noord-Amerika waar ze intieme portretten hebben gemaakt van het dagelijkse leven van drie opmerkelijke berenfamilies. Hun families, vrienden en rivalen komen aan bod, maar ook hun zoektocht naar eten voordat ze zich overgeven aan de winterslaap. Ze laten ons zien dat beren niet alleen groot, sterk en gevaarlijk zijn, maar ook hun zachtaardige en kwetsbare kanten worden belicht... In Alaska is een troep wolven de drie jongen van de grote bruine beer Blondie op het spoor. Voor de twee zwarte beren Katie en Jeanie wordt het een race tegen de klok om zoveel mogelijk eten en de broodnodige calorieŽn te vergaren voor hun winterslaap. Saba en haar team in Hudson Bay zijn bezorgd over het lot van de ijsbeer en haar jongen nu er een gevaarlijke mannetjesijsbeer ten tonele is verschenen
Ned 2 (20:55 – 21:20): Labyrint: afl. Vliegkunstenaars
Tientallen camera- en natuurliefhebbers volgden het afgelopen jaar een cursus high speed filmen bij David Lentink. Dit leverde honderden filmpjes op van het vliegend leven in Nederland.
Nat Geo (21:00 – 22:00): Inside: afl. Area 51’s Secrets
Een bezoek aan een mogelijke landingsplaats voor ufo's en aliens, met enige hulp van voormalige werknemers van de militaire basis
Nat Geo (22:00 – 23:00): Mystery Files: dubbele afl. Robin Hood/King Arthur
- Robin Hood: Hij stal van de rijken en gaf de buit aan de armen, maar heeft Robin Hood eigenlijk wel echt bestaan? Historici zoeken naar aanwijzingen
- King Arthur: Koning Arthur van Camelot is een van de bekendste en meest mysterieuze Engelse helden. Een historische speurtocht naar zijn ware identiteit.
Ned 2 (23:00 – 00:30): Import: Mugabe en de blanke Afrikaan
Michael Campbell is ťťn van de laatste witte boeren in Zimbabwe. Hij laat zich niet intimideren door de handlangers van president Mugabe, die een landhervormingsprogramma wil doorvoeren.

Donderdag (12-01-2012)
Canvas (20:40 – 21:30): Frozen Planet: afl. The Last Frontier
In deze aflevering zien we hoe de poolgebieden ondanks de onherbergzame omstandigheden toch al duizenden jaren lang door mensen worden bewoond. Ze worden aangetrokken door de natuurlijke rijkdommen ťn de wonderlijke schoonheid van het land, en ze weten er te overleven door oeroude vaardigheden ťn technologische spitsvondigheid. De meeste mensen in de poolgebieden wonen in SiberiŽ, in steden als Norilsk (de koudste stad op aarde) of in de toendra, waar stammen als de Dogan hun bestaan danken aan de rendierteelt. Op de Siberische kusten wordt nog op traditionele manier op walrussen gejaagd: in een open bootje. Het is een gevaarlijke onderneming, maar ťťn walrus verschaft een hele familie voedsel voor weken.
BBC 1 (21:00 – 22:00): Earthflight: Europe
Europa wordt vanuit de lucht bekeken als we kraanvogels en ganzen over VenetiŽ, de witte krijtrotsen van Dover, Edinburgh en de rots van Gibraltar zien vliegen.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Everyday Things: afl. The Toilet
Van een gat in de grond tot een wonder van automatisering - de wc heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt. Er worden voortdurend nieuwe technieken ontwikkeld om het toilet efficiŽnter te maken.
Canvas (23:40 – 00:35): Children of the Gulag
De 'Gulags' waren straf- en werkkampen waar miljoenen Sovjet-burgers terechtkwamen onder de dictatuur van Stalin. Ze bevonden zich vaak ver van de bewoonde wereld, geÔsoleerd in verre uithoeken van het land, onder meer in SiberiŽ. 'Gulag' is afgeleid van de naam van de centrale administratie die het strafkampsysteem beheerde. Niet alleen volwassenen kwamen er terecht, maar vaak ook kinderen, die soms niet ouder dan drie en er naartoe gestuurd omdat ze als 'gevaarlijke contrarevolutionairen' werden beschouwd

Vrijdag (13-01-2012)
BBC 2 (20:00 – 21:00): Great Barrier Reef (2/3): Reef to Rainforest
Van oppervlakte is het Groot BarriŤrerif groter dan Groot-BrittanniŽ, maar verrassend genoeg bestaat slechts 7% hiervan uit koraalrif. Het overige deel is samengesteld uit jungles, honderden eilandjes, mangrovemoerassen en uitgestrekte zeegrasvelden.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_106596875
Vanavond op tv: Rambam ontmaskert Ogilvie :)
pi_106609573
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 12:18 schreef Haushofer het volgende:
Vanavond op tv: Rambam ontmaskert Ogilvie :)
^O^
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_106830673
...

[ Bericht 83% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 16-01-2012 09:42:41 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_106861937
Zondag (15-01-2012)
Ned 2 (20 :20 – 21 :15) : O’Hanlons Helden: De vader van Stalin
Engeland en Rusland vochten met elkaar om de macht in Centraal-AziŽ. Het was de tijd van de Great Game (Het grote spel) en Tibet was het uiteindelijke doel.
BBC 2 (21 :00 – 22 :00) : Great Barrier Reef : afl. Reef and Beyond
Het Groot BarriŤrerif is van essentieel belang voor de rest van onze planeet. Er zijn dieren, zoals tijgerhaaien, walvissen, zeevogels en soepschildpadden, die duizenden kilometers afleggen om in het warme water van het rif te kunnen vertoeven.
Discovery (21:00 – 22:00): Curiosity: afl. How do drugs work?
Wat doen drugs met het lichaam en de hersenen? Waarom zijn ze zo verslavend? Robin Williams onderneemt een onthullende reis door de psychofysiologie van psychotropische drugs.
Nat Geo (21 :00 – 22 :00) : Apocalypse : The Rise of Hitler : afl. Marching to War
In 1933 waren de nazi's heer en meester over Duitsland. Hitler, nu de FŁhrer, heeft het over vrede maar bereidt zich voor op oorlog.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Brick by Brick: the making of the Iron Curtain
Een interessante kijk op het werk van de architecten en ingenieurs die tijdens de Koude Oorlog vormgaven aan de Europese tweedeling.
Nat Geo (23:00 – 00:00): Taboo: afl. Beyond the Grave
Iedereen gaat dood, maar we gaan er op verschillende manieren mee om. Ontdek een plek waar de wereld van de levenden raakt aan die van de doden.

Maandag (16-01-2012)
Ned 2 (19 :25 – 20 :20) : Natuur op 2 : Planet Earth: afl. Grote Vlaktes
De uitgestrekte, woeste vlaktes van onze planeet bedekken samen ruim een kwart van het land op aarde. Hun hart wordt gevormd door ťťn organisme: gras, de voedselbron voor vele dieren op aarde.
Ned 2 (20:50 – 22:00): Tegenlicht 2011: Agenda 2012
Het nieuwe jaar opent met de bekende Agenda-uitzending waarin gewoontegetrouw wordt vooruitgeblikt en gewaagde voorspellingen worden gedaan die in de loop van het jaar uit blijken te komen. Vaste gast in de Agenda is de Amerikaanse superinvesteerder Jim Rogers, de man die in januari 2008 aankondigde dat de Amerikaanse banken failliet gingen, en in Agenda 2010 zei dat het moment naderde waarop Europa niet meer van zins zou zijn om zwakke Eurolanden blijvend te steunen. Hij zei ook dat deze 'landencrisis' ernstiger zou uitpakken dan de kredietcrisis.
BBC 2 (21:30 – 22:30): Stargazing Live: afl. Moons
Stargazing Live is terug voor een tweede seizoen, waarin beginners en gevorderden weer, gedurende drie dagen, samen met Professor Brian Cox en Dara O Briain naar de hemel kijken om de wonderen van de sterren bij de kijkers thuis te brengen.
Terwijl ze de adembenemende beelden vanaf ‘s werelds krachtigste telescopen aan ons laten zien, zullen de presentatoren vergezeld worden door ruimte gek Jon Culshaw en eregast Captain Eugene Cernan, de laatste man die ooit op de maan heeft gelopen.
In een volgepakt programma zullen Brian en Dara inzoomen manen (aflevering 1), de ruimte (aflevering 2) en de zoektocht naar leven(aflevering3), en ons daarbij alles laten leren over het zonnestelsel, onze melkweg en de diepse uithoeken van de ruimte.
Als afsluiting van de drie dagen, en als hoogtepunt van de show zal op woensdag 18 januari Dulverton in Somerset proberen ťťn van de eerste steden in Groot BrittanniŽ te worden die alle lichten uit heeft op het zelfde moment. Daarmee wil Stargazing Live aantonen hoe mooi de hemel is als er geen lichtvervuiling zou zijn.
BBC 2 (22:30 – 23:00): Stargazing Live
(zie hierboven)
Canvas (23:40 – 00:35): Notre Camerade Tito
Sabina is 38. Ze werd geboren in JoegoslaviŽ: een staat die niet meer bestaat, maar waaraan ze de beste herinneringen overhoudt. Ze behoorde tot de 'pioniers van Tito', de communistische jongeren. En ze droomde van een toekomst in een harmonische gemeenschap waar de slavische volkeren in vrede samenwoonden. Tito was haar held. Maar ondertussen is haar droom en die van vele generatiegenoten door de Balkan-oorlogen uiteengespat. Wat rest, is nostalgie, maar ook verdriet en woede om wat verloren is gegaan. Sabina is onze gids tijdens een zoektocht naar de redenen van die nostalgie en de erfenis van Tito. Een erfenis die ook veel schaduwkanten blijkt te hebben, want achter het officiŽle verhaal gaat een werkelijkheid schuil die vaak veel minder fraai is.

Dinsdag (17-01-2012)
Ned 2 (19:55 – 20:25): Natuur op 2: afl. Supermoeders
Net als bij mensen heb je in het dierenrijk moeders in alle soorten en maten, van gestrest tot zorgeloos. We kijken naar de kanjers onder de dierenmoeders.
Nat Geo (21:00 – 22:00): Earth: The Making of a Planet
Stel dat je vanaf het ontstaan van de aarde elke mijlpaal met de camera kon vastleggen. Dan kreeg je Earth: The Making of a Planet.
BBC 2 (21:00 – 22:00): Stargazing Live: afl. The Galaxy
Stargazing Live is terug voor een tweede seizoen, waarin beginners en gevorderden weer, gedurende drie dagen, samen met Professor Brian Cox en Dara O Briain naar de hemel kijken om de wonderen van de sterren bij de kijkers thuis te brengen.
Terwijl ze de adembenemende beelden vanaf ‘s werelds krachtigste telescopen aan ons laten zien, zullen de presentatoren vergezeld worden door ruimte gek Jon Culshaw en eregast Captain Eugene Cernan, de laatste man die ooit op de maan heeft gelopen.
In een volgepakt programma zullen Brian en Dara inzoomen manen (aflevering 1), de ruimte (aflevering 2) en de zoektocht naar leven(aflevering3), en ons daarbij alles laten leren over het zonnestelsel, onze melkweg en de diepse uithoeken van de ruimte.
Als afsluiting van de drie dagen, en als hoogtepunt van de show zal op woensdag 18 januari Dulverton in Somerset proberen ťťn van de eerste steden in Groot BrittanniŽ te worden die alle lichten uit heeft op het zelfde moment. Daarmee wil Stargazing Live aantonen hoe mooi de hemel is als er geen lichtvervuiling zou zijn.
Canvas (21:10 – 22:05): Der Jahrhundertkrieg: afl. Die hŲlle von Monte Sassino (2/5)
Naast NormandiŽ vormde ItaliŽ het tweede grote westerse invasiefront van de geallieerden. De Wehrmacht had er zich ingegraven achter de zogenaamde Gustav-Linie, dwars over het schiereiland, halfweg tussen Rome en Napels. De geallieerden leden er zware verliezen, maar gingen ook zelf erg brutaal te werk. Het dieptepunt was het bombardement op de abdij van Monte Cassino, 150 kilometer ten zuiden van Rome.
BBC 2 (22 :00 – 22 :30) : Stargazing Live
zie hierboven
Ned 1 (22:20 – 22:55): Nederland van Boven: waarom wonen we waar we wonen?
In de afgelopen honderd jaar kwamen er zo'n 10 miljoen Nederlanders bij. Om die geŽxplodeerde bevolking te kunnen huisvesten hebben we miljoenen en miljoenen huizen gebouwd.
BBC 2 (22:30 – 23:30): Horizon

Woensdag (18-01-2012)
Ned 2 (19:55 – 20:25): Natuur op 2: afl. Dagboek van een beer (2)
3 experts nemen ons mee naar prachtige afgelegen gebieden in Noord-Amerika waar ze intieme portretten hebben gemaakt van het dagelijkse leven van 3 opmerkelijke berenfamilies. Hun families, vrienden en rivalen komen
Ned 2 (20:55 – 21:25): Labyrint: afl. Medicijnen, placebo en bijwerkingen
Als patiŽnt wil je niet dat je arts je voorliegt. Maar soms kan het juist helemaal geen kwaad dat een arts een nepmedicijn voorschrijft. Het kan de patiŽnt zelfs beter maken
BBC 2 (21:00 – 22:00): Stargazing Live: afl. Search for Life
Stargazing Live is terug voor een tweede seizoen, waarin beginners en gevorderden weer, gedurende drie dagen, samen met Professor Brian Cox en Dara O Briain naar de hemel kijken om de wonderen van de sterren bij de kijkers thuis te brengen.
Terwijl ze de adembenemende beelden vanaf ‘s werelds krachtigste telescopen aan ons laten zien, zullen de presentatoren vergezeld worden door ruimte gek Jon Culshaw en eregast Captain Eugene Cernan, de laatste man die ooit op de maan heeft gelopen.
In een volgepakt programma zullen Brian en Dara inzoomen manen (aflevering 1), de ruimte (aflevering 2) en de zoektocht naar leven(aflevering3), en ons daarbij alles laten leren over het zonnestelsel, onze melkweg en de diepse uithoeken van de ruimte.
Als afsluiting van de drie dagen, en als hoogtepunt van de show zal op woensdag 18 januari Dulverton in Somerset proberen ťťn van de eerste steden in Groot BrittanniŽ te worden die alle lichten uit heeft op het zelfde moment. Daarmee wil Stargazing Live aantonen hoe mooi de hemel is als er geen lichtvervuiling zou zijn.
BBC (22:00 – 22:30): Stargazing Live (zie hierboven)
Nat Geo (22:00 – 23:00): Mystery Files: afl. The Romanovs/Rasputin
- Thee Romanovs: De executie van de kinderen van tsaar Nicolaas II in 1918 lijkt een gedocumenteerd feit. Of levert een pas ontdekt graf toch nieuwe aanwijzingen?
- Rasputin: Nieuw ballistisch onderzoek werpt hopelijk licht op een van de grootste raadsels van de twintigste eeuw: wie schoot de mysticus Raspoetin neer?
BBC 2 (22:30 – 23:30): Crusades (1/3)
900 jaar geleden vraagt het Byzantijnse rijk hulp aan Paus Urbanus II om het heilige land te heroveren. GeÔspireerd door mooie beloningen op aarde en in het hiernamaals trekken tienduizenden mannen, vrouwen, kinderen, boeren en soldaten ten strijd. Dit wordt de eerste kruistocht!
Deze 3-delige documentaire serie geeft ook inzicht in de Jihad van 800 jaar geleden als de Arabieren Jeruzalem terug willen en de grootste kruistocht "De Derde Kruistocht". Het Franse, het Engelse en het Duitse Koninkrijk. Richard the Lionheart en de legendarische Saladin komen tegenover elkaar te staan
Nat Geo (23:00 – 00:00): The Truth Behind…: afl. Zombies
Het begint als een epidemische uitbraak: mensen die ineens extreem gewelddadig worden, in trance lijken te zijn en slachtoffer worden van de waanzin. Binnen enkele dagen verspreidt de epidemie zich en de angst voor de wandelende doden houdt de planeet in zijn greep. Deze verhalen die zombies karakteriseren klinken meer als een Hollywood-film dan een levensechte gebeurtenis. Maar zit er een kern van waarheid achter de mythes over zombies?
The Truth Behind Zombies onderzoekt de oorsprong van zombies, hun religieuze wortels en of een gemuteerd virus de oorzaak kan zijn van verwoesting op grote schaal. Met commentaar van zombie-fans, cultdeskundigen, virologen en epidemiologen scheidt deze unieke documentaire de feiten van fictie.

Donderdag (19-01-2012)
Canvas (20:40 – 21:30): Frozen Planet (7, slot): On Thin Ice
David Attenborough ontdekt de impact van de stijgende temperatuur op de polen voor zowel dier als mens. Op de Noordpool verneemt hij dat de ijsberen problemen krijgen omdat hun jachtgebied niet langer bevrozen is. In Canada voorspellen de InuÔtjagers dat hun bevrozen gebieden binnen enkele decennia zullen ontdooien. Op de Zuidpool bezoekt David de gletsjers die Shackleton fotografeerde. De dramatische verandering in het ijs is ernstig
BBC 1 (21:00 – 22:00): EarthFlight: afl. North America
Amerika vanuit de lucht gezien en ook nu weer krijgen we prachtige beelden van o.a. de Amazone, Machu Picchu, de Nasca-lijnen en de steden Rio de Janeiro en Santiago.
BBC 2 (21:00 – 22:00): Edward VII – Prince of Pleasure
De Britse koning Edward VII is altijd al een raadsel geweest. Deze documentaire ontrafelt het mysterie rond deze moderne vorst en toont dat zijn erfenis nog altijd zeer actueel is
Nat Geo (22:00 – 23:00): Mad Scientists: Jet-Powered Office Chair
John werkt samen met Don Giandomenico aan een zijspan met straalmotor, op basis van een bureaustoel. Ze maken zich op voor een wilde rit.
BBC 2 (22:00 – 23:00): Putin, Russia and the West: Taking Control
Deze eerste aflevering handelt over de ontmoeting tussen Vladimir Poetin en George W. Bush in juni 2001. Tijdens dit gesprek waarschuwde Poetin Bush voor de gevolgen van een oorlog tegen Pakistan, Afghanistan en de Taliban. Na de shock van 9/11 overtuigde Poetin zijn collega's van het feit dat Rusland zich bij het Westen moest vervoegen.
Ned 2 (23:00 – 00:00): Holland Doc: Guerilla Son
Zanyar Adami is in Irak geboren. Op vijfjarige leeftijd is hij door zijn ouders op een vliegtuig naar Zweden gezet. Zijn vader is niet eens bij het afscheid. Nu, 23 jaar later, zit Zanyar in zijn keuken in een voorstad van Stockholm. Zijn vader Taher zit tegenover hem. Zanyar kan nu elk moment zťlf vader worden en hij weet dat hij niet langer kan wachten. Hij moet zijn vader confronteren met de vraag die hij z'n hele leven nog niet heeft durven stellen. Hoe kon Taher hem midden in een oorlog verlaten en helemaal in z'n eentje naar Zweden sturen?
Canvas (23:35 – 01:20): Into the Abyss: A Tale of Death, A Tale of Life
Michael Perry en Jason Burkett werden 10 geleden veroordeeld wegens een drievoudige moord in Conroe, Texas. Blijkbaar pleegden ze de moorden toen ze een auto wilden stelen om te gaan joyriden. Perry kreeg de doodstraf en Burkett levenslang. De film focust op de 28-jarige Michael Perry en bevat een diepgaand interview met de man in 'death row', acht dagen vooraleer hij werd geŽxecuteerd, op 1 juli 2010. Perry ontkent dat hij de hoofdverantwoordelijke was bij de moordpartij en beschuldigt vooral Burkett. Maar die kaatst de bal terug en zegt dat Perry wel degelijk de grootste schuld treft. Ook de echtgenote van Burkett komt aan het woord. Zij leeft in vrijheid en trouwde met Burkett toen hij al in de gevangenis zat.

[ Bericht 0% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 17-01-2012 09:45:42 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_106897186
Voor de mensen die Discovery World hebben is straks om 00:35 uur de herhaling voor van:
quote:
Last Mysteries of the Titanic
James Cameron daalt af naar de Titanic en legt de binnenste ruimtes op film vast, waarbij hij nooit eerder vertoonde beelden van het beroemde wrak laat zien.
Enorm interessant en soms ook erg indrukwekkend.
pi_107093936
...

[ Bericht 81% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 23-01-2012 09:43:05 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_107130130
Zondag (22-01-2012)
Ned 2 (18 :55 – 19 :50) : Focus : afl. Het Brein Gekraakt
Mosley onderzoekt hoe wetenschappers met veel moeite inzicht hebben gekregen in een bijzonder irrationeel en complex onderdeel van ons brein: onze emoties
BBC 2 (19:00 – 20:00): The Last Explorers (1/4): afl. David Livingstone
Archeoloog en schrijver Neil Oliver volgt de Zambezi-rivier en gaat na hoe David Livingstone het Afrikaanse continent Britse waarden, het christendom, beschaving en handel wou bijbrengen
Discovery (21:00 – 22:00): Curiosity: afl.What’s America Worth
Als Amerika te koop was, wat zou dan de prijs zijn? Donald Trump geeft alles een waarde, van persoonlijke bezittingen en land, tot water en lucht, om de prijs van de VS te bepalen
Nat Geo (21:00 – 22:00): Inside: afl. Amish: Out of Order
Mose Gingerich behoorde vroeger tot de Amish. Nu helpt hij jongeren die de religieuze orde zijn ontvlucht een nieuw bestaan op te bouwen
Canvas (22:55 – 00:00): Lichtpunt: afl. Bannelingen van de Zee
De documentaire toont hoe nefast de mondialisering van de visvangst is voor mens en milieu. Een verhaal over hoe de grote vissers de kleintjes opeten. Essaouira, voorheen Mogador, is een stadje aan de Atlantische kust van Marokko, ooit de grootste ter wereld voor de sardienenvangst. Treilers uit het buitenland dreggen onophoudelijk de bodem van de Marokkaanse wateren af om miljoenen kilo's sardienen, tonijn, garnaal en andere in Europa felbegeerde vissoorten boven te halen. Met als gevolg een gevaar voor een heel ecosysteem. Om de visvangst verder te zetten wijken de vissers uit naar het Zuiden, Dakhla, de Sahara maar tevergeefs.

Maandag (23-01-2012)
Ned 2 (19 :25 – 20 :20) : Natuur op 2 : Planet Earth : afl. Jungles
Slechts drie procent van onze planeet is bedekt met jungles, maar toch komt daar de helft van alle diersoorten op aarde voor. Jungles vinden we vooral rond de evenaar, waar het zonnig en warm is
Ned 2 (20:50 - 22:00): Tegenlicht: Occupy-De comeback van de jeugd
Niet Steve Jobs, niet Barack Obama, niet Mark Zuckerberg of Mark Rutte, maar de demonstrant werd onlangs door TIME gekozen tot persoon van het jaar 2011. Na twintig jaar rust op straat is de jeugd terug. Eerst in TunesiŽ, CaÔro en Damascus, nu ook in Moskou en zelfs op onze eigen pleinen. Van New York tot Rome, van Madrid tot Amsterdam kamperen jongeren in het zicht van de banken en beursgebouwen die hun toekomst verkwanselden. Wie is de nieuwe demonstrant? Tegenlicht zocht het uit, via portretten en videodagboeken, gemaakt door demonstranten zelf. En we gingen op bezoek bij Carne Ross, auteur van het boek The Leaderless Revolution. We vroegen hem naar het gezicht en de potentie van een revolutie zonder leiders
Canvas (23:45 – 00:45): Men of the City
Een druk-druk-drukke hedge fund-trader dreigt zijn familie te verliezen door zijn verslaving aan de beurs. Een kettingrokende verzekeraar probeert dan weer wanhopig aan de mallemolen van de markten te ontsnappen. Een man uit Bangladesh loopt met een advertentiebord door de straten om aan geld te geraken voor de studies van zijn dochter. Een bikkelharde metaal-makelaar kanaliseert zijn agressie tijdens jachtpartijen in het weekend. En een filosofische straatveger vindt verlichting in de natuur. Allemaal mensen die hun weg zoeken in de ratrace van de City.

Dinsdag (24-01-2012)
Ned 2 (19:55 – 20:25): Natuur op 2: afl. Het Brein van de dolfijn
Hun grote hersenen en hun vermogen tot ingewikkelde kunstjes hebben dolfijnen een reputatie opgeleverd als hoog ontwikkelde dieren. Maar zijn ze echt zo slim?
Nat Geo (21:00 – 23:00): X-Ray Earth
Een blik op het binnenste van onze planeet. De nieuwste technologie stelt ons in staat verleden, heden en toekomst van onze wereld te verkennen.
Canvas (21:10 – 22:05): Der Jahrhundertkrieg (3/5): afl. Der Kampf um Paris
Voor de Fransen was het een nationale erezaak dat ze hun hoofdstad op eigen kracht zouden bevrijden, onder aanvoering van generaal Charles De Gaulle. Hitler had bevolen dat Parijs slechts als een ruÔne in handen van de vijand mocht vallen. Maar de Duitse stadscommandant Dietrich von Choltitz weigerde het vernietigingsbevel uit te voeren. Hij aarzelde en bleef de vernielingsopdracht uitstellen tot het 'te laat' was. Toch viel Parijs niet zonder slag of stoot in handen van de Franse partizanen.

Woensdag (25-01-2012)
Ned 2 (19:55 – 20:25): Natuur op 2: afl. Dagboek van een Beer (3)
Drie experts nemen ons mee naar prachtige afgelegen gebieden in Noord-Amerika waar ze intieme portretten hebben gemaakt van het dagelijkse leven van drie opmerkelijke berenfamilies.
Ned 2 (20:55 – 21:30): Labyrint: afl. Taal Bepaalt
Spreken, het gebruiken van taal, is net zo vanzelfsprekend als ademen. Onbewust bepaalt taal onze kijk op de wereld. Kinderen zijn vroeg in staat een taal te leren, maar wetenschappers staan voor een raadsel. Hoe kan zoiets ingewikkelds als taal, met al haar grammatica, klanken, betekenissen, zo gemakkelijk door ons opgepikt worden?
Canvas (21:00 – 22:00): Natural World: afl. Jungle gremlins of Java
De slow loris behoort tot een van de schattigste dieren op aarde, maar ťťn beet van dit beestje kan dodelijk zijn. Dr. Anna Nekaris reist naar de jungle van Java om uit te zoeken of de Slow Loris werkelijk zo giftig is. Ze doet een schokkende ontdekking
Nat Geo (21:00 – 22:00): Finding Atlantis (herh. Om 23:00)
Drie wetenschappelijke teams onderzoeken mogelijke locaties van de legendarische verzonken stad, met opmerkelijk resultaat.
Canvas (22:00 – 23:00): Crusades (2/3): The Clash of Titans
Dr. Thomas Asbridge werpt een blik op de legendes van Richard I van Engeland, beter bekend als Richard I Leeuwenhart, en Saladin, sultan van de islam, om de mens achter deze legendes beter te leren kennen
Nat Geo (22:00 – 23:00): Mystery Files: afl. Joan of Arc/Nostradamus (harh. Om 00:00)
- Joan of Arc: GeÔnspireerd door stemmen van God weerstond de jonge Jeanne d’Arc rond 1420 de Engelsen
- Nostradamus: De legende van Nostradamus is mettertijd gegroeid; kon de 16e eeuwse astroloog werkelijk in de toekomst kijken?

Donderdag (26-01-2012)
Canvas (20:40 – 21:30): The Himalayas
De Himalaya strekt zich meer dan 3.000 kilometer uit over AziŽ: een indrukwekkende muur van bossen, bergweiden, rotsen en sneeuw, met toppen van ruim 8 kilometer hoog. Toch is de Himalaya niet de onhergzame wildernis die hij lijkt. Van acrobatische apen en sneeuwluipaarden tot spinnen en slakken: er is wel degelijk leven in de bergen. In deze documentaire reizen we van west naar oost door de Himalaya op het ritme van de seizoenen. We beginnen onze reis in Pakistan, in de winter. Een sneeuwluipaard besluipt een schroefhoorngeit; wolven zoeken karkassen in de sneeuw en arenden speuren vanuit de hoogte naar voedsel. Terwijl het ijs langzaam begint te smelten, nemen hindoepelgrims een bad in even heilig als koud water. Meer naar het oosten is de lente al doorgebroken. Langur-apen doen zich te goed aan voorjaarsbloemen en een eenzaam hert bakent zijn territorium af.
BBC 1 (21:00 – 22:00): Earthflight: Asia and Australia
AziŽ en AustraliŽ vallen onder het vogelperspectief van de camera. Er wordt speciaal aandacht geschonken aan de Grote Muur van China en Ayers Rock.
BBC 2 (21:00 – 22:00): Saxon Hoard: A Golden Discovery
Tv-historicus Dan Snow reist door het Angelsaksische koninkrijk Mercia om de geheimen prijs te geven van de schat van Staffordshire, de grootste schat van Angelsaksische gouden en zilveren siervoorwerpen die ooit in Engeland werd gevonden. De schat biedt een inkijk in het leven tijdens de donkere eeuwen
Canvas (21:30 – 22:20): Panorama: afl. Dead Men Talking Men Talking
Ding Yu maakt reality-tv voor een miljoenenpubliek in China. Elke week zit ze tegenover een veroordeelde om te praten over het leven dat hem naar de cel dreef. Praten met Din Yu betekent ook dat je binnen enkele dagen geŽxecuteerd zal worden.
BBC 2 (22:00 – 23:00): Putin, Russia and the West (2/4): Democracy Threatens
In een exclusief interview vertelt voormalig OekraÔense president Leonid Kuchma hoe Poetin en de adviseurs van het Kremlin hem tijdens de verkiezingen van 2004 hielpen om ervoor te zorgen dat zijn opvolger tot president werd verkozen. Toenmalig oppositiekandidaat Victor Yushchenko vertelt hoe hij favoriet was nadat hij vergiftigd werd tijdens de verkiezingscampagne, maar desondanks toch de verkiezingen verloor. Deze verkiezingsfraude zette de Oranjerevolutie in gang.
Canvas (23:35 – 01:50): Putin’s Kiss
Een hele nieuwe generatie heeft zich verenigd in de patriottistische jeugdbeweging Nashi, die Rusland van haar 'vijanden' wil ontdoen. Wie dat zijn, laat zich raden: iedereen die zich nŪet achter Vladimir Putin en president Medvedev schaart. De intelligente negentienjarige Marsha is woordvoerder voor Nashi. Ze komt in contact met leden van de liberale oppositie. Een van hen is de kritische blogger Oleg Kashin, die een vergelijking maakt tussen Nashi en de Hitlerjugend. Marsha belandt in een moreel schemergebied. Wat volgt, is een coming of age-documentaire die tevens een beeld geeft van het grimmige Russische politieke klimaat.

Vrijdag (27-01-2012)
BBC 2 (20:00 – 21:00): Great Barrier Reef: Reef and Beyond
Het Groot BarriŤrerif is van essentieel belang voor de rest van onze planeet. Er zijn dieren, zoals tijgerhaaien, walvissen, zeevogels en soepschildpadden, die duizenden kilometers afleggen om in het warme water van het rif te kunnen vertoeven.
Canvas (20:40 – 21:35): Rusland voor beginners (3/10): afl. Bent van Looy ((kunst en muziek)
Welke erfenis heeft de Sovjet-Unie op kunstgebied nagelaten in het Rusland van vandaag? Is het een goede plaats om hedendaagse kunst te maken? Hoe klinkt Russische popmuziek? En hoe moeilijk is het om van je muziek of je kunsten te leven? Dat wil Das Pop-muzikant en kunstkenner Bent Van Looy onderzoeken. Klassieke kunsten en muziek dragen bij tot de uitstraling van Rusland in het buitenland. Het Hermitage museum in Sint-Petersburg en het Bolsjoi theater in Moskou doen bij iedereen wel een belletje rinkelen. Maar net zoals in andere aspecten van de samenleving, heeft 70 jaar communisme ook de kunstwereld grondig beÔnvloed. Kunstbeleving werd actief gestimuleerd onder brede lagen van de bevolking en Russen gingen veel vaker naar ballet, opera en musea dan Europeanen.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_107151415
Heb onlangs een full-hd tv gekocht en een HD-abo genomen: sodeju wat is dat schitterend! Met name bij natuur documentaires _O_
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
pi_107160123
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2012 20:22 schreef StateOfMind het volgende:
Heb onlangs een full-hd tv gekocht en een HD-abo genomen: sodeju wat is dat schitterend! Met name bij natuur documentaires _O_
Geniet ervan!
^O^
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_107359319
Zondag (29-01-2012)
Ned 2 (18 :55 – 19 :50) : Focus : afl. Het brein gekraakt
Michael Mosley verdiept zich nog verder in de geschiedenis van de experimentele psychologie. Experimenten met de menselijke psyche hebben geleid tot belangrijke inzichten in de werking van ons brein.
BBC 2 (19:00 – 20:00): The Last Explorers (2/4): afl. William Speirs Bruce
Neil Oliver treedt in de voetsporen van William Speirs Bruce, een minder bekende Schotse ontdekkingsreiziger die wetenschappelijk onderzoek wilde voeren op Antarctica.
Discovery (21:00 – 22:00): Curiosity: afl. Inside Evil
Horrorschrijver Eli Roth en een team van psychologische experts voeren een reeks schokkende experimenten uit waarmee ze kwaadaardigheid bij de mens onderzoeken
Nat Geo (21:00 – 22:00): Finding Atlantis
Drie wetenschappelijke teams onderzoeken mogelijke locaties van de legendarische verzonken stad, met opmerkelijk resultaat
Nat Geo (22:00 – 23:00): Hunt for the abominable snowman
Avonturier Gerry Moffatt reist van het Himalayagebergte naar Noord-Amerika en gaat op zoek naar de bekendste monstermythes.

Maandag (30-01-2012)
Ned 2 (19 :25 21 :25) : Natuur op 2 : Planet Earth : afl. Ondiepe zeeŽn
De recent ontdekte koraalriffen in IndonesiŽ behoren tot de vruchtbaarste op aarde. Elders vangen surfende dolfijnen vis op het strand. Onder water houden zee-egels en zeesterren huis.
Ned 2 (21:00 22:00): Tegenlicht: De macht van de rating agencies
Met een paar lettertjes (van AAA of uitstekend tot DDD, failliet) bepalen de ratingbureaus hoe kredietwaardig een land is. Hoe verder een land opschuift in dat alfabet, hoe meer interest het moet betalen als het geld wil lenen om de overheidsschuld te financieren. Half januari haalde S&P het zware geschut boven: in ťťn klap kregen negen EU-landen een lagere rating aangesmeerd. Politici verdrongen zich voor de camera's om de verlaging te relativeren en... te sakkeren op de ratingbureaus. Niet helemaal onterecht, vindt econoom Paul De Grauwe.
Canvas (23:45 00:40): The Next Life
Ye Hongmei woont in de provincie Sichuan. In 2008 kwam haar achtjarige dochter om het leven tijdens de vernietigende aardbeving van Wenchuan. Daarbij werden meer dan 6.000 kinderen gedood of verminkt. Als gevolg van de eenkindpolitiek van China werden Hongmai en haar man door de ramp plots weer kinderloos, net als vele andere ouders in de streek. Zo'n 5.000 koppels willen opnieuw een kind. Zo ook Hongmai en haar man. Daarbij speelt niet alleen de kinderwens, maar ook het idee dat hun gestorven kind zal reÔncarneren in hun nieuwe baby.

Dinsdag (31-01-2012)
Ned 2 (19 :55 – 20 :25) : Natuur op 2 : afl. Winning dads
Wat is er voor nodig om in de natuur een succesvolle vader te zijn? Er worden een aantal Afrikaanse dierenvaders van dichtbij bestudeerd
Nat Geo (22:00 – 23:00): Earth Overhaul
Sean Riley verkent het werk van innovatieve wetenschappers, die het klimaat drastisch willen veranderen om de aarde te redden

Woensdag (01-02-2012)
Ned 2 (19:55 – 20:25): Natuur op 2: afl. Dagboek van een beer (4)
De winter is in aantocht en het is ruim een maand geleden dat Blondie en haar drie jongen voor het laatst gesignaleerd zijn. Het team vreest het ergste.
Ned 2 (20:55 – 21:25): Labyrint: afl. Onze grond
De Nederlandse grond is in beweging. Van zakkende tuinen tot verplaatsende Waddeneilanden. De consequenties ervan zijn goed in ons landschap te zien.
BBC 2 (21:00 – 22:00): Natural World
BBC 2 (22:00 – 23:00): Crusades (3, slot): Victory and Defeat
Dr. Thomas Asbridge onthult hoe het einde van de heilige oorlogen niet beslist werd op de heilige grond van Jerusalem, maar in Egypte.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Apocalypse: The Rise of Hitler
Adolf Hitler werd in Duitsland beschouwd als een randfiguur, totdat de economische crisis van 1929 het politieke landschap veranderde.
Ned 2 (23:50 – 00:40): Import: The New York Times van binnenuit bekeken
Amerikaanse filmmaker Andrew Rossi kreeg unieke toegang tot de redactie van de krant en filmde er een jaar lang. Zo volgt hij in onder andere media columnist David Carr en de schrijvers Brian Stelter en Tim Arango. In een jaar waarin niemand meer om WikiLeaks en Twitter heen kan en grote kranten verdwijnen of aanzienlijk moeten inkrimpen, doet Rossi verslag van hoe het krantenlandschap langzaam maar zeker is uitgehold. Het zijn zware tijden voor The New York Times. De reputatie van de ooit zo gezagsvolle krant is ondermeer aangetast door de rapporten over massavernietigingswapens in Irak, die in de krant werden gepubliceerd en die niet bleken te kloppen.

Donderdag (02-02-2012)
Canvas (20:40 – 21:30): Clever Monkeys
Waar komt het menselijk bewustzijn vandaan? Het antwoord op die vraag dient gezocht te worden in de complexe sociale structuren bij apen. Apen hebben een levendige verbeelding, een goed geheugen en de mogelijkheid om te leren. Ze kunnen met elkaar communiceren en hun complex sociaal netwerk is zowel gesofisticeerd als multicultureel. Apen zijn haast even wijdverspreid over de aarde als de mens, en studies wijzen uit dat zij trekken en kenmerken vertonen die vaak voorkomen in onze gemeenschappen.
BBC 2 (22:00 – 23:00): Putin, Russia and the West (3/4): War
De Rusissche president Dmitry Medvedev en de Georgische president Mikheil Saakashvili praten over het conflict dat in augustus 2008 tussen beide landen ontstond. Condoleezza Rice, minister van Buitenlandse Zaken in de regering van George W. Bush, en Robert Gates, destijds minister van Defensie, onthullen hoe Amerika als gevolg van dit conflict bijna een oorlog tegen Rusland was begonnen.
Ned 2 (22:55 – 23:55): Holland Doc: zoete rook van het vaderland
Deze documentaire vertelt het verhaal vertelt van drie oude mensen uit verschillende streken in Europa: CataloniŽ, Litouwen en AbchaziŽ. Mensen die oorlogen hebben zien komen en gaan
Canvas (23:35 – 00:25): Breaking the Silence
In 2009 komen meer dan 100 leerlingen van twee katholieke privťscholen in Engeland en Tanzania terug met elkaar in contact via het internet. Al chattend komen ze erachter dat ze allemaal het slachtoffer zijn geweest van zwaar misbruik op school, zowel mentaal als fysisch, en in enkele gevallen ook seksueel. Als jonge kinderen zwegen ze uit angst voor hun misbruikers. De vijftigers en zestigers van nu voelen zich onderling gesteund en willen dat de waarheid aan het licht komt. TweeŽntwintig mannen ondernemen gerechtelijke stappen tegen de paters van Liefdadigheid en eisen schadevergoeding. Ze willen gerechtigheid. Maar een halve eeuw later zijn de verantwoordelijken bejaarde mannen geworden. Kan de schade nog op een of andere manier goedgemaakt worden, zodat de slachtoffers weer verder kunnen met hun leven?

[ Bericht 41% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 31-01-2012 09:46:48 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zondag 29 januari 2012 @ 14:17:41 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107360261
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2012 20:22 schreef StateOfMind het volgende:
Heb onlangs een full-hd tv gekocht en een HD-abo genomen: sodeju wat is dat schitterend! Met name bij natuur documentaires _O_
Koop eens blurays op 1080p, das nog mooier, er wordt namelijk niet uitgezonden op 1080p
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 29 januari 2012 @ 20:51:14 #71
88561 Lotusss
Queen of Topic Kill
pi_107375733
Dit mag je niet missen om de pure onwaarheid en comedy: Ancient Aliens op History Channel.. Ik weet niet of ik moet lachen omdat dit verkapt cynisch bedoeld is, of omdat ik moet huilen omdat een zender als History Channel zulke onwaarheden uitzendt als waarheid.

-Homo sapiens is ontstaan uit 20% Neanderthaler, 80% Alien ;
-Wetenschappers als Nicolas Tesla en Albert Einstein zouden ingefluisterd zijn door de Aliens ;
-De aliens zouden natuurrampen hebben gecreŽerd om de mens in zijn zonden te remmen.

Het enige wat ik als rationeel mens kan bedenken bij het zien van deze rotzooi, is : "WHAT THE FUCK?!?!?! "

:') ^googol
-----------------------------------------------------
So happy to show us, I ate the lotus
... and I feel fine.
pi_107621758
...

[ Bericht 60% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 07-02-2012 19:43:20 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_107638300
quote:
1s.gif Op zondag 29 januari 2012 20:51 schreef Lotusss het volgende:
Dit mag je niet missen om de pure onwaarheid en comedy: Ancient Aliens op History Channel.. Ik weet niet of ik moet lachen omdat dit verkapt cynisch bedoeld is, of omdat ik moet huilen omdat een zender als History Channel zulke onwaarheden uitzendt als waarheid.

-Homo sapiens is ontstaan uit 20% Neanderthaler, 80% Alien ;
-Wetenschappers als Nicolas Tesla en Albert Einstein zouden ingefluisterd zijn door de Aliens ;
-De aliens zouden natuurrampen hebben gecreŽerd om de mens in zijn zonden te remmen.

Het enige wat ik als rationeel mens kan bedenken bij het zien van deze rotzooi, is : "WHAT THE FUCK?!?!?! "

:') ^googol
Mja inderdaad, je hebt bijv ook Nostradamus 2012. Je zou dan denken dat het een sceptisch programma is maar het komt over alsof het werkelijk serieus genomen wordt. Ik vind het totaal niet passen bij History mits ze deze onderwerpen anders zouden benaderen.
  zondag 5 februari 2012 @ 20:22:21 #74
88561 Lotusss
Queen of Topic Kill
pi_107644851
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 17:55 schreef Stokkie_ het volgende:

[..]

Mja inderdaad, je hebt bijv ook Nostradamus 2012. Je zou dan denken dat het een sceptisch programma is maar het komt over alsof het werkelijk serieus genomen wordt. Ik vind het totaal niet passen bij History mits ze deze onderwerpen anders zouden benaderen.
Is nu weer begonnen! Is dit programma een zogenaamde "soap" voor nerds?!?! :N

Coole usericon btw...
-----------------------------------------------------
So happy to show us, I ate the lotus
... and I feel fine.
pi_107724849
Zondag (05-01-2012)
Ned 2 (18 :55 – 19 :50) : Focus : afl. Het Brein Gekraakt (3,slot)
Michael Mosley besluit zijn serie over de experimentele psychologie door te onderzoeken hoe experimenten op abnormale hersenen meer inzicht hebben gegeven in de werking van het normale brein.
Discovery (21:00 – 22:00): Curiosity: afl. How does life begin?
Hoe begint leven? Deze indrukwekkende documentaire vertelt het verhaal van de ontwikkeling van een menselijk foetus, met nooit eerder getoonde beelden van het wonder van leven

Maandag (06-02-2012)
Ned 2 (19 :25 20 :20) : Natuur op 2 : Planet Earth : afl. Bijzondere bossen
In Madagaskar vind je baobabs. Deze bomen worden 5 tot 25 meter hoog en hebben een uitzonderlijk grote stamomtrek. De baobab slaat water op in de dikke stam tijdens het natte seizoen om zo het droge seizoen te overleven
Ned 2 (20:55 - 22:00): Tegenlicht: afl. Microkrediet, macroschuld?
Tegenlichts voorganger DNW maakte in 1999 een portret over de charismatische econoom Muhammad Yunus: Het recht op krediet. Yunus zag met eigen ogen hoe een kleine investering in bijvoorbeeld een koe of een naaimachine arme mensen hielp om wat geld te verdienen. In 1977 richtte hij in Bangladesh de Grameen Bank op, die geld leende aan de mensen die voor conventionele banken niet bestonden: de armen. Om geld te lenen moet je immers al wat bezitten: zonder onderpand geen kans op krediet. Yunus' oplossing was om te lenen aan een groep mensen, vooral vrouwen, die voor elkaar verantwoordelijk zijn...

Dinsdag (07-02-2012)
Ned 2 (19 :55 – 20 :25) : Natuur op 2 : afl. Beesten op straat
Net als mensen zien ook dieren de voordelen van het wonen in de stad. De gebouwen bieden onderdak, in de tuinen is voedsel te vinden en op straat is gezelligheid als je die weet te vinden. Wat is ervoor nodig om op straat te overleven? Intelligentie? Doorzettingsvermogen? Aanpassingsvermogen? Eťn ding is zeker: de steden breiden zich nog steeds uit en het leven in de stadsjungle zal nooit meer hetzelfde worden, niet voor mensen en niet voor beesten! In een wereld waar de natuur steeds verder inkrimpt, vechten mensen en dieren meer dan ooit tevoren met elkaar om leefruimte. Maar is de stad wel echt een bedreiging voor dieren of is het hun volgende grote buitenkans?
Nat Geo (21:00 – 22:00): Year of the Storm
Aangrijpende beelden van het natuurgeweld dat de aarde teisterde in 2010, zoals de overstromingen in Pakistan en de modderlawines in BraziliŽ.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Earth Investigated: afl. Expedition Whiskey
Ernest Shackleton werd beroemd door zijn poolexpedities. Archeologen hebben nu een opmerkelijk erfstuk gevonden: zijn geheime voorraad whisky.

Woensdag (08-02-2012)
Ned 2 (19:55 – 20:25): Natuur op 2: afl. Dagboek van een beer (5)
Whistler Village in Canada is als een magneet voor zwarte beren die op zoek zijn naar voedsel, nu de bessenvoorraad op is. Er is een speciaal team dat de beren afschrikt
Ned 2 (20:55 – 21:25): Labyrint: afl. Vaak koppen gevaarlijk voor het brein
De nieuwste ontwikkelingen uit het hart van de wetenschap, daar draait het om. De wetenschap onderzoekt, ontdekt, vindt uit, legt nieuwe werelden bloot en geeft richting aan onze toekomst. 'Labyrint' geeft hieraan duiding, op alle terreinen van de wetenschap.
BBC 1 (21:00 – 22:00): Super Smart Animals (1/2)
Van honden die skateboarden tot chimpansees die wiskundige vraagstukken oplossen, Liz Bonnin gaat op zoek naar de meest intelligente dieren op onze planeet.
Nat Geo (21:00 – 22:00): Warrior Graveyard: afl. Samurai (herh om 23:00)
Ontdek de geheimen van de samoerai, dankzij forensisch bewijs uit een 14de-eeuws massagraf. Het materiaal duidt op gruwelijke vechttechnieken.
BBC 2 (21:00 – 22:00: Bees, butteflies and blooms: Towns, Gardens and Britain in Bloom
Sarah vraagt de tuinbouwindustrie om hulp voor haar queeste. Zij ontmoet expert Steve Head en samen onderzoeken ze wat ze zelf in haar tuin kan ondernemen om de bijenpopulatie te verhogen.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Apocalypse: The Rise of Hitler: afl. Marching to War (herh om 00:00)
In 1933 waren de nazi's heer en meester over Duitsland. Hitler, nu de FŁhrer, heeft het over vrede maar bereidt zich voor op oorlog
BBC 2 (22:00 – 23:00): Versailles: the dream of a king
Door zijn aanhang omgedoopt tot 'Zonnekoning' overwon Lodewijk half Europa, onderhield meerdere liefdesaffaires en maakte diepe indruk op zijn tijdsgenoten door zijn uitbundige feesten. Maar zijn belangrijkste wapenfeit - en zijn langstdurende liefde - is misschien wel het indrukwekkende paleis dat hij liet bouwen in Versailles: een van de wonderen van de wereld.
Gefilmd in de spectaculaire kamers en tuinen van het paleis van Versailles zelf, brengt deze prachtig gefotografeerde dramadocumentaire de heerschappij van Europa's grootste en flamboyanste koningen tot leven met behulp van interviews met 's werelds voornaamste experts over de koning.
Ned 2 (23:50 – 00:50): Import: Poetin, Rusland en het westen (1/4): De leiding nemen
in het kader van de presidentsverkiezingen in Rusland op 5 maart. George W. Bush en Poetin ontmoeten elkaar juni 2001 voor het eerst. Hoe 9/11 de relatie tussen Rusland en het westen beÔnvloedt.

Donderdag (09-02-2012)
Canvas (20:40 – 21:35): Empire of the Desert ants
De Chiricahua Mountains van zuidelijk Arizona vormen het decor voor deze spectaculaire documentaire over de complexe en gewelddadige wereld van de woestijnmieren. We volgen het leven in een specifieke mierenkolonie gedurende verschillende jaren. Het mierenvolk bevindt zich permanent in staat van oorlog om zijn stukje woestijn te beschermen tegen invasies van vijandige legers. Met behulp van de meest moderne technieken in macro- en microfotografie toont de film zowel de dramatische belevenissen van het mierenvolk in zijn geheel als de details in de krioelende kern van de kolonie en de individuele verhalen van specifieke mieren. We zien hoe de mieren hun defensie organiseren, welke strategieŽn ze hanteren op het slagveld en over welke technieken en wapentuig zij en hun tegenstanders beschikken: van chemische wapens en ultrasoon geluid over feromonen, ultraviolet en gepolariseerd licht.
BBC 1 (21:00 – 22:00): Super Smart Animals (2 slot)
Liz Bonnin vindt een grijze walvis die complexe gevoelens toont en een leger aan kapucijnaapjes dat heeft geleerd om ogen uit te steken
BBC 2 (22:00 – 23:00): Putin, Russia and the west (4, slot): New Start
Centraal staan de campagne die de Amerikaanse president Barack Obama lanceerde om de nieuwe Russische president Dmitry Medvedev aan zijn kant te krijgen en de relatie tussen Medvedev en Vladimir Poetin. Het doel van Obama was de wereld te bevrijden van nucleaire wapens. Om deze belofte te kunnen waarmaken, had hij de hulp van Rusland nodig. Obama besloot Poetin links te laten en zich volledig te richten op zijn relatie met Medvedev.
Canvas (23:35 – 00:55): Empire of Dust
Het verhaal van de cultuurclash tussen een Congolees en een Chinees in de Democratische Republiek Congo: twee mannen met een gezamenlijke missie, maar een geheel verschillende visie. Lao Yang en Eddy werken allebei voor de Chinese Railway Engineering Company (CREC), een bedrijf dat de weg moet heraanleggen tussen de afgelegen mijnstad Kolwezi en Lumumbashi, de hoofdstad van de provincie Katanga

Vrijdag (10-02-2012)
Canvas (20:40 – 21:35): Rusland voor Beginners (5/10): Michael Van Droogenbroeck (economie)"
Het Verre Oosten van Rusland. In de havenstad Vladivostok, op 9.500 kilometer van Moskou, wordt dit jaar de APEC-top georganiseerd: een economische bijeenkomst van landen rond de Stille Oceaan. Om de grootse infrastructuurwerken op tijd klaar te krijgen, is de hele stad een grote bouwwerf. Maar VRT-journalist MichaŽl Van Droogenbroeck is vooral geÔnteresseerd in de sociale economie van Rusland: hoe heeft de gemiddelde Rus de dramatische overgang naar het kapitalisme verteerd? Met de legendarische Transsiberische Express trekt hij verder naar het welvarende Khabarovsk, waar hij verneemt hoe Rusland de negatieve bevolkingsspiraal probeert te stoppen.
BBC 2 (22:00 – 23:00): How to grow a planet (1/3): Life from Light
Professor Iain Stewart reist van de spectaculaire Vietnamese grotten naar de afgelegen Afrikaanse woestijnen. Hij ontdekt hoe planten zonlicht aanwenden en hoe dit heeft bijgedragen tot het ontstaan van onze atmosfeer. Verder vertelt professor Stewart over de strijd van de dinosauriŽrs en de grootste bomen van onze planeet. Aan de hand van geavanceerde opnametechnieken toont hij hoe planten 'ademen' en zelfs met elkaar communiceren.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')