abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_154858465
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2015 20:16 schreef djdg het volgende:
Het voordeel van de Twijfel.

Ontdekking van de dag. Thanks EFM!
^O^
mooi programma idd
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_155368809
Niet op TV, maar wel een aankomende (sept. 2015) documentaire die volgens mij de aandacht verdient:

HUMAN


Van de maker van HOME (2009)... dus dan weet je dat het cinematografisch wel lekker zit.
Overigens wordt de docu wederom GRATIS gereleased. Hopelijk ook in Bluray.
pi_156240286
Zondag (20-09-2015)
Ned 2 (17:10 - 17:40): Dus ik ben/Brainwash: afl. Dus ik ben bang
Jan Jaap van der Wal legt deze vraag voor aan filosoof en psychiater Damiaan Denys. Volgens Denys is angst de duizeling van de vrijheid. Een emotie die wordt gevoeld wanneer je bijvoorbeeld hoog boven de grond staat en je de aandrang voelt te springen. Het geeft een angstig ťn bevrijdend gevoel dat je het heft in eigen hand kŠn nemen.
Denys wil dat we onze angsten omarmen. In de acceptatie schuilt de bevrijding. Maar hoe doe je dat?
In Fort Honswijk spreekt Jan Jaap van der Wal hierover door met publicist Bart de Koning, neuroloog Guido van Wingen en majoor/schrijver Niels Roelen.
Roelen: Ik heb wel terugverlangd naar de tijd in Afghanistan. Het gevoel van vrijheid kan ook angstige gevoelens oproepen.
De Koning: Door nadrukkelijk te beloven onze veiligheid te garanderen, zorgt de overheid juist voor een onveilig gevoel bij de burgers.
Ned 2 (19:15 -20:15): How Nature Works: afl. Bossen
Seizoensgebonden bossen vormen een heel bijzonder ecosysteem. Twee keer per jaar krijgen alle levende wezens er af te rekenen met drastische veranderingen in hun omgeving: in de lente en in de herfst. Het hele ecosysteem moet zich dan op hetzelfde moment transformeren en aanpassen. Dat lukt slechts als alle dieren en planten perfect op elkaar zijn afgestemd en samenwerken. Deze aflevering speelt zich bijna helemaal af in de bossen van Noord-Amerika. De programmamakers volgen er de wisseling van de seizoenen in de loop van een jaar en zien de gevolgen daarvan voor dieren en planten. Hoogtepunten zijn de acrobatische sprongen van eekhoorns van boom naar boom in de herfst, de manier waarop lynxen de winter overleven en het belang van vissende beren voor het bos.
BBC 2 (20:00 - 21:00): Wold's Weirdest Events
In deze aflevering doet Chris Packham o.a. verslag van een man die dronken wordt zonder een druppel alcohol te drinken en hoog in de hitlijsten staande moleculaire muziek
Ned 2 (20:15 - 21:05): Grensland: afl. De achtertuin
Ruslandkenner Jelle Brandt Corstius reist door de landen Rusland, Letland, MoldaviŽ, het westen en het oosten van OekraÔne, Wit-Rusland en Kazachstan om deze grenslanden te verkennen en zijn licht te werpen op de actuele situatie in het land. Hij spreekt op zijn geheel eigen, ontwapende, wijze met de inwoners over wat in hun ogen waar- en/of werkelijkheid is. Welk beeld hebben de Russen en hun buren van elkaar, hoe zijn de verhoudingen tussen het machtige Rusland en de andere ex-Sovjetrepublieken? In hoeverre zijn er eigenlijk grenzen? Want historisch gezien hebben deze grenslanden altijd bij Rusland gehoord, aldus Poetin. Waar ligt de grens en wie heeft er gelijk? Grensland; een serie over propaganda en identeit. Een zoektocht langs oude en nieuwe grenzen.
Ned 2 (21:05 - 22:00): Tegenlicht: afl. Klimaatzaak
Doet de Nederlandse overheid alles wat in haar vermogen ligt om opwarming van de aarde tegen te gaan? 900 klagers en milieuorganisatie Urgenda vonden van niet. De Limburgse advocaat Roger Cox spande namens hen een rechtszaak aan tegen de Nederlandse staat en werd in het gelijk gesteld. Het inmiddels historische Urgenda-vonnis kreeg wereldwijd aandacht en navolging en verplicht de Nederlandse staat tot een CO2-emissiereductie van 25% in 2020, zoals in het verdrag van Kyoto is vastgelegd. VPRO Tegenlicht volgde het proces van dichtbij en laat zien dat ťťn man wel degelijk het verschil kan maken. Het kabinet heeft besloten om in hoger beroep te gaan, wat overigens geen opschortende werking heeft op de uitvoering van het vonnis. Op 24 juni 2015 werd er uitspraak gedaan in deze geruchtmakende zaak tegen de Nederlandse staat: de klimaatzaak. De Nederlandse staat heeft zich in 1997 met een handtekening onder het Kyoto verdrag gecommitteerd aan het terugdringen van klimaatverandering. Als zij niet het economische- en klimaatbeleid voeren dat daarvoor nodig is, brengt zij immers haar eigen bevolking in groot gevaar, vindt Cox. VPRO Tegenlicht volgde Roger Cox vůůr en achter de schermen tijdens de voorbereidingen, de zitting en tijdens de spectaculaire uitspraak van de rechter op 24 juni jl. in Den Haag die Cox, tegen alle verwachtingen in, in het gelijkstelde. Mag de rechter op de stoel gaan zitten van de uitvoerende macht? Dat is de hamvraag in deze geruchtmakende rechtszaak. Tot grote verrassing van velen oordeelde de rechter dat de Nederlandse staat wel degelijk een zorgplicht heeft in deze kwestie en dat de rechterlijke macht om die reden een aanwijzing mag geven aan de uitvoerende macht, waarbij zij een verordening kan opleggen met betrekking tot het te voeren beleid. Deze historische uitspraak van de Nederlandse rechter kan wereldwijd grote gevolgen hebben voor andere milieurechtszaken die nog gevoerd worden. Michael Gerrard, hoogleraar milieurecht aan de Columbia Law School, zegt hierover in de uitzending: 'The Dutch case is unique in saying the politicians haven't done their job.' De discussie onder politici en juristen is gaande. Wordt dit een precedent waarbij ontevreden burgers steeds vaker tegen hun tekortschietende regeringen zullen zeggen: "See you in court?" Inmiddels hebben elf bekende Belgen een soortgelijke dagvaarding bij de Belgische overheid in de bus gegooid. Ook zij hebben Roger Cox als advocaat in de arm genomen. In Noorwegen en Engeland worden intussen ook klimaatzaken voorbereid.
Canvas (21:55 - 23:15): Feel My Love
Documentaire van Griet Teck, een teder en intiem portret van mensen die leven met dementie. N.a.v. de Werelddag Dementie. De film is het resultaat van tweeŽnhalf jaar observeren, praten en af en toe filmen in een huiselijke zorgvoorziening in Oosterlo, Geel. Huis Perrekes, zoals de voorziening heet, is de plaats waar mensen waardig mogen verglijden in een vergetelheid, die nu eens grappig en licht, dan weer pijnlijk en triest is.
Nat Geo (23:00 - 00:00): Cosmos: A Sapcetime Odyssey
Astrofysicus Neil deGrasse Tyson brengt een laatste heerlijke dag door op Venus, voordat de zeeŽn gaan koken en de hemel geel kleurt.
Ned 2 (23:10 - 23:40): Kruispunt: afl. De kerk gaat uit
Het lijkt onvermijdelijk: de komende jaren zullen niet tientallen maar honderden kerken in Nederland hun deuren moeten sluiten. Steeds meer parochianen zullen met pijn in het hart afscheid moeten nemen van hun zo geliefde kerk. KRO Kruispunt TV registreert het proces van kerksluitingen in de Achterhoek

Maandag (21-09-2015)
Nat Geo (18:00 - 19:00): 9/10 The Final Hours
9/10: The Final Hours is een terugblik naar de dag voordat alles veranderde in Amerika en over de hele wereld. Verstrengeld met een normale dag zijn de activiteiten van terroristen die plannen smeden om vliegtuigen in een Amerikaans gebouw te laten vliegen. Wat speelde zich allemaal af op deze laatste normale dag? We kijken door de ogen van de gewone mens, we dompelen je onder in de gebeurtenissen voorafgaand aan de 9/11 aanval op het WTC in New York.
Canvas (19:35 - 20:30): Wildest Middle East: afl. Arabia - Land of Illusions
Het Arabisch Schiereiland bestaat uit meer dan twee miljoen vierkante kilometer woestijn en moet meedogenloze temperaturen doorstaan. De landschappen lijken onherbergzaam, maar deze oude regio is doordrenkt van mythen en illusies. Niets is wat het lijkt als misleiding door het licht een dagdagelijks gebeuren is. Achter de vijandigheid van het land vind je diverse ecosystemen terug, en meer dan 500 verschillende diersoorten. Om ze te vinden moet je verder kijken dan het verschroeiende hart van dit land en moet je de waarheid van de natuur ontcijferen in dit gebied vol illusies
BBC 2 (20:00 - 20:30): This Wild Life: afl Chaos in the Camp
Saba, Frank en de kinderen zijn verhuisd naar hun nieuwe huis in het safarikamp, maar het leven wordt er met de in de zomer stijgende temperaturen niet gemakkelijker op. Saba's gasten zijn gestrand op een afgelegen vliegveld in de zengende Afrikaanse hitte
BBC 2 (22:00 - 23:00): Countdown To Life: The Extraordinary Making of You: afl. against all odds
Serie over de ontwikkeling en groei tijdens de zwangerschap van een bevruchte eicel, via embryo en foetus tot ongeboren baby. In deze aflevering belicht Michael Mosley de weken waarin ons gezicht, hersenen en huidskleur vorm krijgen.

Dinsdag (22-09-2015)
BBC 2 (20:00 - 20:30): This Wild Life: afl. The River Crossing
De droogte veroorzaakt de nodige problemen voor de mensen en het Keniase nationale park Samburu. Saba's gedurfde plan om voor haar gasten uit te vinden waar de olifanten zijn loopt in het honderd. Frank is bezorgd over een groep verweesde olifanten die recht op het gevaar afgaan. Zullen ze zich zonder leider in veiligheid kunnen brengen?
Ned 2 (19:20 - 19:50): Vroege Vogels
Wat wil de Koe? Menno Bentveld pluist uit hoe de koe het gelukkigst is. Met veel gras en ruimte. * De steppewisent en de wolharige neushoorn liepen ooit over de vlaktes op ons halfrond. Kunstenaar Remie Bakker en ijstijdkenner Dick Mol blazen deze dieren weer nieuw leven in. * De Waddenvereniging onderzoekt samen met garnalenvissers of het aantal haaien in de Waddenzee aan het toenemen is. Milouska Meulens voer mee op zoek naar dit roofdier.
Nat Geo (21:00 - 22:00): Inside
Voor het eerst kreeg een cameraploeg toestemming van het Russische ministerie van Justitie om de gevangenissen van binnenuit te leren kennen
Ned 2 (21:20 - 22:00): Andere Tijden: Seks in de speelfilm
Dat Nederlandse filmmakers niet terugdeinzen voor een beetje bloot, is algemeen bekend. Eind jaren 60, begin jaren 70 werd de vaderlandse cinema voor het eerst overspoeld door een seksgolf. Andere Tijden duikt de archieven in en blikt terug op die schaamteloze tijd.
BelgiŽ 1 (21:25 -22:15): Life Story (4/6): afl. Kracht
Om hun kansen op overleven te vergroten, moeten de dieren een machtspositie weten te veroveren in de netelige en ingewikkelde wereld van 'de politiek'
Canvas (22:00 -23:00): Witnesses of Doom: The Lost interviews of 1948
Voor het eerst worden exclusieve fragmenten getoond van verloren gewaande interviews uit 1948 met getuigen van Hitlers laatste dagen, afgenomen door de Amerikaanse auteur Michael Musmanno. Hij interviewde onder meer secretaresse Traudl Junge, chauffeur Erich Kempka, voormalig jeugdleider Artur Axmann en een zus van Eva Braun. Ze praten over het verblijf in de bunker van de Rijkskanselarij in Berlijn eind april 1945, Hitlers zelfmoord en het bergen van de lichamen. Terug in de VS schreef Musmanno de resultaten van zijn onderzoek neer in het boek 'Ten days to die', dat een bestseller werd. De film bleef evenwel achter slot en grendel en werd na zijn dood in 1968 verloren gewaand. Ruim 60 jaar later werd hij na diepgaand onderzoek teruggevonden.

Woensdag (23-09-2015)
Ned 2 (19:20 - 19:50): De Kennis van Nu
Nat Geo (20:00 - 21:00): Nazi Mťgastructures
Ned 2 (20:25 - 21:10): Zembla: afl. Verslaafd aan je telefoon
BBC 2 (21:00 - 22:00): Don't Panic: how to end poverty in 15 years
Nat Geo (21:00 - 22:00): D-Day to Paris: The Sacfifice
BBC 2 (22:00 - 23:00): The Ascent of Woman: afl. Revolution
Nat Geo (22:00 - 23:00): 9/10 The Final Hours
Ned 2 (22:55 -00:00): Gevaarlijk Spel in Wit-Rusland
Nat Geo (23:00 - 00:00): Russia's Mystery Files

Donderdag (24-09-2015)
Ned 2 (16:10 - 16:35): De Kennis van Nu
Ned 2 (16:35 -16:45): De Kennis van Nu Nieuws
Ned 2 (16:45 -17:00): De Universiteit van Nederland
Nat Geo (18:00 -19:00): 9/11
Canvas (18:40 - 19:27): Shark (2/2)
Canvas (19:27 - 20:30): Supersized Earth (3/3): afl. Staying Alive
Discovery (20:00 -21:00): How the Wild West Was Won with Ray Mears
BBC 2 (21:00 - 22:00): World's Weirdest Events
Canvas (22:15 -23:10): MarlŤne Dietrich, Le Crťpuscule d'Un Ange

Vrijdag (25-09-2015)
Ned 2 (19:20 - 20:25): Natuur op 2: Paradijsvogels
Canvas (19:42 - 20:30): Onze man in Tťhťran (4/4): afl. Oog om Oog
Nat Geo (20:00 -21:00): The 2000's: the decade we saw it all
Ned 2 (21:05 - 22:00): De Coup van '65
Discovery (00:00 - 01:00): Superhuman Showdown

(de rest van de info volgt later)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_157968986
http://www.nrc.nl/next/20(...)very-channel-1563302

Vanavond premiŤre Racing Extinction' op Discovery Channel. Van de makers van 'The Cove'.
pi_165004941
Ik ga weer eens een poging wagen om de gids iedere week bij te houden :)

Zaterdag (03-09-2016)
Canvas (19:05 - 20:00): Expedition Burma
In de bergen in het westen van Birma gaat een team van wetenschappers op zoek naar het meest iconische dier van deze regio: de Aziatische olifant. Elders in Zuidoost-AziŽ dreigt deze bijzondere reus uit te sterven, maar Birma, dat voor de helft uit dichte bossen bestaat, zou een cruciale rol kunnen spelen in het voortbestaan van deze soort.
Ned 2 (21:10 - 22:00): Andere Tijden Special: Ode aan de Rivier
In de zomer van 1922 stapten twee mannen bij Lobith aan boord van een raderboot. Doel: de Rijn tot aan zee afvaren en al doende 'de eerste groote onderwijsfilm' te maken. Het resultaat: een documentaire van ruim twee uur waarin het leven op en langs de rivier werd vastgelegd. Bijna negentig jaar later filmt Jan Wouter van Reijen de Waal. In welgekozen shots toont hij de schoonheid van het landschap en het leven op de rivier. In de tussenliggende periode filmden bekende en onbekende cineasten de rivier, de uiterwaarden, de havens, de bruggen en de sluizen, de beroepsvaart en de pleziervaart

Zondag (04-09-2016)
Ned 2 (18:10 - 19:15): 2Doc: Levende Klederdracht
Mannen die in klederdracht lopen zijn er vrijwel niet meer, van de vrouwen zijn er minder dan vijfhonderd. Zij leven in gesloten, streng gelovige gemeenschappen. Deze film gaat over afscheid, van tradities en van het leven, en portretteert vrouwen die ooit de verstrekkende beslissing namen om voor altijd in klassieke dracht gekleed te gaan
Discovery (19:00 - 20:00): Through the Wormhole with Morgan Freeman
Are We Here for a Reason?: De evolutieleer zegt dat leven maar ??n doel heeft: reproduceren. Volgens een nieuwe theorie zouden we in plaats van het doorgeven van genen een heel ander doel hebben
Canvas (20:55 - 21:55): The Celts: Blood, Iron and Sacrifice with Alice Roberts and Neil Oliver
Driedelige serie waarin anthropologe Alice Roberts en archeoloog Neil Oliver op zoek gaan naar de Kelten, ťťn van de meest mysterieuze oude beschavingen
Nat Geo (22:00 - 23:00): Apocalypse Stalin (3)
Laatste aflevering van een driedelige serie over Stalin. De Russische dictator werd in GeorgiŽ geboren als Josif Dzjoegasjvili en speelde een belangrijke rol bij de oktoberrevolutie van 1917. Later kreeg hij alle macht in handen en maakte daar zodanig misbruik van, dat miljoenen mensen om het leven kwamen. In deze aflevering gaat het over wat er aan het slot van de Tweede Wereldoorlog en daarna gebeurde. Met veel nog niet eerder vertoonde, later ingekleurde beelden uit het archief, die indien nodig ook achteraf van geluid zijn voorzien.
Nat Geo (23:00 - 00:00): The Story of God with Morgan Freeman
The Story of God with Morgan Freeman, neemt kijkers mee op een trip rond de wereld om verschillende culturen en religies te onderzoeken op de ultieme zoektocht naar de reden van ons bestaan, God en alles daar tussen in

Maandag (05-09-2016)
Nat Geo (18:10 - 19:05): Inside 9/11 (1)
De Sovjetinvasie van Afghanistan in 1979 maakte van radicale moslims strijders voor de jihad. We gaan op zoek naar de wortels van Al-Qaida
RTL 5 (19:45 - 20:30): Galileo
Nat Geo (20:00 - 21-00): Drain the Bermuda Triangle
Beruchte verdwijningen van schepen en vliegtuigen, verhalen van verloren levens. Deze zijn allemaal onderdeel van de legende van een 800.000 vierkante kilometer groot gebied in de Atlantische Oceaan, ook wel bekend als de Bermuda Driehoek. In deze 1 uur durende special onderzoeken we de onheilspellende reputatie door de bodem van van deze mythische driehoek van dichtbij te bekijken. We gebruiken data van geavanceerde sonar surveys om te kunnen zien hoe deze bodem eruit ziet. Wees getuige van de vreemde geologische kenmerken die worden onthuld en of deze de mysterieuze gebeurtenissen kunnen ophelderen.
Ned 2 (20:30 - 22:00): 2Doc: Team Gaza
Gedurende een volledig seizoen worden vijf spelers van een voetbalteam en een journaliste op de voet gevolgd. Allemaal proberen ze betekenis aan hun leven te geven in de hermetisch afgesloten landstrook waar oorlog en ellende elke dag op de loer liggen. De een wendt zich tot God, de ander grijpt naar wapens, een derde trouwt zijn nichtje en bouwt een burgerlijk bestaan op. Op het voetbalveld komen de verhalen samen, daar wordt het zware leven in Gaza voor even vergeten. Een indringende documentaire over een voetbalteam in de Gazastrook
Canvas (21:05 - 21:40): Langs de Oevers van de Yangtze (2)
Ruben Terlou en Maaik Krijgsman maakten zes afleveringen van hun reis langs de oevers van de Yangtze. In elke aflevering leer je China vanuit een andere invalshoek kennen, maar elke keer keer je terug naar het centrale thema: de Chinese Droom. Dromen over een beter leven, die prins(es) op het witte paard, een schonere lucht en toch je eigen auto, een politieke leider die je dromen waar maakt en een droom jezelf te zijn.
Canvas (21:25 - 22:00): TEN OORLOG SPECIAL: ONDER VLAAMSE VELDEN (2)
De Groote Oorlog laat Arnout Hauben niet los. Drie jaar nadat hij voor Ten oorlog de frontlijn van Nieuwpoort tot Gallipoli bewandelde, trekt hij zijn stapschoenen opnieuw aan. Deze keer zet hij ze stevig neer in de West-Vlaamse klei. In Langemark wordt het litteken van de Eerste Wereldoorlog nog ťťn keer opengereten. Want waar 100 jaar geleden de Derde Slag bij Ieper woedde en de eerste gasaanval plaatsvond, komt een nieuwe, acht kilometer lange gaspijplijn te liggen. Maar eerst mogen archeologen en Arnout hun werk doen. Samen gaan ze op zoek naar sporen en doen ze kleine vondsten waar een groot verhaal achter schuilt. En natuurlijk praat Arnout ook met de omwonenden, wier eigen kleine geschiedenis onlosmakelijk verbonden is met de geschiedenis van hun streek en hun land.

Dinsdag (06-09-2016)
Ned 2 (17:10 - 17:50): Natuur op 2: The Wonder of Animals: afl. Pinguins
Op het eerste gezicht lijken pinguÔns slecht toegerust op hun omgeving. Maar toch heeft deze eenvoudige vogel de meest uiteenlopende leefgebieden veroverd.
Nat Geo (18:10 - 19:05): Inside 9/11 (2)
Ontdek hoe al-Qaida de Amerikaanse inlichtingendienst op een dwaalspoor bracht met hun aanvallen op twee VS-ambassades en de USS Cole
Canvas (18:50 - 19:25): Langs de Oevers van de Yangtze (2)
Ruben Terlou en Maaik Krijgsman maakten zes afleveringen van hun reis langs de oevers van de Yangtze. In elke aflevering leer je China vanuit een andere invalshoek kennen, maar elke keer keer je terug naar het centrale thema: de Chinese Droom. Dromen over een beter leven, die prins(es) op het witte paard, een schonere lucht en toch je eigen auto, een politieke leider die je dromen waar maakt en een droom jezelf te zijn.
RTL 5 (19:45 - 20:30): Galileo
Discovery (20:00 - 21:00): Rise of the MAchines
De nieuwe serie ‘Rise of the Machines’ neemt een kijkje onder de huid van enkele van de meest tot de verbeelding sprekende machines en voertuigen ter wereld. Van een megatruck met banden zo hoog als twee personen tot helikopters die werken als vliegende hijskranen. En van supersnelle treinen en raceauto’s tot een nieuw type vrachtvliegtuig dat een moderne variant van de oude zeppelin is. Het programma gaat aan boord van deze machtige machines en laat zien hoe ze functioneren onder vaak moeilijke omstandigheden. Spectaculaire CGI-animaties breken de machines vervolgens op in talloze onderdelen om ze tot in detail te kunnen bekijken. Ook legt het programma uit hoe onze kennis van de natuur en de geschiedenis heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van deze hypermoderne machines. Zo stond een vliegende eekhoorn model voor de werking van het remsysteem van de allersnelste raceauto en hielp een schets van Leonardo da Vinci bij het bouwen van het lanceringssysteem van het grootste vliegdekschip te wereld. Natuur, wetenschap en techniek komen mooi samen in deze onthullende serie
Canvas (21:05 - 21:55): Apocalypse Verdun (1/2)
De makers konden putten uit 500 uur aan archiefbeelden, waarvan de meeste nog nooit vertoond. Die werden met een speciale techniek geremasterd in kleur.
Ned 2 (22:55 - 23:50): 2Doc: The Lost JFK tapes
Vrijdag 22 november is het precies vijftig jaar geleden dat president John F. Kennedy werd vermoord in Texas. De BBC-documentaire is samengesteld uit meer dan 45 uur archiefmateriaal van lokale nieuwsstations, dat tot voor kort niet beschikbaar was. De film reconstrueert de aanslag op Kennedy, maar ook het onderzoek, de arrestatie en moord op Lee Harvey Oswald

Woensdag (07-09-2016)
Ned 2 (16:10 - 16:50): Het Geheim va de Meester: afl Vermeer
Een team van topexperts gaat onder leiding van Jasper Krabbť de ultieme uitdaging aan: het reconstrueren van zes meest uiteenlopende Nederlandse meesterwerken
Ned 2 (16:50 - 17:10): Kunstuur: Hollandse Meesters: afl Maria Barnas
Dit keer in Hollandse Meesters een portret van kunstenares Maria Barnas. Naast beeldend kunstenaar is ze ook dichter en schrijver. Ze onderzoekt in haar werk hoe de werkelijkheid door beschrijvingen en afbeeldingen gevormd en vervormd wordt. Regisseur is Neske Beks. Ook zij is een echte storyteller. Voor elk verhaal probeert ze het juiste medium te vinden. Zo maakte ze al verschillende documentaires, films en teksten.
Ned 2 (17:10 - 17:50): Natuur op 2: The Wonder of Animals: afl Beren
Waar ze ook leven, beren weten altijd het beste voedsel te vinden. Deze vaardigheid hebben ze te danken aan drie belangrijke factoren: een bijzondere anatomie, een ongelooflijke intelligentie en een uitzonderlijke fysiologie
Nat Geo (18:10 - 19:05): Inside 9/11 (3)
Waarschijnlijk zullen we deze dag niet snel vergeten, 11 september 2001, een dag die de geschiedenis voorgoed veranderde. Sinds de aanslag leken verhoudingen veranderd te zijn en ontstond er een hoop verwarring voor vele mensen. Er komen nog steeds details aan het licht en patronen worden zichtbaar, zelfs na de publicatie van het 9/11 commissierapport.
RTL 5 (19:45 - 20:30): Galileo
Canvas (21:05 - 21:35): 4 x 7
(4 korte docu's van 7 min)
Canvas (21:35 - 22:05): Changemakers: afl. Will Ruddick
Van mensen die de wereld veranderd hebben naar mensen die dat nu aan het doen zijn. In deze vijfdelige reeks gaan we naar vijf plaatsen in de wereld waar iemand door te handelen het verschil heeft kunnen maken. Zo is er Will Ruddick die in Kenia een nieuwe munt heeft ingevoerd om de armoede te bestrijden.
Nat Geo (01:00 - 02:00): Apocalypse Stalin
gemaakt door het Franse duo Isabelle Clarke and Daniel Costelle. Ze maken daarbij gebruik van veel (ingekleurde) archiefbeelden om het verhaal van ‘de man van staal’ te vertellen. Wie was Stalin? Hoe kwam hij aan de macht? En was hij de grootste misdadiger uit de geschiedenis? De serie begint met de strijd tegen Hitler. Tijdens de winter van 1941, staan de Duitsers onder Hitler aan de poorten van Moskou. De wereld houdt zijn adem in.

Donderdag (08-09-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:10): Kunstuur: Hollandse Meester: afl Joost Conijn
n Hollandse Meesters een portret van kunstenaar Joost Conijn. Hij bouwde zelf een vliegtuig waarmee hij van Amsterdam naar Kenia vloog.
Ned 2 (17:10 - 17:50): Natuur op 2: The Wonder of Animals: afl. Grote Katten
Grote katten hebben tijdens de jacht niet alleen brute kracht nodig. Wat stelt ze in staat om hun prooi te overmeesteren? In deze aflevering worden die bijzondere vaardigheden onthuld door de grote kat te volgen tijdens de drie fasen van iedere jacht: besluipen, vangen en doden.
Nat Geo (18:10 - 19:05): Inside 9/11 (4)
Luister naar onderzoekers, journalisten, overlevenden,regeringswoordvoerders en geluidsopnamen uit de op de 9/11 gekaapte vliegtuigen
RTL 5 (19:45 - 20:30): Gelileo
SBS 6 (20:30 - 22:50): 9/11: 102 Minutes That Changed America
De ochtend van 11 september 2001 wordt in deze documentaire getoond aan de hand van beelden van verschillende camera's, verspreid over New York.
Ned 2 (20:30 - 21:15): Het Geheim van de Meester: afl. Mondriaan
Het team van topexperts gaat in deze aflevering aan de slag met Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan.
Ned 1 (20:30 - 21:30): Hidden India: afl. Land van Verandering
India is een onmetelijk land met grote verschillen tussen de seizoenen. De moessonregens doordrenken het land en kleuren het groen, maar zodra die wegtrekken, bouwen hitte en droogte zich op. Dit vormt een uitdaging voor de dieren die hier leven, maar het leidt ook tot een enorme verscheidenheid aan landschappen met daarin tal van verrassende diersoorten, van waterminnende neushoorns tot taaie woestijnleeuwen. Maar ook bezoekers van ver weg weten India te vinden. Daarvan getuigen gigantische vluchten jufferkraanvogels
Canvas (21:05 - 21:55): Check-Point: afl. De Politie Uw Vriend
et zit goed fout in verschillende politiekorpsen in de VS. Eťn is het probleem onderkennen dat er inderdaad buitenproportioneel en onnodig geweld wordt gebruikt tegen met name Afro-Amerikanen. Volgende stap is er iets aan te doen.
Ned 3 (22:50 - 23:55): Louis Theroux: Louis & the Brothel
Louis Theroux hing zes weken rond in een van de grootste bordelen in de Verenigde Staten, The Wild Horse Ranche in Nevada, en praatte met de ondernemers, de klanten en de meisjes. En het bleef niet bij praten.
Ned 2 (23:50 - 00:40): 2Doc: Dinosaur 13
Documentaire over de juridische strijd rond het grootste complete geraamte van een T-Rex ooit gevonden. Wie mag hem mee naar huis nemen?

Vrijdag (09-09-2016)
Nat Geo (18:10 - 19:05): Inside 9/11 (5)
Terwijl de Twin Towers branden, vliegt het derde vliegtuig in het Pentagon. Passagiers van het vierde toestel nemen het op tegen de kapers
RTL 5 (19:45 - 20:30): Galileo
Ned 2 (21:10 - 22:00): Kijken in de Ziel: Wetenschappers
Wat is wetenschap precies? Wat moet je kunnen om een goede onderzoeker te zijn? Zijn wetenschappers toch wat wereldvreemde types?
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_165245797
Zondag (11-09-2016)
Nat Geo (19:00 - 21:00): Inside 9/11
Waarschijnlijk zullen we deze dag niet snel vergeten, 11 september 2001, een dag die de geschiedenis voorgoed veranderde. Sinds de aanslag leken verhoudingen veranderd te zijn en ontstond er een hoop verwarring voor vele mensen. Er komen nog steeds details aan het licht en patronen worden zichtbaar, zelfs na de publicatie van het 9/11 commissierapport.
Inside 9/11 is een vier uur durende mini-serie die verder gaat dan de bekende feiten. Het beeldmateriaal geeft een duidelijkere kijk op de gebeurtenissen, vooral op wat er aan vooraf ging. Met oog voor detail geeft deze serie aan de hand van getuigenverklaringen en direct betrokkenen een totaalbeeld van deze tragische dag, van het ontstaan van al-Qaida en de bomaanslag van het World Trade Center in 1993 tot de aanvallen van 11 september
Ned 2 (21:00 - 22:00): 2Doc: De schaduw van de ramp, 15 jaar na 9/11
De terroristische aanslagen van 11 september 2001 in de VS veranderden de wereld. Vijftien jaar na dato kijken Nederlandse ooggetuigen van de aanslagen terug op deze fatale dag.
Canvas (21:00 - 22:00): The Celts: Blood, Iron and Sacrifice with Alice Roberts and Neil Oliver
In de tweede aflevering ontdekken we de gouden eeuw van de La TŤne-periode in de Keltische geschiedenis, waarin hun rijk zich uitstrekte tot Centraal-Turkije. Maar halfweg de eerste eeuw voor Christus werden de Kelten bedreigd door de uitbreiding van het Romeinse Rijk. De Gallische strijder Vercingetorix zou in die periode Julius Caesar uitdagen voor een epische strijd die bepalend werd voor de toekomst van Europa
Nat Geo (21:00 - 22:00): The Miracle of the 9/11 surfer
‘The Miracle Of The 9/11 Surfer’ onthult wat wel eens het laatste onvertelde overlevingsverhaal zou kunnen zijn van de terroristische aanvallen op 11 September 2001 in New York. It is het buitengewone verhaal van 9.11 overlever Pasquale Buzzelli, die een storm van vallend puin bereed vanaf een trap op de 22e verdieping en de kans kreeg om zijn verhaal na te vertellen. Via een ontzagwekkend verslag van de gebeurtenissen die tegen alle verwachtingen in tot Pasquale’s overleving leidden, wordt nieuwe inspiratie geboden uit een van de donkerste dagen van de Amerikaanse geschiedenis.
Nat Geo (22:00 - 23:00): Air Crash Investigation: 9/11
De succesvolle serie Air Crash Investigation onderzoekt schokkende vliegtuigrampen. Dramatische reconstructies, archiefbeelden en ooggetuigeverslagen geven de fatale minuten realistisch weer. Iedere aflevering laat de kritieke momenten zien, waarin nauwgezette reconstructies zijn verweven met meeslepende analyses. De oorzaken van de ongelukken worden uitvoerig onderzocht en de meest verwoestende fouten hebben geleid tot een aantal opzienbarende revoluties in de luchtvaartveiligheid
BBC 2 (22:00 - 23:00): Horizon
Wetenschappelijke documentaire
SBS 9 (22:20 - 23:55): The Phone Calls from the Towers
Duizenden mensen vreesden in de torens van het WTC voor hun leven. Velen wisten dat de tijd wegtikte en belden met hun geliefden voor de laatste woorden. Deze telefoongesprekken en de onvergetelijke beelden geven een indrukwekkend beeld over hoe de slachtoffers de angstaanjagende uren hebben beleefd
Canvas (22:45 - 23:35): De schaduw van de ramp, 15 jaar na 9/11
Vijftien jaar na 9/11 zendt KRO-NCRV de documentaire De Schaduw van de Ramp: 15 jaar na 9/11 uit. Daarin wordt met vijf Nederlandse New Yorkers terugblikt op de ramp, en de nasleep daarvan.
Nat Geo (23:00 - 02:00): 9/11
Waarschijnlijk zullen we deze dag niet snel vergeten, 11 september 2001, een dag die de geschiedenis voorgoed veranderde. Sinds de aanslag leken verhoudingen veranderd te zijn en ontstond er een hoop verwarring voor vele mensen. Er komen nog steeds details aan het licht en patronen worden zichtbaar, zelfs na de publicatie van het 9/11 commissierapport.

Maandag (12-09-2016)
Ned 2 (17:15 - 17:50): Natuur op 2: The Wonder of Animals (4/12): afl. Mieren
Serie waarin Chris Packham baanbrekende wetenschap en een gloednieuwe methode gebruikt om diep in de huid van dieren te kunnen graven en ontdekt hiermee de unieke eigenschappen die bepaalde diergroepen succesvol hebben gemaakt.
Nat Geo (18:10 - 19:05): 9/11 Firehouse
Documentaire over de brandweerlieden van 9/11
BelgiŽ 1 (21:25 - 22:05): TEN OORLOG SPECIAL: ONDER VLAAMSE VELDEN (3)
De Steenbeek is een onbeduidend beekje in het West-Vlaamse landschap. Maar toch speelde deze beek, als natuurlijke hindernis, een niet onbelangrijke rol in de geschiedenis van de oorlog. Het gebied lag ook lange tijd achter de Duitse frontlijn. Arnout en archeoloog Maarten graven een afvalput uit en doen daarbij verrassende ontdekkingen.
Canvas (21:10 - 21:45): Langs de overs van de Yangtze (3/6)
China is een van de grootste wereldmachten, maar heeft voor ons Nederlanders nog nauwelijks een gezicht. Laat staan dat we een idee hebben hoe de gewone Chinees leeft en werkt of wat hij ambieert of vreest. In Langs de oevers van de Yangtze reist fotograaf Ruben Terlou stroomopwaarts langs China's langste rivier, de Yangtze.
Mao leeft. Hij is 40 jaar na zijn dood nog altijd super populair. Hij is immers de oprichter van de Volksrepubliek. En dat er onder zijn bewind tientallen miljoenen burgers zijn gestorven door honger en geweld wordt geschaard onder de 30% verkeerde dingen die hij deed. Want 70% van wat hij deed - zo luidt het officiŽle overheidsstandpunt - was goed.

Dinsdag (13-09-2016)
Ned 2 (17:10 - 17:50): Natuur op 2: The Wonder of Animals (5/12): afl. Vossen
Serie waarin Chris Packham baanbrekende wetenschap en een gloednieuwe methode gebruikt om diep in de huid van dieren te kunnen graven en ontdekt hiermee de unieke eigenschappen die bepaalde diergroepen succesvol hebben gemaakt
Nat Geo (18:10 - 19;05): 9/11 Rescue Cops
Het opmerkelijke verhaal van een elite politie-eenheid in New York, die de helft van haar manschappen verloor bij de aanslagen van 9/11.
Canvas (21:10 - 22:00): Apocalypse: Verdun (2/2)
De kans om in Verdun de oorlog te beŽindigen, is een illusie gebleken. Maar sinds Pťtain zijn plannen tot uitvoer heeft gebracht hebben de Duitsers het wel moeilijk om vooruitgang te boeken. De Fransen bundelen al hun krachten, ook achter de linie, om een invasie te voorkomen. Bij de Somme gaat het langverwachte gevecht van de geallieerden van start op 1 juli 1916. Maar de afloop is vreselijk. Verdun staat in het midden tussen hoop en verschrikking. De Fransen beginnen hun tegenaanval. Maar hoeveel levens zijn ze bereid daarvoor op te offeren?
Ned 3 (23:00 - 23:45): United Shades of America: afl. The NEw KKK
Waarom bezoekt een zwarte man vrijwillig leden van de Ku Klux Klan? Dat vraagt komiek W. Kamau Bell zich ook af. Toch doet hij het in United Shades of America. In deze nieuwe documentairereeks mengt hij zich tussen verschillende groeperingen binnen de Verenigde Staten. Ook de Ku Klux Klan komt daarbij aan de beurt.
Ku Klux Klan
Bell geeft in de uitzending toe dat hij zich als zwarte man niet erg op zijn gemak voelt tussen de Ku Klux Klan-leden, die een uitgesproken hekel hebben aan mensen die geen blanke huidskleur hebben. Toch wint zijn nieuwsgierigheid het van zijn angst en uiteindelijk woont de komiek zelfs een kruisverbranding bij. De komende afleveringen bezoekt hij onder meer gevangenen in de San Quentin State Prison, latino's en de Eskimo's van Alaska.
W. Kamau Bell
De Amerikaanse komiek W. Kamau Bell besteedt in zijn shows en televisieprogramma's vooral aandacht aan racisme, sociale identiteit en politiek. In de CNN-documentairereeks United Shades of America mengt Bell zich tussen verschillende groeperingen binnen de Verenigde Staten. Eerder dit jaar werd het programma genomineerd voor een Emmy Award.

Woensdag (14-09-2016)
Ned 2 (17:15 - 17:50): Natuur op 2: The Wonder of Animals (6/12): afl. Olifanten
Serie waarin Chris Packham baanbrekende wetenschap en een gloednieuwe methode gebruikt om diep in de huid van dieren te kunnen graven en ontdekt hiermee de unieke eigenschappen die bepaalde diergroepen succesvol hebben gemaakt
Nat Geo (18:10 - 19:05): 9/11
Waarschijnlijk zullen we deze dag niet snel vergeten, 11 september 2001, een dag die de geschiedenis voorgoed veranderde. Sinds de aanslag leken verhoudingen veranderd te zijn en ontstond er een hoop verwarring voor vele mensen. Er komen nog steeds details aan het licht en patronen worden zichtbaar, zelfs na de publicatie van het 9/11 commissierapport.
Canvas (21:10 - 21:40): 4x 7
4 korte documentaires van 7 minuten
Canvas (21:40 - 22:10): Changemakers: afl. Delphine Robbe
De Franse bio-ingenieur Delphine Robbe introduceerde in het Indonesische duikparadijs Gili Trawangan een methode om de verwoeste koraalriffen in sneltempo te herstellen. Haar missie is die methode wereldwijd te verspreiden, want koralen verdwijnen massaal, terwijl ze van onschatbare waarde zijn voor het leven op onze planeet.
Nat Geo (22:00 - 23:00): Apocalypse: Stalin
De Russische dictator werd in GeorgiŽ geboren als Josif Dzjoegasjvili en speelde een belangrijke rol bij de oktoberrevolutie van 1917. Later kreeg hij alle macht in handen en maakte daar zodanig misbruik van, dat miljoenen mensen om het leven kwamen. In deze aflevering gaat het over wat er aan het slot van de Tweede Wereldoorlog en daarna gebeurde. Met veel nog niet eerder vertoonde, later ingekleurde beelden uit het archief, die indien nodig ook achteraf van geluid zijn voorzien.

Donderdag (15-09-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Natuur op 2: Operatie Dwergnijlpaard
Serie waarin Chris Packham baanbrekende wetenschap en een gloednieuwe methode gebruikt om diep in de huid van dieren te kunnen graven en ontdekt hiermee de unieke eigenschappen die bepaalde diergroepen succesvol hebben gemaakt
Nat Geo (17:10 - 19:05): 9/11
aarschijnlijk zullen we deze dag niet snel vergeten, 11 september 2001, een dag die de geschiedenis voorgoed veranderde. Sinds de aanslag leken verhoudingen veranderd te zijn en ontstond er een hoop verwarring voor vele mensen. Er komen nog steeds details aan het licht en patronen worden zichtbaar, zelfs na de publicatie van het 9/11 commissierapport.
Ned 1 (20:30 - 21:30): Hidden India (2/3): afl Land van Bergen
Het subcontinent India wordt omzoomd door gebergten. We verkennen de relatief onbekende West-Ghats, een bergketen die parallel aan de kust van zuid naar noord loopt. Dit zijn moessonheuvels, begroeid met weelderige bossen en theetuinen, met de grootste biodiversiteit die er op onze planeet bestaat. Van een heel andere orde is de Himalaya in het noorden, een gebergte zo immens dat het zelfs het klimaat bepaalt, doordat het de moessonwind tegenhoudt en India beschermt tegen de koude noordenwind. Op elke hoogte en breedte biedt de Himalaya een veelheid aan habitats voor een unieke verscheidenheid aan fauna. Zo scheppen de bergen van India een wereld die bruist van het leven

Vrijdag (16-09-2016)
Nat Geo (18:10 - 19:05): 9/11 the Final Hours
9/10: The Final Hours is een terugblik naar de dag voordat alles veranderde in Amerika en over de hele wereld. Verstrengeld met een normale dag zijn de activiteiten van terroristen die plannen smeden om vliegtuigen in een Amerikaans gebouw te laten vliegen. Wat speelde zich allemaal af op deze laatste normale dag? We kijken door de ogen van de gewone mens, we dompelen je onder in de gebeurtenissen voorafgaand aan de 9/11 aanval op het WTC in New York.

[ Bericht 2% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 11-09-2016 19:08:21 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_165398252
Zondag (18-09-2016)
BBC 2 (19:00 - 20:00): Natural World
David Attenborough bekijkt hoe dieren omgaan met de uitdagingen waarvoor ze gesteld worden bij de zes cruciale fasen in hun leven waarbij ze proberen hun genen over te dragen aan volgende generaties
Canvas (20:55 - 21:55): The Celts: Blood, Iron and Sacrifice with Alice Roberts and Neil Oliver
Het Romeinse leger richt z'n aandacht op een eiland vol rijkdommen, sterke nederzettingen en druÔden en beschikkend over een gevorderde militaire uitrusting: BrittanniŽ. In deze aflevering zien we hoe de Kelten zich opnieuw moeten verweren tegen het Romeinse leger, een opstand onder leiding van een andere grote leider: oorlogskoningin Boudicca.
Ned 2 (21:05 - 22:00): Tegenlicht: afl. Slapend Rijk
Het motto van Airbnb: Deel je huis, maak nieuwe vrienden en wordt slapend rijk. Wie het kan betalen koopt een appartement, huurt een schoonmaker in en verhuurt het hele jaar door aan toeristen. Geen bank of aandeel geeft een beter rendement. Wat blijft er over van een stad als veel van haar bewoners er slechts een paar dagen verblijven? Een portret van Amsterdam ten tijde van Airbnb, met blije toeristen, grove misbruikers, perfecte gastheren, slachtoffers en verklikkers.
RTL 4 (21:55 - 22:55): Verjaagd door de oorlog: De gevaarlijke reis naar Europa
In het laatste deel van de documentaireserie Verjaagd door de oorlog is te zien hoe vluchtelingen Europa bereiken om de oorlog en armoede achter zich te laten. De beelden zijn gedeeltelijk gefilmd door de vluchtelingen zelf, met mobiele telefoons
Nat Geo (22:00 - 23:00): Billy the Kid
Onderzoek naar nooit eerder vertoonde foto's van de beruchte crimineel Billy the Kid die in 2014 zijn ontdekt in CaliforniŽ.
Nat Geo (23:00 - 00:00): JFK: The final Hours
Van de ziektes die hij overwon tot zijn heldendaden in WOII: persoonlijke getuigenissen van mensen die Kennedy van dichtbij meemaakten.

Maandag (19-09-2016)
Canvas (21:10 - 21:45): Langs de Overs van de Yangtze (4/6)
China is een van de grootste wereldmachten, maar heeft voor ons Nederlanders nog nauwelijks een gezicht. Laat staan dat we een idee hebben hoe de gewone Chinees leeft en werkt of wat hij ambieert of vreest. In Langs de oevers van de Yangtze reist fotograaf Ruben Terlou stroomopwaarts langs China's langste rivier, de Yangtze.
De grootste trots van China als het gaat om "man-made structures" is niet langer de Chinese Muur maar de Drieklovendam. De grootste waterkrachtcentrale ter wereld, die beschouwd als een grote overwinning op de natuur. Maar de natuur en de mens heeft er ook het nodige voor moeten inleveren.
Ned 2 (16:50 - 17:50): Natuur op 2: Madagascar (1/3)
Ten oosten van de Afrikaanse kust ligt Madagaskar, een eiland met mistige bergen, tropische regenwouden en woestijnachtig gebied. Hier leven unieke dieren en planten die nergens anders ter wereld voorkomen.
Madagaskar is het oudste eiland van de wereld: 70 miljoen jaar geleden brak het van Afrika en India af. Sindsdien leven de planten en dieren afgezonderd van het vaste land. Hier zijn heel nieuwe soorten ontstaan; maar liefst tachtig procent van de flora en fauna van Madagaskar is uniek. De bizarre en buitengewone plekken van het eiland worden onthuld en ook de unieke planten en dieren die er leven. Zoals de lemuren, de mysterieuze aapjes.
Ned 2 (22:45 - 23:00): Gezichten van Dementie (1/5)
In de week van de Wereld Alzheimer Dag portretteert Omroep MAX dagelijks mensen met dementie en hun geliefden. Kunstenaar Herman van Hoogdalem schildert de dementerenden. Oud-nieuwslezer Gijs Wanders spreekt met hun familie.
Nat Geo (23:00 - 00:00): Genius by Stephen Hawking
Stephen Hawking geeft drie vrijwilligers een reeks uitdagingen om hen te helpen een aantal grote vragen over de wereld te beantwoorden.
De vrijwilligers vinden antwoorden op grote vragen over de aard van het leven zelf

Dinsdag (20-09-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Natuur op 2: Madagascar (2/3)
Ten oosten van de Afrikaanse kust ligt Madagaskar, een eiland met mistige bergen, tropische regenwouden en woestijnachtig gebied. Hier leven unieke dieren en planten die nergens anders ter wereld voorkomen.
Canvas (21:10 - 22:00): L'annee Zero (1/2)
Tweedelige documentaire van David Korn-Brzoza over de wederopbouw van Europa na de Tweede Wereldoorlog. Met vaak unieke archiefbeelden
Ned 2 (23:00 - 23:10): Gezichten van Dementie (2/3): afl. Andrea van Leeuwen
Oud-nieuwslezer Gijs Wanders en kunstenaar Herman van Hoogdalem portretteren in deze serie mensen met dementie en hun geliefden. Van Hoogdalem schildert voor het project de wanhoop, het lijden en de berusting van de dementerenden. Wanders spreekt met de familie van de geportretteerden over hun pijn, onmacht, maar ook mooie momenten en confronteert hen met het geschilderde portret
Ned 2 (23:10 - 00:15): 2Doc: Wat ik nog ben
De ingewikkelde en emotionele strijd van voormalig hersenwetenschapper Gerard Smit, die aan de ziekte van Alzheimer lijdt, word gevolgd

Woensdag (21-09-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Natuur op 2: Madagascar (3/5): Land van hitte en stof
Ten oosten van de Afrikaanse kust ligt Madagaskar, een eiland met mistige bergen, tropische regenwouden en woestijnachtig gebied. Hier leven unieke dieren en planten die nergens anders ter wereld voorkomen. De makers gaan op zoek naar buitengewone planten en dieren die leven op dit eiland. Madagaskar is het oudste eiland van de wereld, 70 miljoen jaar geleden brak het van Afrika en India af. Sindsdien leven de planten en dieren afgezonderd van het vaste land. Hier zijn heel nieuwe soorten ontstaan; maar liefst 80 procent van de flora en fauna van Madagaskar is uniek. In deze aflevering worden de bizarre en buitengewone plekken van het eiland onthuld en ook de unieke planten en dieren die er leven. Zoals de lemuren, de mysterieuze aapjes
Canvas (19:05 - 20:00): Wild Japan (2/3): afl. Life on the frontier
een driedelige BBC-reeks over de gevarieerde natuur van Japan, een land dat gedomineerd wordt door vulkanen en aardbevingen, strenge winters en zwoele zomers.
In het noorden van Japan wonen weinig mensen en bepalen sneeuw en ijs het leven gedurende zes maanden per jaar.
Ned 2 (20:25 - 21:15): Icarus (2/6): afl. De Wetenschapper
Nadat Diederik is ontmaskerd als wetenschapsfraudeur, is zijn wereld ingestort. Met een theatershow onderwerpt hij zichzelf aan een diepgravend persoonlijkheidsonderzoek
Canvas (21:10 - 21:40): 4x7
4 korte documentaires van 7 minuten
Canvas -21:40 - 22:10): Changemakers
De Nederlandse ecoloog Wouter Helmer streeft naar een nieuwe toekomst voor de braakliggende landbouwgebieden van Europa. Met zijn project ‘Rewilding Europe’ wil hij tegen 2022 een miljoen hectare spectaculaire wildernis ontwikkelen, die kan concurreren met de wildparken in Afrika en Amerika.
Nat Geo (22:00 - 23:00): Hitler's Last Year
Deze film vertelt het verhaal van het laatste jaar van de oorlog in Europa, van de D-day landingen in NormandiŽ in juni 1944 tot de tweevoudige overgave van Duitsland, eerst in Reims en daarna in Berlijn, in mei 1945. Elf maanden van ongekende strijd.
De hoop op de landing van geallieerden, de bevrijding van Parijs, het gevecht om de Ardennen, de grote bombardementscampagnes boven Duitsland, de Sovjetoffensieven, de bevrijding van de concentratiekampen, Hitler’s zelfdestructieve dwaasheid, het gevecht om Berlijn en de uiteindelijke capitulatie. Deze reeks van ingrijpende momenten dragen bij aan het ontstaan van een krachtige, intense en epische film.
Ned 2 (22:45 - 23:00): Gezichten van Dementie (3/5): afl. Eltjo Drent
Zijn zoon Ger wordt geÔnterviewd. Tijdens het dementieproces heeft hij zijn vader beter leren kennen
Ned 2 (23:00 - 00:00): 2Doc: Dementie en dan
Ireen van Ditshuyzen filmde twee jaar lang vijf mensen met dementie en hun partner. Haar ervaring en vakmanschap wekken vertrouwen waardoor we dichtbij kunnen komen
Nat Geo (23:00 - 00:00): Insie Area 51's secrets
Area 51 is het bekendste militaire terrein ter wereld, echter officieel bestaat het niet. Area 51 was bedoeld voor geheime operaties tijdens de Koude Oorlog. Er wordt veel gespeculeerd over deze locatie, het zou een landingsplaats voor UFO's en buitenaardse wezens zijn. Daarnaast zou de Amerikaanse overheid al jaren speciale plannen hebben voor Area 51. Er schijnt een kern van waarheid te zitten in deze speculaties. Voor het eerst komen insiders aan het woord en onthullen zij wat er echt gaande is op 's werelds meest geheime basis.


Donderdag (22-09-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Natuur op 2: Poema's in de Rocky Moutains
Voor het eerst en vanuit het perspectief van twee bijzondere troepen poema's ontdekken we de ware aard van deze Noord-Amerikaanse grote kat. Tegen het decor van de spectaculaire Rocky Mountains in Wyoming ontvouwt zich het aangrijpende verhaal van twee poemamoeders die hun jongen trachten groot te brengen. Een verhaal dat onderzoekers nieuwe inzichten geeft in het leven van deze schuwe roofdieren. Diepgaand, van nabij, en intiemer dan ooit tevoren
Ned 2 (19:25 - 19:55): De Kennis van Nu: afl. De Rat rukt op
Het aantal meldingen van rattenoverlast in Nederlandse gemeenten is nog nooit zo hoog geweest. Bovendien is de ziekte van Weil, een ernstige infectieziekte overgebracht door de bruine rat, terug van weggeweest. De rat lijkt bezig aan een opmars en de bestrijding van het dier is ingewikkeld. Een aanzienlijk deel van de ratten is resistent geworden tegen rattengif. Wetenschappers zullen nieuwe manieren moeten zoeken om de rat te bestrijden
Ned 1 (20:30 - 21:30): Hidden India: afl. Land van Moeder Ganges
De Ganges: van haar heilige bron diep in de Himalaya tot de wijdvertakte delta van de Sunderland-mangrovebossen en daarachter de weidse blauwe oceaan, stroomt deze machtige rivier door het hart van de natie. Ze voert kostbare voedingsstoffen mee en irrigeert de vruchtbaarste grond van heel AziŽ. Voor wie de steden en het geluid van de tempelklokken achter zich laat, valt er in de woestere delen veel verborgen natuurschoon te ontdekken. Verscholen stranden vormen een toevluchtsoord voor tienduizenden jonge schildpadjes, in mysterieuze moerassen huizen speelse slijkspringers, en otterfamilies vermaken zich in het stromende water
BBC 1 (21:00 - 22:00): Ingenious Animals
This first episode explores the incredible world of animal intelligence.
Ned 2 (22:45 - 23:00): Gezichten van Dementie (4/5): afl. Johan van der Ploeg
Zijn echtgenote Shanta, zoon Arwin en dochter Shaleen worden geÔnterviewd.
Ned 2 (23:00 - 00:00): 2Doc: Dementie en Dan
Ireen van Ditshuyzen filmde twee jaar lang vijf mensen met dementie en hun partner. Haar ervaring en vakmanschap wekken vertrouwen waardoor we dichtbij kunnen komen

Vrijdag (23-09-2016)
Nat Geo (18:00 - 19:00): The Truth Behind
Kunnen de grootste mysteries ooit opgelost worden? In de nieuwe vierdelige serie The Truth Behind maken we kennis met de mensen die vastberaden zijn om feiten van fictie te scheiden.
Nat Geo (21:00 - 22:00): Original Sin
Deze 6-delige serie laat ons zien hoe seks vaak de motiverende kracht achter alle dingen in onze wereld van de wetenschap om de politiek tot cultuur en sociale interactie pop is. Met behulp van interviews, archiefbeelden, reconstructies en animatie, zullen we ontdekken hoe verrassend sex effect heeft gehad op de mensheid en hoe de dingen zijn veranderd in de afgelopen 50 jaar.
Ned 2 (22:47 - 23:00): Gezichten van Dementie (5/5): afl. John Wanders
De vader van Gijs Wanders, John Wanders, lijdt aan dementie. John’s echtgenote Angelita en dochter Marga worden geÔnterviewd door Gijs. Herman interviewt Gijs over zijn vader.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_165555084
Zondag (25-09-2016)
BBC 2 (18:30 - 19:30): Natural World: afl Giraffes - Africa's Gentile Giants
Natuurdocumentaire over de Giraffe in Afrika
Canvas (20:55 - 21:45): Treasures of Ancient Greece: afl. The Age of Heroes
In de eerste aflevering gaat kunstcriticus en journalist Alastair Sooke op onderzoek naar de verrassende oorsprong van de Griekse kunst. Hij begint op Kreta, bij het Knossospaleis, bekend van de Minotaurus. Vervolgens gaat hij naar Santorini, het 'Griekse PompeÔ', en treft goud aan in het bolwerk van Mycene en tussen de overblijfselen van de Griekse middeleeuwen. Zo komt hij meer te weten over de oorsprong van de Griekse kunstgeest, een combinatie van mythologie, een passie voor symmetrie en een obsessie voor het menselijk lichaam.
Nat Geo (21:00 - 22:00): World War II: Drain the Ocean
Met behulp van wetenschappelijke gegevens en digitale animatie worden de bergen, ravijnen, vlaktes en vulkanen onder de oceanen onthuld.
Ned 2 (21:05 - 22:00): Tegenlicht: afl. What makes you ckick?
De vraag luidt: wat gebeurt er precies met de gegevens die achtergelaten worden op het wereldwijde web?
Nat Geo (22:00 - 23:00): Egypt's Treasure Guardians
Het toerisme in Egypte heeft dramatisch geleden onder de nasleep van de revolutie. Een team gepassioneerde archeologen probeert meer van de geschiedenis van het land te ontdekken, haar erfgoed te behouden en de toeristen weer naar de piramides terug te brengen.
Nat Geo (23:00 - 00:00): Inside: N-Korea
en kijkje op de meest ontoegankelijke plaatsen ter wereld en een blik achter de schermen bij een aantal van 's werelds grootste evenementen.
Reis door het mysterieuze en soms beangstigende Noord-Korea, waar dictator Kim Jong II de scepter zwaait. Amerikaans verslaggeefster Lisa Ling reist samen met een medisch team door het land.

Maandag (26-09-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Hidden Kingdoms: afl. Onder de Blote Hemel
De sprinkhaanmuis in de Sonorawoestijn in de VS is een geducht nachtroofdier dat zelfs de dodelijkste schorpioenen uit het Wilde Westen de baas is. Maar als zo'n "mighty mouse" per ongeluk overdag buiten zijn hol belandt, kan hij dan lang genoeg overleven om de zon weer te zien ondergaan? Een veldbrand verwoest het leefgebied van een bang en argeloos jong slurfhondje of sengi. Waagt ze het erop om een nieuw pad uit te zetten of gaat ze terug naar haar territorium om te redden wat er te redden valt?
Canvas (21:10 - 21:45): Langs de Oevers van de Yangtze (5/6)
China is een van de grootste wereldmachten, maar heeft voor ons Nederlanders nog nauwelijks een gezicht. Laat staan dat we een idee hebben hoe de gewone Chinees leeft en werkt of wat hij ambieert of vreest. In Langs de oevers van de Yangtze reist fotograaf Ruben Terlou stroomopwaarts langs China's langste rivier, de Yangtze.
Vrijetijdsbesteding is in China een publieke en massale aangelegenheid. Of het nu gaat om Mahjong-toernooien, acrobatiek of streetdance, alles gebeurt op de centrale pleinen in de steden en het liefst met velen tegelijk.
Canvas (22:45 - 23:10): Exitus: afl Schepen en Oorlog
Dat is wat urban explorers volgens de definitie doen: het vaak illegaal bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties. Ze klimmen over hekken, wurmen zich door kleine raampjes tot ze een ingang in het gebouw hebben gevonden.
Maar vanuit hun passie voor animatiefilm, gaan Bob en Jeroen verder dan de doorsnee urban explorer. Met stopmotion-animatie brengen ze de bijzondere plekken na jaren van verwaarlozing weer tot leven.
Geheel Europa is vandaag nog steeds bezaaid met sporen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Gebouwen, constructies en terreinen die toentertijd naties hebben gediend, ontsnappen vandaag vaak aan onze aandacht. Een oorlogsschip is niet zomaar te bezoeken en de meeste mensen zullen nooit een stap kunnen zetten in een dergelijk schip. Maar op een scheepskerkhof in de buurt van Brest waar schepen van de Franse marine hun laatste dagen spenderen, hoeven Bob en Jeroen geen soldaten te trotseren.

Dinsdag (27-09-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Hidden Kingdoms: afl. Oerwoudgeheimen
Diep in het regenwoud van Borneo bewijzen twee minihelden hun schranderheid en inventiviteit bij het zoeken naar voedsel. Overdag schiet de toepaja of boomspitsmuis door een kwetterende, felgekleurde wereld, maar 's nachts is het bos, omgetoverd tot een duister sprookjesrijk, het domein van het gremlinachtige spookdiertje. En in de gematigde wouden van de Verenigde Staten voert een aardeekhoorn een race tegen de klok om zijn wintervoorraad noten aan te leggen.
Ned 2 (19:20 - 19:55): Vroege Vogels
Menno Bentveld en Milouska Meulens brengen kleine, grote, mooie en nieuwsgierige verhalen uit de natuur.
Canvas (21:10 -22:00): AprŤs Hitler (2/2)
Tweedelige documentaire van David Korn-Brzoza over de wederopbouw van Europa na de Tweede Wereldoorlog. Met vaak unieke archiefbeelden.
Ned 2 (22:55 - 23:55): 2Doc: Muziek op de vlucht
Ik ben hier, maar mijn ziel is aan de andere kant van de zee.” Een zin uit een liedje die het gevoel van vele vluchtelingen verklaart. In 2Doc: Muziek op de Vlucht volgt Frans Bromet samen met zijn dochter en zoon vluchtelingen uit een vluchtelingenkamp.

Woensdag (28-09-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Hidden Kingdoms: afl. Stadsjunle
Een klein zijdeaapje of oeistiti raakt verzeild in de verkeerschaos van Rio de Janeiro. Kan het aapje, alleen en gedesoriŽnteerd, op het nippertje zijn soortgenoten terugvinden?
Canvas (19:05 - 20:00): Wild Japan: afl. The Island of the Immortals
een driedelige BBC-reeks over de gevarieerde natuur van Japan, een land dat gedomineerd wordt door vulkanen en aardbevingen, strenge winters en zwoele zomers
Canvas (21:10 - 21:40): 4 x 7
4 documentaires van 7 minuten
Ned 2 (21:15 - 22:00): Zembla: afl De Q-koorts-epidemie
Terwijl Nederland in de ban was van de Mexicaanse griep, woedde in het zuiden van Nederland de Q-koorts epidemie, de grootste ter wereld. Minister Klink van Volksgezondheid spaarde kosten noch moeite om de Mexicaanse griep te beteugelen, maar de Q-koorts kreeg geen aandacht. Deze ZEMBLA werd bekroond met de journalistieke prijs De Tegel. Q-koorts epidemie onderschat
Nat Geo (22:00 - 23:00): Hitler's Last Year
Van D-Day tot de val van Hitler, het kostte geallieerden 11 zware maanden om het Reich te verslaan. Het was het dodelijkste jaar van de oorlog
Canvas (21:40 - 22:10): Changemakers: afl. Michael Braungart
Hij helpt bedrijven om hun producten zo te ontwerpen dat ze van begin tot einde veilig en herbruikbaar zijn. Zo bouwt hij aan een wereld zonder schadelijk afval. Het oude principe ‘van wieg tot graf’ (iets wordt gemaakt en vergaat) wordt zo: ‘van wieg tot wieg’ (iets wordt gemaakt en later opnieuw gebruikt). Of: cradle to cradle.
Ned 2 (22:55 - 23:55): 2Doc: A Haunting History
Als kind ontvluchtte Anuol de burgeroorlog in het zuiden van Soedan. Nu keert hij als advocaat terug naar zijn vaderland om zijn vicepresident ter verantwoording te roepen voor diens oorlogsmisdaden.
Nat Geo (23:00 - 00:00): Russia's Mystery Files
De voormalige Sovjet-Unie was een sinistere wereld, een land vol geheimen, geruchten en onzekerheid. Nu het Ijzeren Gordijn is gevallen kunnen we deze geruchten onderzoeken - van wilde mannen in de bergen tot angstaanjagende zombiehonden en een mysterieus incident op de berg des doods. Ooggetuigenverklaringen en reconstructies brengen deze bijzondere verhalen tot leven. We zullen je een wereld laten zien waarin niets is wat het lijkt.

Donderdag (29-09-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Natuur op 2: Het Avontuur van Opgroeien
Jonge dieren krijgen met alle mogelijke uitdagingen te maken, van hun eerste schreden tot en met het moment dat ze de veiligheid en geborgenheid van het nest achter zich laten. In de natuur hebben jonge dieren het nooit gemakkelijk. Voedsel zoeken, belagers mijden en essentiŽle vaardigheden leren valt niet mee, maar met wat ouderlijke sturing kan opgroeien ook een avontuur zijn. We volgen de lotgevallen van diverse dieren op hun weg naar de volwassenheid: van bijzondere tijgerwelpen in India en een jonge berggorilla in Oeganda tot twee bangelijke ijsbeertjes in het Noordpoolgebied
Ned 3 (22:30 - 23:00): Exitus: afl. Oorlog & Schepen
Dat is wat urban explorers volgens de definitie doen: het vaak illegaal bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties. Ze klimmen over hekken, wurmen zich door kleine raampjes tot ze een ingang in het gebouw hebben gevonden.
Maar vanuit hun passie voor animatiefilm, gaan Bob en Jeroen verder dan de doorsnee urban explorer. Met stopmotion-animatie brengen ze de bijzondere plekken na jaren van verwaarlozing weer tot leven.
Ned 2 (23:55 - 00:55): 2Doc: Ai Wei Wei - The Fake Case
Wegens zijn activisme is kunstenaar Ai Weiwei drie maanden gevangen gehouden door de Chinese Staat. Hoe gaat hij om met het politieke schaakspel waarin hij is terechtgekomen en hoe transformeert hij zijn ervaringen naar zijn werk? Conceptueel en politiek geŽngageerd kunstenaar Ai Weiwei trad de afgelopen jaren steeds meer op de voorgrond als fel criticus van de Chinese overheid. Hij is onverschrokken en laat zich door niemand intimideren, tot hij in 2011 door de Chinese Staat wordt gegijzeld en bijna drie maanden wordt vastgehouden op een geheime plek. Als hij weer vrij is, beseft hij voor het eerst dat hij een prijs betaalt voor zijn activisme. Hij kampt met slaapproblemen en heeft last van geheugenverlies, maar laat zich desondanks niet monddood maken door de Chinese overheid. De film volgt Ai Weiwei na zijn terugkeer, in zijn dagelijks leven met zijn vrouw, zoontje en moeder. Maar ook in interviews met de internationale pers en de kunstwereld; ze willen allemaal zijn verhaal horen en verder vertellen. Hij heeft huisarrest, kan nergens heen en wordt streng in de gaten gehouden door de Chinese autoriteiten: 18 overheidscamera's staan gericht op zijn studio en zijn huis. Hoe moet Ai Weiwei omgaan met zijn gevangeniservaringen en het politieke schaakspel waar hij in terecht is gekomen? De rechtszaak die volgt noemt hij de Fake Case, naar analogie van zijn eigen bedrijf Fake ltd., maar nog meer vanwege de valse beschuldigingen aan zijn adres. Als reactie op de rechtszaak sturen gewone Chinezen hem spontaan geld met briefjes erbij waarop ze hem een hart onder de riem steken. Hierdoor is Ai Weiwei, ondanks alle tegenwerking, ervan overtuigd dat China klaar is voor verandering en krijgt hij weer nieuwe energie om door te gaan en de Chinese overheid te blijven provoceren. Hij wil vrij zijn en de Chinese bevolking een stem geven. Dus transformeert hij zijn ervaringen en frustraties naar een serie kunstwerken en blijft hij strijdbaar

Vrijdag (30-09-2016)
Nat Geo (21:00 - 22:00): Original Sin
Deze 6-delige serie laat ons zien hoe seks vaak de motiverende kracht achter alle dingen in onze wereld van de wetenschap om de politiek tot cultuur en sociale interactie pop is. Met behulp van interviews, archiefbeelden, reconstructies en animatie, zullen we ontdekken hoe verrassend sex effect heeft gehad op de mensheid en hoe de dingen zijn veranderd in de afgelopen 50 jaar.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_165705385
Zondag (02-10-2016)
Nat Geo (16:00 - 17:00): Earth From Space
Dankzij satellietbeelden en geavanceerde computeranimaties kan de NASA ons laten zien hoe de aarde functioneert en voortdurend verandert
Nat Geo (20:00 - 21:00): Drain the Bermuda Triangle
Ontdek wat er onder het zeeoppervlak schuilgaat in de mysterieuze Bermudadriehoek, met behulp van geavanceerde sonarapparatuur
Canvas (20:55 - 21:45): Treasures of Ancient Greece: afl. The Classical Revolution
Deze driedelige documentaire serie brengt in de beste BBC-traditie een beschouwende, doordachte en frisse kijk op een van de meest boeiende kunstperiodes uit onze geschiedenis
Nat Geo (21:00 - 22:00): Expedition Mars
Volg de reis van de twee onbemande ruimtevaartuigen Spirit en Opportunity op Mars en de verbazingwekkende ontdekkingen die ze deden toen ze aankwamen.
BBC 2 (21:00 - 22:00): Hunting the Nazi Gold Train
Historicus Dan Snow volgt het spoor van een met goud, wapens en waardevolle voorwerpen geladen trein uit de Tweede Wereldoorlog. In augustus 2015 beweerden twee amateuronderzoekers dat ze de nazitrein bij de Poolse stad Walbrzych gevonden hadden, maar tot nu heeft niemand kunnen verklaren wat er met de trein gebeurd is.
Ned 2 (21:05 - 22:00): Tegenlicht: afl. Wij zijn het volk
Wij zijn het volk’. Dit schreeuwen de duizenden boze burgers elke maandagavond op het grootste plein van Dresden. Het zijn de aanhangers van de Duitse politieke beweging Pegida en de nieuwe populistische partij, Alternative fŁr Deutschland. Ze zijn boos op Angela Merkel die zij als de belichaming van een elite zien die niet naar het volk luistert. Ze hebben angst voor de vluchtelingen die naar Europa trekken en keren zich tegen de zogenaamde islamisering van Duitsland. Tijdens de laatste regionale verkiezingen won de AfD meer dan10 % van de stemmen en verwerft zich daarmee een permanente plek in de Duitse politieke arena. Door de straten van Dresden rijdt een blauw busje. Op de achterkant staat met dikke letters ‘Alle Macht Geht Vom Volke Aus’. In Duitsland heeft populistisch rechts zich in de vorm van een nieuwe politieke partij, Alternative fŁr Deutschland, definitief gemanifesteerd in de politieke arena. De partij staat in korte tijd op grote winst in de peilingen voor de komende verkiezingen. Hierin gesteund door de boze burgers van de actiegroep Pegida die elke maandag weer gaan demonstreren. Er is angst voor de vluchtelingen die, aangewakkerd door het beleid van Merkel, richting het welvarende deel van Europa trekken. Vrees dat de wereld die men kent door de komst van de vluchtelingen en de islam voorgoed zal veranderen. En boosheid op een elite die niet luistert naar het volk. Een elite die ingrijpende morele en politieke beslissingen neemt waarvoor een niet gehoorde meerderheid moet opdraaien. En daarom scanderen elke maandag duizenden burgers van Dresden: Wij zijn het volk
Canvas (23:00 - 23:55): Diving into the Unknown
Diving into the Unknown vertelt het verhaal van drie duikers die een onmogelijk duik maken, om de lichamen van hun vrienden te bergen. De documentaire duurt 85 minuten en bevat oorspronkelijke beelden van het ongeluk.
Nat Geo (23:00 - 00:00): Cosmos: A Spacetime Odyssey
Astrofysicus Neil deGrasse Tyson bestuurt het schip van de verbeelding en brengt een legendarische tv-serie naar het publiek van de 21ste eeuw

Maandag (03-10-2016)
Ned 2 ( 16:50 - 17:50): Natuur op 2: De Aard van het Beestje (1/2): afl. Speels
Tweedelige documentaire waarin we een uniek inkijkje krijgen in het wilde gedrag van onze ogenschijnlijk tamme huisgenoten. Verbluffende beelden laten het beest in ons huisdier zien: waarom hamsters zo graag in molentjes lopen, hoe honden de regels van de roedel leren en kittens zich tot volleerde jagers ontwikkelen. Plonzende honden, babysittende poezen, hamster-Houdini's en een kat die door zijn prooi verslagen wordt: het zal onze kijk op ons huisdier voorgoed veranderen. Ook recent onderzoek passeert de revue. Zo leren we hoe parkieten kunnen "praten" en hoe katten met behulp van een speciale klauw tegen een muur op kunnen klimmen, waarom konijnen hupsen en waarom hamsters meer voedsel in hun wangen proppen dan ze op kunnen. We zien ook echte "wilde" huisdieren in actie: straathonden in de stad Cuzco in Peru, tamme konijnen in een echt konijnenhol en de loslopende katten op Katteneiland in Japan.
Ned 2 (20:55 - 22:00): 2Doc: Back to the Past
Wereldwijd is de sfeer en het gevoel van het interbellum, de tijd tussen de twee wereldoorlogen, op dit moment heel populair. Er is een soort hang naar retro en vintage fashion en design. In New York zijn bijvoorbeeld grote Jazz Age Parties, waar duizenden mensen helemaal in stijl gekleed op afkomen. Het epicentrum van de jaren twintig-beweging in Europa is Berlijn, de stad die tijdens het interbellum al de "feeststad van de wereld" was. Een decadente stad waar mensen vrij konden zijn, maar destijds ook een stad op de rand van de afgrond. De documentaire, die zich afspeelt in Berlijn en Wenen, laat mensen zien die graag in deze vervlogen tijden geleefd zouden hebben, zoals de feestgangers die naar de grote BohŤme Sauvage-feesten gaan, maar vooral de zogenaamde nostalgisten: mensen die hun hele leven aan de jaren twintig hebben aangepast. Ze zijn geÔnspireerd door de muziek of een film en kleden zich volgens de jaren twintig, hebben hun huizen zo ingericht en ze hebben de televisie, de radio en de magnetron de deur uit gedaan. De nostalgist leeft in het verleden, maar is paradoxaal genoeg ook een mens van de toekomst. Hij wantrouwt de media, televisie en kranten, maar is verslaafd aan social media. Via Facebook, Instagram en Twitter ontmoeten zij elkaar en laten ze zichzelf zien. Het is opvallend hoe vaak de hoofdpersonen in de documentaire in hun jaren twintig-kleding, toch over de huidige tijd spreken en welke parallellen zij zien tussen onze tijd en de tijd van toen. Wederom komt het rechts-populisme in vele landen op, wederom is er een steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk en wederom is er sprake van ongenoegen en onvrede. Zou de tijd zich kunnen herhalen? Daarom vergeten ze liever samen even het heden en de mogelijke toekomst door te luisteren naar prachtige muziek uit het verleden of door te dansen tot in de vroege ochtend.
Canvas (21:10 - 22:45): Langs de Oevers van de Yangtze (6/6)
China is een van de grootste wereldmachten, maar heeft voor ons Nederlanders nog nauwelijks een gezicht. Laat staan dat we een idee hebben hoe de gewone Chinees leeft en werkt of wat hij ambieert of vreest. In Langs de oevers van de Yangtze reist fotograaf Ruben Terlou stroomopwaarts langs China's langste rivier, de Yangtze.
Canvas (22:45 - 23:15): Exitus: afl. Sovjet RiviŤra
Dat is wat urban explorers volgens de definitie doen: het vaak illegaal bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties. Ze klimmen over hekken, wurmen zich door kleine raampjes tot ze een ingang in het gebouw hebben gevonden.
Maar vanuit hun passie voor animatiefilm, gaan Bob en Jeroen verder dan de doorsnee urban explorer. Met stopmotion-animatie brengen ze de bijzondere plekken na jaren van verwaarlozing weer tot leven.
AbchaziŽ is een opstandige provincie in de voormalige Sovjetrepubliek GeorgiŽ. In de tijd van de USSR was de regio aan de Zwarte Zee een geliefkoosd vakantieoord voor de partijbonzen. Bob en Jeroen ontdekken er de vergane glorie van de 'Sovjet Riviera'.
Nat Geo (23:00 - 00:00): Genius by Stephen Hawking: afl. Are We Alone?
Stephen Hawking geeft drie vrijwilligers een reeks uitdagingen om hen te helpen een aantal grote vragen over de wereld te beantwoorden.
Hoe groot is de kans dat we alleen zijn in het universum? Het antwoord zou ons lot als soort kunnen beÔnvloeden.

Dinsdag (04-10-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Natuur op 2: De Aard van het Beestje (2/2): afl. Slim en Tactisch
In het tweede deel van de 'wilde' avonturen van onze huisdieren worden we ingewijd in hun verborgen zintuigen en geheime communicatietechnieken. Met hun legendarische reukzin laten honden ons op een rondrit door Parijs een heel ander beeld van die stad zien. Een hamster weet met zijn fabelachtige zintuigen op spectaculaire wijze te ontsnappen en zet vervolgens zijn ingebouwde navigatie in om de weg naar huis te vinden. Katten raken bedwelmd door plantengeur en ondervinden daarvan de pijnlijke gevolgen. Een parkiet demonstreert zijn verborgen charmes die we in ultraviolet licht zien opgloeien. Goudvissen blijken zintuigen te hebben waarmee ze de kleinste rimpeling in het water kunnen voelen. Als we een paard roskammen, spreken we zijn taal, maar paarden gebruiken hun oren om op uiterst subtiele wijze te communiceren. Katten in Japan verklappen hun geheime boodschappen en Peruaanse straathonden gebruiken verborgen signalen om op afstand met elkaar te communiceren. Na al deze verbluffende feiten en staaltjes van wild gedrag zul je je huisdier nooit meer voor tam verslijten.
Ned 2 (19:20 - 19:55): Vroege Vogels
Met: De grote zilvermeeuw is een prachtige verschijning aan de kust, maar een stad als Leiden wordt er gek van. Ze schreeuwen en scheuren de vuilniszakken open. Menno Bentveld onderzoekt hoe de overlast aangepakt kan worden, met respect voor de prachtige vogel natuurlijk! * Daarnaast een van de grootste kevers van ons land; die komt maar op een plek in Nederland voor. In een vennetje in zuidwest Drenthe. Sinds de ontdekking van de geelgerande waterroofkever in 2005 proberen onderzoekers het prachtige dier te redden en verder te verspreiden. * Tenslotte is het gelukt om de meest onzichtbare slang van Nederland te filmen, de gladde slang. In Noord-Brabant wordt al jaren hard gewerkt om het zeldzame reptiel te helpen. Met succes
Ned 2 (22:55 - 23:55): 2Doc: De Stress van de Herder
De 2Doc De stress van de herder neemt kijkers mee naar het Drents-Friese Wold. Schaapherder Catrinus Homan laat zien dat zijn baan helemaal niet zo ontspannend is als de meeste mensen denken.
Misschien spreekt de 2Doc De stress van de herder je wel aan omdat je regelmatig met de auto langs een weiland vol schapen rijdt. Je fantaseert even over een leven in de natuur. Geen drukke kantoorbaan, maar als schaapherder van de rust genieten in de natuur. Nou, zet die droom maar uit je hoofd, want bij het werk als schaapherder komt een hoop stress kijken

Woensdag (05-10-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Natuur op 2: De Gorillafamilie en Ik
Gordon Buchanan keert terug naar Congo om te kijken hoe het met zijn gorillafamilie is. Toen hij ze achterliet, werd Chimanuka, het hoofd van de familie, uitgedaagd door een rivaal. Het leven van twee van zijn jongen, het weesje Marhale en baby Mwira, stond op het spel. Na zijn hernieuwde kennismaking met de familie merkt Gordon dat een nieuw gevaar de gorilla's bedreigt: stropers. Slagen Gordon en de rangers erin de gorillafamilie te beschermen?
BBC 2 (21:00 - 22:00): Coast: The Great Guide: afl. Southern Wales
Tessa Dunlop en Neil Oliver gaan van de Severn Bridge aan de kust van Zuid-Wales naar St.-Davids. Tessa kiest het ruime sop en trotseert de hoge golven met een roeiboot. Onderweg naar Penclawdd maakt ze een uitstapje naar het schiereiland Gower en een tocht in een kayak bij Worm's Head.
Canvas (21:10 - 21:40): 4 x 7
Vier korte documentaires van zeven minuten
Canvas (21:40 - 22:10): Changemakers: afl. Ricardo Semler
Ricardo Semler is een Braziliaanse topondernemer die schatrijk werd door zijn werknemers gelukkig te maken. De toverformule: zo weinig mogelijk regels, zoveel mogelijk autonomie en zo min mogelijk managers. Doe waar je zin in hebt, als je werk maar op tijd af is. Semler schreef tal van bestsellers over zijn vernieuwende ideeŽn. Time magazine doopte hem tot 'global leader of tomorrow, want naast ons werk wil hij ook het onderwijs en zelfs onze hele manier van samenleven veranderen
BBC 2 (22:00 - 23:00): A World without Down Syndrome?
Documentary about Down's syndrome and the ethics of pregnancy screening, fronted by Sally Phillips. This film explores the science and thinking around the proposed new screening test for Down's syndrome and its possible availability on the NHS
Nat Geo (22:00 - 23:00): Apocalypse: WWII
Nooit eerder vertoonde en ingekleurde filmbeelden geven de harde realiteit van de Tweede Wereldoorlog weer.
Ned 2 (22:55 - 23:55): 2oc: De Vrije Markt
Kaasboer Hans, visbakster Carla en groente- en fruitverkoopster Ayfer staan al hun hele leven op de markt in Rotterdam. De komst van de nieuwe markthal zet hun plaats op de markt en hun inkomsten onder druk. De documentaire laat zien hoe deze drie marktkooplieden omgaan met deze ingrijpende veranderingen. De marktkooplui werken sinds generaties op de langste markt van Europa en willen hun manier van leven en tradities behouden. Maar de gemeente Rotterdam wil de markt toekomstbestendig maken. Door de komst van de prestigieuze hal verdwijnt een groot aantal kramen. Ze moeten inschikken, slikken of stikken. Ze mogen hun kraam inruilen voor een eigentijdse versunit. Dan moet je zeven dagen per week open en megahuur betalen. De ťťn strijd tegen het systeem, de ander probeert mee te gaan met zijn tijd. Het is de strijd van een wel heel kleine David tegen een kapitaalkrachtige Goliath. De vrije markt is de debuutdocumentaire van regisseuse Marleine van der Werf. De film gaat in premiŤre op het Nederlands Filmfestival 2016, en is geselecteerd voor de debuutcompetitie
Nat Geo (23:00 - 00:00): Russia's Mystery Files
De voormalige Sovjet-Unie was een sinistere wereld, een land vol geheimen, geruchten en onzekerheid. Nu het Ijzeren Gordijn is gevallen kunnen we deze geruchten onderzoeken - van wilde mannen in de bergen tot angstaanjagende zombiehonden en een mysterieus incident op de berg des doods. Ooggetuigenverklaringen en reconstructies brengen deze bijzondere verhalen tot leven. We zullen je een wereld laten zien waarin niets is wat het lijkt

Donderdag (06-10-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Natuur op 2: De Gorillafamilie en Ik
Gordon Buchanan keert terug naar Congo om te kijken hoe het met zijn gorillafamilie is. Toen hij ze achterliet, werd Chimanuka, het hoofd van de familie, uitgedaagd door een rivaal. Het leven van twee van zijn jongen, het weesje Marhale en baby Mwira, stond op het spel. Na zijn hernieuwde kennismaking met de familie merkt Gordon dat een nieuw gevaar de gorilla's bedreigt: stropers. Slagen Gordon en de rangers erin de gorillafamilie te beschermen?
Ned 2 (19:20 - 19:55): De Kennis van Nu: afl. Smeltende Gletsjers; Grote Problemen
Een bijzondere aflevering van het NTR-wetenschapsprogramma De Kennis van Nu. Verslaggever Bart Meijer bezoekt de westkust van Antarctica, het gebied waar de gevolgen van de wereldwijde klimaatverandering het meest in het oog springen. Hij volgt Nederlandse wetenschappers die in dit schitterende gebied onderzoek doen naar klimaatverandering
BBC 2 (21:00 - 22:00): Nature's Weirdest Events
Natuurwetenschapper Chris Packham presenteert een documentaireserie over bizarre en buitengewone natuurverschijnselen. Om de
fenomenen te verklaren doet hij een beroep op ooggetuigen, wetenschappers en beelden uit het natuurarchief van de BBC
Ned 3 (22:20 - 22:55): Exitus: afl. Sovjet RiviŤra
Dat is wat urban explorers volgens de definitie doen: het vaak illegaal bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties. Ze klimmen over hekken, wurmen zich door kleine raampjes tot ze een ingang in het gebouw hebben gevonden.
Maar vanuit hun passie voor animatiefilm, gaan Bob en Jeroen verder dan de doorsnee urban explorer. Met stopmotion-animatie brengen ze de bijzondere plekken na jaren van verwaarlozing weer tot leven.
AbchaziŽ is een opstandige provincie in de voormalige Sovjetrepubliek GeorgiŽ. In de tijd van de USSR was de regio aan de Zwarte Zee een geliefkoosd vakantieoord voor de partijbonzen. Bob en Jeroen ontdekken er de vergane glorie van de 'Sovjet Riviera'.

Vrijdag (07-10-2016)
Nat Geo (21:00 - 22:00): Original Sin
Deze 6-delige serie laat ons zien hoe seks vaak de motiverende kracht achter alle dingen in onze wereld van de wetenschap om de politiek tot cultuur en sociale interactie pop is. Met behulp van interviews, archiefbeelden, reconstructies en animatie, zullen we ontdekken hoe verrassend sex effect heeft gehad op de mensheid en hoe de dingen zijn veranderd in de afgelopen 50 jaar.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_165851207
Zondag (09-10-2016)
Nat Geo (20:00 - 21:00): Inside World War 2
Met behulp van wetenschappelijke gegevens en digitale animatie worden de bergen, ravijnen, vlaktes en vulkanen onder de oceanen onthuld.
Canvas (20:55 - 21:45): Treasures of Ancient Greece: afl. The Classical Revolution
Alastair Sooke gaat op onderzoek naar de baanbrekende revolutie die later uitmondde in de klassieke Griekse kunst en vraagt zich af waarom de Grieken op korte tijd zo goed werden in hun vak. Hij reist naar de Vallei van de Tempels in Agrigento en naar het eiland Mozia om de verbazingwekkende wagenmenner te zien die daar in 1979 gevonden werd. Hij ontdekt er eveneens de Bronzen van Riace, een reeks beelden van atletische strijders. Die creatieve transitie had invloed op zowel de architectuur, op marmersculpturen als op vaasschilderingen. Misschien is de belangrijkste factor ook tegelijk de grootste erfenis: een fascinatie voor het naakte menselijk lichaam.
Nat Geo (21:00 - 22:00)): In the Shadow of the Moon
Een intieme documentaire waarin overlevende bemanningsleden van elke Apollo-missie naar de maan hun verhalen in eigen woorden vertellen.
Ned 2 (21:05 - 22:00): Tegenlicht: afl. Cultuurbarbaren
Is kunst slechts een markt geworden waarbij alleen de bezoekersaantallen van musea tellen of de sterrenstatus van een kunstenaar als Ai Weiwei? Alessandro Baricco, auteur van 'De Barbaren', ontwaart een nieuw cultuuroptimisme. Kunstenaars van nu dienen zich te engageren met de werkelijkheid om ons heen. De Britse kunstenaar Isaac Julien liet tijdens de 56e BiŽnnale in VenetiŽ uit het werk van Karl Marx voorlezen. Dat terwijl de privťjachten net aanmeerden aan de kade voor de opening. En Julien zelf door Rolls Royce wordt gesponsord. Reden voor cultuurpessimisten om het "einde van de kunst" te verkondigen. Kunst zou teveel in de greep zijn geraakt van kapitaal, sterrenstatus, design en digitale massacultuur. Zo niet volgens de Italiaanse auteur Alessandro Baricco. Hij betoogt dat onze cultuurbeleving zich alleen maar aan het aanpassen (muteren) is. En dat zou ons juist optimistisch moeten stemmen. Om kunst nog betekenis gevend te laten zijn dient het zich te engageren met de maatschappelijke werkelijkheid om ons heen. Zich te herladen met vers engagement. Baricco richtte daarom in Turijn een schrijfschool op om volgens deze opvattingen een nieuwe generatie geŽngageerde schrijvers op te leiden. De nieuwe betekenis van de kunst is te herkennen in het Engelse kunstenaarscollectief Assemble Studios, dat in 2015 de Turner Prize won. Het uit achttien jonge architecten en designers bestaande collectief besloot zonder winstoogmerk woningen in een arbeiderswijk in Liverpool te verbeteren en naast de burgers te gaan staan tťgen de sloopplannen. We zien het ook terug in het werk van ontwerper Femke Herregraven waarin zij zichtbaar maakt hoe onze mondiale financiŽle markten met elkaar communiceren. En tijdens de 'Dark Ecology'-reis naar het meest noordwestelijke puntje van Rusland waar kunstenaars en filosofen de nieuwe relaties tussen natuur, industrie, vervuiling en klimaat onderzoeken. Tenslotte probeert kunstenaar Renzo Martens de plantage-arbeiders in de jungle van Oostelijk Congo te verheffen uit hun erbarmelijke arbeid- en leefomstandigheden. Dit doet hij door de plantage-arbeiders zichzelf te laten exploiteren met het maken van beeldhouwwerken van chocolade.
Nat Geo (23:00 - 00:00): Cosmos: a Spacetime Odyssey
Neil deGrasse Tyson verkent de evolutie door natuurlijke en kunstmatige selectie, met een blik op de ontwikkeling van het menselijk oog.

Maandag (10-10-2016)
Ned 2 (20:55 - 22:00): 2Doc: De Klimaatontkenners
Gideon Levy duikt met zijn documentaire De klimaatontkenners in de wereld van de klimaatscepsis. Van oliebedrijven die wetenschappers betalen tot een overheid die wetten aanneemt om lessen op school te veranderen.
Verdoezelen
De afgelopen eeuw is de mens een steeds grotere rol gaan spelen in klimaat verandering. Gideon Levy ontdekt dat sommigen er alles aan proberen te doen om hun verantwoordelijkheid te verdoezelen. Oliebedrijven die wetenschappers betalen om twijfel te zaaien over de temperatuurstijging door CO2-uitstoot bijvoorbeeld. Maar ook de journalisten van Fox News die klimaatverandering bewust in twijfel trekken.
Verenigde Staten
Niet alleen zijn oliebedrijven en journalisten een belangrijke factor in Gideons documentaire. Het blijkt zelfs dat in de Verenigde Staten speciale wetten worden aangenomen om leerstof op scholen aan te passen. Het wordt dan bijvoorbeeld mogelijk om lessen te geven waarin klimaatscepsis de boventoon voert.
Canvas (21:10 - 21:55): Land of the Midnight Sun (1/3)
De ruim 13 000 kilometer lange, avontuurlijke tocht rond de poolcirkel die Alexander Armstrong zal ondernemen, begint in Noord-ScandinaviŽ. Daar ontmoet hij mensen die op het ijs leven. Daarna trekt hij naar de meest noordelijk gelegen bewoonde plek op de planeet: Spitsbergen. Vervolgens zet hij voet aan wal in IJsland. Alexander onderneemt deze hachelijke tocht diep in de winter, het mooiste seizoen om deze adembenemende streek te verkennen. Maar dodelijke weersomstandigheden kunnen zelfs de best uitgekiende plannen stevig in de war sturen.
Canvas (21:55 - 22:55): The Not so Secret Life of the Manic Depressive; Ten Years On
Documentaire van Ross Wilson Tien jaar geleden getuigde de Britse komiek, acteur, schrijver en televisiepresentator Stephen Fry in de bekroonde BBC-reeks 'The secret life of the manic depressive hoe het is om te leven met een bipolaire of manisch-depressieve geestesstoornis. Is er ondertussen veel veranderd? Kijkt onze samenleving anders aan tegen de ziekte? Is het stigma minder groot dan toen? En is de behandeling van de ziekte verbeterd? In deze documentaire zien we hoe mensen vandaag omgaan met een bipolaire stoornis. We ontmoeten Alika, wier uitval op de metro een YouTube-hit werd; Scott, baas, echtgenoot en man, die de bijwerkingen van zijn nieuwe medicatie zo goed mogelijk probeert te trotseren; Rachel, die op haar 19e dacht dat ze kon vliegen, een gedachte die haar leven zou veranderen; en Cornelia, die in de vorige documentaire ook al opdook. Met hulp van haar familie probeert ze een plaats voor zichzelf in de maatschappij te vinden, terwijl ze ondertussen kampt met een terminale kanker. Ook Stephen Fry zelf praat opnieuw openhartig over wat de ziekte in zijn leven betekent. (DCD Rights, 2016)
Canvas (22:55 - 23:20): Exitus: afl. Spookdorpen
Bob en Jeroen bevinden zich in het bergachtige hinterland van AbchaziŽ. In de tijd van de Sovjet-Unie floreerde de streek door de steun uit Moskou voor de mijnbouw en industrie. Nu vinden ze er vooral spookdorpen. Tijdens hun zoektocht ontmoeten ze enkele van de laatst overgebleven bewoners en brengen de dorpen weer tot leven.
Nat Geo (23:00 - 00:00): Genius by Stephen Hawking
Stephen Hawking geeft drie vrijwilligers een reeks uitdagingen om hen te helpen een aantal grote vragen over de wereld te beantwoorden.

Dinsdag (11-10-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Natuur op 2: Leven in de Rimboe: afl. Het Anacondavolk van het Amazonegebied
Al 25 jaar volgt natuurfilmer Gordon Buchanan 's werelds grootste roofdieren en de onderzoekers die hen bestuderen. Zijn jarenlange werk heeft hem een uniek inzicht opgeleverd in het bestaan van predatoren. In deze serie bekijkt hij ze vanuit een heel ander standpunt: dat van de volken met wie "zijn" dieren hun omgeving delen. Gordon reist naar de meest afgelegen gebieden op onze planeet, waar hij het vertrouwen hoopt te winnen van stammen die dagelijks met wilde dieren in aanraking komen. Deze unieke volken bezitten kennis die ons volkomen nieuwe inzichten over wilde dieren kunnen geven. Maar het is wel een van de hachelijkste dingen die Gordon ooit gedaan heeft.
Nee 2 (19:20 - 19:55): Vroege Vogels
Met: Wim Pijbes van het nieuwe Museum Voorlinden struint met Menno door de unieke natuur van het landgoed in de Wassenaarse duinen. * Na de adder, de ringslang en de gladde slang leeft er sinds enkele jaren nog een slangensoort in onze natuur: De Russische rattenslang. Gewapend met zendapparatuur is Milouska op zoek naar deze oosterse schone. * Ze zijn nog even te zien: het landkaartje, de dagpauwoog en het bont zandoogje. Voordat het te koud wordt en het dagvlinderseizoen voorbij is neemt Vroege Vogels een kijkje in het Kuinderbos in de Noordoostpolder. Het is een van de meest rijke vlinderplekken van Nederland.
Ned 2 (23:00 - 00:30): 2Doc: Racing Extinction
Het gaat niet goed met de wereldwijde roggen- en haaienpopulatie. Regisseur Louie Psihoyo maakte een spannende documentaire over dit probleem. Hij gebruikte daarbij onder meer undercoveracties en technische gadgets.
Het is 5 voor 12 voor veel diersoorten. Sommige experts beweren zelfs dat de helft van het aantal soorten over een eeuw is uitgestorven. De reden? Klimaatverandering en de illegale handel in bedreigde dieren. Louie Psihoyo vraagt in de documentaire Racing extinction aandacht hiervoor.
Undercoveracties
Deze regisseur liet eerder in het geruchtmakende The cove nietsverbloemend zien hoe Japanners op bloedige wijze dolfijnen doodden. Ditmaal springt hij in de bres voor met uitsterven bedreigde haaien en roggen. Daarbij gebruikt hij naar eigen zeggen James Bond-achtige undercoveracties, onder meer in China en IndonesiŽ. 'Bloedstollend', noemt hij dit in een interview op de site van het filmfestival Sundance. 'Het was zenuwslopend om te acteren in zulke levensgevaarlijke situaties.'*
Donaties
Psihiyo heeft veel te danken aan de veelgeprezen voorganger van Racing extinction. 'The cove maakte het een stuk makkelijker om de financiering rond te krijgen. Dat was volgens mij een van de meest onderscheiden documentaires aller tijden. We hadden nu een goed budget, al overschreden we het wel regelmatig. We moesten blijven zoeken naar donaties.' Psihoyo is trots op het resultaat, ook omdat Racing extinction volgens hem een entertainende documentaire is geworden. 'Er zitten elementen in van het soort spionagefilms dat mensen met hun date in de bioscoop gaan kijken.'

Woensdag (12-10-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Natuur op 2: Leven in de Rimboe: afl. Het Leeuwenvolk van de Kalahari
Gordon reist naar Botswana, waar hij met een groep Bosjesmannen de Kalahariwoestijn in trekt om te leren hoe je te voet tussen de wilde leeuwen moet overleven. De Ju/'hoansi-Bosjesmannen leren Gordon hun oeroude geheimen: hoe je vuur maakt, honing vindt en water uit woestijnplanten haalt. Hij volgt hen bij het jagen met gifpijlen en bij het besluipen van een troep leeuwen. Gordon vindt het behoorlijk spannend om zo dicht bij deze grote katten te zijn. Durft hij het aan om samen met de Bosjesmannen op een leeuwin af te gaan om een deel van haar buit te bemachtigen?
Canvas (21:10 - 21:40): 4 x 7
Vier korte documentaires van zeven minuten
Nat Geo (22:00 - 23:00): Apocalypse WWII
Nooit eerder vertoonde en ingekleurde filmbeelden geven de harde realiteit van de Tweede Wereldoorlog weer.BBC 2 (22:00 - 23:00): Horizon: afl. The Lost Tribes of Humanity
Alice Roberts explores the latest discoveries in the study of human origins, revealing the transformation that has been brought about in this field by genetics.
Traditional paleo-anthropology, based on fossils, is being transformed by advanced genome sequencing techniques. We now know that there were at least four other distinct species of human on the planet at the same time as us - some of them identified from astonishingly well-preserved DNA extracted from 50,000-year-old bones, others hinted at by archaic sections of DNA hidden in our modern genome. What's more, we now know that our ancestors met and interacted with these other humans, in ways that still have ramifications today. Alice uses these revelations to update our picture of the human family tree.
Ned 2 (23:00 - 00:10): 2Doc: Sea Blind - The Price of Shipping our Stuff
Negentig procent van wat we kopen komt aan per schip. En dat terwijl de scheepvaart een van de meest vervuilende bedrijfstakken ter wereld is.
Bernice Notenboom maakte de documentaire Sea Blind nadat ze op een skireis geconfronteerd werd met de verwoestende invloed van roet die schepen uitstoten. Roet is een sterk broeikasgas en houdt uv-straling vast waardoor de aarde opwarmt. Bovendien smelt ijs als er roet op belandt.
Door het smelten van de ijskappen zijn er nieuwe, kortere vaarroutes ontstaan voor de scheepvaart. Dat is voordeliger – acht dagen minder reizen kan al zo'n 90.000 euro per trip besparen – maar niet voor het ijs.
Ned 2 (00:10 01:10): 2Doc: Good things Await
Niels Stokholm runt met zijn vrouw Rita een succesvolle biologische Deense boerderij die levert aan de beste restaurants ter wereld. Maar niet iedereen is even enthousiast over boederij ThorshÝjgaard en de holistische methoden die Niels gebruikt. Autoriteiten en bureaucratie dreigen met sluiting.

Donderdag (13-10-2016)
Ned 2(16:55 - 17:50): Natuur op 2: Leven in de Rimboe: afl. Het Krokodillenvolk in Papoea-Nieuw-Guinea
Onder leiding van Steve Backshall daalt een team van speleologen af in de krater van een gigantische uitgedoofde vulkaan, midden in het dichte oerwoud. Dit ongerepte gebied, in het hart van het bijna onbewoonde eiland Nieuw-Guinea, wordt aan alle kanten beschermd door vijfhonderd meter hoge wanden. Steve en zijn team zijn de eerste niet-Papoea's die zich in deze verscholen wereld wagen, waar volgens biologen mogelijk spectaculaire nieuwe diersoorten leven. George McGavin trekt naar het oosten, waar een vulkaanuitbarsting plaatsvindt, en ontdekt een zeldzame vogel die van hete vulkaanas leeft. De tocht moet echter worden afgebroken als er in de vulkaanexplosies plaatsvinden en er enorme stukken steen op het kamp neerdalen. Deze serie beleeft zijn hoogtepunt in de verstilde wereld van de uitgedoofde krater, waar Steve Backshall en natuurcameraman Gordon Buchanan twee verbazend makke grote zoogdieren ontdekken die tot volkomen nieuwe soorten behoren: een reuzenrat ter grootte van een kat en een koeskoes, een buideldier dat in bomen klimt
Ned 2 (19:20 - 19:55): De Kennis van Nu: afl Scheurbuik en Syfilis in het Maagdenhuis
Een collectie van 1500 schedels van Amsterdamse kinderen uit de 19e eeuw ligt bij de afdeling archeologie aan de Universiteit van Amsterdam. Fysisch antropologe Liesbeth Smits onderzoekt hoe het gesteld was met de gezondheid en de mate van ondervoeding van deze kinderen. Grotendeels waren de kinderen afkomstig uit het Maagdenhuis in Amsterdam, vroeger een weeshuis voor meisjes en tegenwoordig het pand waar het bestuur van de UvA in zetelt. Veel weeskinderen leden aan vitaminegebrek, bloedarmoede en ziektes als aangeboren syfilus. In deze uitzending van De Kennis van Nu duiken Diederik Jekel en Elisabeth van Nimwegen het leven in van een van de weesmeisjes: Maria Elisabeth Frankenhuizen. Zij overleed op elfjarige leeftijd in het weeshuis. Wat at zij? Waar in de sloppen van de Jordaan woonde zij voordat ze wees werd? Was ze ziek en leed ze inderdaad honger? Haar schedel vertelt ons het verhaal van het leven van alledag in de Nederlandse steden. In het isotopenlab aan de Vrije Universiteit kan aan de hand van een tand van Maria verteld worden of zij genoeg voedingsstoffen binnenkreeg
BBC 2 (21:00 - 22:00): Nature's Weirdest Events
Natuurdocumentaire
Ned 2 (23:00 - 00:10): 2Doc: De Man die de Wereld Wilde Veranderen
Kan ťťn man in deze tijd de wereld voorgoed veranderen? Kunstenaar en visionair Peter Westerveld denkt van wel. Hij is ervan overtuigd dat hij op een simpele manier de wereld groener, koeler en klimaatbestendig kan maken. Is hij gek of geniaal?
Ned 2 (00:10 - 01:35): SPINOZA, EEN VRIJE DENKER
De Joodse filosoof Baruch Spinoza (1632-1672) is een van ’s werelds grootste denkers. Toch is bij het grote publiek nauwelijks bekend wie hij was en wat zijn gedachtewereld nog altijd betekent voor de huidige samenleving. Spinoza was een van de eerste denkers die betoogde dat alle mensen gelijk zijn en dat iedereen de vrijheid moet krijgen te geloven, te denken en te zeggen wat hij of zij wil. Een tijdloze boodschap van een vrije denker uit de zeventiende eeuw wiens wieg in Amsterdam stond.
Spinoza, een vrije denker van Robin Lutz is de eerste inhoudelijke film over het leven en denken van Spinoza en zijn tijd. De film, die documentaire, 3D animatie en speelfilmelementen gebruikt, laat zien wat zijn denken betekent voor onze huidige maatschappij. Spinoza wijst de weg naar een samenleving waarin vrede, vrijheid en recht centraal staan, waarin ieder mens de kans krijgt gelukkig te zijn.

Vrijdag (14-10-2016)
Nat Geo (21:00 - 22:00): Original Sin
Deze 6-delige serie laat ons zien hoe seks vaak de motiverende kracht achter alle dingen in onze wereld van de wetenschap om de politiek tot cultuur en sociale interactie pop is. Met behulp van interviews, archiefbeelden, reconstructies en animatie, zullen we ontdekken hoe verrassend sex effect heeft gehad op de mensheid en hoe de dingen zijn veranderd in de afgelopen 50 jaar.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_165853493
Racing Extinction is echt een must-see! _O_

Bedankt EFM!
pi_165865082
quote:
14s.gif Op zondag 9 oktober 2016 16:03 schreef djdg het volgende:
Racing Extinction is echt een must-see! _O_

Bedankt EFM!
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2015 18:24 schreef djdg het volgende:
http://www.nrc.nl/next/20(...)very-channel-1563302

Vanavond premiŤre Racing Extinction' op Discovery Channel. Van de makers van 'The Cove'.
^O^
ik ben benieuwd
destijds niet gezien
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_165989957
Zondag (16-10-2016)
Nat Geo (20:00 - 21:00): China from Above
Nat Geo (21:00 - 22:00): China's Megatomb Revealed
BBC 2 (21:00 - 22:00): The Greatest Tomb on Earth: Secrets of Ancient China
Ned 2 (21:05 - 22:00): Tegenlicht: afl. Recht voor allen
BBC 2 (22:00 - 23:00): Wild West - America's Great Frontier
Nat Geo (23:00 - 00:00): Cosmos: A Spacetime Odyssey


Maandag (17-10-2016)
Ned 2 (16:50- 17:50): Human Planet: afl. Oceanen
Ned 2 (21:00 - 22:00): Stank voor Dank
Canvas (21:10 - 21:55): Land of the Midnight Sun (2/3): Een oud Vikingtijdper in Ijsland
Nat Geo (22:00 - 23:00): I am Rebel
Ned 3 (22:35 - 23:05): De Universiteit van Nederland: afl. Bart Schermer - Data & Privacy
Canvas (22:55 - 23:25): Exitus
Nat Geo (23:00 - 00:00): Genius by Stephen Hawking


Dinsdag (18-10-2016)
Ned 2 (16:50 - 1:50): Human Planet: afl. Woestijnen
Ned 2 (19:20 - 19:50): Vroege Vogels
Nat Geo (21:00 - 22:00): World's Deadliest Killers
Nat Geo (22:00 - 23:00): America's National Parks
Ned 3 (22:55 - 23:25): De Universiteit van NEderland: afl. Geheime Diensten
Ned 2 (22:55 - 23:55): 2Doc: Grenzeloos Misbruikt
Ned 3 (23:25 - 00:15): United Shades of America: afl. Off the Grid


Woensdag (19-10-2016)
NEd 2 (16:50 - 17:50): Human Planet: afl. De Noordpool
Nat Geo (18:00 - 18:30): LANDING ON MARS
Nat Geo (18:30 - 19:30): Living on Mars
Nat Geo (19:30 - 20:30): EXOMARS - THE HUT FOR LIFE
Nat Geo (20:30 - 22:30): In the Shadow of the Moon
BBC 2 (21:00 - 22:00): Coast: the Great Guide
Canvas (21:10 - 21:40): 4 x 7
Nat Geo (22:30 - 00:25): EXPEDITION MARS
Ned 2 (22:55 - 23:55): 2Doc: A Haunting History
NEd 3 (23:05 - 23:40): De Universiteit van Nederland: afl. Quantumcomputer


Donderdag (20-10-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Human Planet: afl. Jungles
Ned 2 (19:20 - 19:55): De Kennis van Nu
Ned 2 (20:25 - 21:20): Expeditie T.Rex
BBC 2 (21:00 - 22:00): Nature's Weirdest Events
Ned 3 (22:20 - 22:55): De Universiteit van Nederland: afl. Hackers
Ned 3 (22:55 - 23:45): 3Doc: Terms and Conditions May Apply
Ned 3 (23:45 - 00:15): Exitus: afl. Kerken en Kloosters


Vrijdag (21-10-2016)
Nat Geo (21:00 - 22:00): Original Sin
Ned 3 (22:30 - 23:05): De Universiteit van Nederland: afl. Sociale Robots


(ik heb helaas geen tijd vandaag om de info bij de docu's te schrijven)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_166144621
Zondag (23-10-2016)
BBC 2 (19:00 - 20:00): Who's Spending Brittain's Billions?
BBC 2 (20:00 - 21:00): Inside Obama's White House
Nat Geo (20:00 - 21:00): The Real Saddam Hussein
Nat Geo (21:00 - 22:00): Pope vs Hitler
Canvas (20:55 - 21:45): Blood and Gold: The Making of Spain (1/3)
BBC 2 (21:00 - 22:00): Horizon
Ned 2 (21:05 - 22:00): Tegenlicht: afl. Eerlijke Onderneming
BBC 2 (22:00 - 23:00): Wild West - America's Great Frontier
Nat Geo (23:00 - 00:00): Cosmos: a Spacetime Odyssey
Ned 1 (23:10 - 23:55): Het Instituut (populair wetenschapp. progr.)


Maandag (24-10-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Human Planet (5/8): afl. Bergen
RTL 8 (20:30 - 22:30): Natuur op 8: Earth
Canvas (21:10 - 21:55): Land of the Midnight Sun
BBC 2 (22:00 - 23:00): The Victorian Slumbs
Nat Geo (22:00 - 23:00): I Am Rebel
Nat Geo (23:00 - 00:00): Genius By Stephen Hawking
Ned 32 (23:10 - 00:00): 3Doc: Addicted to my Phone


Dinsdag (25-10-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Human Planet (6/8): afl. Grasland
Ned 2 (19:20 - 19:50): Vroege Vogels
Ned 3 (22:50 - 23:55): 3DOC: The Thread
Ned 2 (22:55 - 00:00): 2Doc: Natural Disorder


Woensdag (26-10-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Human Planet (7/8): afl. Rivieren
BBC 2 (21:00 - 22:00): Coasts: The Great Guide
Canvas (21:10 - 21:40): 4 x 7
Nat Geo (22:00 - 23:00): Apocalypse: WWII
Ned 2 (22:55 - 23:55): 2Doc: Echt en Vals in de Geest van Anton Heyboer
Ned 3 (23:10 - 00:00): 32Doc: Panopticon: Illusie van Privacy


Donderdag (27-10-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Human Planet (8/8): afl. Steden
Ned 2 (19:20 - 19:50): De Kennis van Nu: afl. Leren van de Zeekat
Discovery (20:00 - 21:00): WW2's Greatest Raids
Ned 2 (23:35 - 00:25): United States of Secrets: afl. Privay Lost


Vrijdag (28-10-2016)
Nat Geo (21:00 - 22:00): Original Sin
Ned 2 (21:10 - 22:00): Klonen: Wens of Waanzin
Ned 3 (23:30 - 01:05): 3Doc: We Live in Public


(ik probeer vanaf volgende week weer de info erbij te zetten)

[ Bericht 4% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 24-10-2016 01:53:41 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_166302787
Zondag (30-10-2016)
Ned 2 (19:15 - 20:15): Close Up - Op Zoek naar Onbekend China: Fotograaf Zhuang Xueben
Nat Geo (20:00 - 21:00): China From Above
BBC 2 (20:00 -21:00): Inside Obama's White House: afl. Don't Screw it Up
Canvas (20:55 - 21:50): Blood and Gold: The Making of Spain: afl. Reconquest
BBC 2 (21:00 - 22:00): Coast: The Great Guide
Nat Geo (21:00 - 22:00): The Real Inglorious Bastars
Discoery (21:00 - 22:00): Race For the White House
Ned 2 (21:05 - 22:00): Tegenlicht: Italiaanse Lente
Discovery (22:00 - 23:00): WW2's Most Daring Raids
Nat Geo (22:00 - 23:00): Before The Flood: climate change
BelgiŽ 1 (22:15 - 23:00): Billy Connoly's Tracks Across America (1/3)
Ned 3 (22:25 - 23:30): Michael Moore in Trumpland
Canvas (22:35 - 00:35): Where to Invade Next (docu met Michael Moore)
Nat Geo (23:00 - 00:35): Cracking the Enigma
Discovery (23:00 - 00:00): NASA's Unexplained Files
Ned 1 (23:10 - 23:55): Het Instituut: afl. Discriminatie


Maandag (31-10-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Attenborough and the Giant Dinosaur
BBC 2 (20:00 - 21:00): Richard Parks on Everest
Canvas (20:30 - 21:10): Terzake Docu: Bombardement ziekenhuis in Kundus
Ned 2 (20:55 - 22:00): 2Doc: De Dokter onder Vuur
Nat Geo (21:00 - 22:00): No Man Left Behind
Canvas (21:10 - 22:00): Great American Railroad Journeys: afl. Ma,hatte Island
Nat Geo (22:00 - 23:00): I Am Rebel
Ned 3 (23:10 - 00:15): Michael Moore in Trumpland


Dinsdag (01-11-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Natuur op 2: Attenborough's Big Birds
Canvas (20:00 - 21:10): Terzake Docu: afl. Swim the Channel
BBC 2 (21:00 - 22:00): Arctic Life
Ned 3 (22:50 - 23:35): United Shades of America: afl. Protect and Serve?
Ned 2 (22:55 - 00:25): 2Doc: Best of Enemies


Woensdag (02-11-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Wild France: PyreneeŽn
Canvas (20:30 - 21:10): Terzake Docu: kinderen op de vlucht
BBC 2 (21:00 - 22:00): Arctic Life
Canvas (21:10 - 21:40): 4 x 7
Ned 1 (21:20 - 22:55): Heel Nederland Slaapt: Hersenen en Lichaam
Ned 3 (22:00 - 23:00): Facts & Villerius (3)
BBC 2 (22:00 - 23:00): This World
Nat Geo (22:00 - 23:00): Pope vs Hitler
Ned 2 (22:55 - 23:55): 2Doc: Hillary Clinton; A Woman on the Edge
Ned 2 (23:55 - 00:35): Waarom Hate Ze Ons?


Donderdag (03-11-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Wild France: afl. Marais Poitevin
Ned 2 (19:20 - 19:55): De Kennis van Nu: afl. De Wetenschap van Populisme
Discovery (20:00 - 21:00): WW2's Greatest Raids
BBC 2 (21:00 - 22:00): Arctic Life
Ned 3 (21:00 - 23:00): Where to Invade NExt (met Michael Moore)
BBC 2 (22:00 - 23:00): This World: afl. The Trump Dossier
NEd 2 (21:20 - 22:00): Tuinen van de Verwondering (1/6)
Ned 1 (21:30 - 22:20): Het Instituut: afl. Humor
Ned 2 (23:55 - 01:00): 2Doc: Our Nixon


Vrijdag (04-11-2016)
Canvas (20:30 - 21:10): Terzake Docu: afl. Slapend Rijk
Nat Geo (21:00 - 22:00): Taboe
Ned 2 (21:10 - 22:00): Klonen: Wens of Waanzin (2/2)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_166455368
Zondag (06-11-2016)
Ned 2 (19:15 - 20:15): The Origami Code
Nat Geo (20:00 - 21:00): China From Above
BBC 2 (20:00 - 21:00): Inside Obama's White House
Canvas (20:10 - 21:05): De Ketter en de Kerkvorst
BBC 1 (21:00 - 22:00): PLANET EARTH 2 (afl 1)
Discovery (21:00 - 22;00): Race for the White House
Nat Geo (21:00 - 22:00): Facing... afl. Trump
Canvas (21:05 - 21:55): Blood and Gold: The Making of Spain (3/3): afl. Nation
Ned 2 (21:05 - 22:00): Tegenlicht: Still Berning
Discovery (22:00 - 23:00): WW 2 s Greatest Raids
Nat Geo (22:00 - 23:00): Facing... afl. Hillary
Discovery (23:00 - 00:00): NASA's Unexplained Files
Nat Geo (23:00 - 00:00): Cosmos: A Spacetime Odyssey
Canvas (23:00 - 00:00): BACK TO UTOPIA (Utopia v Thomas More)
Ned 1 (00:10 - 00:55ŗ: Het Instituut: afl. Humor


Maandag (07-11-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Koko: The Gorilla who Talks to Humans
Ned 2 (19:55 - 22:00): 2Doc: The Choice: Clinton vs Trump
Nat Geo (21:00 - 22:00): No Man Left Behind
Nat Geo (22:00 - 23:00): Facing... afl. Putin
Nat Geo (23:00 - 00:00): I Am Rebel
Ned 3 (23:05 - 01:05): 3Doc: Where to Invade Next (met Michael Moore


Dinsdag (08-11-2016)
Ned 2 (19:20 - 19:55): Vroege Vogels
Canvas (20:05 - 21:10): Amerika Kiest: Clinton vs Trump
Nat Geo (21:00 - 22:00): Facing... afl. Trump
Canvas (22:50 - 06:00): Amerika Kiest: Clinton vs Trump LIVE
Ned 3 (22:50 - 23:35): United Shades of America: afl. Behind the Walls
Ned 2 (22:55 - 23:55): 2Doc: De Moskeemannetjes


Woensdag (09-11-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Aap uit de Mouw: afl. Familiezaken
Ned 2 (20:25 - 21:15): 2Doc: Razzia in Rotterdam 1944
Nat Geo (21:00 - 22:00): A Year in Space
Ned 1 (21:20 - 22:15): Hoe Word ik 100? (afl. 1)
Canvas (21:40 - 22:10): 4 x 7
BBC 2 (22:00 - 23:00): Black and Brittish: A Forgotten History
Nat Geo (22:00 - 00:00): Expedition Mars
Ned 2 (22:55 - 23:55): 180 graden Ultraothodox
Ned 2 (23:55 - 00:50): Widening Circles


Donderdag (10-11-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Aap uit de Mouw: afl. De Slimste Aap
Ned 2 (19:20 - 20:25): De Kennis van Nu: afl. SuperefficiŽnte Killer
Discovery (20:00 - 21:00): WW2's Most Daring Raids
Ned 3 (21:00 - 22:00): Danny in Arabistan
Ned 3 (23:00 - 00:05): Louis Theroux: Law and Disorder in Johannesburg


Vrijdag (11-11-2016)
Nat Geo (21:00 - 22:00): Taboo
Ned 2 (21:05 - 22:00): Klonen; Wens of Waanzin (3/4)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_166481456
Goed bezig _O_
pi_166622835
Zondag (13-11-2016)
Nat Geo (19:00 - 22:00): Apollo 13 (film)
De Apollo 13 raakt zwaar beschadigd en het leven van de drie astronauten aan boord loopt gevaar. De NASA moet een plan bedenken om het ruimtevaartuig veilig terug te krijgen op aarde
Canvas (19:30 - 20:00): Vranckx: afl. Jharia: De Hel Op Aarde
Reportagemagazine dat verslag uitbrengt over de grote brandhaarden op het wereldtoneel maar evengoed de kleine verhalen vertelt die meer verdienen dan de coulissen. De reportages dragen de uitgesproken stempel van de reporter.
Canvas (20:10 - 21:05): De Ketter en de Kervorst
Tweedelige documentaire van JoŽl De Ceulaer en Dieter Dedecker over de historische ontmoeting tussen moraalfilosoof Etienne Vermeersch en aartsbisschop Andrť-Joseph Lťonard, die drie volle dagen in elkaars gezelschap doorbrachten.
Hoewel ze over een aantal onderwerpen fundamenteel van mening verschillen, is de wederzijdse waardering groot. In de tweede aflevering praten moraalfilosoof Etienne Vermeersch en aartsbisschop Andrť-Joseph Lťonard onder meer over abortus, overbevolking en de plaats van religie in onze samenleving. Net zoals Vermeersch toont Lťonard zich erg kritisch ten aanzien van de islam. Tijdens het afscheidsdiner barsten ze allebei in zingen uit. Een bijzonder en indringend portret van twee generatiegenoten die het verrassend goed met elkaar kunnen vinden.
Ned 2 (20:15 - 21:05): De Trek: De Xenofoob
Het debat over migratie gaat vooral over ons: onze angsten, onze boosheid, of onze gastvrijheid. Er wordt heel veel ůver maar weinig mťt migranten gesproken. In de nieuwe VPRO-serie De Trek reist correspondent Bram Vermeulen naar vier Afrikaanse landen, op zoek naar de vier hoofdrolspelers om wie het werkelijk gaat in dat debat. In Niger maken we kennis met de risee van deze tijd, hij die van de migratie de schuld krijgt: De Smokkelaar. In Senegal vinden we de nabestaanden van de onbekende Drenkeling, die verdronk op weg naar Europa. In Zuid-Afrika met de Afrikaan, die zelf niks van migranten moet hebben: de Xenofoob. En in Nigeria trekken we op met de migrant die Europa werd uitgezet en thuis weer opnieuw moet beginnen: de Gedeporteerde. De Trek is een actuele en urgente reisserie, dicht op de huid van de migrant in een poging meer te begrijpen over hťt debatonderwerp van deze tijd. Over de migrant en dus ook over onszelf
BBC 1 (21:00 - 22:00): PLANET EARTH II (afl. 2)
Natuurdocumentaireserie gepresenteerd door David Attenborough. Bergketens vormen veelal de meest spectaculaire landschappen en uitzichten ter wereld, maar voor de bewoners kunnen ze onverbiddelijk en onherbergzaam zijn. Alleen weinige dierensoorten lukt het om te overleven in deze extreme omstandigheden, zoals sneeuwpanters en grizzlyberen.
Ned 2 (21:05 - 22:00): Tegenlicht: afl. De Digitale Burgerdetectives
Over ontwikkelingen op het gebied van het klimaat, de ondernemingsgeest van staten en het bestaansrecht van Europa
Discovery (22:00 - 23:00): WW2's Most Daring Raids
Elite-soldaten trotseren zware omstandigheden en levensgevaarlijke obstakels om de oorlog in hun voordeel te beslechten
Nat Geo (22:00 - 23:00): MARS: EERSTE BEMANDE MISSIE IN 2033
National Geographic heeft de handen ineen geslagen met de absolute top uit de ruimtevaart en Hollywood voor de zesdelige serie MARS. Op basis van wetenschappelijke feiten wordt de reis naar Mars, die pas in 2033 plaatsvindt, nagebootst.
Onder anderen Oscarwinnaar Ron Howard en Space-X-eigenaar Elon Musk zijn door National Geographic gestrikt voor MARS, een soort docudrama over de eerste bemande missie naar de rode planeet. “We willen laten zien hoe ver de wetenschap nu is om een bemande missie naar Mars te realiseren en hoe een dergelijke missie er met de kennis van nu uit komt te zien”, vertelt uitvoerend producent Justin Wilkes aan TVGids.nl.
MARS
MARS begint in 2033. Een fictieve crew maakt zich klaar voor de eerste bemande missie naar Mars. Overleven is noodzaak, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Af en toe wordt de reis onderbroken door het heden. De kijker krijgt hierbij een uniek kijkje achter de schermen bij onder meer met het commerciŽle ruimtevaartbedrijf Space-X van Elon Musk. …cht materiaal dus in wat verder een spannende dramaserie is.
Kijkje in de toekomst
De wisseling tussen drama en documentaire is volgens acteur Sammi Rotibi van grote waarde voor de serie. “Het documentairegedeelte gidst je door het gescripte verhaal heen. Je ziet waar nu aan wordt gewerkt en wat voor gevolgen dit voor de eerste bemande Mars-missie heeft. Je ziet het heden, waarna je een realistisch kijkje krijgt in de toekomst.”
Puntje van de stoel
Iets nabootsen wat nog nooit plaats heeft gevonden is ingewikkeld, daarom werd de hulp ingeschakeld van tal van specialisten. Aan de hand van hun expertises werd het script geschreven. “Dat was lastig, door nieuwe ontdekkingen moesten we het script continu aanpassen”, aldus regisseur Everardo Gout. “Het script is volledig gebaseerd op wetenschappelijke feiten. Het is dus geen sciencefiction”, voegt actrice Anamaria Marinca daaraan toe. Dat maakt de serie overigens niet minder spannend. De kijker zit op een aantal momenten op het puntje van de stoel.
Canvas (22:25 - 23:35): Samuel in de Wolken
Documentaire waarin Pieter Van Eecke indringend portret brengt van een berg, een man, hun gezamenlijke verleden en het verdwijnen van hun toekomst. Een allegorie van hoe de mens omgaat met de klimaatverandering. Hoog in de Andes blijft Samuel Mendoza hopen dat de sneeuw terugkomt. Maar door de klimaatverandering is de gletsjer definitief verdwenen. Samuel hield meer dan 30 jaar de oude skilift aan de gletsjer op de Chacaltaya in BoliviŽ draaiende, een van de hoogste skipistes ter wereld. Terwijl wetenschappers aan het werk zijn en alles objectief opmeten, blijft Samuel hopen dat de gletsjer ooit zal terugkomen. Onderzoek toont echter het tegendeel aan en experten voorspellen zelfs dat de bewoners van de Andes binnen 10 tot 20 jaar met een ernstig watertekort zullen te maken krijgen door het verdwijnen van de gletsjers
RTL 4 (22:30 - 23:30): Late Night: Bataclan 1 jaar later
Zondag is het precies een jaar na de aanslag in de Parijse concertzaal Bataclan. De vrienden Ferry, Bob, Dexter en Frank waren daarbij en overleefden het bloedbad. Woensdag was daarover een documentaire te zien. Die wordt zondag nogmaals uitgezonden.
Discovery (23:00 - 00:00): NASA's Unexplained Files
De missie van NASA is om het onbekende te ontdekken. Maar soms loopt het tegen zaken aan die het zelf amper kan verklaren.
Als een Chinese maanrover afbreekt, wijst een NASA-wetenschapper op mysterieus materiaal dat de Apollo-missies, tientallen jaren eerder, leek te saboteren.

Maandag (14-11-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Natuur op 2: Wild Alaska - De Laatste Wildernis: afl. Lente
Als de zon weer boven de horizon verschijnt, voltrekt zich in Alaska een van de grootste metamorfosen in de natuur. De temperatuur schiet omhoog, water, licht en warmte keren terug. Deze overgang naar de lente is magisch om te zien, maar voor de dieren die uit hun winterslaap komen, breekt er een tijd van intense concurrentiestrijd aan.
Nat Geo (21:00 - 22:00): No Man Left Behind
Tijdens de Kosovaarse oorlog in maart 1992 wordt de NAVO ingezet om piloot Zelko te redden nadat een Servische raket hem raakt
Nat Geo (22:00 - 23:00): Facing... afl. Pablo Escobar
In de documentaire Facing Escobar wordt drugsbaas Pablo Escobar onder de loep genomen. Vriend en vijand komen aan het woord om te praten over Pablo’s drugsimperium, maar ook zijn zachte kant

Dinsdag (15-11-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Natuur op 2: Wild Alaska - De Laatste Wildernis: afl. Zomer
Alaska maakt deel uit van de modernste natie op aarde, maar is ook een unieke wildernis die zich door grote uitersten kenmerkt. Deze serie belicht de natuur van dit immense gebied, maar besteedt ook aandacht aan de kleine gemeenschappen die er leven en hoe zij met hun bijzondere omgeving omgaan.
Ned 2 (19:20 - 19:55): Vroege Vogels
Menno Bentveld en Milouska Meulens brengen kleine, grote, mooie en nieuwsgierige verhalen uit de natuur.
Nat Geo (21:00 - 22:00): World's Deadliest Killer Three
Het Olympic schiereiland is ťťn van Noord-Amerika's meest diverse nationale parken. Haar kust, bossen en bergtoppen zitten vol wilde dieren.
Ned 2 (22:55 - 23;55): 2Doc: Samuel in the Clouds
Documentaire waarin Pieter Van Eecke indringend portret brengt van een berg, een man, hun gezamenlijke verleden en het verdwijnen van hun toekomst. Een allegorie van hoe de mens omgaat met de klimaatverandering. Hoog in de Andes blijft Samuel Mendoza hopen dat de sneeuw terugkomt. Maar door de klimaatverandering is de gletsjer definitief verdwenen. Samuel hield meer dan 30 jaar de oude skilift aan de gletsjer op de Chacaltaya in BoliviŽ draaiende, een van de hoogste skipistes ter wereld. Terwijl wetenschappers aan het werk zijn en alles objectief opmeten, blijft Samuel hopen dat de gletsjer ooit zal terugkomen. Onderzoek toont echter het tegendeel aan en experten voorspellen zelfs dat de bewoners van de Andes binnen 10 tot 20 jaar met een ernstig watertekort zullen te maken krijgen door het verdwijnen van de gletsjers

Woensdag (16-11-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Natuur op 2: Wild Alaska - De Laatste Wildernis (3/3): afl. Winter
De uitgestrekte gebergten, de oceanen en de noordelijke ligging van Alaska brengen winters met zich mee die tot de extreemste van onze planeet behoren. Alleen wie goed voorbereid is, kan het volhouden als de winter het landschap in zijn greep krijgt. Hoe red je je als de grond bevriest, stormen over het land jagen en alles in eindeloze duisternis wordt gehuld?
Nat Geo (20:00 - 21:00): I Am Rebel
In de jaren 1970 creŽerde Alexander Shulgin een drug genaamd MDMA. Wat een revolutie in de psychotherapie moest zijn, werd een partydrug
Nat Geo (21:00 - 22:00): Mars
National Geographic heeft de handen ineen geslagen met de absolute top uit de ruimtevaart en Hollywood voor de zesdelige serie MARS. Op basis van wetenschappelijke feiten wordt de reis naar Mars, die pas in 2033 plaatsvindt, nagebootst.
Onder anderen Oscarwinnaar Ron Howard en Space-X-eigenaar Elon Musk zijn door National Geographic gestrikt voor MARS, een soort docudrama over de eerste bemande missie naar de rode planeet. “We willen laten zien hoe ver de wetenschap nu is om een bemande missie naar Mars te realiseren en hoe een dergelijke missie er met de kennis van nu uit komt te zien”,
Ned 1 (21:20 - 22:15): Hoe Word Ik 100? (2/4)
MAX volgt in het nieuwe programma Hoe word ik 100? zes mensen die, net zoals ruim vijf miljoen andere Nederlanders, lijden aan welvaartziektes als diabetes, hart- en vaatziekten, overgewicht en stress. Deze ziektes kunnen fataal zijn. In vijf maanden proberen deze mensen onder begeleiding van een medisch team van hun aandoeningen ťn hun medicatie af te komen door simpelweg gezond te leven.
Canvas (21:40 - 22:10): 4 x 7
Vier korte documentaires van zeven minuten
Nat Geo (22:00 - 23:00): Apocalypse Stalin
Start van een driedelige documentaireserie over Sovjetdictator Jozef Stalin (1878-1953), gemaakt door het Franse duo Isabelle Clarke and Daniel Costelle. Ze maken daarbij gebruik van veel (ingekleurde) archiefbeelden om het verhaal van ‘de man van staal’ te vertellen. Wie was Stalin? Hoe kwam hij aan de macht? En was hij de grootste misdadiger uit de geschiedenis?
Nat geo (23:00 - 00:00): No Man Left Behind
In oktober 1993 gaat een gewaagde missie om rebellenleiders uit de straten van Mogadishu, SomaliŽ, te verwijderen rampzalig mis.
Ned 2 (23:05 - 00:10): 2Doc: Motley's Law
In de documentaire Motley’s Law (2015), van de Deense regisseur Nicole Nielsen Horanyi, zien we dat Motley toen ze klein was dj wilde worden. Toen haar vader echter onrechtmatig werd ontslagen, raakte ze geÔnteresseerd in het recht. Dat, gecombineerd met het jarenlang volgen van Law and Order, maakte dat ze in Milwaukee rechten ging studeren. In 2008 liet ze man en kinderen achter om Afghaanse advocaten te gaan trainen. Een goedbetaald baantje en ze ging dan ook vooral voor het geld. Gaandeweg werd ze echter geraakt door het enorme onrecht in het land. Ze richtte haar eigen advocatenpraktijk op.
Ned 2 (00:10 - 01:10): DE WIJSHEIDSRIDDERS (George Scouten neemt de filosofieŽn en diverse scholen onder de loep)
Bernie, de zoon van filmmaker George Schouten, wordt 13 jaar. De taak wacht de vader om zijn zoon verder de wereld in te begeleiden. Weloverwogen wordt een middelbare school gekozen waarbij vrije leermethodes tot struikelblokken leiden en invloeden van nieuwe vrienden steeds sterker worden. Fundamentele vragen dringen zich op. In hoeverre moet je blijven sturen of moet je juist meer leren te vertrouwen en los te laten. Ondertussen duikt de ambivalentie zich bij Schouten zelf ook aan. Hij begint na een bruisende carriŤre - met de laatste 15 jaar vele boeddhistisch getinte documentaires - steeds meer te twijfelen aan de zin van steeds maar presteren. Schouten koopt een camper en neemt zich voor afstand te nemen van de ratrace van alle dag. Hij ontwikkelt een 'campermind' waarin meer overview krijgen leidend is. De voorstoelen van de camper kunnen draaien. Het nodigt uit om niet langer steeds vooruit te kijken maar ook om te zien en het leven zelf meer te leren koesteren. De moeder van Bernie en de vriendin van Schouten zit juist in een geheel andere levensfase. Zij runt de laatste tijd Thaise keukens in drie eetcafe's met alleen een lagere school als opleiding. Dit spoort Bernie niet aan volop in de studieboeken te duiken. Hij wordt streetwise wat ook zijn schaduw kanten heeft. Schouten wordt uitgedaagd zo goed en kwaad als mogelijk zoon Bernie bij de les te houden. Bezinning op wijze mannen die in vroegere films en boeken van Schouten voorkomen bieden houvast in deze roerige tijd. Het zijn De Dalai Lama uit de film Lonely at the top en zenmeester Bernie Glassman uit het boek Expeditie Geluk. Zoon Bernie is naar deze zenmeester vernoemd en Glassman's visie was zelfs de aanleiding dat Bernie de zoon van Schouten werd. Ondanks, of juist door, de ogenschijnlijk tegenovergestelde ontwikkelingen leren vader en zoon van elkaar. Al zoekende worden het wijsheidsridders. Wijsheid die niet uit schoolboeken valt op te steken.

Donderdag (17-11-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Natuur op 2: De Spookbeer
In de uitgestrekte wildernis van de Canadese westkust ligt een van de prachtigste bossen ter wereld: Het Great Bear Rainforest. Deze betoverende streek vormt het leefgebied van een van 's werelds opmerkelijkste dieren: de kermodebeer, of in de volksmond: spookbeer. Deze ontzagwekkende en zeldzame dieren zijn Noord-Amerikaanse zwarte beren die door een zeldzame genencombinatie met een witte vacht geboren worden. Elders in Amerika komt een witte beer maar een op een miljoen keer voor. Maar hier groeit hun aantal fors. In deze geÔsoleerde eilandomgeving wordt maar liefst een op de tien zwarte beren met een witte vacht geboren. Filmmaker en berenexpert Jeff Turner en zijn gezin volgen een wijfje en haar twee jongen. Moederspookbeer heeft het zwaar. Ze heeft te maken met hongerige wolven en andere zwarte beren. De concurrentie om het beschikbare voedsel is moordend. Om haar jongen groot te brengen zal ze haar jachtterrein goed moeten verdedigen. Met de constante dreiging van honger en roofdieren nooit veraf is het een zwaar jaar voor deze zeldzame en bijzondere berenfamilie.
Ned 2 (19:20 - 19:55): De Kennis van Nu
Bacteriofagen zitten overal: op de tafel, in de sloot, in onze darmen. Het zijn minuscule virussen die heel gericht bacteriŽn kunnen doden. Mogelijk bieden zij een oplossing voor het toenemende gevaar van antibioticaresistentie bij patiŽnten, maar ook in de landbouw, veeteelt en voedselveiligheid. De Kennis van Nu onderzoekt waarom dit wondermiddel al niet toegepast wordt.
Discovery (20:00 - 21:00): WW2's Most Daring Raids
Beleef mee hoe een groep elite-soldaten zware omstandigheden en levensgevaarlijke obstakels moet trotseren om een missie te volbrengen die de loop van de oorlog kan veranderen.
Ned 3 (21:05 - 21:50): Danny in Arabistan: afl. Libanon
Danny gaat terug naar Libanon, het land waar hij geboren is en opgroeide.
Ned 1 (21:30 - 22:15): Het Instituut: afl. Politieke Voorkeur
Wat gebeurt er als je een voormalige kazerne ombouwt tot een wetenschappelijk instituut, er 100 mensen in opsluit en vervolgens Joep van Deudekom en Rob Urgert op ze loslaat? Dat zien we in de nieuwe achtdelige serie Het Instituut (NTR/BNN). Ter geruststelling: Joep en Rob worden enigszins in toom gehouden door de meelevende Sophie Hilbrand. - See more at: http://pers.ntr.nl/programma/het_instituut/#sthash.wQ4G8fKG.dpuf
Nat Geo (22:00 - 23:00): Continent 7: Antarctica
Continent 7: Antarctica neemt u mee op een reis naar Antarctica om 's werelds meest extreme wildernis te ervaren. Er wordt vertoont wat een enorme onderneming het is om de mensen die daar plaatselijk onderzoek doen naar klimaatveranderingen te ondersteunen.
Ned 3 (22:55 - 00:00): Louis Theroux: Law and Disorder in Philadelphia*
Louis Theroux is op een gevaarlijke missie in Philadelphia, ťťn van de meest criminele steden van Amerika. Waarom heeft Philadelphia de meeste moorden, geweldsdelicten en verkrachtingen van heel Amerika? Louis Theroux probeert achter het antwoord op deze vraag te komen en gaat mee op politiepatrouille in de meest gevaarlijke buurten van Philadelphia, waar meer dan 400 moorden per jaar plaatsvinden, op elke straathoek drugsdealers staan en waar het op zak hebben van een wapen de gewoonste zaak van de wereld is. Louis ervaart aan den lijve hoe tijdens het nachtelijk optreden van de politie tegen de gangs, opwinding en frustratie zich met elkaar vermengen. En hij voelt van nabij dat er ondanks de frustraties en de gevaarlijke situaties waar agenten zich in begeven, er ook vriendschap tussen hen bestaat. Louis oordeelt niet over wat hij ziet, maar stelt vast dat wat hij ziet het resultaat is van een maatschappij vol met rechtloosheid, welke voortkomt uit armoede, wantrouwen en rassenscheiding. Natuurlijk zijn er goede en de slechte mensen, geweren en gewelduitbarstingen, maar er is ook tederheid en compassie op plaatsten waar je die niet zou verwachten. En door alles wat ze elke dag mee maken voelen de agenten zich in feite net zo onveilig als de mensen waar zij toezicht op houden en vertrouwen ze bijna niemand.
Ned 2 (23:05 - 00:35): 2Doc: A Strange Love Affair With Ego
Een eigenzinnige zoektocht naar de grens tussen gezond en ongezond narcisme. Vorig jaar op IDFA uitgeroepen tot Beste Nederlandse Film.

Vrijdag (18-11-2016)
Nat Geo (19:00 - 19:30): The Two Million Year boy
Een 9-jarige jongen in Zuid-Afrika ontdekt tijdens een wandeling een van de grootste fossiele vondsten van aller tijden: een twee-miljoen-jaar-oud sleutelbeenbot dat behoort tot een voormenselijke jongen. Het is een buitengewone vondst, omdat het behoort tot een van de meest complete vroege menselijke skeletten. Paleoantropoloog Lee Berger en zijn team stellen vast dat het eigenlijk een geheel nieuwe en onbekende soort vertegenwoordigt: Australopithecus Sediba.
Nat geo (19:30 - 20:00): The Rolex Awards For Enterprise 40th Anniversary
De Rolex Awards helpen visionairs hun droomprojecten voltooien. De commissie kiest vijf 'Laureaten' die laten zien veel in hun mars te hebben.
Nat Geo (20:00 - 21:00): Dawn of Humanity
Duizenden botfragmenten in diepe grotten in Zuid-Afrika werpen nieuw licht op een onbekende periode van evolutie - het begin van de mensheid
Nat Geo (21:00 - 22:00): Continent 7: Antarctica
Continent 7: Antarctica neemt u mee op een reis naar Antarctica om 's werelds meest extreme wildernis te ervaren. Er wordt vertoont wat een enorme onderneming het is om de mensen die daar plaatselijk onderzoek doen naar klimaatveranderingen te ondersteunen.
Ned 2 (21:05 - 22:00): Klonen: Wens of Waanzin (4/4)
Nederlandse reportagereeks (2016) waarin Sophie Hilbrand en filosoof Bas Haring de ethische grenzen van het klonen verkennen.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_166774693
Zondag (20-11-2016)
Discovery (20:00 - 21:00): Through the Wormhole with Morgan Freeman
Nat Geo (20:00 - 21:00): Facing...afl. Putin
Canvas (20:10 - 21:00): BelgiŽ Scherpgesteld: afl. Voorbij de Waan van de Dag
BBC 1 (21:00 - 22:00): PLANET EARTH 2 (afl.3)
Nat Geo (21:00 - 23:00): MARS - Colonisatie in 2033 (afl 2)
Ned 2 (21:05 - 22:00): Tegenlicht: afl. Erdogans aanhang
Discovery (22:00 - 23:00): WW2's Most Daring Raids
Discovery (23:00 - 00:00): NASA's Unexplained Files
Nat Geo (23:00 - 00:00): Cosmos: A Spacetime Odyssey
Canvas (23:10 - 00:05): Ingewikkeld: afl. De collectieve verwerking van een minderwaardigheidscomplex
Ned 1 (01:05 - 01:50): Het Instituut: afl. Politieke Voorkeur


Maandag (21-11-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Natuur op 2: Planet Earth: afl. Van Pool tot Pool
Ned 2 (20:25 - 22:00): 2Doc: De Europeaan
Nat Geo (21:00 - 22:00): No Man Left Behind
Nat Geo (22:00 - 23:00): Facing...afl. Saddam
BBC 1 (22:00 - 23:00): The Last Miners
Ned 2 (23:05 - 00:05): 2Doc: A Syrian Love Story
BBC 1 (00:30 - 01:00): Getting High For God?


Dinsdag (22-11-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Natuur op 2: Planet Earth: afl. Bergen
Ned 2 (19:20 - 19:55): Vroege Vogels


Woensdag (23-11-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Natuur op 2: Planet Earth: afl. Zoet Water
Nat Geo (21:00 - 22:00): Mars
Ned 2 (21:15 - 22:00): Zembla: afl. Undercover in de Deense Moskee
Ned 1 (21:20 - 22;15): Hoe Word Ik 100? (3/4)
Canvas (21:40 - 22:10): 4 x 7
BBC 2 (22:00 - 23:00): Black and British: A Forgotten History
Nat Geo (22:00 - 23:00): Apocalypse Stalin
Nat Geo (23:00 - 00:00): No Man Left Behind
Ned 2 (00:10 - 01:05): Terreur, Bron van Angst


Donderdag (24-11-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Natuur op 2: Planet Earth: afl. Grotten
Ned 2 (19:20 - 19:55): De Kennis van Nu: afl. Oplossing Broze Botten komt uit Urk
Discovery (20:00 - 21:00): WW2's Most Daring Raids
Ned 32 (21:00 - 22:00): Danny in Arabistan: afl. JordaniŽ
Ned 1 (21:30 - 22:15): Het Instituut: afl. Ruiken
Nat Geo (22:00 - 23:00): Continent 7: Antarctica
Ned 1 (22:15 - 23:00): Onzichtbaar Nederland (2/8): afl. Energie
Ned 3 (22:50 - 23:55): Louis Theroux: afl. Law and Disorder in Lagos


Vrijdag (25-11-2016)
BBC 2 (21:30 - 22:00): Coastal Path (3/5)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_166928359
Zondag (27-11-2016)
Canvas (20:10 - 21:00): BelgiŽ Scherpgesteld (2/5): afl. Op zoek naar de bevroren tijd
Nat Geo (18:00 - 19:00): No Man Left Behind
Discovery (20:00 - 21:00): Through the Wormhole with Morgan Freeman
Nat Geo (20:00 - 21:00): Facing...afl. Sadam
BBC 1 (21:00 - 22:00): PLANET EARTH 2 (afl 3)
Nat Geo (21:00 - 23:00): MARS: Colonisatie in 2033 (afl. 3)
Ned 2 (21:05 - 22:00): Tegenlicht: afl. Geldscheppers
Discovery (22:00 - 23:00): WW2's Most Daring Raids
Discoevry (23:00 - 00:00): NASA's Unexplained Files
Nat Geo (23:00 - 00:00): Cosmos: A Spacetime Odyssey
Ned 1 (01:05 - 01:50): Het Instituut: afl. Ruiken


Maandag ( 28-11-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Natuur op 2: Planet Earth: afl. Woestijnen
Ned 2 (19:20 - 19:50): Groen Licht: Kunnen Machines beter afval scheiden dan mensen?
Ned 2 (20:55 - 22:00): 2Doc: Zorg om Daan
Nat Geo (21:00 - 22:00): No Man Left Behind
Canvas (21:10 - 22:00): De Herontdekking van de Wereld (afl 1)
Nat Geo (22:00 - 23:00): Facing...afl. Suge Knight
BBC 1 (22:00 - 23:00): The Last Miners: afl. The Last Mine


Dinsdag (29-11-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Natuur op 2: Planet Earth: afl. Ijswerelden
Ned 2 (19:20 - 19:50): Vroege Vogels
Ned 2 (22:50 - 00:05): 2Doc: Radio Kobani


Woensdag (30-11-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Planet Earth: afl. Grote Vlaktes
Ned 1 (20:30 - 21:30): Wild New Zeeland: afl. Alleen op de Wereld
Nat Geo (21:00 - 22:00): Mars
Ned 2 (21:20 - 22:00): Zembla: afl. Hacken voor Dummies
Ned 1 (21:30 - 22:25): Hoe Word Ik 100? (4/6)
Canvas (21:55 - 22:25): 4 x 7
Ned 3 (22:00 - 22:40): Doden Liegen Niet
BBC 2 (22:00 - 21:00): Black and British: A Forgotten History
Nat Geo (22:00 - 23:00): Apocalypse Stalin
Nat Geo (23:00 - 00:00): No Man Left Behind
Ned 2 (23:50 - 00:45): 1000 Hands of the Guru, Saving Bhutans Secret Arts


Donderdag (01-12-2016)
Ned 2 (16:55 - 17:55): Planet Earth: afl. Jungles
Ned 2 (19:20 - 19:55): De Kennis Van Nu: afl. Het Machtige Schimmelrijk
Discovery (20:00 - 21:00): WW2's Most Daring Raids
Ned 3 (21:00 - 21:50): Danny in Arabistan: afl. Egypte
Ned 1 (21:30 - 22:15): Het Instituut: afl. Generation Games
Nat Geo (22:00 - 23:00): Continent 7: Antarctica
Canvas (22:00 - 23:00): The Truth About Alcohol
Ned 1 (22:15 - 23:00): Onzichtbaar Nederland (3/8): afl. Stad


Vrijdag (02-12-2016)
Ned 1 (20:30 - 21:35): DWDD UNIVERSITY PRESENTEERT: Robbert Dijkgraaf over licht
Nat Geo (21:00 - 22:00): Facing...afl.Sadam
Ned 2 (21:10 - 22:00): Witteman Ontdekt: Het Geluk (met filosoof Stine Jensen
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_167092036
Zondag (04-12-2016)
Ned 2 (19:20 - 20:15): De Kanarie in de Kolenmijn (1/3)
Nat Geo (20:00 - 21:00): Facing...afl. Hillary Clinton
Discovery (20:00 - 21:00): Through the Wormole with Morgan Freeman
Canvas (20:10 - 21:00): BelgiŽ Scherpgesteld: afl. De Belg in zijn Blootje
Nat Geo (21:00 - 23:00): MARS: Colonisatie in 2033 (afl 4)
BBC 1 (21:00 - 22:00): PLANET EARTH 2 (5/6)
Ned 2 (21:05 - 22:00): Tegenlicht: afl. BlackLivesMatter
Discovery (22:00 - 23:00): Life after Chernobyl
Discovery (23:00 - 00:00): NASA's Unexplained Files
Nat Geo (23:00 - 00:00): Cosmos: A Spacetime Odyssey
Ned 1 (01:40 - 02:25): Het Instituut: afl. Generation Games


Maandag (05-12-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Natuur op 2: Planet Earth: afl. Ondiepe ZeeŽn
Ned 2 (20:30 - 22:00): 2Doc: De Claim - Zoektocht naar Roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog
Nat Geo (21:00 - 22:00): No Man Left Behind
Canvas (21:15 - 22:05): De Herontdekking van de Wereld (2/6)
Nat Geo (22:00 - 23:00): Facing...afl. Arnold Schwarzenegger
BBC 2 (22:00 - 23:00): Titanic's Tragic Twin: The Brittanic Disaster
Canvas (23:15 - 00:10): The PAcific (1/10) (vervlog op Band of Brothers)


Dinsdag (06-12-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Natuur op 2: Planet Earth: afl. Bijzondere Bossen
Ned 2 (19:20 - 19:50): Vroege Vogels
Discovery (21:00 - 22:00): Alcatraz: Escaping the Rock
Canvas (22:05 - 22:55): Pearl Harbor, the Untold Story (1/2)
Canvas (23:10 - 00:00): The Pacific (2/10)


Woensdag (07-12-2016)
Ned 2 (16:50 -17:50): Natuur op 2: Planet Earth: afl. De Diepzee
Nat Geo (20:00 - 21:00): I Am Rebel
Ned 1 (20:30 - 21:30): Wild New Zeeland (2/3): afl. Ongelooflijk Natuurlijk
Nat Geo (21:00 - 22:00): Mars
Canvas (21:15 - 22:05): PLANET EARTH II (1/6
Ned 1 (21:30 - 22:25): Hoe Word ik 100? (5/6)
Nat Geo (22:00 - 23:00): How It Was: afl. Nazi Scrapbooks from hell
Ned 3 (22:00 - 22:45): Doden Liegen Niet
Ned 2 (22:55 - 00:00): 2Doc: Pepe Mujica, Lessons from the Flowerbed: Armste president die 70% van zijn inkomen weggeeft
Nat Geo (23:00 - 00:00): No Man Left Behind
Canvas (23:10 - 00:00): The Pacific (3/10)
Ned 2 (00:25 - 01:00): Zen in Zang - Oft Bin Ich Mir Kaum Bewusst


Donderdag (08-12-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Natuur op 2: Mega Natuur
Ned 2 (19:20 - 19:55): De Kennis van Nu: afl. Hoe je Nobelprijswinnaar Wordt
Ned 3 (21:00 - 21:50): Danny in Arabistan: afl. TunesiŽ
Ned 1 (21:30 - 22:15): Het Instituut: afl. Afscheid
Nat Geo (22:00 - 23:00): Continent 7: Antarctica
Ned 1 (22:15 - 23:00): Onzichtbaar Nederland: afl. Water


Vrijdag (09-12-2016)
Ned 1 (20:30 - 21:35): DWDD UNIVRSITY PRESENTEERT: Freek Vonk over Evolutie
Nat Geo (21:00 - 22:00): Facing...afl. Suge Knight
Canvas (23:35 - 00:30): Life and Death Row: afl. Execution
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_167253916
Zondag (11-12-2016)
Nat G'o (14:00 - 19:00): Apocalypse: World War 1
Nat Geo (19:00 - 21:00): APOCALYPSE WWII VERDUN
Ned 2 (19:20 - 20:15): De Kanarie in de Kolenmijn: klimaat
Discovery (20:00 - 21:00): Through the Wormhole with Morgan Freeman
Canvas (20:10 - 21:00): BelgiŽ Scherpgesteld: afl. Ceci n'est pas u pays
Ned 2 (20:15 - 21:05): De Muur (2/6): afl. Ceuta
BBC 1 (21:00 - 22:00): PLANET EARTH 2 (afl. 4)
Nat Geo (21:00 - 23:00): MARS: Colonisatie in 2033 (afl.5)
Ned 2 (21:05 - 22:00): Tegenlicht: afl. Eurotopia met Filosoof Ulrike Guerot
Nat Geo (23:00 - 00:00): Cosmos: A Spacetime Odyssey
Ned 1 (00:05 - 00:55): Het Instituut: afl. Afscheid


Maandag (12-12-2016)
Ned 2 (16:50 - 17:50): Natuur op 2: Maatjes in de Natuur
Ned 2 (19:50 - 20:25): Het ei van Midas (1/10): afl. Inspiatie
Nat Geo (20:00 - 21:00): Inside World War II
Nat Geo (21:00 - 22:00): WWII Hell Under The Sea
Ned 2 (21:10 - 22:00): 2Doc: Onze misse in Afghanistan: afl. De Weg naar Kamp Holland
Canvas (21:15 - 22:05): De Herontdekking van de Wereld: afl. Annelien de Dijn
BBC 2 (22:00 - 23:00): Muslims Like Us
Canvas (23:15 - 00:10): The PAcific (4/10)


Disdag (13-12-2016)
Ned 2 (19:20 - 19:55): Vroege Vogels
Ned 2 (19:55 - 20:25): Het Ei van Midas: afl. Bewegen
Canvas (21:15 - 22:00): Flying to the Ends of the earth (afl 1): afl. Siberia
Canvas (22:00 - 22:50): Pearl Harbor, the Untold Story
BBc 2 (22:00 - 23:00): Muslims Like Us
Ned 2 (22:55 - 23:50): 2Doc: Ongelovig - Vrijdenkers op de vlucht
Canvas (23:05 - 23:55): The Pacific (5/10)


Woensdag (14-12-2016)
Ned 2 (19:50 - 20:25): Het ei van Midas (3/10): afl. Zintuigen
Nat Geo (20:00 - 21:00): Facing...afl. Pablo Emilio Escobar
Ned 1 (20:30 - 21:30): Wild NEw zeeland: afl. Nieuwkomers
Nat Geo (21:00 - 22:00): Mars
Ned 2 (21:10 - 22:00): 2Doc: Onze Missie in Afghanistan
Canvas (21:15 -22:05): PLANET EARTH II (afl 2)
Ned 1 (21:30 - 22:25): Hoe Word ik 100? (6/6)
Ned 3 (21:55 - 22:40): Doden Liegen Niet
Nat Geo (22:00 - 23:00): How It Was: afl. Iwo Jima
Ned 2 (22:55 - 23:55): 2Doc: Echo's van een Oorlog, het Geslacht Asser-Croiset
Nat Geo (23:00 - 00:00): No Man Left Behind
Canvas (23:20 - 00:10): The Pacific (6/10)
Ned 2 (23:55 - 00:55): Pillen of Chillen


Donderdag (15-12-2016)
Ned 2 (19:20 - 19:55): De Kennis van Nu: afl. De Wonderlijke genzing van Hans Sibbel
Ned 2 (19:55 - 20:25): Het Ei van Midas (4/10): afl. Bescherming
Ned 3 (21:00 - 21:45): Danny in Arabistan: afl. Emiraten
Nat Geo (22:00 - 23:00): Continent 7: Antarctica
Canvas (22:05 - 22:55): FORCES OF NATURE with Brian Cox
Ned 1 (22;15 - 23:00): Onzichtbaar Nederland: afl. Industrie
Ned 2 (22:25 - 00:00): Close Up: Walt Disney: afl. Walt Disney (1/2
Nat Geo (23:00 - 00:00): Years of Living Dangerously
Canvas (23:10 - 00:00): The Pacific (7/10)


Vrijdag (16-12-2016)
Ned 2 (19:55 - 20:25): Het Ei van Midas (5/10): afl. Samenwerken
Nat Geo (21:00 - 22:00): Facing...afl. Pablo Emilio Escobar
Ned 2 (21:10 - 22:00): Witteman Ontdekt: Het Geluk (4/6): afl. Mindfulness
Ned 2 (22:55 - 00:00): Close Up: Walt Disney - Deel 2
Canvas (00:05 - 01:00): Life and Death Row: afl. Truth
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_167415938
Zondag (18-12-2016)
Nat Geo (13:00 - 18:00): MARS
Nat Geo (18:00 - 19:00): Continent 7: Antarctica
Ned 2 (19:15 - 20:15): De Kanarie in de Kolenmijn (3/3): afl. Frankrijk
Nat Geo (20:00 - 21:00): Facing...: afl. Arnold Schwarzenegger
Canvas (20:10 - 21:00): BelgiŽ Scherpgesteld: afl. De Kunst van het Selecteren
Ned 2 (20:15 - 21:05): De Muur (3/6): Botswana
Nat Geo (21:00 - 00:00): MARS 2037
Discovery (21:00 - 22:00): Hitler Vs. Churchill
Ned 2 (21:05 - 22:00): 2Doc: Wit is ook een kleur
Canvas (22:10 - 23:25): The Invisible City
Discovery (23:00 - 01:00): Sherpa: Dodelijke Lawine 2014


Maandag (19-12-2016)
Ned 2 (19:55 - 20:25): Het ei Van Midas (6/10): afl. Energie
Nat Geo (21:00 - 22:00): WWII Hell under the Sea
Canvas (21:15 - 22:05): De Herontdekking van de Wereld: Elk contact laat een spoor achter
Canvas (23:15 - 00:15): The Pacific (8/10)


Dinsdag (20-12-2016)
Ned 2 (19:20 - 19:55): Vroege Vogels
Ned 2 (19:55 - 20:25): Het ei van Midas (7/10): afl. Groei
Canvas (21:15 - 22:00): Flying to the Ends of the Earth: afl. South Pacific
Canvas (22:00 - 22:30): Like any other Human
Nat Geo (22:00 - 23:00): Continnt 7: Antarctica
Canvas (22:45 - 23:45): The Pacific (9/10)


Woensdag (21-12-2016)
Ned 2 (19:55 - 20:25): Het ei van Midas (8/10): afl. 100
Canvas (21:15 - 22:05): PLANET EARTH II: afl. Jungles
Nat Geo (22:00 - 23:00): Hitler's Last Year
Ned 3 (22:20 - 23:05): Doden Liegen Niet
Ned 2 (22:55 - 00:30): 2Doc: The Fear of 13
Nat Geo (23:00 - 00:00): No Man Left Behind
Canvas (23:10 - 00:10): The Pacific (10/10)


Donderdag (22-12-2016)
Ned 2 (19:55 - 20:25): Het Ei van Midas (9/10): afl. Vormgeving
Ned 3 (21:00 - 22:40): Louis Theroux: My Scientology Movie
Nat Geo (22:00 - 23:00): Continent 7: Antarctica
Canvas (22:05 - 22:55): FORCES OF NATURE with Brian Cox
Ned 1 (22:15 - 23:00): Onzichtbaar Nederland (6/8): afl. Gezondheid
Nat Geo (23:00 - 00:00): Years of Living Dangerously
Discovery (23:00 - 00:00): Hitler vs Churchill


Vrijdag (23-12-2016)
Nat Geo (18:00 - 19:00): MARS
Ned 2 (19:50 - 20:25): Het ei van Midas (10/10): afl. Toekomst
Nat Geo (21:00 - 22:00): Facing...afl. Arnold Schwarzenegger
Ned 2 (21:10 - 22:00): Witteman Ontdekt; Het Geluk (5/6): afl. Neuropsychologie
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_167598105
Zondag (25-12-2016)
Discovery (19:05 - 20:00): Wildest Islands of Indonesia
Discovery (20:00 - 21:00): Hello Wolrld!
Nat Geo (20:00 - 21:00): facing...
Canvas (20:15 - 21:10): David Attenborough's Light on Earth
Ned 2 (20:20 - 22:00): De NAtionale Wetenshapsquiz 2016
Nat Geo (21:00 - 22:00): MARS
Discovery (22:00 - 01:00): Geat Barrier Reef with David Attenborough
Canvas (22:45 - 00:10): The Empirre of Scents
Nat Geo (23:00 - 00:00): Cosmos: a Spacetime Odyssey


Maandag (26-12-2016)
Discovery (19:05 - 20:00): Wildest Islands of Indonesia (afl 1)
Discovery (20:00 - 20:30): Hello Wold!
Canvas (20:10 - 20:30): Terzake Docu: afl. Canada's Open House
Ned 1 (20:20 - 22:50): MICHIEL DE RUYTER (film)
Canvas (20:30 - 21:10): Terzake Docu: De Pen en het Zwaard - Turkije
BBC 2 (20:30 - 21:30): Nature's Weirdest Events
Nat Geo (21:00 - 22:00): WWII Hell Under the Sea
Canvas (21:10 - 22:00): De Herontdekking van de Wereld: afl. In de Voetsporen vn Alan Turing
BBC 2 (22:30 - 23:30): The Entire Universe


Dinsdag (27-12-2016)
BBC 2 (18:00 - 19:00): Tribes, Predators and Me: afl. Anaconda People of the Amazon
Ned 2 (18:20 - 19:10): Expeditie T-Rex
BBC 2 (19:00 - 20:00): New Zeeland: Earth's Mythical Islands: afl. Cast Adrift
Discovery (19:05 - 20:00): Wildest ISlands of Indinesia ( afl 2)
Discovery (20:00 - 20:30): Hello World!
Canvas (20:10 - 20:30): Terzake Docu: Green at wat Cost?
anvas (20:30 - 21:10): Terzake Docu: De Pen en t Zwaard: Rusland
Ned 1 (20:30 - 21:45): Jaaroverzicht Journaal 2016
Veronica (20:30 - 22:45): E.T. THE EXTRATERRESTRIAL
Nat Geo (21:00 - 22:00): America's National Parks
Canvas (21:10 - 21:55): Flying to the Ends of the Earth: afl. Peru
Canvas (21:55 - 22:45): A Frozen Christmas
Nat Geo (22:00 - 23:00): Continent 7: Antarctica


Woensdag (28-12-2016)
Ned 2 (18:00 - 18:55): Natuur op 2: Earth's Natural Wonders
BBC 2 (18:00 - 19:00): Tribes, Predators and Me: afl. Lion People of the Kalahari
BBC 2 (19:00 - 20:00): New Zeeland: Eart's Mythical Islands: afl. Wild Extremes (afl 3)
Disovery (19:05 - 20:00): Wildest Islands of Indonesia
Ned 2 (19:25 - 20:25): Joanna Luley's Japan: Hokkaido - Fukushima
Discovery (20:00 - 20:30): Hello World!
Canvas (20:10 - 20:30): Terzake Docu: afl. Still Berning
Canvas (20:30 - 21:10): Terzake Docu: De Pen en t Zwaard: Colombia
Nat Geo (21:00 - 22:00): WWII Hell Under the Sea
Ned 2 (21:10 - 22:00): Andere Tijden Special: afl. Jaren van Voorspoed
Canvas (21:10 - 22:00): PLANET EARTH II: afl. Deserts
Nat Geo (22:00 - 23:00): Das Reich - Hitler's Death Squad
Ned 2 (22:40 - 00:05): 2Doc: Sour Grapes


Donderdag (29-12-2016)
Ned 2 (18:00 - 18:55): Natuur op 2: Earth's Natural Wonders: afl. Wonders of Water
BBC 2 (18:00 - 19:00): Tribes, Predators and Me: afl. Crocodile People of New Guinea
BBC 2 (19:!00 - 20:00): New Zeeland; Earth's Mythical Islands: afl. New Arrivals
Discovery (19:05 - 20:00): Wildest Islands of Indionesia (afl 4)
Ned 2 (19:30 - 20:25): Joanna Lumley's Japan (2/3): Tokio - Kyoto
Canvas (20:10 - 20:30): Terzake Docu: afl. Keep Calm and Drill On
Canvas (20:30 - 21:10): Terzake Docu: De Pen en het Zwaard - Hongkong
Ned 3 (20:30 - 21:50): De NAtionale 2016 Test
Canvas (22:05 - 23:05): Forces of Nature with Brian Cox: afl. The Moth nd the Flame
Ned 1 (22;15 - 23:00): Onzichtbaar Nederland (7/8): afl. Voedsel
Nat Geo (23:00 - 00:00): Years of Living Dangerously


Vrijdag (30-12-2016)
Ned 2 (18:00 - 18:55): Natuur op 2: Earth's Ntural Wonders: afl. Life
BBC 2 (18:30 - 19:30): The Mervellous World of Roald Dahl
Discovery (19:05 - 20:00): Wildest Indochina
Ned 2 (19:30 - 20:25): Joanna's Lumley's Japan (3/3): Shikoku, Kyushu, Okinawa en Kohama
Discovery (20:00 - 20:30): Hello World!
Canvas (20:10 - 20:30): Terzake Docu: afl. Wij zijn het Volk
Canvas (20:30 - 21:10): Terzake Docu: De Pen en het zwaard - Oeganda
Nat Geo (21:00 - 22:00): Facing... pŰrtretten
Ned 2 (21:10 - 22:00): Wittemann ontdekt: Het Geluk: afl. De Geluksindustrie
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zondag 25 december 2016 @ 22:02:30 #275
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_167604819
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2016 13:59 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Zondag (25-12-2016)
Discovery (19:05 - 20:00): Wildest Islands of Indonesia
Discovery (20:00 - 21:00): Hello Wolrld!
Nat Geo (20:00 - 21:00): facing...
Canvas (20:15 - 21:10): David Attenborough's Light on Earth
Ned 2 (20:20 - 22:00): De NAtionale Wetenshapsquiz 2016
Nat Geo (21:00 - 22:00): MARS
Discovery (22:00 - 01:00): Geat Barrier Reef with David Attenborough
Canvas (22:45 - 00:10): The Empirre of Scents
Nat Geo (23:00 - 00:00): Cosmos: a Spacetime Odyssey


Maandag (26-12-2016)
Discovery (19:05 - 20:00): Wildest Islands of Indonesia (afl 1)
Discovery (20:00 - 20:30): Hello Wold!
Canvas (20:10 - 20:30): Terzake Docu: afl. Canada's Open House
Ned 1 (20:20 - 22:50): MICHIEL DE RUYTER (film)
Canvas (20:30 - 21:10): Terzake Docu: De Pen en het Zwaard - Turkije
BBC 2 (20:30 - 21:30): Nature's Weirdest Events
Nat Geo (21:00 - 22:00): WWII Hell Under the Sea
Canvas (21:10 - 22:00): De Herontdekking van de Wereld: afl. In de Voetsporen vn Alan Turing
BBC 2 (22:30 - 23:30): The Entire Universe


Dinsdag (27-12-2016)
BBC 2 (18:00 - 19:00): Tribes, Predators and Me: afl. Anaconda People of the Amazon
Ned 2 (18:20 - 19:10): Expeditie T-Rex
BBC 2 (19:00 - 20:00): New Zeeland: Earth's Mythical Islands: afl. Cast Adrift
Discovery (19:05 - 20:00): Wildest ISlands of Indinesia ( afl 2)
Discovery (20:00 - 20:30): Hello World!
Canvas (20:10 - 20:30): Terzake Docu: Green at wat Cost?
anvas (20:30 - 21:10): Terzake Docu: De Pen en t Zwaard: Rusland
Ned 1 (20:30 - 21:45): Jaaroverzicht Journaal 2016
Veronica (20:30 - 22:45): E.T. THE EXTRATERRESTRIAL
Nat Geo (21:00 - 22:00): America's National Parks
Canvas (21:10 - 21:55): Flying to the Ends of the Earth: afl. Peru
Canvas (21:55 - 22:45): A Frozen Christmas
Nat Geo (22:00 - 23:00): Continent 7: Antarctica


Woensdag (28-12-2016)
Ned 2 (18:00 - 18:55): Natuur op 2: Earth's Natural Wonders
BBC 2 (18:00 - 19:00): Tribes, Predators and Me: afl. Lion People of the Kalahari
BBC 2 (19:00 - 20:00): New Zeeland: Eart's Mythical Islands: afl. Wild Extremes (afl 3)
Disovery (19:05 - 20:00): Wildest Islands of Indonesia
Ned 2 (19:25 - 20:25): Joanna Luley's Japan: Hokkaido - Fukushima
Discovery (20:00 - 20:30): Hello World!
Canvas (20:10 - 20:30): Terzake Docu: afl. Still Berning
Canvas (20:30 - 21:10): Terzake Docu: De Pen en t Zwaard: Colombia
Nat Geo (21:00 - 22:00): WWII Hell Under the Sea
Ned 2 (21:10 - 22:00): Andere Tijden Special: afl. Jaren van Voorspoed
Canvas (21:10 - 22:00): PLANET EARTH II: afl. Deserts
Nat Geo (22:00 - 23:00): Das Reich - Hitler's Death Squad
Ned 2 (22:40 - 00:05): 2Doc: Sour Grapes


Donderdag (29-12-2016)
Ned 2 (18:00 - 18:55): Natuur op 2: Earth's Natural Wonders: afl. Wonders of Water
BBC 2 (18:00 - 19:00): Tribes, Predators and Me: afl. Crocodile People of New Guinea
BBC 2 (19:!00 - 20:00): New Zeeland; Earth's Mythical Islands: afl. New Arrivals
Discovery (19:05 - 20:00): Wildest Islands of Indionesia (afl 4)
Ned 2 (19:30 - 20:25): Joanna Lumley's Japan (2/3): Tokio - Kyoto
Canvas (20:10 - 20:30): Terzake Docu: afl. Keep Calm and Drill On
Canvas (20:30 - 21:10): Terzake Docu: De Pen en het Zwaard - Hongkong
Ned 3 (20:30 - 21:50): De NAtionale 2016 Test
Canvas (22:05 - 23:05): Forces of Nature with Brian Cox: afl. The Moth nd the Flame
Ned 1 (22;15 - 23:00): Onzichtbaar Nederland (7/8): afl. Voedsel
Nat Geo (23:00 - 00:00): Years of Living Dangerously


Vrijdag (30-12-2016)
Ned 2 (18:00 - 18:55): Natuur op 2: Earth's Ntural Wonders: afl. Life
BBC 2 (18:30 - 19:30): The Mervellous World of Roald Dahl
Discovery (19:05 - 20:00): Wildest Indochina
Ned 2 (19:30 - 20:25): Joanna's Lumley's Japan (3/3): Shikoku, Kyushu, Okinawa en Kohama
Discovery (20:00 - 20:30): Hello World!
Canvas (20:10 - 20:30): Terzake Docu: afl. Wij zijn het Volk
Canvas (20:30 - 21:10): Terzake Docu: De Pen en het zwaard - Oeganda
Nat Geo (21:00 - 22:00): Facing... pŰrtretten
Ned 2 (21:10 - 22:00): Wittemann ontdekt: Het Geluk: afl. De Geluksindustrie

_O_
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')