abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 29 augustus 2011 @ 21:07:11 #126
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_101346737
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2011 18:39 schreef Catbert het volgende:

[..]

Zoals ik al eerer zei; bedrijven die wajongers aannemen staan op een speciale lijst en bij misbruik worden ze hier ook subiet afgeknikkerd. Natuurlijk is er heel soms misbruik, maar dat is sporadisch.
Dat is alleen zo voor de wajongers die via reïntegratieprojecten geplaatst worden. Er zijn er ook nogal wat die zelfstandig op zoek gaan, dan ligt dat anders. Die solliciteren bij een bedrijf van hun keuze, geven de 'voordelen voor het bedrijf' aan en de contactpersoon bij het UWV en kunnen dan worden aangenomen. Het UWV komt niet vragen waarom het contract na enkele (3, of 6) maanden niet wordt verlengd.

quote:
[..]

Oh, en jij hebt die "meeste" bedrijven allemaal bezocht zeker? :')
Nee, maar ik werk zowel betaald als vrijwillig in begeleiding en onderwijs van (fysiek) gehandicapte jongeren dus je krijgt wel het een en ander mee. Daarnaast werkt mijn vriend voor een van de grootste werkgevers voor ongeschoolden in dit land dus die maakt het van zeer dichtbij mee.
Overigens ook de, door iemand anders hierboven al beschreven, variant dat wajongers het gewoon niet vol houden om mee te draaien in de hectiek van een grootwinkelbedrijf, ook al is dat op een beschermde plek en op aangepaste productiviteit.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  maandag 29 augustus 2011 @ 21:15:18 #127
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_101347299
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2011 20:28 schreef r_one het volgende:

Tussen 'gratis' en 'volle mep' ligt nog een breed scala aan mogelijkheden. Wat is er op zich mis mee om de werkgever het verschil tussen uitkering en salaris te laten betalen? Dan heeft hij nog steeds een erg goedkope arbeidskracht, de uitkeringsgerechtigde krijgt 'loon naar arbeid' (nog altijd een rechtsbeginsel in NL) en het kost de BV Nederland niks meer.

Natuurlijk kun je stellen dat de 'kans op een baan' voldoende stimulans zou moeten zijn om de handen uit de mouwen te steken maar mijn vraag is wat er op bovenstaande tegen is. Anders gezegd: waarom moet het helemáál gratis voor de werkgever?
Wij hebben in ons bedrijf in anderhalf jaar tijd 4 'bijzondere' werknemers gehad. Puur en alleen uit maatschappelijke bewogenheid, want voor het rendement hadden we (zeker achteraf gezien) beter een normaal betaalde kracht kunnen hebben.

Er is een groot verschil tussen 'zonder loonkosten' en 'zonder kosten'. In ons geval zijn we er na 4 mee gestopt, omdat de kosten simpelweg te hoog werden.
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
  Moderator maandag 29 augustus 2011 @ 21:39:10 #128
155227 crew  Guppy
dus
pi_101348812
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2011 21:15 schreef ElisaB het volgende:

[..]

Wij hebben in ons bedrijf in anderhalf jaar tijd 4 'bijzondere' werknemers gehad. Puur en alleen uit maatschappelijke bewogenheid, want voor het rendement hadden we (zeker achteraf gezien) beter een normaal betaalde kracht kunnen hebben.

Er is een groot verschil tussen 'zonder loonkosten' en 'zonder kosten'. In ons geval zijn we er na 4 mee gestopt, omdat de kosten simpelweg te hoog werden.
Dit verhaal kan ik ook beamen. Een Wajongere is niet voor niks een moeilijk plaatsbare medewerker.

We hebben in totaal één succesvol iemand gehad die anderhalf jaar bij mij op de afdeling gewerkt heeft. Zij was supergemotiveerd om verder te komen, ook al lukte dat niet meteen. Ze heeft dus drie maanden bij mij op de afdeling gewerkt, en werkt nu op een andere afdeling in het bedrijf, met een regulier contract en volgt een opleiding om zich te specialiseren.

Maar dat is echt een uitzondering op de regel. Andere zogenaamde gratis medewerkers hebben ons klauwen met geld gekost doordat ze zich niet konden uiten, niet kwamen opdagen, woedeaanvallen kregen, niets durfden te vragen en daardoor dure fouten maakte, gewoon wegliepen, andere dingen gingen doen, en ga zo maar door.

Het is voor een werkgever niet zo dat je zomaar een gratis medewerker hebt. Die mensen komen met een rugzak vol, en dat maakt werkgevers huiverig om het te proberen. Dat is voor de Wajongeren die het wel kunnen/willen lastig, want zij moeten zich extra bewijzen. Maar als het dan lukt, kan ik uit ervaring zeggen dat een werkgever die mensen ook echt wel wil behouden.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')