abonnement Unibet Coolblue
pi_101041979


Het grote Coldplay topic!

In 1996 tijdens de introductieweek van de universiteit University College London ontmoet Chris Martin Jonny Buckland. Samen proberen zij een band op te zetten waarbij ze op de universiteit Will Champion en Guy Berryman ontmoeten. Samen wagen ze hun eerste poging. Martin begint samen met Buckland teksten te schrijven. (Berryman speelde mee op zijn basgitaar en Champion begon te leren drummen.) De band, genaamd Pectoralz, is voornamelijk te vinden in Engelse pubs. Toen de leden op het punt stonden hun eerste grote optreden te houden, schakelden ze over op de naam Starfish. Toentertijd had Martin een vriend (Tim Rice-Oxley, thans toetsenist bij de eveneens succesvolle Engelse band Keane) wiens band Coldplay op het punt stond om te stoppen. Deze band had de naam Coldplay uit een gedichtenbundel. Martin besloot om na het stoppen van die band zelf de naam over te nemen.

Al kort na hun ontmoeting op de Londense universiteit raken de vier studenten bevriend en delen hun passie voor muziek. De band die ontstaat heeft de volgende leden: Chris Martin (tekstschrijver, zang, piano, gitaar), Johnny Buckland (tekstschrijver, leadgitarist), Guy Berryman (basgitarist) en Will Champion (drummer, nadat hij de gitaar daarvoor had ingeruild).

In 1998 maken ze een EP als demo voor de platenmaatschappijen. De EP heet Safety EP en er staan drie nummers op en er worden in totaal 500 exemplaren van gemaakt. Door die EP werden ze dat jaar uitgenodigd voor een optreden op het “In the city”-festival van Manchester. Daar werden ze gescout door een platenmaatschappij die hen vervolgens aanbiedt een single uit te brengen.

De eerste single van Coldplay is Brothers & Sisters (1999) op het Fierce Panda label. Deze single bereikte nummer 92 in de Engelse hitlijsten. Daarna gaat het hard met de band. Ze worden ontdekt door een grote platenmaatschappij en in 2000 wordt het album Parachutes uitgebracht met onder andere de singles Yellow, Trouble en Don't Panic. In 2002 volgt het album A rush of blood to the head, waarvan de single Clocks uit 2003 de definitieve doorbraak van Coldplay betekent bij het grote publiek. Door hun diepgaande songteksten zoals in "The Scientist" en "Clocks", hun melancholische sound en door het emotionele stemgeluid van zanger Chris Martin heeft Coldplay nu veel fans. Door hun uitgebreide steun aan organisaties als Make Trade Fair toont Coldplay hun maatschappelijke betrokkenheid.

Op 6 juni 2005 is het derde album van Coldplay verschenen: X&Y, dat direct de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten bezette. Op 7 juli 2005 gaf Coldplay een uitverkocht concert in het Gelredome in Arnhem als onderdeel van hun Twisted Logic tour. Van X&Y zijn de singles Speed Of Sound (#6), Fix You (tip) , Talk (#1) en The Hardest Part (#25) verschenen.

Inmiddels heeft Coldplay een prijzenkast met 7 Grammy Awards, 6 Brit Awards (Coldplay is de eerste band in de geschiedenis van de BRITs die drie keer de Award voor Beste Britse Album mocht ontvangen) en de nodige gouden en platina albums en singles. De teller voor de wereldwijde verkoop van hun albums staat inmiddels boven de 30 miljoen.

Het nieuwe album Viva la Vida or Death and All His Friends, kwam uit in Nederland op 13 juni 2008. De eerste single, Violet Hill, was vanaf 29 april een week lang gratis te downloaden vanaf de website van Coldplay. Het album Viva La Vida or Death And All His Friends is uitgelekt op 4 juni, ongeveer een week voor de officiële release. Coldplay gaf op 5 juni een mini-concert speciaal voor fans van BNN en Coldplay. Hiervan was een registratie te zien op 7 juni op Nederland 3.

Coldplay gaf 2 oktober een concert in Ahoy in Rotterdam. Door de snelle kaartenverkoop werd er een 2de concert gepland. Deze vond 3 oktober plaats in hetzelfde gebouw. De kaartverkoop startte 7 juni en beide concerten waren binnen een kwartier uitverkocht.

Op 28 juni 2008 behaalt hun tweede single Viva La Vida de eerste plaats van de Amerikaanse Billboard Hot 100. Nog nooit eerder stond de band op 1 in de Verenigde Staten. Het is hun tweede top 10-hit in dit land. Eerder top 10-succes had de groep met Speed of Sound. Viva La Vida is de eerste nummer 1-hit voor een Britse band in de Billboard Hot 100 sinds Wannabe van The Spice Girls in 1997.

In een radio-interview op 1 september 2008 van de BBC maakte de band bekend dat ze eind 2009 met hun vijfde studioalbum komen. In november 2008 verscheen ook een EP, dat toen al opgenomen was. Hierop staan de nummers die niet op tijd af waren voor de deadline van Viva la Vida or Death and All His Friends, De EP heeft de titel Prospekt's March.
Op 9 en 10 september 2009 trad Coldplay op in het Goffertpark te Nijmegen. Oorspronkelijk stond alleen de show van 10 september gepland, maar aangezien deze snel was uitverkocht plande de organisator nog een concert, één dag eerder. Later werd de capaciteit van het Goffertpark vergroot en daardoor werden er voor beide data nog meer kaarten beschikbaar gesteld. Beide shows brachten 60.000 toeschouwers op de been, wat leidde tot grote verkeerschaos in en rondom Nijmegen. Na afloop ontvingen alle toeschouwers gratis de live-ep LeftRightLeftRightLeft, evenals alle bezoekers van de concerten van Coldplay.

In mei 2009 kondigde de band aan weer de studio in te duiken om te werken aan hun vijfde studioalbum. Brian Eno zal, net als voor Viva La Vida Or Death And All His Friends, ook voor dit album het productiewerk voor zijn rekening nemen. In december 2009 werd gemeld dat de band onder meer een kerk in Noord-Londen als studio had laten ombouwen.

Begin 2010 werd gemeld dat de band inmiddels circa 50 nummers heeft geschreven gedurende de studiosessies, en een intiem optreden zou hebben gegeven om te zien wat de fans er van vinden. Er werd gespeculeerd dat één van de nieuwe nummers op het vijfde album Don Quixote (Spanish Rain) zou zijn. Dit beschrijft de avonturen van de fictieve Spaanse edelman Don Quichot en zijn eveneens verzonnen metgezel Sancho Panza, bekend van Miguel de Cervantes' romans. Coldplay speelde dit nummer live tijdens de Latijns-Amerikaanse tournee naar aanleiding van Viva la Vida or Death and All His Friends. Tot de nummers die op het album zouden kunnen belanden, behoren ook Wedding Bells en Christmas Lights. Chris Martin speelde een gedeelte van Wedding Bells in het culturele televisieprogramma The South Bank Show, dat in september 2009 een gehele uitzending aan de Britse band wijdde. Christmas Lights kwam aan bod in een interview dat 60 Minutes had met frontman Chris Martin. Christmas Lights werd uiteindelijk op 1 december 2010 als single uitgebracht en bereikte in Europa de top 10 in meerdere landen, waaronder Nederland. De band zou echter nog geen duidelijkheid geven of het nummer op het nieuwe album zou komen. Op 3 juni 2011 werd er weer een nieuw nummer uitgebracht. Dit had de titel Every Teardrop is a Waterfall.

In mei-juni 2011 speelde de groep op heel wat Europese festivals waar ze al heel wat nieuwe nummers speelden zoals Major Minus, Charlie Brown, Hurts Like Heaven, Us Against The World en Princess Of China.

Op de Extended Play CD van Every Teardrop is a Waterfall werd de naam van het nieuwe nummer Moving to Mars bekend gemaakt. De Extended Play CD was vanaf 26 juni 2011 verkrijgbaar.

In een interview bij de Amerikaanse radio-DJ Ryan Seacrest op 30 juni 2011 meldde Martin dat het album 'moeilijk te spellen is', klaar zou zijn in 2 weken na het interview, en de titel bekend zou zijn 6 weken na het interview. Op 12 augustus werd op de website aangekondigd dat het nieuwe album op 24 oktober 2011 uit zal komen en als titel Mylo Xyloto heeft. Het vijfde album zal digitaal, op cd, en als vinyl verschijnen. Ook wordt er een limited edition van het album uitgebracht. De extra is een boek waarin pop-up graffiti, foto's en notities over het album in staan. Naast een album zal er een single worden uitgebracht: Paradise. Paradise zal ook op Mylo Xyloto verschijnen.

Bron: Wikipedia
Vorig topic: Coldplay #8 In vol verwachting van het nieuwe album



[ Bericht 4% gewijzigd door Neo-Mullen op 22-08-2011 15:33:54 ]
Cuz I'm Mr. Brightside
pi_101042154
12 september mag daar ook wel bij ;)
Iemand al bekend of Paradise een keer tijdens een concert gespeeld is?
I just had to get that stress off my chest like breast reduction.
pi_101042223
quote:
7s.gif Op maandag 22 augustus 2011 15:33 schreef Seam het volgende:
12 september mag daar ook wel bij ;)
Iemand al bekend of Paradise een keer tijdens een concert gespeeld is?
Paste niet in de TT :P

OP bijgewerkt met nieuwe informatie en een nieuwe banner want de oude was kapot.
Cuz I'm Mr. Brightside
pi_101042396
quote:
7s.gif Op maandag 22 augustus 2011 15:33 schreef Seam het volgende:
12 september mag daar ook wel bij ;)
Iemand al bekend of Paradise een keer tijdens een concert gespeeld is?
Nee, nog nooit gespeeld. Ben benieuwd. :)

quote:
7s.gif Op maandag 22 augustus 2011 15:24 schreef Seam het volgende:
Heb er zin in, Viva la Vida vond ik achteraf gezien toch een erg sterk album. Hopelijk trekken ze de goede lijn door. Ik las trouwens ergens dat het nog niet zeker was Every Teardrop erop stond? Zou toch wel opmerkelijk zijn. Dan hoop ik dat Moving to Mars er wel op staat O+
Ik heb wel gelezen dat Moving to Mars het zeer waarschijnlijk niet gaat halen, om op het album te komen. Aan de ene kant hoop ik dat Every Teardrop er ook niet op komt, dan heb je extra veel nieuwe nummers. ;) Maar die komt er denk ik wel op.

Verder worden er namen genoemd als Up in Flames, U.F.O., Princess of China.

De nummers die ze al hebben gespeeld zoals Charlie Brown, Us Against The World en Hurts Like Heaven zullen er vast ook wel op staan.
pi_101042853
Hurts Like Heaven O+
  dinsdag 23 augustus 2011 @ 02:53:09 #6
222292 MacorgaZ
Computer says no.
pi_101071402
Als het goed is heb ik Hurts Like Heaven nog niet gehoord, dat is leuker voor als ik het album voor de eerste keer luister :D
Op zondag 2 augustus 2015 22:19 schreef Qwea het volgende:
Mijn kut smaakt minder zuur dan dit bier.
pi_101075070
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 02:53 schreef MacorgaZ het volgende:
Als het goed is heb ik Hurts Like Heaven nog niet gehoord, dat is leuker voor als ik het album voor de eerste keer luister :D
pi_101075507
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 02:53 schreef MacorgaZ het volgende:
Als het goed is heb ik Hurts Like Heaven nog niet gehoord, dat is leuker voor als ik het album voor de eerste keer luister :D
ja eigenlijk had ik m ook niet meer moeten horen na Pinkpop maar ik kon t niet laten :') Charlie Brown is ook top! Paradise ken ik nog niet en ga m ook niet opzoeken op Youtube :')
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_101088605
HLH is toch dat liedje waarvan iedereen zegt het zo'n politiek getint nummer is?
Ik snap niet waar ze het vandaan halen. Ik vind 'm overigens niet geweldig.
Cuz I'm Mr. Brightside
pi_101093250
24 oktober ga ik voor de cdzaak wachten O+ :D
"Purple is the last color of the rainbow colors. It means I will trust and love you for a long time"
pi_101093317
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 18:23 schreef DjinN het volgende:
24 oktober ga ik voor de cdzaak wachten O+ :D
Je kan hem ook meteen thuis downloaden dan heb je hem waarschijnlijk eerder :')
I just had to get that stress off my chest like breast reduction.
pi_101093766
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 18:23 schreef DjinN het volgende:
24 oktober ga ik voor de cdzaak wachten O+ :D
:D Ik wil iig wel de limited edition hebben :+
just give a second thought
what if we don't get caught...
  dinsdag 23 augustus 2011 @ 18:44:06 #13
222292 MacorgaZ
Computer says no.
pi_101094067
quote:
7s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 18:24 schreef Seam het volgende:

[..]

Je kan hem ook meteen thuis downloaden dan heb je hem waarschijnlijk eerder :')
Op internet is die waarschijnlijk zelfs een paar dagen eerder te vinden, en dan kan je later nog de bonusnummers downloaden, of was dat niet bij Coldplay en iTunes?
Op zondag 2 augustus 2015 22:19 schreef Qwea het volgende:
Mijn kut smaakt minder zuur dan dit bier.
pi_101094690
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 18:35 schreef Apotheose het volgende:

[..]

:D Ik wil iig wel de limited edition hebben :+
De vraag is of die in NL ook uitkomt.
Cuz I'm Mr. Brightside
pi_101095492
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 18:59 schreef Neo-Mullen het volgende:

[..]

De vraag is of die in NL ook uitkomt.
Amazon :7
pi_101654603
Weekje tot de premiere van de nieuwe single, Paradise!

kick
pi_101654956
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 19:15 schreef RolStaart-Beer het volgende:

[..]

Amazon :7
100 keer zo duur ;(
quote:
14s.gif Op dinsdag 6 september 2011 22:42 schreef Jaytonism het volgende:
Weekje tot de premiere van de nieuwe single, Paradise!

kick
_O_
Cuz I'm Mr. Brightside
pi_101665280
iTunes Festival was trouwens epic! Beste concert ooit, paar keer oogcontact gehad met Chris Martin :) En ze waren echt in topvorm... En wauw Moving to Mars, de eerste en waarschijnlijke laatste keer dat ze die speelden... Die dag zal ik nooit meer vergeten :)
pi_101665668
ja ik wilde dat nog online bekijken maar dan moest je je inloggen en de hele mikmak. Vervolgens moest je nog wat persoonlijke gegevens achterlaten en ben ik afgehaakt. Iets met creditcard. Ja, het concert zou gratis te zien zijn maar toch moest ik iets van creditcardgegevens achterlaten. :{w

maar wel O+ om oogcontact met Chris Martin te hebben! *jaloers! (ik stond helaas te ver van Chris vandaan bij pinkpop :D )
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_101666309
Oh dat is wel irritant ja... Maar het is te zien op YouTube ;)

Ja was echt supervet, kregen de woensdag te horen dat we 2 kaarten hadden gewonnen :D Met Eurolines naar Londen gegaan (wat een kutreis :'( ) Hotelletje geboekt... Zijn ook nog bij de studio's geweest waar we van alles gezien hebben (behalve de band zelf). Vriendin waar mee ik was, heeft Chris al is ontmoet daar voor de studio's, en een andere vriendin zelfs alle 4 :D Konden de studio inkijken, waar allerlei artwork te zien was (Every Teardrop Is A Waterfall enzo...), amplifiers die ingeladen werden. En we zagen het 5de bandlid hardlopen met z'n hond (Phil Harvey) :P Hij had wel door waar we voor kwamen, maar alleen Hi! gezegt ;( En tijdens het wachten voor the Roundhouse (waar het concert was), kwam Gwyneth Paltrow langs (net toen ik heel even weg was :'( ), en the Oracle kwam ook praatje maken (Die die vragen beantwoord op de site). Roadie #42 die vlak voor ons foto's stond te maken :D

Oke genoeg vertelt :X Crazy fan haha :P
pi_101681408
Maandag nieuwe single *O*
Hoi
pi_101685938
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2011 11:01 schreef Prospekt het volgende:
Oh dat is wel irritant ja... Maar het is te zien op YouTube ;)

Ja was echt supervet, kregen de woensdag te horen dat we 2 kaarten hadden gewonnen :D Met Eurolines naar Londen gegaan (wat een kutreis :'( ) Hotelletje geboekt... Zijn ook nog bij de studio's geweest waar we van alles gezien hebben (behalve de band zelf). Vriendin waar mee ik was, heeft Chris al is ontmoet daar voor de studio's, en een andere vriendin zelfs alle 4 :D Konden de studio inkijken, waar allerlei artwork te zien was (Every Teardrop Is A Waterfall enzo...), amplifiers die ingeladen werden. En we zagen het 5de bandlid hardlopen met z'n hond (Phil Harvey) :P Hij had wel door waar we voor kwamen, maar alleen Hi! gezegt ;( En tijdens het wachten voor the Roundhouse (waar het concert was), kwam Gwyneth Paltrow langs (net toen ik heel even weg was :'( ), en the Oracle kwam ook praatje maken (Die die vragen beantwoord op de site). Roadie #42 die vlak voor ons foto's stond te maken :D
Wow wat vet! Waar had je dat gewonnen dan? pics? :D Wat heb je de Oracle gevraagd? :') Vind dat wel een leuk initiatief op de site, die oracle.

quote:
Oke genoeg vertelt :X Crazy fan haha :P
vandaar je naam ook zeker ;)
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_101690291
Ik lees de vragen en antwoorden van de Oracle ook altijd, erg leuk :)
  woensdag 7 september 2011 @ 23:13:20 #24
222292 MacorgaZ
Computer says no.
pi_101694892
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2011 10:36 schreef Apotheose het volgende:
ja ik wilde dat nog online bekijken maar dan moest je je inloggen en de hele mikmak. Vervolgens moest je nog wat persoonlijke gegevens achterlaten en ben ik afgehaakt. Iets met creditcard. Ja, het concert zou gratis te zien zijn maar toch moest ik iets van creditcardgegevens achterlaten. :{w

maar wel O+ om oogcontact met Chris Martin te hebben! *jaloers! (ik stond helaas te ver van Chris vandaan bij pinkpop :D )
Je hoeft alleen een iTunes-account te hebben die je gewoon gratis kan aanmaken (via een omweg, namelijk eerst via de AppStore proberen een gratis app te "kopen", anders staat er geen optie om zonder betalingsinfo een account te maken), dat is niet zo raar eigenlijk. Daarnaast is het Apple, die doen niks met je persoonlijke gegevens behalve dan dat ze opgeslagen worden voor als je aankopen doet in de iTunes Store.

Ik ga 12 september Paradise trouwens niet luisteren omdat er anders op het album weinig overblijft lijkt me, ben ik de enige?
Op zondag 2 augustus 2015 22:19 schreef Qwea het volgende:
Mijn kut smaakt minder zuur dan dit bier.
pi_101695014
quote:
Coldplay
Coldplay's new single, Paradise, gets its first play on BBC Radio 1 at 7.50am UK time on Monday Sept 12th.
*O*
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')