abonnement Unibet Coolblue
  maandag 22 augustus 2011 @ 01:07:18 #1
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_101027225
Vervolg van vorige deel:
Elenin Update: Opmerkelijke feiten en een nuchtere analyse #7

Voor deze openingspost gebruik ik de mooie samenvatting van Xandernieuws, een alternatieve nieuwssite.
http://xandernieuws.punt.nl/?id=636527&r=1&tbl_archief=&


De stand van de zon, maan, sterren en komeet Elenin geven op 29 september voor het eerst in de historie exact de in Openbaring 12 beschreven situatie weer. Toeval?

Op YouTube en alternatieve websites over de hele wereld verschijnen dagelijks nieuwe blogs, artikelen en filmpjes over de komst van de komeet Elenin eind september. De ene theorie is nog sensationeler dan de andere; de laatste versie is dat Elenin -of Planeet X, Nibiru, Hercolubus, Nemesis, Marduk- een neutronenster is, of dat de komeet gepaard gaat met de komst daarvan. Deze uitleg kan net als veel andere verklaringen onmiddellijk de prullenbak in, aangezien een neutronenster een gigantisch zwaartekrachtveld heeft en niet alleen de Aarde zou vernietigen, maar ook het hele zonnestelsel in een chaos zou veranderen (en dit in het verleden dus al gedaan zou moeten hebben). Hoewel Elenin naar verwachting dus niets anders dan een gewone, kleine komeet zal blijken te zijn, zijn er desondanks toch een aantal opmerkelijke feiten die de komst van Elenin bijzonder maken.

David Morrison, planetair astronoom bij de NASA, schat dat er zo'n 2 miljoen websites zijn waarop over de komst van Elenin / Nibiru wordt gediscussieerd. Dagelijks ontvangt de leidinggevende NASA-wetenschapper gemiddeld vijf emails over het onderwerp. 'En minstens één keer per week krijg ik een email van een jong iemand -zelfs van een 11 jarige- die schrijft ziek te zijn of zelfmoord te overwegen omdat het einde van de wereld er aan zit te komen.'

In één van de besproken 'doemsdag' scenario's zal een mysterieus hemellichaam in botsing komen met de aarde. Dit idee werd voor het eerst in 1995 door Nancy Lieder wereldkundig gemaakt. Lieder beweerde door middel van een implantaat in haar hersenen in contact te staan met aliens uit het Zeta Reticulu zonnestelsel. Op haar website 'Zeta Talk' legde ze uit dat ze uitverkoren was om de Aardbewoners te waarschuwen voor een planetaire botsing die in mei 2003 de hele mensheid zou uitroeien. Toen dat niet gebeurde kozen Lieders volgelingen 2012 uit voor de komst van Nibiru, dat mooi overeen kwam met de bekende 21-12-2012 einddatum van de Maya kalender.

Zecharia Sitchins Nibiru
Lieder noemde de brenger van de apocalyps overigens eerst 'Planeet X' en stelde later dat dit hetzelfde hemellichaam was dat door de in New Age kringen bekende schrijver en pseudo-wetenschapper Zecharia Sitchin 'Nibiru' werd genoemd. Sitchin (1920-2010) schreef in zijn boek 'De 12e planeet' dat de oude Sumeriërs al in hun tijd wisten van het bestaan van alle planeten en tevens van een voor ons nog onbekende gigantische planeet genaamd Nibiru. Deze planeet zou een enorme omloopbaan hebben en eens in de 3600 jaar langs de Aarde scheren. Volgens Sitchin ontstond de mensheid op Nibiru en werd onze planeet tijdens zo'n planetaire 'ontmoeting' door hen gekoloniseerd.

Historici en taalwetenschappers zeggen echter dat Sitchin grove fouten heeft gemaakt bij het vertalen van de oude Sumerische teksten. Zo wisten ze van het bestaan van niet 12, maar slechts 5 planeten, en geloofden ze niet dat de mensheid zijn oorsprong heeft op een planeet genaamd Nibiru. Daar komt nog eens bij dat de door Sitchin geopperde omloopbaan volgens astronomen onmogelijk is. Geen enkel hemellichaam kan, als het maar één keer in de 3600 jaar het zonnestelsel binnenkomt en zich er de rest van de tijd ver buiten bevindt, een stabiele omloopbaan blijven volgen. De planeet zou óf snel het zonnestelsel worden ingetrokken, óf er worden uitgeduwd.

Ondanks het ontbreken van enige geloofwaardige wetenschappelijke onderbouwing werden Sitchins boeken in meer dan 25 talen vertaald en werden er over de hele wereld miljoenen exemplaren van verkocht. Veel mensen geloven nog altijd heilig in Sitchins onbewezen theorieën en denken dat Planeet X of Nibiru in 2012 -en in recente maanden dus 2011, samenvallend met Elenin- vlakbij de Aarde zal komen en daarbij enorme verwoestingen zal aanrichten.

Aardbevingen
Volgens astronomen bestaat zo'n planeet echter niet en is er nog nooit ook maar één aanwijzing voor Nibiru of Planeet X gevonden. Zoals gezegd wordt inmiddels op talloze websites en in veel filmpjes beweerd dat de komeet Elenin -die niet dichterbij de Aarde zal komen als 100 x de afstand tussen de Aarde en de maan- eigenlijk Nibiru / Planeet X is. 'Deze mensen veranderen voortdurend hun verhaal,' aldus Morrison. 'Voor sommigen is Nibiru niet langer enkel de Sumerische god of planeet die eind 2012 naar de Aarde terugkeert, maar krijgt inmiddels bijna iedere kosmische catastrofe het stikkertje met die naam opgeplakt.'

De theorie dat Elenin in werkelijkheid Nibiru is verspreidde zich vanaf het begin van dit jaar als een lopend vuurtje over het alternatieve internet. Er werden allerlei verbanden gezien met de zware aardbevingen in Chili, Nieuw Zeeland en Japan. Zo zou de aardas na de aardbeving in Chili 3 graden gekanteld zijn en zou de veronderstelde 'poolomkering' hierdoor zijn versneld. 'De werking van de tektonische platen die de oorzaak is van aardbevingen wordt genegeerd,' aldus Morrison. 'Ze suggeren dat de komeet grote zwaartekracht effecten uitoefent op onze planeet.' Toen wetenschappers erop wezen dat Elenin slechts 5 kilometer groot is en ver van de Aarde zal blijven, ontstonden geruchten dat de NASA belangrijke info over Elenin en de samenstelling en aard van kometen zou achterhouden.

Bruine dwerg onmogelijk
'Ironisch genoeg is juist het feit dat de komeet zo onopvallend is voer voor de complottheorieën,' vervolgt Morrison. 'Men redeneert dat de aardbevingen bewijzen dat Elenin geen komeet kán zijn, maar een enorm grote en gevaarlijke indringer.' Elenin zou in werkelijkheid Nibiru zijn, een gigantische planeet of zelfs een bruine dwergster en recentelijk dus een neutronenster.

Telescopen -ook van onafhankelijke amateur astronomen- laten echter zien dat Elenin een gewone komeet is en een lange staart van verdampend ijs achter zich heeft. Een bruine dwergster zou geen 'staart' hebben en zou al lang enorme zwaartekracht effecten op de Aarde en Mars moeten hebben gehad, waardoor de omloopbanen van deze planeten zouden zijn verstoord. Dit is duidelijk niet het geval. Daarnaast zou een bruine dwerg al buiten het zonnestelsel zijn opgepikt door infrarood telescopen.

'Niburu theorie idioot'
Velen laten zich echter niet overtuigen en gaan zelfs nog een stap verder door te stellen dat het pad van Elenin plotseling zal veranderen, omdat de 'planeet' door intelligente wezens zou worden bestuurd en begeleid wordt door één of meer gigantische UFO's. Volgens Morrison moet men echter niet afgaan op dit soort verhaaltjes. 'Niet iedereen die op YouTube beweert een wetenschapper, astronoom of werknemer bij de NASA te zijn, is er ook een. Het is echter niet eenvoudig waarheid van leugens te onderscheiden.'

Volgens Morrison zijn de Niburu-complottheorieën dermate idioot dat hij zich afvraagt of de bedenkers hiervan er eigenlijk zelf wel in geloven. Veel websites waar Niburu / Nibiru / Planeet X als feit worden gepresenteerd blijken boeken en dvd's over het onderwerp te verkopen, alsmede ook 'survival kits' om de komst van de 'wraakplaneet' te kunnen overleven. Morrison denkt dan ook dat men doelbewust misbruik maakt van mensen die niet in staat zijn geloofwaardige informatie van totale onzin te onderscheiden. 'Dat is vooral een probleem voor jonge mensen, en daarom ben ik zo boos op degenen die zich richten op kinderen.' (1)

Opmerkelijke feiten
Er is dus helemaal niets aan de hand en komeet Elenin is gewoon wat het is - een normale komeet, en niet eens een spectaculaire, zoals de kometen van Halley en Hale-Bopp?

Ja en nee. Er zijn namelijk een aantal wél aantoonbare feiten die de komst van Elenin desondanks opmerkelijk maken. In eerdere artikelen over dit onderwerp bespraken we deze zaken overigens al:


1. Zon verduisterd?
Elenin volgt een pad dat de komeet eind september zo'n 3 dagen lang precies tussen de Aarde en de zon brengt. Zou het inderdaad tóch een enorme planeet of ster zijn, dan zou er op Aarde 3 dagen 'duisternis' heersen. In de Bijbel wordt voorzegd dat de 'zon verduisterd' zal worden alvorens de allerlaatste fase van de eindtijd ('dag des HEEREN') aanbreekt.

2. Sterrenstand Openbaring 12
Op de laatste van deze 3 dagen, 29 september, vindt er een unieke samenstand van sterren en planeten plaats die exact overeenkomt met een beschrijving in Openbaring 12: 'En er werd een groot teken in de hemel gezien: een vrouw, met de zon bekleed,met de maan onder haar voeten een een krans van twaalf sterren op haar hoofd; en zij was zwanger en schreeuwde in haar weeën en in haar pijn om te baren.'

Eind september zal het sterrenbeeld Maagd (Virgo), de 'vrouw' aan de hemel, inderdaad 'bekleed' zijn met de zon, de maan onder haar voeten hebben en Elenin (met staart) als 'krans' (diadeem) dragen, met 12 sterren op haar hoofd. Bovendien zal de planeet Venus, de heldere 'Morgenster' (in de Bijbel één van de benamingen van Jezus Christus, zie Opb.22:16), zich 'uit' haar schoot bewegen en als het ware 'geboren' worden.

Is het enkel toeval dat zon, maan en sterren, door God aan de hemel tot 'tekenen' voor de mensheid gesteld, eind september 2011 voor het eerst in de geschiedenis precies de door Johannes geziene samenstand laten zien? Of is dit wellicht het signaal dat de allerlaatste fase van de eindtijd inderdaad aangebroken zal zijn, en de 'vrouw' 1260 dagen (3,5 jaar) lang naar de woestijn zal vluchten?

Bedenk hierbij dat ook de in Openbaring genoemde veelkoppige draak (12:3) bij de vrouw aan de hemel aanwezig zal zijn! Het sterrenbeeld Hydra -in de Griekse mythologie de veelkoppige slang of een draakachtig monster- bevindt zich op dat moment rechts van de vrouw, wachtend om het 'kind' (Venus) te 'verslinden'. En onder de vrouw bevindt zich het sterrenbeeld Serpens Caput - de Kop van de Slang, in de Bijbel net als de draak een referentie naar de duivel, Satan. Daarnaast bestaat het sterrenbeeld Hydra uit 17 sterren, oftewel de '7 koppen en 10 horens' die de draak in Openbaring 12:3 heeft. (2)

Er bestaat ook een letterlijk sterrenbeeld 'Draak' (Draco), dat zich op dat moment op het hoogste punt aan de sterrenhemel bevindt.


3. Rosh Hashana, 7 jaar voor 70 jaar na geboorte Israël
Om het plaatje compleet te maken: Precies tijdens de dagen dat Elenin tussen de Aarde en de zon in staat, en precies als de in Openbaring 12 genoemde samenstand te zien is, vindt op 29 september de eerste dag van het Rosh Hashana feest plaats, de viering van het joodse nieuwe jaar 5772.

We hebben op deze site regelmatig aandacht besteed aan de bevindingen van de Amerikaanse pastor Mark Biltz, die met behulp van officiële NASA gegevens ontdekte dat er een frappant verband is tussen joodse feestdagen, belangrijke gebeurtenissen rond de staat Israël en verschijnselen aan zon, maan en sterren. Tevens geloven veel christenen dat de 'laatste bazuin' die volgens de apostel Paulus de opstanding der doden en de Opname van de gemeente zal aankondigen, slaat op de letterlijke 'laatste bazuin' die traditioneel wordt geblazen op de laatste dag van het Rosh Hashana feest (dit jaar op 30 september).


In Matteüs 24 vertelt Jezus wat er in de eindtijd zal gebeuren, waarbij Hij -volgens een breed geaccepteerde uitleg- wijst op het herstel van de staat Israël (het uitlopen van de vijgeboom). In vers 24 zegt Jezus vervolgens dat 'dit geslacht', de generatie die het herstel van Israël meemaakt, niet voorbij zal gaan voordat 'alles geschiedt', dat zijn alle in de Bijbel voorzegde gebeurtenissen in de eindtijd, inclusief de terugkeer van Jezus zelf naar Jeruzalem.

Wat het komende Rosh Hashana bijzonder maakt is het feit dat dit het 63e joodse nieuwjaarsfeest sinds de wedergeboorte van Israël is. Eén generatie duurt volgens diverse teksten in de Bijbel 70 jaar. 1948 plus 70 jaar is 2018. Volgens veel evangelische Bijbeluitleggers duurt de Verdrukking in totaal 7 jaar (2x 1260 = 2520 dagen, plus nog 75 dagen die worden genoemd in Daniël). De rekensom is dan gauw gemaakt: 2018 min 7 jaar = 2011, als zijnde het mogelijke begin van de Verdrukking.

Toeval?
Zijn alle bovengenoemde feiten geheel toevallig, of zijn er wel degelijk voldoende aanwijzingen dat we ons mogelijk op de drempel van de in de Bijbel voorzegde allerlaatste fase van de eindtijd, die pal aan de terugkeer van Jezus Christus zal voorafgaan, bevinden? Op het antwoord op deze vraag zullen we in ieder geval niet lang hoeven wachten.
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
  maandag 22 augustus 2011 @ 02:22:45 #2
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_101028785
Laatste post

quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2011 20:09 schreef Truthfinder7 het volgende:
@AVerstraten, oh deze is echt iets voor jou! ;) Een bak popcorn erbij en genieten :Y
Interessant :Y en weer een voorspelling met 3 dagen duisternis 8-)
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_101031331
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 02:22 schreef Summers het volgende:
Laatste post

[..]

Interessant :Y en weer een voorspelling met 3 dagen duisternis 8-)
Heel interessant maar hij praat in t begin over 17 aug. Toen is er geen aardbeving gebeurt terwijl hij zei dat er dan wel 1 had moeten zijn. Paniekzaaier imo. :Y
zondag 24 juli 2011 18:23 schreef charmed_angel het volgende:
Outpost je bent een held _O_
pi_101031458
Er is vrijwel elke dag wel ergens een aardbeving, daarom is het "voorspellen" van aardbevingen zonder locatie of indicatie van zwaarte zo ongeveer het makkelijkste wat er is. Wij zouden het ook kunnen en dan ook nog eens helemaal zonder komeet Elenin daarin te betrekken - die heeft er namelijk helemaal niets mee te maken.
pi_101031666
Er is nog niets uit te sluiten!
Massa van Elenin is nog niet bekend gemaakt, de diameter van de nucleus is gewoon een schatting.
Veel satellieten doen het spontaan niet meer (ik geloof 3 die cruciaal zijn om metingen te verrichten)
pi_101031757
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 09:36 schreef Truthfinder7 het volgende:
Er is nog niets uit te sluiten!
Zeker is er iets uit te sluiten, een heleboel zelfs!
quote:
Massa van Elenin is nog niet bekend gemaakt, de diameter van de nucleus is gewoon een schatting.
Veel satellieten doen het spontaan niet meer (ik geloof 3 die cruciaal zijn om metingen te verrichten)
De diameter is niet zomaar een vage schatting. De exacte meting zal er niet veel naast zitten. En zelfs al zou hij 8 km in doorsnee blijken te zijn, wat ik niet verwacht, dan nog kan er niks gebeuren. Denken dat Elenin kan zorgen voor 3 dagen duisternis is niets meer dan bijgeloof, er is geen enkele feitelijke basis om zoiets te verwachten.

Ik weet niet hoeveel satellieten het niet meer doen en welke dat zijn - heb je een bron voor die bewering? Maar zelfs als dat zo is lijkt me dat een gevolg van de recente CME (zonnevlam) en niet van Elenin.
pi_101032734
Er zijn voor zo ver ik weet geen infrarood foto`s van Elenin, er zijn ook geen gegevens van de radio satelliet. Infrarood radio satellieten functioneren niet goed? Ik had ergens gelezen dat deze kapot zijn (ik kan het even niet terug vinden) En er was er nog een die niet goed functioneerde.

Het Vaticaan lijkt meer te weten.....
pi_101033055
Tja, mensen die niet kunnen accepteren dat hun doemscenario onjuist is, blijven zoeken naar zogenaamde "bewijzen", al zijn die nog zo onzinnig.

Ik moet zeggen dat ik er amper meer tegen kan. De hoeveelheid leugens, verdraaiingen, kwaadaardige ongefundeerde bangmakerij, doemscenario's, ziekelijke achterdocht en grenzenloze domheid op het internet rondom de komeet Elenin vind ik werkelijk verbijsterend en zeer schokkend. De gedachte dat zoveel mensen dit soort denkbeelden zonder meer voor waar aannemen maakt me eerlijk gezegd bang. Wat voor ongefundeerde beweringen geloven zij dan nog meer vraag ik me af. Men legt zichzelf immers helemaal geen beperkingen op met betrekking tot toetsing op juistheid, mogelijkheid en waarheid van de denkbeelden. Ik ben er de laatste dagen werkelijk ziek van en het deprimeert me dusdanig dat ik me er eigenlijk niet meer mee bezig wil houden.

[ Bericht 14% gewijzigd door AVerstraten op 22-08-2011 11:44:44 ]
pi_101034107
@AVerstraten, het is niet mijn bedoeling om mensen bang of gek te maken. Maar de een zegt dit en de ander zegt weer dat. Ik weet ook niet wat ik moet geloven 8)7 Ik ben er ook te veel mee bezig!
Waar heeft deze Malachi Martin van het Vaticaan het over? weer zoiets, gewoon om gek van te worden! :? Bedoeld hij Elenin of weer iets anders?
pi_101034652
Ik heb geen idee waar de man het over heeft. Hij is in 1999 overleden en hield zich onder andere bezig met exorcisme.

Dat andere filmpje met die meneer met die grote bril (Robert Harrington) is ook uit het jaar Kruik. Robert Harrington is in 1993 (!) overleden aan slokdarmkanker (hij was een zware roker). Hij heeft lang gezocht naar "planet X", evenals meer astronomen in die tijd. Planeet X werd noodzakelijk geacht om een veronderstelde minieme afwijking in de baan van Uranus te verklaren. Uranus heeft een omlooptijd van maar liefst 84 jaar, zodat het de nodige tijd heeft gekost om de baan volledig en voldoende gedetailleerd in kaart te krijgen. Toen dat eenmaal gelukt was, bleek dat de veronderstelde afwijking voortkwam uit rekenfouten als gevolg van onbekendheid met de volledige baan en de baan van Uranus geen afwijking vertoont, zodat het aannemen van een 12e planeet niet langer noodzakelijk was. Exit planeet X dus, behalve natuurlijk zoals gebruikelijk bij de doemdenkers en de complotters.

[ Bericht 0% gewijzigd door AVerstraten op 22-08-2011 11:50:47 ]
  maandag 22 augustus 2011 @ 11:41:37 #12
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_101034663
En? Nog aardbevingen in het verschiet?
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_101034997
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 11:41 schreef AVerstraten het volgende:
Exit planeet X dus, behalve natuurlijk zoals gebruikelijk bij de doemdenkers en de complotters.
Jaja we weten het nu ondertussen wel al hoor :{w
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
  maandag 22 augustus 2011 @ 12:09:31 #14
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_101035485
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 10:41 schreef AVerstraten het volgende:
Tja, mensen die niet kunnen accepteren dat hun doemscenario onjuist is, blijven zoeken naar zogenaamde "bewijzen", al zijn die nog zo onzinnig.

Ik moet zeggen dat ik er amper meer tegen kan. De hoeveelheid leugens, verdraaiingen, kwaadaardige ongefundeerde bangmakerij, doemscenario's, ziekelijke achterdocht en grenzenloze domheid op het internet rondom de komeet Elenin vind ik werkelijk verbijsterend en zeer schokkend. De gedachte dat zoveel mensen dit soort denkbeelden zonder meer voor waar aannemen maakt me eerlijk gezegd bang. Wat voor ongefundeerde beweringen geloven zij dan nog meer vraag ik me af. Men legt zichzelf immers helemaal geen beperkingen op met betrekking tot toetsing op juistheid, mogelijkheid en waarheid van de denkbeelden. Ik ben er de laatste dagen werkelijk ziek van en het deprimeert me dusdanig dat ik me er eigenlijk niet meer mee bezig wil houden.
Het topic gaat over Elenin en niet over mensen die zich met verhalen over Elenin bezig houden .
Als je bang en ziek word , kan je er ook voor kiezen het niet te lezen .
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_101035790
http://www.quofataferunt.(...)tstart=60&Itemid=120
Er zijn veel aanwijzingen dat er iets staat te gebeuren. Of behoren deze mensen allemaal tot de complottheorie of doem denkers?
  maandag 22 augustus 2011 @ 12:23:08 #16
241970 R0N1N
Live free or die trying
pi_101035901
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 12:09 schreef Summers het volgende:
Het topic gaat over Elenin en niet over mensen die zich met verhalen over Elenin bezig houden .
Als je bang en ziek word , kan je er ook voor kiezen het niet te lezen .
:') hij wordt niet bang en ziek van de verhalen, maar van de mensen die ze klakkeloos als waarheid slikken. Zonder enige toetsing. Als we hetzelfde gedrag zouden vertonen binnen de rechtspraak ... kan ik me daar wel wat bij voorstellen. ;)
The truth may be out there, but the lies are in your head.
  maandag 22 augustus 2011 @ 12:24:06 #17
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_101035929
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 12:23 schreef R0N1N het volgende:

[..]

:') hij wordt niet bang en ziek van de verhalen, maar van de mensen die ze klakkeloos als waarheid slikken. Zonder enige toetsing. Als we hetzelfde gedrag zouden vertonen binnen de rechtspraak ... kan ik me daar wel wat bij voorstellen. ;)
Jawel , dat schrijft hij zelf
Dus nu graag weer ontopic over Elenin .
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
  maandag 22 augustus 2011 @ 12:25:29 #18
241970 R0N1N
Live free or die trying
pi_101035978
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 12:24 schreef Summers het volgende:
Jawel , dat schrijft hij zelf .
Lees het nog eens.

quote:
De gedachte dat zoveel mensen dit soort denkbeelden zonder meer voor waar aannemen maakt me eerlijk gezegd bang. Wat voor ongefundeerde beweringen geloven zij dan nog meer vraag ik me af. Men legt zichzelf immers helemaal geen beperkingen op met betrekking tot toetsing op juistheid, mogelijkheid en waarheid van de denkbeelden.
The truth may be out there, but the lies are in your head.
pi_101036094
Moest Elenin niks teweegbrengen denk ik wel dat het bij sommige mensen mss een bewustzijnsverandering kan teweegbrengen.
  maandag 22 augustus 2011 @ 12:29:14 #20
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_101036097
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 12:25 schreef R0N1N het volgende:

[..]

Lees het nog eens.

[..]

Graag weer ontopic over Elenin , een discussie over een user ga ik niet voeren in dit topic .
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_101036449
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 12:24 schreef Summers het volgende:

[..]

Jawel , dat schrijft hij zelf
(...)
Nee, dat schrijf ik niet.

quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 12:23 schreef R0N1N het volgende:

[..]

:') hij wordt niet bang en ziek van de verhalen, maar van de mensen die ze klakkeloos als waarheid slikken. Zonder enige toetsing. Als we hetzelfde gedrag zouden vertonen binnen de rechtspraak ... kan ik me daar wel wat bij voorstellen. ;)
Juist, dat is exact wat ik bedoel. Het feit dat mensen zo gemakkelijk en volkomen kritiekloos dergelijke verhalen voor waar aannemen, in weerwil van een totaal gebrek aan bewijs, vind ik schokkend.
  maandag 22 augustus 2011 @ 12:43:01 #22
49558 1-of-6Billion
Up the shut fuck you must
pi_101036524
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 10:41 schreef AVerstraten het volgende:
Tja, mensen die niet kunnen accepteren dat hun doemscenario onjuist is, blijven zoeken naar zogenaamde "bewijzen", al zijn die nog zo onzinnig.

Ik moet zeggen dat ik er amper meer tegen kan. De hoeveelheid leugens, verdraaiingen, kwaadaardige ongefundeerde bangmakerij, doemscenario's, ziekelijke achterdocht en grenzenloze domheid op het internet rondom de komeet Elenin vind ik werkelijk verbijsterend en zeer schokkend. De gedachte dat zoveel mensen dit soort denkbeelden zonder meer voor waar aannemen maakt me eerlijk gezegd bang. Wat voor ongefundeerde beweringen geloven zij dan nog meer vraag ik me af. Men legt zichzelf immers helemaal geen beperkingen op met betrekking tot toetsing op juistheid, mogelijkheid en waarheid van de denkbeelden. Ik ben er de laatste dagen werkelijk ziek van en het deprimeert me dusdanig dat ik me er eigenlijk niet meer mee bezig wil houden.
Nog tot begin vorige eeuw dachten de mensen dat er rampspoed zou volgen wanneer er een komeet verscheen. :')
Da's dus niks nieuws. Je zou alleen verwachten dat we inmiddels wat wijzer zijn.
Dat zijn we ook, alleen het internet is een prachtig klankbord voor de doemdenkers onder ons. :Y
I follow you......but not on Twitter
pi_101036673
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 12:18 schreef Truthfinder7 het volgende:
http://www.quofataferunt.(...)tstart=60&Itemid=120
Er zijn veel aanwijzingen dat er iets staat te gebeuren. Of behoren deze mensen allemaal tot de complottheorie of doem denkers?
Het enige "iets" dat staat te gebeuren is dat er een komeet door ons zonnestelsel trekt die geen enkel gevaar voor de aarde met zich meebrengt.

In de video wordt gezegd dat Inuit "Elders" beweren dat de positie van de sterren veranderd is en de zon op een ander tijdstip opkomt. Nu spreek ik geen Inuit, dus ik zou niet weten wat ze zeggen. Maar ik heb van die verschijnselen nog nooit iets gezien of gemerkt, evenmin als honderdduizenden amateurastronomen met voortreffelijke apparatuur en veel ervaring met mij. Hoe kan dat dan? Misschien zou je in overweging kunnen nemen dat of de vertaling niet deugt of dat die Elders zich vergissen. Want als het werkelijk zo was, zouden miljonenen mensen dit hebben waargenomen en dat is niet het geval.
pi_101036709
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 12:41 schreef AVerstraten het volgende:
Juist, dat is exact wat ik bedoel. Het feit dat mensen zo gemakkelijk en volkomen kritiekloos dergelijke verhalen voor waar aannemen, in weerwil van een totaal gebrek aan bewijs, vind ik schokkend.
quote:
14s.gif Op maandag 22 augustus 2011 12:43 schreef 1-of-6Billion het volgende:
Dat zijn we ook, alleen het internet is een prachtig klankbord voor de doemdenkers onder ons. :Y
Sure, en de rest van de bevolking wordt gewoon gemanipuleerd aan de hand van het Tv-nieuws zodat politieke/militaire agenda's doorgevoerd kunnen worden met instemming van de goedgelovige bevolking ...
:O
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_101036841
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 12:48 schreef UncleScorp het volgende:

[..]


[..]

Sure, en de rest van de bevolking wordt gewoon gemanipuleerd aan de hand van het Tv-nieuws zodat politieke/militaire agenda's doorgevoerd kunnen worden met instemming van de goedgelovige bevolking ...
:O
Dat heeft helemaal niks te maken met hemelverschijnselen die door iedereen kunnen worden waargenomen, als ze ook maar enigszins de moeite zouden willen nemen zich er in te verdiepen. Het feit dat veel mensen daar blijkbaar te beroerd voor zijn, maar liever klakkeloos allerlei yuotube-rommel napraten, vind ik bedroevend.
pi_101037278
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 12:52 schreef AVerstraten het volgende:

[..]

Dat heeft helemaal niks te maken met hemelverschijnselen die door iedereen kunnen worden waargenomen, als ze ook maar enigszins de moeite zouden willen nemen zich er in te verdiepen. Het feit dat veel mensen daar blijkbaar te beroerd voor zijn, maar liever klakkeloos allerlei yuotube-rommel napraten, vind ik bedroevend.
Sorry, maar dat klinkt behoorlijk negatief. Ik zeg nergens dat ik alles geloof, ik zoek linkjes op het internet waar ik vraagtekens bij zet en goed genoeg vind om hier te posten hoe belachelijk ze soms ook zijn of lijken. Dat je ze dan met een kritisch oog bekijkt is prima, maar om dan zo te reageren vind ik nogal laag.
En ik hoef niet alles klakkeloos aan te nemen wat jij zegt, want ik heb mijn eigen gedachte en intelligentie.
pi_101037501
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 12:41 schreef AVerstraten het volgende:
..............
Het feit dat mensen zo gemakkelijk en volkomen kritiekloos dergelijke verhalen voor waar aannemen, in weerwil van een totaal gebrek aan bewijs, vind ik schokkend.
Net zoals hele volksstammen dagelijks en kritiekloos alles maar als zoete koek slikken en voor waar aannemen wat men voorgeschoteld krijgt via de gangbare media en overheden.
Want men heeft immers zogenaamd het beste met ons voor.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_101037554
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 13:14 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

Net zoals hele volksstammen dagelijks en kritiekloos alles maar als zoete koek slikken en voor waar aannemen wat men voorgeschoteld krijgt via de gangbare media en overheden.
Want men heeft immers zogenaamd het beste met ons voor.
^O^ pressies!
  maandag 22 augustus 2011 @ 13:22:31 #29
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_101037730
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 12:41 schreef AVerstraten het volgende:

[..]

Nee, dat schrijf ik niet.

[..]

Juist, dat is exact wat ik bedoel. Het feit dat mensen zo gemakkelijk en volkomen kritiekloos dergelijke verhalen voor waar aannemen, in weerwil van een totaal gebrek aan bewijs, vind ik schokkend.
De meeste mensen hier willen gewoon alles over Elenin lezen en horen en ZELF hun conclusie trekken .
Beetje flauw als jij daar steeds van maakt dat mensen alles voor zoete koek slikken en alles aannemen wat hier voorbij komt .
Je hebt zelf een topic gemaakt over Elenin en als je voor andersdenkenden geen respect kan opbrengen , ga je maar naar je eigen topic waar alleen jouw waarheid te lezen is en kunnen we hier verder met ook niet gangbare gedachten over Elenin te uiten of te lezen of wat dan ook .
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_101037980
Nania met een waarschuwing over Elenin..
Wie is Nania, zul je zeggen.

Dit is de vrouw die door Alex Jones werd uitgelachen in zijn radio show begin maart.
Nania was de vrouw die probeerde iedereen te waarschuwen voor de komende aardbeving.
Zij was diegene naar wie niemand wilde luisteren, tot ze op een gegeven moment huilend uit riep:
"Waarom wil er helemaal niemand naar mij luisteren?".

En Alex Jones, die na 11 maart zei: "Ik lach nu niet meer".

Zie ook het filmpje onder deze tekst..

http://www.wordwakkerwereld.nl/viewtopic.php?f=28&t=878
pi_101040536
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 13:30 schreef Maron het volgende:
Nania met een waarschuwing over Elenin..
Wie is Nania, zul je zeggen.

Dit is de vrouw die door Alex Jones werd uitgelachen in zijn radio show begin maart.
Nania was de vrouw die probeerde iedereen te waarschuwen voor de komende aardbeving.
Zij was diegene naar wie niemand wilde luisteren, tot ze op een gegeven moment huilend uit riep:
"Waarom wil er helemaal niemand naar mij luisteren?".

En Alex Jones, die na 11 maart zei: "Ik lach nu niet meer".

Zie ook het filmpje onder deze tekst..

http://www.wordwakkerwereld.nl/viewtopic.php?f=28&t=878
Geef eens een samenvatting aub, ik kan geen filmpjes kijken.
pi_101041454
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 14:47 schreef Loppe het volgende:

[..]

Geef eens een samenvatting aub, ik kan geen filmpjes kijken.
Dat is jammer @Loppe..het is ook niet echt een filmpje, maar tekst..moeilijk om daar een samenvatting van te maken..Het gaat over de mensheid en het feit dat de aarde al eerder vernietigd is geweest, over de nalatenschappen van oude culturen, en hun waarschuwingen voor wat gaat komen..
'Toevalligheden' in de stand van sterren en planeten, die nu bijna precies zo staan, zoals ze zijn beschreven in oude voorspellingen..
Verder voorspellingen van 'zieners' door de eeuwen heen..van voorspelde events die al gebeurd zijn, en voor de toekomst..toch weer bepaalde zaken die ik nog niet wist..
pi_101041641
ok ja, we zullen wel zien binnenkort, thx
pi_101043280
Op 11 september zal Elenin (dit zijn officiële astronomische gegevens) op 72,000000 km van de zon staan waarbij hij de zon het dichtste nadert. Er komt op september 21-22 een uitlijning tussen de aarde Elenin en Venus. Dit is de eerste keer dat Elenin tussen 2 planeten in komt te staan. Het voorbij gaan van Elenin tussen de aarde en de zon zal 3 dagen in beslag nemen. Dit gegeven wordt ook al vermeld door de Egyptenaren de Sumeriers de bijbel en de hopi indianen uit noord Amerika.
Om er maar een paar te noemen. Dit is de zelfde uitlijning als de gene die de grote Japanse aardbeving van 11 maart van dit jaar veroorzaakte. Alleen deze keer staat Elenin veel dichter bij de aarde dan tijdens de Japanse aardbeving. Dit betekend dat we een aantal zeer hevige aardbevingen kunnen verwachten rond 25 september. Dan is de afstand tussen Elenin en de aarde geslonken tot slechts 61,6 miljoen km. De dichtste nadering van Elenin tot de aarde is op 17 oktober 2011 en wel 0,232 au of 34,5 miljoen kilometer ook is er op deze datum een uitlijning tussen de aarde Jupiter Mercurius. Maar dit is nog niet alles: op 9 november passeert de asteroïde YU55 tussen de aarde en de maan op slechts een afstand van maar 40,000 km van de maan wanneer Elenin`s invloed sterk genoeg is zou hij de baan van deze asteroïde misschien kunnen afbuigen richting maan zo`n inslag zou uiteraard desastreuze gevolgen kunnen hebben, niet alleen voor de maan maar ook voor ons met daarbij de mogelijkheid dat stukken maan rots weg geslingerd worden en mogelijk zelfs de aarde zouden kunnen raken. Maar op deze datum 9 november zullen ook nog 2 andere asteroïden 1036-Ganymedes en 1996-FG3 zouden dan ook in de buurt van de aarde zijn. Asteroïde 1996-FG3 passeert op 25 november op 0,1 au van de aarde. Dan is er nog een asteroïde genaamd 2000YA die de aarde op slechts 0,0075 au passeert op 26 december 2011 (tweede kerstdag) hier is toch wel overvloedig astronomisch bewijs materiaal dat aantoont dat er de komende maanden heel wat te gebeuren staat specifieke gegevens kun je altijd opzoeken bij astronomische site`s, zoals space.com, en de NASA.
pi_101043952
heel interessante uitleg truth ! :)
pi_101044459
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 16:22 schreef Jarheadd het volgende:
heel interessante uitleg truth ! :)
Bedankt Jarhead, :)

En hoe zit het met de meteorieten en asteroïden die ze nog niet gevonden hebben?
Ik denk dat er veel meer geïnvesteerd moet worden in technologie (middelen) om die krengen op te sporen.
pi_101044983
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 16:35 schreef Truthfinder7 het volgende:

[..]

Bedankt Jarhead, :)

En hoe zit het met de meteorieten en asteroïden die ze nog niet gevonden hebben?
Ik denk dat er veel meer geïnvesteerd moet worden in technologie (middelen) om die krengen op te sporen.
Waarom? Je gelooft toch per definitie niets van wat de kennisinstanties op dit gebied beweren.

quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 12:23 schreef R0N1N het volgende:

[..]

:') hij wordt niet bang en ziek van de verhalen, maar van de mensen die ze klakkeloos als waarheid slikken. Zonder enige toetsing. Als we hetzelfde gedrag zouden vertonen binnen de rechtspraak ... kan ik me daar wel wat bij voorstellen. ;)
offtopic , graag over Elenin en niet over andere in het topic .

[ Bericht 2% gewijzigd door Summers op 22-08-2011 16:58:29 ]
pi_101045195
ieder heeft zijn eigen mening natuurlijk, maar je kan nooit uitsluiten dat er niets gaat gebeuren en in dat geval is het gewoon afwachten.
pi_101045229
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 16:49 schreef AVerstraten het volgende:

[..]

reactie op edit [..]

Daar reageer ik niet eens op. En ik trek me er ook niets van aan, want ik kan ook nog wel wat reacties quoten.

[ Bericht 33% gewijzigd door Summers op 22-08-2011 16:59:42 ]
pi_101045315
het is nutteloos om je er iets van aan te trekken want we zijn hier om te discusiëren over elenin & niet over persoonlijke isues, laten we gewoon de discussie voort zetten :Y
pi_101045526
Al die instanties moeten zich aan bepaalde gedrag`s code houden daar zijn wetten voor.
Dat is tevens ook de reden dat ik ze niet al te serieus neem.
pi_101045679
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 16:49 schreef AVerstraten het volgende:

[..]


(...)

[..]

offtopic , graag over Elenin en niet over andere in het topic .
Heel netjes moet ik zeggen, modereren in andermans reacties.

On topic: over Elenin valt niets meer te melden dan dat het een komeet is waar geen gevaar van te duchten valt.

Edit : houd eens op

[ Bericht 8% gewijzigd door Summers op 22-08-2011 17:20:49 ]
pi_101046276
Wat er ook te zeggen is voor Elenin, er zijn slechts twee hemellichamen die onze aardkloot op een directe en meetbare manier beinvloeden: de zon en de maan. De zon staat weliswaar veraf, maar is dusdanig groot dat deze merkbaar onze aarde beinvloed qua zwaartekracht. De maan is niet zo groot, maar gezien de geringe afstand de grootste veroorzaker van onze getijden: eb en vloed.

Bij een alignment van aarde, maan en zon spreken we van springvloed; merkbaar en meetbaar.

Als Elenin al in 2009 in staat zou zijn om tectonische invloeden uit te oefenen van dusdanige aard dat wij er aardbevingen van krijgen, dan zou de massa van Elenin enorm moeten zijn. In de afgelopen twee jaar is Elenin fors dichterbij gekomen. Conform de algemeen geldende natuurwetten (in de nabijheid van ons zonnestelsel), zou Elenin gezien de huidige afstand onze planeet finaal aan gort moeten trekken, zouden we uit onze baan worden getrokken en dagelijks zeer zware aardbevingen voor onze kiezen moeten krijgen. Voor zover ik weet, is daar allemaal geen sprake van.

Sterker nog, zelfs aan onze getijdewerking (eb en vloed) is ook helemaal niets te merken wat door Elenin veroorzaakt zou worden.
True strength is not a measure of the body,
It's a measure of the soul.
pi_101047509
Zoals eerder aangegeven gaat het behoorlijk druk worden in onze buurt, men kan zich afvragen hoe dit kan komen.
Misschien een vreemde vraag, maar weet iemand of de coma van een komeet lensvorming kan veroorzaken :?

[ Bericht 48% gewijzigd door Truthfinder7 op 22-08-2011 19:10:35 ]
pi_101052703
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 18:02 schreef Truthfinder7 het volgende:
Zoals eerder aangegeven gaat het behoorlijk druk worden in onze buurt, men kan zich afvragen hoe dit kan komen.
Misschien een vreemde vraag, maar weet iemand of de coma van een komeet lensvorming kan veroorzaken :?
Toeval. Er komen zoveel kometen langs, het kan gewoon puur statistisch voorkomen dat er eens in de zoveel tijd een groepje vlakbij en vlak na elkaar voorbij vliegt. Kijk eens naar de maan: dat is een enorm kraterlandschap. Die dingen zijn daar niet vanzelf gekomen, daar zijn ook gewoon meteorieten en dergelijke ingeslagen.

Het lijkt me sterk dat een coma lensvorming kan geven. Qua massa moet je fors veel groter kijken (sterrenclusters), qua dichtheidsverschil is het te ijl.
True strength is not a measure of the body,
It's a measure of the soul.
pi_101054298
De massa dienst als lens en buigt licht af. De coma van een komeet heeft veel te weinig massa om lensvorming te kunnen veroorzaken.

[ Bericht 20% gewijzigd door AVerstraten op 22-08-2011 20:47:56 ]
pi_101054934
Ok ik vroeg het me gewoon af ;) Ik heb wel begrepen dat we op dit moment ons in een onrustige buurt begeven in de kosmos.
Röntgenstralen komen dan vrij als Elenin voorbij komt dus in de buurt van de zon komt.
http://www.kennislink.nl/(...)aat-kometen-schijnen
pi_101055202
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 20:55 schreef Truthfinder7 het volgende:
Ok ik vroeg het me gewoon af ;) Ik heb wel begrepen dat we op dit moment ons in een onrustige buurt begeven in de kosmos.
Röntgenstralen komen dan vrij als Elenin voorbij komt dus in de buurt van de zon komt.
http://www.kennislink.nl/(...)aat-kometen-schijnen
Je wordt elke dag op deze aarde al aan meer röntgenstraling blootgesteld dan ons door komeet Elenin zal bereiken. Als sinds de geboorte van het heelal komen er kometen langs. Als we daar niet tegen zouden kunnen waren we allang uitgestorven. Gelukkig heeft onze aarde een atmosfeer die ons beschermt tegen van alles en nog wat en een beweeglijk binnenste waardoor een aardmagnetisch veld kon ontstaan dat ons ook nog weer allerlei extra bescherming biedt.
pi_101055417
toch vraag ik me af wat het volgende object zal zijn wat ons hel en verdoemenis zal brengen als elenin straks gepasseerd is en nasa oa gewoon gelijk hadden

hebben we al een evt volgende kandidaat op t oog?
pi_101055499
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 21:01 schreef AVerstraten het volgende:

[..]

Je wordt elke dag op deze aarde al aan meer röntgenstraling blootgesteld dan ons door komeet Elenin zal bereiken. Als sinds de geboorte van het heelal komen er kometen langs. Als we daar niet tegen zouden kunnen waren we allang uitgestorven. Gelukkig heeft onze aarde een atmosfeer die ons beschermt tegen van alles en nog wat en een beweeglijk binnenste waardoor een aardmagnetisch veld kon ontstaan dat ons ook nog weer allerlei extra bescherming biedt.
Kijk zo kan het ook :) gewoon leuk over dit soort dingen bomen. Zo leer ik ook weer wat, en jij ook hoop ik, al kom je wel wat conservatief over.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')