Dat vind ik nou zo raar, bewust vieze dingen drinken omdat je ze nog in huis hebt.quote:Op maandag 31 oktober 2011 12:08 schreef RoaRRR het volgende:
Nog een paar pads en de Senseo gaat de deur uit!
Zelfs ouderwets koffie opgieten in een filterzakkie is lekkerder dan die pleur uit een pad.
Ben steeds een grotere fan aan het worden van een lekker bakkie koffie! Nu nog een bonenmaler
Zijn er nog een beetje betaalbare alternatieven voor een bonenmaler? kan op dit moment geen 200¤ uitgeven aan zo'n ding......
Even mijn aanrecht spammen hoorquote:Op maandag 31 oktober 2011 16:03 schreef Dark_Angelus het volgende:
Ik ga mijn old school Francis Francis (beginners machine) de deur uit doen en wil een machine voor betere espresso's waar bij tijd en wijlen wat melk geschuimd gaat worden.
Is de Vibiemme Domobar de juiste machine voor mij?
De belangrijkste vraag is: voor wat voor zetmethode wil je malen?quote:Op woensdag 2 november 2011 17:56 schreef _-Kaas-_ het volgende:
Ik, wil eigenlijk ook een bonen maler kopen, maar vind 100 euro beetje teveel eigenlijk.
Hoe zijn zulke molens nou eigenlijk?
http://link.marktplaats.nl/498894723
of is dat echt een no go?
Voor een normaal koffie zet apparaat, of zo'n mokka express. Waar zijn deze dan voor geschikt?quote:Op woensdag 2 november 2011 21:07 schreef Bigs het volgende:
[..]
De belangrijkste vraag is: voor wat voor zetmethode wil je malen?
Nee joh, filterkoffie is juist aan een opmars bezig en de cafetière is een eeuwige klassiekerquote:Op donderdag 3 november 2011 16:30 schreef Agiath het volgende:
Of gaat het hier louter of espresso's?
Goede vraag en ik weet het antwoord niet. Ik denk alleen dat de marge bij filterkoffie veel groter is.quote:Op donderdag 3 november 2011 16:39 schreef Blamm het volgende:
Hoe weet je trouwens of een maling goed is voor bijvoorbeeld filterkoffie of dergelijke? Bij espresso is het vrij eenvoudig te merken wanneer het niet goed is (goed krijgen is een tweede)
Als het te fijn is, loopt het filter voor geen meter door omdat alle poriën in het papier verstoppen, en kun je drab onderin je kopje krijgen. Filterkoffie is niet zo snel te grof, er worden tenslotte in de supermarkt ook meerder malingen van verkocht.quote:Op donderdag 3 november 2011 16:39 schreef Blamm het volgende:
Hoe weet je trouwens of een maling goed is voor bijvoorbeeld filterkoffie of dergelijke? Bij espresso is het vrij eenvoudig te merken wanneer het niet goed is (goed krijgen is een tweede)
En? Is het wat je er van verwachtte?quote:Op zaterdag 5 november 2011 10:09 schreef Byte_Me het volgende:
Omdat ik veel op reis ben voor mn werk en een lekkere espresso mijn grootste gemis is, heb ik een handpresso gekocht
vanavond voor het eerst proberen, ben erg benieuwd.
nee, had hem bij mn ouders laten bezorgen omdat ik een weekje weg was, waren ze hem vergeten mee te brengenquote:Op woensdag 9 november 2011 20:19 schreef Thorical het volgende:
[..]
En? Is het wat je er van verwachtte?
Het is wel een gebruiksvriendelijk apparaat (as in niet heel kritisch qua maling e.d.) wat er zeker vet uitziet. Maar als je de perfecte espresso wil gaan najagen is hij ongeschikt. Dan is een veel goedkopere Gaggia Classic bijvoorbeeld veel geschikter. Bij nader inzien weet ik dat even niet zeker meer, misschien haal ik eea door elkaar.quote:Op woensdag 9 november 2011 19:13 schreef r2dGeert het volgende:
Ik zit eraan te denken om een Solis Master Espresso 113 (http://www.kieskeurig.nl/(...)espresso_113/292276/) aan te schaffen.
Al een tijdje kijk ik uit naar een barista espresso apparaat en mijn oog is hierop gevallen door de mooie, degelijke uitstraling en de aangeboden programmeerbare instellingen.
Nu ben ik zelf geen expert en na een beetje rondkijken vind ik over het algemeen positieve reviews. Ik vraag me alleen af hoe het merk Solis zich verhoud tegenover de bekendere merken en of iemand een indicatie kan geven van wat ik van de kwaliteit kan verwachten (prijs rond de ¤550,-).
Ik snap de beargumentatie niet goed. Zeg je nu dat hij dit apparaat er wel goed uit ziet maar eigelijk niet zoveel voorstelt wat betreft een goede kop espresso? Of is dat te zwart wit?quote:Op woensdag 9 november 2011 21:36 schreef Bigs het volgende:
[..]
Het is wel een gebruiksvriendelijk apparaat (as in niet heel kritisch qua maling e.d.) wat er zeker vet uitziet. Maar als je de perfecte espresso wil gaan najagen is hij ongeschikt. Dan is een veel goedkopere Gaggia Classic bijvoorbeeld veel geschikter.
Dat klopt ja.. dit apparaat heeft een thermoblock om het water te verwarmen. Dit geeft over het algemeen slechtere resultaten dan een boiler (waar alle andere espressomachines uit de prijsklasse van de Solis mee uitgerust zijn). Voordeel is echter wel dat een thermoblock snel opwarmt, dat bedoel ik met gebruiksvriendeiljk.quote:Op woensdag 9 november 2011 21:38 schreef r2dGeert het volgende:
[..]
Ik snap de beargumentatie niet goed. Zeg je nu dat hij dit apparaat er wel goed uit ziet maar eigelijk niet zoveel voorstelt wat betreft een goede kop espresso? Of is dat te zwart wit?
Bedankt voor de toelichting, het is me nu een stuk duidelijker! Ik moet dus even nadenken over waar de prioriteiten liggen; ik waardeer een goede bak koffie, maar ik hoef niet 'hardcore' de beste bak te hebben. Snelheid en gebruiksvriendelijkheid staan daarom voor mij misschien meer voorop.quote:Op donderdag 10 november 2011 10:04 schreef Bigs het volgende:
[..]
Dat klopt ja.. dit apparaat heeft een thermoblock om het water te verwarmen. Dit geeft over het algemeen slechtere resultaten dan een boiler (waar alle andere espressomachines uit de prijsklasse van de Solis mee uitgerust zijn). Voordeel is echter wel dat een thermoblock snel opwarmt, dat bedoel ik met gebruiksvriendeiljk.
Hetzelfde geldt voor het filter.. dit heeft een dubbele bodem waardoor het zelf druk opbouwt onafhankelijk van de maling van de koffie. Het voordeel is dat je zelfs met voorgemalen supermarktkoffie een redelijke espresso kunt brouwen. Het nadeel is dat je qua smaak gelijk aan het plafond zit.. het trekken van een mooi 30 seconden shot behoort niet tot de mogelijkheden.
Tot slot is de Solis ook geschikt voor pads, bij de meeste machines betekent dit dat er een compromis is gesloten in de zetgroep omdat de meeste machines voor pads het water over een kleiner oppervlak verdelen. Dit betekent dat de waterverdeling niet optimaal is op het moment dat je gewoon losse koffie gebruikt.
Owja en de stoomarm die erbij zit is een 'panarello' model. Ook weer gebruiksvriendelijk (een aap kan daar nog melk mee opschuimen), maar niet geschikt voor het maken van het begeerde microfoam.
Ik heb zelf ook naar de Master Espresso gekeken, maar ben uiteindelijk voor een Ascaso Dream gegaan. Zelfde prijsklasse, ook een mooi design, maar met een degelijke bronzen boiler, 'normale' stoompijp en zonder onnodige technische snufjes. Echter dan heb je wel een machine waar een goede maling van belang is, dus je zult ook gelijk een koffiemolen moeten aanschaffen. En als je met die 'normale' stoompijp aan de slag gaat (er zit ook een panarello bij) dan kun je wel 3 liter melk in huis halen om mee te oefenen. Dat bedoel ik met iets minder gebruiksvriendelijk Het kan dus best zijn dat de Master Espresso veel beter bij je wensen past. In de rest van de wereld heet het ding trouwens Breville BES820.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |