Een Rocky is niet stepless toch of wel? Hij zou trouwens ook best lelijk staan naast mijn Ascaso Dreamquote:
Maar daarvoor heb je wel veel Douwe Egberts moeten drinkenquote:Op vrijdag 12 augustus 2011 14:17 schreef Onnoman het volgende:
Ik wil nog even speciaal aandacht schenken aan douwe egberts.. die het voor mij mogelijk gemaakt hebben een geweldige volautoamtische espressomachine bij elkaar te sparen in de vorm van Punten..
190.000 douwe egberts punten aangetekend en verzekerd versturen onder het mom van.. neem gerust een kopje koffie uit mijn espressoapparaat bij het natellen van al mijn punten.
'
eindresultaat: 300 euro betaald voor een nieuwe espressomachine twv 900 euro!
Hoe krijg je die bij elkaar? Punten knippen in een bedrijfskantine?quote:
Oeps nee, je hebt gelijk....quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 14:18 schreef Bigs het volgende:
[..]
Een Rocky is niet stepless toch of wel? Hij zou trouwens ook best lelijk staan naast mijn Ascaso Dream
vrienden/marktplaatsquote:Op vrijdag 12 augustus 2011 14:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoe krijg je die bij elkaar? Punten knippen in een bedrijfskantine?
In een popcornmachinequote:Op vrijdag 12 augustus 2011 14:39 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
Hoe werden de bonen vroeger gebrand, toen de koffiebrander nog niet was uitgevonden?
Ik denk het is een grap Maar zo'n ding heb ik nog wel ergens, zal ook wel wat beter gaan dan wokken denk ik zo. Thnx.quote:
Voor thuis wat experimenteren met branden is een popcornmachine zeer geschikt. Niet teveel er in doen, maar het gaat verbazingwekkend goed, hij blaast zelfs alle schilletjes weg. Gaat dus idd stukken beter dan in een koekenpan.quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 14:47 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
[..]
Ik denk het is een grap Maar zo'n ding heb ik nog wel ergens, zal ook wel wat beter gaan dan wokken denk ik zo. Thnx.
Koop je hem nieuw? Ik hem hem voor E 200,- van Marktplaats maar er moest al snel een nieuwe boiler in voor E 180,-, dus spijt dat ik geen nieuwe had gekocht voor E 100,- meer. Maar hij geeft zalige koffie.quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 14:13 schreef attamottamotta het volgende:
Zo, zodadelijk mijn Rancilio Silvia bestellen!
Fijner geeft meer en sterkere smaak, te fijn trekt je machine niet meer dus dan krijg je maar een paar druppels koffie(-olie), maar daar zal je automaat wel tegen beveiligd zijn. De duurdere machines geven meer druk en kunnen dus fijnere maling aan om echte ristretto's te makenquote:Op vrijdag 12 augustus 2011 20:10 schreef speknek het volgende:
Bij m'n volautomaat kan ik de fijn/grofheid van de maling instellen. Iemand enig idee wat het voor verschil maakt? .
Haha, nog niet besteld. Twijfel ook nog nieuw of tweedehands. Maarreh nieuw is 425 de laagste prijs en via MP kan ik een volledig gereviseerde voor 280 krijgen. Dus als je een adresje voor 300 euro nieuw hebt? Of was dat 200+180+100?quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 19:53 schreef zakstront het volgende:
[..]
Koop je hem nieuw? Ik hem hem voor E 200,- van Marktplaats maar er moest al snel een nieuwe boiler in voor E 180,-, dus spijt dat ik geen nieuwe had gekocht voor E 100,- meer. Maar hij geeft zalige koffie.
Ik was al gewaarschuwd dat je na een tijdje een molen wil en het gaat inderdaad opvallen dat de smaak minder wordt als het pak koffie bijna op is. Dus na een jaar ook een Ascaso-i-1-molen erbij.
Dan ga je ook echt veel verschil proeven tussen soorten bonen. Heb een keertje (on-)gebrand geprobeerd maar die viel erg tegen, veel te zuur (en je moet minimaal 1 kilo kopen:-(
Tegenwoordig haal ik ze altijd bij de Coffee Company, niet goedkoop maar wel erg lekker.
yep ik zie ze alleen rond de E 500,- nieuw. voor 425 zou ik een nieuwe nemen.quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 20:29 schreef attamottamotta het volgende:
[..]
Haha, nog niet besteld. Twijfel ook nog nieuw of tweedehands. Maarreh nieuw is 425 de laagste prijs en via MP kan ik een volledig gereviseerde voor 280 krijgen. Dus als je een adresje voor 300 euro nieuw hebt? Of was dat 200+180+100?
Nou... De meeste mensen in dit topic malen en zetten zelf hun koffie, en dan ben je al snel verwend met wat je zelf kunt brouwen. Restaurant koffie vind ik meestal niet zo interessant, en de koffie van bovengenoemde ketens is inderdaad, zoals jij al zegt, bocht. Dus waarom daar tijd en geld aan spenderen? Ik wachte tegenwoordig steeds vaker met koffie drinken tot ik thuisben, en iets lekkers kan drinkenquote:Op maandag 15 augustus 2011 21:50 schreef hemarookworst het volgende:
Geen i8dee of ik het bij de goede topic post, maar toch ff dit:P :
Ik ben bij bekende fastfoodzaken langs geweest, op zoek naar een goed kopje snelle koffie om mee te nemen, voor een zacht prijsje . Tot nu toe vond ik de Segafredo van de Mac het lekkerst, daarna die van Verhage met Douwe Egberts espresso bonen. Bij de Burger King en KFC schenken ze volgens mij oploskoffie van DE, oftewel BOCHT!! Zonder crema of een ander romig laagje wat je wel ziet bij de Mac en Verhage. Nu nog eens langs bij Subway.
Ik drink trouwens nog niet zo heel lang koffie, maar begint het steeds meer te waarderen.
Als dit topic net zo lang meegaat als deel 6 dan komt het vanzelf wel goedquote:Op maandag 15 augustus 2011 12:41 schreef Gripper het volgende:
Toen ik deel 6 maakte was het winter, en paste die titel nog wel. Maar nu heeft deel 7 dezelfde titel, en ook al is et geen topzomer, nu al de open haard aansteken is wel erg veel van het goede...
Maar als ik buiten ben en dat ben ik best vaak en ik heb trek in een kopje koffie dan koop ik het daar waar ik kan vinden. En er zijn op straat wel geode koffiebarretjes hoor. Als ik thuis ben dan is het laat in de avond, dan drink ik geen koffie, omdat ik anders niet kan slapen. Zelf goede koffie kopen en brouwen is natuurlijk leuker en lekkerder inderdaad Ik heb geen espresso automaat, maar ik maak gewoon koffie met filterquote:Op dinsdag 16 augustus 2011 14:16 schreef Gripper het volgende:
[..]
Nou... De meeste mensen in dit topic malen en zetten zelf hun koffie, en dan ben je al snel verwend met wat je zelf kunt brouwen. Restaurant koffie vind ik meestal niet zo interessant, en de koffie van bovengenoemde ketens is inderdaad, zoals jij al zegt, bocht. Dus waarom daar tijd en geld aan spenderen? Ik wachte tegenwoordig steeds vaker met koffie drinken tot ik thuisben, en iets lekkers kan drinken
Is, "De Bravicaffe Superior koffiebonen zijn een mix van 70% Arabiva bonen met 30% Robusta bonen." niet een beetje vloeken in fijnproevers kerk?quote:Op woensdag 17 augustus 2011 12:01 schreef Onnoman het volgende:
mooie actie gevonden voor onze koffie lovers :p
http://www.koffiediscount(...)campaign=koffieactie
een actie van 2 dagen..
iemand ervaring met deze koffie?
Koffiebarretjes ja. Zaken waar ze een fatsoenlijke semi-automaat hebben staan en zelf bonen malen. Dus geen ketens die alleen troep uit volautomaten poepen.....quote:Op dinsdag 16 augustus 2011 17:15 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Maar als ik buiten ben en dat ben ik best vaak en ik heb trek in een kopje koffie dan koop ik het daar waar ik kan vinden. En er zijn op straat wel geode koffiebarretjes hoor. Als ik thuis ben dan is het laat in de avond, dan drink ik geen koffie, omdat ik anders niet kan slapen. Zelf goede koffie kopen en brouwen is natuurlijk leuker en lekkerder inderdaad Ik heb geen espresso automaat, maar ik maak gewoon koffie met filter
praat eens nederlands..? wat bedoel je met niet vloeken?quote:Op woensdag 17 augustus 2011 12:11 schreef Thorical het volgende:
[..]
Is, "De Bravicaffe Superior koffiebonen zijn een mix van 70% Arabiva bonen met 30% Robusta bonen." niet een beetje vloeken in fijnproevers kerk?
De meeste liefhebbers verstaan onder 'goede bonen' over het algemeen een 'pure' mix (100% van een soort), dus geen twee soorten bonen in een zak. Dat is ook vaak het geval bij supermarktbonen en daarom gaat men naar speciale winkels, zodat je zeker weet dat er maar 1 type boon is gebruikt.quote:Op donderdag 18 augustus 2011 00:39 schreef Onnoman het volgende:
[..]
praat eens nederlands..? wat bedoel je met niet vloeken?
Wat natuurlijk ook een beetje onzin is, want ook 100% arabica is vaak weer een mix van verschillende bonen van verschillende plantages, tenzij je single estate koopt. Bij zo'n koffiehuis zit iemand die al zn hele leven bezig is met de mooiste melanges maken, en die zal er vast wel goed in zijn om voor mij iets spannends en smakelijks te maken.quote:Op donderdag 18 augustus 2011 08:38 schreef attamottamotta het volgende:
[..]
De meeste liefhebbers verstaan onder 'goede bonen' over het algemeen een 'pure' mix (100% van een soort), dus geen twee soorten bonen in een zak. Dat is ook vaak het geval bij supermarktbonen en daarom gaat men naar speciale winkels, zodat je zeker weet dat er maar 1 type boon is gebruikt.
Gefeliciteerd en welkom bij de koffiegenieters Nu een lekker koffiemerk vinden, heeft mij wel even gekost. Molen had bij mij niet zo'n haast omdat de Rancilio sowieso al een grote vooruitgang was.quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 17:26 schreef attamottamotta het volgende:
Zo inmiddels heb ik een Rancilio Silvia gekocht, tweedehands. Als iemand nog een leuke 2e hands koffiemaler weet of er een te koop heeft staan, PM me even, ben op zoek...
Probeer de espressobonen van Aldi eens een keer.quote:Op zondag 28 augustus 2011 21:37 schreef 1lluminati het volgende:
Ik vraag me af of iemand aanraders heeft qua koffiebonen uit de supermarkt of enkele warenhuizen? Graag betaalbaar dus maximaal ¤8,- is wel het budget en niet al te sterk, gewoon ertussenin.
We hebben sinds een week namelijk een maler dus we zijn wat verschillende bonen aan het uitproberen. Ik moet zeggen dat de Perla Gold tot nu toe niet slecht smaakt, goede koffie.
Wat wil je uitgeven?quote:Op dinsdag 6 september 2011 23:54 schreef RoaRRR het volgende:
Ok de senseo gaat dood en dat vind ik niet erg. Tijd om weer koffie te gaan zetten met de cafetierre en de mokapot.
Iets meer werk maar véél lekkerder.
Nu ik dus binnenkort weer fulltime koffie ga zetten wil ik overstappen van gemalen koffie naar zelf malen.
Wat is jullie advies over malen/ malers?
Eisen:
-Ik wil koffiebonen kunnen malen voor de cafetierre en mokapot (grof en fijn dus)
- het moet betaalbaar zijn want anders gooi ik de gemalen koffie wel weer in de vriezer
- mijn vriendin moet ook kunnen malen. Dus geen oude zware molen oid
Dan zou hij eerder bitter dan zuur moeten zijn. Of het ding kan niet fijn genoeg malen om uberhaupt een soort espresso te maken, dat zou nog kunnen.quote:Op donderdag 15 september 2011 15:01 schreef Andyy het volgende:
Misschien dat jullie het weten maar:
Ik heb hier een volautomaat staan en ik heb drie verschillende bonen geprobeerd, en de koffie is allemaal zuur Apparaat wordt vaak genoeg gereinigd dus daar kan het niet aan liggen, heb ik soms gewoon slecht geluk en koop ik steeds de verkeerde koffie? (haal het bij de Simon Levelt) of kan het te maken hebben met de malingsgraad? (heb 'm altijd op fijnste stand staan)
Daar kan ook de achterlijke hoeveelheid van een kilo bonen in, dus een beetje gelijk heeft ze welquote:Op donderdag 15 september 2011 20:32 schreef Thorical het volgende:
Ik ben weer wat verder in mijn espresso gebeuren.
Er is een "nieuwe" bonenmaler gekomen.[ afbeelding ] maar dan in het rood.
Het is wel een enorm ding waar zelfs mijn vrouw zegt;"kan die hopper niet wat minder".
Met die combinatie ga je nooit een 30 seconden shot halen.. daarvoor maalt een Scala simpelweg niet fijn genoeg.quote:Op zondag 18 september 2011 13:42 schreef Mr.J het volgende:
Een Rancilio kopen en mijn Solis Scala blijven gebruiken is vloeken in de kerk?
Ja, en ben er supertevreden mee. Aanrader.quote:Op zondag 25 september 2011 18:28 schreef attamottamotta het volgende:
Ik ben op zoek naar een bonenmaler, doserless maar niet te groot. Iemand ervaringen met de Mahlkonig Vario?
Ik heb een grafhekel aan de mijne.. het ontwerp van verstelmechanisme is gewoon niet goed. Om de haverklap moet ik het ding uit elkaar halen, schoonmaken en opnieuw calibreren. Anders is de maling in de fijnste stand nog niet grof genoeg.quote:Op zondag 25 september 2011 18:28 schreef attamottamotta het volgende:
Ik ben op zoek naar een bonenmaler, doserless maar niet te groot. Iemand ervaringen met de Mahlkonig Vario?
Hij is toch al uitverkochtquote:Op maandag 10 oktober 2011 16:41 schreef Rejected het volgende:
De Siemens Espresso-/koffievolautomaat TK529NL bij http://www.ah.nl/garagesale voor 200 euro. Is dat een beetje een goed model om mee te beginnen?
Ik vond Simon Levelt voor de prijs niet heel boeiend. Probeer eens Lavazza (gewoon te koop bij de AH)?quote:Op donderdag 15 september 2011 15:01 schreef Andyy het volgende:
Misschien dat jullie het weten maar:
Ik heb hier een volautomaat staan en ik heb drie verschillende bonen geprobeerd, en de koffie is allemaal zuur Apparaat wordt vaak genoeg gereinigd dus daar kan het niet aan liggen, heb ik soms gewoon slecht geluk en koop ik steeds de verkeerde koffie? (haal het bij de Simon Levelt) of kan het te maken hebben met de malingsgraad? (heb 'm altijd op fijnste stand staan)
Zuur betekent meestal dat het water niet warm genoeg is. Laat je hem wel voldoende lang voorverwarmen?quote:Op donderdag 15 september 2011 15:01 schreef Andyy het volgende:
Misschien dat jullie het weten maar:
Ik heb hier een volautomaat staan en ik heb drie verschillende bonen geprobeerd, en de koffie is allemaal zuur Apparaat wordt vaak genoeg gereinigd dus daar kan het niet aan liggen, heb ik soms gewoon slecht geluk en koop ik steeds de verkeerde koffie? (haal het bij de Simon Levelt) of kan het te maken hebben met de malingsgraad? (heb 'm altijd op fijnste stand staan)
Rond de 250 bakkies gewone koffie. Hij spoelt ook veel he ook weer waterquote:Op zaterdag 15 oktober 2011 23:46 schreef Bigs het volgende:
200 bakkies? Volgens haal je uit 50 liter water ruim 1600 epresso's, dat vind ik best lang voor een filter.
Alleen een europese korthaar. Maar als je interesse hebt, wil ik haar best eens een paar koffiebonen voeren en laten uitpoepenquote:Op zaterdag 22 oktober 2011 17:34 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
heeft iemand hier een civetkat ?
* Ja mods dit is on topic
quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 17:56 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Alleen een europese korthaar. Maar als je interesse hebt, wil ik haar best eens een paar koffiebonen voeren en laten uitpoepen
Dat vind ik nou zo raar, bewust vieze dingen drinken omdat je ze nog in huis hebt.quote:Op maandag 31 oktober 2011 12:08 schreef RoaRRR het volgende:
Nog een paar pads en de Senseo gaat de deur uit!
Zelfs ouderwets koffie opgieten in een filterzakkie is lekkerder dan die pleur uit een pad.
Ben steeds een grotere fan aan het worden van een lekker bakkie koffie! Nu nog een bonenmaler
Zijn er nog een beetje betaalbare alternatieven voor een bonenmaler? kan op dit moment geen 200¤ uitgeven aan zo'n ding......
Even mijn aanrecht spammen hoorquote:Op maandag 31 oktober 2011 16:03 schreef Dark_Angelus het volgende:
Ik ga mijn old school Francis Francis (beginners machine) de deur uit doen en wil een machine voor betere espresso's waar bij tijd en wijlen wat melk geschuimd gaat worden.
Is de Vibiemme Domobar de juiste machine voor mij?
De belangrijkste vraag is: voor wat voor zetmethode wil je malen?quote:Op woensdag 2 november 2011 17:56 schreef _-Kaas-_ het volgende:
Ik, wil eigenlijk ook een bonen maler kopen, maar vind 100 euro beetje teveel eigenlijk.
Hoe zijn zulke molens nou eigenlijk?
http://link.marktplaats.nl/498894723
of is dat echt een no go?
Voor een normaal koffie zet apparaat, of zo'n mokka express. Waar zijn deze dan voor geschikt?quote:Op woensdag 2 november 2011 21:07 schreef Bigs het volgende:
[..]
De belangrijkste vraag is: voor wat voor zetmethode wil je malen?
Nee joh, filterkoffie is juist aan een opmars bezig en de cafetière is een eeuwige klassiekerquote:Op donderdag 3 november 2011 16:30 schreef Agiath het volgende:
Of gaat het hier louter of espresso's?
Goede vraag en ik weet het antwoord niet. Ik denk alleen dat de marge bij filterkoffie veel groter is.quote:Op donderdag 3 november 2011 16:39 schreef Blamm het volgende:
Hoe weet je trouwens of een maling goed is voor bijvoorbeeld filterkoffie of dergelijke? Bij espresso is het vrij eenvoudig te merken wanneer het niet goed is (goed krijgen is een tweede)
Als het te fijn is, loopt het filter voor geen meter door omdat alle poriën in het papier verstoppen, en kun je drab onderin je kopje krijgen. Filterkoffie is niet zo snel te grof, er worden tenslotte in de supermarkt ook meerder malingen van verkocht.quote:Op donderdag 3 november 2011 16:39 schreef Blamm het volgende:
Hoe weet je trouwens of een maling goed is voor bijvoorbeeld filterkoffie of dergelijke? Bij espresso is het vrij eenvoudig te merken wanneer het niet goed is (goed krijgen is een tweede)
En? Is het wat je er van verwachtte?quote:Op zaterdag 5 november 2011 10:09 schreef Byte_Me het volgende:
Omdat ik veel op reis ben voor mn werk en een lekkere espresso mijn grootste gemis is, heb ik een handpresso gekocht
vanavond voor het eerst proberen, ben erg benieuwd.
nee, had hem bij mn ouders laten bezorgen omdat ik een weekje weg was, waren ze hem vergeten mee te brengenquote:Op woensdag 9 november 2011 20:19 schreef Thorical het volgende:
[..]
En? Is het wat je er van verwachtte?
Het is wel een gebruiksvriendelijk apparaat (as in niet heel kritisch qua maling e.d.) wat er zeker vet uitziet. Maar als je de perfecte espresso wil gaan najagen is hij ongeschikt. Dan is een veel goedkopere Gaggia Classic bijvoorbeeld veel geschikter. Bij nader inzien weet ik dat even niet zeker meer, misschien haal ik eea door elkaar.quote:Op woensdag 9 november 2011 19:13 schreef r2dGeert het volgende:
Ik zit eraan te denken om een Solis Master Espresso 113 (http://www.kieskeurig.nl/(...)espresso_113/292276/) aan te schaffen.
Al een tijdje kijk ik uit naar een barista espresso apparaat en mijn oog is hierop gevallen door de mooie, degelijke uitstraling en de aangeboden programmeerbare instellingen.
Nu ben ik zelf geen expert en na een beetje rondkijken vind ik over het algemeen positieve reviews. Ik vraag me alleen af hoe het merk Solis zich verhoud tegenover de bekendere merken en of iemand een indicatie kan geven van wat ik van de kwaliteit kan verwachten (prijs rond de ¤550,-).
Ik snap de beargumentatie niet goed. Zeg je nu dat hij dit apparaat er wel goed uit ziet maar eigelijk niet zoveel voorstelt wat betreft een goede kop espresso? Of is dat te zwart wit?quote:Op woensdag 9 november 2011 21:36 schreef Bigs het volgende:
[..]
Het is wel een gebruiksvriendelijk apparaat (as in niet heel kritisch qua maling e.d.) wat er zeker vet uitziet. Maar als je de perfecte espresso wil gaan najagen is hij ongeschikt. Dan is een veel goedkopere Gaggia Classic bijvoorbeeld veel geschikter.
Dat klopt ja.. dit apparaat heeft een thermoblock om het water te verwarmen. Dit geeft over het algemeen slechtere resultaten dan een boiler (waar alle andere espressomachines uit de prijsklasse van de Solis mee uitgerust zijn). Voordeel is echter wel dat een thermoblock snel opwarmt, dat bedoel ik met gebruiksvriendeiljk.quote:Op woensdag 9 november 2011 21:38 schreef r2dGeert het volgende:
[..]
Ik snap de beargumentatie niet goed. Zeg je nu dat hij dit apparaat er wel goed uit ziet maar eigelijk niet zoveel voorstelt wat betreft een goede kop espresso? Of is dat te zwart wit?
Bedankt voor de toelichting, het is me nu een stuk duidelijker! Ik moet dus even nadenken over waar de prioriteiten liggen; ik waardeer een goede bak koffie, maar ik hoef niet 'hardcore' de beste bak te hebben. Snelheid en gebruiksvriendelijkheid staan daarom voor mij misschien meer voorop.quote:Op donderdag 10 november 2011 10:04 schreef Bigs het volgende:
[..]
Dat klopt ja.. dit apparaat heeft een thermoblock om het water te verwarmen. Dit geeft over het algemeen slechtere resultaten dan een boiler (waar alle andere espressomachines uit de prijsklasse van de Solis mee uitgerust zijn). Voordeel is echter wel dat een thermoblock snel opwarmt, dat bedoel ik met gebruiksvriendeiljk.
Hetzelfde geldt voor het filter.. dit heeft een dubbele bodem waardoor het zelf druk opbouwt onafhankelijk van de maling van de koffie. Het voordeel is dat je zelfs met voorgemalen supermarktkoffie een redelijke espresso kunt brouwen. Het nadeel is dat je qua smaak gelijk aan het plafond zit.. het trekken van een mooi 30 seconden shot behoort niet tot de mogelijkheden.
Tot slot is de Solis ook geschikt voor pads, bij de meeste machines betekent dit dat er een compromis is gesloten in de zetgroep omdat de meeste machines voor pads het water over een kleiner oppervlak verdelen. Dit betekent dat de waterverdeling niet optimaal is op het moment dat je gewoon losse koffie gebruikt.
Owja en de stoomarm die erbij zit is een 'panarello' model. Ook weer gebruiksvriendelijk (een aap kan daar nog melk mee opschuimen), maar niet geschikt voor het maken van het begeerde microfoam.
Ik heb zelf ook naar de Master Espresso gekeken, maar ben uiteindelijk voor een Ascaso Dream gegaan. Zelfde prijsklasse, ook een mooi design, maar met een degelijke bronzen boiler, 'normale' stoompijp en zonder onnodige technische snufjes. Echter dan heb je wel een machine waar een goede maling van belang is, dus je zult ook gelijk een koffiemolen moeten aanschaffen. En als je met die 'normale' stoompijp aan de slag gaat (er zit ook een panarello bij) dan kun je wel 3 liter melk in huis halen om mee te oefenen. Dat bedoel ik met iets minder gebruiksvriendelijk Het kan dus best zijn dat de Master Espresso veel beter bij je wensen past. In de rest van de wereld heet het ding trouwens Breville BES820.
Nee maar op http://www.kieskeurig.nl/(...)450s/reviews/891921/ zijn de gebruikers er best positief over.quote:Op zondag 27 november 2011 23:17 schreef oltskool het volgende:
Iemand nog een mening over de DeLonghi ECAM 23.450.S?
Ik vertrouw eigenlijk nooit Mediamarkt verkopers. Niets persoonlijks, maar ik heb daar gewoon al teveel onzin voorbij horen komen.quote:Op maandag 5 december 2011 11:35 schreef quirina het volgende:
Ik hoorde gisteren een medewerker van de mediamarkt zeggen dat ze 1 op de 4 delonghi's terugkrijgen voor reparatie omdat er zoveel plastic inzit. Is de mediamarkt dan een bedrijf dat "foute" modellen importeert?
Volgens hem was Saeco beter ( dat lijkt mij nou op en top plastic)
( Ik hou het nog wel ff bij m'n pruttelkannetje)
Hmm ja heb er ervaring mee, maar kan er weinig over zeggen, behalve dat hun smaak en bouwkwaliteit overal (wereldwijd) de lucht worden in geprezen. Heb zelf een Technivorm van Douwe Egberts, en sta op het punt een andere kleur te kopen, echter nu lees ik op de website van Filterkoffieapparaat.nl dat de 1450 Watts van de normale Technivorm Moccamaster voor een hogere temperatuur zorgt dan de 1200 Watts van de DE machine, en het is mij qua dat apparaat nu juist te doen om de juiste temperatuur. Ik dacht altijd dat het met zetsnelheid had te maken, maar dat is helaas alleen maar een gok, en een thermometer heb ik niet dus ik sta nog in dubio over welke te kopen, de DE machine is namelijk 40 euro goedkoper.quote:Op vrijdag 11 november 2011 21:24 schreef drdoofenshmirtz het volgende:
Iemand hier ervaring met de Technivorm filtermachines? Mijn oma heeft er al sinds jaar en dag een en die doet het nog perfect, volgens mijn oma is de koffie uit een Technivorm heter dan bij de meeste andere machines.
Op de website spreken ze ook over een speciaal permanent filter met gouden laagje, dat de aroma's beter door zou laten, feit of fabel?
Vind het namelijk prachtige machines en zou er graag een bezitten, ben een fervent zwarte-filterkoffiedrinker.
(En 10 jaar garantie, langer dan op een Kia, en bijna net zo duur! )
Ik zou een mediamarkt medewerker verder niet zo vertrouwen, maar een delonghi zou ik ook niet kopen. Neem een jura en wees er lief voor, gaat een leven lang mee.quote:Op maandag 5 december 2011 11:35 schreef quirina het volgende:
Ik hoorde gisteren een medewerker van de mediamarkt zeggen dat ze 1 op de 4 delonghi's terugkrijgen voor reparatie omdat er zoveel plastic inzit. Is de mediamarkt dan een bedrijf dat "foute" modellen importeert?
Volgens hem was Saeco beter ( dat lijkt mij nou op en top plastic)
( Ik hou het nog wel ff bij m'n pruttelkannetje)
Leuke machine inderdaad.. voordeel is de stabiele boilertemperatuur (dankzij elektronische regeling). Dat helpt wel bij het verkrijgen van constante kwaliteit.quote:Op dinsdag 10 januari 2012 15:53 schreef tha_dark het volgende:
Binnenkort de trotse eigenaar van een X7 iperEspresso van illy. Vandaag wezen proeven en ik vond het echt een van de beste espresso's die ik ooit heb gedronken uit een automatische machine.
[ afbeelding ]
Hoezo doe je 'm weg trouwens?quote:Op dinsdag 10 januari 2012 16:23 schreef Dark_Angelus het volgende:
Heb nog een X1 staan die we mogelijk verkopen
Gaat vervangen worden voor een Vibiemme.quote:
Daar word je blij van, fijne machine!quote:Op woensdag 11 januari 2012 16:53 schreef Dark_Angelus het volgende:
[..]
Gaat vervangen worden voor een Vibiemme.
Friesche vlag gehaald, even proberen. Thxquote:Op maandag 23 januari 2012 13:51 schreef Gripper het volgende:
@ clio sport: ik heb de beste ervaring met friesche vlag langlekker, en dan de volle variant. Albert heijn heeft speciale cappuchino melk, die is ook wel ok. Beiden buiten het koelvak te vinden.
Zit op dit moment in de VS, en veel mensen hier gebruiken een "French Press Coffee Maker" (zoek maar eens op Google). Kwestie van verse bonen "grinden" in een maalapparaat, dat in die coffee maker doen, heet water erbij doen, roeren en als laatste de hendel omlaag drukken om alle drab naar beneden te laten zakken. Gewoon heet water + koffie dus, precies zoals jij beschrijft. Vind het zelf inderdaad veel beter smaken dan koffie van een koffiezetapparaat, maar geef zelf wel de voorkeur aan een Nespresso-machine o.i.d.quote:Op woensdag 25 januari 2012 18:33 schreef vriendelijkevriend het volgende:
Ons huis-tuin-en-keuken filterkoffiezetapparaat was een tijdje terug kapot, en daarom goten we zelf heet water over de koffie. Die bakkies smaakten toen veel beter! Kan iemand dit verklaren? Een hogere watertemperatuur? Meer geduld (minder verzadiging van de prut)? Of was 't alleen psychologisch, omdat het meer werk was rees de verwachting dat het lekkerder zou moeten zijn?
[..]
Dank!
Als die bonen ook uit een "heugelijk verleden zijn" (alles ouder dan 3 maanden ofzo), kun je ze wel weggooien, die smaken nergens meer naar. En in de vriezer stoppen en wachten op betere tijden is ook niet nodig, die betere tijden komen niet meer terug.quote:Op zondag 29 januari 2012 23:48 schreef DucatiOwner het volgende:
Heeft iemand een suggestie voor het volgende? In een heugelijk verleden ...
Alle tips en ideeen zijn van harte welkom
De bonen zijn van eind december, dus het valt nog mee . Maar ze zullen achteruit gaan, ik hoop daarvoor wel actie te kunnen ondernemen.quote:Op maandag 30 januari 2012 09:38 schreef Gripper het volgende:
[..]
Als die bonen ook uit een "heugelijk verleden zijn" (alles ouder dan 3 maanden ofzo), kun je ze wel weggooien, die smaken nergens meer naar. En in de vriezer stoppen en wachten op betere tijden is ook niet nodig, die betere tijden komen niet meer terug.
Ja, ik. In indonesië bij een koffieboer.quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 18:02 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
[..]
Maar zonder gekheid heeft iemand hier dat al eens geproefd?
En zo ja hoe beviel het?
En in vergelijking met andere vers-gebrandde koffie?quote:Op vrijdag 3 februari 2012 14:26 schreef blup het volgende:
[..]
Ja, ik. In indonesië bij een koffieboer.
Het is heerlijk.
Dat willen we ook nog doen maar die krengen zijn verschrikkelijk duur en we weten niet goed waarop te letten. Maar na wat surfen, en koffiepraat.nl gecheckt te hebben, lijkt de Nemox Lux een goede keuze. Hebben jullie ervaring met de Nemox of andere tips?quote:Op woensdag 15 februari 2012 16:34 schreef Gripper het volgende:
Als je nou ook nog zelf gaat malen gaat er helemaal een wereld voor je open. Koffie is nl. al binnen enkele uren na het malen "oud"
Dat kan ook die drijfnatte puck verklaren trouwens, komt vaker voor bij oude koffie.
Nou, ik ben geen fijnproever, maar normaal drink ik melk/suiker, latte etc.quote:Op vrijdag 3 februari 2012 15:11 schreef Zith het volgende:
[..]
En in vergelijking met andere vers-gebrandde koffie?
xenosquote:Op zaterdag 18 februari 2012 20:35 schreef ClioSporT het volgende:
Wie weet waar je mooie cappuccino glazen (Doorzichtig glas) kan kopen.
Bijenkorf V&D hebben helemaal niets.
Bij de Ikea voor niet veel? Maar ik rommel nog wel ff door met mijn quick-mill.quote:Op woensdag 22 februari 2012 09:45 schreef infp2009 het volgende:
Porseleinen espressoapparaat anybody?
http://manuelbirnbacher.com/Arvid/index.html
Goh, waar zouden ze dat design vandaan hebbenquote:Op dinsdag 10 januari 2012 15:53 schreef tha_dark het volgende:
Binnenkort de trotse eigenaar van een X7 iperEspresso van illy. Vandaag wezen proeven en ik vond het echt een van de beste espresso's die ik ooit heb gedronken uit een automatische machine.
[ afbeelding ]
Het is een hele gebruikelijke term hoor. Je hebt single origin, dat is koffie die uit 1 regio komt maar wel van verschillende plantages (estates) kan zijn. Dat zou in theorie nog steeds kwaliteitsverschillen kunnen opleveren. Niet dat jij dat proeft, maar de blender heeft er wel meer werk aan om een constante smaak te creëren.quote:Op donderdag 19 april 2012 08:29 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
Single Estate? Is dat de nieuwste trend in koffieland of is dat een marketeer die bij de Whisky distilleerders heeft gezeten?
Tja, wie heeft ooit verzonnen dat fietswielen 28 inch moeten zijn? Het is gewoon zo, je kunt een of andere italiaan uit de 60'er jaren de schuld geven als dat je een goed gevoel geeftquote:Op maandag 23 april 2012 20:23 schreef V2 het volgende:
Zo'n rubbertje in plaats van een 'echt' blindfilter, werkt dat ook gewoon goed? Ik kan zo snel geen (Nederlandse) webshop vinden die een blindfilter heeft in 57mm. Wie heeft dat trouwens ooit verzonnen, 57mm, wat maakt die ene millimeter minder nou uit?
Een echt stalen blindfilterbakje (4 of 5 ¤) voor in je filterhouder is trouwens beter dan een rubberlapje.quote:E-61 groep
De E61 groep verwijst naar de zetgroep die in 1961 door Faema werd geïntroduceerd en sinds die tijd als standaard geldt voor de hedendaagse espressotechniek.
Koop gewoon een simpel filterapparaat met goede filterkoffie, klaar. Zo veel werk is dat toch niet?quote:Op donderdag 3 mei 2012 17:30 schreef BasEnAad het volgende:
Ik wil graag een koffiezetapparaat waarbij ik op een knop druk en er dan een portie koffie uitkomt in mijn kopje. Water en koffiebonen/poeder/mengsel wil ik niet elke dag hoeven aanvullen eigenlijk. Qua smaak ben ik verder niet zo veeleisend, als het maar niet naar Senseo smaakt, die vind ik vies. Verder moet het ook geen 40 cent per kopje gaan kosten. Grollen als cappuccino en espresso zijn niet nodig, gewone koffie is voldoende.
Wat zouden jullie aanbevelen?
Edit: als dit het goede topic is, ik ben namelijk geen koffiesnob
Vooral niet te lang lucht toevoegen, dus niet je stoomtip heel lang boven het oppervlak houden, maar al snel net onder het oppervlak houden. Deze guide vond ik zelf wel behulpzaam: http://coffeegeek.com/guides/frothingguidequote:Op zaterdag 19 mei 2012 14:47 schreef V2 het volgende:
Sexy!
Hier iemand nog verlossende tips voor goed microfoam? Blijf het lastig vinden. Ik krijg nu wel een goede hoeveelheid stevig schuim op de melk, en met scheppen+schenken krijg ik een redelijke cappucino, maar eigenlijk wil ik de holy grail van de latte art natuurlijk bereiken....
Nopequote:Op maandag 30 juli 2012 14:12 schreef knuppelhout het volgende:
verkopen ze daar niet vooral princess en krups messenmalers?
Als in, om te drinken of om te zetten?quote:Op maandag 30 juli 2012 17:34 schreef lipper het volgende:
Er is tegenwoordig goede koffie te krijgen bij benzinestations.
Om te drinken. En dan echt de gewone koffie. Vorige week veel gereden en gedronken en het viel me op.quote:Op maandag 30 juli 2012 17:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als in, om te drinken of om te zetten?
Sinds ik door de leasemaatschappij veroordeeld ben tot shell ga ik naar een onbemande pomp want dat geleur met hun snoepaanbieding gaat me op mijn zak.quote:Op maandag 30 juli 2012 17:56 schreef lipper het volgende:
[..]
Om te drinken. En dan echt de gewone koffie. Vorige week veel gereden en gedronken en het viel me op.
Heb de mijne vorig jaar weggegeven, die staat nu als decoratie in een meubelwinkel.quote:Op woensdag 15 augustus 2012 15:30 schreef Anti-vermoeidheid het volgende:
Iemand toevallig nog ergens een kapotte francis x1 staan? M'n temperatuurmeter is kaduuk .
Er kan weinig kapot aan: of je pomp of je doorslagventiel. Misschien is ie wel voor minder dan 100 ¤ te fixen!quote:Op vrijdag 26 oktober 2012 21:45 schreef Thorical het volgende:
Potverdikke, mijn quickmill is gestopt mij heerlijke espresso's te serveren.
Stomen en heet water levert ie nog wel maar z'n koffie is net hele sterke filter koffie.
Ik weet ff niet wat te doen, want ik heb hem voor zover ik weet altijd regelmatig en nog een keer ontkalkt. Ook de maling is niet veranderd.
Wie weet waar ik nog verder naar kan kijken en of een monteur die dat voor een redelijk bedrag kan doen in de regio Amsterdam.
Ik ben nu ook al op .lagondola.it aan het kijken naar een vervanger. Heeft er iemand ervaring met deze site of is er een beter alternatief.
Bronquote:De Senseo-koffiepads van Douwe Egberts zijn jarenlang bewust slap gehouden door Sara Lee, de voormalige moedermaatschappij van de koffieproducent. Dat zegt bestuursvoorzitter Michiel Herkemij van Douwe Egberts in een interview met de Volkskrant.
De hoeveelheid koffie in de pads werd door Sara Lee uit kostenbesparing teruggebracht van 7,5 gram naar 7 gram. Herkemij noemt dat als voorbeeld van de manier waarop D.E. werd verwaarloosd door de Amerikaanse moedermaatschappij. Douwe Egberts was tientallen jaren eigendom van Sara Lee, maar ging deze zomer zelfstandig verder als D.E. Master Blenders 1753.
Verwaarlozing
Op consumentenwebsites wordt al jaren geklaagd over de slappe smaak van de koffiepads van D.E. Herkemeij zegt dat de halve gram koffie er meteen weer bij is gedaan toe Sara Lee was vertrokken.
Volgens de bestuursvoorzitter was er onder de Amerikanen sprake van schromelijke verwaarlozing van Douwe Egberts en onderinvestering. "In 2001 is Senseo op de markt gebracht. Sindsdien is er geen klap meer gebeurd", zegt hij in de Volkskrant. De groei kwam alleen doordat de prijzen werden verhoogd.
Verdiende loon voor senseokopersquote:
Je verkoopt alles natuurlijk het liefst in een keer, maar wat zou de maler moeten kosten?quote:Op zondag 11 november 2012 17:28 schreef Underdoggy het volgende:
Ik ga binnenkort mijn rancilio miss silvia met PID en macap MC4 in de verkoop doen. Neemt me teveel ruimte in voor de 4 fantastische bakjes in het weekend..... Wellicht hier iemand interesse voordat ik marktplaats / geekfora afga. Hij is ook ooit via het forum aangeschaft enkele jaren geleden.
Ik snap ook niet zo goed waarom het alleen bij die 4 bakjes in het weekend moet blijven. Als ik thuiskom, zet ik mn machine aan tijdens het koken, en tap ik tussen 7 en 10 uur 's avonds ook wel 3-4 kopjes. In het weekend staat ie soms wel de hele dag aan en kom ik trillend van de cafeïne de dag door...quote:Op maandag 12 november 2012 15:31 schreef Dunckie het volgende:
En voor het geheel? Wel zonde dat je het wegdoet joh, zelfs voor die vier bakjes in het weekend zou ik het nog meer dan de moeite waard vinden. Lekkere koffie is zo'n intens genot.
400 voor het geheel zat ik aan te denken, met name vanwege de PID en de relatief nieuwe maler. Overigens krijg je zaken als melkkannetjes, uitkopbak mooie tamper etc er dan bijquote:Op maandag 12 november 2012 15:31 schreef Dunckie het volgende:
En voor het geheel? Wel zonde dat je het wegdoet joh, zelfs voor die vier bakjes in het weekend zou ik het nog meer dan de moeite waard vinden. Lekkere koffie is zo'n intens genot.
Hm ik heb misschien wel interesse... Ik heb nu een Solis Maestro waar ik niet helemaal gelukkig mee ben, hij maalt maar net fijn genoeg, op de fijnste stand, voor redelijke espresso, dus ik denk dat een Macap wel een verbetering gaat zijn, toch? Is dit de doserless variant, of heeft 'ie een doser?quote:Op maandag 12 november 2012 13:47 schreef Underdoggy het volgende:
Macap MC4 is 2 jaar oud, weinig gebruik (de 4 fantastische bakjes in het weekend).
Nieuwprijs 298. Mag weg voor 198
Timing overigens wel even in overleg
Slecht nieuws voor je. Ik heb me bedacht, ipv een volautomaat heb ik impulsief voor een veel te mooie prijs een prachtige Vibiemme Domobar Super gekocht op marktplaats.quote:Op woensdag 14 november 2012 10:22 schreef V2 het volgende:
[..]
Hm ik heb misschien wel interesse... Ik heb nu een Solis Maestro waar ik niet helemaal gelukkig mee ben, hij maalt maar net fijn genoeg, op de fijnste stand, voor redelijke espresso, dus ik denk dat een Macap wel een verbetering gaat zijn, toch? Is dit de doserless variant, of heeft 'ie een doser?
Dat klinkt verstandigquote:Op maandag 19 november 2012 18:05 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Slecht nieuws voor je. Ik heb me bedacht, ipv een volautomaat heb ik impulsief voor een veel te mooie prijs een prachtige Vibiemme Domobar Super gekocht op marktplaats.
De Rancilio Miss Silvia met PID is dus per direct te koop tegen elk aannemelijke bod. Ik maak er graag een liefhebber blij mee
Haha geen probleem, gefeliciteerd! En veel drinkplezier natuurlijkquote:Op maandag 19 november 2012 18:05 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Slecht nieuws voor je. Ik heb me bedacht, ipv een volautomaat heb ik impulsief voor een veel te mooie prijs een prachtige Vibiemme Domobar Super gekocht op marktplaats.
De Rancilio Miss Silvia met PID is dus per direct te koop tegen elk aannemelijke bod. Ik maak er graag een liefhebber blij mee
U heeft DM.quote:Op maandag 19 november 2012 18:05 schreef Underdoggy het volgende:
De Rancilio Miss Silvia met PID is dus per direct te koop tegen elk aannemelijke bod. Ik maak er graag een liefhebber blij mee
U hebt een Rancilio Miss Silvia :-)quote:
Goede set! Maar voor +- 1000 moet je ook richting Vibiemme Domobar (Met E61 groep) en prima maler (bijv. Macap MC4) kunnen gaan. Dan zit je wel echt klasse hoger.quote:Op vrijdag 30 november 2012 09:44 schreef NutKees het volgende:
Als niet koffie drinker ben ik op zoek naar een leuk espresso apparaat & maler aangezien mijn bezoek ook allemaal aan de espresso is en nogal klaagt over mijn filterkoffie. Daarnaast wil ik mijn Golden Power verslaving opzij leggen en ook eens een lekkere bak koffie proberen. Tevens ben ik nogal vaak in de keuken te vinden en wil ik ook eens leren om een goed kopje koffie te zetten. Geld is niet echt een probleem, budget van ongeveer duizend euro wil ik echter niet veel overschijden. Mijn aandacht is getrokken door de Rancilio Silvia en een Mahlkonig Vario. Lijkt dat ergens op of slaat dat de plank volledig mis?
Waarom ga je niet voor een volautomaat?quote:Op vrijdag 30 november 2012 09:44 schreef NutKees het volgende:
Als niet koffie drinker ben ik op zoek naar een leuk espresso apparaat & maler aangezien mijn bezoek ook allemaal aan de espresso is en nogal klaagt over mijn filterkoffie. Daarnaast wil ik mijn Golden Power verslaving opzij leggen en ook eens een lekkere bak koffie proberen. Tevens ben ik nogal vaak in de keuken te vinden en wil ik ook eens leren om een goed kopje koffie te zetten. Geld is niet echt een probleem, budget van ongeveer duizend euro wil ik echter niet veel overschijden. Mijn aandacht is getrokken door de Rancilio Silvia en een Mahlkonig Vario. Lijkt dat ergens op of slaat dat de plank volledig mis?
Had laatst de arabica espresso bonen van de aldi, smaak was niet slecht, maar weinig complex en de smaak bleef niet lang hangen.quote:Op dinsdag 4 december 2012 18:51 schreef quirina het volgende:
Net op SBS6 monte santos espressobonen van de Lidl kwamen het beste uit de smaaktest.
De slechtste waren de bonen van la place.
Ff ter info...
Ah, OKquote:Op maandag 3 december 2012 08:27 schreef NutKees het volgende:
M'n ouders hebben er een (DeLonghi), en ik ben er niet zo kapot van. Alles gaat vanzelf, ik ga waarschijnlijk meer plezier beleven aan het maken van de koffie dan aan het drinken.
Ojee, die krengen zijn duur. Ziet er kwalitatief wel een stuk beter uit! Maar laat ik het eerst met een instapmodel proberen, dan kan ik later nog altijd met plezier upgraden.quote:Op dinsdag 4 december 2012 19:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ah, OK
Ik ook hoor, ben erg blij met mijn ECM
Macap MC4quote:Op woensdag 5 december 2012 11:35 schreef NutKees het volgende:
[..]
Ojee, die krengen zijn duur. Ziet er kwalitatief wel een stuk beter uit! Maar laat ik het eerst met een instapmodel proberen, dan kan ik later nog altijd met plezier upgraden.
Nog iemand advies over een molen van rond de 3-400 euro?
Geweldig, vandeweek stond ik op. Espresso bij het ontbijt, smaak bleef heerlijk in de mond hangen, proefde het nog toen ik op mijn werk aan kwam. En toen op het werk een kop koffiequote:Op dinsdag 4 december 2012 19:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Had laatst de arabica espresso bonen van de aldi, smaak was niet slecht, maar weinig complex en de smaak bleef niet lang hangen.
Blijk lekker bij de bonen van de Pelikaan.
Grrrquote:Op woensdag 5 december 2012 22:02 schreef Molleman het volgende:
[..]
Geweldig, vandeweek stond ik op. Espresso bij het ontbijt, smaak bleef heerlijk in de mond hangen, proefde het nog toen ik op mijn werk aan kwam. En toen op het werk een kop koffie
Ik vind die van de Hema ook prima, vrij volle smaak.quote:Op dinsdag 4 december 2012 18:51 schreef quirina het volgende:
Net op SBS6 monte santos espressobonen van de Lidl kwamen het beste uit de smaaktest.
De slechtste waren de bonen van la place.
Ff ter info...
Als je niet zelf maalt is Goudmerk van de Aldi een aanrader.quote:Op dinsdag 11 december 2012 00:27 schreef Arthur_Spooner het volgende:
Oké en iemand nog tips voor lekkere filterkoffie?
Koop een goede tweedehands, dingen zijn oerdegelijk en zeer waardevast!quote:Op vrijdag 4 januari 2013 15:50 schreef NutKees het volgende:
Shit. Ik heb bij Simon Levelt met een ECM Technica mogen spelen en ik denk niet dat ik nu nog een andere wil. Maar die prijs...
Heb er eentje sinds een aantal jaar, bijna vier geloof ik, en behalve dat hij even tijd nodig heeft om warm te worden ben ik er erg tevreden mee.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 15:50 schreef NutKees het volgende:
Shit. Ik heb bij Simon Levelt met een ECM Technica mogen spelen en ik denk niet dat ik nu nog een andere wil. Maar die prijs...
En godsklere zwaar.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 16:30 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Koop een goede tweedehands, dingen zijn oerdegelijk en zeer waardevast!
10-15 minutenquote:Op vrijdag 4 januari 2013 17:18 schreef NutKees het volgende:
Hoe lang heeft ie nodig om warm te worden? Maar ik kan er natuurlijk gemakkelijk een timer tussen zetten, niet?
Dat vind ik nog reuze meevallen. Zijn er eigenlijk nog andere (onvoorziene) dingen waar ik rekening mee moet houden? Behalve dat ik een behoorlijke maler nodig heb natuurlijk...quote:
Onderhoud? Schoonmaken, ontkalkenquote:Op vrijdag 4 januari 2013 17:43 schreef NutKees het volgende:
[..]
Dat vind ik nog reuze meevallen. Zijn er eigenlijk nog andere (onvoorziene) dingen waar ik rekening mee moet houden? Behalve dat ik een behoorlijke maler nodig heb natuurlijk...
Schoonmaken en ontkalken zal wel niet zo'n drama zijn. Onderhoud? Als in... pereodiek na laten kijken door een specialist?quote:Op vrijdag 4 januari 2013 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Onderhoud? Schoonmaken, ontkalken
Schoonmaken (reinigingstabletten of poeder) en ontkalken is voldoende, filters verwijderen en borstelen.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 18:25 schreef NutKees het volgende:
[..]
Schoonmaken en ontkalken zal wel niet zo'n drama zijn. Onderhoud? Als in... pereodiek na laten kijken door een specialist?
Dat klinkt als een koud kunstje. De grootste truuk is dus om de aanschaf te rechtvaardigen... ik moet er met molen en accessoires toch ruim 'n maandsalaris voor wegzetten.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Schoonmaken (reinigingstabletten of poeder) en ontkalken is voldoende, filters verwijderen en borstelen.
ECM komt met een boekje
Hij is gerepareerd er zit een nieuw pompje in en ik ga morgen weer een lekker kopje koffie drinken.quote:Op vrijdag 26 oktober 2012 21:45 schreef Thorical het volgende:
Potverdikke, mijn quickmill is gestopt mij heerlijke espresso's te serveren.
Stomen en heet water levert ie nog wel maar z'n koffie is net hele sterke filter koffie.
Ik weet ff niet wat te doen, want ik heb hem voor zover ik weet altijd regelmatig en nog een keer ontkalkt. Ook de maling is niet veranderd.
Wie weet waar ik nog verder naar kan kijken en of een monteur die dat voor een redelijk bedrag kan doen in de regio Amsterdam.
Ik ben nu ook al op .lagondola.it aan het kijken naar een vervanger. Heeft er iemand ervaring met deze site of is er een beter alternatief.
Ik heb prima verhalen gehoord over DeLonghi. Kwalitatief superieur in die prijsklassequote:Op zaterdag 12 januari 2013 21:24 schreef p_iglet het volgende:
heeft nu nespresso, maar sinds hij fulltime thuis werkt gaan die capsules wel erg hard.welk apparaat is aan te raden? budget maximaal 500 euro. wat mogelijk heden qua instellingen is fijn, maar 100.000knopjes en mogelijkheden is niet nodig.
Gefeliciteerd met je mooie aankoop!quote:Op maandag 21 januari 2013 19:58 schreef NutKees het volgende:
De kogel is door de kerk, ipv een ECM Technika Profi heb ik voor de Bezzera Mitica gekozen. Nagenoeg dezelfde machine maar ruim 600 euro goedkoper.
Zoek de verschillen:
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Nu nog even wachten tot het ding geleverd wordt aangezien mijn locale koffieboer hem niet in voorraad had. Ondertussen kan ik alvast op zoek gaan naar een lekkere koffieboon.
Je hebt al vrij snel een redelijke espresso en als je ze allemaal zelf moet opdrinken?quote:Op dinsdag 22 januari 2013 11:21 schreef NutKees het volgende:
Bedankt voor de tip! Is het trouwens aan te bevelen om direct met een goede boon te oefenen of zal ik dat met die veel goedkopere Lidl koffiebonen doen?
Ik denk eerder aan te koud en teveel koffie of te zwaar getampt.quote:Op woensdag 30 januari 2013 17:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Zuur en bitter van de Espresso ligt toch echt aan de bonen
Ik zet toch vaak Americano's voor dit soort zeikers. Omdat ik mijn instellingen op mijn maler niet wil verprutsen ga ik niet grover malen voor een lungo.quote:Op vrijdag 1 februari 2013 07:28 schreef NutKees het volgende:
De eerste zijkerd heeft zich alweer gemeld (meneer wou een Normale kop koffie). Ik heb zojuist een Lungo en Americano proberen te zetten, maar was niet echt te spreken over de resultaten. Lungo te bitter, Americano te slap. Heeft iemand tips?
Lijkt me inderdaad het beste optie. Maalgraad wisselen gaat niet zo makkelijk op mijn maler, dus ik kan beter met Americano's gaan experimenteren. Hoe zit dat eigenlijk bij volautomaten als je daar op een grote kop drukt? Gaat er dan gewoon meer water door de puck?quote:Op vrijdag 1 februari 2013 08:43 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Ik zet toch vaak Americano's voor dit soort zeikers. Omdat ik mijn instellingen op mijn maler niet wil verprutsen ga ik niet grover malen voor een lungo.
Wellicht een doppio met heet water om hem toch sterker te krijgen?
Ja, overigens is de maling daar sowieso een stuk grover tov een piston-machine. Daarom krijg je er ook geen "echte" espresso mee.quote:Op vrijdag 1 februari 2013 09:18 schreef NutKees het volgende:
[..]
Lijkt me inderdaad het beste optie. Maalgraad wisselen gaat niet zo makkelijk op mijn maler, dus ik kan beter met Americano's gaan experimenteren. Hoe zit dat eigenlijk bij volautomaten als je daar op een grote kop drukt? Gaat er dan gewoon meer water door de puck?
Duidelijk. Dankjewel!quote:Op vrijdag 1 februari 2013 09:24 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Ja, overigens is de maling daar sowieso een stuk grover tov een piston-machine. Daarom krijg je er ook geen "echte" espresso mee.
De crema ziet er goed uit, de puk ook. Het lichte is misschien van je flits? Je zou naar twee dingen kunnen kijken:quote:
Jura? Ik zou in ieder geval geen deLonghi nemen. M'n ouders hebben er sinds 1,5 jaar een ('n dure ook nog) en die is al 2x kapot geweest. Bij normaal gebruik, ze zijn erg zuinig op hun spullen.quote:Op dinsdag 19 februari 2013 10:43 schreef LordLynx het volgende:
Wat is nou DE aanrader voor een nieuwe volautomaat die ook automatisch cappuccino, latte etc kan maken? Mijn huidige is aan het overlijden dus er moet een andere komen. Misschien niet de beste koffie die je kan krijgen, maar het gemak van zo'n ding is mij toch ook wel wat waard....
Ik zie toch duidelijk pitting, wat kleine gaatjes rechts langs de rand en nog op een paar plekjes, wat duidt op channeling. Misschien toch nog tikkie fijner malen, en klop niet meer tegen je bakkie na de eerste keer tampen Kwam hij langzaam op gang? verder; sla de puck eens uit, en breek hem in twee. Je kunt dan zien of de extractie gelijkmatig was...quote:Op zondag 17 februari 2013 13:24 schreef Mr.J het volgende:
Krijg na lang puzzelen nog steeds geen goede espresso uit mijn Miss Sylvia. De smaak blijft ietwat zurig (fruitig?) terwijl de doorlooptijd wel ok lijkt (dus maling naw dan ook ok?).
Plaatje van koffie en puk:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Iemand nog meer tips voor mij?
Maler: Macap M4
Gebruikte bonen: http://www.meanbeans.nl/koffiebonen-arabicabonen.php?aid=1004
Temperatuur op PID: 106
Water altijd vers. Machine goed schoon dmv backflush en ontkalken via watereservoir.
Wees blij dat ik geen mod benquote:
quote:Op maandag 18 februari 2013 19:33 schreef kuifje_fok het volgende:
[..]
De crema ziet er goed uit, de puk ook. Het lichte is misschien van je flits? Je zou naar twee dingen kunnen kijken:
• Temperatuur: verwarm je je apparaat wel lang genoeg voor? Ik weet niet waar die PID zit, maar ik hou als stelregel aan dat de portafilter te heet is om vast te houden. Evt kun je misschien de temperatuur van de PID varieren.
• Experimenteer met andere bonen, vraag aan iemand die je kent welke bonen hij/zij gebruikt en leen daar een onsje van. Moet wel iemand zijn die ook lekkere (met een intense maar cremige smaak, absoluut niet zuur) koffie zet. Dat klinkt logisch maar met voorgemalen espresso uit de supermarkt is absoluut geen drinkbare koffie te zetten, en toch verkoopt het. Ik snap daar niks van, maar ja...
Of probeer eens met jouw koffie in de cafetiere koffie te zetten, als dat een mooie volle smaak heeft, ligt het dus niet aan je koffie.
Thanks heren.quote:Op zaterdag 23 februari 2013 20:20 schreef johnybh het volgende:
[..]
Ik zie toch duidelijk pitting, wat kleine gaatjes rechts langs de rand en nog op een paar plekjes, wat duidt op channeling. Misschien toch nog tikkie fijner malen, en klop niet meer tegen je bakkie na de eerste keer tampen Kwam hij langzaam op gang? verder; sla de puck eens uit, en breek hem in twee. Je kunt dan zien of de extractie gelijkmatig was...
Edit; Verder zou ik geen andere bonen proberen voor de zuurtegraad. Je hebt een ongewassen koffie nu, waar je juist zoete, volle smaken uit zou moeten krijgen. Denk aan rijp fruit & kruidig. Speel maar flink met je afstellingen. Dosering, maling, anders tampen en temperatuur.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |