abonnement Unibet Coolblue
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 16 oktober 2011 @ 20:56:25 #176
163650 Greys
pi_103162305
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 20:05 schreef zwartemarktplaats het volgende:
Kan iemand een sauna in de nabijheid van Rotterdam aanraden? Ik heb het niet zo op het massale.

Wat kan ik overigens verwachten qua demografische samenstelling? Heb zelf niet zo'n zin om als 19 jarige jongeman met enkel 50+ers te zitten.
Als je het niet zo op het massale hebt, sla dan vooral Elysium over.
Ik zou als ik jou was voor Centre du Lac gaan dan in Pijnacker, slechts 10 min. van Rotterdam. Heel divers publiek. Tenminste, in de weekenden, doordeweeks kom ik er bijna nooit dus daar kan ik niets over zeggen. Zijn er meerderen hier naar toe geweest, in de openingspost kan je twee recensies vinden.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_103162882
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 20:56 schreef Greys het volgende:

[..]

Als je het niet zo op het massale hebt, sla dan vooral Elysium over.
Ik zou als ik jou was voor Centre du Lac gaan dan in Pijnacker, slechts 10 min. van Rotterdam. Heel divers publiek. Tenminste, in de weekenden, doordeweeks kom ik er bijna nooit dus daar kan ik niets over zeggen. Zijn er meerderen hier naar toe geweest, in de openingspost kan je twee recensies vinden.
Doordeweeks als ik er ben is het er lekker rustig. Ik zie heel vaak jonge stellen (20+), maar er blijven ook veel 50+ers vanwege het feit dat het doordeweeks is en ze al met pensioen zijn. Donderdag gaan we hopelijk weer!
  maandag 17 oktober 2011 @ 10:20:15 #178
62913 Blik
The one and Only!
pi_103180317
Gisteren in een redelijk nieuwe sauna geweest bij mij in de buurt, namelijk Spasereen in Maarsseveen (aan de Maarsseveense Plassen). De sauna is geopend ergens in mei volgens mij, en moest in juni alweer dicht wegens brand, hoeveel pech kun je hebben. Alles is echter weer opgebouwd op één sauna na. Die is over 2 weken ook klaar en tot die tijd kun je voor 19,50 de sauna bezoeken. Dus iedereen die in de herfstvakantie nog goedkoop naar een sauna wilt, grijp je kans!

Verder over de sauna. Naast dat ik er met de fiets naartoe kon vind ik het een hele fijne sauna. Bij binnenkomst krijg je een polsbandje waarmee je een willekeurig kluisje kunt openen. Er is een groo tzwembad die in verbinding staat met buiten, 3 whirlpools (2 binnen, 1 buiten), caldarium, verschillende voetbadjes, en een zoutwaterbassin (a la de Rode zee) . Verder is er een infraroodsauna, kleurensauna, Himalaya grotsauna, 2 Turkse stoombaden, en nog een paar sauna's die ik vergeten ben. Er is voor ieder wat wils, van 55 graden t/m 90 graden. In de 90 graden sauna worden nu de opgietingen gedaan, 4 per dag. De 55 graden sauna is een heerlijke lounge-sauna direct aan de Maarsseveense Plassen met uitzicht op de zonsondergang. Je kunt daar heerlijk loungen op kussens met een prachtig uitzicht. Over 2 weken is ook nog de tweede sauna met uitzicht op de Maarsseveense Plassen af, de panoramasauna. Een mooie ruime sauna waar in het vervolg ook de opgietingen gedaan worden.

Er zijn uiteraard ook ruimtes waar je kunt relaxen, die zijn mooi afgeschermd en over het algemeen op de 1ste verdieping gesitueerd. het complete sauna-gedeelte is allemaal op de begane grond. Daar vind je ook een bioscoop ruimte waar je een (natuur)film kunt kijken.

Het restaurant-gedeelte is ruim opgezet, met een grote binnenruimte, groot terras met verschillende zitgelegenheden en aansluitend een grote ligweide die afgeschermd is met riet. Blij verrast was ik door de kwaliteit van het eten. Geen standaard-eten van de groothandel, maar alles gewoon zelf versgemaakt. En de prijzen zijn prima, niet buitensporig duur maar gewoon normaal.

Wat ik erg prettig vond aan de sauna was toen aan het einde bleek dat het een drukke dag voor ze geweest was. Doordat de sauna redelijk ruim is opgezet heb je nergens het idee dat het echt heel druk is. In de sauna's is genoeg ruimte om je plekje te zoeken en in het restaurantgedeelte hoef je al helemaal niet te zoeken naar een plekje. Dat ik dan vervolgens in 10 minuten naar huis kan fietsen is dan nog een bonus.

Kortom, een aanrader. www.spasereen.nl

Enige wat ik me nog wel afvraag is wat hun ideeën qua privacy zijn. De Maarsseveense Plassen zijn in de zomer erg druk bezocht en dan wordt er veel gezwommen. Het sauna-complex zit recht aan de overkant van het drukst bezochte strand. Tevens wordt er in de winter veel geschaatst op de Maarsseveense Plassen en dan kun je gewoon op de schaats bij de sauna komen. Ben erg benieuwd hoe ze dat gaan aanpakken
  maandag 17 oktober 2011 @ 13:25:26 #179
152215 ManAtWork
Maar nu even niet,...
pi_103187476
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 14:01 schreef Isabeau het volgende:
Elke review is welkom, iedereen heeft een andere ervaring en een andere kijk op dingen *O*
Bij deze dan. :)

Zoals gezegd, vorige week een dagje naar Thermen Holiday Zuidwolde geweest. Bij aankomst (rond een uur of 11) was het nog niet druk dus parkeren was geen enkel probleem. Bij de balie werd gevraagd of ik gereserveerd had wat uiteraard niet het geval was bij een spontane inval. Ik had al twee maal eerder mijn gegevens doorgegeven zodat het niet moeilijk moest zijn om me alsnog aan te melden. Maar helaas,... opnieuw kon de dame achter de balie mij in het systeem niet vinden. Niet op naam, niet op adres en niet op postcode. Dus opnieuw alles doorgegeven en gevraagd of ze dit keer wel op 'opslaan' wil drukken. ;)

Het bekende armbandje met een sleutel ontvangen waarna ik de trap af kon richting de kleedkamers. Goed voorbereid was het omkleden (of is het gewoon uitkleden?) snel gedaan waarna je via de tweede trap in de centrale hal terecht komt. De hele wand is hier voorzien van kleedhaakjes aan uit het verleden weet ik dat je aan het aantal vrije haakjes wel kunt opmaken hoe druk het ongeveer is. Conclusie: het is nog erg rustig.
Tevens vind je in de centrale hal een tweetal toiletten, een voetenbad, de toegang naar de bar/het restaurant, gewone douches met scrubzout, een aantal koude douches, het koude dompelbad, de die-hard sauna (+/- 95 graden) en de deur naar buiten.

Het buitenterrein is groot ten opzichte van binnen en voorzien van een terras met tafels en stoelen waar, omdat het nog mooi weer was, ook buiten geserveerd werd. Je vindt er ook het verwarmde buitenbad met een bruisbank en de whirlpool.
De stoomcabine, de infraroodsauna en de boerderijsauna (+/- 85 graden) bevinden zich onder één dak. De boerderijsauna heeft drie etages met banken waarop je normaal kunt liggen. Tevens heb je bovenaan een plateau waar ruimte genoeg is voor degene die iets bredere schouders hebben.
In de boerderijsauna vinden meestal ook de opgieten plaats en het grote bord voor de deur geeft duidelijk aan op welke tijden je welke opgieting kunt verwachten.

De houtgestookte sauna (+/- 70 graden) is iets intiemer en heeft één niveau met bankjes die rondom de kachel staan. Net als in de boerderijsauna hangen er meerder zandlopers aan de wand en liggen er hoofdplankjes (of hoe heten die dingen?) op de bankjes.

Na een saunarondje in de boerderijsauna of de houtgestookte sauna is het goed afkoelen door een rondje in de tuin te lopen. In de tuin staan een groot aantal ligbedden met een tafeltje. En er staan zelfs een paar hangmatten. Het gras was netjes gemaaid zodat je niet door hoog gras hoefde te lopen maar ook niet dat je slippers en voeten onder het afgemaaide gras zaten tegen de tijd dat je bij een ligbed was aangekomen. Sinds de laatste keer dat ik er was geweest hebben ze de tuin meer aangekleed met beelden. Je moet het mooi vinden maar van mij hoeft het niet.

Een verandering die ik wel erg positief vond is dat ze de 'rotswand' met waterval (die steeds door bleef lopen) hebben vervangen door 'rotswand' met een viertal koude douches en een kleine storttrechter. Omdat er nu een sensor geplaatst is, begint het water pas te lopen op het moment dat je vlakbij de douche bent. Het enige dat ik er miste was een haakje om je handdoek of badjas op te hangen.

Naast de 'rotswand' is de toegang naar de grotsauna (+/- 60 graden). Dit is de grootste sauna van het complex met de mogelijkheid om op verschillende niveaus te liggen of te zitten. In deze stiltesauna speelt een muziekje op de achtergrond. Persoonlijk vind ik deze sauna net niet warm genoeg. Ik ben na ruim 20 minuten een keer met kippenvel uitgekomen.

In de tuin is er veel gespeeld met water en bruggetjes. Er zwemmen een paar vissen in de vijver van een aanzienlijk formaat. Wel heb ik het idee dat ze de vijver en slootjes een keer moeten uitdiepen. Erg diep ziet het water er niet (meer) uit. En het zou jammer zijn als de vissen de komende winter vast komen te zitten in het ijs.

Midden in een klein meertje staat de laatste sauna van het complex. De iki-sauan (+/- 70 graden). Hier zijn de bankjes op twee niveaus rond een houtgestookte kachel opgesteld. Persoonlijk vind ik deze bankjes te smal om lekker op te liggen. En dan ben ik nog niet eens erg breed. Wel is het een favoriet omdat de warmte in de relatief kleine cabine goed zijn werk kan doen. Ook hier weer voldoende zandlopers en hoofdplankjes.

Dan zijn er nog het eerder genoemde zwembad en de whirlpool. Beide zijn erg aangenaam van temperatuur. Wel overheerst de geur van het chloor wat bij mij dan op de longen slaat. De bruisbank in het zwembad vind ik een succes. Je kunt op van beide fonteinen gaan liggen waarbij je makkelijk wegdrijft van de bank. Als je er tussen gaat liggen, krijg je van twee kanten de massagewerking en blijf je makkelijker liggen.
De whirlpool biedt plaats aan zes tot acht mensen. Afhankelijk hoe knus je het wilt maken. Je kunt de bubbels niet zelf inschakelen. Ze hebben er voor gekozen om deze automatisch in te schakelen. Ik heb de tijd niet opgenomen hoe lang er tussen de series zit maar wat wel opvalt is dat het bubbeltjesprogramma lekker lang duurt.

Zoals gezegd: het was erg mooi weer en je kon buiten op het terras gewoon je hapje en drankje bestellen. Ik heb er voor gekozen om binnen te gaan zitten. Na het opnemen van het kastnummer en je naam kan de bestelling geplaatst worden. De koffie werd snel geserveerd en mijn boerenomelet was binnen een redelijke tijd (ik had de krant nog niet uit) op tafel geserveerd. En ik moet zeggen: het was een goed bord vol. Drie boterhammen, twee kuipjes boter, een klein beetje salade met komkommer en tomaat en een grote, goed gevulde omelet. En hij was goed warm! Ten opzichte van vorige keren werd de bestelling sneller opgediend. Of het te maken had met het aantal gasten, de tijd of het personeel durf ik niet te zeggen.

Omdat de eerste opgieting pas na de middag begon, was het nog even mogelijk om het eten rustig te laten zakken. Er stond gelukkig geen lange rij te wachten voor de boerderijsauna. Sterker nog: degene die de opgieting deed moest nog even melden dat de opgieting ging beginnen. Net als de tweede opgieting van de dag (fruit) had de eerste opgieting een thema voor de geur (herfst). Een aangename aanpassing ten opzichte van eerdere opgietingen was de ijsdouche: halverwege kon je een hand voor ijs over je heen gegooid krijgen.
De derde opgieting was een die-hard opgieting welke in de iki-sauna plaats vond. Hier kreeg degene die de opgieting het verzorgde, het voor elkaar dat bijna iedereen de sauna voortijdig verliet. Ja, ik ook.

Samengevat: ga je voor een dagje sauna, heb je voldoende mogelijkheden. Wil je een dagje ontspannen met een boek of tijdschriften, kun je zowel binnen als buiten liggen, zitten, hangen.
Het is geen groot complex wat, wat mij betreft, als voordeel heeft dat het niet zo massaal is als in de grotere, bekende sauna's.
De bediening is sterk verbeterd ten opzichte van voorgaande keren. Ik hoop dat het geen incident is geweest.
De sauna's zien er keurig uit al mogen ze hier en daar wel een likje verf of een stukje schuurpapier zien om het nog net even iets frisser te maken. Net als dat je bij het zwembad ziet dat de tijd en het chloor invloed hebben gehad op de kleuren van de bordjes.

Ik kom er in ieder geval met plezier en zal het niet teveel promoten om te voorkomen dat ik bij een volgende opgieting wel kont aan kont kom te zitten. :P
Als toeval niet bestaat, waarom hebben ze er dan een woord voor uitgevonden?
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg,...
Vrouwen zijn om van te houden, niet om te begrijpen.
pi_103349667
Woensdag naar Centre du Lac geweest.

Even wat korte punten:

Een van de dingen die ik jammer vond was altijd dat er geen echte rustruimte was. Wel een kruidenbioscoop waar mensen in slaap vielen en bankjes achter in het restaurant gedeelte, maar geen lekkere bedjes! Die zijn er nu wel! De banken van het restaurantgedeelte zijn weg en er zijn nu bedjes met dunne dekentjes. Geen waterbedden, maar ik vond ze prima liggen.

Ook zijn er twee massagestoelen bij gekomen. Voor ¤2 kan je 10 minuten. Wij hebben het geprobeerd, maar ik was er niet zo weg van. Kwam ook omdat mijn stoel tegen het bedje aanstond, dus ik kon niet helemaal plat. Bovendien vond ik het ook geen goed gekozen plek, ik hoop dat ze nog ergens anders plek maken.

Ze zijn nog steeds bezig met het verbouwen naar de zwart/kleine grijzige/blauwige tegeltjes. Whirlpool binnen was al klaar en die van buiten wordt binnenkort gedaan (stond een tent boven en hij was uit).

Verder alles weer top, fijne dag gehad :Y
pi_103369782
Ik ga over 2 weken naar Centre du Lac, ik hoop dat de whirlpool buiten dan weer in gebruik is.
Je kunt bij Veronica een goodiebag bestellen waar o.a. een voucher in zit van Thermen Bussloo, 2e persoon gratis http://www.veronicamagazine.nl/Menzis-goodiebag-landing.html
En via Net5 kun je een beautybox bestellen waar o.a. een gratis entree voor Thermen Holiday in zit http://www.net5.nl/custom/beauty-box
pi_103377360
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 13:19 schreef Doedezemaar het volgende:
Ik ga over 2 weken naar Centre du Lac, ik hoop dat de whirlpool buiten dan weer in gebruik is.
Je kunt bij Veronica een goodiebag bestellen waar o.a. een voucher in zit van Thermen Bussloo, 2e persoon gratis http://www.veronicamagazine.nl/Menzis-goodiebag-landing.html
En via Net5 kun je een beautybox bestellen waar o.a. een gratis entree voor Thermen Holiday in zit http://www.net5.nl/custom/beauty-box
Ik heb de goodiebag besteld. ^O^ Zaten leuke spulletjes in en ik wilde toch al bijdragen aan het KWF. Teveel diagnoses in mijn omgeving de laatste tijd ;(
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_103504631
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 10:41 schreef Greys het volgende:
Misschien heeft een van de gasten in dat vuur zitten porren en kwamen er vonken op een handdoek ofzo. Alleen bij de meeste houtgestookte sauna's is dat niet nodig, want zorgen de medewerkers er altijd voor dat het vuur hoog genoeg is. Dus OF ze hadden een bijdehandte gast die zo nodig zelf moest gaan porren (dan zorg je alleen als sauna zijnde dat dat niet kan, lijkt me...) of het is gewoon hun eigen schuld.
Het schijnt dat iemand de houtkachel heeft bijgevuld, en daarna besloot om er toch maar een blok uit te halen en terug te leggen op de voorraad stapel...
pi_103505104
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 16:19 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Ik heb de goodiebag besteld. ^O^ Zaten leuke spulletjes in en ik wilde toch al bijdragen aan het KWF. Teveel diagnoses in mijn omgeving de laatste tijd ;(
goeie tip! ik ga m ook bestellen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_103507434
ik ga volgende maand mn vakantie veiling arrangement bij de leliehof in makkum gebruiken. Heeft iemand ervaring bij deze sauna?
pi_103507789
Zaterdag weer een keertje naar thermen bussloo geweest, heerlijk! Mooi weer ook. Twee opgietingen gedaan, een met vier seizoenen geuren welke heel lekker was, waande we aan een kerstdiner aan t eind. ;) De tweede was wat heter en daarom erg fijn :D niet al te druk en over het algemeen was iedereen rustig en stil waar t hoorde. Bediening in t restaurant was attent en t eten lekker maar wel erg goed geprijsd. Dat laatste was dan ook t enige kleine minpuntje.

We hebben weer genoten! O+


Owh ja niet zo lang geleden ook naar Devarana in den bosch geweest, kwam er zelfs zaterdag nog over te spreken omdat iemand uit venendaal daar een folder van had gekregen en hij hoorde mijn Brabantse accent.
Die sauna kan ik ook iedereen aanraden, staat ook weer op mn verlanglijstje voor binnenkort :)
  maandag 24 oktober 2011 @ 19:42:08 #187
166390 shifto
Kirby Shizzle
pi_103510457
Dat Devarana zit hier om de hoek. Ben wel erg benieuwd stiekem, maar ben eigenlijk bang dat ik er veel bekenden tegenkom :X
Thinking about thinking of you.
pi_103513155
Zijn doordeweekse dagen nou drukker of minder druk bezocht ? Of ligt dat weer aan de leeftijdgroep ;)

En wat is van de optimel actie's nou een aan te raden sauna ? want de 4 "grote" staan er niet bij helaas.
pi_103517017
Bij Bussloo is het door de week rustiger. Dinsdag is het rustigst dacht ik.
  dinsdag 25 oktober 2011 @ 07:49:33 #190
62913 Blik
The one and Only!
pi_103531794
Ook in Utrecht kregen we een folder van Deverana, die hebben bezoekers nodig denk ik :)
  dinsdag 25 oktober 2011 @ 09:23:56 #191
152215 ManAtWork
Maar nu even niet,...
pi_103533008
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 18:44 schreef martine1984 het volgende:
ik ga volgende maand mn vakantie veiling arrangement bij de leliehof in makkum gebruiken. Heeft iemand ervaring bij deze sauna?
We gaan er in ieder geval van uit dat je even vermeld hoe het jou is bevallen. ;)
Als toeval niet bestaat, waarom hebben ze er dan een woord voor uitgevonden?
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg,...
Vrouwen zijn om van te houden, niet om te begrijpen.
pi_103535101
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2011 09:23 schreef ManAtWork het volgende:

[..]

We gaan er in ieder geval van uit dat je even vermeld hoe het jou is bevallen. ;)
ga ik zeker doen :)
  woensdag 26 oktober 2011 @ 17:13:20 #193
199318 zwartemarktplaats
met zonder bonnetje
pi_103588795
Zit er ook iets goeds in Rotterdam. Moest erbij zetten dat ik geen auto tot mijn beschikking hebt en forenzen voornamelijk per fiets is.

En 90 euro per persoon is een beetje veel, ben doch maar een arme student.
pi_103593621
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 18:44 schreef martine1984 het volgende:
ik ga volgende maand mn vakantie veiling arrangement bij de leliehof in makkum gebruiken. Heeft iemand ervaring bij deze sauna?
Ik ben er 2 jaar geleden in de winter geweest. Is een kleinschalige sauna met vooral vaste stamgasten. Heb me daar vreselijk aan geïrriteerd, omdat ze je vrijwel overal nakijken. En hielden de hele tijd het warme bad/bubbelbad bezet; effe bijkletsen, (lees: uren) En met 6 man was dat bad meteen vol.
Vond het nogal amateurs uitzien. Kapotte tegeltjes, en de hottub was kapot. Leiding kapot gevroren. Dat is nou echt een amateursfout vind ik.
Horeca verder prima. Alleen beetje lang wachten op onze bestelling (tosti). Wel gezellige loungehoek waar je even lekker languit kunt liggen.

Ben benieuwd naar jouw/jullie ervaringen
pi_103593755
morgen weer eens n dagje naar thermae O+ in omgeving Maastricht weinig andere keus met het ov bereikbaar geloof ik :? maar thermae is ook wel heerlijk O+
pi_103594746
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 17:13 schreef zwartemarktplaats het volgende:
Zit er ook iets goeds in Rotterdam. Moest erbij zetten dat ik geen auto tot mijn beschikking hebt en forenzen voornamelijk per fiets is.

En 90 euro per persoon is een beetje veel, ben doch maar een arme student.
Elysium is een prachtig sauna met een ruime keus aan faciliteiten. Voor een beginnende sauna-ganger kan je ook op een zwempak/broek dag dat is meestal de eerste, derde maandag. Na 18:00 is het geloof ik ¤20,00 p.p. excl. massage of iets. Maar zonder massage is een dag @ elysium ook prima. Vergeet niet een eigen badjas en 2 handdoekken (afdrogen en in sauna) en slippers. Huren is prijzig!
  donderdag 27 oktober 2011 @ 00:29:41 #197
199318 zwartemarktplaats
met zonder bonnetje
pi_103610512
Zwembroek lijkt me erg ongemakkelijk. Dan loop ik liever in adamskostuum. Nou is de vriendin die meegaat wat minder exhibitionistisch dus dat moet even in overleg.

Elyisum voldoet het meest aan de criteria maar ik kan echt niks vinden over dat 20 e p.p. Het goedkoopste arrangement is volgens mij zo'n 60e.
pi_103611012
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2011 00:29 schreef zwartemarktplaats het volgende:
Zwembroek lijkt me erg ongemakkelijk. Dan loop ik liever in adamskostuum. Nou is de vriendin die meegaat wat minder exhibitionistisch dus dat moet even in overleg.

Elyisum voldoet het meest aan de criteria maar ik kan echt niks vinden over dat 20 e p.p. Het goedkoopste arrangement is volgens mij zo'n 60e.
gewoon n losse dagentree :)
pi_103613007
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 19:42 schreef shifto het volgende:
Dat Devarana zit hier om de hoek. Ben wel erg benieuwd stiekem, maar ben eigenlijk bang dat ik er veel bekenden tegenkom :X
Heel dichtbij kom je juist nauwelijks bekenden tegen. Je hebt een grotere kans om bekenden tegen te komen in sauna's 30~60 minuten rijden weg. Omdat niemand bekenden wil tegen komen :P
pi_103614040
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2011 06:28 schreef stbabylon het volgende:

[..]

Heel dichtbij kom je juist nauwelijks bekenden tegen. Je hebt een grotere kans om bekenden tegen te komen in sauna's 30~60 minuten rijden weg. Omdat niemand bekenden wil tegen komen :P
Dat schijnt zo te zijn, maar wij weten bijv. dat schoonzus & zwager naar de sauna in hun woonplaats gaan en die zijn weleens bekenden tegengekomen, dus wil mijn partner absoluut daar niet heen. *shrug* Mij zou het aan m'n reet roesten!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')